Tidigare   

 

Nyheter 2009

 

2009-12-30

GOTT NYTT ÅR !

 

2009-12-21

"Årskrönika 2009"

Skall försöka att sammanfatta år 2009 så gott det går. 

Det har varit ett intressant år för oss på många sätt. Vi har i stort sett gjort det som jag planerade i början på året, sedan så har det tillkommit tävlingar el aktiviteter efterhand och några saker som jag valt att hoppat över att göra. Men jag är nöjd med det gångna året och ser framemot ett nytt innehållsrikt 2010 med flera nya utmaningar. 

Mollys år

Molly har varit den som varit ute och tävlat mest, sina 8,5 år till trots.  Hon har i år även ställts ut och det var många år sedan sist, närmare bestämt år 2003. Utställningarna var i år ett måste för vår del då hennes Norska Viltspårs championat hänge på hur det gick i ringen. Vi förberedde oss ordentligt innan vi entrade ringen i Vänersborg för Lena Stålhandske. Molly sprang som aldrig förr och visade upp sig från sin allra bästa sida. Men vad nervös jag var. Fick därför en smärre chock då  vi blev placerade oss som 3:a i en stor öppen klass. Yes.... bara en utställnings merit kvar till championatet...

Nästa utställning var Borås för Bonnie Threlfall där det gick ännu bättre och Molly fick även Ck i en mega stor öppen klass med 18 tikar anmälda, och därmed så hade vi rott championatet i viltspår i hamn. Det var verkligen roligt att visa henne och gav ju mersmak för min del så därför anmälde jag henne till Uddevalla utställningen som veteran även fast det inte behövdes någon mer utställnings merit för att hon skulle bli NVCH, eftersom det enbart krävdes två utställningsmeriter om minst 2 x 2:a i öppenklass för att få det norska championatet. I Uddevalla placerade hon sig som 3:a för Jostein Halvorsen och det var också ett fint avslut på vår utställnings karriär för året. 

Vem vet.... hon kanske kommer igen någon mer gång nästa år i veteran klass, det återstår att se. 

Vi har också tävlat agility i år med varierande resultat. Men i Uddevalla gick hon så bra så att hon vann en stor klass och kom tvåa i en annan. Placerade sig i Stenungsund som 5:a och i Bollebygd som 7:a. Hon är väldigt pigg och glad på plan och ger verkligen järnet på tävling. Ibland går det lite väl fort och hon hinner inte riktigt titta var matte befinner sig utan väljer egna vägar som känns rätt för henne men som inte banläggaren har valt, och då med diskning som följd.

Viltspårandet har gått som en dans för det mesta och höjdpunkten var då ändå då hon blev NVCh eftersom jag väntat ett helt år på det. Året började väldigt bra med att hon fick ihop 3 första priser med HP direkt. Vi åkte till Köping i april och var med på Cocker klubbens viltspårs mästerskap 2008 där vi blivit uttagna att få tävla mot 13 av Sveriges bästa viltspårs hundar. Det var pirrigt och långt för oss att åka men det var det värt. Molly och jag fick bo hos Majas uppfödare Inger Ivarsson på kennel Westerner över natten. 

Vi startade tidigt nästa morgon och körde vidare mot Köping. Där vi träffade många av mina mail cocker kompisar. Jätte kul att nu få träffa dem "live" för en gångs skull. Det var olika domare och vi blev tilldelad en domare som hette Jesper Nej, en dansk domare som tydligen gillade Mollys spårarbete. Vi blev placerade på andra plats med 62 poäng, en poäng ifrån första pristagaren och det tycker jag var verkligen hedersvärt då vi verkligen tävlade mot de bästa cockrarna, Stort Grattis till Maria Hillbom med Pelle som vann år 2008 års KM och även gick och vann KM 2009. Vi åkte hem nöjda och glada och laddade om batterierna. Vi blev sedan även uttagna att få vara med på KM 2009 men valde att avstå från det. 

Vi har även startat några gånger på ordinarie spår prov och i Maj månad blev Molly provbästa viltspårs hund  för Svenska Basset klubbben. Molly knep också första platsen med HP på Drever klubbens årliga viltspårs prov som heter Skärgårdsspåret ena dagen och andra dagen kom hon 3:a. 

Årets DM var ingen höjdare varken för Molly el. mig då vi fick vårt livs första 3:a i viltspåret och vi har också i år fått en 2:a. Jag började misstänka noskvalster ett tag men sedan gick hon bra igen så där spelade nog ödet oss ett spratt får man hoppas. 

I år har hon fått ihop sina 7 första priser med HP. Därmed har hon fått ihop max poäng för att komma bland de första på årets viltspårs cocker lista som hon nu delar med två andra. Jag är glad och stolt över min "gamla" dam och hoppas att vi skall få många fina upplevelser även nästa år. 

