Tidigare   

Nyheter 2009

Nyheter 2010

 Blogg

 

2010-12-31

GOTT NYTT ÅR!

Vårt år 2010

"Årskrönika 2010"

Skall försöka att sammanfatta år 2010 så gott det går. 

Det har varit ett händelserikt år för oss på många sätt. Både roliga och tråkiga saker har hänt i våra liv.  Det har inte blivit så mycket tävlande under 2010 men tiden räcker inte till allt och jag kände att vi behövde ta ett sabbatsår från tävlandet ett tag. Men jag ser framemot ett nytt innehållsrikt 2011 med flera nya utmaningar. 

Det roligaste i år var ju att planera för Majas första valpkull. Hon har tidigare bara löpt en gång om året så de första månaderna var bara en väntan på att hon skulle komma in i sitt löp. Vi hade också en lång vinter med mycket snö så det blev inte mycket till tränande och tävlande för vår del förrän i maj då Molly fick börja gå de första viltspåren. Hon fick ihop sina 7 spår för att få vara med på årets viltspårs cocker lista. 7 st 1:a priser varav 3 st med HP blev hennes resultat för året. I skrivandets stund ligger hon på en 2:a placering och den är vi glada för. Den gamla damen Molly blev ju 9,5 år i december så vi tar det rätt så lugnt men kör på med viltspåren så länge som hon bara har viljan att jobba och den har hon iallafall ännu. 

Maja hann bara gå 3 spår efter sin mamma ledighet innan vinter och snön kom och förstörde, inte bara för oss utan för många andra, men de spår hon gick var hon väldigt taggad och duktig så nästa år skall vi börja lite tidigare. 

Vi fick också äran att få vara med på en jaktlydnads kurs hemma hos Anders Landin i Trollhättan. Det var verkligen en upplevelse och mycket lärorikt. Vi kom hem och kände oss väldigt duktiga..... ett tag iallafall. Jag kände mig väldigt stolt när jag gick med tre lösa spaniels runt mina ben där det sprang kaniner och fjäderfä utan att någon av dem tog upp jakten på dessa. 

Maja började löpa i början på maj och när hon kom in i sitt höglöp åkte vi och hälsade på hemma hos den blivande pappan. Det mötet mellan Maja och Ecco resulterade i 8 stycken livskraftiga och super fina valpar. 6 hanar och 2 tikar som jag är så otroligt glad och stolt över. Alla valparna har kommit till super trevliga och fina familjer som bara älskar sina hundar och jag har fått många nya vänner genom dessa valpar. Det var verkligen en roligt tid med dessa små underverk som var och en hade sin egen personlighet och jag fäste mig väldigt vid dem alla.

Länge höll jag även på en lovande hane i kullen som jag tyckte så mycket om men platsen och tiden räcker inte alltid till så tillslut så hittade jag det rätta hemmet även åt honom. Själv så behöll vi en liten fin och go cocker flicka som vi har döpt till Rosie, The One And Only i stamtavlan, och hon gör verkligen själ för sitt namn. Hon är verkligen en enastående cocker med en super attityd. 

En utställning har vi varit på och blev där 2:a med HP. Nästa år ser jag framemot att träna viltspår med henne och att hon även skall få sitt championat så snart som möjligt. Ett MH - test är inplanerat, hon skall HD-röntgas och sedan får vi se vad vi hittar på. Någon lydnads kurs hade också varit skoj att få komma med på. 

De flesta av dessa 8 valpar träffar jag och tycker att de hitills har utvecklats precis som jag själv vill ha en cocker, totalt okomplicerade och verkligen Will to Pleas. Några har redan visats på utställning och gått valpkurser. Andra är älskade familjehundar och vi har mycket kontakt allesamman. Jag hoppas på en valpträff nästa vår och har börjat smida lite planer på vad vi skall hitta på. 

Med Lily har det inte blivit så mycket tränande överhuvudtaget eftersom hon fick borrelia och gått på medicin rätt så länge. Nu verkar det som om det börjar rätta till sig men därför har vi tagit det lugnt med henne i år. Det är en fruktansvärd liten insekt som kan göra så stor skada. 

Det absolut värsta som kan hända en djurägare hände mig i juni då min 19 år gamla häst Capoo fick akut fång. Först trodde jag att allt skulle bli bra bara han fick medicin och box vila ett tag, men det visade sig vara värre än så. På röntgen plåtarna som togs såg vi att benet i hans hovar redan börjat rotera och släppt från sitt fäste så det fanns inget mer att göra för honom. Det var några av de mest fruktansvärda dagar i mitt liv innan jag fick sansat mig och ta farväl av honom. 

Vi har gjort många saker ihop under de 19 år som vi camperat ihop, delat många minnen, både glädje och sorg. Otaliga gånger har han tröstat mig då jag känt mig ledsen. Den 2 Juli 2010 tog vårt liv ihop och mitt häst ägande slut. Han kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Nu delar han de gröna ängarna med min första häst Bonus som han tyckte så mycket om och såg upp till. 

Målen för 2011 är inte klara ännu men tanken är iallafall  att både Molly, Maja och även Rosie skall få gå sina viltspår så de kan vara med på årets viltspår cocker lista, jag hoppas ju på ett viltspårs championat för Rosies del så snart som möjligt och hon skall även HD-röntgas. Ev. skall jag börja träna lite mer aktivt med agility med Maja och ev. Lily. Ställa upp och hjälpa mina valp köpare så gott jag kan med både pälsar och träning för de som vill. 

Det skall bi spännande att se och utvärdera dessa valpars temperament och mentalitet. Det var verkligen en jätte roligt tid med dessa valpar och jag har redan börjat planera för en ny kull efter Maja, då det visade sig att hon är en fantastiskt bra mamma. Men inga planerade valpar år 2011 utan tidigast 2012. 

Jag vill tacka mina vänner som ställt upp i både medgång och motgång. Jag är verkligen glad över att ha Er i mitt liv. Ha ett bra 2011 alla vänner och bekanta, det skall vi försöka ha. 

Anneli

2010-12-26

Blancock's The First Of them All

"Lucas"

Lucas har fått ett nytt täcke som hans matte sytt åt honom. 

2010-12-25

Hundarna har varit på hundpensionat några timmar idag då vi var bortbjudna på middag till Pelles syster som bor i Vänersborg. Men innan jag lämnade dem så gick vi en promenad i skogen. Där tränade jag på inkallning med pipa och vem är inte bättre förebild för en liten cocker valp som skall lära sig att komma på signal än Lily som kommer direkt när man visslar i pipan. Rosie hängde på och kom in varje gång hon med.


Lily & Rosie

2010-12-24

GOD JUL ALLA !

2010-12-23

I dag hade jag tagit ledigt från jobbet för att hinna med det sista som skall göras inför julafton. Morgonen bjöd på iskall vind och -11 grader. Hundarna fick på sig varsitt hundtäcke och så gav vi oss av mot skogen. Där har vi plumsat i snö som gick dem till ryggen, hoppat över nedfallna träd och sprungit omkring. Vi har haft en jätte härlig promenad. 

När vi kom hem gjorde Frida och Emma och jag iordning oss och sedan körde vi till Uddevalla för att handla det sista julklapparna. Rosie fick även en ny bädd att ligga i eftersom hon vuxit en del det sista och väger nu 11,1 kg. 

Ikväll har jag rullat och stekt ca 120 köttbullar, vem som nu orkar äta dem återstår att se i morgon kväll. Vi skall först till min syster på förmiddagen och sedan skall vi vara här på eftermiddag kvällen. Pelle jobbar till 22 så efter det blir det julklapps utdelning för vår familj. Det är nackdelen med ett skift jobb men det vet man ju om också. Nu är ju våra barn stora så det gör inte dem något om de får sina julklappar sent på kvällen. 

2010-12-21

En hälsning från Anton och Totte i Borås.

2010-12-19

I dag snöar det ännu mer och man får ut och skotta i omgångar. Hundarna älskar när det snöar och har jätte kul i snön. I eftermiddag har vi roat oss med att borsta igenom allas pälsar och klippt klor och gjort hundarna julfina. Rosie har även fått ett bad och nu är de väldigt trötta och har gått och lagt sig. I morgon är det en tidig morgon igen och jag jobbar nog över en av dagarna för att vi skall hinna inventera färdigt på jobbet. Skall försöka hinna åka vägen om veterinären och köpa ett nytt hundfoder som Hill's lanserar som skall vara bra mot tandsten. Veterinären rekommenderade det när vi var där i veckan och jag fick med mig några provpåsar hem som hundarna verkligen tyckte om. Så det är värt att testa. 

På torsdag har jag tagit ledigt för att hinna med det sista inför julen och julafton. Blir lite tråkigt på själva julafton då Pelle börjar jobba klockan 14.00 och slutar inte förrän vid 22-tiden om allt går som det skall. Det blir sent att öppna våra julklappar för man vill ju att alla skall vara med. Men det blir nog bra ändå.

Har fått fler julkort som jag lagt in på sidan >>>

 

2010-12-18

I förmiddags var jag på en lång promenad med de vuxna och sedan åkte jag med Frida och Emma ner till stan där de släppte av mig och Rosie så vi fick en promenad hem.  Vi var inom zoo affären i stan där jag köper vårt hundfoder och hälsade på en stund. 

Här snöar det och blåser en del. Det är väldigt halt på vägarna men Frida och jag körde ändå upp till skogen en stund nu i eftermiddag och gått där en stund allihop. Hundarna har sprungit på ängarna och busat. Rosie hänger med så gott hon kan. 

Många koppel att hålla reda på....

2010-12-14

I eftermiddag har Molly, Rosie och jag varit iväg hos veterinären och den årliga kontrollen av Molly. Jag hade bokat tid för den gamla damen för att ta bort tandsten och ta bort några talgvårtor som satt illa. Rosie var mest med som sällskap och under tiden som Molly slumrade till tittade vi igenom lill skruttan. Hon är duktig hon och äter godis som aldrig förr när vår veterinär bjöd henne på det. Ingen orolig liten hund där inte. Det var bra passivitets träning hon nästan fick gratis. Det tog en stund så under tiden sov hon på golvet. 

Jag har lagt in ännu fler julkort som vi fått. Tack så jätte mycket alla för dessa.  >>>

2010-12-12

Idag har Laban, Elisabet och Bengt från Strömstad varit här och hälsat på. Det är så himla skoj att träffas och se hur valparna artar sig. Laban har vuxit och hade mycket päls. Men det ville inte släppa riktigt på huvudet så det får bli nästa gång som vi får försöka att ta det. Han och Rosie lekte och härjade en stund både inne och utomhus. Det var en roligt dag och tack för att ni kom. 

Jag fyller på med julkort hela tiden >>>

Blancock's Talk About It

Laban

Rosie och Laban i snön

2010-12-11

Idag är första dagen som jag varit ute en liten stund sedan i tisdags. Är fortfarande inte helt bra men kände att jag inte kan utnyttja familjen mer nu med att gå ut med hundarna. Så jag tog med mig alla till skogen och släppte ut dem på en stor äng där de fått springa av sig en stund. Några promenader orkar jag inte gå. Molly var inte alls pigg på att springa i snön utan satt nästan bredvid mig hela tiden så därför så blev det idag bara några kort på Maja, Rosie  och Lily när de springer runt. . 

Har börjat fila lite på en årskrönika ang. det (nästan) gångna året. Det gäller att komma ihåg vad som hänt. 

Maja älskar att springa i snön ....

Lily tar sats och hoppar över ett dike ..

Åhhh.... här var det stopp.......

Kan undra vad de fått syn på ......

Hörru du.... hör vad jag säger ......

 

2010-12-10

5 månader gamla idag.

Maja och Eccos valpar har hunnit bli 5 månader gamla. Vart tar tiden vägen?

 Har gjort en ny sida som heter julkort 2010  >>>  Där har jag redan lagt in årets första julkort. Tack till fam. Hege Dankertsen för det. I går fick jag hjälp av Anna på Kennel Seapower med det sista på mitt julkort som jag gick bet på. Tusen tack Anna för hjälpen.

Såg att Rosies svar från Antagen nu ligger inne på hunddata, nu väntar jag bara på att även optigen svaret skall hamna där också.  

Lily har börjat löpa och hon och Maja löpte båda två i maj förra gången så nu får vi se om Maja kommer igång med sitt löp också eller om det fortfarande är ett år emellan hennes löp. 

2010-12-09

Mollys son och Lilys bror har hälsat på.

Blancock's Proud Possition, "Melwin" 6 år gammal. 

Han har fått de "grå" tinningarnas charm. Men pappa George fick också rätt tidigt grå öron vad jag vet så det ligger i släkten, men de är bara charmigt. Har gjort om på Molly och Georges sidan om deras valpkull. Har också ändrat alla stamtavlor till vit bakgrund istället för gul. och lagt in lite fler bilder på släktingarna till hundarna. 

2010-12-08

Här kommer några kort på Lucas som Hanne tagit. Han är ju bara så himla fin.... undra vad det skall bli av honom.... 

©Hanne Cathrine Fagerland

© Hanne Cathrine Fagerland

2010-12-08

Mina hundar vintern 2010

Idag är jag hemma från jobbet och känner mig väldigt dålig. Har ont i kroppen, snuvig och huvudet värker. Inget vidare alls men det har varit på gång i några dagar nu så det var ju inte helt oväntat. Sitter och tittar lite på olika hemsidor och har börjat fixa med ett julkort till vänner och bekanta. Det är lite kvar på som inte är helt färdigt men som jag hoppas att jag skall få hjälp med. 

Har uppdaterat lite ny text på länken om oss och även lagt in ett nytt kort. 

På söndag kommer Laban med familj hit och hälsar på, det ser jag fram emot. Det händer så mycket med valparna nu, de ändrar utseende och börjar växa upp till riktiga små cockrar så jag är så intresserad av hur de ser ut nu. Rosie är nästan lika hög som sin mamma och de brottas och fajtas i snön. 

2010-12-07

Har lagt in ett nytt kort på Lucas på hundarnas sida >>>  Det märks att Hanne som har Lucas är otroligt duktig på att fota. Lucas blir bara finare och finare.

2010-12-06

En hälsning från Oliver .
Blancock's Tears Don't Help

Har fått hälsningar från Oliver som bor här i Lysekil att allt är bra och han och hans springer kompis har det jätte bra ihop. Har lagt ut ett kort på Oliver och Eddie. Det som är väldigt kul är att det verkar som om sonen i familjen där Oliver bor är intresserad av att Oliver skall få träna viltspår till våren. Det är klart att jag ställer upp på att hjälpa dem med det. Tanken är ju att Rosie skall ha sitt Viltspårschampionat till våren och det hade ju varit ur kul om även Oliver kommer med på det. 

2010-12-05

GRATTIS LILY PÅ DIN 6-ÅRS DAG.

Vi önskar även hennes syskon,  Melwin, Charlie och Nemo ett stort grattis och hoppas Ni fått en fin dag.

Maja & Rosie leker i snön

Här händer inte allt för mycket just nu. Arbetar över en hel del. Vi har något som heter stopp på jobbet. Då släcker driften ner en hel del av vår produktion och mekarna skall serva maskiner och tankar. Det blir en hel del övertid för oss som arbetar på förrådet med att serva personal med redskap och artiklar. I går började jag kl. 07.00 och slutade vid 16-tiden. Det var en lång dag men jag fick gjort en hel del på jobbet som jag inte annars hinner med så det känns bra. 

I går var alla 4 hundar hos min kompis som har hundpensionatet här i Lysekil. Det var första gången som de var på pensionat men det gick ingen nöd på dem utan de hade lekt och träffat en hel del okända hundar där så nu vet jag att det inte är någon fara att lämna bort dem om man skall iväg någonstans. Min pappa har alltid ställt upp och passat hundarna de få gånger som vi alla i familjen skall åka någonstans men nu när de är 4 så blir det ju lite mer jobb så därför tyckte jag att jag ville testa hur de skulle vara att de var på hundpensionat en dag och det gick ju alldeles utmärkt. 

Molly & Lily / mor & dotter 

Maja & Rosie / mor & dotter

Rosie, min lilla pärla.

Med posten i dag kom Rosies certificate från Optigen i USA. Det ligger nu på hennes sida   >>> 

2010-11-28

Tog några kort på Maja och Rosie idag utomhus. Nytt kort på Rosie på hennes sida >>> och har även gjort en bildsida där man kan se hur Rosie växer som också ligger på hennes egna sida. 

I går var Rosies syster Thea på spaniel klubbens utställning i Norge. Domaren gillade Thea men tyckte att hon skulle trimmat henne lite mer. Hege skickade ett kort på Thea till mig efter hon blivit badad och fönad. Thea är ljusare i pälsen än vad Rosie är. Thea blev 5:a i valpklassen för en sträng domare.  Jag är stolt och glad över resultatet.

Här i Lysekil snöar det som bara den och det är halt på vägarna. Men Emma och jag har iallafall tagit en tur till Uddevalla och handlat lite grejer till hennes rum. Nu har vi precis ätit kvällsmat hela familjen och nu är det dax att se lite grann på tv innan natten. 

2010-11-27

I dag skulle vi egentligen vari iväg på en inoff. utställning, Rosie och jag men väglaget är inte det bästa för att ge sig ut på vägarna så vi ställde in det idag. Lite surt men säkerheten är viktigare. 

I stället har alla 4 hundarna fått vara med i skogen och sprungit på ängarna. Rosie hängde med så gott hon kunde. Hon har hade på sig sitt nya täcke och var så fin. När vi kom hem från skogen fick hon sig ett  bad och under tiden som hon torkade lite satt Emma och jag på en DVD film och Rosie sov i vårt knä. Sedan fick hon fönas riktigt torr.   Rosie är som en ragdoll, super pigg när hon befinner sig på backen och totalt helt avslappnad när man lyfter upp henne i famnen. 

Tog en stå bild på henne idag men det blir inte så bra innomhus i när det är mörkt ute så imorgon skall jag försöka få någon att fota henne utomhus istället. 

Blancock's The One And Only, "Rosie" nästan 4,5 månader gammal

2010-11-25

I går kväll trimmade jag lite grann på Ollie, Blancock's Top Notch. Han bor på gatan lite längre ner. Jag har verkligen haft tur som fått två valpar här i Lysekil. Han är verkligen en jätte glad hund. Svansen går som en propeller och han vill vara nära och gärna i famnen. Tog lite på tassar, trimmade hals och örong och klippte klor. Han låg snällt på trimmbordet med hjälp av lite övertalning så låg han helt stilla. En sak som jag upptäckt med dessa valpar är att de fogar sig i mycket rätt så omgående. Inte mycket protester innan de ger med sig och låter mig sköta om klor och tassar. Det är verkligen fina valpar tycker jag. 

I eftermiddag var det Rosies tur, och jag har gått igenom hennes päls och klippt klor och tassar. Öron och hals är rakade och i morgon blir det bad och fön. På lördag bär det av till  Falköping och en inoff. utställning. 

