Tidigare   

Nyheter 2009

Nyheter 2010

Nyheter 2011

 Blogg

  Valpar planeras 2012 


Undan: SE VCH Westerner Dance For Me

GOTT NYTT ÅR !

Ser framemot ett spännande 2012.

2011-12-31

Årets sista dag... vad gör man inte då?? Såklart går man årets sista spår... Och det gjorde jag i morse med Ollie, Blancock's Top Notch som fick sin sista 1:a för att bli SE VCH. 

Stort Grattis till Inger Karlsson som äger den här super duktiga hunden och som jag hoppas att jag får ta med ut i spåren fler gånger. Domaren berömde honom väldigt mycket, för spåret som vi gick idag var verkligen ett riktigt eftersöks spår som gick under granar och snår, där jag fick krypa fram och som jag trodde aldrig en domare skulle lägga på det här viset. Men jag följde Ollie där han spårade och det visade sig att han gått direkt i spårkärnan. När jag kom hem sa yngsta dottern att jag hade en massa barr och bark i håret. I år har 4 av Maja och Eccos valpar blivit SE VCH. Bra jobbat allihop. Jag är så stolt över Er alla. 

Blancock's Top Notch

Idag har jag också fått låna Blancock's Tears Don't Help, Oliver som jag skall få låna med mig till My Dog till veckan som kommer. Han och jag har tränat lite uppställning och lite ringträning. Han är en fantastiskt fin hund enligt mig, (inte alls partisk). Två kort på Oliver, väldigt otrimmad men så fin ändå. 

Blancock's Tears Don't Help

2011-12-28

Blancock's Lily Of The Valley, Lily

En nytrimmad hund

Den här veckan har jag varit iväg till veterinären och tagit bort tandsten på Molly och även lite grann på Maja. Molly fick även ta bort några ålders vårtor som ploppat upp. Lyssnat på hjärta och tittat i öronen, helt enkelt en äldre kontroll som jag brukar göra på henne en gång om året i samband med att hon vaccineras. Nu vaccinerade jag hundarna för två veckor sedan och bokade då en tid för att göra resten som vi alltså gjorde i tisdags. Allt var Ok som tur var. 

Sedan tog jag ledigt i onsdags och har varit iväg på en liten kurs i utställningstrimning hos en kompis som jag har i Göteborgs trakten. Hon är väldigt duktig på att trimma och det skadar inte att få lite tips och råd med utställnings trimningen. På bilden är det Lily som står modell. Har även gjort i ordning ett kort i photoshop på Lily som ligger på hennes sida  >>> Maja har även fått ett nytt kort på sin sida >>>

Håller även på att försöka få ihop en årskrönika om vad som hänt och skett under året. Skall försöka få gjort iordning den till på söndag. I helgen blir det fullt upp här, återkommer om det också.  Ja... så är det bestämt och bokat att vi åker och hälsar på vår dotter Frida i USA. Det skall bli väldigt spännande och jag längtar att få träffa henne igen. Det är en del förberedelser som krävs innan vi kommer iväg men nu är vi i allafall på gång. 

2011-12-25

En uppskattad present som jag fick av Frida. Stämmer så bra..

Så var då julafton över för den här gången. På dagen var vi och firade lite jul hos min syster. Rosie var den som fick gå med i år och hon fann sig snart under bordet och sov sig igenom julmiddagen. Lite tomt blev det på kvällen då Pelle som jobbade natt gick till arbetet vid 17-tiden, men så är det att ha skiftjobb och man vet ju om det lång tid i förväg. Första julen som Frida vår äldsta dotter inte var med oss och det kändes allt tomt. Men vi hade en fin kväll och skypade med henne en stund på kvällen, vi åt god mat och Emma delade ut julklapparna som låg under granen.  

Min farmor som är 95 år snart 96 år var med och tog sig en liten tupp lur en stund men det var inte lätt att få lite ro då alla hundarna gärna ville upp och pussa på henne när hon vilade. Hon är uppfödd på en gård och älskar djur. 


Farmor och Maja, Molly och Rosie


Emma och Maja


Rosie tar igen sig hos matte i soffan

Och idag har alla hundarna och jag varit på brukshundklubben och spenderat några timmar. Jag hade dragit fram momenten i nybörjar klass rally lydnad och gick igenom dem allihop med varje hund. Jag tror att hundarna fattade alla moment snabbare än vad jag själv gjorde. Molly och Lily som är väldigt bundna vid vänster sida börjar fatta att även höger sidan kan man gå in på. Man får ju visa rätt mycket med kroppen och även prata med hundarna i rally så då går det ju mycket lättare. Lily som hade svårt för ingångar till höger och runt gjorde det väldigt bra idag. Molly fixade slalom på höger sidan väldigt fint och både Maja och Rosie som ännu inte förstått att fot betyder vänster sida var väldigt lätta att bara visa in till rätt sida. 

Som avslutning fick alla hoppa en liten bana som jag satt upp med agility hinder. Det gillar de skarpt. Maja är den som inte har någon vidare fart i sina hopp men hon gör dem. Rosie är så ivrig så hon springer nästan genom hindren för att följa mina handvisningar. Hon fick även testa däcket flera gånger och tillslut så förstod hon vad hon skulle göra själv så hon hoppade fram och tillbaka så fort hon såg däcket. Lily och Molly behöver man inte göra så mycket med för det är bara att stå i mitten och peka på hindren och visa med kroppen vilka hinder de skall ta så gör de det. Ja det var verkligen en kul tränings dag. 

2011-12-20

Blancock's Top Notch, Ollie har gjort det igen...

I eftermiddag fick jag låna Ollie av hans snälla ägare igen för att åka iväg och gå spår. Tog ledigt några timmar från jobbet och gick en sväng med mina egna när jag kom hem innan jag for nerför backen och hämtade upp Ollie som väntade på mig. 

Vilken super glad hund han är. Vi körde de 8 milen till Väne-Ryr där det kommit snö under natten. Sådan tur vi hade att det inte var igår innan spåren skulle läggas för då hade det inte blivit några spår. Det är nog andra gången som vi fått återbud på grund av vädret. Idag var det 7 hundar som var anmälda till spår den här dagen hos dessa domare. Ollie och jag fick en annan domare än förra gången vi var här och tävlade. 

Ollie hälsade glatt på honom och vi gick iväg till spåret. Vårt spår låg en bit in i skogen så vi fick traska på och det låg is på vattenytorna och i dikena. Selade på Ollie vid starten och upp sparken och så gick vi iväg. Ollie spårade i ett mycket behagligt tempo och vårt spår tog 21 minuter men idag kryssade han några gånger och det hade han inte gjort förra spåret vi gick. Satt fint vid min sida när skottet avlossades och tog upp spåret när domaren sa åt oss att det var ok. Han var riktigt duktig och fick idag sitt andra första pris. Stort grattis till Ollies ägare till en fantastiskt duktig spårhund. Nu får vi se om det blir några fler spår i år, troligtvis inte men då kör vi på nästa år igen så fort vädret tillåter. 

På Årets cocker lista har jag en hel del hundar med som jag är mycket stolt över. Vi får se om det håller ända fram. Som de flesta vet så räknas ju resultaten fram till den 31 december 2011. Men som läger är nu ligger "mina" hundar på följande platser:

 1:  SEVCH NOVCH LP I Line Sam Proud Memory, Molly
 2.  SEVCH Westerner Dance For Me, Maja
 8.  SEVCH Blancock's Total Lost, Anton
10: SEVCH Blancock's The One And Only, Rosie
18. SEVCH Blancock's Tears Don't Help, Oliver
19. Blancock's Top Notch, Ollie
40. SEVCH Blancock's Lily Of The Valley, Lily

I år har vi fått fram 3 nya Viltspårs champion och alla i Majas och Eccos kull dryga 1 år gamla allihop. Jag hoppas så klart att Ollie skall bli den 4:e i kullen som tar hem sin championat titel. Tusen tack till mina valpköpare som jobbar med sina hundar och även låter mig "låna" dem ibland, både till att träna med, tävla med och även få rå om dem då och då vid trimmning. Ni är guld värda allihop. 

Några nya kort på Ollie på hans sida  >>>

2011-12-18

Hundträning i dag .

Idag sken solen och det var ca 1 grader varmt i morse när vi packade ryggsäck och tog på oss ordentligt för att ge oss ut på promenad och lite träning. Vi begav oss upp mot hästhagarna som ligger ca 1 timmes promenad från vårt. Molly fick börja träna, alltid äldst först och sedan så går vi neråt i ålder. Hon är så pigg och att det är lite kallt gör allt ännu roligare när man får springa. Tränade lite rally lydnad med både Molly och Lily, men det är svårare än man tror när man har två hundar som är så inställda på att utgångsposition är vänster sida. Det är jätte svårt att få dem att komma in på högersidan eller gå runt på i deras synsätt nu fel sida... Vi får börja från början... jag som hade tänkt att detta måste ju vara mycket lättare när man har hundar som vet sin position och kan många av momenten. Men bara det momentet att hunden sitter framför och man först backar ett steg, setan två och till slut tre steg och har hunden sittande framför sig. Det är inte gjort i en handvändning när de hela tiden drar sig mot vänster sida efter varje steg man tar. 

Ja.. planen är ju att starta i rally lyndad någon gång nästa år så vi har ju tid på oss att träna. Skall även kolla upp om det finns någon kurs i detta. 

Rosie hämtar bollar ...

Lily kommer på inkallning

På tal om snabbt avlämnande .

Maja hämtar bollar 

Rosie sitter och begrunar vad matte håller på med.

Livet är härligt...

Och hälsningar från Lucas i Bergen som har fått snö...

2011-12-16

Mat dax...

Kommer maten någongång eller ???

Några av våra goa tjejer...

Emma & Maja Emma & Rosie

2011-12-14

Det utlovade kortet på syskonen från utställningen i Dingle när de blev BIR & BIM 
 Tack till Isabell för kortet. 


Foto: Isabell Escudeiro

2011-12-10

Rosie grattar sina 7 syskon på 17 månaders dagen..

Idag var det meningen att jag skulle låna Ollie, Blancock's Top Notch, för att gå ett spår. Men domaren mailade mig i går och sa att det låg snö och blåste alldeles för mycket så det blev tyvärr inget spår för oss idag. Jätte tråkigt men vi tar nya tag en annan dag istället. Ollie är hunden som fick HP på sitt allra första öppna spår förra helgen. Han blev inte provbästa hund men vad gör väl det. Jag fick veta att det var 20 hundar med på det ordinarie spåren förra helgen, 4 av dessa hade fått HP för sina spår. Men det var även 2 som fått 0:or och någon en 3:a så det var inga lätta spår vi gick förra helgen. 

Så idag när Ollies matte och husse skulle bort i några timmar lämnade de av honom hos oss och då passade jag på att trimma honom. Det är en super trevlig och snäll hane. 

The King... på Valbogatan i Lysekil väntar på att bli trimmad.

Ollie

Dax för lite trimmning... före och efter

2011-12-08

Dagarna går och jag har fullt upp. Känner att man inte alls hinner med så mycket som man skulle vilja. I tisdags fick Molly, Lily och Maja sina årliga vaccinationer. Molly fick även en tid för att ta bort tandsten nästa vecka. 

Nu när det börjar bli kallare är hundarna hur pigga som helst. De har så mycket spring i benen, alla utom Maja som lullar på som vanligt i sin takt på promenaderna. Får hon bara apportera något under promenaden bryr hon sig inte om något. Hon bär stolt på apportbocken, dammies eller en boll. Hon är verkligen en lätt hund. 

Pratade med en kompis häromdagen som börjat med rally lydnad. Det gick jag en helg kurs med Lily en gång i tiden men tyckte då att det inte var något för mig. Alldeles för många moment på nära håll med en hund som har sådan energi att det var svårt att få lite lugn emellan momenten. Men nu är Lily 7 år och lugnat sig en del och nu känns det som hon är rätt hund att börjat träna rally lydnad med. Har nu skrivit ut regler och alla nybörjar skyltar och skall försöka sätta mig in i detta. Eventuellt kanske gå en kurs för att jag skall lära mig vad man gör vid de olika skyltarna. Detta blir en ny utmaning för oss. Men jag tror att Lily är rätt hund för detta. 

2011-12-05

7 år sedan min första kull föddes. Grattis alla 4 i Mollys kull. 

Charlie, Melwin,Nemo och Lily

Blancock's Proud Line, Nemo 7 år

I eftermiddag när jag öppnade min mail hade jag fått det här fina kortet på en av Mollys söner, Nemo, Blancock's Proud Line. jag blev så glad och så rörd och fick tårar i ögonen. En sådan fin kille han är. Nemo är med sina ägare på jobbet på bilfirman och hämtar posten och bär dagstidningen. Tusen tack för kortet på Nemo, det värmde verkligen.

2011-12-04

En riktigt rolig hund helg har vi haft igen...

Inoff . utställning i Dingle, Dommare Liz-Beth C Liljeqvist 

Blancock's The One And Only/BIR

Kort kommer förhoppningsvis på båda syskonen uppställda...

Blancock's Tears Don't Help/BIM

Blancock's Lily Of The Valley, 2:a BT

Lördag morgon, upp tidigt för att gå en promenad med alla hundar och sedan när vi kom hem var det mat dax. När jag satte på kaffe bryggaren och tog fram termosen så började Molly och gny. Hon trodde att det var dax att åka iväg och tävla spår, den stackarn. Tyvärr fick hon och Maja stanna hemma för det var Lily och Rosies tur att följa med på en inoff. utställning i Dingle, som inte ligger mer än ca 40 minuter ifrån oss. Fredag eftermiddag efter att ha kommit hem från spår tävling med Ollie hade jag stått i trimm rummet i flera timmar. 

Packade bilen med det sista som skulle med och hämtade upp min kompis som hade med sig en stor riesen hane, en liten picncher och en amstaff + en liten Alva (min kompis dotter) som är 5 år gammal och gärna ville följa med oss på hundutställning. Det blev trångt med alla hundar, burar och packning men det gick. 

På utställningen träffade vi Oliver, Blancock's Tears Dont't Help, med sina ägare Ingrid och Bosse, så vi hjälptes åt att dra in alla burar och lyfta hundar och väskor in i ridhuset. Vi var rätt så tidiga och det kändes bra då jag verkligen hatar att stressa och stressa hundarna utan vi kunde ta det väldigt lugnt. Det blev domarändring på grund av få deltagare och dagens domare blev Liz-Beth C Liljeqvist, som i normal fall dömer cocker så det var ju verkligen jätte spännande vad hon skulle tycka om våra hundar. 

Oliver var först ut och vann sin klass, sedan var det en söt junior tik och så mina två som gick i öppen klass för det fanns ingen unghundsklass, annars hade Rosie fått gå i den och Lily i öppen klassen men nu fick båda gå i samma klass och då hjälpte min snälla kompis mig att visa henne. Båda fick jätte fina kritiker och resultatet blev att Rosie blev 1:a och Lily 2:a. Därefter möttes Rosie och Oliver och Rosie blev BIR och Oliver BIM. 

Jag hoppas att få något kort på hundarna. Själv hade jag laddat min kamera och skulle ta några kort men när jag kom till utställningen upptäckte jag att jag glömt att sätta i batteriet, men det gjorde inte så mycket för min kompis hade med sig sin kamera men då upptäckte vi att hon glömt att sätta i minneskortet, ja så kan det bli, så därför blev det inga kort tagna. Men jag jag bad en tjej på utställningen att ta några kort på BIR och BIM så vi får se om de kommer. 

I dag har jag haft Laban, matte Elizabeth och husse Bengt här. Laban har blivit julfin och vi har fikat och pratat i några timmar, jätte tack för att ni kom och tack för alla fina julklappar vi fick. Jag är så glad att ha kontakt med alla Majas valpar och få ta del av deras liv och vardag och få träffa dem så som vi gör. Nya kort på Laban på hans växa sida >>>

Blancock's Talk About It, Laban

2011-12-02

Blancock's Top Notch, Ollie

1:a med HP på sitt allra första öppna viltspår

Idag har jag fått låna Ollie av hans snälla matte och husse som lämnat honom hos min kompis på pensionatet några dagar för att gå ett öppen klass spår, vad jag inte visste var att det var ett ordinarie prov när jag kom till tävlings platsen. Fullt med hundar och bilar och domare om dömde hund efter hund. 

Hade ingen aning om detta när jag bokade spåret för en vecka sedan. Men vad gjorde det.  Jag hade inga stora förhoppningar då jag varit lite dålig på att träna med Ollie det sista. Han bor längre ner på gatan och jag har lagt några spår åt honom men det har nästa alltid kommit något  i vägen när jag skall hämta honom för att träna så jag gick ut i spåret utan några som helst "vinnar" instinkter, utan mer som att Ollie skulle få göra något roligt.

Ollie hälsade glatt på domaren, super glad och framåt som han är, sedan selade jag på, visade honom upp sparken och så spårade vi iväg. Han hade ett sådant behagligt tempo, rakt igenom och jag behövde inte hålla emot i linan utan kunde lätt följa honom. Han tog alla vinklar och  bloduppehåll som han skulle "ett perfekt jobb idag" står det på domarens protkoll. 