Sammanfattningsvis så har det gått riktigt bra för Molly och på årets cocker listor ligger hon nu delat etta på årets viltspårs cocker, trea på årets allround cocker och 11:a på årets agility cocker

Lilys år

 

Lily, min goa tjej som verkligen är cockern med stort C när det gäller att vara matte till lags och följa med på äventyr. Pigg, allert och otroligt följsam som hon är så tror jag att hon hade kunnat bli en väldigt duktig lydnads hund om jag bara hade haft mer tid och intresse för just lydnad. I och för sig så trivs hon alldeles utmärkt med att träna på hobby nivå, ligga hos oss i soffan  på kvällarna när vi ser på TV och bara få vara med där familjen är. Hon är verkligen vår mys hund.

Men vi har iallafall i år startat på två lydnads tävlingar med alldeles för få tränings timmar bakom. Men vi fick ihop till ett tredje pris och ett andra pris. Lite snörpligt var det på tävlingen i september då det bara fattades ynka 4,5 poäng ifrån ett första pris. Lily gjorde allt rätt och vi fick höga poäng på de moment som vi utförde. Trots två 0:or så gick det så bra som det gjorde. 

Vi har också startat i några agility tävlingar och Lily har placerat sig med bra resultat på de tävlingar som vi inte diskat oss på. Tyvärr sitter osäkerheten sedan hennes fall för några år sedan i och hon har svårt att släppa vissa hinder som liknar det hinder som hon ramlade ner från och skadade sig. Men vi kämpar på och tar det som det kommer. Jag var verkligen imponerad av henne i Uddevalla där hon vann en klass och kom 7:a i en annan. Hon tyckte verkligen att det var kul att visa vad hon kunde och det är ju det som är huvudsaken. 

Lily ligger fn. på 18:onde plats på listan över årets lydnads cocker och även på 18:onde plats på årets agility cocker. 

Majas år

Maja, min Maja....... min lilla efterlängtade brokiga tjej har nu vuxit upp och blivit en stor tjej som vet vad hon vill. Gudomligt snäll och go och så okomplicerad. Lugn och trygg i sig själv och hetsar inte upp sig i onödan. Kräver inte mycket aktivitet utan tar dagen som den kommer. Hon har gått från klarhet till klarhet när det gäller viltspårandet. Den gren som jag själv gillar allra bäst. Tyvärr hann vi inte med så värst många spår i år men de tävlingar vi ställt upp på har det gått väldigt bra för oss. 

Maja blev spårbästa viltspårs hund i Juni månad för Svenska Basset klubben, blev även 4:a på Skärgårds spåret för Svenska drever klubbens i Kungshamn där det var mer än 30 hundar med och kampade om första platsen. Höjdpunkten för oss blev västra cocker klubbens Distriktsmästerskap i viltspår. Det blev en fullträff där hon placerade sig på första plats. Hon var den enda hunden som fick HP av de som ställde upp. Det var svåra förhållanden för alla hundarna och det visade även resultatet som redovisades. Maja ligger i år högt upp på årets viltspårs cocker lista.

Några utställningar har vi också hunnit med men inte alls så många som jag tänkt att vi skulle åka på.  

Maja ligger på 4:e plats på Årets viltspårs cocker med 159,2 poäng.

 

Det var en liten summering på vad mina hundar och jag presterat under det gångna året. Själv så har jag hunnit med att gå på några intressanta föreläsningar om våra älskade hundar, varit iväg på kennel Line Sam och arbetat i två omgångar och fått vara med om en valpfödsel, mycket spännande och lärorikt och jag är så tacksam mot Tord som hjälpt mig att få i ordning Mollys päls inför våra utställningar och också stort tack för att jag får komma och hälsa på och lära mig mer. 

Nästa år hoppas jag innerligt att den andra kullen med prefixet "Blancock`s" skall födas och att det skall bli friska, fina och snygga valpar efter vår goa Maja och Ecco. Läs mer under länken valpar eller här >>

 

ÖNSKAR HÄRMED ALLA EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

2009-12-16

Nu har jag gjort en sida med julkort som börjar komma in. Tack till alla som skickar mig julkort och julhälsningar. >>

2009-12-12

Nu är sidan planerade valpar uppdaterad. Bild och stamtavla på båda föräldrarna är inlagt.  Nu är det bara till att vänta in Majas löp. Det kan bli i år men troligtvis så dröjer det till i början på nästa år. 

2009-12-09

Nya datorn är på plats, nya program är installerade och flera nyheter är på gång. Bla. om Majas planerade valpkull. vilken hane vi tänkt använda och kort på honom. 

2009-11-12

Lily ligger fn. på 15:e plats på Årets lydnads cocker med 14,64 poäng efter två tävlingar.

2009-11-01

Molly ligger fn. på 7:e plats på årets agility cocker och Lily ligger på 14:e plats. 