I dag har Lily och jag varit ute på en ensam tur i mörkret. Henne kan man ha lös för hon håller sig intill en i stort sett hela tiden. Vi tränade lite inkallningar, körde åttan och slalom mellan mina ben. Hon är så arbetsvillig och vill gärna göra många saker och gärna på samma gång. Pelle och Frida tog med sig Molly och Maja till stan. 

Har också hunnit ner till zoo affären innan de stängde och köpt ett nytt täcke till Rosie. Köpte ett igår som var lite lite för litet så idag har jag hunnit byta det till en storlek större. Hann också köpa en julklapp till en av mina döttrar som jag tror kommer att bli uppskattad. 

I dag har också Fridas balklänning kommit med posten som vi köpt. Den var verkligen fin. Det är ju ett halvår till hon tar studenten men det skadar inte att vara ute i god tid med förberedelserna inför student balen. 

I morgon skall jag jobba över till 19.00- tiden så det blir lite stressigt på kvällen men det löser sig. 

2010-11-23

I dag fick jag svar från Optigen ang. Rosies prcd-PRA - test och det visade att hon var normal/clear även på detta test. Vad glad jag blev över detta svar. Det känns verkligen roligt. 

2010-11-21

Morgonen började tidigt idag då de vuxna hundarna och jag gav oss iväg på en långpromenad. När vi kom hem vid 10.30 - tiden gick jag ner till Oliver och hans familj för att hälsa på. Det var första gången sedan han flyttade ifrån oss som jag träffade honom. Det blev verkligen ett kärt återseende och vad glad han blev och så glad jag blev att han kom ihåg mig. Han hade legat och sovit men när han hörde min röst från utsidan när jag pratade med hans nya matte hade han sprungit upp och kom ut genom dörren för att ta emot mig. Det blev många pussar och kramar från bådas håll. Vad fin och go han är och vad jag kände att jag tycker om honom. 

När vi pratat och gosat klart tog vi med oss Oliver till trimmrummet och fixade iordning honom lite grann. Han har en underbart fin färg och päls kvalite'e. Efter 1 1/2 timme var det dax för mig att gå hem igen och på vägen hem mötte jag Ollie med hans husse. Det blev ett lika kärt möte med Ollie som med Oliver och vi bestämde att jag skall göra iordning Ollie en dag i veckan. 

När jag kom hem hade Pelle fixat i ordning middagen så det var bara till att sätta sig vid ett dukat bord och äta spagetti och köttfärssås. När vi ätit och fikat tog jag med Molly, Lily och Maja hem till Mollys ene son Melwin och hans matte Siv och så gick vi en timmes promenad i skogen med hundarna. Melwin kommer hit en dag i nästa vecka och då skall vi trimma lite på honom. 

Eftermiddagen har jag försökt att fota Rosie men hon var så blöt efter att vi varit ute så det blev inga bra stå bilder så jag får göra ett nytt försök en annan dag. Till lördag skall vi på vår andra utställning, Rosie och jag. Även Hanna skall med och hon skall ha med sig två av sina fina riezen. Hon skall även ha en kull till våren på tiken som skall med på utställningen.  Vi ser framemot lördagen. 

Nu är det tvätt som skall läggas, hundar som skall ha kvällsmat och sedan blir det en stund framför TV:n för att se en av Beck filmerna. I morgon är det tidig morgon igen. Det blev en kort helg för mig eftersom jag jobbade övertid i går. Skall även jobba över på fredag. 

Hade tänkt att jag skulle få gått några fler spår i år men det verkar kärvt med snön som hela tiden kommer lagom till helgerna. Jag hoppas att den smälter bort till nästa helg så vi kan försöka få till ytterligare ett spår då. 

2010-11-20

Rosies sida uppdaterad med hennes certifikat från Antagene. 

2010-11-19

I dag fick jag svar från Antagene ang. Rosies FN test, och resultatet visade att hon är normal. Det kändes verkligen jätte bra. Nu väntar jag på att få resultatet från Optigen också. Det kan som sämst bli carrier. Men vad jag förstått så tar det längre tid att få resultaten från Optigen än från Antagen. 

2010-11-18

I eftermiddag har Molly, Lily, Maja och jag varit en tur till brukshundklubben och tränat agility. Det var jätte länge sedan som vi gjorde det och hundarna var så taggade. Molly hoppade som aldrig förr och var så glad. Även Lily och Maja var super pigga. De tog kombinationerna som jag satte upp utan att tveka, däcket och tunneln. Det var en roligt kväll på klubben. 

2010-11-16

Idag när jag öppnade min mail kom det två så fina mail med innehåll så jag riktigt fick gåshud på armarna. I det ena mailet låg en drös med kort på Anton i sin fina rosett från i söndags när han blev BIR valp. En sån fin kille. Stort tack Marita för detta kort. Jag är så stolt över Er. 

I det andra mailet låg en film som Hege har gjort på Thea och hennes syskon från det att de låg i Majas mage tills nu när Thea är 4 månader.  Tusen  tack Hege för den här underbara filmen och för att Ni tagit Thea till Era hjärtan. För Er som vill titta på filmen kan gå in här  >>>   och glöm inte sätta på ljudet. 

2010-11-14

Blancock's Tea For Two " Thea"

Har gjort debut i ringen 

Thea har varit på sin första utställning på Norska Kennel klubben.  Det var Zorica Salijevicsom dömde cockrarna och hon placerade Thea på tredje plats. Bra gjort Hege och Thea, nu väntar vi på uppföljningen som kommer den 27/11, då Thea och Hege skall ställa ut på Norska Spaniel klubben i Drammen för Jean Gillmour från England. Thea är väldigt lik sin mamma i ansiktet och Rosie har mer fått pappa Eccos huvud. Att se på Thea är som att se Maja i den åldern. Tack Hege för kortet på Thea, det ligger även på hundarnas sida.

Theas kriktik: "“Bra prop hode. Sterk og musk. kropp. Bra utviklet. Gode vinkler. Bra pig + pels. Bra temperament.”

Uppdaterat Antons, Rosie och Theas sidor  >>>

2010-11-13

Södra Älvsborgs Kennel klubbs utställning i Svenljunga

Bilder från dagens utställning  >>>

Rosie och jag i ringen 

Blancock's Total Recall, " Anton "

BIG 1

Blancock's The One And Only, " Rosie "

2:a bästa tikvalp med HP

Tidig morgon blev det i dag då jag och Rosie skulle iväg på vår första gemensamma utställning. Jag hämtade Hanna som skulle visa en av sina riezen hanar tidigt på morgonen och så bar det av till Svenljunga Ridklubb. Det var inte helt lätt att hitta men tillslut så var vi på Ridklubben kl. 10.00. På parkeringen mötte vi upp Marita som har Anton, en av Rosies bröder. Han var så fin och mjuk och go och jag är så glad att Marita har honom. 

Det blev en lång väntan men tillslut så var det Antons tur. Han travade så fint vid Maritas sida och det gick så bra att han vann sin klass "baby klass, valpar 4-6 månader" och blev sedan BIR. Det var fantastiskt roligt. Sedan var det min och Rosies tur att gå in i ringen. Rosie är verkLigen en härlig och helt okomplicerad, glad och sprallig cocker tik. Vi fick trava runt många många varv, alldeles för många för att gå i valpklass tycker jag men domaren kunde inte bestämma sig. Men tillslut blev vi placerade som 2:a bästa tikvalp med HP, med fin kritik.

" 4 månader, feminin, bra könsprägel, välansatt hals, vacker överlinje, välvinklad, bra svans, trevliga rörelser, utm. temerapent, lovande. "

När det sedan blev dax för gruppen så var vi trötta allihop men Marita och Anton gick in och blev BIG 1:a  och skulle sedan in i BIS. Där blev han inte placerad men jag tror att Marita fick blodad tand för det här med utställning och det är verkligen kul för då kommer vi att träffas på fler utställningar. Grattis Marita och Anton, jag är så stolta över er. Grattis också till Hanna och Match som blev BIR.

Här ligger Rosie och sover. Hon är verkligen ALLT jag önskar.

Kan man annat än att älska henne?

Imorgon blir det inget spår då snön ligger kvar i skogarna där vårt spår skulle gå, så då blir det en hemma dag och fira fars dag istället. 

2010-11-10

GRATTIS MAJA OCH ECCOS VALPAR PÅ ER 4 MÅNADERS DAG.

I går tog vår stora dotter körkort och nu lär vi inte få ha bilen som vi vill längre. Men så härligt att det är över så nu är det den lilla som skall börja köra. Det kommer att gå lika bra det som det gjorde för Frida och jag ser framemot att Emma och jag kommer att börja träna i vinter/vår. Här är det snö och kallt och bra halt på vägarna men jag hoppas att det är övergående då jag tänkte tävla spår på söndag igen. Får se hur det blir med den saken. 

Igår var lill skruttan Rosie och jag hos min veterinär och tog prov för FN och PRA. Nu blir det några veckors väntande på provsvar. Det var en hel procedur med alla papper som skulle fyllas i. Även om jag gjort det två gånger förut så känns det som om man är nybörjare varje gång. Jag tycte att det var svårast med Antagenes pappers exercis. Men jag hoppas att jag och veterinären fyllde i på rätt sätt. 

På lördag är Rosies och Antons första utställning, det blir spännande. Både Rosie och Anton har inga tänder kvar i munnen.  I morgon blir det till att trimma lite på Rosie och på fredag blir det bad och fön. Även Thea som bor i Norge skall ställas ut där på söndag. Jag håller tummarna....

I eftermiddag har Emma och jag kört till Göteborg och gått på IKEA, det var roligt och vi fick köpt några grejer till Emmas rum som hon vill göra iordning. 

Nu är det läggdax för mig som skall upp vid fem-snåret. 

2010-11-08

En hälsning från goe Simon i Norge

2010-11-07

Maja 1:a pris med HP på dagens spår

I eftermiddag har Maja och jag gått ett spår för Malin Foster, en ny domare som dömer för svenska basset klubben väst. Maja var suverän i spåret och vek inte från spåret en gång. Hon fick full pott , 42 poäng och HP för sitt spår idag. "Ett välförtjänt HP" som domaren skrev på kritiken. Det var kallt och uggit idag men solen sken så det var skönt att vara ute i skogen. 

Hannas riezentik Ärtan gick sitt första öppen klass spår idag och fick ett första pris, stort grattis Hanna till dig och din super duktiga riezen. 

Rosie har fått sitt första täcke idag och hon blev så fin. 

2010-11-06

Rosie, Laban och Anton

I dag har både Laban och Anton varit här och hälsat på. Två helt underbara cocker killar med helt suveräna ägare. Jag är så himla glad över att ha fått träffa dessa helt undebara mattar och hussar och de tar så bra hand om Maja och Eccos valpar. Idag fyllde valparna 17 veckor och har vuxit och väger lite över 10 kg vardera. Rosie var med och fajtades och den damen är tuff. 

Vi fikade och åt bakelse som Bengt, Elisabet och Tina hade med sig och sedan trimmade vi lite på valparna för att sedan försöka ta några kort på dem men det var inte det lättaste att få dem att sitta still på trimm bordet. Men det gick rätt så bra tillslut.  Tusen tack för att Ni kom och hälsade på.

Marita och Anton, två som funnit varann.

Två goa killar 

Laban 17 v

Anton 17 v

2010-11-05

Idag slutade jag en timme tidigare från jobbet för att det är dag innan röd dag och den timmen gjorde att jag hann mer än jag skulle. Varit hos optikern för att kolla synen, hämtat ut Rosies tävlings bok som jag beställt från SKk och varit på långpromenad med hundarna. Även Emma var med ute och gick och det var verkligen roligt. 

I morgon kommer Laban från Strömstad hit ihop med sin matte och husse och även Marita med Anton från Borås. Det skall bli så skoj att träffa dem allihop igen. Anton har jag inte sett sedan han flyttade vid 8 veckors ålder. De kommer ungefär sammtidigt så att syskonen kan få träffas en stund. Skall försöka få ihop några kort på de tre små. 

På söndag skall Maja och jag iväg och tävla spår igen. Vi skall gå för en tjej som var aspirant åt oss för länge sedan. Det blir kul att stifta bekantskap med en ny domare. Detta blir Majas tredje spår, jag hoppas att vi skall hinna med ytterligare 4 spår i år. 

2010-11-03

I dag har Frida kommit hem från Englands resan. Hon har handlat en del kläder och fått sett mycket på sina 5 dagar. Nu har båda barnen varit iväg till London så nu tror jag att det är dax för Pelle och mig och ta oss en tur vi också. Vi får se vad som hinns med och om jobbet gör så att vi kan åka en sväng. 

Som jag skrev i går här på sidan så har min goa Oliver flyttat ifrån oss. Det känns tomt här hemma idag men han har fått ett jätte fint hem.  Familjen som köpt honom bor här i stan och har haft hund i väldigt många år och alltid två hundar sammtidigt tills för några månader sedan då den äldste gick bort. De har träffat Oliver hemma hos min kompis Hanna några gånger och tyckte om honom så i helgen åkte han med dem hem för att se om det skulle funka med den andra hunden, en 6 år gammal springer hane. Det gick väldigt bra och dessa två fann varann direkt. Så igår åkte jag och gjorde en ombesiktning på Oliver och allt var bra så efter att jag badat och gjort i ordning honom flyttade han i går kväll. Visst känns det i hjärtat när man haft sina valpar längre men det här var helt rätt och jag önskar all lycka till familjen Olofsson för världens goaste hund. Lättare valp har jag aldrig ägt. 

I eftermiddag har de vuxna hundarna och jag varit iväg i skogen och gått en promenad, men det är mycket vilt ute i skogarna nu så det var bara Molly som fick springa lös. När vi gjort vår promenad har jag och Rosie tränat ställande på bordet och hon står som ett litet ljus, den lilla gumman. Jag tycker så mycket om henne, hon är verkligen en super fin cocker valp.

Nu ikväll har familjen och jag gjort något som vi inte gjort på många många år, vi har nämligen varit på bio, jag kommer inte ens ihåg när jag var på bio sist. En drama komedi har vi varit på och den var väl så där men det var kul att göra något ihop för en gång skull. Nu är det snart dax att gå och lägga sig. 

Thea som bor i Norge har börjat arbeta som terapi hund på ett äldre boende och även hos en ung trafikskadat flicka. Jag är så stolt över Hege och Thea som jobbar för en så god sak. Stort lycka till.


Blancock's Tea For Two

2010-11-02

Oliver, mammas pojke har flyttat hemifrån.


2010-10-30

Rosies första viltspår.

Här sitter Rosie och bekantar sig med råddjursklöven som hon hittat. I fördmiddags la jag ett 25 meter långt blodspår åt Rosie som hon fick gå ca 1 timme efteråt. Det var hennes absolut första bekantskap med både blod och klöv. Lite trevande i början och sedan gick det bättre. När hon hittat sin klöv sprang hon glatt i väg med den.

Molly fick gå ett spår som jag la i torsdags och det gjorde hon jätte bra. Följde snitslarna som jag satt upp, eftersom jag inte är känd i dessa skogar som jag lagt spåret så hade jag snitslat och jag fick med mig alla snitslar hem igen så följt spåret det gjorde hon. Maja och Lily har fått gå en långpromenad tidigt i morse. En promenad som går över berg och skog och där de kunnat springa lösa hela tiden. 

Olivers öron har blivit rakade och även halsen, tassar och klor klippta för att bli fin.

Nu börjar det bli mörkt ute så en promenad till innan mörkret kommer skall jag väl hinna med. Det är en tråkig tid som kommer nu tycker jag, mörkt på morgon och mörkt på kvällen så man hinner inte göra så mycket i dagsljuset längre. 

2010-10-29

Blancock's The First Of Them All

Lucas

Maja och Eccos valpar blir bara snyggare och snyggare. I morgon lördag är de 16 veckor gamla och börjar bli "riktiga" cockrar. Jag får mail och kort ifrån de flesta flera gånger i veckan och det är verkligen super fina och bra valpköpare jag hittat till mina valpar. 

Jag hoppas att vi kan träffas till våren och ha vår första valpträff. Flera av valparna är anmälda till både kurser och utställningar framöver och det skall bli så skoj att följa dem och deras resa genom livet. Några av dem har redan börjat på valpkurser och har berättat att det går jätte bra. Valparna är glada och pigga i både folk och hundar och kan samtidigt slappna av i knät hos sina ägare under teori lektionerna.

Imorgon blir det ytterligare en tidig morgon då nästa dotter skall flyga till England. Vi får upp tidigt för vi skall vara på flygplatsen redan kl. 09.20. I fem dagar skall Frida och en kompis shoppa loss och ha det riktigt roligt. 

2010-10-27

Jag har uppdaterat sidan "om oss" >>>

Några nya huvudkort på hundarnas sida  >>>

2010-10-26

Blancock's Top Notch

"Ollie"

I eftermiddag har Oliver och Rosie fått träffa sin bror Ollie. Det blev mycket bus och lek mellan syskonen. Jag tror att Rosie var den som gick som segrare ut ur leken. Den damen bangar inte för något även fast hon nästan är dubbelt så liten som sina båda bröder. När syskonen lekt klart fick Ollie sig en liten trimmning. Det blev en riktigt snygg kille. Även Ollie är en super mysig cocker valp med rätt attityd, som är så sällskapssjuk. 

Alva och Rosie, två bästisar

2010-10-25

Blancock's Tea For Two

Thea

Thea har gjort en insats. 

Thea har vandrat ihop med sin familj för Tv aksjonen 2010 som i år har gått til Flyktninghjelpen


När man blir trött får man åka  i barnvagnen

2010-10-24

Blancock's The One And Only

"Rosie"

Allt jag kan önska mig i en cocker.... 

Så glad jag är över den här lilla dockan, hon är allt jag kan önska i en cocker, en ständigt svansviftande och glad cocker som bara är helt underbar. Hon är en pigg och jätte fin valp och det skall bli så spännande att se vad som det kommer att bli av henne. Agility, viltspår, utställning eller lydnad. Ja framtiden får utvisa vad vi kommer att syssla med. Nytt kort på Rosie på hundarnas sida och även på hennes egna sida.

Idag har vi tränat ringträning och en liten film i bloggen finns att se hur det gick.  >>>    Tack Hanna för hjälpen med filmen och korten på hundarna. 

"Oliver"

Min super snygge och goa hanvalp.

Här kan man se en liten film när Maja och Oliver leker >>>  

I morse gick vi upp tidigt och när vi ätit och jag kört Frida till jobbet åkte de vuxna hundarna och jag till skogen och gick en timme innan vi tog oss ut på en stor äng och tränat lite grann. Molly fick som vanligt leta upp dummies på ängen, köra lite lydnad och några övningar som slalom och åttan mellan mina ben. 