Jag är mer än nöjd med honom och när det sedan visade sig att han också fått HP på sitt allra första spår, var jag bara så glad. Nu får vi se på söndag kväll om det håller ända fram för att bli provbästa hund. 

Majas valpar har visat sig att inte bara vara trevliga och snygga, de har också något innanför som jag verkligen uppskattar, en motor och en total social förmåga. 

Jag hade även med mig min kompis dvärgpincher som idag blev Svensk Viltspårschampion. Det har verkligen varit en liten härlig hund att träna och tävla med. Grattis Hanna. 

I morgon bär det av på en liten inoff. utställning och på söndag kommer Laban hit för lite trimmning och jag skall se om jag även hinner trimma Ollie på söndag innan hans ägare kommer för att hämta honom. Inte mer än rätt att jag gör i ordning honom efter att ha smutsat ner honom i skogen. 

Avslutar med att gratta Inger Karlsson som är ägare till den här fantastiskt duktiga hunden och själv är jag verkligen stolt över Ollies och de andra valparnas prestationer. Har vi den 5:e egenuppfödda blivande champion på gång eller... kanske... jag hoppas det.

2011-12-01

I kväll har Ingrid/Oliver, Lily och jag varit iväg på ringträning i Munkedal. Ingrid och jag hade bokat inviduell ringträning för våra hundar. Det var verkligen jätte skoj och vi fick många bra tips och råd för hur vi skall visa just våra hundar. 

2011-11-26

SE VCH Blancock's Tears Don't Help, Oliver 16 månader

Hunden jag hade svårt att släppa ifrån mig... har blivit precis så vacker och trevlig som jag trodde och önskade. Han bor här i Lysekil hos en super trevlig familj som engagerar sig i både spår och utställning. Jag är så glad över detta att han hamnade hos Ingrid och Bosse. Idag har jag haft honom & hans matte här hos mig i några timmar och trimmat lite på honom. Oliver skall på en inoff. utställning nästkommande helg. Jag håller tummarna att domaren skall tycka lika bra om honom som vi andra gör. Jag fick en jätte fin julkrans som Olivers matte hade gjort åt mig som nu pryder vår ytter dörr. Tusen tack Ingrid för den. 

Sedan kunde ju bakgrunden vara nåt bättre... hemma i vår grovingång där jag har trimmrummet kanske inte var det ultimata att ta kort men ute var det mörkt och regnade så det fick bli så här. Nu skall jag ta på mig regnkläderna och ta en promenad med mina egna små troll. I morgon känns det som om det är dax att fixa lite grann med deras pälsar igen.  Nytt huvud kort på hundarnas sida   >>> på Oliver och även ett nytt kort på honom längst ner på hans växa sida >>>

2011-11-24

Har uppdaterat några sidor så som Molly, Maja, Rosie, Anton och länk sidan

2011-11-19

Vi har varit på Cocker klubbens KM i Viltspår

SE VCH NO VCH LP I Line Sam Proud Memory 1:a med HP

Tänk vad den gamla kan... Molly nu 10,5 år gammal spårade lugnt, fint och precis där vår domare lagt vårt spår. Hennes kritik i går löd UA, rakt igenom "Bara att följa, inte en avvikelse idag, väl värd sitt HP". Så glad över henne och så tacksam att hon fortfarande tycker att det är roligt att tävla och träna. Tord Lundborg på kennel Line Sam vet jag är en mycket stolt uppfödare till den här "gamla" damen som verkligen är en fantastisk trevlig och bra hund på alla sätt. 

Blancock's Total Lost, Anton, 3:a 

Majas son Anton, Blancock's Total Lost, med Marita Fagerberg i linan var så duktig och så fokuserad och spårade så bra att han kom på 3:dje plats, super roligt och jätte bra jobbat. Är man en stolt uppfödare eller inte??  Stort Grattis Marita till dig och Anton, ni är bara så bra. 

Mamma Maja kom själv på 4:e plats, hon hade fått doft på en död räv som låg ca 150 meter inne i sitt spår. Domaren hade  lagt spåret ca 5 meter ifrån räven och inte sett den men Maja kollade räven först innan hon fortsatte sitt spår och sedan gick hon jätte bra. 

Lill skruttan Rosie, är duktig hon med. Hon hade spåret inom räckhåll hela tiden och vände så snart "doft ridån" försvann men hon kryssade en hel del i sitt spår men gick så lugnt och fint och jag tror att hon kommer att bli riktigt bra med tiden. Jag är såå nöjd med mina hundar över gårdagens prestationer. 

Det var en roligt dag även fast jag själv har både ont i öron och hals  men det går nog snart över men man blir fort trött och efter 3 spår så kände jag mig lite hängig. Lite korv och bröd  med fika gjorde susen och att prata med trevliga cocker människor. Stort grattis säger jag till Christina Marmestedt-Hauke med sin Maja (2010 års vinnare) som också liksom min Molly är över 10 år gammal. Så härligt att se två så pigga pensionärer. Båda dessa "gamlingar" fick HP för sina spår. Övriga kammade hem 1:a priser allihop. Grattis till Er alla.

Christina/Maja 2:a, Jag/Molly(& mina två goa tjejer), Marita/Anton 3:a

Själva upplägget på spåren det här KM:et blev lite struligt, då domarna hade fått till sig att det skulle vara officiella spår och därför lagt spåren som vanliga officiella spår och vi andra trodde att det var inofficiella spår som gällde och kanske lite fler klurigheter i spåren, om man tittar tillbaka på förra årets spårprov. Men vi röstade om vi ville ha officiellt eller inofficiellt och alla var överens om att ta det som inofficiella spår den här gången eftersom det stod så på inbjudan som vi fått.  

Lite tråkigt kan jag tycka som själv arrangerar och är ansvarig för Distrikts mästerskap för Västra cocker spanielklubben var att alla inte fick pris rosetter, det var bara de tre första som fick varsin rosett och det tycker jag var synd. Flera av dem som ställde upp hade kommit lång väga ifrån och fick liksom inget för det mer än sin kritik i handen efter sina spår, plus några reklam saker från Royal Canin, (inte att förakta).  En rosett hade muntrat upp och för att bevisa att man faktiskt har en av Sveriges bästa viltspårs hund. Bara en liten tanke från mig...

Tre av mina älskade hundar, oavsett prestationer <3

2011-11-13

VI LADDAR FÖR 
KM I VILTSPÅR NÄSTA HELG

Som många andra skriver på sina hemsidor att det är långt mellan uppdateringarna så får även jag ansluta mig till den skaran. Dagarna som nu känns som om de är mycket kortare eftersom det redan är mörkt vid fem tiden på eftermiddagen så hinner man inte med så mycket som man egentligen skulle vilja. 

Sedan förra uppdateringen så har vi hunnit vara med på en ringträning, Rosie och jag. Vi har haft avlutning på GK 1:an där jag tyvärr inte kunde vara med då Rosie var i slutet av sitt löp och jag och Emma då följde med min mamma, min syster och hennes dotter till Operan i Göteborg och tittade på West Side Story förra söndagen istället. Det behövs göras annat också än bara umgås med sina älskade hundar. 

Rosie började ju också löpa mitt i kursen och fick så klart avstå att vara med de sista tre gångerna. Det löste jag genom att ta med Molly på kurs istället och det tyckte Molly var jätte skoj. 

Jag har lagt ett spår med ruta var åt hundarna. Både Maja och Rosie var klockrena i upptaget och hittade sina starter direkt. Molly bakåtspårade och fick antagligen vinden i fel riktning och vad som hänt i hennes ruta under natten vet jag inte för det var många olika spår som hon gick på innan hon hittade starten. Sedan gick hon som vanligt när hon väl kom ur rutan. 

Vi har också tränat lite agility och igår var Ingrid och Oliver med och körde några hinder. Rosie är jätte duktig och hoppar alla de hinder jag visar henne på. Däcket får vi träna mer för där måste jag visa mig igenom däcket för att hon skall hoppa mot mig. Men jag är nöjd. Eventuellt kommer vi några stycken att starta en tränings grupp i agility, för att puffa på varann och få igång fler som vill aktivera sina hundar på klubben. Även lite lydnads träning skall vi få igång för det är ju mycket roligare att träna ihop med andra. Men som sagt, vi får se vad vi hinner med, vintern närmar sig och det är ju väldigt mörkt och trist på kvällarna. 

Idag har Maja och jag haft kursavslutning på vår tävlings lydnads kurs. Tränaren hade ordnat en liten tävling åt oss och Maja och jag drog startnummer 6. Maja var verkligen jätte duktig idag och linförigheten gick överförväntan. Inkallningen likaså och hopp över hinder. Hon var riktigt duktig och jag var lite förvånad eftersom vi inte hunnit träna så mycket som jag hade hoppat på. Platsläggning i grupp och tandvisning fick vi högsta betyg på och vårt resultat idag blev klassvinnare. Det här gör ju att man blir ännu mer taggad och vill träna mer. Kanske kan jag ha min nya lydnads hund i Maja, framtiden får utvisa. 

Nästa lördag är det klubbmästerskap i viltspår, tre av mina hundar har kvalat in för att få vara med där. Det är Molly, Maja och lilla Rosie. Även Anton från Maja och Eccos kull har kvalat in. Vi har ju väldigt tur i år att det är så nära att åka för oss. Den här gången har vi inte mer än 1 timmes körning för att komma till tävlingen. Lite närmare än Köping som vi var på en annan gång. Då fick vi bo hos Majas uppfödare över natten. 

Nytt huvudkort på Lucas på hans sida kan ses här

2011-11-01

Blancock's The First Of Them All, Lucas

Jag får så många fina kort på Lucas som bor i Bergen, Hanne som äger honom tar otroligt fina och naturliga kort på honom. Jag är så jätte glad över att få dessa kort och all information om Lucas. Av naturliga skäl är Lucas den av valparna som jag inte träffat sedan han flyttade ifrån oss vid 8 veckors ålder. Men jag får följa honom och höra hur han har det av Hanne som är så snäll och berättar för mig om hans bravader i Norge. 

 Lucas som nu är hd-röntgad med A höfter kommer också att ögonlysas och ställas ut så snart det blir tid till detta. jag hoppas att det kommer att gå bra för honom i ringarna framöver. En fantastisk snygg och trevlig hund. 

I söndags tog jag med mig Molly på grundkursen i lydnad. Hon kan ju de moment som vi tränade där men tycker det är så kul med träning så det blev hon som fick hänga med. Lillan löper fortfarande och fick stanna hemma. På tävlings lydnads kursen efteråt var det Maja som vara med. Det hon och jag fick backning på var linförigheten och den får vi träna mer på tills nästa gång. Läggande under gång var däremot inga problem. 

2011-10-23

Idag har Mrita och Anton representerat oss genom att ställa ut på en inofficiell utställning i Laholm. Det var Hallands kennel klubb som var arrangörer för den här utställningen. Anton sprang till sig BIR rosetten och jag är så stolt och glad över Marita och Anton. Jätte stort grattis ni är bara super duktiga och fina.

Blancock's Total Lost, Anton

Ännu en gång BIR på en inoff. utställning, 
den här gången i Laholm idag. 


Ännu en hel helg med bara hundar, träning, tävling och trimning. 


Mina tjejer idag vid havet

I fredags tog jag ledigt från jobbet och kunde ägna mig bara åt hundarna och även hinna åka iväg och tävla spår med Rosie. Min kompis Hanna och jag skulle iväg och gå varsitt viltspår men Hanna fick förhinder så jag tog med mig hennes lilla Stina som är en dvärgpincher och åkte iväg till Kungshamn där de fick gå varsitt spår för en bra domare som heter Bengt Helgesson. Båda hundarna skötte sig exemplariskt och fick varsitt första pris. Nu har Hannas pinscher bara ett kvar för att bli champion. Det hoppas vi att hon snart tar. 

Blancock's The One And Only
Rosie

För ett tag sedan blev jag tillfrågad av en annan kompis till mig som föder upp eurasier här i trakterna om jag kunde tänka mig att prata och visa lite om viltspår på hennes kennel träff som hon skulle ha på lördagen. Ni som känner mig vet ju att jag verkligen gillar det här med spår och gärna delar med mig av det jag kan så det var klart att jag ställde upp på det. 

Totalt kom det 27 hundar med ägare till träffen, sådan stor uppslutning och sådant engagemang. Det var från små valpar på 3 månader till vuxna hundar som alla samlades ute på en stor äng där jag berättade om hur jag börjar med spår på mina och mina uppfödningars hundar. Det finns ju andra sätt att börja träna spår på än de jag gör men själv kör jag på detta sätt, och det har ju visat sig att det funkar bra. Det var många trötta hundar med ägare som flera timmar senare åkte hem och jag tror det var flera som ville börja träna spår med sina hundar. 

Lilla Rosie har börjat löpa, 15,5 månad gammal har hon gått in i sitt första löp, exakt samma som sin mamma. Därför blev det ingen grundkurs för henne idag utan jag tog mig an Ollies päls idag istället och trimmade honom. Han bor längre ner på gatan och är en fantastiskt fin och trevlig hund. Jag är bara så himla nöjd med den här kullen. 

Blancock's Top Notch
Ollie

Det blev mamma Maja som idag fick vara med på tävlings lydnads kursen och efter fikat så tog jag ut Molly så hon också fick träna lite. Det är skillnad på hund och hund. Maja gör inte många knop om hon inte får leka med bollar och muntras upp i tid och otid. Molly däremot är en arbetsnarkoman som jobbar för att hon tycker att det är roligt. Det är en utmaning att träna med olika hundar.

Idag fick jag också reda på att även Rosie kvalat in för att vara med på cocker klubbens KM i viltspår den 19/11. Det är klart att vi ställer upp på det, nu får man hoppas att inte snön ligger då eftersom det är rätt sent på året att ha spår. Förra året låg snön redan i oktober så vi får väl se och hoppas på det bästa, men kul blir det att ha med tre hundar av fyra på KM:et och även en bror till Rosie som också kvalat in och det är Anton med Marita i linan. 

Lily har jag inte hunnit med att gå mer än två spår med i år och en agility tävling. Men hon är ändå med på Årets viltspår cocker lista .

Blancock's Lily Of The Valley
Lily 


En av våra älsklingar

2011-10-15

Hundtränings helg.

Nu har det gått en vecka igen utan uppdatering. Jag gillar att uppdatera min hemsida men ibland räcker inte tiden till i veckan utan det börjar bli mer regel än undantag att det blir söndags uppdateringar nu istället. 

Veckan som gått har jag och hundarna varit på brukshundklubben fyra gånger, måndag, onsdag, fredag och idag söndag, då Rosie går på grundkurs och Lily på tävlingslydnads kurs. 

I måndags var det öppet hus så då kan man träna i grupp med flera andra och det är bra med all störning runt omkring. Det har blivit lite agility träning och lydnads träning. Med Molly har jag börjat träna lite moment ur lydnads klass II. Lite sent kan man tycka, hon är ju nästan 10,5 år nu, den gamla. Men hon tycker att det är så kul med träning. I fotgåendet är hon så med och så tränings sugen, drar gärnet runt plan efter beröm och hämtar leksaker emmellan varven som jag kastar ut. 

Vi har börjat träna rutan och det går skapligt. Inkallning med ställande likaså. Vi har ju aldrig gjorde dessa moment förut så vad kan man begära. Hopp - sitt - hopp går super bra men det gjorde vi ju en gång i tiden när vi tävlade i bruks. 

Lily har jag tränat lydnadsklass I med rätt mycket det sista. Men hon är ingen lätt hund att träna för hon tar så väldigt illa vid sig vid tillsägelse, nu sker ju inte det så ofta men hon blir så låg och tappar intresset. Allt skall vara på topp men ibland måste man ju även säga nej när hon gör fel och då blir det svårt. 

Men hon har varit roligt den här veckan, haft några "cocker race" på apellplan och jag är så glad för hon har lekt med en dummie, och det gör hon inte ofta. De andra har snott hennes grejer ifrån henne så hon har tappat lusten till att hämta saker. Men i veckan har hon lekt. Annars är hennes belöningar alltid köttbullar som hon älskar. 

Maja har tränat lydnadsklass I,  hon också och det går framåt  med hennes fotgående, hon är inte alls lika bakom längre som förut och läggande under gång och inkallning gör hon riktigt bra. Sätter sig lite snett ännu men vi jobbar på det. Hopp över hinder kan man inte klaga på. 

Rosie har för första gången i går förmiddag hämtat in dummies och lämnat över till mig. Inte släppt dem två meter innan hon kommit fram. Hon har haft bättre dummies nu än förut, sådana med kanin skinn och det gillade hon. Sitt och sitt kvar på 10 meter går jätte bra. Sitta kvar och komma på inkallning och sätta sig vid sidan har också funkat fint. 

I dag i gruppen på träningen har hon gjort inkallning mellan andra hundar, suttit kvar när andra sprungit förbi och gått slalom men bra kontakt. 