2009-10-31

Trevlig helg

Vi har ny hemside adress så ändra gärna till www.blancocks.se i era länkar. Allt är inte färdigt ännu men jag håller på då jag har tid över. Hoppas Ni har överseende med detta. 

2009-10-29

Välkomna till vår nya hemsida! Hoppas att ni kommer att trivas här lika mycket som vi gör! Jag vill tacka Angelica Mansfield som hjälpt mig att göra om min hemsida då jag tyckte att jag själv kört fast i det gamla. Stort stort tack för hemside hjälp och all support. vill också tacka min granne Annkie Ahlebrand för hjälpen med att få över filerna på nätet då jag skaffat ett nytt FTP programm. 

2009-10-06

Årets Viltspårs-cocker-listor.

Molly ligger på delad första plats på årets viltspårs cocker med max poäng 179,2 och på andra plats på årets allround cocker med 35 poäng. Maja ligger på 4:e plats på årets viltspårs cocker med 159,2 poäng.

2009-09-29

I kväll har Molly tagit revansch.... 

Molly har ikväll gått ett rörligt viltspår med ett första pris med HP som följd. I kväll spårade hon som jag är van att se henne, följde spåret som hon skulle, tog alla vinklar och bloduppehåll utan anmärkning och jag är så himla nöjd med kvällens spår arbete. Tack till vår domare Bengt Helgesson.

Kalendern är uppdaterad.

2009-09-27

Maja 2009 års Distriktsmästare i Viltspår ......


Eva/Nellie, jag/Maja & Marita/Totte Foto: Angelica Mansfield.

Har idag varit i Kungshamn och varit med på Västra cocker klubbens viltspårs mästerskap. Det var svåra förhållanden för alla hundarna, hård vind och mycket berg och det märktes när resultaten lästes upp och vi diskuterade våra spår. Av 9 hundar var Maja den som fick 1:a med HP, och sedan var det ytterligare en hund som fick första pris, övriga fick 2:or förutom Molly som kom sist med ett 3:dje pris!!!!!  Har väl aldrig hänt förr........ katastrof.... men någon gång skall väl vara den första. Mer om Dm i bloggen. 

2009-09-24

I kväll har Molly, Maja och jag varit iväg och gått två rörliga viltspår. Det var en domaraspirant med i vårt spår som skulle lära sig lite mer. Det var en trevlig tjej och kul att det är lite tjejer som vill bli viltspårs domare. 

Molly fick börja sitt spår och hon var så duktig, gick inte en meter utanför spåret och hittade klöven efter 16 minuter. Hennes kritik ikväll löd UA rakt igenom. Det kunde inte bli annat än 1:a pris med HP. Maja var nästa hund ut och hon var otroligt noggrann. Men i sista vinkeln gick hon över ett dike och ringade lite för mycket (ca 20 m) för att det skulle kunna bli ett HP även på henne så vi fick nöjda oss med ett 1:a pris. Det var lite snörpligt då det bara var den här vinkeln och sedan 70 meter kvar på spåret. Men jag tycker att hon bara blir mer och mer spårsäker. 

2009-09-19

I morse ringde klockan redan vid 6-tiden då Pelle gick upp för att åka iväg till Rönnäng för att paddla kanot. Själv drog jag mig en kvart innan jag också gick upp, tog en promenad med hundarna och packade sedan in Molly, Lily och mig  i bilen för att köra och hämta min mamma som skulle följa med till uddevalla Bk och se på när vi  tävlade i agility. 

Molly gick jätte bra och kom tvåa i veteran klass och etta i öppen hoppklass med 0 fel. Lily gjorde ett kanon lopp men jag tabbade mig. Men Lily gjorde ett kanon lopp. Vi ställde även upp i öppen par klass ihop med en klubbkompis, Anna och hennes amris Ringo. Där vi gick och vann. En riktigt lyckad dag och helg har det varit för mig och mina hundar. 

2009-09-18

I kväll har Molly, Maja och jag varit iväg till Ursands camping i vänersborg. Där mötte vi upp vår domare Walde som lagt två spår åt oss. Samme domare som för några månader sedan gav Molly en 2:a. Nu tänkte vi bevisa för honom att vi är bättre än så. 

Molly var den som fick starta. Även idag så drog hon mot bäckar och domaren gillade inte detta men själv tyckte jag att hon spårade bra fast det kan gå lite saktare i spåret än vad det gör. Men Molly fick ett första pris ikväll. Sedan var det Majas tur. Den hunden är klockren i spåret. Maja som jag varit lite osäker på spårade med näsan i backen hela spåret igenom, var inte mer än två meter ut i en återgång så jag var otroligt nöjd över hennes spår. Maja fick ikväll ett första pris med HP. HP:t bestod av en liten pokal och den är jätte fin. Tack till vår domare för väldigt fina spår i bra terräng. 