Lily tränade jag sitt och ligg på avstånd med, linförighet och sättande med pipa. Hon fick också springa slalom och åttan mellan mina ben. Det gör hon super bra. 

Maja fick köra lite inkallningar och fot bara genom att titta på mig. Slalom och åttan blev det även för henne. När vi tränat färdigt fick de springa runt på ängen och leta efter frolicar som jag slängt ut. 

En tur till sjukhuset blev det och visat upp mitt finger, och i den hade jag fått  en infektion så nu blir det pencellin i 10 dagar. När jag åkte därifrån hämtade jag Frida som slutat jobba och sedan var det hem och fika med mamma och barnen och sedan tog jag och Hanna en promenad med 5 hundar, nu blir det inget mer för dagen utan en kväll med familjen hägrar. 

2010-10-23

Två spår hundar

Maja har i dag fått gå sitt andra viltspår för året och det klarade hon fint med ett första pris. Hon fick viltstörning vid sträcka 2 men klarade upp det bra men där rök HP:t. Men hon är så duktig och vi skall försöka hinna gå 5 spår till i år. Vi hade också med oss Skansens Evita, en av Hannas stora risen tikar som jag lagt spår åt och hon gick anlagsklassen i dag och klarade det med högsta pott, 42 poäng. Det var jätte skoj att det gick så bra. Grattis Hanna. 

Jag har skadat mig i ett finger, klämde mig i måndags mellan två flänsar på jobbet och fingret har svullnat upp till dubbel storlek och det känns som om hjärtat sitter i fingret istället så imorgon får jag nog ta mig en tur till sjukhuset och se vad de säger om det.

Har filmat Maja och Oliver i dag när de leker i vardagsrummet, skall försöka lägga in filmen på bloggen när jag får tid.

2010-10-22

Valparna har varit hos Hanna över dagen och på vägen upp till Hanna gick inte bilen utan slirade som bara den i snön som kommit så det blev till att traska upp för Hannas backe i mörkret. Hade så klart glömt både mobilen och koppel hemma i brådskan, men valparna sprang glatt vid min sida och det var nästan så att jag snubblade över dem några gånger. När jag körde därifrån så gick det ett vilsekommet får på vägen som jag fick stanna för och jag kunde ju inte lämna det stackars fåret ensamt på vägen så jag fick stanna med varnings blinkersen på och gå in i huset som låg vid vägen och hämta ägaren till fåren så vi hjälptes åt att få in henne i hagen igen. 

Valparna hade haft det jätte bra och fått leka med 6 andra hundar i varierande storlekar. Både unga som lite äldre hundar, hanar som tikar och de har verkligen lärt sig att läsa hundar. 

2010-10-21

Oliver i vedlådan

I dag har det snöat här i Lysekil, när vi åkte till jobbet i morse var det 4 minus grader och jätte kallt. Hundarna ville inte gå upp och gå ut så de fick sova vidare när jag åkte till jobbet så Pelle väckte alla vid 8 och då gick de en långpromenad. Valparna har varit ute och lekt i snön och var som tokiga. 

Efter jobbet tog jag på mig ordentligt och gick med de vuxna hundarna på en två timmars promenad upp mot skogen där de fått springa fritt och lekt på en stor äng. 

I kväll har jag tagit med mig Molly, som är den lugnaste och Oliver på en liten runda runt kvarteret. Det är inte så lätt att gå med en liten Oliver som skuttar och galopperar runt benen på en. Men det gick förvånansvärt bra ändå. Vi mötte barnvagnar, barn som cyklade och vi fick även hundmöten. I morgon bitti skall både Oliver och Rosie vara hos Hanna under dagen när jag jobbar. Men jag slutar tidigt i morgon så det blir inte så många timmar. 

2010-10-20

Blancock's Lily Of The Valley

Idag har jag varit ute och kört bil med valparna bak i buren. De sov båda två så de var inga problem med att ha dem där bak i burarna. Annars händer det inte så mycket, dagarna går åt till att jobba och att fixa med hundarna. Vi har anmält oss till en liten inoff. utställning i nästa månad så nu gäller det att börja träna på att stå still på bordet och på marken. 

2010-10-19

Rosie och Oliver undersöker ett dike

Valparna har varit med mig i skogen en stund idag och sprungit över berg och diken. Det är två orädda valpar som tar sig fram nästan överallt. 

2010-10-18

Martin och Simon som bor i Norge, två bästisar

Har fått jätte fina kort på Simon som flyttade till Norge för snart två veckor sedan. Han mår bra och trivs med sin nya familj, har börjat på valpkurs. Tusen tack för mail och kort, jag är verkligen glad över att få ta del av alla mina valpars liv. 

I eftermiddag när jag slutat jobbet tog jag med mig hundarna och åkte till Hanna. Där fick Oliver och Rosie busa av sig med några dagis hundar medans jag tog med mig de tre stora på en timmes promenad runt Hannas marker. Det kom en del regn så alla hundar var inte så värst rena och fina när vi körde hemåt. Jag som hade stått och gjort iordning dem i timmar i går eftermiddag. Ja sånt är livet...

När vi nästan var hemma svängde jag in i skogen och tog ut Molly. I fredags eftermiddag hade jag lagt ett viltspår där som jag inte hunnit gå i helgen så eftersom Molly inte skall tävla nåt mer i år så tänkte jag testa och se hur hon löste ett spår som legat i så många dagar. Om det inte skulle gå bra så spelade det ju heller ingen roll och kom vi helt fel så var det ju bara för mig att slänga fram ett annat råddjurs ben som jag hade med i reserv. Men Molly tog spåret klockrent och hittade sin klöv efter ca 18 minuter. Då var det nästan mörkt ute i skogen. 

Nu ligger alla vovvsingarna och sover och snart är det även dax för mig att gå och lägga mig eftersom jag skall upp vid 4.30-tiden i morgon bitti. Pelle jobbar natt så då får jag gå upp tidigt för att hinna gå ut med de stora på en promenad och de små måste också ut en stund på morgon kvisten. 

Har ev. tänkt att anmäla mig till en inoff. utställning med valparna framöver, de är precis 4 månader och 4 dagar då så nu får vi börja träna lite mer på ringträningen och ställandet. 

2010-10-17

Alva lär Oliver att gå i koppel 

I morse sov hundarna till kl. 8.00 innan de ville ha mat. De fick sin frukost och fick gå ut en liten stund sedan gick vi och la oss igen och sov till 10.00, det har väl inte hänt på hur länge som helst. Men då var det dax att stiga upp och äta frukost. När vi gjort det tog Pelle och jag tag i vår vedhög och staplade upp den så nu har vi ved att elda med igen. Eftermiddagar, kvällar och nätter har nu temperaturen gått ned till minus grader så en liten brasa behövs allt. 

När vi var klara packade jag in alla hundar i bilen och åkte till skogen och gick spåret jag lagt åt Maja i går förmiddag, hon hade inga problem med det och det hade jag heller inte väntat mig. Hon fick däremot pälsen full med ljung så eftermiddagen har tillbringats i trimmrummet med att få iordning och plocka bort allt skräp. Molly fick köra ett uppletande med tre dummies ute på en äng medans Lily fick ligga plats lös och vänta på sin tur och sin träning. 

Lily fick några lydnads moment, sitt - ligg på håll och även inkallningar, platsläggande och fotgående. Ivrig som vanligt för att vara tillags. När vi var klara körde jag till Hanna och hälsade på, så valparna, Siri, Hanna och Alva som är tre och ett halvt år gammal och är Hannas lilla söta tjej och jag gick ut i skogen på promenad. Det är kul att se hur valparna löser svårigheter i skogen med att ta sig över stenar, ljung, sluttningar och högt gräs. De fick klara sig själv och hoppade glatt över diken och vadade även i dikena utan hjälp ifrån oss. Det är verkligen två helt super bra valpar jag har. Så himla nöjd med dem är jag. Alva var snäll och försökte få Oliver att gå i koppel. 

Rosie har jag rakat öron och hals på idag och även klippt runt tassarna, så pigg som hon är ute och i kopplet lika lugn är hon på trimmbordet. Oliver har också rakats öron och hals på och klippt runt tassarna. Har även hunnit med att trimma Lily idag så nu har jag bara Molly kvar. Får se vilken dag jag hinner med detta. 

2010-10-16

Blancock's Tears Dont't Help

Idag har vi haft kalas för Frida som fyllde 18 år i torsdags. Det har varit en hektisk vecka med att handla, fixa smörgåstårtor, städa och ta hand om alla 5 hundarna. Jobbat har jag också gjort 8 timmar varje dag så i morgon söndag så skall vi försöka ta igen oss lite grann. 

I morgon skall Maja få gå ett viltspår som jag lagt i morse, sedan skall jag försöka hinna träna lite koppel gående med valparna, lite ringträning och lite apportering. Har idag tagit ett nytt kort på min drömprins Oliver, som jag tycker så himla mycket om. Han är verkligen en hane med stort H för mig. Så go och kramig och så himla lydig, han är dessutom väldigt lugn i sitt sätt och tar det mest med ro. Rosie däremot är vildhjärnan, far omkring som ett jehu, snor brorsans leksaker. Hon har en framfart utan dess like och kan man få håll på henne med lite träning tror jag att hon kommer att bli en jätte duktig hund. I dag har Oliver och Rosie varit hos Hanna på hundpensionatet och lekt med Siri och de har haft himla kul ihop några timmar. 

Nytt kort på Oliver på hundarnas sida. >>>

2010-10-10

Mina två spår tjejer.

 

I eftermiddag har Molly och Maja fått gå spår för svenska basset klubben väst. Detta var Mollys 7:e spår och således det sista för att vara med på cocker klubbens  "Året cocker". Molly spårade så himla bra och fick idag ett första pris med HP. Inte en meter utanför spårkärnan var hon, tog alla vinklar och återgångar som hon skulle och som domaren kommenterade - ett helt igenom perfekt spår. 

Maja som inte gjort någon start i år var också jätte duktig men fick vilt i näsan några gånger som hon i och för sig släppte väldigt snabbt men ändå hade hon tankarna på annat. Men hon fick idag ett första pris. Maja har nu 6 spår till innan året är slut. Får se om vi hinner detta. 

Oliver har fått gå runt kvarteret i koppel idag och det gjorde han jätte bra. Det är visserligen väldigt mycket hit och dit och hopp och skutt men vad kan man begära efter tredje gången, han  och Rosie har också fått träffa brorsan ollie och lekt med honom en stund idag. 

2010-10-09

MC tur och träff med Laban

I morse sov Oliver enda till klockan var över åtta. En helt lugn natt där han legat bredvid och t.o.m. snarkat. Han är så cool och så lugnt och trygg i sig själv. Vi gick upp och åt frukost allihop och sedan tog jag med mig de stora ut på en timmes promenad. När jag kom hem hade Pelle och jag bestämt att vi skulle ta en tur med MC:n och körde mot Norge. Vi var i Vassbotten och Halden innan vi fortsatte hem till Elisabet och Bengt i Strömstad som äger Laban. 

Det var verkligen jätte skoj att få träffa dem igen. Det är ju 5 veckor sedan som jag såg Laban sist. Han hade vuxit och vägde ca 7,6 kg nu, stora grabben och så lugn och trygg han också. När vi kom inklampandes i hallen  med våra stora stövlar och MC: kläder låg han på sin bädd och sov och tog ingen notis om oss förrän han själv vaknade och kom fram till oss och det var ett kärt möte.

Han har fått ett helt underbart och fint hem, lille Laban och att han hamnade hos Elisabet och Bengt är helt och hållet deras dotter Tinas förtjänst. När vi var där passade vi på att fixa iordning Labans tassar, klor och även trimma hals och öron för på måndag skall han vaccineras och då får man vara fin. Vi fikade och åt jätte goda bullar innan vi körde hem mot Lysekil igen. Tack för att vi fick komma och tack för kaffe och bulle, vi kommer snart tillbaka. 

När jag kom hem satt tre hundar i hallen och väntade på mig så det var bara till att byta kläder och ta med sig hundarna på en promenad när jag kom hem från promenaden tog jag på Oliver halsband och koppel och har nu varit ute på fotbollsplanen vi har utanför vårt hus och tränat lite på att gå i koppel. En sådan liten gubbe .... han galopperade vid sidan och så satte han sig ned och full fart igen och så satt han sig. Ja.. det är inte lätt att gå i koppel så det får vi träna på. Men sitt är ett ord han redan kan. Sedan har Oliver och jag lekt i trädgården en stund och kastat lite boll, men han är mer intresserad av mig och vill helst bara vara nära och runt mig hela tiden. Nu sover han och de andra hundarna så nu skall jag sätta mig och umgås med familjen en stund.

2010-10-08

Idag har Rosie och jag tränat på koppel gående. Det är verkligen skoj att se henne gå i band. Svansen viftar så man kan tro att den skall gå av och hon springer så fint intill sidan och tittar på mig. Sån tur är så älskar hon frolic så det går väldigt lätt att få med sig henne. I eftermiddag är det Oliver tur att få träna på koppel gående. Han sover som en stock nu efter att ha lekt med sin syster, två dvärgsnauzer och en stor risen tik hemma hos Hanna på hundpensionatet. Jag har verkligen tur som har en sådan vän som Hanna, dit man kan åka och vänja sina valpar vid alla möjliga sorters hundar, stora som små och att de även får leka med små barn. 

Oliver som numera sover inne i sovrummet hos oss och de andra hundarna är en otroligt lätt hundvalp. Vid halv tio går vi och lägger oss och han vill inte gå ut en enda gång utan vaknar vid halv sju och får då gå ut. Inte ett knyst på nätterna har han gjort och sover så gott bredvid mig fast han ligger på golvet på en helt nyinköpt dyna. Det är verkligen en fin och go valp. 

Lily har varit med min pappa på havet och fiskat hummer, rullat sig i garn och tång i båten och även fått följa med pappa till ålderdomshemmet och hälsat på min farmor. I morse fick hon sig ett ordentligt bad för att få bort tång lukten i pälsen och ikväll får jag försöka hinna med att klippa tassar och raka öron. Klippt klorna har jag också hunnit med att göra.

Skall också koka 5 kg pasta till en pasta sallad som min dotter skall ha i kväll på sitt kalas ikväll. Nästa vecka fyller hon hela 18 år. Tiden går fort och snart är det dax för uppkörning.

Har idag också fått mail ifrån Simons ägare som inte har några som helst problem med att få honom att känna sig hemma. Det var verkligen en super fin familj som jag kände för. Simon och deras 6-årige son Martin håller som bäst på att lära känna varann och tränar på att gå i koppel. Det hade han ju inte gjort här men der verkar som om han inte hade svårt för att förstå vad han skall göra. Äter och sover gör han också och det känns så himla bra. Kort på familjen och Simon kommer snart. Men här kommer ett annat som jag tog i onsdags. 

2010-10-06

Blancock's Total Recall

Simon


Ägare: Fam.  Lill Flatla Dankertsen

Grattis till en super fin och trevlig valp.

Så har då också Simon hittat hem. I kväll har Simons nya familj varit här och hämtat hem sin lille grabb. Han kommer att få ett underbart hem inte långt ifrån sin syster Thea i Norge. Även om det är svårt att släppa valparna och man fäst sig vid dem så är det ju dax att de kommer ut och får börja sina liv. Familjen hade länge velat ha hund men inte riktigt vetat vilken ras de skulle välja men efter att ha träffat Thea och blivit förälskad i henne så föll valet på cocker. Simon kommer att börja på valpkurs redan på måndag ihop med Thea så dessa två syskon kommer att träffas regelbundet då familjerna bara har 5 minuters resväg emellan sig. Nytt kort på Simon på hundarnas sida som jag tog i eftermiddag.  >>>

Hege som har Thea var också med ikväll och det var så kul att få se både Hege och Thea  igen. Vad hon vuxit och blivit fin. Om Rosie har sin pappas huvud så har Thea ärvt sin mamma Majas huvud. Vi rakade av Thea lite kindpäls och trimmade öronen och hals, klippte tassarna lite grann. Thea är anmäld till två utställningar och det skall verkligen bli spännande att följa henne i ringen. 

I natt börjar Olivers nya liv, då han får flytta in till oss i sovrummet med de andra hundarna. 

Emma är på väg hem från England så jag skall köra och hämta henne på flygplatsen vid 22.30 - tiden. Det skall bli skönt att ha henne hemma igen med tanke på oroligheterna som det står om i tidningarna. 

2010-10-03

I morse fick de stora hundarna en jätte lång promenad och sedan har de sovit i stort sett hela dagen fram tills ikväll. När vi kom hem fixade jag söndags middagen och när vi ätit tog jag valparna och körde till Hanna så de fick leka med lite andra hundar en timme. När vi kom därifrån var det dax för Olivers bad, fön och trimmning av öron och hals. När han var klar var det Simons tur och han var så duktig och trött efter dagen att han somnade på trimmbordet när jag trimmade öronen. Vilken kille. Så fin och så go. Han blev verkligen fin när hans ansikte kom fram under all kindpäls som vuxit fram på ett tag. Hua... vad jag kommer att sakna honom och det tror jag även att Maja kommer att göra då hon verkligen leker med honom i trädgården. 

I morgon är det jobb igen och kvällen blir inte så lång. Nu har vi precis kommit in från en timmes kvälls promenad och nu blir det inte mer gjort med valpar och hundar idag mer än lite gos i soffan. 

vill också passa på att säger HURRA och STORT STORT GRATTIS  till Frida som äger Ecco (valparnas pappa) som varit i Danmark och erövrat fler titlar. Skriver inte hur det gick men det kommer så småningom på Fridas hemsida. Ecco är ju hanen med stort H, och det har jag tyckt länge. Nu har jag själv fått valpar som är präglade både temperaments mässigt och utseende mässigt efter honom och såklart även från min goa Maja. Jag är verkligen glad att Frida lånade ut Ecco till oss, vilken jätte fin kombination detta blev. 

Imorgon bitti åker min lilla tjej till England på några dagar ihop med sin kusin, det blir tomt, men hon kommer hem på onsdag igen. Det blir en riktig shopping tur kan jag tänka mig när dessa två skall iväg. 

2010-10-02

Tillbaka igen.....

I två dagar har jag varit iväg till Göteborg, bott på hotell, ätit gott och suttit på skolbänken igen. En kollega och jag har varit på "farligt gods kurs". Vi har läst en hel massa och förhoppningsvis också lärt oss en hel del nytt som vi inte visste förut. Tänk så mycket farligt gods som körs runt på våra vägar och åker ut till havs. Det gäller att packa, etikettera och veta vad som får stå intill varann och inte. I mitt arbete ingår att jag håller på att sända farligt gods på väg och numera får jag även skicka gods till sjö. Två väldigt lärorika dagar men som också ställde krav på oss som gick kursen och vi avslutade med ett kunskaps prov på fredag eftermiddag. 