I helgen har Molly, Maja och Rosie också gått varsitt tränings spår. Jag tog reda på lite om några av de nya reglerna som kommer att börja gälla från och med nästa år där en 25 x 25 meters ruta är starten, återgångarna och bloduppehållen är lite längre och försökte göra ett spår som jag tror det kommer att se ut nästa år. Men jag har inte sett några nya regler så jag är inte så säker på hur det kommer att se ut men träning som träning. Rutan var inga problem för någon av mina hundar i går iallafall,  men de fick vinden riktigt så de kunde hitta starten nästan direkt. Det skall bli intressant att se hur dessa spår och bedömningar kommer att bli framöver. 

Lite bilder från vår träningsdag finns här >>>

2011-10-10

Grattis alla Majas valpar som idag blir hela 15 månader gamla. 

Två goa syskon, 
Oliver & Rosie

2011-10-09

Rosie har haft två herr besök !

Nu är helgen över igen, den går hiskligt fort och även veckan. Idag hade vi inte mer än 3 grader på morgonen så det var att ta på sig ordentligt och ta sig en funderar på om man skulle ha vantar också. Men de fick ligga i fickan på promenaden för de behövdes inte riktigt ännu. 

I dag blev det ingen grundkurs eller tävlingslydnads kurs varken för Rosie eller Lily. Vår tränare var tyvärr förkyld så den var inställd. Jätte synd för det är så himla kul att träna och jag ser fram mot varje söndags träning. Den här veckan har vi varit på klubben tre gånger och tränat och det har gått riktigt bra. Rosie kan nu sitta kvar när jag går ifrån henne 10 meter, kan komma på inkallning och sätta sig fint vid sidan och även ligga plats på ca 5 meters avstånd. 

Lily har fått ett mycket bättre fotgående i linförigheten och går mycket tätare intill vid svängarna. Hopp över hinder går super bra. Ställandet är inte helt ok ännu men ibland går det väldigt bra och ibland mindre bra, men vi tränar på. Det är svårt för hundarna att först göra läggande under gång och sedan en inkallning och därefter ställa om till ställande. Man får vara mycket tydlig. 

I lördags var Laban, Bengt och Elisabet här och hälsade på. Jag tycker det är helt super när Majas valpar och deras ägare kommer hit. Vi passade på att göra Laban fin inför vintern och klippte ner honom rätt så mycket för att inte snö klampar skall fastna så lätt i pälsen. Han är en pärla och så gudomligt snäll och trevlig hund. Rosie och Laban lekte en halvtimme efter trimning och de for omkring ute. 

Här sitter Molly och Rosie och vill in till Laban som står på trimbordet
Foto: Bengt Janzon

Blancock's Talk About It, Laban

I dag har Rosie fått träffa en annan av sina bröder. Oliver och matte Ingrid har varit här i några timmar. Han har en helt suverän päls, alldeles rak och det är mycket av den också. En dröm päls när det gäller utställning men det är inte helt lätt att klippa fanor eftersom varje klipp tag syns. Men både matte Ingrid och jag blev nöjda till slut. Tack för idag.

Blancock's Tears Don't Help, Oliver

Olivers sida uppdaterad med fler bilder >>>

2011-10-02

BIR & BIM 
Södra Älvsborgs Kennel klubb

Nu har det gått nästan en vecka sedan förra uppdateringen och det är ju inte likt mig. Men jag har haft en hel del att göra och nu när man går på kurs så vill man ju hålla i gång hundarna lite mer så att vår tränare ser att man gör framsteg på söndags kursen. 

I början av veckan så åkte jag iväg till Kungshamn och gick ett spår var med Molly och Maja för svenska drever klubben väst. Nu har både Molly och Maja gått 7 spår var för 5 olika domare och vårt pris i tisdags blev ett första pris för Molly och ett första pris med HP för Maja. 

Maja gick som en myrslok och var inte ur spår någon gång och med hennes behagliga tempo tyckte domaren hon spårade utmärkt rakt igenom. Mollys spår var väldigt krångligt. Det gick över berg, diken, höga höjder, branta sluttningar och ljung. Det var både höga branter som hon skulle uppför och branta sluttningar som hon fick hoppa nerför på ca en och en halv meter. Själv fick jag kana ner på baken och vi gick över djupa diken där Molly fick simma över och jag själv blev dynge sur i kängorna. Ett sådant spår var det länge sedan som vi gick men det var väldigt kul och Molly var något för ivrig när hon skulle ta sig över svårigheterna och det var det som domaren drog ner poäng för så det blev inget HP för hennes arbete. Men han trodde heller inte på att hon var över 10 år gammal med den energin som hon uppvisade. 

I lördags bar det av till Borås och Södra Älvsborgs Kennel klubbs inofficiella utställning. Det var ca 320 hundar anmälda och så jätte trångt både på parkering och vid ringarna. Dessutom tyckte jag att ringarna var väl små men det var nog tur att de var den storleken på dem som det var för vår domare Gunnar Furuvik som dömde grupp 8 gillade att se hundarnas energi och gång. Vi sprang varv på varv så han fick se vilka som hade mest driv i stegen. 

Jag hade med mig Maja, Lily och Rosie och min kompis Hanna hade med sig två av sina hundar. Tält och en hel del packning fyllde bilen så det fanns knappt någon plats kvar. Slå upp något tält var det inte tal om då det var otroligt trångt. Men vi parkerade oss mitt i röran. Vi träffade Anton med matte som också var på plats och även lill husse. 

Anton var först ut i junior klass där han vann och gick sedan vidare och vann också över öppen klass hanen som för övrig är en halvbror till Rosie och Anton. Sedan var det dax för Rosie och hon vann sin klass. I öppen klassen slog Lily till och vann klassen. I BT hade jag alla tre av mina med eftersom de fick HP i sina klasser. Men jag hade ingen handler åt en av hundarna så Maja fick ligga kvar i buren men då dök jätte snälla Anette Wester upp och erbjöd sig att visa Maja, så hon hämtades i sin bur och Maja sprang jätte fint vid Anettes sida. Jätte jätte många tack för att du är så snäll och hjälpte mig. 

I BT bestämde sig domaren för att Rosie och Lily skulle springa några varv extra fram och till baka så han kunde se deras rörelser. Min kompis Hanna visade Lily jätte fint och domaren ville också se dem fritt stående. Lite svårare för mig och Rosie då vi inte tränat på fritt stående utan hon gärna vill sätta sig eftersom det är de vi tränar på lydnads kursen. Lily stod jätte bra och viftade på svansen. Till slut bestämde sig domaren för att Rosie skulle bli BT. 

I BIR & BIM fick då syskonen mötas och vi sprang varv på varv. Rosie började bli trött i värmen och hade då sprungit rätt så många varv och till slut bestämde sig domaren för att Anton skulle blir BIR. Han är verkligen super snygg, Anton och jag blev så himla glad för Maritas skull också. Det spelade ju ingen roll vem av dem som vann för båda kommer ju från mig och min lilla uppfödning. 

Anton gick sedan in i gruppen och fick stanna kvar av väldigt många hundar. Till slut stod det mellan honom och en amerikansk cocker och där vann amrisen. Men domaren hade inget att anmärka på sa han utan någon måste vinna och att det var två super fina hundar. Det var en jätte trevlig domare och han körde med öppen kritik och det gillar jag. 

Några kort på vår dag här. 

Idag har vi varit på grundkurs Rosie och jag i två timmar. Vi har tränat lite grann i veckan på att sitta och sitta kvar. Även på inkallning och kontakt. Rosie skötte det jätte bra idag och jag kunde t.o.m. gå mellan 5-10 meter i från henne idag. Hundarna fick även sitta i en ring och tränaren gick slalom mellan dem och störde deras plats. Det funkade även det. Sedan fick Rosie vila medans jag och Lily tränade på momenten i ettan. Lily och jag hade fått en läxa från förra gången att hon skall hålla sig tätare intill och sätta sig närmare och det har vi tränat och tydligen gett resultat. Det var en roligt tränings dag och vi ser fram emot nästa helg. 

Nya huvud kort på Anton och även på Lucas på hundarnas sida och även nya kort på Anton på hans växa sida kan ses här och Rosies sida kan ses här.

 

2011-09-26

I helgen har vi haft en hel del roliga hundrelaterade aktiviteter. Söndagen tillbringades största delen på brukshundklubben där jag och Rosie började vår grundkurs i lydnad, GK1. Många gamla ansikten som vi kände igen från vår valpkurs var där. Jätte skoj tycker jag och det roligaste var att också Ingrid och Oliver vara med. Vi hade pratat om det för ett tag sedan och det är ju mycket roligare när man tränar ihop. Vi fick träna på kontakten som man aldrig kan få nog av. Nej övningarna gick galant och likaså slalom mellan okända hundar. Både Rosie och Oliver är väldigt följsamma hundar och vill gärna göra rätt men är ändå så himla pigga och glada. Sätta hundarna och gå några meter för att sedan kalla in gick också bra. Oliver var jätte duktig på det och Ingrid kunde gå ca 10 meter ifrån honom medans jag själv inte kan gå längre än ca 5 meter innan Rosie gärna vill lätta på baken och komma. Men vi skyndar långsamt. 

Efter drygt två timmar med Rosie på plan gick jag en sväng med henne och Lily som också var med. Tanken var att Maja skulle gå tävlingslydnaden men jag har inte helt 100 bestämt vilken av dem jag skall träna med. Lily är ju alltid pigg på att träna och vi har en del moment som jag gärna skulle vilja satt bättre så vi kan komma vidare i lydnads klass I. Vi har ett första pris där och det hade känts bra att få ihop två till och sedan börja med Maja. Men vi får se om jag försöker hålla båda i gång i ettan ett tag framöver. Maja har börjat piggna till igen och det käns som om hon också skulle behöva börja träna igen.

Lördag morgon tog Pelle och jag mc:n och åkte till Borås för att hälsa på Marita, Janne och Anton. Hundarna lämnade vi hos min kompis Hanna på pensionatet över dagen. När vi kom fram till Marita och Janne blev vi bjudna på fika och det smakade jätte bra efter att ha kört ca 20 mil. Sedan gick Marita, Anton och jag ner i deras trimrum och fixade lite med Antons päls. Borås kennel klubb har en inoff. utställning som vi skall på nästa helg. 

Anton är lika trevlig och mysig som alla andra i syskon skaran. En helt underbar kille som Marita tränar och tävlar med. Han är jätte lydig och kan en hel del moment och det märks att Marita lägger ner mycket tid på honom. Han är verkligen helt super go och fin. Vi fick ju så klart ta några bilder på honom efter trimningen och han står som en gud, helt stilla så fort han kom upp på bordet och även på backen. En eloge till Marita som gör ett fantastiskt bra jobb med Anton. 

Nya kort på Antons växa sida kan ses här.


Marita Fagerberg & Blancock's Total Lost

2011-09-20

ROSIE BIS 1 

Inofficiell utställning i Falköping den 17/9

I lördags var Lily, Maja, Rosie och jag på en inofficiell utställning i Falköping. Det var en jätte rolig dag och det kan jag tacka min kompis Hanna för som också var med oss och hennes tre hundar. Hon är alltid så possitiv och glad. Hennes dvärgpincher Stina som jag går lite spår med blev idag BIR, först gången i junior klass. Grattis Hanna, det visar väl att Stina är både smart och snygg. 

Lily som inte varit på utställning på flera år sprang så fint vid Hannas sida eftersom både Maja och Lily gick i öppen klass båda två så kunde jag ju inte visa båda. 


Kortet taget vid en tidigare utställning eftersom vi var i ringen samtidigt.

Hanna visade Lily jätte bra så det har hon inte gjort för sista gången. Sprang så fint och var så go och glad. Maja var lite trött så här två månader efter sitt löp gillade mest att sitta i mitt knä och ta det lugnt men blev ändå 1:a med HP, Lily blev 2:a med HP. 

Maja fick sedan möta Rosie och blev där slagen av sin pigga och allerta dotter. Sedan var det en lång väntan. Eftersom det inte var så många hundar i varje grupp så slogs alla BIR hundar ihop och fick möta varann. 

Totalt i BIS ringen var det  ca 25 vuxna hundar. Domaren, Mirko Lunden, kennel Echo Star's  plockade bort en efter en och till slut var vi 4 kvar. Rosie sprang piggt på, varv efter varv. 

Domaren placerade sedan ut 4:an och 3:an och sedan var det bara Rosie och en stor irländsk varghund kvar. Vi sprang några varv till och sedan ropade domaren ut att han ville ha "den engelska cockerspanieln till vinnare"... gud var glad jag blev. Det är ju inte var dag man kommer på första plats i utställnings ringen:)

Några kort på Rosie kan ses här.

2011-09-13

Blancock's Lily Of The Valley, Lily

I dag drar stormen katja över oss så det var ingen go promenad hundarna och jag hade i eftermiddag efter jobbet. Men den skall ju göras och alla sprang som bara den och höll på att blåsa bort. 

När vi kom hem någon timme senare tog jag tag i Lilys päls. Nu är huvudet färdigt trimmat och hon är ny badad och ren. I morgon blir det till att trimma henne och klippa faner och behäng. Till helgen skall hon få följa med på en inofficiell utställning. Det var ett tag sedan som hon var med och visade sig så det blir spännande att se vad hon tycker om det. 

2011-09-11

Blancock's Talk About It, Laban

I eftermiddag har Bengt, Elisabeth och Laban varit här och hälsat på. Det är alltid lika roligt när de kommer och jag får träffa Laban och familjen igen. Vi trimmade några timmar på Laban och han fick sig en lite kortare frisyr än vad Rosie har. Men han blev så fin. Tänkte att jag skulle försöka mig på att få några uppställnings bilder efteråt men tji fick jag..  Laban ville hellre leka med Rosie än att stå fint. Några kort där han ställer sig själv fick jag iallafall. 


Laban & Rosie i lektagen


Laban & Rosie

2011-09-10

14 månader idag.

Grattis till Lucas, Anton, Ollie, Oliver, Laban, Simon, Thea och Rosie.

Blancock's The One And Only, Rosie. 


Min typ av ideal cocker, arbetsvillig, följsam, snygg och oerhört trevlig. 

Nya kort på Ollies växa sida här och på Rosies växa sida här.

Vi har varit iväg på brukshundklubben och tränat agility med Molly, Lily, Maja, Rosie, Siri och Socker. Rosie som är väldigt kontakt sökande och följer mig som en skugga har verkligen fattat vad jag vill hon skall göra. Hon är totalt orädd och tar alla hopp hinder, A-hindret och däcket. 

Det var synd att det inte blev någon agility kurs på vår klubb annars hade jag gärna varit med på den. Nu får vi träna lydnad istället och det behövs ju alltid. 

2011-09-09

Två roliga nyheter ....

Blancock's Top Notch, Ollie

Har idag klarat anlags provet i viltspår. 

I eftermiddag tog jag med mig Ollie när jag skulle iväg och gå anlaget med en liten pinscher som jag tränat med ett tag. Eftersom jag var helt överväldigad över hur bra Ollie spårat på de två spår jag lagt i veckan så bokade jag även in ett spår åt honom. Ringde först sonen i familjen och frågade om det var Ok att ta med Ollie på ett spår prov och det var inga problem tyckte han. 

Ollie spårade lika bra som jag trodde att han skulle och han klarade sitt anlag galant. Man kan ju alltid hoppas att ägarna vill fortsätta nu när de vet vilken jätte duktig spårhund han är. 

Dvärgpinschern Stina som jag också hade med var helt fantastisk och klarade sitt prov helt utan anmärkning. Jätte grattis till Hanna som äger Stina. 

Den andra glada nyheten...

Blancock's The Firs Of Them All, Lucas

Blancock's The First Of Them All, Lucas, som är den förste i Maja - Ecco kullen att HD-röntgas, fick sitt svar idag och det var A på höfterna. Ett super grattis till Hanne som äger Lucas. 

2011-09-08

Två så lika syskon...

Här sitter Thea och Ollie. Så lika de är i ansiktena. De är också lika glada svansviftande cockrar.  

En glad nyhet är att jag kom med på både GK1:an med Rosie och Tävlingslydnaden med Maja. Vi startar den 25 september. Det skall verkligen bli kul att börja träna ihop med andra igen. 

2011-09-07

Nya kort på Ollie på hans sida efter dagens trimmning kan ses här.

2011-09-05

Blancock's Top Notch, Ollie, utbrytar kungen...


Ollie får se mig och vill gärna komma ut för att gå spår.

I helgen kände jag mig lite trött efter en vecka med mycket på jobbet. Så inga himla stormande aktiviteter orkade jag ta itu med. Men på söndagen tog jag iallafall och badade Maja, Molly och Rosie. De är nu rena och goa igen. Nu återstår bara Lily som skall bli i ordning. Men det får jag ta nästa helg. 

Har också börjat att trimma på Blancock's Top Notch, Ollie. Han är en vecka på min kompis hundpensionat då husse och matte är utomlands på semester och då passade jag på att börja med hans päls. Jag har en vecka på mig att göra i ordning honom. 