2009-09-16

Vår dator är lagad så att man kan använda den igen. Men tyvärr finns inga program el. mail adresser, adressböcker mm. kvar i datorn så nu får vi börja från början igen med att lägga in allt som vi själva har i hårdvara. Lärdomen av det här är att spara allt på en separat hårddisk. 

2009-09-07

Nu är Molly officiellt även Norsk Viltspårs Champion. Nu finns hennes nya titel NVCH registrerad på Svenska kennel klubbens hunddata. Två nya länkar.

2009-09-05

Lily och jag har idag varit iväg och tävlad i lydnads klass I. Vi fick ihop 156,5 poäng och då 0:ande vi ändå två moment. Vi fick ett andra pris och en tredje placering. Jag är väldigt nöjd med vår prestation.

2009-09-01

Nytt kort på Molly på hennes sida och på våra hundar. Annkie Ahlebrand har tagit kortet på Molly när vi var på uddevalla utställningen som SSRK anordnade i helgen. Tack Annkie för alla fina kort du mailat mig idag. 

2009-08-30

Premiär för Molly och mig i veteran klass idag på SSRK's utställning i uddevalla. Molly placerade sig som 3:a, utan vare sig HP el. CK men med en jätte fin kritik.

2009-08-29

Idag har vi varit på Vänersborg Bk och tävlat agility, Lily och jag. Vi diskade oss i hoppklass I. Men vi kommer igen.....

2009-08-23

Ny layout på hemsidan. 

2009-08-16

Molly ligger på andra plats på listan över årets viltspårs cocker med 159,2 poäng och Maja ligger på 6:e plats med 119,2 poäng. Men det kan ju snart ändra sig.

2009-08-15

I dag har vi varit på Stenungsunds Bk för att tävla agility. Jag är nöjd med båda mina tjejers lopp. Ingen placering men inte heller någon diskning. Lily kom på 10 plats med 5,33 fel och Molly kom på 21:a plats med 19,55 fel. Båda två gick ur i slalomen därav 5 fel och tidsfel. 

Anmälningarna till vårt DM i viltspår börjar komma in. Jag hoppas på många deltagare i år. Drever klubben väst kommer att vara värdar för vårt spår i år. 

2009-08-02

Idag blev Molly Skärgårdsspårs vinnare 

Molly blev idag skärgådsspårets vinnare 2009. Av 29 deltagande hundar vann hon idag. 5 HP delades ut. Hon var idag helt suverän i spåret och vår domare Bengt Helgesson tyckte att hon gjorde ett utmärkt jobb och att han även skulle kunna tänka sig att ha med henne i sitt jaktlag som spår hund. Bättre omdöme än så kan man väl inte få av en inbiten jägare. 

Maja fick idag ett första pris och gjorde enl. domaren allt rätt men var en aning försiktig vid snår och hinder. Ja det är inte lätt att komma och spåra efter Molly som är så himla pigg och bryr sig inte om vad för slags hinder som ligger i vägen. Ett stort tack våra domare Bengt Helgesson och Bo Vallin för 4 jätte fina spår. Stort tack också till Svenska Dreverklubben väst för en jätte fin anordnad tävling. Vi kommer tillbaka nästa år igen.

Majas pappa "Ior" har idag även blivit Tysk champion. Grattis till ägare Monika Bollinger, kennel Vom Schloss Hellenstain i tyskland.

2009-08-01

Skärgårdsspåret

Maja kom på 4:e plats av 33 deltagande hundar

Maja har idag fått ett 1:a pris med HP på Svenska drever klubbens ordinare spår. Maja spårade även idag lika noga som förra veckan. Molly fick idag ett 1:a pris, men var för ivrig och slarvar lite grann därför inget HP till henne. Spåren var svåra och gick mestadels över berg och ljung. Det har ju ösregnat så något blod fanns inte att se. Jag är jätte nöjd med hundarnas spår och tycker verkligen att de gjorde ett bra jobb. Tack till vår domare Bo Vallin, som verkligen hade mycket kännedom om vår ras cocker spaniel och deras arbetssätt.

Det var hela 33 hundar med i dag och Maja hamnade på en 4:e plats. 

2009-07-20

I dag hade jag fått ett väldigt trevligt mail när jag öppnade min mailbox. Kommissarien för Basset klubben Väst hade mailat och talat om att Majas spår som vi gick i fredags resulterade i att hon  blivit bästa viltspårs hund för Juli månad. Maja var den enda av hela 21 hundar som plockat hem ett HP. Jag är mycket stolt över henne.

2009-07-17

Maja och jag har i kväll gått ett ordinare viltspårs prov för Svenska Baset klubben Väst och fått ett första pris med HP +, det har jag aldrig förr varit med om att en domare delar ut ett +. Domaren tyckte att Maja gjorde ett fantastiskt spår jobb. Det här spåret gick även över tre vägar så jag är mäkta stolt över henne. Mollys spår resulterade i ett 2:a pris ikväll då domaren ansåg att hon var för hetsig i sitt spår och vi blev även återtagna till spåret efter en simm tur. Det har vi aldrig blivit förut men någon gång skall ju vara den första. 