Väl hemma igen så mötte mig min familj och våra goa hundar som jag tror saknat sin matte väldigt mycket. Så i morse fick jag ta tag i detta och har varit och tränat med Molly, Lily och Maja. Uppletande, apportering. lydnad och inkallningar, både med pipa och vanliga inklallningar på väldigt långt håll. Med Lily tränade jag även sitt och ligg på 5 meters avstånd och vi började också med sitt på lång vissel pipa signal. Hon kunde nu gå bredvid mig och så fort jag blåste låååång signal så satte hon sig ned. När väl detta var befäst avbröt vi och alla tre fick springa runt på ängen en stund innan vi åkte hem. 

Efter middagen åkte jag och valpisarna till hundpensionatet och Hanna där de idag fått träffa Picknik, en stor 6 årig rizen tik med pondus. Ingen av valparna var rädda för henne utan hälsade och lekte. Bilder från deras möte kan ses här   >>>>

Blancock's Talk About It
Laban

Har fått fina kort på Laban i Strömstad, nu är det snart dax att hälsa på honom eller så kommer han hit och hälsar på oss. Valparna är nu 12 veckor gamla idag och dax för vaccinering. På tisdag tar jag med mig Rosie, Simon. Oliver och Ollie till min veterinär som får ombesörja det. Simon skall även vet. bes. igen eftersom han flyttar ifrån oss på onsdag. Det blir svårt att skiljas efter 12 veckor, men han kommer att få flytta till en fin familj som kommer att älska honom, och nu är det dax även för honom att komma ut i livet på riktigt. 

Har också fått kort på Anton som varit iväg i skogen och fått känna på hur det känns att lukta på råddjurs klövar. Marita är som sakt en inbiten viltspårs fantast som jag själv och det känns jätte bra att Anton nu fått börja så smått. Han är anmäld till en viltspårs kurs till våren och sedan hoppas jag att han dyker upp på våra DM framöver. Då får man passa sig....

Blancock's Total Lost
Anton

Thea i Norge är också anmäld till en viltspårs kurs till våren, hon kommer hit i nästa vecka och hälsar på och det ser jag jätte mycket framemot. 

Vi har också haft besök av en jätte trevlig tjej som varit här och hälsat på oss och hundarna. Tack för besöket Nicole.

Nu skall jag ta och umgås med övriga familjen ett tag medans de små valpisarna sover efter en dag med Picknik ,  sedan är de dax för dem att klippas klor på och även tassar och öron. Ett bad i helgen skall också hinnas med innan veterinär besöket på tisdag. 

 

2010-09-27

I kväll när jag kollade min mail box fick jag helt underbara kort på goe Lucas som bor i Lillehammer i Norge. Hanne hade trimmat och gjort honom så himla fin. Jag har lagt in nytt kort på honom på hundarnas sida. En sådan gör fin kille och ett sådant ansikte. Tusen tack Hanne för jätte fina kort. Annars så rullar allt på, imorse gick jag upp vid 5 för att hinna gå ut med de stora hundarna, väcka de små valparna och släppa ut dem en stund, ge alla mat och sedan fixa i ording sig så att jag kunde åka till jobbet. 

Efter jobbet har jag varit på långpromenad med de stora, trimmat Maja, gosat med valparna och även hunnit dammsuga huset. Nu är det dax att ta sig en kopp the sätta sig i soffan med resten av familjen och höra hur alla har haft det. Man skall hinna med mycket under dygnets 24 timmar.

Blancock's The First Of Them All

Lucas


2010-09-26

Blancock's Total Recall
"Simon"

Vår lille goe gubbe är tingad och kommer att flytta till Norge inom kort.  

Simons sida  >>

Då är det bara lille Oliver kvar som jag sparat och hållt på  hela tiden eftersom jag verkligen har fallit för honom. Det är en helt fantastisk kille med ett helt underbart uttryck, snygga vinklar, bra bakställ, top line och dessutom så himla trevlig. Honom kan jag tänka mig att sälja med bibehållen avelsrätt, delägarskap eller sätta ut på foder. 

Ny länk som går till en vän till mig som föder upp springer spaniel. Lottie och jag gick på SKK's uppfödar kurs ihop 2004. Hon föder upp jätte snygga och väldigt trevliga springrar för den som är intresserad.   >>

2010-09-25

I morse så väckte valparna mig redan kl. 05.50. Då tyckt de att de sovit tillräkligt länge, men det tyckte ju inte jag. Gick iallafall upp och släppte ut dem en stund, serverade de stora frukost och även de små fick sin frukost sedan stängde och släckte jag i valprummet och inte ett knyst hördes förrän kl. 08.00. Då var det dax att stiga upp på riktigt. 

I dag var det Rosies dag att göras iordning. Hon har blivit trimmad och badat och fönad. Hon är så himla go och sitter så fint på trimmbordet. När jag fönade henne så somnade hon och sov sig igenom föningen. Vägde henne också och hon väger 5,6 kg. 

Ikväll jobbar Pelle natt och barnen skall sova över hos kompisar så min snälla syster Annika kommer över så vi skall äta plommon paj, dricka the och se på film som hon hyrt med sig.

2010-09-25

Hemma från jobbet idag då jag hostat mer än vanligt. Fick medicin i går som jag tar tre gånger om dagen. Hoppas att det snart släpper då jag verkligen inte har tid med att bara sitta hemma. Men vad passar att göra när man är hemma, jo man kan ju uppdatera sin hemsida lite grann och fixa med valparna. Så idag har både Simon och Oliver fått nyrakade öron och halsar, klippt tassar och svansar och blivit gosade med hur mycket som helst. Finns det något underbarare än att sitta med dem i valp hagen och bara kramas. Vi har även hunnit med att avmaska dem, inget hit kan jag lova, det är ju rätt mycket avmasknings medel som skall in i munnen nu. Idag vägde Oliver 6,4 kg och Simon 5,7 kg.

Nu ser det ut som om även Simon skall flytta ifrån oss, vi får se vad som händer framöver.  Jag har gjort i ordning på valpsidan >> , flyttat Majas och Eccos kull till tidigare kullar och även under till salu sidan >> är det lite nytt. En ny bildsida med valpar och barn finns också  >>

 

2010-09-24

I natt har varit en hemskt natt då jag hostat mig igenom den och inte kunnat sova. Kände mig bra risig när kl. var 6.00 och det var dax att gå upp. Jag hade lagt in om lite flex ledighet eftersom Pelle började kl. 6.00 i dag och mitt körgäng och jag brukar åka till jobbet vid 6.15, för vi börjar vid 6.45. Men med allt som skall göras på morgonen med 6 hundar så hinns det inte med att åka så tidigt vissa morrnar så idag skulle jag inte börja förrän kl. 8.00. Men under natten kände jag att det inte var någon id'e att gå utan ställde in mig på att vara hemma. 

Men efter att släppt ut valparna, gett dem mat, tagit in dem.  varit ute och promenerat med de vuxna hundarna och tagit några alvedon kände jag mig bättre och åkte iallafall till jobbet. Men vid middagstid åkte jag hem igen och sedan har jag legat i soffan hela eftermiddagen. 

Nu i kväll har Oliver och Simon fått vara ute i stora trädgården och lekt med sin mamma en timme och sover nu ute på sin dyna. Har lagt in en liten film i bloggen när de leker med Maja i eftermiddag.

I går var vi på hundpensionatet igen och hälsade på alla hundarna och även tre grisar. De lekte och härjade med hundarna och särskilt med Siri som är en dvärgsnauzer. Både Simon och Oliver är duktiga på ordet sitt. Ropar man på dem så kommer de på stört och sätter sig vid ens fötter. De är otroligt tillgivna och läraktiga. Två helt underbara valpar som jag verkligen fäst mig vid. 

Pelle och Rosie en kväll i soffan

Har uppdaterat Rosis sida  >>

 

2010-09-21

En hälsning från Anton som bor i Borås.

En riktigt go och glad kille som skall börja på valpkurs nu i oktober. 

2010-09-20

En hälsning från Thea och Dipzie som bor i Norge. 

I eftermiddag när jag kom hem från jobbet hade jag fått det här underbara kortet från Hege på Thea och Dipzi som bor i Norge. Tusen tack för mail och kort och att jag får veta vad som händer och sker i Theas liv. Den här lilla tjejen viftade på svansen och var bara så super glad från hon var två veckor gammal. En otroligt social och go cocker tjej. Det var verkligen svårt att välja vilken som skulle få stanna av tjejerna. Men hon kunde inte fått det bättre än hos Hege, Lars och barnen. Tack för att Ni tar så väl hand om henne. 

Kvällen har de stora och jag tillbringat på en långpromenad i ösregnet när vi kom hem från vår promenad tog jag med mig valparna hem till en kompis så de fick leka en stund med hennes hundar och springa i skogen och även leka en stund med hennes jätte snälla dotter på 3,5 år. Nu har de ätit sitt torrfoder för tredje gången idag  och fått torka upp och gått och lagt sig. Om några timmar är det full rulle igen och då skall här klippas 8 klor på de små och gosas med en stund innan det är dax för sista målet med torrfoder och vällingen inför natten. Så nu är det dax att ta hand om hemmet en stund innan det blir helt mörkt och kvällen. 

2010-09-19

En liten hälsning från Laban som bor i Strömstad.


Hm... skorna ser ju nya ut..

Idag har vi haft besök av gudmor Susanne från Kennel Fit For Fight's i Uddevalla. Vi har fikat och pratat hund i flera timmar. Susanne tyckte mycket om valparna och det gör ju jag också. Det är så kul att se dem och nu har vi börjat träna sitt också. Inkallningar och sitt namn är det väldigt duktiga på. Av 9 gånger av 10 har de kommit när jag ropat på dem även fast de leker med varann eller har annat för sig. Maja leker fortfarande med dem och är en exemplarisk mamma. 

Nu har de åkt bil och jag har haft halsband på dem i flera omgångar. I går fick de också en första promenad i skogen med halsband och koppel på. 

Maja leker med Oliver och Simon

Fler bilder från idag här >>>

2010-09-18

I morse väckte de små guldgrynen mig vid 07.30, inte ett knyst har de fört sedan kl. var 23.00 i går kväll. De är bara helt underbara och så lätta att ha att göra med. Då steg jag upp, satte på kaffe, gav de stora hundarna mat som de åt medans jag gick till valprummet och sa godmorgon till de små. Sedan fick de gå ut i rasthagen när jag fixade deras mat. När de ätit klart så lekte de en timme innan de blev trötta och då hade jag hunnit bädda och ätit frukost själv. 

När de små gått och lagt sig tog jag de stora hundarna i bilen och körde till skogen där vi på morgonen tränat apportering och lydnad. Majas första träning efter valpning. Hon var mer intresserad av alla lukter i skogen än att hämta in grejer som jag gömt. Molly däremot var mer vild än tam och sprang ut och in med dummies som jag gömt på ängen. Det var verkligen fart i henne. 

Lily fick träna lydnads ettan + lite ligg och sitt på avstånd. Hon var verkligen pigg. Det är så himla skoj att se dem när de är så taggade och verkligen vill jobba. Nu var det ju ett tag sedan så jag förstår att de kanske var lite över taggade men men....

När vi var klara tog vi oss en promenad på en halvtimme så vi kom tillbaka till bilen och sedan körde jag till affären och köpte färska frallor till Emma och mig som var de enda som var hemma. Både Pelle och Frida jobbade. Emma och jag åt frukost i lugn och ro och sedan har här städats så nu kan nog ingen klaga på städningen. 

Efter middagen tog jag med mig valparna och åkte hem till en kompis som har hundpensiontat där de lekt och härjat med stora som små hundar och även träffat stora som små människor, när vi varit där en timme åkte valparna och jag vidare till skogen där de fått utforska ängar och stigar på egen hand. Men de hölls sig ca 1 meter ifrån mig hela tiden.

Bilder från mars men samma övning
Molly apporterar

Maja apporterar


Här utforskar Oliver Siri

Rosie, Siri och Oliver

Min kompis snälla dotter Alva

Ta mig om du kan brorsan ..... Rosie blir jagad av Oliver .

Oliver 10 veckor, en super go valp

2010-09-15

Det blir Rosie  >> som får stanna kvar i familjen. Skall bli spännande att följa henne. Hon är en glad och svansviftande cocker tjej som inte är blyg utan väldigt framåt som övriga syskon. 

Därför så har jag bestämt att både Simon och Oliver är till salu eller så kan jag även tänka mig att ha dessa fina valpar på foder.  Dessa två super trevliga och goa valpar är nu 9 veckor gamla och söker egna kärleksfulla hem att flytta till. Som fodervärd vill jag helst inte att man bor mer än ca 10 mil från Göteborg, ha intresse för rasen, pälsvård och någon form av aktivitet. Titta in på Simons sida   >>  Olivers sida  >>

Hundarnas sida är uppdaterad    >>

2010-09-12

Idag har valparna och jag varit hos Frida på kennel Perchwater för inspektion. Valparna är otroligt lika sina pappa i ansiktet och alla har bra benstomme, kraftiga och väldigt fina. Frida blev förtjust i dem alla tre och tyckte att de var väldigt lika allihop.  Jätte kul att höra tycker jag eftersom jag valde Ecco som pappa till Majas valpar både för hans utseende och sätt. Valparna har tydligen också ärvt sin fars härliga attityd till omvärlden. De hälsade på sina halvsyskon som bor hos Frida och lekte med Fridas barn. 

Bilturen till och från Frida var heller inga problem och de sov gott i buren som de låg i. Några kort på valparna nu när de är 9 veckor gamla.

Blancock's Total Recall
"Simon"

Blancock's Tears Don't Help
"Oliver"

Blancock's The One And Only
"Rosie"

2010-09-11

Molly kom 2:a på Västra Cocker klubbens Viltspårs DM 2010

Deltagarna på vår DM

Anne med Nemo & Mario, Turid med Cockmix Vem Kunde Ana, Vinnaren Eva med Nellie & Håkan, jag med Molly, Angelika med Eddie och Marie med Dino. Helene med Sjösvängens Månskära fick tyvärr åka hem och är därför inte med på bild.

Årets DM i viltspår är nu avklarat och vinnare för året blev Eva Gilljam med super duktiga Nellie. Stort Grattis till Er. Tack till våra domare Roger Skoglund och Walde Dhalstrand från Svenska Drever klubben väst som hjälpte oss att anordna våra spår som låg runt omkring vänersborgs trakten i år. Roligt var det att se några ny/gamla ansikten och hundar.

Maja kunde inte vara med i år då hon ju har valpar hemma och 75 dagar inte ännu gått för att hon skulle få vara med. Hon behöver lite träning innan hon kommer igång igen. 8 valpar har tagit på krafterna. Både Molly och Maja är uttagna till att vara med på Cocker klubbens årliga viltspårs mästerskap som går av stapeln i Linköping i år. Tyvärr har jag tackat nej till att åka då jag inte ser att det finns tid till detta.

Maja vilar upp sig ett tag till 

2010-09-10

Valparna har fått åka bil och träffar Siri för första gången, en ursnäll dvägrsnauzer.

2010-09-08

2010-09-08

Maja och Rosie leker i trädgården 

Idag har jag och Marita som numera äger Anton pratats vid. Allt är bra och han har funnit sig väl tillrätta i sitt nya hem. Jag är så glad att alla mina valpköpare har hört av sig på det ena eller andra sättet. 
Har lagt in två nya länkar. 

2010-09-07

Lucas

Blancock's The First Of Them All
Länk till Lucas hem >>


Foto: Hanne Cathrine Fagerland

Idag har jag fått mail både från Lucas ägare och Theas ägare. Känner verkligen att dessa två goa valpar har hittat hem. 
Titta in på deras sidor här på hemsidan och läs om vad de hittar på. Thea >>  & Lucas >>

2010-09-05

Nu har några av våra små flyttat till egna familjer och det kändes i hjärtat när jag lämnade över dem till deras nya hussar och mattar men jag vet att de kommer att få det super bra i sina nya familjer. Alla har redan hört av sig och meddelat att resorna hem har gått väldigt bra och de små har installerat sig och utforskar sina nya hem. De är verkligen ett fint gäng med orädda och harmoniska valpar och alla är nöjda med sina små. 

Först ut i går var det Thea och Lucas som flyttade till Norge. 

Dessa två kommer att få arbeta som vård hundar på äldre boende. Meningen var att familjen bara skulle köpa Thea men de föll handlöst för Lucas när de var här för några veckor sedan och tittade på valparna så de bokade även honom men ihop med Heges kompis Hanne, där han också kommer att bo. Dessa två kommer att ha träffas titt som tätt. Länkt till Theas sida >> & till Lucas sida >>

Näste valp var Anton som flyttar till Borås och familjen Fagerberg, 
där kommer han att få en cocker kompis i Totte som Molly är moster till. 

Marita som köpt Anton har jag känt i många år och träffat på våra DM i viltspår. Han är redan anmält till en valpkurs och kommer att få göra både det ena och det andra. Förhoppningsvis kommer han även att ställas ut då han verkligen är en jätte snygg hund. Länk till Antons sida >>

Den tredje lille killen , Laban före detta Jesper flyttade till den super trevliga familjen Janzon i Strömstad. Där kommer han att få leva ett perfekt fritt liv och ströva på stora marker och följa matte Elisabeth hack i häl. Länk till Labans sida >>

Idag har den siste av grabbarna lämnat boet och det var  Olle som numera heter Ollie. Han kommer att bo gatan nedanför oss så honom kommer jag att stöta på lite överallt. Länk till Ollies sida >>

Jag är verkligen så nöjd och glad att jag fått träffa och knyta kontakt med dessa valp köpare och hoppas på ett långt vänskaps förhållande  i många år framöver där jag kan få ta del av vad som händer i valparnas liv. Tack till Er. 

2010-09-03

SIMON är kvar till salu >>

Idag har min veterinär varit här och besiktigat alla 8 valparna. De gick hur bra som helst och det var ingen som pep när det stora chippet trycktes in under skinnet. De var så duktiga. Lugna och fina valpar allihop var veterinärens omdöme av dem alla. 

Inatt är det sista kvällen med gänget och det känns vemodigt men jag vet att alla mina valpköpare kommer att ta väl hand om de små och de kommer att få det så bra. Men efter 8 veckor ihop så känns det i hjärtat och jag har suttit med dem alla i knät ikväll, klippt klor och tassar och gosat med var och en. Den här kullen är en super kull och jag är så nöjd med dem. 

Tack till Frida Ankersen att jag fick låna Ecco till min Maja. 

 

2010-08-30

Blancock's Top Notch

Olle, en annan av våra goa gubbar är nu tingad. 
Honom hoppas jag få träffa en del då han inte flyttar så långt.

2010-08-29

Blancock's Total Lost

Anton, vår goe gubbe, 
är nu tingad till en super fin familj

2010-08-26

Idag har valparna fått vara ute i trädgården en stund igen. De leker och springer och är väldigt stadiga. Mamma Maja är en otroligt snäll lekmamma till dem. Har lagt in två filmer i bloggen från dagen. 