Har också lagt några korta spår åt Ollie, han måste vara en naturbegåvning när det gäller att spåra, så fantastiskt duktig han var. jag har också lagt ett anlags spår åt en liten dvärg pincher som hon tog helt utan anmärkning och nu tror jag att hon är redo för anlaget. 

Tittade in på årets viltspårs cocker lista och mina hundar och uppfödningar ligger riktigt bra till i år än så länge. Med Antons 1:a + HP i lördags så ser listan ut så här för oss .

1.   SEVCH NO VCH LP I Line Sam Proud Memory
2.   SEVCH Westerner Dance For Me
3:   SEVCH Blancock's Total Lost
5.   SEVCH Blancock's The One And Only
10. SEVCH Blancock's Tears Don't Help
20. SEVCH Blancock's Lily Of The Valley

Men mycket kan ju hända för det är långt till december. 

2011-09-03

Stort grattis säger jag till Marita Fagerberg och super Blancock's Total Lost, Anton som idag har varit i Falkenberg/SSRK hallands län och gått ett ordinarie öppen klass spår för Östen Elg. Anton gick så bra så han fick ett första pris med HP. Vad jag är stolt och glad över detta. 

Blancock's Total Lost

Anton

2011-08-29

Nu har hon åkt ifrån oss. Vår dotter Frida flyttade till USA i går, måndag. En ny värld och massa roligheter väntar henne därborta. Vi har redan mailat varann och allt är bra och det är ca 25 grader varmt. Det blir ett spännande år för henne och vi planerar redan för att åka och hälsa på henne. 

Blancock's Tears Don't Help, Oliver


Foto: Angelica Mansfield

Oliver och matte Ingrid var ju iväg på utställning i söndags. Det var SSRK Väst som hade den här på det jätte fina området vid Gustavsberg i Uddevalla. Det var en engelsk domare som dömde och Oliver föll henne inte riktigt i smaken. Engelska domare brukar ju tycka om små, korta och kompakta hundar och Oliver är en rätt så rejäl hane. Oliver fick ett VG och en fin kritik där både hans päls och temperament berömdes. Jag är så jätte glad att Olives matte är iväg både på viltspårs tävlingar och utställningar. 

2011-08-27

I dag har vi haft en liten träff för våra släktingar för att de skulle få en changs att komma och säga hej då på ett tag till vår Frida. Det var en del tårar som fälldes, mest för att saknaden kommer att bli stor men alla är ju glada för att hon får göra något som hon verkligen vill göra. Men man kan ju inte komma ifrån att det känns. 


Emma och Frida

När alla gått hem till sig tog jag mitt trim set och åkte ner till Ingrid, Bosse och Oliver för en sista fin justering innan morgon dagens utställning. Nu hoppas jag att domaren skall tycka lika mycket om honom som vi gör. Hur det än går så är han en fantastiskt fin och trevlig hund. Jag håller tummarna så hårt jag bara kan för Ingrid och Oliver i morgon. 

Idag har jag också anmält Rosie till en grundlydnads kurs som heter GK1, samma som mamma Maja gick i våras, och Maja har jag anmält till en tävlings lydnads kurs. Jag hoppas att vi kommer med på båda. 

2011-08-26

Blancock's The First Of Them All, Lucas

Har fått ett jätte fint kort från Hanne som äger Lucas när han leker med sin allra bästa vän Trofast som ägs av Hannes mamma. Dessa två träffa varje dag och har jätte skoj ihop. 

Lucas är den första i kullen som varit iväg och Hd-röntgat sig. Nu väntar vi med spänning på vad hans resultat blir. 

I dag har jag tagit ledigt från jobbet för att vara hemma så mycket som möjligt inför dotterns flytt. På måndag flyger hon till New York. 

På morgonen när Frida sov åkte jag iväg för att ögonlysa Maja och Rosie. Nu har vi ju inte obligatorisk ögonlysning på våra cockrar längre men det känns ändå rätt att göra det. För Majas del är det snart tre år sedan vi var där och för Rosies del var det första gången. Den lilla fick hänga med fast hon är så ung, jag tyckte att det passade bra att göra det även på henne eftersom jag ändå skulle ögonlysa Maja. Båda hundarna var UA på sina ögon och det känns bra. Har uppdaterat hundarnas sidor. 

2011-08-22

Vi har fått vår 4:e egenuppfödda viltspårschampion idag.

Blancock's Tears Don't Help, Oliver

I eftermiddag har matte Ingrid, husse Bo och Oliver varit i väg igen för att gå sitt tredje öppen klass spår. Det gick så bra så Oliver tog sin tredje raka etta och blev idag Svensk Viltspårs Champion. Detta är vår 4:e hund från min lilla kennel som blivit champion. Jag är så glad och stolt över Olivers ägare att de fick "blodad" tand på att gå spår med Oliver.  

Olivers sida uppdaterad med ny titel  >>>

Blancock's The One And Only, Rosie, 


min lilla gumma har också fått sitt vaccinations intyg från veterinären  där det visar att hon har nog med antikroppar mot rabies och kan nu följa med familjen ut i Europa på semester. Snart dax för lite trimmning...

Rosies nya lekkompis, hon heter Socker och är min kompis Hannas nya lilla valp. 

2011-08-16

Grattis igen och igen...

Idag har Oliver tagit sitt andra första pris i viltspår med sin super duktiga matte Ingrid i linan. De är verkligen ett bra team och arbetar bra ihop. Jag är så glad och stolt över att Ingrid blev så taggad på att gå spår med Oliver och att det nu visat sig att han är en super duktig spår hund. Stort grattis säger jag till Ingrid och Oliver. 

Tittade in på cocker klubbens sida idag och såg att Årets viltspårs lista var uppdaterad. Det var ju himla roligt att Molly och Maja fortfarande ligger i topp, men som sagt mycket kan hända under året men än så länge så gläds jag åt detta. 

Men jag måste dementera en sak och det är det att Blancock's Total Lost, Anton  och Blancock's Tears Don't Help, Oliver, INTE går med mig i linan utan det är deras ägare som går spåren med dem. Även fast vi tränar och åker på tävlingar ihop så är det deras ägare som gör jobbset. Jag har mailat cocker klubben och skriivt vad förare och ägare heter så att det blir riktigt. Antons förare heter Marita Fagerberg och Olivers ägare heter Ingrid Ekwall-Olofsson.  Men jag är hemskt glad åt deras placeringar på listan. 

Lily på apell plan

Har i kväll också hunnit med att träna med hundarna på brukshundklubben. Lily fick sig en genomkörare i lydnads klass I. Eventuellt tänker jag starta henne i ettan i september. 

2011-08-16

Blancock's Tears Don't Help, Oliver 13 månder


Här har hans duktiga matte ställt upp honom fint. 

Idag har jag varit hemma hos Oliver och hans matte och husse för att trimma honom inför Uddevalla utställningen som han skall vara med på  i Gustavsberg den 28 augusti. Han är otroligt trevlig och snäll och dessutom så himla vacker tycker jag. Ett steg utöver det vanliga när han själv vill och han har även en fantastiskt fin rak päls. Jag är så glad att Oliver bor hos Ingrid och Bosse för de tar så väl hand om honom och dessutom så har de börjat tävla både viltspår och ställer ut honom. Jag hoppas på ett viltspårs championat för honom inom en snar framtid. 

2011-08-14

Västra Cockerspaniel klubbens DM i viltspår 2011


fr.v. Maja, Molly, Rosie/jag, Marita/Anton, Ingrid/Oliver, 
bakom våra domare Roger Skoglund, Inger Skoglund, matte/Bianca, 
domar aspirant Jan-Inge Johansson & Eva/Håkan

I lördags hade västra cockerspaniel klubben sitt årliga distriktsmästerskap i viltspår, för en gång skull i ett strålande fint och varmt väder, när hände det sist? De andra åren har det ju regnat som bara den och gjort så att folk gärna ville hem snabbt. Men i år så stannade vi kvar länge och pratade och hade det ur mysigt vid Bojetorpet i Väne-Ryr. 

Våra domare Inger och Roger Skoglund hade lagt jätte fina och kluriga spår åt oss. Vi hade också en domar aspirant med som följde mig och mina hundar i spåren. Rosie, Anton och Oliver var yngst av alla med sina 1 år och jag är så glad att både Marita och Ingrid ville följa med på DM:et. Utan Er hade det nog inte blivit något DM, för det var väldigt få deltagare. Men jag tror också att folk fortfarande har semester och har lite annat att göra i augusti månad. 

Själv hade jag inte tänkt att ta med Rosie den här gången eftersom det kostar en del att tävla med så många hundar men när anmälnings tiden nästan gått ut och nästan inga anmälda så kände jag att även hon fick följa med. 


Mina "hundar" och valp köpare (som jag är så stolt över) med sina hundar. 
Fr. v. Ingrid/Oliver, Molly, Maja, Rosie och Marita/Anton

Marita och Blancock's Total Lost, "Anton", var först ute av "mina" hundar. Det gick bra och han hittade sin klöv och kom stolt tillbaka med den. Anton fick ett första pris. Vad glad jag blev över det.  Själv hade jag dragit start nr. 2 och tog med mig Molly upp i skogen. I dag spårade hon lugnt och fint men drog sig ner mot två diken för att svalka  och bada av sig och det var inte så bra eftersom hon tog sig en avstickare på ca 20 meter för att komma till diket, men ett första pris fick hon. 

Nästa av mina hundar var Maja som jag tyckte var lite trött när jag tog ut henne ur bilen. Vi gick ut i skogen och jag tror nästan vi gick en hel spår länga på 600 meter för att komma till vårt spår. Maja tog starten och sedan gick hon som en klocka. Det var ett riktigt roligt spår eftersom det gick över kalhygge, barr skog och moss. Vinden byttre riktning flera gången men Maja löste det hela super bra. Maja fick ett första pris med HP för dagens spår, fast det visste jag ju inte då utan alla resultat presenterades vid prisutdelningen. 


Marita och Anton, ett fint team som tränar lydnad & viltspår

När jag kom tillbaka med Maja var Oliver ute på sitt spår, sitt första öppna klass spår. Han tog ju sitt anlag i söndags. Det var spännande. Oliver klarade sitt spår galant och fick ett första pris. Är jag stolt eller...  Är han näste som skall bli en champion från min uppfödning? Hoppas på det. Jag är så glad över att Ingrid jobbar med Oliver och tycker att det är kul med spår. 


Ingrid och Oliver, första gången i öppen klass och resultatet 
blev ett första pris och idel beröm av sin domare

Jag är så stolt och glad över Ingrid och Oliver som det gick så bra för idag, andra gången han tävlar och han fick idel beröm av sin domare som tyckte att han var en otroligt duktig spårhund som stött på svårigheter som han löst helt själv. När de kom tillbaka fick jag ta med mig Rosie och selade på henne. I dag var hon inte fokuserad på sitt spår utan vädrade vilt innan första vinkeln så vår domare tog tillbaka oss en gång och därmed fick vi ett andra pris idag. 

Dagens resultat idag för mina hundar blev att Maja kom på en andra plats med HP, Oliver kom 3:, Molly 4:a, Anton 6:a och Rosie 7:a.

Tack till våra domare Inger och Roger Skoglund, aspirant Jan-Inge Johansson och ett stort Grattis till Eva Giljam med sin "inlånade" cocker tik Bianca som kom på första plats. Väl värt att nämnas är att Bianca gick sitt anlag så sent som för 1 och en halv vecka sedan och gjorde detta med bravur. Stort Grattis igen Eva och även till Biancas ägare. 

Tack Ingrid, Olivers matte för fika, goda smörgåsar och gott kaffebröd. Tack också för trevlig ressällskap. 

I veckan som kommer har jag semester och skall jag trimma Oliver eftersom han snart skall på utställning. Det blir i Gustavsberg den 28/8, Då håller jag tummarna för honom. Skall också umgås med Frida och familjen och försöka hitta på något ihop eftersom Fridas resa närmar sig.  

Grattis igen !

Blancock's Tears Don't Help , 
Oliver med matte Ingrid.

Har idag gått ett öppen klass spår och fått ett första pris.

2011-08-07

GRATTIS !

Blancock's Tears Don't Help, Oliver

Godkänt i anlags klass 

Idag har Oliver med matte Ingrid följt med mig till Väne-Ryr för att tävla i viltspår. Oliver gick sitt anlag och klarade det med bravur och 40 poäng. Han var inte ur spår någon gång utan plöjde igenom terrängen som om han aldrig gjort annat. Han var lite snabb och fick därför lite nerdrag för tempot men han tyckte nog att det var så lätt och kommer att lugna ner sig när han skall börja gå öppen klass spår. Stort grattis Ingrid och Oliver, detta gjorde Ni super bra. 

Själv så var jag liiite nervös idag då det regnat mängder och Rosie skulle nu få bekänna färg. Hennes spår börjad ute på en öppen äng och det blåste rätt så rejält när vi spårade i kanten av ängen. Första vinkeln kom och gick vidare parallellt med ängen och då fick vi sällskap av en råbock som sedan sprang 10 meter bredvid oss ute på ängen utan att vara rädd. Rosie kom upp på ett berg och vädrade åt honom några gånger men tog sedan andra vinkeln utan att sedan ens titta efter honom. Min domare Malin var mycket imponerad av henne. Rosie gick sedan helt utan anmärkning och fick idag ett första pris och 42 poäng. Nu har hon fått ihop 5 första priser i öppen klass. 

Imorgon åker Anton hem till sig igen, det har varit en jätte rolig vecka att få träffa honom och gå ut och gå och träna lite uppställning, ringträning och fått trimmat honom. Men jag tror att han längtar efter sin familj som varit på semester en vecka. Av sms:n som jag fått från Marita som äger Anton så är det ömsesidigt. 

Anton träffar jag på lördag igen då han skall vara med på vårt DM i viltspår.  Nytt kort på Anton i kväll efter lite "mer" trimmning. 

Blancock's Total Lost, Anton

Anton från båda håll

2011-08-06

I dag har en av mina bästa kompisar, Susanne, varit här med sin golden tik Chillie. Vi skulle träna lite spår med Chilli som är på gång med att börja tävla. Så på morgonen efter hundarnas promenad gick jag ut och la ett spår som kanske var ca 200 meter långt. Det var inga svårigheter i det spåret men eftersom det var ett bra tag sedan som Chilli spårade så börjar man ju lite lätt så att hundarna tycker att det är kul. 

På eftermiddagen kom Susanne och vi åkte direkt ut i skogen där jag la två små korta spår som hon tog utan tvekan. Vi tog oss en fika paus innan vi åkte vidare till det andra spåret som då legat i över 4 timmar. Chillie tog det också och tyckte det var väldigt kul med spår så nu är det dax att gå anlaget. Behövs ingen mer spår träning där inte. 

Jag kom hem vid 19-tiden och ringde min syster och frågade om hon ville följa med på promenad och lite träning. Vi åkte till skogen med  alla hundarna  och gick en promenad där innan vi åkte vidare till klubben där jag tränat lite agility med alla 4. Molly är bara så underbar, så pigg och glad så fort hon får göra något. Likaså är det med Lily som verkligen dyrkar sin matte och vill så gärna vara till lags och jobba. Maja gillar köttbullarna mest men gör det hon skall. Lilla Rosie sprang genom säcken, tunnlarna och hoppade även några låga hinder. Vill ta det försiktigt med henne innan hon är röntgad. Till hösten tänkte jag gå en nybörjar kurs i agility med henne.

 

2011-08-04

Oliver & Ingrid Olofsson i spår tagen...

I dag efter jobbet åkte jag direkt till skogen och la ett anlags spår åt Oliver. Det var några veckor sedan som han gick ett spår men jag la ändå ett spår med 4 vinklar och ett bloduppehåll. Spåret fick ligga i 3,5 timma innan Olivers matte Ingrid, Oliver och jag träffades på kvällen för att ta spåret. Den här gången gjorde vi allt på "riktigt". Meningen är ju att Oliver snart skall gå ett anlags spår. Det var inga problem för gubben att ta detta spår och han klarade det galant. Jag tror att matte Ingrid var riktigt nöjd när de hittade klöven. 

Det blir ingen utställning för mig och mina hundar i Gustavsberg den 28 augusti. Har länge funderat hit och dit om jag skulle åka och även få med mig några av Majas valpar för att  kunna ställa upp i både uppfödar och avels klass men jag inser att jag inte har tid att vara hemifrån den dagen. Frida har fått sin biljett till USA och dagen efter utställningen åker hon iväg och är borta på ett år. De sista dagarna hon är hemma vill jag spendera med henne och resten av familjen. Det blir en jobbig dag den 29 augusti då hon reser ifrån oss. Men så är ju livet, de kommer ju inte att bo hemma för alltid. 

Men Oliver kommer till Gustavsberg och representerar min uppfödning och det är jag glad över. 

2011-08-03

Ja.. det går allt att promenera med 5 cockrar...
Här är Lily, Maja, Rosie, Anton och MollyFina hundar
Lily, Maja, Rosie, Anton och Molly

2011-08-02

Blancock's The First Of Them All, Lucas, 1 år gammal
En trött Lucas


Foto: Hanne Chaterine Fagerland

2011-08-01

Blancock's Total Lost, Anton, 1 år gammal och här på besök.