2009-07-13

Kalendern är uppdaterad med kommande aktiviteter.

2009-07-11

Molly har idag tävlat off. agility tävling hoppklass I på Bollebygds Bk. I första hoppklassen diskade vi oss och i den andra kom vi i mål med 0 hinder fel men tyvärr med hela 6,18 i tidsfel. Vi hamnade på en 7 plats av 35 deltagande hundar.

2009-07-07

Molly har ikväll gått ett rörligt viltspårs prov med bravur. Ett första pris med Hp blev kvällens resultat i två dagar har regnet bara öst ner men hon vek inte från spår kärnan en gång. Återgångar och vinklar tog hon ikväll perfekt. Den enda ringningen hon hade var vid spårslutet. Spårtid 16 minuter och 42 poäng.

2009-06-29

Borås utställning

Molly är (snart) numera även Norsk Viltspårs Champion..... 

I går fick Molly äntligen den sista utställnings meriten som krävdes för att hon skulle få sin nya titel. När svenska kennelklubben registrerat hennes resultat kan hon titulera sig: 

SVCH NVCH LP I LINE SAM PROUD MEMORY

Jag är en otroligt stolt ägare till den här hunden och jag tror mig även veta att hennes uppfödare Tord Lundborg är minst lika stolt. Tack till Tord för en underbar hund, stöd, uppmuntran och support under alla dessa 8 år. 

Molly fick även den här gången ett första pris och den här gången med CK, men ingen placering. 

2009-06-17

Viltspårs Pokalen 2009

Maja placerade sig som 8:onde bästa viltspårs hund på Svenska Basset klubbens årliga tävling som kallas Viltspårs pokalen. Av 46 startande hundar blandat på 17 olika raser kom Maja bland de 10 bästa spårhundarna. Hon var en av dessa duktiga hundar som fick HP och full pott poäng. Vilken tjej. Majas och mitt första HP och det känns jätte kul. Hennes allmänna omdöme löd:

"Har en liten avvikelse på ett berg ca 10 m för övrigt perfekt jobbat. Får HP."

Molly placerade sig för första gången inte alls bland de 10 bästa, men med ett första pris. Hon var helt tokig i att spåra vilt, men hade en perfekt återgång. 

"Arbetar självständigt, mycket viltintresserad idag. "

2009-06-16

I dag fyller min älskade Molly "veteran" alltså 8 år idag. Hurra för henne. 

2009-06-15

I helgen som gått har Molly, Lily och jag varit och tävlat agility. Det gick bra för oss och jag är jätte nöjd med både hundar och min egen handling. Ingen av hundarna placerade sig även fast Molly gick i mål med 0 fel i hopp klass I. Hennes tid räckte inte till för att ta en placering men hon hamnade på 6:e plats. Lily hade 9,18 fel i samma klass och kom på en 8:e plats. I öppen hopp klass hade Molly 7,75 fel och kom på 8:e plats, Lily hade 10,21 fel och kom på en 9:e plats. 

Det var en lång varm dag då termomentern stod över 24 grader och hundarna fick ligga i tältet nästan hela dagen då jag själv agerade funktionär. Men vilken lyckad tävling. Tack till Anna på fjället för fina kort. Titta in på hennes hemsida:  Annas hemsida

2009-06-11

Molly uttagen till att kvala in till SM i viltspår. 

2009-06-07

Dagens överraskning och veckans höjd punkt.......

Molly placerade sig som 3:a i en stor öppen klass med en jätte fin kritik.

" Välformat huvud med mörka vackra ögon. Tunt fint öron läder. Korr. bett. underkäken kunde vara ngt bredare. Bra hals, rygg och svansansättning. Ngt upprätt i sin skuldra, junde ha lite mer vidd i sin front. Utm. kropp och bröstdjup. Tillräckligt vinklade bakben. Bra pälskvalitet. Lycklig svns. Rör sig med ett bra steg runtom. "

Maja var också med och fick idag en slät etta, men med en bra kritik även hon. 

" Välformat huvud, mörka ögon, tunt fint öronläder. korr. bett. bra hals, rygg och svans. Skuldran skulle vara ngt bättre tillbakalagd, bra överanrmsvinkling. Bra kropp och bröstdjup. tillräcklig bakbens vinkling. silkig pälskvalitet. blir ngt bakhög i rörelse. "

Vi var även med i Kennel Line Sams uppfödar grupp som blev BIR.

Tack till domaren Lena Stålhandske.

 Och tusen tusen tack till alla som hjälpte mig på det ena eller andra viset, och till alla som grattat oss. Mer kort och uppdatering kommer i bloggen.