2010-08-24

Ännu ett kort på en av Majas och Eccos valpar. Jag kan inte säga annat än att jag är så nöjd med den här kullen. Super fina, snygga, kompakta och trevliga individer allihop. Ingen utmärker sig mer än den andra. Alla kontaktsökande och svansviftande cocker spaniel valpar. Det skall bli så spännande att se vad de kan bli av dessa små underverk. Är verkligen så himla förtjust i dem allihop. 

Idag har valparnas stamtavle namn kommit in på SKK's hemsida. Det gick minsann fort. Jag faxade in registrerings handlingarna i går eftermiddag och det är redan klart. Har bokat tid med min veterinär som kommer hem till oss och veterinäre besiktigar, vaccinerar, chippar och kollar valparna en dag i nästa vecka. I morgon skall de små avmaskas för tredje gången. Än så länge har de inte haft någon mask.

Copyright gäller för mina bilder som Frida Ankerson tagit på "våra" valpar. 

Blancock's Tears Don't Help
"Oliver"

Och så ett kort på alla valparna i vårt vardags rum där de bor på dagen.

2010-08-22

En av Majas & Eccos snygga hanvalpar som ännu finns kvar att tinga.

Blancock's Total Lost
"Anton"

I eftermiddag har "farmor" Frida med mamma och barn varit här och inspekterat våra valpar. Hon var riktigt nöjd med dem alla så som jag själv är. Vi fotade och fotade och jag tror det blev över 280 kort tagna. Tusen tusen tack Frida för att du kom och hjälpte mig ta kort på de små. De som är kvar till salu har alla potiential att bli riktigt bra och snygga hundar för både utställning och annat. 

Nya kort stå kort på valparna som nu är 6 veckor gamla kan ses här >>

2010-08-21

I dag har jag haft en tuff dag då jag för första gången i valparnas liv har badat, fönat, trimmat öron och hals och även klippt alla valpars klor. De skötte sig utmärkt alla 8, utan minsta pip.

På eftermiddagen hade vi en super trevlig familj här som tingade "Pelles" favorit bland valparna. Den som gått under benämningen "pensionären" eftersom han varit så lugn och sansad. Men nu så tror jag att han ändrat sig lite och det är lika mycket full fart i honom som de andra. Han kommer att få ett underbart liv på landet där han kan springa på hur stora marker som helst. 

2010-08-20

Nu ikväll har jag lagt in två filmer på våra små goa valpar när de är ute i trädgården och leker. Så ni som vill kan gå in på bloggen och se på dem där. 

Några nya kort från dagen ligger här under som jag tog när jag kom hem från jobbet. Alla valparna är så otroligt sociala och kommer så fort som man visar sig. De är verkligen ett härligt gäng och så mysiga. I orgon skall jag försöka hinna med att bada och klippa klorna på valparna.

I eftermiddag har vår äldsta dotter med pojkvän flugit till Cypern och jag saknar henne redan. Hennes snälle pojkvän överraskade henne med en resa dit på en vecka. 

2010-08-19

Nyfiken i en strut

2010-08-18

Ta mig om du kan.......

Jag har börjat jobba igen så nu känns det som om man inte hinner med något alls.

5 veckors stå bilder dröjer tydligen.

I eftermiddag så tog jag och släppte ut dem på baksidan av vår trädgård och där har de sprungit och härjat i ca 20 minuter, sedan fick de komma in och somnade bums i hagen. Maja har slutat att dia dem och nu äter de Royal Starter uppblött torrfoder 4 gånger om dagen och två mål med Royal first age. I morse sov de tills jag väckte dem vid 05.30 då de fick välling och jag städade i valprummet. Sedan var det dax att göra sig iordning för att åka till jobbet. 

2010-08-15

Idag har några av valparna som var vakna varit ute och lekt i gräset med sin mamma. I väntan på nya 5 veckors stå bilder så kan man se ute bilderna här >>

2010-08-13

Skall försöka ta 5 veckors kort på valparna i eftermiddag. Har tagit några redan nu men de blev så där så därför så får vi försöka lite senare igen när de vaknar till liv. De är korta och kompakta allihop och väger över 2 kg. Kortet nedan blev inte så bra då det är taget underifrån men vi gör ett nytt försök senare. Men de är rätt så duktiga på att ställa upp sig.

2010-08-12

Blancock's Proud Possition har varit här för trimmning. 

I kväll har valparna även blivit avmaskade för andra gången. Vissa av dem spottade och tyckte det smakade väldigt illa. En av tikarna åt med god aptit och gapade stort när hon fick avmasknings medlet i munnen. 

2010-08-10

Idag är det en månad sedan valparna föddes och de har växt så de knakar. Nu väger den minsta1545 gr och den största väger 1912 gr. Maja diar dem några gånger om dagen och en gång om natten men annars så äter de torrfoder tre gånger nu med glupsk aptit. 

I morse så flyttade de med in i vardagsrummet eftersom det är där vår familj befinner sig största delen av dagen. Så nu är det väsen runt omkring dem när de kommer folk, barnen spelar musik och dammsugaren går. Det är bra att vänja sig vid det mesta. Nätterna får de fortsätta med att tillbringa i valprummet.

Maja kollar en av valparna

Här har hon lagt sig ned för att ge dem lite mat

Molly och Lily ligger på sina kuddar och kollar in Maja med valpar

2010-08-09

Söndag morgon åkte Molly och jag iväg för att gå spår igen. Jag var lite trött men Molly var desto piggare. Idag fick vi ett super fint spår och vilken terräng. Vår domare Mikael Stenqvist tyckte att Molly spårade så himla bra så vi fick ett 1:a pris med HP. Det var jag jätte nöjd med. Redan kl. 09.00 var vi hemma igen. 

Jag tror att vi hamnade på 6:e plats första dagen på Skärgårdsspåret och på 4:e plats på söndagens spår men jag är inte helt säker eftersom jag inte åkte med till prisutdelningen.

2010-08-07

Nu är valparna 4 veckor, nya bilder finns här >>


Inte så lätt första gången .....

Idag har jag fått hjälp av Emma att ta nya bilder på valparna. Vi försökte få till några stå bilder men det var ju första gången så de blev sådär. De är så himla stadiga och goa. Från första stund har de haft sådan livsgnista och de tar sig nu fram obehindrat. 

Det finns hanar att tinga så tveka inte att kontakta mig vid intresse. Eventuellt söker jag även en fodervärde till en av tikarna också. Dessa valpar tror jag blir super fina i temperamentet, roliga att jobba med eller enbart ha som sällskapshundar. Att de har väldigt trevliga och snygga föräldrar gör ju inte saken sämre. 

Idag har alla valparna också varit ute en stund. De blev så trötta så när de började slumra till så fick de gå in och lägga sig i sin hage inomhus igen. Det har regnat en del här så man vill ju inte att de skall bli kalla. 

I morse åkte Molly och jag iväg för att vara med på Skärgårdsspåret. Vår domare Tore Whalfridsson var en rutinerad domare som tyckte att Molly slog för mycket. Men ett första pris fick vi i allafall och det är jag nöjd för. I morgon skall vi gå för en annan domare får se hur det går då? Sedan så är det västras DM som blir nästa spår den 11/9 och efter det så har vi bara ett spår kvar att gå för att få vara med på cocker klubbens "årets viltspårs cocker". Det blir antagligen sista året som Molly är med där, men det har jag ju sagt förut så vi får väl se. Men hon är fortfarande välidgt pigg och tycker bara att det är så himla skoj med spår. Man kan inte tro att hon är fyllda 9 år när man ser henne. 

2010-08-06

Ute för första gången

Idag har 4 av valparna fått vara ute för första gången. Det var lite läskigt i början men när mamma kom ut i hagen så gick det bättre. De andra 4 sov så gott så jag ville inte väcka dem för att ta ut dem. I morgon får jag hoppas att det är bra väder så att de kan börja med att vara ute en stund varje dag. 

Äter torrfoder som bara den gör de allihop.

Maja diar dem men nu har valparna fått vassa tänder och är inte så snälla mot henne och trångt har det blivit.

I natt fyller de 4 veckor och jag skall försöka hinna med att ta nya kort på dem i helgen. Molly och jag skall iväg i två dagar nu och tävla viltspår. Det var ett tag sedan och jag känner mig rätt så ringrostig men hoppas att Molly känner säg bättre.

2010-08-04

I dag har jag då äntligen fått tid över till att trimma, bada och föna Maja. Så mycket päls som släppte.... ja nu är hon mer naken hund än päls hund. Maja som haft så otroligt mycket och fin päls har nästan inget kvar. Men det tog inte så lång stund att föna henne torr och det var ju en fördel, trots allt.  Lily har också fått bada och blivit fönad och go. Vädret har varit så där idag så jag tyckte inte att det var någon idé att ta ut valparna på gräsmattan så de får vänta lite grann så det blir lite varmare vindar igen. Emma har suttit ute och fikat med oss och haft en liten valp i en filt som sov så gott i hennes famn. 

Valparna har fått uppblött torrfoder två gånger idag och killarna fick ett eget fat och tjejerna fick ett annat. Tjejerna är ju lite mindre än killarna och tar lite längre tid på sig att äta. Men de gillar verkligen sin mat. 

2010-08-02

Nu är tre veckors bilder inlagda >>

I dag har valparna fått smaka på uppblött torrfoder. Det var ingen som inte tyckte att det var gott. De åt den lilla portionen som de fick som om de aldrig gjort annat. Maja är en otroligt snäll hund och tillåter både Molly och Lily att vara runt valparna. Än så länge så har vi ett kompost nät emellan men Maja ligger och diar sina små utan att känna någon stress utav att de andra två sitter utanför och tittar. Molly är den som är mest intresserad och Lily är lite avvaktande och vet inte riktigt hur hon skall betee sig. Nu är hon ju den hund som är lägst i rang här hos oss. Men det verkar inte som om hon bryr sig om det. 

I kväll skall min stora tjej Frida och jag åka iväg till göteborg och gå på Lotta på Lisseberg. Det skall bli skoj att göra något utöver det vanliga för en gångs skull. Pelle och Emma är hemma och passar hundarna, de var en tur till Marstrands fästning i går och tittade på fästnings spelen som de har en gång om året där. Så ikväll är det Fridas och min tur att göra något. 

2010-08-01

En sådan liten gosegubbe vi har fått....

Den här valpen är så himla go... lägger sig till ro hur man än vänder och vrider på honom. 

Idag har jag fixat i ordning valp rummet och städat bort min säng som stått därinne, nu kan Maja istället gå in och lägga sig i valphagen om hon vill vara i fred från sida små. Valparna har fått större utrymme och har börjat leka med varandra. De ser så himla härligt ut när de försöker putta på varann med tassarna och inte kan hålla balansen. 

Håll ut .... tre veckors bilderna är på G...

Vill passa på att gratta Frida och Ecco, valparnas pappa till sina två nya titlar, han blev nämligen både svensk och norsk utställnings champion i Ransäter i helgen. 

2010-07-31

En av de större hanarna i kullen. En sådan godin...

I dag har jag hunnit klippa klorna på alla valparna igen, de är som små sylvassa nålar och det får ju inte göra ont på Maja när hon ligger hos de små. Har tagit lite enskilda kort på några av valparna men hann inte med alla så vi får se ikväll el. i morgon om jag hinner att fota de som vi inte hann med. 

 

2010-07-30

Tiden går fort och i natt blir valparna tre veckor gamla. Några favoriter har jag fått fast man egentligen inte får ha det men  just nu är det två extremt gosiga hannar som får mitt hjärta att  klappa lite extra. Man tar upp dem i handen och lägger dem på rygg i knät och de ligger så stilla och avslappnat i knät och somnar så gott. 

Nu har jag också tagit bort valplådan då de ändå inte stannande i den utan kravlade ur. De är så duktiga och tar sig ut på tidningarna som ligger på golvet och kissar där. Maja fick nästan inte plats i lådan längre när hon sträckte ut sig för att ge plats åt 8 hungriga barn.

Vägde dem lite grann  idag och alla har nu passerat 1 kg strecket. Den största hanen vägde 1314 gr och den minsta tiken vägde 1004 gr. Valparna får full uppmärksamhet av barnens alla kompisar som är här och gosar med dem.

I morgon skall jag försöka mig på lite nya bilder igen, får se om någon av mina döttrar har lite tid över för att hjälpa mig. 

2010-07-28

Det är inte mycket man hinner nu i dessa dagar. Försöker i allafall gå med Molly och Lily två till tre gånger om dagen. Det blir inte så himla långa promenader men det beror på värmen också.  

Valparna är väldigt framåt och starka och de har redan börjat klättra över valplådan. Ibland så hittar man dem utanför där de ligger och kravlar runt. Några har redan börjat gå och några har redan gett ljud ifrån sig. 

I går när jag kom in för att titta till dem så var det en som var vaken och då pratade jag lite med den och vips så var alla vakna och ville fram till mig. De är verkligen super fina allihop och idag när jag vägde dem så ligger de nästan alla utan en tik på 1 kg. 

Maja är fortfarande väldigt duktig och pysslar om dem. Hon är nu med oss den mesta tiden och går in och diar dem flera gånger om dagen. På nätterna ligger hon hos dem fram till kl. 7. Då är det frukost som gäller. Hon äter ca 10 dl royal starter om dagen.

2010-07-26

Valparna växer och mår bra och nu är det dax för första avmaskningen.


Emma och den största valpen i kullen.


Sover gott...

2010-07-24

Valparna 2 veckor. Nya bilder inlagda.

Nu har valparna hunnit bli 2 veckor gamla och två av dem har öppnat sina ögon. De är bara så himla fina allihop. Maja är en exemplarisk mor och sköter om dem på allra bästa sätt. Är med övriga familjen och går in och lägger sig hos sina små så snart hon känner att de behöver henne. Alla är tysta och lugna så allt är bara bra i valplådan än så länge. Molly och Lily hänger över dörringången där vi satt upp ett kompostnät. De följer med Maja bort till dörren men sätter sig sedan ned när Maja går in till sina små. 

Jag sover några dagar till inne hos Maja och valparna men snart så tror jag att hon klarar sig själv. Hitills så behöver hon gå ut en gång på natten och det får man ju ställa upp på. 

2010-07-19

I dag har jag klippt alla valparnas klor då jag tyckte att Maja hade fått en liten reva på bröstet. De var jätte goa och lugna allihop och klorna blev så korta och bra. Maja får nu 8 dl mat om dagen för att lägga på sig lite grann för hon har gått ned en hel del i vikt. Har klippt tassar och lite behäng på henne idag och även trimmat öronen. Skall bli skönt när man kan tvätta av hela henne och inte bara behänget bak. 

Min stora tjej Frida är verkligen en pärla och hjälper mig väldigt mycket med att byta och sitta hos valparna. Går ut med de vuxna hundarna på promenad och jag tror att de tycker det är kul att få gå till stan så mycket som de gör nu. Själv söker jag mig ju till landet och friheten att få släppa dem lösa i skogen på våra promenader så det skadar inte med miljöombyte även för dem. 

2010-07-17

Idag fyller valparna 1 vecka.

 Tiden går fort och än så länge är allt frid och fröjd. Maja vill gärna vara med övriga familjemedlemmar och det inkluderar ju även Molly och Lily. 

En av hanarna har gått upp över 100 gr mer än de andra och är en riktig klump som tar sig fram överallt som en bulldozer. De är alla tysta och fina och man tycker ju redan så mycket om dem. Molly och Lily är de som piper mest och längtar efter sin matte. 

Valpsidan är uppdaterad med 1 veckors bilder >>

2010-07-15

Än så länge går allt bra. Valparna äter och sover och Maja sköter om dem på bästa sätt. Dock har hon vänt lite på dygnet och vill gärna ligga bredvid mig på natten alldeles intill valplådan. Men hon har stenkoll om någon så mycket som knystar. Tack till min kompis Susanne Staiger Hansson på Kennel Fit For Fight's som för andra gången nu varit behjälplig barnmorska.

Jag har uppdaterat aktuella valpar med bilder från de var nyfödda. Till helgen skall jag försöka fota dem enskilt då de är 1 vecka gammla. De väger ca 350 gr styck och ser väldigt jämna ut. 

2010-07-10

Majas och Eccos valpar har kommit. Uppdatering kommer så snart allt är stabilt
i valp lådan. Men här är en av sötnosarna.

Tack till de som hört av sig till mig på ett eller annat sätt ang. min häst. Det har varit några tunga veckor och saknaden är stor.

2010-07-07

Emma 16 år idag. I morse firade vi Emma på sin födelsedag redan kl. 06.00 var vi uppe och sjöng för henne. Sedan var det bara för mig att åka till jobbet. Övriga familjemedlemmar är lediga och är hemma och vakar över Maja som inte får lämnas själv. Jag arbetar den här veckan också och sedan tar jag semester i många veckor framöver. 

Det är synd om Maja, hon är så stor, tung och trött. I kväll har jag rakat henne och trimmat öron och hals. Ja snart är väntan slut och vi får se vad som kommer ut. 

2010-07-04

Capoo 

1991-03-05 -- 2010-07-02

Min älskade häst
Älskade dig från första stund jag såg dig
Har älskad dig hela ditt liv
Kommer alltid att älska dig
Glömmer dig aldrig

18,5 år ihop, det är tungt

Tack pappa.

2010-06-29

I Majas mage låg det ett "gäng" valpar

Vi har varit hos veterinären igen för att göra ett ultraljud på Maja. Men veterinären tyckte vi skulle ta en röntgen plåt istället då han tyckte att det var bättre. Så vi tog två bilder på Majas "stora" mage och det visade sig att det är mellan 6-8 valpar.. Inte så konstigt att Maja är trött och inte längre vill gå ut och gå. Hon går heller runt kvarteret och stannar inne och äter ben när vi andra tar oss våra promenader. 

Hon har gått upp till 17,4 kg nu. Äter flera gånger om dagen och vi sköter om henne som den lilla prinsessa hon är. I helgen skall jag flytta med henne in i vårt valprum och sedan så får vi bara vänta och se. 

2010-06-26

Vi har haft en fantastiskt fin dag idag. Varmt men lite blåsigt. Pelle och jag har varit en tur med MC:n till Smögen och Kungshamn och tittat på folk. Västkusten kryllar för närvarande av människor. Midsommar helgen har gått rätt så lugnt förbi. I dag har vi bil crusing på stan och har också varit nere och ätit bagetter med röror och tittat på bilar. 

Hundarna har fått sina promenader men Maja gillar bäst att rulla runt i trädgården och ta igen sig. Hon får nu bara gå två promenader om dagen i sakta tempo som hon själv väljer. De andra två får ytterligare en rejäl promenad om dagen där de får springa lösa och rasta sig under tiden. Molly är förvånansvärt pigg och gör flera race under promenaden fast det är så varmt. Lily hon håller sig till mig så hon inte missar någon godbit då och då. 


