~ LINDY ~

   

Young Lady Fragaria Vesca

Född: 1988-05-15
Somnade in: 2000-12-22

Regnr: S39573/1988

Meriter:
Älskad familjemedlem

 

 

 

Lindy köpte jag från Kennel Young Ladys i Olofstorp. Hon var min första hund. Det föddes två röda tikar i den kullen varav Lindy var den ena. Hennes pappa var den otroligt vackre Greentree Dont think Twice. En sagohund i mina ögon sett.

Lindy var en typisk enmans hund & gick inte många meter ifrån mig utan höll sig som mest på 5 meters avstånd. Lindy och jag gick valpkurs, men sedan blev det inte så mycket mer utan hon var en älskad kompis och familjemedlem. På den tiden när jag köpte henne förstod jag inte att uppskatta många egenskaper hos henne. Tex. var hon en otroligt duktig apportör. Hade jag bara lagt ner lite arbete på henne med lydnads träning och spår tror jag hon hade blivit riktigt duktig. Men just då ville jag bara ha en hund att gosa och gå ut med. 

1995 fick hon Addissons sjukdom och fick medicineras livet ut, med täta veterinär besök. Men det gick bra i många år och hon mådde bra. Natten den 22 december 2000 efter diverse små krämpor gav hon upp och somnade lugnt in i mina armar. Det blev mycket tomt efter henne och jag saknar henne än idag. En mycket speciell hund som verkligen etsats sig fast i mitt hjärta.

 

 

~ Stamtavla ~

Greentree Dont Think Twice (R)

Greentree Hope´n Success (R) Leavenworth Kissingsuccess (R)
Greentree Amalulu (R)
Greentree Nocculula (S) Greentree Distant-Drum (R)
Breentree Luchyday (S)

Young Ladys Avena Sativa (R)

Hubbestad Knick-Knack (R) Lochranza Farmer's Boy (R)
Hubbestad Kareena(R)
Lady (S) Lilleman (S)
Atti (S)
 

Tillbaka