Ett nytt kort på Anton som jag tagit idag efter lite trimmning. Ännu en helt otroligt trevlig cocker hane. Den här veckan är Anton på besök och jag har möjlighet att träffa, gosa och promenera med honom en hel vecka. 

Det hade precis regnat när vi skulle fota honom så det var väldigt blött i gräset. Skall se i morgon om jag kan ta några kort på honom på bordet. Rosie och Anton leker som bara den och det är så gott att hundarna kommer så bra överens. 

Nytt huvudkort på Anton på hundarnas sida  >>> och även på Antons växa sida >>>

2011-07-31

I helgen har Pelle och jag målat vår ena sida av huset för andra gången. Det var ca 28 grader varmt så det var lite jobbigt, men det skall ju göras innan hösten kommer. Vi kommer att måla en gång till eftersom vi byter färg från mörkt grönt till vitt. Det blir verkligen annorlunda, men väldigt fint. Sedan har jag också haft med mig Lily och Rosie till havet och badat. Tror det säkerligen var 5 år sedan som jag badade i havet sist. Men nu ville jag testa och se om lilla Rosan kunde tänka sig att gå i och simma. Hon följer sin matte som en skugga så det var inga problem med att få henne i vattnet och ta sina första simtag. 

I veckan som kommer skall jag träffa Anton från Borås i flera dagar, trimma på honom och han och Rosie skall få leka. Det ser jag framemot. 

2011-07-24

Sista dagen på min semester, dessa tre veckor har gått ruskigt fort. Nu är det ett helt år till nästa gång. Nu är det slut på sovmorgonen och nu blir det till att stiga upp vid 5 snåret igen. Vardagen tar vid och det blir som vanligt igen. Nu är det inte mer än 4 veckor kvar tills vår dotter flyttar till Boston och det går hiskligt fort. I veckan som gått har hon varit på ambassaden i Stockholm och fått sitt visum så nu är nästan allt klart inför hennes resa.

I dag har alla hundarna varit med min syster och mig på en långpromenad runt hela stan. Kommunen har byggt en fin promenad med brygger och cafe nere vi hamnen och det är många som går den promenaden. För oss tog den 1 timme och 45 minuter. Det var många som ville hälsa på alla hundarna under promenaden och prata hund. Ser nog rätt så roligt ut när man kommer med 4 cockrar gåendes tror jag. Några hade haft cocker förut och ville prata om dem. Sådant uppskattas. 

I eftermiddag har Rosie varit med på min pappas kalas, han fyllde 70 år idag. Sedan har vi varit på brukshundklubben och hoppat några hinder och även tränat lite lydnad. 

Tittade in på cocker klubbens hemsida för en stund sedan och såg att Molly ligger på första plats på Årets Viltspårscocker, Maja ligger tvåa, Rosie ligger på 6:e plats och Lily på 13:onde plats. Det känns ju jätte skoj att mina hundar har så bra placeringar än så länge, för det vet man ju att det snabbt kan ändra sig. Men man kan ju känna sig rätt nöjd fram tills dess. 

Molly och Maja har varsitt spår till att gå så har de fått ihop sina 7 spår och dessa kommer de att få gå vid vårt DM som går av stampeln den 13 augusti. Rosie har gått 4 öppna spår + ett anlag så hon har tre spår kvar eller två spår kvar att gå beroende på hur jag väljer att göra, och Lily har hela 5 spår kvar. Det är ju inte gratis att gå spår heller så vi får se hur det blir. 

Ett nytt kort på Rosie på hennes växa sida  >>>

2011-07-23

Alla sympatier och tankar går till anhöriga, släkt och vänner till de drabbade i Norge.

2011-07-22

En fantastisk trevlig och rolig dag har vi haft.

Blancock's Tea For Two

Thea


Hon kan många konster..

Idag har jag varit iväg på valp besök eller rättare sagt 1 års besök. Hade sedan länge bestämt med Theas matte Hege att vi skulle träffas och prata hund. Så i förmiddags styrde jag bilen mot Norska gränsen för att hälsa på både Thea och även Laban som bor i Strömstad. 

Tog vägen inom Laban först och där blev jag bjuden på både mat och fika. Tusen tack för detta. Trimmade lite på Laban och gjorde honom sommar fin. 


Foto: Bengt Janzon

Sedan bar det av till Thea och Hege, såg verkligen fram emot detta då jag inte träffat dem sedan Thea var 12 veckor gammal och var på ett litet återbesök hos oss då Hege svägerska var här och köpte Simon från oss. 

Det var en liten lurvig, sprallig och super glad tjej med matte som mötte oss när vi svängde in hos dem. Så roligt att träffas igen. 

Vi tog tag i Theas päls direkt vi kom in och sedan fixade Hege och jag i ordning Theas päls och fram kom en underbart vacker cocker med ett sådant fin ansikte. Så fint huvud hon har och så långa fina öron. 

När vi grejat färdigt med pälsen tog vi en promenad med Maja, Rosie och Thea runt området, sedan fick Maja och Rosie sitta i bilen medans Hege, Thea och jag tog oss en tur till skogen där vi la några blodspår. Första gången som Thea fick testa detta. Efter andra spåret visste hon vad hon skulle nosa efter. Vi la ytterligare två spår som hon tog direkt. Detta var något som hon gillade och jag tror att både Hege och Thea kommer att träna spår. 

En fantastiskt rolig dag har vi haft och jag är så glad att mina hundar fått så bra hem och till hussar och mattar som verkligen älskar dem. 

Nya kort på Thea på hundarnas sida >>> och även på Theas sida >>> och hennes växa sida  >>>

2011-07-21

Idag har vi fått kennelns 3:dje uppfödda Champion

Stort Grattis säger jag till 
Marita Fagerberg och Blancock's Total Lost som idag fick 
sin 3:dje 1:a i viltspår och blev därmed SE VCH. 

Antons sida är uppdaterad med hans resultat >>>

2011-07-20

En trött liten tjej

I förmiddags har Rosie och jag varit iväg och gått ett öppen klass spår. Rosie fick kämpa sig igenom en svår terräng och det hade även gått en älg i hennes spår, men hon tog sig tillbaka inom linans längd efter att ha undersökt älg trampet och kom tillbaka snabbt igen. Hon tog en återgång väldigt bra genom att gå ut på en stor stock som låg över ett djupt dike, inga rädslor över höjder där inte. I dag var det 22 grader varmt och vi tog spåret på 25 minuter. Hennes allmäna omdöme löd: "En mycket trevlig tik som arbetar hårt i spåret idag. Mycket fint linarbete och fin kontakt med föraren" Det tyckte jag var ett mycket trevligt omdöme. Rosies resultat blev ett första pris, hennes 4:e. Nu vilar hon ut och skall snart få sig ett bad. På fredag skall hon få träffa sin syster som vi inte sett sedan hon var 12 veckor gammal och då gäller det att var ren och fin. 

Blancock's The One And Only, "Rosie" 1 år gammal

I går fick lillan också sitt 1-års vaccin hos vår veterinär som nu kommit tillbaka från semestern. Nästa vecka skall vi dit igen för att kolla anikropparna mot rabies vaccinet vi tog i mars. 

2011-07-18

I förmiddags har Rosie och jag varit på brukshundklubben och tränat lite agility. Hon fick springa genom säcken, hoppa ett litet lågt hinder och även däcket några gånger. Hon har inte fattat däcket ännu utan vill gärna springa genom så jag fick sätta två hinder stöd vid sidan så att hon inte kunde springa mellan. 

Vi tränade också på fot, några steg i linförighet, sitt och sitt-kvar, ligg och ligg-kvar. Några inkallningar och lite apportering. Det börjar hon förstå, att hon skall komma in med grejerna som jag slänger ut. Det var ett riktigt roligt tränings pass. 

2011-07-17

Triss i 1:a pris + två HP

Det blev dagens resultat av våra tävlings spår som vi gått i dag i ösregnet. Hade bokat in tre spår tidigare i veckan efter att tittat på väder prognosen. Det lovades fint väder över helgen så det kändes ju bra när jag bokade in spåren. Gårdagen bjöd på super fint solar väder och det var ju bra när domaren skulle lägga sina spår. 

Men i morse när vi vaknade så började det regna lite grann men inte så farligt. Jag packade in alla 4 hundarna i bilen och körd mot Vänersborg. Vår domare Malin Foster stod och väntade på oss när vi körde in på gården. Här ösregnade det och hade gjort så i över två timmar. Vilka hundar skulle jag nu gå med? Molly och Lily hade jag bestämt mig för men vem av Maja och Rosie skulle jag ta. 

Maja som är inne i mitten av sitt löp är säkrare i spåren men eftersom hon löper så har hon ju lite annat att tänka på också. Rosie är ju än så länge väldigt nybörjare. Men jag valde Maja och det var nog tur för det var inget lätt spår som hon fick men vad duktig hon var. Idag fick hon ett första pris och HP, sitt andra hp på 6 spår. 

Efter Maja var det Mollys tur och hon är ju bara så glad. Pigg som bara den och svansen den går. Hon vet verkligen vad hon skall göra. Tog sitt spår direkt och gick som en klocka, 14 minuter senare satt hon vid sin klöv och fick sina köttbullar. Ett första pris med HP, blev hennes resultat. Detta var hennes 5:e HP av 6 gångna spår. 

Nästa hund var Lily som jag känner att hon är på G, med spåren igen. Hon blev skrämd av varg för några år sedan i skogen och det sitter i ännu. Måste kolla sig runt lite grann under tiden som hon spårar men är inte ifrån spåret mer än några meter. Lily fick idag ett första pris, hennes andra första pris på två spår. 

Jag är jätte nöjd över mina spår tjejers resultat. Under tiden som domaren skrev protokollen gick Rosie och jag en promenad i den fina naturen. Skall boka in ytterligare ett spår i kommande veckan för Rosie hade jag tänkt för sedan börjar jag jobba den 25 juli igen. Semestern går fort över. 

Emma och Rosie igår när det var fint väder och man kunde sola.
Våra två goa yngsta tjejer.

Vill också passa på att Gratta Frida Ankersen på kennel Perschwater som äger pappan till mina valpar, Ecco som nu fått ytterligare en utställnings titel att lägga till sitt namn. Han är nu mulitchampion och har nu fått titeln International Championat C.I.E . Stort grattis Frida och Ecco. 

2011-07-16

Blancock's The First Of Them All

Lucas

Firar sin 1-års dag ordentligt... 

Har fått många nya kort på Lucas som bor i Bergen. Tyvärr kunde han och hans matte Hanne inte komma på vår valpträff av förståliga själ då det är en bra bit från Bergen till Lysekil. Jag är så glad att jag ändå får så många kort och information från Lucas matte så jag kan följa honom genom hans vardag och liv. Tusen tack Hanne för fina bilder och uppdateringar.  

Nya kort på Lucas sida  >>>  och även på hans växa sida  >>>

2011-07-15

Ollie

Ett fint huvud på en fin hund.


Blancock's Top Notch 1 år

 

2011-07-14

Läckö Slott

Hemma igen efter några dagars semester med maken och MC:n. Vi har varit och tittat på många ruiner och slott, något som jag tycker är intressant. 

Vi åkte i måndags morse till Gränna, tog färjan över till Visingsö där vi körde omkring och såg på ruinerna och bl.a där Arn bott och där några av Sveriges slag utkämpats. Mycket intressant med vår historia. På kvällen tog vi färjan tillbaka till Gränna och tog in på Hotell Gyllene Uttern, ett annat slott som inte var så gammalt. 

Tisdag morgon åt vi en härlig hotell frukost och avverkade sedan Vadstena, ett sådant fint samhälle, var inne på Vadstena slott och även på Vadstena kloster en stund. Åkte vidare till Motala och Karlsborg, som var ett av målen med redan då Pelle gjort sin militär tjänstgöring på Karlsborgs fästning och han ville se hur det såg ut där idag. Tyvärr fick han inte gå in på logementet som han bott på då det höll på att rustas upp till kontor. 

Sedan åkte vi vidare mot Mariestad och där började det ösregna så vi tog in på ett annat hotell innan vi dagen efter fortsatte färden mot Lidköping och Läckö slott. Gick runt och tittade där en stund innan vi körde vidare mot Spiken som var en fin liten hamn i anslutning till Lidköping. Tog oss vidare på små vägar hemåt och körde in på gården i går kväll. 

Hundarna har varit på pensionat in några dagar och det har gått bra. Nu har jag två löpande tikar här hemma, Lily som är i höglöp och Maja som är inne på sin 5:e dag idag. Det blir inga valpar i år men jag har börjat planera för nästa år och då kommer det antagligen att bli höst valpar eftersom det blir Maja som skall få bli mamma ytterligare en gång. 

2011-07-10

I dag fyller Majas valpar 1 år. Stort grattis till Er allihop. 

Rosie tar igen sig efter en dag med sina syskon medans en av hennes bröder Anton ......

ännu en gång visat fram tassarna i spår skogen. Ett första pris i viltspår blev hans resultat med matte Marita i linan. Stort Stort Grattis säger jag som en otroligt stolt uppfödare till Anton. Nu har Anton två första priset och championatet är nära nu......

Blancock's Total Lost 
Anton

2011-07-09

Nu har vi haft vår första valpträff med Maja & Eccos valpar. 
Tack för att alla Ni valp köpare gjorde detta till en sådan härlig dag.
Uppdatering kommer.

2011-07-08

Tänk vad våra cockrar är duktiga på att spåra.... i måndag la jag ett spår åt Rosie som hon fick gå på tisdags kvällen, inga problem för henne att ta detta. Jag hade snitslat spåret eftersom jag inte gått i den skogen förut men glömde ta ner snitslarna under tiden vi gick spåret så de fick hänga kvar i träden. 

I kväll kom jag på att de hängde kvar där så jag tog med mig Molly till skogen och visade henne upp sparken. Hon tog spåret direkt, glad och pigg och ingen tvekan med att följa mitt snitslade spår. Hon kom fram till klöven utan problem. Återgången med bloduppehåll tog hon inte utan gick på spåret direkt. Men vad kan man begära efter 4 dagar. Jag är mycket imponerad att de kan spåra efter så många dagars ligg tid med både torka och ösregn. 

I veckan som gått har vi städat, bakat tårtor, fixat mat och haft kalas för vår yngsta dotter Emma som fyllt 17 år. Målat fönster och vår ytterdörr vita och i kväll har här bakats tårta igen och även några pajer (fast dessa har min syster hjälp mig med) tack snälla Annika,  för i morgon är det dax för vår första valp träff med Maja och Eccos valpar. De är hela 1 år nu och det skall bli så kul att träffas igen. Kommer att fota massor så Ni som inte kunde vara med skall få ta del av vår träff. Nu skall jag sätta igång med att göra tipskupong lappar inför vår tipspromenad. Det blir en tidig morgon då jag skall ut och lägga en tips bana som vi kan gå med våra hundar. 

2011-07-04

Blancock's Proud Possition

Melwin

I förmiddags kom min syster hem till oss så vi tog hundarna och gick till stan. Utanför en affär la jag Molly, Lily och Maja plats på gräsmattan och Rosie fick sitta. Själv stod jag en 4 meter bort och vaktade så att de verkligen låg och satt kvar där jag sagt åt dem att ligga/sitta. Det var en bra träning för allihop eftersom det passerade både folk och hundar, cyklister och föräldrar med barn i olika storlekar som både åkte vagn och sprang bredvid. Hundarna skötte sig jätte bra och låg fint kvar tills min syster handlat färdigt. Rosie kan ju inte ligga plats utan med henne har jag precis börjat träna att sitta kvar med störning.

Sedan gick vi hem till min systers svärmor med det vi handlat och hundarna fick en paus och drack vatten. Det är otroligt varmt för dem nu. Sedan gick vi till parken en stund och strosade runt och på hemvägen tog vi svängen inom farmor som bor på hemmet. Hon blev glatt överraskad när vi kom in på rummet med 4 hundar. Även här fick de vatten och vila en stund. 

I eftermiddag har Melwin varit här och blivit trimmad. En kasse päls blev resultatet av den trimningen. Under all den här pälsen är han en jätte fin hund och nu när han blev av med all päls så blev han också en hel del smalare också. Tack för idag Siv. 

Nu skall hundarna och jag ge oss iväg och reka var vi skall ha vår poäng promenad på lördag, och så skall jag lägga ett spår åt Rosie som hon skall få gå imorgon. 

2011-07-02

Blancock's Total Lost

Anton

Har fått en glad nyhet av Marita som äger Anton att han idag klarat sin första 1:a i viltspår. Bra jobbat Marita och Anton. Nu är det bara två kvar. Skall han bli den andre i kullen som kan få ett viltspårs championat? Hoppas det.

Idag är det också precis ett år sedan min häst Capoo gick bort. Så tankarna går till honom mer än vanligt idag, för tänker på honom gör jag ofta.