Här ligger Molly och Lily i gräset och letar efter samma sak.


Maja rullar runt i gräset. 

2010-06-25

GLAD MIDSOMMAR ÖNSKAR VI 

Och så en bild på vår lilla Maja som idag har börjat få Royal Starter istället, som hon verkligen gillade.

2010-06-24

Pelle och jag har varit en tur med MC:n till Lidköping. En tur på ca 30 mil. Var inne på Tre älgar och fikade och körde sedan vidare. Barnen som var hemma och passade hundarna tog ett kort på Lily och Maja som låg i hallen och väntade på sin matte. 

2010-06-23

I går kväll var vi hos vår veterinär för att göra ultraljud på Maja. Hon visar alla tecken på att vara dräktig. När vi kom in och det var vår tur så visade det sig att ultraljuds apparaten inte fanns på plats. En annan veterinär från ett annat distrikt hade varit där och lånat apparaten för att kolla en häst....... det var väl inte riktigt vad vi väntat oss at få höra så vi var tyvärr bara där för att väga Maja och hon väger nu 16,4 kg. Hon har gått upp 2,2 kg på 4 veckor. Vi fick en tid nästa vecka istället så då får vi hoppas att vi kan få se några småttingar i hennes mage. 

En tråkig sak som hänt är att min häst inte mår så bra så morgonen tillbringade jag i Trollhättan ihop med en veterinär, min snälla pappa som alltid ställer upp och fodervärden åt min häst,  då det visade sig att han drabbats av fång och kunde inte gå på sina framben. Han fick en rejäl dos smärtlindring. Det var hemskt att se. Han är så vaken och med och vill så himla gärna ut, men hans ögon sa att det gjorde så ont. Nästa vecka har jag fått tid på en klinik där vi skall röntga och kontrollera hans hovar ordentligt så det inte blivit en ordentlig rotation i hans hov. På kvällen gick han bättre så medicinen hjälpte honom som tur var. Detta är det värsta med att vara djurägare, när man ser sina älskade djur ha ont.

2010-06-18

Molly har fyllt 9 år. 

Här är allt som vanligt. Dagarna går och Maja har nu börjat äta ordentligt igen. Hon är pigg och glad och följer glatt med Molly och mig ut på våra promenader. Den senaste veckan har jag gått en långpromenad med Lily och sedan en något kortare med de två andra. Molly lider av värmen och Maja vill helst gå och strosa i sin takt. Veckan som kommer har jag tagit semester och Pelle och jag kommer att köra en del MC-turer. 

Kollade runt lite på blocket och har den här veckan köpt ett hundbadkar och en hundgård. Min snälla pappa som varit i Stockholm var snäll och tog med sig detta hem och imorgon får vi se om vi kan försöka fixa iording detta här hemma. 

2010-06-13

Ett kort ifrån ungdomen....


Bonus, Lindy, jag och min systers barn.


Young Lady Fragaria Vesca, Lindy
min första älskade cocker tjej

2010-06-12

Vår älskade lilla gumma Maja......

I veckan som gått har vi varit hos veterinären och tagit ett blodprov på Maja för att konstatera om hon är dräktig eller ej. Provet visar om tiken har en hög halt av hormonet relaxin och det finns bara hos tikar som är dräktiga eller har varit. I Majas fall så visade det possitivt så nu får vi vänta och se. Om 14 dagar skall vi tillbaka till veterinären för att ta den andra sprutan mot herpes och då får vi kolla lite noggrannare. 

Från att ha ätit som en häst i tre veckor har hon den senaste tiden ätit som en liten myra. Så på kvällarna står jag och steker pannkakor åt henne som slinker ned. Hon har även sovit mycket och varit lite trött och inte varit så villig till promenader fram tills nu men de sista dagarna så har hon nu ändrat sitt beteende igen och följer glatt med ut och går igen. Hon har ökat från 14,2 kg till 14,9 kg på två veckor.


Här ligger Lily på trimmbordet och Maja inviger sin valphage.

2010-06-08

Viltspårs Pokalen 2010

SE VCH LP I NO VCH Line Sam Proud Memory

Idag när jag kom hem från jobbet låg det ett kuvert på köksbordet och i det låg en stor rosett till Molly. På söndagen hade hon spårat så bra så att hon kom på 10:onde plats på Basset Klubben Väst årliga tävling. Jag hade ju hoppats på en placering men var ju inte säker eftersom vi inte fick HP:t utan låg lite grann utanför detta. Men tydligen räckte det och av totalt 42 hundar fördelat på två dagar kom vi alltså på 10:onde plats. 

 

2010-06-06

Viltspårs pokalens andra dag

Vid middags tid i dag har Molly och jag varit i Väner-Ryr och gått spår igen. Idag var det 17 hundar med och några fick bryta pga. av värmen och att hundarna helt enkelt tog slut. 24 grader varmt och svåra spår var det även idag. Molly och jag fick ett spår som låg intill E6:an och det kändes som ett riktigt eftersök. Spåret gick över ygge, barrskog, blandskog och äng. Två gånger fick jag stanna henne och vattna henne för att hon skulle orka. Hon var bra trött men tog sig igenom och fick även idag fin kritik av vår domare. Ytterst nära låg vi ett HP idag men det blev ett 1:a pris och hennes kritik löd: 

"En tik som trots stekande sol arbetar bra. Syns att hon tröttnar ibland men löser bra ändå" 
Domare: Roger Skoglund

Det var en mycket trevlig tävling som vanligt, placeringen för våra spår har jag ingen aning om men eftersom vi inte fick något HP någon av dagarna så kom vi nog inte bland de 10 bästa hundarna den här helgen. 

2010-06-05

Viltspårs pokalens först dag

I dag har Molly och jag varit iväg och tävlat viltspår för svenska basset klubben Väst och deras årliga tävling som kallas Viltspårs Pokalen. I dag var det ett 30-tal hundar med och tävlade i hettan. Mollys och min domare var en tjej som dömt i ett års tid och hon hade verkligen lagt ned ett gedigert jobb med vårt spår. Det märktes att hon verkligen tänkt till... och där man inte trodde att en människa skulle ta sig igenom men ett råddjur där hade hon lagt spåret. 

Själv tyckte både Molly och jag att det var ett roligt spår och Molly fick verkligen jobba i 24 graders hetta i otroligt torra marker. När vi blev satta för skottet så kändes Molly trött men när domaren kom tillbaka till oss efter skott övningen fick hon nya krafter och gick rakt på klöven. Vårt spår resulterade i ett 1:a pris och en jätte fin kritik.  

"En mycket trevlig och arbetsvillig tik som arbetar hårt idag. Mycket fin kontakt mellan förare och hund". 
Domare: Malin Forster

Imorgon är det dax igen, får se hur det går då och vilken domare vi får. 

2010-05-24

Valpsidan uppdaterad nu med fler släktingar på bild i stamtavlan >>

Tack till alla uppfödare för lånet på bilderna av Era hundar.

2010-05-23

Årets första viltspårs tävling är avverkad.

Nu ikväll har Molly och jag varit iväg till Svenska Basset klubben väst och gått ett spår. Hon klarade sitt spår med bravur och fick ett 1:a pris med HP. Ikväll spårade hon lugnt och sakta och jag kände inte riktigt igen henne men det kan beror på värmen. Själv kände jag mig lite ringrostig i början av spåret men det gick snabbt över då Molly tog kommandot fast mycket lugnare än vanligt. Men hon kanske också har sansat sig något efter som hon snart fyller 9 år och börjar bli lite äldre och kanske klokare, min gumma.

Hennes kritiken löd kort och gott: "Ett perfekt jobb i torr terräng. Får HP idag för sitt jobb. "

När vi var på väg hem kikade vi in hos Melwin och Siv för en pratstund och då fick jag höra att Siv sett Frida och en kompis gå förbi med Lily och Maja. Gud vad snälla barn man har, upp till Siv är en runda från stan på 5 km så hundarna har då fått promenera. Frida sa när jag kom hem att Maja hade varit lite trött så hon hade burit henne en bit  ..... 14,2 kg tung hund.... det kan inte ha varit lätt. 

Dagen har bjudit på ett strålande väder och ca 25 grader varmt. Har hunnit måla vår friggebod och gått promenader med hundarna, hängt tvätt och städat. I morgon är det ny vecka och nya tag som gäller.

2010-05-22

Valpsidan uppdaterad nu med bilder i stamtavlan >>


Lily och Maja i lektagen ..

I förmiddags körde jag Frida till jobbet och  åkte sidan vidare till skogen och gick med hundarna. Det var jätte varmt redan vid 10-tiden så vi tog oss en kortare skogs promenad. När jag kom hem gjorde Pelle och jag oss iordning för att ta oss en MC-tur som vi planerat att göra. Det var verkligen en fin tur och fint väder. Vi åkte till Gustavsberg i Uddevalla och fikade på konditori Snäckan, sedan körde vi till Tjörn och åt glass vid bron innan vi for hemåt igen. En tur på ca 15 mil idag och det var väldigt skoj. Funderar själv på att ta mc kort men vi får se om tiden finns. 

Maja äter som en häst och det får jag vara glad över för jag vet ju att den tiden snart kommer när hon ev. kommer att matvägra. Lily har gått in i sitt löp och nu leks det och härjas det igen. 

Har precis varit ute och gått med Lily, hon är den som verkligen vill ut och gå även om det är 20 grader varmt. Jag badade och gjorde iordning henne förra veckan och var väldigt noga med vart vi gick idag för att hon inte skulle kunna bada i äckliga pölar. Tyvärr så slank hon ner i ett ur äckligt dike och rullade sig så nu var det badkaret igen. Nu ligger hon och soltorkar lite grann innan jag fåt ta tag i hennes päls och reda ut. I morgon skall Maja få sitt bad som jag planerat i några dagar nu. 

Nu skall jag ta mig en fika innan alla tre hundar och jag skall ta oss en kvälls promenad i det fina vårvädret. 

 

2010-05-18

I eftermiddag efter vår promenad åkte hundarna och jag iväg till Dingle och vår veterinär Sune. Vi hade fått tid efter kl. 18.00 för att vaccinera Maja mot herpes. 

Väntrummet var fullt med stora hundar så vi fick vänta ett tag innan det var vår tur. Maja var lite moloken när hon fick sin spruta men sa inte ett pip. När vi var klara med det tog jag upp henne på veterinär vågen för att se hur mycket hon väger och det var inte lite det. Om jag jämför henne och Lily så väger Maja flera kg mer. Lily som håller sig runt 12 kg låg hela 2,2 kg under Majas vikt som nu väger 14,2 kg. Jag kan ju inte dra ned på maten nu men får nog börja tänka på hennes vikt sedan. Hon äter riktigt bra av detta foder som hon får nu. 

2010-05-15

Idag har Emma och jag varit iväg och köpt nytt hundfoder åt Maja. Även om vi inte vet om det tagit sig eller ej så kör vi på med Royal Canin HT42D tills vidare. På måndag skall jag boka tid hos veterinären för första herpes vaccinet. Annars så är allt som vanligt. 

I går eftermiddag tog jag med mig Molly och Lily på en tränings runda i skogen. De fick gå lösa hela promenaden igenom och ute på en äng tränade jag växelvisa inkallningar med dem. Visslade in dem med pipan och gjorde en del platsläggningar. Molly fick hämta in några dummies och Lily fick träna ettans lydnads moment + några akiverings övningar bara för skoj skull. 

De badade också i en äcklig liten damm så när vi kom hem blev det badkaret för dessa två. Efter fön och torkning tog jag med alla tre på en lite längre kvällsrunda. I morgon skall Maja få bada och göras iordning, nu är det snart slut på hennes löp och Lilys tar vid i Juni. Dessa två har varit som två parhästar den sista tiden även om Lily har tyckt att Maja har varit lite väl "på" en tid. Men snart är det ombytta roller. 


Vänta på oss....

Badar i en liten damm

Här kommer vi....

2010-05-13

Valpar förhoppningsvis i mitten av Juli..


Ecco & Maja i lektagen 

I fredags den 7 maj åkte Maja och jag till Frida på kennel Perchwater för att Maja och Ecco skulle få träffas. Maja var inte intresserad av sin utvalde kavaljer så det var bara till att åka hem igen. Eftersom vi var där på fredag kväll så var det ju ingen ide att åka iväg igen redan på lördagen utan vi väntade tills på söndag kväll efter att Frida och Ecco kommit hem från Larv där han tagit ännu ett Cert och blivit 3:a BH. Jätte grattis till detta och även grattis Frida på din födelse dag. 

När vi kom dit släppte jag ut Maja i Fridas rasthage och Maja snosade runt och markerade en gång. Sedan kom Ecco i farlig fart ut i rasthagen. Den hunden är så otroligt glad och sprallig och man blir bara mer och mer förtjust i honom. De hälsade på varann och sedan började de leka och jaga runt med varandra. Maja ställde upp sig flera gånger och visade att hon var redo. 

Så i söndags åkte jag iväg igen och hade kameran med för att kunna fota dessa två goa hundar när de lekte, men det enda kort som jag fick var detta suddiga kort som ligger här ovanför då det inte hanns med eftersom hundarna fattade tycke för varann så fort. Vi hann knappt släppa ihop dem. Två bra parningar har det blivit och nu hoppas jag på att det tagit sig och att vi förhoppningsvis skall få en kull med valpar i mitten av juli. 

Om det ev. blir valpar så kommer färgerna på dessa definitivt  att vara blue roan men kan också bli orange roan valpar då båda föräldrarna har de på sina respektive sidor, lite längre bak i Eccos led men det kan förhoppningsvis slå igenom. 

För övrig är Lily riktigt trött på Maja nu som hängt efter henne i stort sett hela dagarna i vaket tillstånd en längre tid tillbaka. Nu skall väl Maja snart lugna ner sig och allt återgår till det vanliga ett tag framöver. 

Får se om Molly och jag kan komma igång med något viltspår också, skall försöka få fatt i en domare som kan döma oss.

I dag har Pelle och jag varit iväg på en lång MC-tur till Halden i Norge med ca 100 andra MC förare. Det har varit en mulen och grå dag och inte mer än ca 9 grader i luften så nu när man kommit in i värmen här hemma så känner man sig väldigt trött och frusen. Men det har varit en härlig dag ändå och vi avslutade några stycken med att åka och äta på Bella Gästis i Hunnebostrand. 

Nu skall jag ta mig en fika och sedan ta med mig hundarna på en långpromenad. De har väntat på mig idag och nu är det deras tur att få ha sin matte ifred några timmar. Ha en trevlig helg.

2010-05-06

Jaktlydnads kurs

I går var jag ledig från jobbet för att åka till Väne-Åsaka som ligger en bit utanför Trollhättan och vara med på en jaktlydnads kurs för Anders Landin, en otroligt duktig hundförare och innehavare av stående fågelhundar >>.  Det var med blandade känslor jag åkte iväg på förmiddagen för att träna med hundarna. Det är ju alltid lite nervöst att träna för någon som är så duktig som Ander. Jag hade gärna velat vara med på Anders vecko kurser som han håller i med jakthundar men dessa var redan fullbokade sedan lång tid tillbaka så därför bokade jag en privat lektion och det ångrade jag inte..... på dessa timmar som jag var där lärde jag mig otroligt mycket och hundarna skötte sig exemplariskt. 

Lily fick vara den som först fick börja. Anders krävde att fot var fot och hunden skulle hålla sig intill mig tills jag gav ett annat kommando. Lily gick väldigt bra och vi passerade rapphöns som sprang omkring, kaniner och hundarna på gården. Hon vek inte från min sida. Eldprovet var när vi gick in i kanin hängnet där det sprang kaniner överallt. Men hon följde mig även där och tillslut sa Anders till mig att jag skulle ge henne ett fri kommando. Lily gick ifrån mig ett 20 tal meter och blev intresserad av rapphönsen som flaxade omkring. Jag blåste i pipan och hon kom in till mig. Det var verkligen ett svårt moment att släppa tankarna på rapphöns och återvända till matte.... och jag tror att Anders var liiite imponerad av att hon kom så som hon gjorde.

Nästa hund ut för träning var Molly. Hon fick i stort sett göra samma saker. Sitta och ligga på kommando. Några inkallningar och möta hundar på väldigt nära håll utan att bry sig utan vara fokuserad på mig. Det gick jätte bra. Maja var den som sist fick komma ut, det lilla yrvädret som jagar allt som flyger omkring. Hon var väldigt duktig för jag har ju inte tränat något speciellt med henne. Men vi gjorde några inkallningar under störning och det var verkligen störningar med kaniner som sprang runt omkring. 

När vi tränat lite grann med alla tre hämtade Anders tre av sina hundar som skulle agera störningsmoment. Mina hundar fick gå lösa bredvid mig och göra några möten med de andra hundarna med en halvmeters mellanrum utan att släppa kontakten med mig. De klarade de alldeles utmärkt. Sedan satte vi hundarna i grupp och gjorde inkallning med en och en, inga problem där heller. Efter det så satt Anders hundar som i en korridor med en halvmeters mellanrum där mina hundar skulle passera på en inkallning. Det gick helt suveränt och jag är verkligen stolt över deras jobb. 

Stort tack till Anders Landin på Landinarnas kennel för att jag fick komma och träna och tack även till gott fika bröd och pratstunden efteråt med många råd och tips. 

2010-05-01

Lite stiltje på hemsidan har det varit men jag har fullt upp ändå. Vi tränar lite jaktlydnad på ängarna runtomkring, även lite  agility har vi hunnit med och Maja börjar bli riktigt duktig. Vardags kvällarna går åt till våra lång promenader.  Veckan som kommer är det dax för oss att åka på jaktlydnads kurs.... det ser jag framemot och återkommer när vi varit där. 


Maja in action.....

2010-04-20

Två nya länkar.

2010-04-16

Eftermiddagen har hundarna och jag varit iväg och tränat lite lydnad, inkallningar och uppletande ute på en äng. Molly fick ett lydnadspass och sedan gömde jag tre olika dummies som hon fick leta upp. Hon var duktig men så taggad att hon lät en hel del, både när hon sprang iväg för att söka och när hon lämnade av. Jag hade köpt en ny svart och röd apport i tyg som hon tyckte så där om vid första skicket.

Lily fick träna lydnads ettan, inkallning med pipa, stanna på håll och även ligg. Två långa platsläggningar fick hon också och lite passivitets träning. Det är ett moment som verkligen är underskattat, och något som man nästan tar för givet att hundarna skall kunna efter att de varit uppe i varv och tränat och sedan kunna lägga sig ned och koppla av. 

Maja fick hämta dummies, läggande under gång, linförihet och även hon fick passivitets träning genom att ligga helt avslappnad i mitt knä efter att ha hämtat och lämnat en dummie. På hemvägen träffade vi på en tjej som har en labbe som hon tränar jakt med. Vi blev medbjudna att vara med i deras grupp och träna på söndagar. Så vi får se  hur pigga vi är och ev. kanske vi kommer att vara med där och testa lite grann. 