2009-05-30

I dag har vi varit på lydnads tävling, Lily och jag. i 23 graders hetta och inte så mycket träning den sista tiden så får jag vara nöjd. Lilys och min prestation  resulterade i ett tredje pris och en 4:e placering. De moment som hon utförde gjorde hon super bra, de andra momenten som jag trodde hon skulle göra bra gjorde hon inte alls. Men detta manar ju bara till mer träning eftersom hon verkar tycka att det är kul. 

2009-05-25

MOLLY PROVBÄSTA HUND PÅ BASSET KLUBBENS ORDINARE SPÅR MAJ MÅNAD

I morse när jag gick in på datorn hade vi fått ett mail som talade om att Mollys spår i torsdags resulterat i att hon blev Basset Klubben Väst Spår bästa hund. Det var bara en hund som tilldelats HP den här månaden och det var Molly. Visserligen var det bara 8 startande den här gången men jag är jätte nöjd eftersom jag gick bakom och såg hur hon spårade. 

2009-05-21

Ordinarie viltspårs prov 

1:a + HP

Idag har vi varit iväg och gått ett spår för Svenska Basset klubben. Det var ett ordinarie prov och på ett helt nytt ställe och nya marker och så fort som domarna får in alla protokoll och haft överläggning så kommer jag att uppdaterar om vår placering och hur många hundar som startade. 

Molly gick otroligt bra och gick som en klocka. Hon fick idag ett första pris + HP av vår domare Mikael Stenqvist. Det första HP:t han delat ut i år. Vår kritik var allt igenom bra och det allmänna omdömet löd.

"Två mycket rutinerade äldre damer" 

Hm.... så gammal är jag väl ändå inte ?????? eller ........

Har också hunnit trimma Melwin idag och han är gudomligt snäll att ha att göra med på trimmbordet. Några kort på honom finns i bloggen. 

2009-05-20

Sidan planerad parning är uppdaterad. 

Både Lily och Maja löper nu och är så goa och glada, (mest i varandra..). Maja löper tidigare än vad jag trott så det kom lite som en överraskning. 

Om det blir några valpar här till våren så är det en kull efter Maja som är inplanerad.

2009-04-25

Många nya länkar på länksidan.

2009-04-22

Tittade in på Basset klubben Västs hemsida för att se Mollys placering för det ordinarie provet vi gick i Torsdags. Det visade sig att hon även där kommit på andra plats. Det var 20 deltagande hundar i olika raser och endast två HP:n hade delats ut, varav Molly fått det ena. Hon hade max poäng (42).

2009-04-20

Viltspårs mästerskap 2008

I helgen har Molly och jag varit i Köping. Vi var en av de 13 uttagna som kvalat in för att få vara med och tävla i viltspårs mästerskapet för år 2008. Molly och jag åkte upp på lördag eftermiddag till Örebro och sov över hemma hos Inger och Sven på Kennel Westerner. Tusen tack för att vi fick vara hos Er över natten. Jag är jätte tacksam för det. 

Tidigt nästa morgon åkte vi vidare till Köping för att tävla. Molly gick jätte bra och jag är verkligen stolt över hennes spår arbete. Vi kom på andra plats med 62 poäng av en skala på 65. Den som vann hade 63 poäng & tredje pristagaren tror jag hade 61 poäng så det var verkligen tätt och små marginaler. Stort grattis till SVCh Paisley's Up Up And Away, en jätte fin svart/vit hane och en jätte trevlig förare Mia Hillbom som knep första platsen. Grattis till alla andra också som var med och tävlade och verkligen gjorde ett bra jobb. Vi kanske ses nästa VM igen? Kommer att uppdatera bloggen när tid finns. 

Tack till Stina på Tins and Tans för kort och för att du var så snäll och tog med mitt pris från årsmötet.

2009-04-16

I kväll har Molly, Maja och jag varit iväg och gått varsitt ordinarie viltspår. Maja fick börja sitt spår och hon tog en utmärkt start men fick problem vid sträcka 1 och var ute ur spår och vimsade till det några gånger så idag fick hon ett andra pris. Men övning ger färdighet så det är bara till att komma igen och ta nya tag. 

Mollys spår var ur kul att gå, det gick över stockar, under stockar, över berg och även över två rätt så stora diken som var vatten fyllda så nu har jag en våt hund med ljung i pälsen som måste göras iordning innan kvällen. Molly spårade även idag jätte bra och fick ett första pris med HP. På lördag får vi veta vår vi hamnade på detta ordinarie prov. 

Pelle hade tagit med sig Lily till kanothuset där vi har vår kanot och kollat till den. Lagat en dörr och fixat lite. Så Lilsan fick sig en rejäl promenad genom stan. 

Mer om våra spår i bloggen.

2009-04-12

Årets första officiella viltspår!