2011-07-01

Lysekil

Nu har jag semester i tre veckor, det skall bli riktigt skönt att vara ledig lite längre. Inga stora semester planer men några mc: turer med maken är planerade. Åka och ev hälsa på några av valparna i Norge och några andra dags turer är väl det som är planerat. 

Emma fyller år i veckan som kommer och jag får se om jag får till några spår också. 

Nästa helg är det vår första valpträff med Maja - Ecco valparna och det ser jag verkligen fram emot. Totalt kommer 5 av valparna med deras familjer och det skall bli så skoj att träffas igen. Dagen efter vår valpträff fyller valparna 1 år. Tiden går fort. 

2011-06-30

Makrillhoppet i Lysekil 

LP 1 SE VCH NO VCH LINE SAM PROUD MEMORY 

1:a i hoppklass I Medium


Foto: Anna Wedin/tagit vid vår klubb men vid ett annat tillfälle

I går kväll var Molly, Lily och Maja med på en agility tävling som vår klubb hade ordnat. Den var jätte bra gjord och banorna var klass I banor men med något svåra svängar. Arrangörerna hade gjort ett jätte bra jobb att få till dessa banor och det var riktigt roligt. 

Jag hade anmält alla mina tre vuxna till hoppklass 1 för medium hundar. 

Det var många grejer att bära med sig från bilen så min snälla kompis Hanna och hennes jätte duktiga dotter Alva på 4 år följde med som support och hejar klack. Väl på brukshundklubben kom även en annan kompis och hjälpte oss att bära. Stpöar. burar, filtar, vatten skålar och vatten skulle med.

Molly och Lily fick campera ihop i en bur medans Maja fick en egen bur så det inte skulle bli för trångt. Det var rätt många hundar med och i medium klassen skulle Maja starta först men det kändes inget bra att starta henne i medium när hon aldrig varit ute på någon tävling och bara tränat lite grann på några hinder så jag anmälde henne till small klassen förutom tävlan istället. 

Molly fick börja av mina hundar och hon gick som en klocka, hon är så taggad och så himla glad när hon får arbeta. Hon tog alla hinder men fick 5 fel på något som jag inte vet vad vi gjorde för fel men det spelade ingen roll. Sedan var det Lilys tur. Hon flög fram genom hinder banan men någonstans i mitten av banan när hon kom ur säcken tog hon ett annat hinder som hon inte skulle göra så där blev vi diskade. Men vad gör väl det.... Jag har lagt upp en film på vårt lopp på bloggen. >>>

Sedan fick Maja komma ut och vi startade sist i small klassen. Maja har aldrig hoppat 20 hinder i en följd och heller inte tränat på slalom men eftersom det var en inofficiell tävling och som vår klubb anordnade så tyckte jag att det var bra träning. Maja var jätte duktig och tog alla hinder, slalomen gick väl inget vidare.. men vad kan man begära när man inte har gjort detta någon gång förut. Glad var hon iallafall och en stund så jagade hon någon fjäril. Har lagt ut en film även på henne  >>>. Alla har vi väl varit nybörjare:)

2011-06-27

Blancock's Talk About It

Laban

I går var Laban , Elisabeth och Bengt här och hälsade på. Så himla kul och vi fick många timmar ihop då Laban skulle friseras inför sommaren. Laban har växt upp och blivit så fin och så trevlig. Fann sig otroligt bra i mitt försök att få honom till att stå fint inför fotograferingen fast han hellre ville springa runt i trädgården med Rosie. Ville ju så gärna ha några stå kort på honom så man kan se hur de är byggda och även se hur trimmningen blev. 

Efter trimmning lekte Rosie och Laban en stund innan det var dax att åka hem igen. Tror att Laban var rätt så nöjd och glad när han hoppade in i sin bil för avfärd hemåt efter många timmar på trimmbordet.  

Stort tack för och för allt godis jag fick och för buren. Så jätte snällt och jag är verkligen jätte tacksam för allt. Jätte glad över att mina valpar kommer hem till oss titt som tätt så jag får träffa dem och följa dem genom livet. 

Nya kort på Labans växa sida och nytt kort på Laban på hans sida  >>> 

I dag har hundarna och jag varit på brukshundklubben en stund och tränat lite agility. På onsdag skall Maja vara med och tävla för första gången i hoppklass I. Får se hur det kommer att gå, hon är ju inte den piggaste och snabbaste av mina hundar när det gäller träning utan gillar bäst att bara vara med och ta det lugnt. Men köttbullarna hon får tycker hon om när vi tränar så vi får väl se om det går vägen utan köttbullar på onsdag. Molly och Lily skall också med. Det skall tydligen bli väldigt varmt fram i veckan och på vår brukshundklubb kan det bli väldigt varmt då solen ligger på. Inte bra för hundarna att ta ut sig i värmen.

2011-06-24

Trevig midsommar önskar jag alla

Nu är 4 hundar badade, fönade och lite klippta och trimmade. Nu skall vi snart äta midsommar buffe. I morgon är det bil crusing här i Lysekil. Får ta sig en promenad med någon hund ner och titta på alla bilar. Alla i familjen jobbar på dagen så det blir en sväng när de kommer hem. På söndag kommer Laban med familj hit för lite trimmning igen. Skall bli så kul att träffa dem igen. 

Nu arbetar jag bara nästa vecka också och sedan har jag tre veckors semester. 

Ha en fin midsommar helg alla. 

2011-06-20

Blancock's Tears Don't Help

Idag har jag trimmat lite på Oliver. Hans matte sköter hans päls exemplariskt så det var bara att raka lite öron och hals och klippa till fanor och behäng lite grann. Han blir bara finare och finare och ett sådant bra temperament han har. Han är så himla snygg och trevlig och matte är så nöjd med honom. Det värmer att Olivers ägare tycker så mycket om honom. Han kommer att visas på några utställningar framöver. Det är jag jätte glad åt. 

En annan son som tillhör Molly är den här snygge herren som nu är 6,5 år gammal. Han kommer också hit i veckan för att trimmas. Han har ett så otroligt vackert huvud. Detta är Mollys först födde son. 

Blancock's Proud Possition

2011-06-19

Viltspårs pokalen 2011

Maja 1:a med HP på Lördag
Molly 1:a med HP på Söndag

Lily har fått första pris efter 4 års viltspårs vila

Trötta, blöta och slitna är vi nu hemma igen efter två dagars tävlande i en tävling som svenska basset klubben väst har varje år. Den här gången var det hela 67 hundar som gått spår under två dagar, tror att det är rekord för den här tävlingen. Molly blev fjärde provbästa hund och Maja blev sjätte bästa hund av 67 startande. En jätte stolt matte är jag. 

I går morse tog jag med mig Molly och Maja och körde väg 45 mot Karlstad. Där i skogen vid en statoil mack mötte jag upp vår tilldelade domare Sven Olsson. Han sa att det kunde bli problem vissa sträckor eftersom det regnat ca 25 mm över natten. Jag fick själv välja vilken hund jag skulle börja med och jag tog Molly. Domaren visade oss starten och så var vi iväg. Den första sträckan var inga problem med överhuvudtaget men den första vinkeln låg över en bäck som inte hade haft speciellt mycket vatten rinnande i sig dagen före men nu var det dessto mer. Molly kämpade för att hitta någon plats att ta sig över. Ivrig som hon var att få komma iväg hoppade hon i och kom under vattnet då det var en halv meter djupt. Men hon tog sig över på andra sidan, där fick hon vänta på mig för att jag skulle kunna ta mig över. Sedan tog hon spåret igen och spårade väldigt bra men ringade lite för mycket på ett ställe. När hon hittat klöven efter 18 minuter var jag helt överväldigad över hennes spår för det var verkligen svårt med allt vatten. I min iver glömde jag fråga vad för pris vi fick. 

Väl tillbaka till bilen fick hon sina köttbullar och la sig till ro. Vi fick köra en bit in i skogen till Majas spår. Hon var taggad men går väldigt lugnt och i ett mycket behagligt tempo. Hon hade också en hel del vatten i sitt spår men knatade på och gick inte ut ifrån spåret utan följde det lugnt och fint. Även hennes resultat glömde jag fråga efter innan jag körde därifrån. Därför blev det extra kul idag när jag träffade domaren på prisutdelningen och det visade sig att Maja fått ett första pris och HP för sitt spår. Molly hade fått ett första pris. 

Dagens spår var ännu blötare än i går då det kommit ca 30 mm vatten sedan de la spåren. I dag hade jag bokat in tre spår men blev väldigt osäker på om Rosie skulle klara ett så svårt spår. Därför så ringde jag och frågade kommissarien om det var ok att byta hund och det var det. så jag valde att ta med Lily istället, som inte varit på en spår tävling  på över 4 år. Tänkte att det vore kul att se om hon fortfarande kunde spåra. 

Maja var den som först fick börja idag och det var verkligen ett svårt spår, domaren som vi gick för idag sa att det var mycket älg på dessa marker så om hon inte sett någon de gånger hon varit där så hade hon hört dem. Men Maja tog sig fram som bara den, fick lite vilt i näsan en gång men släppte det nästan direkt och hittade sin klöv. Hon fick i dag ett första pris. 

Sedan tog jag ut Lily, hennes spår början gick i ca 35 cm vatten över en äng, där gick jag igenom med mina kängor och fick gå i blöta skor resten av dagen. Nu fullkomligt vräkte regnet ner. Lily spårade och det verkade inte som hon glömt hur man gjorde under dessa 4 år hon varit borta från tävlandet. Hennes spår resultat blev ett första pris, vilken överraskning.... jag är så glad över denna lilla tjej och mest glad för att hon tyckte det var skoj.

Sedan kom gammel tanten ut på sitt spår, still going strong som man säger.... hur gammal är hon frågade domaren, nyss fyllda 10 år sa jag, ja ... det kan man inte tro sa domaren. Mollys svans gick som en propeller och hon är så otroligt spår glad. Ja idag gick det jätte bra hela vägen och Molly kammade hem sitt 4:e HP på 5 spår. 

Vi stannade kvar till prisutdelningen och jag tror jag var den enda som satt med dyngesura kläder hela dagen igenom. De andra hade varit kloka nog att ta med ombyte. Vi åt god mat och fikade som basset klubben bjöd på. Stort tack för den här gången, vi kommer tillbaka nästa år. 

Vill också passa på att gratta en av mina kompisar, Eva Giljam med sin cocker Nellie som det gick jätte bra för båda dagarna. Idag söndag kom hon på tredje plats och blev också provbästa hund. Jätte grattis till Er. 

2011-06-16

Grattis Molly 10 år idag

2011-06-14

I går kväll fick Molly, Maja och Lily gå var sitt spår. Jag hade lagt två spår åt hundarna på eftermiddagen dagen innan och gick spåren lite senare i går kväll efter jobbet. Molly var taggad till tusen, alltför taggad och jag fick hålla hårt i linan men som alltid vet hon precis vart spåret går men jag fick bli lite bestämd när hon flög ut för långt. I den här skogen hade jag inte gått förut så det var tur att jag snitslat när jag la spåret. 

Maja var lugn som vanligt och pinnade på i sin takt , ibland lite snabbare och ibland lite långsammare. Det var varmt men hon hade inga problem med sitt spår. Hon är en liten stjärna i spåret. När jag gick Majas spår släppte jag frolic i spåret efter mig eftersom Lily skulle få gå ett godis spår efter Maja. 

Lily var så noggrann i sitt spår för att inte missa någon frolic, och jag tror att hon hittade nästan allihop. Hennes spår avslutade jag några 100 meter innan Majas spår slut där det fanns en damm att bada i. Bättre slut på Lilys spår kunde det inte bli då hon älskar att simma, och dessutom hade jag lagt en köttbulle i ljungen som hon hittade innan hon kastade sig i vattnet. 

Nu laddar vi inför den kommande helgen då mina hundar och jag skall iväg och tävla i den årliga tävlingen Viltspårs pokalen som svenska basset klubben väst håller i. Jag har fått en helt okänd domare på lördagen som heter Sven Olsson och på söndagen skall alla mina tre gå för en tjej som heter Malin Foster. Henne har jag gått för några gånger förut. Den här gången skall även Rosie få vara med och tävla på söndagen. Det blir en tröttande helg för hundarna... och mig, som skall gå 5 spår totalt. 

2011-06-12

Blancock's Tears Don't Help

Oliver Olofsson 11 månader har gått ett viltspår ikväll

I dag var det meningen att jag skulle träna agility men det var så himla varmt på förmiddagen så efter vår promenad så åkte vi hem och vilade istället. Tränat lite med Rosie så som inkallning, sitt-sitt kvar och ligg och ligg kvar i trädgården. Hon har sprungit genom tunnel som jag köpte på Rusta för ett tag sedan. När vi ätit middag åkte jag iväg och la ett spår åt Oliver som han och hans duktiga matte gått ikväll. Oliver blev rejält trött i värmen men hittade en damm som han kunde gå i och svalka sig lite grann. Hittade sin klöv gjorde han också och var riktigt duktig. Nu är han och hans matte redo för anlags provet. 

Åh.... en damms om jag kan bada i....

Här har han hittat sin klöv. Duktig Oliver....

När jag kom hem från spåret tog jag mina egna och åkte hem till en kompis och nu har vi varit ute och gått med 6 hundar i över två timmar. Det var en riktigt go promenad. Nu är det sent och dax att göra sig iordning för kvällen. Tidig morgon som börjar redan kl. 05.00 för mig.

2011-06-11

Vår äldsta tjej..

Frida har tagit studenten 

Det har varit en hektisk vecka, städning, handling och inköp av presenter och  blommor till många nya studenter. I går hade vi student kalas för vår äldsta dotter som nu gått ur skolan efter tre års gymnasie studier. I sommar kommer hon att jobba här i Lysekil men i augusti bär det av till USA för jobb och studier. Hur skall man klara detta som förälder? Ja det återstår att se. 

I går fyllde också våra små valpar hela 11 månader och lill skruttan kom lite i skymmundan. Alla 4 hundarna var inbokade på pensionat i går då vi hade kalas hela dagen och kvällen. Körde ungdomarna bort till Smögen för student firande på kvällen. Men vid 21.00 - tiden hämtade jag hem dem och gick en lång promenad i skogen innan vi åkte hem och fixade i ordning efter kalaset innan det var dax för natten. 

I morgon skall vi åka till brukshundklubben och träna agility på förmiddagen och på eftermiddagen kommer Melwin hit för att bli trimmad. Nästa helg är det en två dagars viltspårs tävling som vi skall iväg på. Jag har anmält Molly och Maja på lördagen och på söndag skall även Rosie få vara med för första gången och tävla i en så stor tävling. 

2011-06-05

Vår dotter med pojkvän

I går var en hektisk dag för familjen då vår äldsta dotter skulle på avslutnings bal inför studenten. Men jag hann att lägga några spår på morgonen åt hundarna som jag tänkt gå på kvällen. 

När jag var på väg till spåren på kvällen dök det upp en röd bortsprungen cocker spaniel hane som irrade omkring på vägen där jag åkte. Honom kunde jag ju inte låta springa omkring alldeles ensam så han fick åka med mig och hundarna i bilen. Jag körde honom till polisstationen men den var obemannad så jag fick ringa 11414 och blev kopplad till en trevlig tjej som skulle återkomma. Under tiden hämtade jag Siv som äger Melwin som är Mollys först födde son. Vi hade bestämt att vi skulle ta oss en promenad innan jag gick mina spår så då fick den här cockern gå med oss på en promenad. 

Jag ringde också till min kompis som har hundpensionat och hon visste vart hunden hörde hemma så när vi var ute och gick så ringde ägaren till mig och det tog inte lång stund innan de mötte upp oss i skogen för att hämta honom. De blev så glada över att träffa honom igen. Ägaren hade lämnat honom till en hundvakt som hade glömt att låsa dörren efter sig så då sprang han ut för att hitta sin matte. 

Det blev lite sent på kvällen när vi var klara så Rosie var den enda som fick gå ett spår. Det gjorde hon jätte bra och det spåret hade jag lagt över gammal asfalt och över sten så jag är imponerad av att hon spårade så som hon gjorde. Jag har aldrig lagt spår där förut så det var tur att jag hade snitslat tidigare när jag la spåret. 

I dag har Molly, Maja och Rosie fått gå de spår som jag la i går morse, spåren hade då legat över 24 timmar när vi kom iväg. Men det gick bra för alla tre. Dessa spår var ca 500 meter långa och gick över äng, berg och kalhygge. Jag hade lagt spåren ute vid mitt jobb så det var också ny terräng för mig och hundarna. 

I eftermiddag har vi haft avslutning på Majas och min GK1 kurs. Alla skulle visa något moment och eftersom ingen visade fotförflyttning så fick Molly som var med göra det under kommando. Det var länge sedan vi tränade sådant men Molly kom ihåg hur man gjorde. Det var flera stycken som sa att de var imponerade över hennes sidförflyttning. Ibland önskar jag att hon var 5 år yngre så vi kunde köra på med brukset men inser att hon nu snart är 10 år gammal och nöjer sig med lite träning då och då och att få gå sina viltspår. 