Nu skall jag gå och se på Tv och äta lite gott ihop med Pelle. Ha en trevlig kväll.

2010-04-14

En vanlig onsdag med lite träning....


Här sitter Maja, Molly och Lily efter ett litet träningspass.

Idag har vi tränat på apportering, stadga, visselpipa inkallningar, lydnads klass I och stanna. Nu har jag anmält oss till en jaktlydnads kurs så vi får träna lite grann nu så vi inte helt gör bort oss. 


När vi var klara fick hundarna leta godis på ängen. 

2010-04-11

Ännu en helt underbar dag och vi har tränat agility på riktigt. Efter en lång vinter så har agility träningen legat helt nere för vår del. Men den här veckan har jag varit iväg med hundarna två gånger för att träna lite grann. Idag fick vi även med oss Siv och Melwin och det var riktigt kul. Maja som inte hoppat så himla mycket i sina dagar var helt suverän och tog banan nästa lika bra som de andra. Hon hoppade däcket, tunnlarna och säcken utan att stanna för att kolla. Hon även sprang in genom tunnlar och säck helt själv bara så där. 

Lily var som vanligt super pigg och har energi så det räcker för två. Molly var så säker så hon vände och var fokuserad på nästa hinder hela tiden. Ja det var verkligen super kul. Bilder kan ses här.

Efter agilityn åkte vi hem till mig och fikade och sedan var det dax för stackars Melwin att hamna på trimmbordet. 

I kväll kom min syster hit och vi tog med oss hundarna på en lång promenad på ca 2 timmar. Det är ju så fint väder att man nästan aldrig vill gå in. Nu är det dax för kvällen och en ny vecka tar fart. Får se vad den har att bjuda på. 

2010-04-10

I fm. har hundarna och jag varit till skogen igen (ovanligt..) och tränat lite apportering och lydnad. Jag köpte en ny hundbok i förra veckan som heter "jakthundens dressyr" och blev så himla inspererad av jakt träning. Nu kommer vi antagligen inte att ställa upp i några jaktprov för det krävs ju verkligen mycket av förare och hund. Men börja träna lite smått det har jag planer på iallafall. 

När jag ändå var igång med att läsa boken så tog jag också kontakt med en mycket duktig jakt tränare för stående fågel hundar som gett mig råd och tips. Han hade även en DVD film som jag också köpt och nu har jag blivit riktigt intresserad. Vi får se vad som händer och sker. Kommer iallafall att åka och titta på en av hans träningar innan jag bestämmer mig för hur mycket tid och hur mycket ork som finns för detta. Men man blir ju nästan helt sjuk när man ser kontakten mellan hund och förare under en jakt träning. Återkommer om detta när jag vet mer.

2010-04-08

Nya kort på vår älskling Maja. 
Dessa fina kort har jag fått från Frida Ankerson på Kennel Perchwater.

Idag har Maja, Molly och jag har varit och hälsade på Majas blivande kavaljer Ecco, hon löper inte ännu men visst kan det vara bra att lära känna varann lite innan.

2010-04-07

Två nya länkar.

2010-04-02

Årets Första Viltspår 

I går tog jag lite ledigt och flexade ut vid 14-tiden. När jag kom hem tog vi det lite lugnt och hundarna fick vara i trädgården en stund under tyiden som  jag åt och gjorde mig i ording för skogen. Tog med mig klövar och blod som jag tagit fram från frysen på morgonen innan jobbet. Hundarna kände direkt när jag kom ut att nu ... nu var det något på gång. 

Vi tog oss en promenad och sedan la jag spår, närmare bestämt 4 stycken. Hundarna var uppspelta när jag kom tillbaka så jag gick ut och la tre godis spår på ca 100 meter var åt dem så att de fick jobba med näsan en liten stund innan vi for hem. Jag tror att iallafall Molly kände sig besviken men men.....

Så morse efter frukost tog vi bilen och körde till skogen och gick en runda innan jag tog ut Lily som skulle få gå sitt spår. Hon har inte gått blodspår på väldigt länge eftersom hon tycker att blodlukten inte är lika spännande som de andra utan ibland tycker hon att den är rent ut sagt väldigt obehagling men någon gång om året så försöker vi iallafall för att se om hon kanske eventuellt har ändrat sig. 

Idag så tog hon sitt spår direkt från vägen, eftersom jag gick längst med vägen fick hon hitta uppsparken själv och det gjorde hon direkt. Lugnt och följsamt gick vi sedan hennes spår. Hon var helt otroligt duktig gick inte ut från spåret mer än en gång och då var hon inte längre ifrån än linans längd. Hon hittade sin klöv direkt i spårslutet. Jag tyckte att hon jobbade jätte bra även hon svansen inte riktigt var där den brukar vara.

Maja var näste hund ute. Hon är så lugn i spåret och man kan riktigt gå bakom och njuta. Hon vet precis vad hon gör och jag har inga som helst tvivel på att hon inte skall hitta rätt. Även hon hittade sin klöv direkt.

Molly var super pigg i bilen och när jag släppte ut henne därifrån hade hon svårt att sitta still när jag skulle sela på henne. Hon har bråttom.. bråttom. Inte så himla bra för hon kan slarva när hon är så ivrig. Jag fick hålla tillbaka henne så att hon skulle gå lugnare. Hon hittade såklart sin klöv också men tog en liten genväg över ett berg och gick inte precis där jag lagt spåret men kom rätt ändå. 

Jag hade ju lagt ett spår till för att eventuellt ville Siv och Melwin också gå spår men så fick de förhinder så nu ikväll åkte vi ytterligare en gång till skogen så att Molly fick gå även det spåret, nu var hon betydligt lugnare men hon har sådan energi och vill så gärna och så mycket. Detta spår var inga som helst problem för henne utan hon tog det direkt och var inte ifrån spårets kärna en enda gång. 

bilder från vår spår dag kan ses här >>

2010-03-30

I eftermiddag packade jag ryggsäcken med div. dummies, bollar och godis och tog hundarna på skogs promenad. Vi tog en promenad på en timme till en stor äng där jag för första gången för året tränat apportering och uppletande. Molly fick tre dummies, en med kanin skinn och två vanliga. Gick ut på ängen och gömde dem väl för att sedan hämta Molly som ivrigt ville iväg för att leta. Jag hade kameran med mig och skickade henne + att jag filmade hennes uppletande. Hon var suverän på att leta och hitta och komma in till mig med alla tre grejerna. Sedan tränade vi ligg och sitt på avstånd, inkallningar och läggande under gång. Tränade stadga och slängde iväg några dummis bredvid och runt henne utan att hon fick hämta och det gick bra. När vi kom hem så hade det tydligen strulat med min filmning så det blev tyvärr ingen. 

Lily var nästa hund ut på ängen. Med henne tränade jag lite lydnad, men det är svårt att få ihop ett bra fotgående när det är en massa höga buskar och vatten överallt. Lily fick sedan träna på visselpipa inkallningar, läggande under gång och så körde vi lite klicker träning. 

Maja satt snällt och väntade. Med henne tränade jag lite fotgående och läggande under gång. Inkallning och sedan la jag ut två leksaker inte alltför långt ifrån henne. Hon har en bra fart ut men i dag när hon hämtat sin leksak så släppte hon och började nosa efter harar istället. Jag fick hämta leksaken och kasta åt henne några gånger istället för att hon skulle förstå. Sedan tränade jag lite stadga även med henne. Vi har inte tränat på hela vintern så nu får vi ta tag i det här.

Var precis inne på cocker klubbens hemsida och såg att årsmötes protokollet nu var utlagt. Det var bra tycker jag som var intresserad av vad som bestämdes om årets viltspårs cocker och hur de nya reglerna nu skall vara. Dessa nya regler var helt ok tycker jag och snart får vi gå årets första spår. En annan bra sak och ett bra beslut tycker jag var att tikar som  skall gå i avel skall vara 24 månader vid valpning för att hamna på cocker klubbens valpförmedling. Tittar jag på mina egna hundar så tycker jag själv att de inte är mogna förrän vid 2-års åldern om inte mer. Men det är vad jag tycker, men blir en cocker någonsin vuxen kan man ju fråga sig. Sedan så om jag förstod det rätt så skall hanhundslistan läggas ut på cocker klubbens hemsida igen. Även det tycker jag var bra.

I går beställde jag en bok ifrån Adlibris nämligen jakthundens dressyr. Tycker att det är ett bra bokförlag, de är rätt billiga och har snabba leveranser. Får se om det är något för oss att ta till sig i den. Hon som skrivit boken har jag en gång för jätte jätte länge sedan gått en viltspår och jakt intr. kurs för när Molly var liten. 

2010-03-28

Helgen har gått fort och jag som var så bestämt med att åka till Bohus och titta på kompisars fina cockrar fick annat att göra istället. Pelle hade tagit ledigt från jobbet så vi har grejat i ordning i trimm/valp rummet som jag skall ha. Köpte en fin valphage förra veckan som vi nu fått upp. En stor spegel på väggen är uppsatt och den som jag hade förut som var lite mindre har jag satt på andra sidan. Jag är riktigt nöjd med det rummet nu. 

Igår förmiddag var Frida, hundarna och jag ute och gick en långpromenad, när vi kom hem var det dax för middag och sedan förhörde jag barnen på läxor eftersom de har prov i veckan som kommer. Badade Maja och gjorde henne i ordning och det tog en bra stund. 

När det var klart tog jag med mig Molly och Lily och gick till brukshundkubben och tränade agility för första gången i år. Molly var super pigg och den gamla håller i sig ännu. Lily var också jätte pigg och gjorde allt rätt som vanligt när hon väl känner sig säker. Efter agilityn tog vi oss en promenad på några timmar runt skogen och hem och sedan sov hundarna som stockar ända tills i morse. 

I förmiddags har Siv, Melwin, jag och hundarna åkt några mil för att utforska andra skogar och marker och tog oss en lång promenad på ett ställe vi inte varit på väldigt länge. Städ, tvätt och vardagsysslor har jag också hunnit med och nu ikväll har hundarna och jag varit på hundpensionatet hos Hanna och alla hennes trevliga hundar och gått. 

Härligt när det nu är ljust ute ända till 19.30-tiden. 

Tacos kväll har vi haft och nu är det lite slappande framför tv innan man skall göra sig i ordning för kvällen. Veckan som kommer är kort vecka då jag är ledig på fredag, går kortare på torsdag och har utbildnings dag på tisdag. Alltså en riktig härlig vecka. 

Ha en trevlig kväll. 


Maja väntar in Lily som är på G...


Lily ligger plats & kollar in några hundar som traskar för bi.


Lily & Maja är igång med leken igen


Hopp och lek 


Molly, min underbara cocker 

2010-03-23

Idag skiner solen i Lysekil och Pelle, hundarna och jag har varit iväg på stan och gått. Det var verkligen många som var ute i eftermiddag och promenerade med sina hundar. En himla fin promenad tog vi fast hundarna blev ju rejält smutsiga om benen eftersom det spöregnade tidigare idag på förmiddagen. 

När jag kom hem från jobbet i eftermiddag hade Schenker varit hos oss och levererat min nya valphage som jag beställde förra veckan. Jag fick hjälp av Pelle att sätta upp den lite tillfälligt för att se hur det blev och jag är verkligen jätte nöjd med den. Jag fick den precis som jag ville ha den efter våra mått som jag gett leverantören. Är Ni intresserade av att köpa valphage, stängsel eller annat till hund kan ni gå in på Kulltorps pressgjuteri och se vad de har. De fixar valphagar helt efter önskemål och är inte speciellt dyra heller. 


Lilsan under täcket...

2010-03-21

I förmiddags har hundarna och jag träffat några kompisar som också har hundar så vi var 6 hundar och tre människor ute och gått på en långpromenad. 

Snön börjar smälta bort och vägarna är nästan rena från snö. Det ligger mycket grus på vägarna och det är så smutsigt. Så när jag kom hem vid två tiden åkte alla tre i badet och nu är jag precis klar med alla tre. Rena, tovfria och luktar så gott gör de alla tre. Nu skall vi gå den sista rundan innan det är dax att göra iordning sig för kvällen. 

Det har varit en lugn och go helg. Snart får jag börja träna agility och spår igen. Så fort apell plan på klubben är snö fri skall vi dit och köra några pass. Har kollat lite i almanackan och prickat in några agility tävlingar framöver. Så fort snön försvinner fårn skogen skall vi börja med vårt viltspårande igen. Vad jag längtar .......

Nästa helg är det Bohus utställningen. Hade tänkt att åka dit på söndagen för att titta på fina cockrar. Har inte anmält någon av mina dit men det kan va kul att åka och bara titta. 

2010-03-17

Frida & Lily vilar ..
Fridas blogg

Idag fick jag cocker tidningen som säkerligen många andra. Den är alltid kul att få och man ser fram emot att läsa om vad folk sysslar med och titta på annonser. Vår egen annons var med och jag är nöjd med den. Snälla Annika Stjärneving hjälpte mig att få i ordning det sista på den så tusen tack Annika för hjälpen. 

Jag blev ombedd att skriva en text och skicka in ett kort på Molly som blev en av tre som kom på delad första plats på Årets Viltspårs cocker lista. Tyvärr kom inte min text med men ett kort på Molly. Den hunden som det står skrivit om där är alltså inte min Molly utan Helens Molly så det har blivit en ihopablanding av våra Mollysar.  Så vi får ge oss till tåls till den tidning som kommer ut i juni istället. Men så kan det ju bli och ingen fara skedd.  

Jag hade också skrivit en text om Västra Cocker klubbens Viltspårs DM som vi hade den 27/9-09, den kom heller inte med, kanske beroende på platsbrist men vi får se om den kommer i nästa nummer även den. Så Ni som var på vårt DM får hålla ut och kanske får vi med en annons om årets DM sammtidigt. 

Efter jobbet och vår promenad badade jag av Majas behäng och skall nu gå och ta itu med hennes päls. Men först så skall jag få lite mat i magen och hundarna skall få sin. Har lite ont i min högra arm som jag tror beror på att jag varit och tagit min sista vacc. mot TBE idag. 

I går var jag och Siv hemma hos Anette och tittade på hennes valpar igen. Nu är de redan 6 1/2 vecka gammla och åker om två veckor till sina nya hem. De såg ut som små björnar allihop. 


Var det kanske den här lilla som skulle stanna kvar tro......


Köket fullt med eurasier valpar ...

2010-03-14

Vårpromenad i solen ...

Idag har vi varit hos Hanna och gått en promenad i vår solen på eftermiddagen. I förmiddags tog Lily och jag oss en egen tur till skogen där jag gömde frolicar i bergen. Det var en uppskattad sök övning tyckte Lily. 

När jag kom hem ville Frida följa med på en sväng så vi tog med oss Molly och Maja till stan. Nu behövs det några rejäla regnskurar så saltet från vägarna försvinner. 


Idag fick vi med oss Go-Go/Newfoundland, Matcho/Riesen & lilla söta 
Siri/ dvärgsnauzer ut på promenad i solen. 


Är man stor skall man vara snäll.....


Molly, Lily och Maja väntar på att få gå iväg. 

2010-03-13

Våren är här.... hundarna har fått vårkänslor....
men inget löp i sikte ännu....

Nu är det några dagar sedan som jag skrev igen. Men det händer inte mycket på veckorna ännu. Solen har tittat fram flera gånger den här veckan och snön håller på att smälta bort. Hundarna är bara så himla smutsiga nu när vi kommer ifrån skogen och även stan. 

I torsdags fyllde jag år och då var det hela tre år sedan som jag och Emma var hos Inger i Örebro och hämtade hem Maja. En liten valp på 8 veckor och så söt. Nu är hon redan tre år och stor och söt. 

Maja har fått några sprickor i en trampdyna fram som gör att hon nu får gå med tass skor på sig när vi är ute och promenerar.

Idag har jag badat, fönat och klippt iordning Molly. Henne hann jag inte med förra helgen när jag gjorde i ordning de andra men nu ser de lika smutsiga ut i pälsen igen så det blir väl till att bada dem imorgon. Skall iväg till hundpensionatet i morgon igen, får se vilka hundar vi får promenera med då.

Nu skalll familjen bänka sig ned framför TV:n och se på melodifestivalen ihop. 

2010-03-08

Helgen har gått i en rasande fart. Men vad vi har hunnit gjort mycket. Fredag kväll började jag städa huset efter vår hundpromenad.  

Lördag morgon var det upp tidigt för att gå en lång promenad med hundarna i det fina vädret. När jag kom hem vid 10.30-tiden väckte jag Emma och när hon gjorde i ordning sig så plockade jag undan lite grann där vi ställt våra nya garderober som Pelle och jag köpt på Ikea på torsdagen. 

När Emma var klar åkte vi iväg till Göksäter och köpte lite nya gardiner och mattor som vi skulle ha i datarummet. När vi kom hem från handlandet så tog jag med mig hundarna och åkte iväg till Hanna och hennes hundpensionat. Hanna och jag hade bestämt att vi skulle gå en promenad. Den här dagen tog hon med sig världens snällaste newfoundland tik och sin risen Asko på promenad. Jag tror att vi var ute och gick i tre timmar. På kvällen var hundarna trötta och sov som stockar på sina hundbäddar i stora rummet när vi såg på melodifestivalen. 

I går söndag så var det ytterligare en jätte fin dag här hos oss så det blev tre långa promenader med hundarna där de kunde gå lösa nästa hela tiden. Nu är storstädningen klar och vi har fått iordning ungefär som vi vill ha det. Nästa projekt är att få iordning mitt valp och trimmrumm. Skulle beställt valphage idag men hade inte helt riktiga mått så den får jag beställa imorgon istället. 

Idag när vi gick ut efter jobbet så gick det knappt att gå för det var så mycket salt i stan så hundarna gick periodvis på tre ben så det blev bara en kortis. Nu ligger de och sover och Frida och jag skall ut och övningsköra. 

2010-03-05

Idag fyller min häst 19 år. Tänk vad tiden går fort. Det var inte länge sedan som jag hämtade hem honom som 8 månaders föl. Han lever livets glada dagar som pensionär ihop med en annan gammling som faktiskt fyller 29 år i år hos en av mina kompisar. 

Veckan som gått har vi bara promenerat väldigt långa promenader dessutom eftersom det är ljust ute till halv sju på kvällarna så hinner man gå så mycket längre. 

I torsdags tog jag ledigt från jobbet och Pelle och jag åkte till Göteborg och Ikea och köpte några fler bokhyllor. Har börjat göra i ordning i mitt trimmrum som numera också skall bli ett valprum. På måndag skall jag beställa en hage som vi skall ställa i trimmrummet. Vi väntar och väntar på att Maja gumman skall börja löpa men inget löp i sikte ännu. Eftersom Lily inte drog igång henne i december så tror jag att hon håller på sig till maj månad.