I dag har vi varit iväg och gått våra första viltspår för året. Det kunde inte börjat bättre än det gjorde i eftermiddag. Maja fick börja sitt spår som gick i barrskog och  myr-mossmark. Hon var lite ringrostig i början men tog sig snabbt och kom igång och fick idag ett första pris. Jätte kul tycker jag som faktiskt inte spårat så mycket med henne överhuvudtaget. 

Molly fick ett spår som började ute på ett stort och öppet fält. Inga problem där inte, utan hon tog spåret direkt och gick inte ifrån spåret en ända gång under sina 18 minuter som hon höll på. Molly fick idag första pris och ett HP. Mer om domarens kritik på bloggen mm för den som vill läsa.

Kalendern är uppdaterad.

 

2009-04-10

GLAD PÅSK ÖNSKAR VI ALLA HEMSIDE BESÖKARE OCH VÄNNER !

2009-04-05

Ingen Bohus utställning för oss men en jätte kul helg på Kennel Line Sam, mer om det i bloggen. 

2009-03-29

Nytt kort på Molly, taget idag efter bad och fön. Hon är inte riktigt färdig ännu men hennes första utställning blir i Vänersborg den 7 Juni, så vi har några månader på oss. Hade först tänkt ställa henne i Larv den 10 maj men då har Emma sin konfirmation så därför får jag skjuta på debuten.

2009-03-05

Vår resultat kalender är uppdaterad.

2009-03-01

Idag har vi varit i skogen och tränat lite apportering, lydnads moment och stadga. Nya kort finns under länken fotoalbum och Vintern 09. Lite ny text under länken om oss.

2009-02-13

Ny länk till Kennel Support & Ann Rhosdal

2009-02-02

Har skaffat en blogg där man kan läsa om vad vi håller på med på dagarna och kvällarna om man är intresserad. Numera kommer jag bara att skriva på nyhets sidan när vi har presterat något. 

2009-01-23

I går kväll var Lily och jag på brukshundklubben för att vara med på klicker kurs igen. Det var andra gången och så kul det var. Lily har ju fattat det här med klicker = belöning. I går så tränade vi lite nya moment. Vi tränade på att backa, läggande, fjärren och innan vi gick hem så försökte vi oss på att snurra. Lily var verkligen possitiv och glad.

2009-01-20

Har börjat fundera på att ta upp träningen med Molly och bruks biten igen. Så i går var jag iväg och tränade lite grann. Vi försökte oss på framförgåendet och apportering och Molly har inte glömt allt som vi lärde oss 2004 när vi höll på med lite bruks. Det året gick vi både apell spår och lägre klass spår där hon blev godkänd. Så idag tittade jag igenom hennes protokoll och såg att de poäng som vi hade då kanske inte är så omöjliga att föröka att slå. Lite taggad blev jag så nu skall vi försöka att träna lite grann och kanske..... kanske vågar vi oss på ett lägre klass spår i år om vi kommer med någonstans. Det svåraste som jag tycker är krypet och en snygg apportering. Men vi får väl se.

Lagt in en ny länk som går till Ingunn Morseth i Norge och hennes jätte fina hundar på kennel Hotsteps.

2009-01-18

Idag har Pelle, hundarna och jag varit iväg och gått en lång promenad. Vi kom till en stor sjö där allihop fick springa runt på isen. Lily var lite feg först men kom igång riktigt ordentligt efter de andra. 

I eftermiddag har jag varit ute på fotbolls plan och tränat lite grann med var och en. Lily fick träna ettans lydnads moment + lite klicker. Molly som jag tänkt ta upp bruks biten med i år (om jag hinner och orkar) fick träna lite från lägre klass bruks som framförgående, läggande, ställande och apportering. Maja fick träna lite fotgående, sittande, läggande och inkallningar, både med kommando och vissel pipa. 

2009-01-14

Idag fyller Maja och hennes syskon hela 2 år. Det har gått i en rasande fart. 

2009-01-13

I kväll har jag varit iväg och vaccinerat hundarna, det var den återkommande vanliga vaccinationen. Maja har också äntligen fått sitt pass, men redan om en månad skall vi tillbaka för påfyllning mot rabies och jag skall då också passa på att ta tandsten på Molly.

Frida och Pelle var i Linköping i helgen där Frida tävlade i konståkning. Det gjorde hon bra och kom på en hedrande 3:dje plats. 

2009-01-09

Tack till alla som grattat oss till vår delad plats i "Årets Viltspårs Cocker 2008"

2009-01-07

Årets viltspår cocker är nu klar och listan ligger ute på cocker klubbens hemsida. Molly är en av 4 stycken som 2008 blev "Årets Viltspårs Cocker 2008". Övriga som också blev detta och fick ihop 179,2 poäng är SVCH Atacama’s Beautiful Tindra,  SVCH LPI LPII Dragongårdens Inside Out, SVCH Westerner Love On Time. Jätte grattis till Er (oss) allihop. 

