Årskrönika 2013

 

Här kommer en liten tillbakablick på året som gått & vad vi gjort..

Tävlandet i viltspår som jag från början tänkt att det skulle bli en hel del blev det inte så mycket av. Vi har istället satsat lite mer på träning och tävling inom rallylydnaden. En sport som jag gillar mer och mer. För några år sedan hade jag inte alls samma intresse för den här sporten som jag har idag. Kommer ihåg att en kompis och jag åkte och var med på en två dagars kurs i Trollhättan för några år sedan då sporten var relativ ny och jag tyckte att det inte alls var nåt att ha. Efter att ha tränat lydnad så tyckte jag att det bara var fjantigt att man skulle prata med hunden under tävlingens gång. Men oj vad jag ändrat mig ang. detta.  Hundarna är glada och väldigt arbetsvilliga och tycker att det är super roligt, och själv har jag helt ändrat inställning till rally sporten. 

Några viltspår har det trots allt blivit med hundarna och även några utställningar. Vi har haft ett väldigt roligt tävlings år under 2013 och hundarna har även kammat hem några nya titlar att lägga till sina namn, både i rally och i viltspåren.

SE VCH NO VCH LP I 
LINE SAM PROUD MEMORY

Min älskade Molly har gjort en start i år i nybörjarklass rally i juni mer har det inte blviit, hur arbetsglad hon än är så är det svårt att göra sig förstådd när hon inte hör kommandon som jag ger henne. Innan hon började höra dåligt var hon suveränt duktig i lydnaden och det är väldigt tråkigt att vi får sluta att tävla pga. detta. Hon har även gjort en start i viltspåret och det gjorde hon med bravur genom att vinna västra cockerklubbens viltspårs DM över många duktiga hundar. 

På höstkanten fick Molly en stygg infektion i kinden som gjorde att hon blev inlagt på IVA på blå stjärnan i Göteborg. Hennes trombocytvärden sjönk drastiskt och det var riktigt illa. Veckan hon låg inne var  fruktansvärd då utgången var oviss.  Men Molly repade sig sakta och mår nu bra. Jag är veterinärerna på Blå Stjärnan djupt tacksam att de gjorde allt de kunde för Molly trots hennes höga ålder. Med sina 12,5 år så känner jag att hon gjort sitt på tävlingsbanorna och är numera en go och glad pensionär. 

SE VCH RLD N RLD F
BLANCOCK'S LILY OF THE VALLEY

Av mina hundar har det varit Lily som mest varit ute och tävlat i rallylydnaden . 9 år gammal har hon visat framtassarna ordentligt och fått ihop två nya titlar under året som gått, nämligen både RLD N och RLD F på 4 starter i år. Förra året tog hon två godkända resultat i nybörjarklass och i år har hon gjort en start i nybörjarklass och tre starter i fortstättningsklass. Därmed så har hon lagt dessa titlar till sitt namn och heter numera SE VCH RLD N RLD F Blancock's Lily Of The Valley. Nästa år satsar vi på avancerad klass och har även börjat träna in de olika moment som kommer i den klassen plus några ur mästarklass. 

Lily har även fått åka med på tre utställningar under året och det gick bra och hon blev både BIR & BIM veteran på två av dem. Ett viltspår har vi också gått och det med ett första pris som resultat. Lily ligger fn. på andra plats på årets allround lista. 

SE VCH NO VCH
WESTERNER DANCE FOR ME

Min goa Maja har varit på några fler viltspårs tävlinga i år och gjort väldigt bra i från sig. 5 spår har vi gått under året och Maja vann även hela cockerklubbens mästerskap med HP. Hon har även gått ett spår i Norge och fick därmed sin titel NO VCH. I Norge gick hon som en klocka och var otroligt duktig i en mycket svår terräng. Maja är den mjukaste och lugnaste cocker jag vet och vi får se om det blir några rally tävlingar för henne under året som kommer. 

SYSKONEN BUS ..

SE VCH BLANCOCK'S THE FIRST OF THEM ALL &
SE VCH NO VCH RLD N BLANCOCK'S THE ONE AND ONLY

 

Med till Norge hade jag även Rosie och Lucas. vår lilla solstråle Rosie gick som en klocka och det var ingen tvekan om att hon skulle få med sig en ny titel hem till Sverige, NO VCH. Några utställningar har vi varit på och det har gått bra, några excellent och ck har hon fått med sig i bagaget. Tyvärr inga rally tävlingar men det hoppas jag skall bli en ändring på under år 2014, och kanske också en valpkull till våren är tanken. 

Lucas har också fått gå några viltspår och här hemma i sverige har det gått bra med första priser som resultat. Däremot i Norge har han inte gått så bra, vad det är med de norska spåren och Lucas vet jag inte men efter tre starter där jag brutit två av dem så vet jag inte om det blir några fler resor till vårt vackra grannland men jag är ju inte sämre än att jag kan ändra mig ang. det.  Lucas har också varit på några utställningar och bäst gick det i Backamo där han vann öppen klassen med CK. 

Några rally tävlingar har Lucas varit anmäld till men tyvärr så har han blivit bortlottat eller så har jag strukit honom pga. av olika anledningar. Antingen har han tävlat väldigt tidigt på morgonen och Lily på eftermiddagen och det är många timmar i bilen för hundarna som jag inte tyckt att de skall utsättas för. Nästa år kommer han definitivt att få vara med och tävla. Det känns som om han är riktigt på gång nu och att han kommer nog att bli min nye tävlingskamrat både i rally och lydnad. 

SE VCH NO VCH RLD N RLD F RLD A
BLANCOCK'S TOTAL LOST

En annan hund som jag är så otroligt stolt över är Anton som med sin fantastiska ägare Marita Fagerberg gjort ett fantastiskt fint tävlingsår. En sådan engagerad förare och ägare som hon växer inte på träd. Marita och Anton har i år kammat hem titel på titel i rally och kommer från och med nästa år att tävla i mästar klass med siktet inställt på SM i rally. Lydnad är något annat som de också tävlar i och efter en start och 177 poäng och ett första pris så kan man inte annat än att vara super stolt. I viltspåren har Anton gått som en klocka och har i år gjort 6 starter. Han ligger fn. på en andra plats på årets allround cocker & på första plats på årets rallylydnads cocker. Vi kommer definitivt att få höra mer ifrån Anton och Marita. 

Förutom hundarna håller jag som bäst på med att ta mitt MC kort. Under vår och sommar körde Pelle och jag ca 200 mil och jag har även varit på Stora Holm i Göteborg och gjort Risk 1 och Risk 2:an. Nu håller jag som bäst på med att läsa teori på kvällarna, och det är inte det lättaste. Till våren skall jag börja köra på trafikskolan och sedan hoppas jag på att få ta mitt kort så jag och Pelle kan ut och köra och åka på semester. 

Våra två tjejer har blvit stora och den ena bor numera i Göteborg och den andra är på gång dit även hon. Båda har fått jobb där och trivs. Det känns i en mammas hjärta när de lämnar hemmet för att stå på egna ben.. men sådant är livet för oss alla. 


Jag och mina hundar önskar alla ett gott & roligt 2014 !

 

 

    Tillbaka