Imorgon skall Siv och jag åka iväg och titta på eurasier valpar hos vår kompis igen. Nu är det två veckor sedan som jag var där och mycket har hänt. 

På eftermiddagen skall jag och hundarna till en annan kompis med hundpensionatet och gå på promenad med några andra olika hundar. Får se vilka som skall följa med ut då. 

Nu har jag precis badat och fönat klart Maja, så hon luktar så gott och är så ren och go. Det tar på krafterna att bli badad och fönad och Maja har nu gått och lagt sig för kvällen. Igår kväll så var det Lilys tur att bli badad och fönad så imorgon blir det även Mollys tur. 

2010-02-28

Lång promenad och blöta hundar 

I förmiddags tog jag mig en tur med hundarna i skogen, det är mycket blött där nu. När vi kom hem blev det lite middag innan jag packade in hundarna i bilen och  körde Emma till fotbolls träningen. När jag lämpat av henne där åkte hundarna och jag hem till Hanna som har Kennel Starstruck's. Vi hade bestämt att vi skulle ta oss en promenad hemma hos henne. Hon bedriver ett hundpensionat och det är alltid kul att komma dit och få promenera med olika hundar. 

Idag var det Hannas egna stora Riesen hanne Matcho, en helt underbart snygg och trevlig kille som gick med oss ut. Vi tog oss en lång promenad på hennes vägar och det är ju alltid spännande och kul med okänd terräng.

Nu är hundarna trötta efter en lång dag med olika aktiviteter och sover sött i sina korgar.  Imorgon är det en tidig morgon igen. Klockan ringer vid 5-tiden och då är det dax att ta första promenaden innan jobbet. Veckan som kommer har Pelle ledig vecka och då tar han ut dem på morgonen och då blir det inte lika tidigt. 

Väntar på uppdateringar från cocker klubbens årsmöte som hölls förra helgen. Det var ju lite olika förslag på hur man vill anordna "årets Viltspårs cocker" och det är ju intressant vad som bestämdes där.  Vill passa på att Gratulera Frida på Kennel Perchwater till topp placeringar på båda sina hanar som var med men framför allt till Ecco som är Majas utvalde kavaljer som blev Cocker Of Cockers. 

2010-02-27

Gick upp kl. 5 idag för att köra Emma till torget där hennes fotbolls lag skulle samlas för att åka vidare på cup i dag. Första matchen skulle spelas kl. 8. Bra tidigt tycker jag för att vara helg. Men det var Ok tyckte Emma. Själv åkte jag hem, gav hundarna mat, släppa dem i trädgården en stund och sedan gick vi och la oss igen. 

Idag har vi haft plusgrader och slask. Hundarna blir alldeles blöta och det tar tid för dem att torka. Min syster och jag har varit ute och gått i flera timmar med dem idag på förmiddagen. Eftermiddagen har jag spenderat med att städa huset och tvätta. Sedan körde jag Emma till en kompis och när jag släppt av henne tog jag mig en tur i skogen med hundarna. Ikväll kunde vi vara där till kl. 18.30 innan det var mörkt. Om knappt en månad flyttar man ju fram tiden och då kommer det att märkas att våren är på gång. 

2010-02-25

Nu tycker vi så här om snön.....

Idag kom det ytterligare en dm snö här hos oss plus att temperaturen stigit några grader så hundarna blir alldeles fulla med snöbollar när vi är ute och går. Nu längtar vi till våren ..........  

Det som är bra är att man nu kan vara ute och gå i skogen tills klockan nästan är halv sju på kvällen för det är faktiskt ljust så länge nu. 

2010-02-21

Idag har Molly och jag varit ute på en egen promenad. Det behövs ibland att man bara spenderar egen tid med någon hund. Det var uppskattat. Hon har fått lite träning på en parkerings plats som var plogad. 

När jag kom hem tog jag med mig Lily och Maja på en lång runda. Vi mötte upp Siv och så har vi varit ute i några timmar nu. På ett ställe trodde jag att jag skulle drunkna i snö då jag plumsade i och fick snö upp till midjan. Skall nog hålla mig på plogade vägar ett tag framöver. 

Det spås att mer snö är på G, får verkligen hoppas att det är fel. 

Pelle kom hem från jobbet igår och var tidigt ute och skottade en vända innan han åkte iväg vid 5 i morse. Vi har fått låna en snöslunga för att få bort snön, problemet är bara det att bilen fortfarande står i garaget och kommer inte därifrån förrän vi skottat bort två meter snö som yrt dit. Jag har varit ute en vända idag och skottat men det är ingen slut på snön känns det som. 

Har gjort en ny bildsida om hur det ser ut här hos oss i Lysekil >>

2010-02-20

Här springer Lily och Maja på ängen i februari 2009

Nu är vi trötta på det här vädret.... 

Idag har det kommit ca 1 meter snö som ligger och driver runt här hos oss. Det går inte att gå ut med hundarna på någon längre promenad och jag har skottat i omgångar för att man skall kunna ta sig in överhuvudtaget. 

Bilen är insnöad i garaget och vi kan inte ta ut den. Pelle åkte till jobbet vid 5-tiden i morse och innan dess var han uppe och skottade sig fram till porten. Nu är det inte säkert att han kan komma hem för det är många på jobbet som inte kan ta sig till jobbet ikväll , det är många som åkt av vägen och då får de som är på jobbet stanna kvar, det är inte ens säkert att de kan ta sig hem.

Phu... nu riktigt sagt hatar jag snö. 

Frida och Jonas hade bokat resa till Stockholm idag. Jätte tråkigt för dem för nu får de stanna hemma eftersom alla tåg och bussar är inställda idag. 

2010-02-14

Söndag och alla hjärtans dag.

Ytterligare en helt underbar dag med solsken och fint kallt väder. Idag har vi varit ute och gått som vanligt ihop med Siv och Melwin. Efter promenaden åkte Frida, Siv och jag till Anette som föder upp eurasier och tittade på hennes två veckors valpar. Vi var ju där förra helgen och det är inte klokt hur mycket  som händer på en vecka. 

Nu hade alla öppnat ögonen förutom en som var på god väg. När man sitter där i valplådan blir man ju bara ännu mer valpsjuk och vill att Maja snart skall börja löpa. Men det är bara till att vänta ut henne, finns ju inget annat att göra. Tack för titten och för fikat. Vi kommer tillbaka om en vecka igen. 

Hoppas alla har haft en fin alla hjärtans dag idag, det har vi haft. 

 

2010-02-13

Full fart framåt......

I dag har det varit en underbart, kall och solig dag här hos oss. Vi har varit ute och pulsat i snön i några timmar. Hundarna älskar snön och springer och hoppar. Man kan undra vart allt vatten efter snön kommer att ta vägen. Vi har urmycket snö här hos oss. 

Nu har Frida och jag varit ute på sista kvälls rundan och skall nu ihop med övriga familjen sätta oss och se på melodifestivalen. Får hoppas att den är bättre ikväll än förra veckan. 

2010-02-12

Och så äntligen ett nytt kort på en nytrimmad Maja. Vår lilla gullunge.. Ett nytt huvudkort på Maja på hundarnas sida.

SE VCH Westerner Dance For Me

2010-02-11

Nu äntligen är sidan på engelska också klar. 

Har lagt in några nytagna kort på hundarna en dag i februari som kan ses här.  De ligger även under länken cockern. Nu är det bara Maja som skall göras iordning. Nedan Lily och Molly för några dagar sedan. Nya huvudkort på Molly, Lily och Melwin på hundarnas sidor, även nu ockkså text på Melwin sida.

Skickade för några dagar in min annons till cocker tidningen och idag fick jag svar att den var ok. Tyckte lite synd om de som skall göra iordning den på tidningen då jag ändrat några gånger och skickat kort i omgångar. Är inte så där jätte bra på att utforma en annons så jag hoppas att det blir bra ändå. 

SE VCH Blancock's Lily Of The Valley

SE VCH NO VCH LP I Line Sam Proud Memory

Mor och dotter poserar

Mina två äldre damer som båda börjar bli väldigt vita om nosen. 

2010-02-09

Ytterligare en nytrimmad hund...

Blancock's Lily Of The Valley
En av våra älsklingar

I morse kände jag mig inte speciellt kry. Ont i huvudet och axeln. Men efter vår tidiga promenad kvart över 5 och en alvedon kändes det lite bättre så det var bara till att åka till jobbet. Dagen har gått bra och man brukar ju alltid känna sig lite bättre framemot förmiddagen. När jag kom hem vid fyra-tiden så vilade jag lite och sedan var det bara till att ta tag i vår dagliga långpromenad som vi alltid gör efter att jag kommer hem. 

Först hade jag inte tänkt att gå så himla långt men när jag gick där och filosoferade så blev den en promenad på nästan tre timmar, det var riktigt härligt väder och snön som kom idag gjorde att det blev ljusare i skogen. Hundarna sprang och lekte och jagade varann långa sträckor. 

Igår kväll trimmade jag även Lily, tog ett kort på henne men ljuset i trimm rummet gjorde så att det inte blev så himla bra men sätter in det ändå, Ja då är det bara Maja kvar som jag skall försöka göra iordning i veckan. Skall försöka fota Molly och Lily i helgen också när det är ljust ute. 

2010-02-07

Min mamma är bara bäst ....

I morse tog hela familjen igen sig och vi steg inte upp förrän kl. var 9.30. Jag hade självklart varit uppe och gett hundarna mat vid 6-tiden som jag brukar, släppt ut dem i trädgården och sedan gick vi och la oss igen och sov som stockar till halv tio. Åt frukost och sedan tog jag mig en långpromenad hem till Siv och Melwin. Siv hade sitt barnbarn där som gärna ville gå med oss ut och gå och det fick han ju gärna. Vi släppte hundarna i en stor häst hage där de sprang och lekte i snön men det var rätt så tungt för dem i hagarna för där ligger ca en halvmeter snö. 

I eftermiddag har Siv och jag varit och hälsat på en kompis som har 10 stycken eurasier valpar. De var så fina och mamman skötte dem exmplariskt. Hon tillät att vi satt och tittade på dem även fast de bara var 11 dagar gamla. Alla dessa valpar är redan tingade och det var de redan när de låg i sin mammas mage. Eftermiddagen gick fort och vi fikade och pratade bort några timmar. 

När jag kom hem tog Frida med sig Lily och Maja på en stads runda och själv tog jag tag i Mollys päls som jag nu äntligen fått i ordning. Skulle tagit kort på henne efter trimmning och klippning men då var det mörkt ute så det får vänta. I veckan får jag ta och försöka hinna trimma både Lily och Maja. 

2010-02-06

Mollys vackre son

Blancock's Proud Possition
Ägare: Siv Lundberg

Idag har Mollys ene son varit här för lite trimmning. Visst är han vacker? Han är gudomligt snäll att trimma och när han var klar blev det en hel del fotande. Jag kunde inte bestämma mig för vilket kort jag skulle lägga ut på honom så det fick bli tre stycken. 

I morse gick jag iväg med hundarna och hem till Siv. Hon var precis klar så vi åkte hem till oss och trimmade Melwin. Sedan åt vi middag som min Pelle gjort i ordning och fikade. Efter det så var det dax för lite finslipning på Melwin igen innan vi gick ut i trädgården för att fota hononm. 

En annan av mina kompisar dök upp och när vi var klara och hon hade fått sig lite mat tog vi oss en tur hemåt Sivs håll igen. Hon bor ca 6 km ifrån oss så Marielle min kompis tom Maja och jag Molly och Lily och så promenerade vi hem med Siv innan vi gick hemåt igen. 

Nu skall hundarna få mat och Emma och jag skall iväg till Ica för att handla lite tacos grejer. Sedan blir det myskväll för oss. Frida skall iväg på fest med sin Jonas. Imorgon hoppas jag att jag skall åka iväg och se på de små valparna som föddes för en vecka sedan. Sedan får jag nog ta tag i mina egna hundars päls. Ha en trevlig kväll. 

2010-02-05

Jag har börjat att skriva här på nyhetssidan istället för i bloggen. Har ju köpt mig ett nytt webbhotell där jag får plats med mer kort och text än min förra så varför inte utnyttja den istället. Anledningen till att jag började blogga var ju att mitt utrymme på glocalnet var så begränsat. 

Idag har vi varit i skogen igen, hundarna och jag. Blev riktigt imponerad av dem idag då alla tre gått lösa vid min sida. Även Maja har nu börjat förstå att man skall hålla sig intill matte. 

I helgen skall Siw och Melwin komma hit en sväng, vi skall fika och trimma Melwin. Det skulle vi gjort förra helgen men Siv har varit sjuk så vi fick skjuta på det till den här helgen istället. Sedan skall vi åka och titta på några valpar som en kompis till mig har fått. Skall se om jag kan ta några kort på dem. Annars blir det en lugn helg för oss. 

2010-02-04

Här har snön vräkt ner och jag har aldrig i mitt liv sett så mycket snö i Lysekil. Tror att vi har ca 1 meter snö i trädgården med all den snön som Pelle skottade ned från taket igår. Hundarna som annars inte kan titta över staketet står nu högt upp och kan om de vill hoppa ner på gatan. Nu får de inte vara i den delen av trädgården som ser ut så utan får hålla sig på baksidan där vi gjort i ordning för dem. 

I tisdags var jag i skogen med hundarna och gick över åkrarna. Där räckte snön mig till knäna och det var tungt att gå. Till slut så föll de in bakom mig så att jag plogade vägen för dem. Det var minusgrader den dagen så ingen snö fastnade i pälsen. Det var verkligen en härlig tur. Annat var det igår då vi åkte till samma ställe igen för att ta en promenad. Då hade vi plusgrader så när vi kommit halvvägs på vår promenad så kunde ingen av dem nästan röra sig för att de fanns så mycket snö klumpar och man såg bara deras huvuden i snön. De var så trötta efter allt hoppande upp och ner. Jag fick bära dem en och en och det var tungt. Sån tur är så har jag en himla snäll kompis som jag fick ringa och be om hjälp. Hon kom med sin bil och stannade så nära närmaste väg som möjligt och sedan bar vi hundarna till bilen. Själv hade jag parkerat några km därifrån så vi åkte dit. Mina hundburar är rätt så stora och två får plats i en bur. Men nu så fick jag backa in dem en och en och det blev väldigt trångt för dem. Molly fick sitta i framsätet på vägen hem. Sedan blev det till att duscha av dem så all snön försvann. Jag riktigt såg tacksamheten i deras ögon. Det var inte lätt för dem. Idag har vi minusgrader igen och vi har precis kommit hem från en långrunda runt hela stan. Nu håller vi oss i stan ett tag framöver.

Har precis också satt ihop en annons till cocker tidningen. Lite svårt med kort nu eftersom vår gamla dator gick sönder och vi hade inte sparat alla kort i den nya så vi får se om de duger de jag skickat in. 

2010-01-31

I dag har Maja och jag varit iväg och tränat lydnad ihop med mitt "gamla" bruksgäng. Det var länge länge sedan som jag tränade ihop med dem. Tror att det var 2004 innan Molly skulle få sin valpkull. Då var vi riktigt igång och Molly låg högt upp på flera av årets cocker listor. Men när Monica ringde idag och sa att gänget hyrt ett av stans ridhus till en billig peng och ville jag vara med och träna så var det helt ok. Jag var inte sen med att hänga på. Eftersom Maja drar på sitt löp så måste vi ju hitta på något. Bättre än att träna med sina gamla kompisar finns ju inte så efter promenaden på morgonen så hoppade Maja glatt in i bilen och och så körde vi till ridklubben. En hel timme hade vi på oss att träna. 

Maja och jag tränade positioner, fot, inkallning, läggande och bara att vara med olika okända hundar och gå förbi dem med kontakten kvar. Vi la även en platsläggning ihop med 7 totalt okända hundar och det gjorde hon suveränt. Hon låg nästan lika länge som de övriga hundarna. Skillnaden var att jag inte stod så långt ifrån som de andra gjorde. Men hon hade inget intresse att varken titta på dem eller att resa sig upp från platsen. Det var verkligen kul att vara med igen och vi får se när det bli nästa gång. Vi har ju -15 grader kallt här så det lär dröja innan vi kan vara med på brukshundklubben igen. 

I eftermiddag har Molly och jag varit och hälsat på min mamma som i veckan åker på en lång lång semester. När vi kom hem därifrån tog jag med mig Lily och Molly på en tur där de sprungit lösa nästan hela promenaden igenom. Vi träffade inte på en endaste själ på promenaden, man kan ju undra var alla andra hundägare befinner sig. Men vädret inbjuder ju inte till någon längre vistelse utomhus. 

2010-01-30

Maja 5 veckor gammal
Foto: Westerner

 

Det händer inte mycket på hundfronten nu. Här är 15 minus grader och solsken idag. Hundarna har varit med mig på långpromenad och fått springa fria nästan hela tiden. Vi har gått över berg som vi inte varit på förut. Det gäller att ha isbroddar på skorna för det är halt på vissa ställen. Idag kommer ev. Melwin hit för lite trimmning och hans matte och jag skall fika och äta tårta. Igår fylle Pelle år så vi hade lite tårta över. 

Annars så väntar vi bara på att Maja skall börja löpa men den lilla damen håller på sig och verkar inte ha någon brådska med att komma i löp. Den här kullen ser jag verkligen framemot med spänning och glädje. Hoppas att få några små fina valpar efter vår goa Maja och "vildingen" Ecco fram mot våren/sommaren. Tills vidare får jag nöja mig med att titta på kortet på Maja när hon var 5 veckor gammal som jag lagt in här ovanför.

2010-01-14

VÅR GOA MAJA FYLLER 3 ÅR IDAG ......

2010-01-09

I dag har vi en underbart fin vinterdag. Lagt in några nya kort som kan ses här.

2010-01-04

Min älskade Molly har ytterligare en gång hamnat högt upp på listan över Årets Viltspårs Cocker. 

Molly är en bland tre cockrar som vann årets viltspårs cocker 2009. Jag är jätte glad och stolt över henne och tycker att hon gjort ett bra jobb år 2009. Några missar har vi gjort men man kan inte alltid gå som en klocka. Detta är 4:e året som hon är i topp på den här listan. Molly blev även 3:a på listan över Åets allround cocker och 12:a på Årets agility cocker. En fin prestation av henne. Vi får se vad som händer och sker i år. Eventuellt är det Majas år i år men det återstår att se. 

Maja min lilla gumma kom 4:a på Årets viltspårs lista efter 5 spår. Hon har gjorte ett fantastiskt spårarbete och har bara blivit säkrare och säkrare i spåret. Vad skall det bli av henne måntro..... 

Min lilla Lily kom på 18:onde plats på Årets lydnads cocker och 19:onde plats på Årets agility cocker. 

2010-01-01

 NYTT ÅR OCH NYA UTMANINGAR !