Detta betyder att vi kvalat in till Cocker VM som kommer att gå av stapeln helgen den 18-19/4 i Kolsva, Västmanlandslän. Dit siktar vi på att åka. 

Lilla Maja kom på 34 plats med ett spår i år. 

2009-01-06

I går var Maja och jag på My Dog och ställde för Svein Helgesen. Trots att Maja blev visad av proffsiga Frida på kennel Perschwater blev det en slät etta. Stort tack till Frida för hjälpen. Det var en jätte trevlig dag och det blev många goa skratt ihop med andra cocker ägare runt ringside. 

Jag fick vara med i Suzanne Borg & hennes kennel Pearl Harbours uppfödar grupp och visa en snygg hane som heter Tiger. Han sprang som en gud, det var jätte kul. Tack Suzanne för det. 

Fick också köpt mig en nummerlapps hållare med en guld cocker på som var väldigt fin. Min syster Annika och min lilla Emma var också med och det gjorde ju så klart sitt att det blev en lyckad dag. 

Majas Kritik:

"Feminin tik, god balans, välskuret huvud, kunde ha mer hals och tillbakalagd skuldra, samlad kropp, en aningen kort överarm, mycket bra bakställ och vinklar, utm. pälskvalitet, rörelserna kunde varit friare och mer steglängd fram och stabilare"

Det var en bra kritik tycker jag med tanke på att Maja gick på två ben en del av varvet. 

Skulle egentligen åkt iväg idag igen men hade  ingen som kunde passa Molly och Lily en hel dag. Så nu har vi varit i skogen istället. Gissa om Maja har sprungit där. Lekt med Lily och studsat. 

Ny länk till Suzannes kennel Pearl Harbours.

2009-01-01

Nu är det slut på år 2008 ..........

2008 är till ända och här kommer en liten sammanfattning om vad vi hittat på under det gångna året.

Man kan säga att 2008 har varit Mollys år ............

Molly har i år gått 10 öppen klass spår med 8 HP:n som följd, två av dessa prov var ordinarie prov. Hon har verkligen varit på "G" i spåret i år och även blivit en av 4 som vunnit Årets Viltspårs cocker 2008. 

Vi har varit i Norge på norska taxklubben och tävlat spår (som var förra årets mål) och där kom vi på 2:andra plats och nu är det bara utställnings meriten som saknas så är Molly också Norsk viltspårs champion. Det är ett av våra mål för år 2009. 

Molly var också med i en tävling som kallades Viltspårs pokalen där hela 45 hundar var med och tävlade om första priset. Det var 15 raser representerade och Molly gick som segrare därifrån. 

Årets Distriktsmästerskap i viltspår västra regionen placerade vi oss som 4:a. I augusti var vi med i en tävling som kallas skärgårds spåret. Den var öppen för alla raser och varade i två dagar, det var 30 deltagande hundar ena dagen och 28 andra.. På den tävlingen blev vi 2:a ena dagen och 4:a andra dagen.

Tävlat agility med varierande resultat har vi gjort och vi har även hunnit med en officiell start. Molly sköter sig för det mesta väldigt bra men ibland har hon andra ideér om hur banan skall gå. I år har hon iallafall följt min handvisning bättre än förra året. 

Molly har också gått en jaktkurs och en apporterings kurs. Får se om vi fortsätter med detta nästa år.

Molly har också blivit ögonlyst utan anmärktning.

Lily har i år fått stå lite tillbaka. Men en lydnads tävling har vi startat i med ett andra pris som resultat. Några agility tävlingar har vi också gjort men Lily föll olyckligt på gungan i början av januari på en inomhus tävling och tog illa vid sig, så det har gjort att hon tycker starterna inte är så kul längre, men vi tränar på det. En klicker kurs har vi börjat på som ännu inte är slut. Hon har också blivit ögonlyst i år igen utan anmärkning.

Maja har fått börja på apporterings kurs men där slutförde Molly det sista då Maja var mer intresserad av andra saker än att hämta apporter åt mig. 

Vi har också varit på några utställningar där Maja plockat åt sig några Ck i både junior klass och unghundsklass. 

Maja har också blivit hd-röntgad, optigen testad och ögonlyst.

En annan sak som jag verkligen sätter stort värde på var att få komma till Inger och Sven på Kennel Westerner och praktisera några dagar i augusti. Det var verkligen roligt och lärorikt och jag är otroligt tacksam mot Inger och Sven som gjorde det möjligt för mig. Att få komma till en sådan stor och erfaren uppfödare och ta del av så mycket kunskap om vår ras är något som jag verkligen sätter stort värde på.

Jag har inga specifika mål för nästa år utan tar det som det kommer.

Tack till alla hemsidans besökare som tittar in och ibland skriver några rader i vår gästbok. Jag önskar Er allihop 

ETT GOTT OCH ROLIGT 2009 !