Kennelträff 30 April 2016 !
 

Tack till mina fantastiksa valpköpare som kom och gjorde dagen till det som det blev :)

Tack även till Zebran och Royal Canin för sponsring. 

 

Vi träffades kl. 11.00 på dinhundskola.se, där jag hyrt in oss för en heldag för hundträning och hundprat. 

Charlie träffar sina två systrar My och Inez för 
första gången sedan de skildes åt för ett år sedan

Vi började med en fika där min mamma och min goda vän Ingrid Olofsson som ägt en av Majas valpar fixade allt i köket och såg till att alla fick mat och dryck. Utan mamma och Ingrid hade detta aldrig fungerat så jag är verkligen så tacksam att de la en heldag med oss. 

Mamma och Ingrid 

Efter fikat var den en poängpromenad i skogen med våra hundar för att svara på 10 hundrelaterade frågor. Inte alltid så lätt när svaren kan ligga nära varann. Även här ställde mamma och Ingrid upp och rättade frågorna så att vi senare under dagen kunde kora några vinnare. 

Efter poängpromenaden fortsatte vi med en två timmars kurs som Susanne Stiger Hansson höll i , där vi fick träna på hundmöten, kontakt, godsisök och inkallningar. Alla hundarna var suveränt duktiga på detta och kom som små pilar till sina hussar och mattar. 

När man tränar hundar och särskilt yngre hundar så är det mycket att ta in så efter två timmar fick hundarna vila och vi andra tog oss lite mat för att orka med resten av dagen. Under middagen blev det prisutdelning och det visade sig att två stycken hade flest rätt och sedan hade övriga nästan samma poäng. Grattis till Kajsa med Tassa och Johanna, John och Theo som fick samma poäng. 

Efter mat var det dax för Hanna Kristensson från Starstrucks Kennel som visade oss hur det går till på utställning. Förklarade regler och vett och etikett i och runt ringside. Vi tränade på tips som vi fick med oss och jag hoppas nu att några av mina valpköpare kommer att följa med på någon utställning framöver. 

Sist på programmet fick de som ville testa på viltspår. Så duktiga hundarna var och så roligt att få lägga spår åt så intresserade valpägare. De var så duktiga och förstod direkt vad de skulle göra. Här har vi flera troligtvis snart tävlingsintresserade ägare. 

 

Tack alla för att ni kom !

 

 

    Tillbaka