Sedan fick alla hundarna lägga plats. Jag hade både Molly och Maja i min platsläggning. De var jätte duktiga och låg fint hela tiden, även med störning från några unga hundar som hellre ville till sina mattar och hussar. När vi var klara åt vi tårta som vår tränare tagit med sig och sedan var kursen slut. Till hösten blir det ev. någon tävlings lydnads kurs. Får se om det blir Maja eller Rosie som får gå på den. 

När jag kom hem från kursen tog jag med mig Lily och Rosie till klubben igen och tränade ettan med Lily och med Rosie blev det lite sitt och sitt - kvar. Ligg och ligg - kvar. Hon fick även springa genom tunneln och säcken några gånger. Det blir hemskt varmt på vår klubb så efter en halvtimme var hundarna trötta och vi åkte hem så de fick sin kvällsmat. 

2011-06-04

Blancock's The First Of Them All

Lucas 10 månader

Har fått många jätte fina kor på Lucas som bor i Bergen i Norge. Titta in på hans sida >>> och även på hans växa sida  >>>. Tack till Hanne som tar så väl vara på honom och tar så många fina kort som jag får ta del av. 

En av mina barns kompisar tar också väldigt bra bilder och här är ett av dem som hon tagit av vår yngsta dotter Emma. Fotografen är Paulin Andersson och i eftermiddag har vi anlitat henne för att ta kort på vår äldsta dotter som skall på bal i kväll. Nästa vecka tar hon studenten så det blir en hektiskt vecka för oss alla. 


Foto: Paulin Andersson


Foto: Paulin Andersson

2011-06-02

Ca 250 Motor cyklar på väg till Halden i Norge

 Samling vid Haldens fästning för fika paus

I morse gick jag upp tidigt för att gå en lång promenad med hundarna så att barnen och hundarna kunde ta det lugnt på dagen när Pelle och jag åkte med ett gäng med trevliga mc:åkare till Halden i Norge. Så många åkare har jag inte sett förut på samma tur. Tror det var närmare 300 mc som slog följe till Haldens fästning. En tradition som Pelle och jag nu varit med på två gånger. På hemvägen slängde ett 20 tal åkare. däribland vi in i Strömstad och åt middag sedan åkte vi vidare till Hunnebo och fikade innan hemfärd. Vi var inte hemma förrän vid 19-tiden och då väntade hundarna på mig. 

Tog med mig dem till brukshundkubben och tränade några moment ur ettan, lite kryp och hopp över hinder. Sedan satte jag upp tre hopphinder bredvid varann som de fick hoppa slalom igenom åt båda hållen. De var verkligen taggade allihop. En platsläggning med Maja, Molly och Lily på ca 10 minuter gjorde vi som avslut. Alla tre låg jätte fint med ca tre meters mellanrum. Under tiden de gjorde det plockade jag bort hindren. Efter träningen åkte vi till skogen där de fick springa av sig den sista energin de samlat på sig under dagen. 

Idag har jag fått några nya kort på Thea som bor i Norge. >>> , hon är otroligt lik sin mamma Maja. Så himla fin har hon blivit. Jag har inte sett henne på väldigt länge men i sommar så hoppas jag på att vi skall träffas igen.  Titta också in på hennes blogg >>> för att följa hennes liv och se två syskon leka med varann, Thea och Simon som bor nästan grannar. 


Några familje medlemmar ut Theas goa familj

2011-05-31

Kurs avslutning på Lysekils Brukshundklubb

Och här sitter ett gäng glada hundägare med sina jätte trevliga och duktiga hundar. 

I kväll har Rosie och jag gått sista gången på vår valpkurs. Lite sorgligt för det har varit en jätte trevlig kurs med jätte bra folk. I kväll fick hundarna  ta sig igenom olika stationer och göra olika moment. Jag är grymt imponerad av min egen lilla prinsessa och även av hennes bröder som var jätte duktiga. Ett av momenten var kryp.. ingen av oss hade gjort det med våra nya små hundar förut men jag tror nog att Rosie var den som klarade det momentet bäst av alla. En godisråtta som hon är var det inte speciellt svårt för henne att krypa efter godisen i min hand. 

Här kommer Ingrid och Oliver igenom slalom pinnarna

Springer genom säcken hade Oliver heller inga problem med

Inger och Ollie kommer upp på A-hindret

Och snabbt över för att komma iväg till nästa hinder

Rosie tar slalom pinnarna

Så snabb som hon är hinner man knappt med

Och Rosie tar också A-hindret utan problem

Stina.... 
min kompis dvärgpinscher som hoppar däcket för allra första gången...
En blivande agility stjärna

Till hösten hoppas jag att vi skall kunna gå en agility kurs och även någon tävlings lydnads kurs. Det är synd att inte utnyttja en hund som är så förar tygg och villig till att arbeta. Jag hoppas att det blir några kurser till hösten. Tack till våra tränare och tack till mina jätte goa kurs kamrater för några trevliga veckor som vi haft. 

2011-05-29

En eftermiddag på Lysekils Brukshundklubb


Vi tar en paus i allt tränandet.

I morse fick jag en glad överraskning då jag kom ut i köket vid 8-tiden. På bänken stod ett fat med americanska pannkakor och sirap + en ask med chocklad och en lapp från min lilla goa Emma (17 år). Det var en jätte fin lapp med en morsdags hälsning, jag blev så himla glad över den. Sedan åt jag mina pannkakor och läste nya jula katalogen innan jag hämtade min syster som ville med ut och gå en långpromenad. Vi gick en sådan lång promenad så vi blev så förenade för vi hade beställt bort på hotell Vann i Hallinden, eftersom det var mors dag hade vi tänkt överraska vår mamma. 

Så några timmar har Emma, vår mamma min syster och jag spenderat på Van med god middag, tårta och kaffe. Det var några mysiga timmar. Sedan snabbt hem och iväg på kurs. Majas och min lydnads kurs. Men eftersom hundarna inte varit ute på några timmar tog jag med alla och bytte hundar under tiden som vi tränade olika moment. Molly fick köra uppletande med tre leksaker, Maja träna på läggande under gång, platsläggning, inkallning i grupp och linförighet. Sedan kom regnet så de andra fick stanna i bilen och när kursen var slut åkte vi till skogen och strosade runt där en timme innan vi åkte hem, dynge sura även idag. 

På tisdag är det sista gången på vår valpkurs, det känns lite tråkigt för vi har varit en jätte bra grupp och det är så mycket roligare att träna med flera andra. Till hösten hade jag tänkt att gå en agility kurs med Rosie men det är ont om tränare så om det inte blir någon kurs så är vi några stycken som får börja träna ihop istället. 

Min kalender är uppdaterad  >>>

2011-05-28

Vi har varit på utställning...


Foto: Angelica Mansfield

Tidig morgon som alltid när man skall iväg på utställning. Hämtade upp Linn som var snäll och åkte med Hanna och mig till Orust för att hjälpa oss bära och ta hand om hundar, stort tack. Sedan åkte vi vidare hem till Hanna för att hämta henne och hundarna, Matcho, (riezen hane ) och Stina, (dvärgpincher) tält och stolar för vidare färd mot Henån och Orust hundägareförenings årliga utställning. Det blev rätt så trångt i bilen med 4 hundar, burar, tält och stolar + mat och väskor som man skall ha med sig. Stackars Linn fick trängas bak bland allt detta. 

Många hundar anmälda och Hanna och Stina skulle in först av oss alla, redan som start nr 13. Men vi hann få upp tältet och installera oss innan det var dax. Stinas första utställning 5 månader gammal och hon vann sin klass och blev sedan BIS:2, valp. Jätte grattis, Hannas snauzer blev sedan också BIS:2:a, stort Grattis. 

Sedan var det Rosies tur att var först inne och hon skötte sig som alltid utmärkt, hon är en fröjd att ha med sig överallt och att visa henne är så himla skoj för hon är så positiv och glad och svansen går alltid. Jag är så nöjd över henne. 

Nu är det snart vår tur..

Uppställd 

Här gås det igenom ordentligt...

Gäller att hålla tungan rätt i mun....

Uppställd igen nu framför domaren

Det gick jätte bra och vi blev 2 med HP och 2:a bästa tik:)

Var är köttbullarna matte?

Sedan var det mamma Majas tur att visa upp sig. Maja ligger i hårdbantning efter Lidköping utställningen och tyckte att det var roligt och sprang på. Några kg lättare till nästa utställning skall hon vara hade jag tänkt, det stod också i vår kritik att hon var ngt. kraftig annars så fick mina hundar helt super fina kritiker och jag kan knappt inte läsa alla utm. som det stod. 

Här vinner Maja sin klass och blev idag 3:a bäst tik :)

När det var dax att göra upp om BT så stod jag plötsligt där med två hundar som skulle in i ringen. Snälla Linn som var med oss och stod vid ringside och tog kort fick hoppa in som handler åt Rosie, jätte tack till Linn som gjorde ett jätte bra jobb. 


Dotter och mor:)

Vann klassen gjorde Angelica Mansfield och hennes jätte söta och snygg Molly, stort grattis Angelica, du har en toppen hund. (men så kommer hon ju också från samma kennel som min Maja)

Trötta och frusna efter en hel dag åkte vi nöjda och glada hem. Där väntade två andra små godingar på sin matte. Nu blir det en kvälls promenad och sedan en lugn kväll i soffan. 

I morgon är det Majas grundlydnads kurs igen. Hoppas det inte regnar lika mycket i morgon som det gjort idag. 

2011-05-26

I kväll har vi varit på klubben och tränat ihop med ett nytt gäng valpägare. Min kurs är egentligen på tisdagar men vår äldsta dotter hade en uppvisning ihop med musikskolan i tisdags och det var deras sista föreställning för säsongen och den ville jag inte missa. Därför var vår tränare så snäll att hon lät mig komma in i den andra valp kursen som går på torsdagar. 

Är jag stolt över min lilla Rosie eller inte ??????  I kväll har hon sprungit igenom säcken för första gången i sitt liv. Det bekom henne inte alls. Tränaren byggde upp en agility bana som bestod av slalom, säcken, däcket, tunnlar, balans gången, A-hindret  och ett hopp hinder. Rosie tog alla hinder, det hinder hon tyckte var lite jobbigt att komma över var A-hindret eftersom vi inte hade något fart. Vi skulle bara komma igenom banan och se om hundarna litade på oss. Rosie följer mig och är väldigt intresserad av vad vi skall hitta på. Bryr sig inte om vad som händer runt omkring och har blicken helt koncentrerad på mig. Det kom även andra hundar framspringande till oss men det bekom henne inte alls utan det är matte som gäller. Jag är verkligen imponerad över hennes kontakt, hon är ju trots allt bara 10 månader gammal. 

Vi tränade också på sitt och sitt kvar och även ligg och ligg kvar. Jag kan nu gå ca 2 meter ifrån henne utan att hon reser sig upp. Tränaren agerade störning genom att gå runt hundarna vid plats läggningen. Vi gick även slalom med lösa hundar, det var ett gäng duktiga hundar. Ja.. det är verkligen roligt att gå på kurs. 

Maja och Rosie tar sig en tupplur. 

2011-05-25

Valpträff kommer att anordnas så håll utkick i mailboxen, Maja - Ecco valp ägare. 

Har lagt in ett nytt kort på Laban på hans sida >>>

2011-05-21

GRATTIS MARITA OCH ANTON
Blancock's Total Lost

Anton har idag klarat anlagsprovet i viltspår med 42 poäng och HP

Marita och Anton har idag varit iväg och tävlat spår. De drog startnummer 2 och spåret gick i varierande terräng. De hade även en domar elev med sig och både domaren och eleven tyckte att Anton var super duktig och domaren gav Anton högsta poäng (42) och HP. Stort grattis till Marita och Anton. Ni är super duktiga, och jag är jätte stolt. Nu hoppas vi på snar start i öppenklass. 

Idag var det meningen att Maja och jag skulle göra vår första start i lydnads klass I. Tyvärr så blev tävlingen inställd på grund av för få deltagare. Var är alla lydnads ekipage???? Tävlingen skulle vara på vår brukshundklubb och dit brukar flera åka för att tävla då vår klubb brukar arrangera bra tävlingar och bra domare. Jag blev rätt så besviken, nu när vi tränat men det är bara till att träna på ett tag till. Kanske är vi ännu duktigare till nästa tävling.

I dag har jag istället fixat i ordning alla 4:a hundarnas pälsar. Inte badat eller fönat men klippt och trimmat dem lite grann. I morgon är det grundkurs för Maja och mig  igen. Ser framemot våra söndags träffar och även tisdags träffar då Rosie går på valpkurs. Himla bra instruktör och väldigt bra tränings kamrater. 

Kvällen har Molly, Lily, Maja och Rosie och jag varit på brukshundklubben och tränat lite själva. Molly, Lily och Maja fick köra lydnads ettan + att vi tränar på hoppet som finns i tvåan. Lill skruttan Rosie har fått träna på kontakt, sitt och sitt kvar, ligg och ligg kvar. Hon fick också springa genom en lång tunnel och gå över balans hindret. Hon har sådan fart över så jag blir lite orolig att hon skall trilla ner. När vi tränat klart tog vi oss en runda på en halvtimme innan vi körde hemåt. Nu är hundarna trötta och snart är det natten. 

2011-05-17

Två bröder....

Blancock's Tears Don't Help
Oliver
Blancock's Top Notch
Ollie

I kväll har vi tillbringat några timmar på brukshundkubben ihop med ett glatt gäng jätte duktiga valpägare. Vi har tränat på inkallningar mellan andra hundar, sitt och sitt kvar, ligg, sprungit genom en tunnel och även gått lösa mellan hundar som satt i en ring. Tränat på kontakt och det har gått väldigt bra för allihop. Måste bara skryta över mina egna små valpar som verkligen har blivit jätte duktiga. Vi fick också gå ett litet person spår på ca 20 meter innan det var dax att bryta upp. Så roligt kurs vi har och man längtar tillbaka till nästa tisdag. 

Ett nytt kort på Oliver på hans växa sida >>> och ett på Ollie  >>>

2011-05-16

Blancock's Top Notch, " Ollie " 10 månader

En nytrimmad liten cocker... 

I dag har jag trimmat Ollie, nu är all valppäls borta även på  honom och han blev så himla fin. Alla valparna har fått en sådan rak och fin päls. Ollie är jätte lik mamma Maja i ansiktet. Han är ett yrväder utan dess like, älskar bara alla. 

Ollie, Oliver och Rosie går på valpkurs ihop på tisdagar, så imorgon är det dax för oss igen att träna inkallningar, kontakt och att sitta kvar. Det ser vi framemot. 

Har gjort i ordning några kort som ligger på hans växa sida >>>

2011-05-15

En tur med Mc:n idag

I dag har mannen och jag hunnit med en tur med vår nya MC. Det är en lika dan som vi hade innan men några år nyare modell. Vi tog oss en tur till Kungshamn, Smögen och Hunnebostrand. Innan vi åkte hem igen hann vi med att gå och äta pizza på Bella Gästis i Hunnebo. De gör jätte goda pizzor där. 

Man blir rätt trött och frusen av att åka motorcykel så när jag kom hem tog vi det lite lugnt och fixade middag åt Emma som var hemma. 

I eftermiddag har jag haft med mig Molly, Lily och Maja på brukshundkubben. Maja och jag går ju GK 1:an där på söndag eftermiddagar. Vi var bara tre stycken i eftermiddag så jag kunde turas om med hundarna så alla fick vara med och träna. Molly och Maja fick göra platsläggning tillsammans med två unghanar. Tränaren gick över deras svansar som störning men det bekom dem inte. Med Lily tränade jag ställande och inkallningar och även lite fotgående. Molly fick hoppa över hinder som man gör i ettan och även momenten hopp som man gör i tvåan, där hunden skall hoppa själv över och sätta sig på andra sidan och sedan hoppa tillbaka. 

Nu ikväll har Rosie och jag tränat på uppletande. Hon börjar bli duktig på att byta grejer med mig. Förut så sprang hon iväg med leksakerna men nu lämnar hon över dem till mig. 

Här är ytterligare ett kort på Lily som vi tog igår som jag tycker blev bra. Jag har gjort en växa sida åt henne också. >>>

2011-05-14

Här är vår goa Lily 8 månader gammal fint uppställd av Stig Olofsson/Guldkulan

Och här är hon 6,5 år gammal, kortet taget idag.

Det blev ingen trimmning av Melwin i eftermiddag då vi kom hem så sent från Trollhättan. Men jag tog mig an Lilys päls istället och hann få några kort på henne uppställd innan regnet vräkte ner. Kanske blir det några utställningar för henne också i år, vi får se. Det är många andra tävlingar som jag gärna vill hinna med också. 

Lily har ju två ettor kvar i lydnads klass I som jag gärna sett att hon fått i år. Maja har jag ju börjat träna in momenten på i ettan och också anmält henne till en klass I tävling, skulle gärna sett att hon också fått ihop några priser i ettan. Molly, Maja och Rosie skall få gå sina 7 spår innan året är slut. Några agility tävlingar är också inplanerade så vi får se vad vi hinner med. 

2011-05-13

Rosie börjar bli vuxen....

8 veckor gammal på kortet nedan 
och 10 månader på kortet under. Vilken underbar liten tjej hon är.

I helgen som kommer skall vi åka till Trollhättan och hämta min sadel, träns och andra häst saker som min häst Capoo hade hos sin fodervärd. Det är snart ett år sedan han gick bort och jag har inte kommit mig för att åka och hämta sakerna. Men nu är det dax att göra slag i saken och ta hem dem. Det blir nog inte så lätt.

Emma, Pelle och jag skall sedan åka vidare för att köpa tapeter till Emmas rum som skall göras iordning. När jag kommer hem skall jag ev. trimma Melwin, Mollys förstfödde son om det inte blir för sent på eftermiddagen. På måndag skall jag trimma Ollie, en av Majas söner. Söndag har jag min grundkurs i lydnad med Maja, den ser jag framemot. 

Har nu skickat ut en inbjudan om valpträff till Maja - Ecco valparna, får se om vi kan få ihop en dag. 

 

2011-05-11

Vår valpkurs i går kväll var super rolig. Vi fick göra så många saker med våra hundar så de var helt slut på kvällen. Rosie som aldrig gått över en lång bom som finns i agilityn travade på utan att stanna upp, sprang genom tunnlar som om hon aldrig gjort annat. Gick fint över A-hindret och gick lös mellan alla hundar som var med på kursen. Nej - övningen var det heller inga problem med och kontakten är helt super..  Ja.. det var verkligen jätte skoj. 

Lilys tass läker ihop fint så jag tror nästan att hon kan få följa med på en inoff. agility tävling i slutet av månaden ihop med Molly och Maja men vi skall först tillbaka till veterinären för att se om han också tycker att det ser bra ut. 

Maja och jag tränar på ettans lydnads moment och hoppas på start inom kort. 

Jag har fått några förfrågningar om jag kan hjälpa några folk i trakten att lägga spår och jag ställer upp bara jag har tid över. Just nu hjälper jag Oliver och matte Ingrid och det går jätte bra. Men jag har satt ihop en sida om hur jag börjar med spår och varför hundarna gillar spår, den här sidan återfinns också på Västra cocker klubbens hemsida. Texten ligger under länken blandat. 

2011-05-10

Mamma Maja

SEVCH Westerner Dance For Me

Nu på morgonen när jag öppnade min mail, låg där ett fint kort på Maja som snälla Angelica Mansfield tagit på oss i Lidköping. Stort tack för detta. Jag hade inget på Maja därifrån så det var verkligen kul att få. 

Nu är det dax att åka till jobbet, hundarna har varit ute på första promenaden och jag är klar för att åka. I kväll är det valpkurs med Rosie och bröder igen, det är kul. Idag fyller också alla Maja och Eccos valpar hela 10 månader. Grattis till Er alla, håller på att smida lite planer för vår valpträff. Det skall bli kul att få träffa valparna med ägare igen. 

2011-05-08

Skaraborgs KK's utställning i Lidköping

Maja med sina barn


Maja/Rosie, Oliver/Ingrid och Anton/Marita

Tänk vad glad man kan vara över att ha så himla bra och duktiga valp köpare som jag har fått. Stort tack till Ingrid och Marita för att Ni ville vara med idag på Skaraborgs KK's utställning idag. Våra resultat för dagen var inget att hurra för precis, fast våra kritiker var jätte fina men det allra bästa var att alla fick utm. temperament av domare Rune Johansen Brunberg, en mycket trevlig och sympatisk domare enl. mig. 

Blancock's Tears Don't Help

Oliver

Oliver var den som det gick bäst för, han fick exellent och kom 2:a i junior klass, snyggt visad av sin matte. Vi andra fick nöja oss med VG. 

Blancock's Total Lost

Anton


Anton & Marita


Rosie och jag


Eccos avels grupp/ BIS 1

Rosie och Oliver fick också vara med i pappa Eccos avels grupp. Det gick så bra så vi fick gå in i finalringen och blev BIS 1. Stort Grattis Frida till en fin grupp, själv tar jag åt mig lite av den äran eftersom jag själv hade två egna uppfödningar med av fyra hundar i den gruppen. 

Avslutar med ett kort på min älskling

Blancock's The One And Only

Rosie

2011-05-07

Blancock's The First Of Them All

 " Lucas "


Foto: Hanne Chaterine Fagerland

Har lagt in många nya kort på Lucas sida  >>> och på Antons sida  >>>

2011-05-05

I dag har Rosies nya titel kommit in på hunddata, det gick väldigt fort tycker jag, med tanke på att jag valde att reg. det idag vid middags tid. 

Här är en fin bild på "snygg" Anton som vi kallar honom. 

Blancock's Total Lost. "Anton"

Han bor hos familjen Fagerberg i Borås och kommer att göra debut i junior klass på Lidköpings kk på söndag. Här är han fint trimmad och uppställd av "farmor" Frida Ankersen. 

Blancock's Tears Don't Help, "Oliver"

Oliver bor hos familjen Olofsson-Ekwall här i Lysekil och han kommer också att göra debut i junior klass på Lidköpings kk på söndag. Här är han fint uppställd av sin matte Ingrid. Tack för idag och för den goda kakan jag fick. 

Jag är verkligen så nöjd med dessa valpar, de är både trevliga och snygga allihop. Dessutom så har de hamnat hos super familjer allihop. 

2011-04-28

Vi har fått en ny Viltspårs Champion !

Rosie gick sitt tredje öppna spår i går kväll och fick ytterligare ett första pris, drygt 9 månader och 2 veckor gammal har hon blivit vår yngsta champion. Spåret var ett väldigt kul spår och gick över mosse, barr skog, sten, kullar, kalygge och det var både djupa dalar och höga berg. Ett jätte roligt spår att gå. Något nervös var jag allt eftersom man så himla gärna vill att det skall gå bra och inte kan påverka något där bak i linan. 

Men Rosie har ett fint tempo så man kan gå i lugn takt bakom och se om man kan se något blod och det gjorde jag på flera ställen och kände mig rätt säker på att vi var på rätt spår nästan hela tiden. Hon hade gått ut ca 5 meter ovanför ett berg som vi klättrade upp på men det var nog för att jag kom så nära henne där och tryckte ut henne från spåret en gång. 

Jag är så nöjd över den här lilla spår tjejen. Nu blir det till att avvakta lite grann med viltspårs tävlandet, både för plånbokens skull och tiden. Nästa spår blir Viltspårs pokalen den 18-19/6. Då kommer ev. även Rosie också att få vara med. 

Lily är det synd om, hon genomgick en operation i sin tass i tisdags och går nu här hemma med omlindad tass. Det blev ett djupt sår i tramp dynan och det är ju rätt så lång läknings process i trampdynan. Någon agility tävling blir det inte på ett tag framöver utan lugna promenader och lugn och ro i några veckor framöver. 

I dag har Oliver med matte och jag och Rosie varit i skogen för lite träning. Oliver skulle få testa på viltspår för första gången i sitt liv. Först la jag ett kort spår som Oliver satt och tittade på när jag la och han var ivrig för att se vad det var matte och han skulle göra. Han följde spåret super noga och hittade sin klöv direkt. Nästa spår fick han också titta på när jag la och det spåret började på en äng och följde ängs kanten och sedan gjorde jag en 90 graders vinkel över en liten sten övergång och sedan 10 meter efter fick han göra en sväng åt vänster som gick över ett berg där klöven satt fast i ett träd. Inga problem, det var bara för matte Ingrid att hänga med. 

När vi gjort detta tog vi ut hundarna på en äng som de fick leka av sig en stund och under tiden hade jag lagt ett spår som var ca 200 meter långt som fick ligga i över en timme. 

Hundarna fick sedan träna på inkallningar, sitt och ligg och vi gjorde även några uppletande med dem. Så himla skoj att träna ihop med någon. 

När vi var klara fick Rosie sitta i bilen medans Oliver fick gå sitt spår. Ja.. vad skall man säga... den hunden har en nos utan dess like, han tog spåret direkt och hittade sin klöv. Nu skall vi träna en gång till sedan är han klar för anlages provet. 

 


Ingrid, Rosie och Oliver


Rosie och Oliver


Rosie och Oliver


Oliver och matte Ingrid har startat


Oliver spårar jätte bra


Oliver har hittat klöven

Tack för en roligt förmiddag.

2011-04-26

Hälsningar från Anton...

Blancock's Total Lost

Anton


Foto: Marita Fagerberg

Anton som bor i Borås hos familjen Fagerberg är en aktiv kille, han har redan gått två lydnads kurser och håller som bäst på att gå en viltspårs kurs, utställd tre gånger har han också blivit och det har gått bra. Anton har blivit BIG 1 & BIG 2, han har även blivit 3:a med HP på SSRK's utställning i Bohus den 9/4. Nu laddar han för Lidköping den 8/5. Jag hoppas att Marita hinner träna några viltspår så de kan vara med på Västra Cocker klubbens DM i Viltspår den 13/8. Om vårt DM kan man läsa om på Västra cocker klubbens hemsida  >>> under länken aktiviteter.

Idag skall Lily operera sin tass som hon besvärats av ett tag så jag hoppas att det skall gå bra. Det blir några veckors vila och den här veckan har jag tagit ledigt för att vara hemma hos hundarna. 

2011-04-25

Rosie har gått ett nytt viltspår och fått ytterligare ett första pris. Det var ett svårt och långt spår och den lilla fick kämpa i 19 graders värme. Men hon var duktig. Än så länge så är hon inte vilt intresserad utan pinnar på. Hon är däremot intresserad av att pejla av allt träck som ligger i spåret. Hon hade inga större problem och jag behövde inte stötta eller hjälpa henne på något sätt men hon var något okoncentrerad emellan åt. Det syns att hon är väldigt valpig i sitt spårande. Jag är så nöjd med denna lilla tjej. Hon är en riktig pärla på många sätt. Jag hade bokat in två spår till, ett för Molly och ett åt Maja men den domaren som vi skulle åka till hade blivit sjuk och fick lämna återbud innan vi åkte så både Molly och Maja fick idag stanna hemma. 

Blancock's Talk About It

Laban

Idag har Elisabeth, Bengt och Laban varit här och hälsat på. Laban skulle varit här för en månad sedan för att få bort sin valppäls men vi har inte riktigt fått till en bra tid  det sista så äntligen idag kunde vi träffas. Vi började trimma på Laban men efter en stund  fick han vila för det var en del päls som åkte av den här lilla hunden som är så otroligt go och trevlig. 


En hög med päls 

Vi tog en fika paus en stund och sedan så fortsätte vi. Laban har ett helt underbart hem hos dessa två helt fantastiskt snälla och goa människor. Jag är så jätte glad att Laban finns hos Er. Stort tack för chokladen som jag fick och godiset till Emma och Frida. Nu skall det inte dröja så länge till nästa gång. 


Ett kort på Laban när han kom hem, fotograf är Bengt

2011-04-23

Rosie har fått ett första pris i viltspår 

Idag är jag verkligen stolt över mina 3 duktiga viltspårs tjejer....

I morse gick vi upp vid 06-tiden för att göra oss i ordning för att vara i Vänersborg redan kl. 09.00 för att gå spår. Förra veckan hade jag bokat in tre spår, ett åt Molly, ett åt Maja och ett öppen klass spår även åt Rosie. Extra spännande var det att gå bakom Rosie och se hur hon skulle lösa ett öppen spår. Men jag hade inte behövt tänka så mycket på det för hon visste vad hon skulle spåra efter. Några meter från spåret var hon en gång för att lukta på kattskit men annars så gick hon riktigt riktigt bra. Ett första pris blev hennes resultat. Är jag glad eller.....

Molly var först ut av de tre och hon fick ett klurigt spår men hon är så rutinerad så det var inga konstigheter för henne i morse att gå detta spår. Hon spårar så bra så att hon inte skulle på HP på detta spår det betvivlade jag inte, och så blev det också. Maja har ingen lätt uppgift att gå efter Molly för som domaren sa att "ribban är ju redan lagt" och då måste det vara ett spår utan avvikelser överhuvudtaget och Maja gick ut lite för långt en gång fast det visste ju inte jag för jag tyckte att hon gick väldigt bra. Hennes spårslut slutade ute vid kanten av  en stor äng och det är inte så himla lätt att spåra på öppen terräng. Men hon gjorde ett jätte fint spår. Maja fick ett första pris även hon. 

En jätte roligt morgon som inte kunde börjat bättre. Nu har Lily och jag precis varit ute och joggat en sväng och sett årets första huggorm, den var inte liten den utan rak tror jag den var över en meter. Lite otrevligt tycker jag när de dyker upp på vägen och man inte ser dem direkt. I kväll är ingen i familjen hemma så jag tror att jag tar mig en tur till brukshundklubben och tränar några moment ur ettan på hundarna. Där blir jag nog ensam i kväll tror jag. Känner att Maja nu kan alla moment men de är inte perfekta utan vi får finslipa på dem. Hennes start i ettan närmar sig. 

2011-04-22

Maja ligger i hårdträning för att kunna starta LP 1

GLAD PÅSK

2011-04-17

Vi har varit på utställning i Västerås 


Foto: Stina Yron Lund

Foto: Stina Yron Lund

Foto: Anne Gunnarsson


Foto: Anne Gunnarsson

Lördag morgon steg jag upp kl. 02.00. Var otroligt trött eftersom jag badat och fönat Rosie sent på kvällen då jag inte, fast jag tagit ledigt från kl. 11.30 från mitt jobb så hann jag inte fixa Rosie förrän sent på kvällen. Hon har rätt så mycket päls så det tar sin tid att få den torr. Till slut framemot midnatt stupade jag i säng för att som sagt gå upp vid 02.00-tiden. Åkte hemifrån vid 03.00 för att möta upp Frida, Anne och Jane i Väne-Ryr för vidare färd mot Västerås. 

Vi var framme redan vid 08.30-tiden och hade rätt så god tid på oss. Först var det ju hanarna och jag hjälpte Frida med att få i ordning Hero och Ecco så gott jag kunde när hon var inne i ringen. Det var totalt 57 anmälda cockrar för domaren Lisbeth Liljeqvist. 

Hur det gick för grabbarna och Fridas hundar får Ni läsa om på Fridas hemsida. Sedan gick det väldigt fort när Rosie och jag  skulle in i ringen, första gången i junior klass och hela 12 junior tikar. Jag hade inga höga förväntningar om hur det skulle gå eftersom Rosie bara är 9 månader och en vecka gammal och rätt så valpig fortfarande. Det var en domaraspirant med också så hon blev klämd och känd på två gånger innan hon fick springa fram och tillbaka framför domaren. 

Rosie fick en underbart fin kritik och nåt som jag gillade med domaren var att hon förklarade varför hon bedömde på det ena eller andra sättet. Vi fick "verry good" och således vår kritik direkt. Jag hade rätt om att hon är valpig för Lisbeth förklarade att hon behöver växa i sin kostym lite grann, men hon hade vackert uttryck, utm. bensomme, välvinklad och välutv. bröstkorg. Rörde sig rastypiskt, behövde bli lite stramare i sin top line, trevligt temprament. Den kritiken tyckte jag var jätte bra. Tog några kort på henne idag nu när hon ändå var nytrimmad och badad. 

Pappa Eccos avels grupp
Foto: Jane Josefsson


Ecco/Frida, Maggan/Karin, Logga/Anne, Rosie/jag & Kling/LiseLotte

Nöjd och glad över detta fick Rosie vila en stund innan hon skulle vara med i pappa Eccos avels grupp. Den gruppen blev BIR och sedan BIS - 2:a. Jag fick också nöjet att vara med i Fridas uppfödar grupp där jag visade Logga, Rosies halvsyster. Det var en lång dag men rolig och jag var inte hemma förrän vid 22-30 tiden. Tack till Frida, Anne, Jane och Lise-Lotte för en trevlig dag. Rosie som hade sovit större delen av dagen var ur pigg när vi kom hem och ville inte gå och lägga sig. Så i natt har hon gjort sönder en kudde och dragit ur stoppningen i under tiden som vi andra sov. Vårt sovrum såg ut som ett hav av bomull på morgonen. 

I dag började dagen tidigt då Rosie inte ville sova längre än till 06.00. Då fick vi gå upp och jag fixade frukost åt hundarna och mig själv. Maja fick sig ett bad och sedan tog jag med mig Lily och Molly på en promenad. När vi kom hem fick Maja och Rosie gå med ner till stan då vi följde med Frida, äldsta dottern till hennes jobb. När vi kom hem var Maja nästan helt torr så jag fönade det sista och trimmade till henne lite grann. Ville hon skulle vara lite fin nu när vi skulle till vår GK1 kurs på brukshundklubben i eftermiddag. 

Maja på tränings plan


Träning på klubben

Kursen var jätte roligt och Maja och jag tror jag skötte oss bra. Vi var inte mer än 5 deltagare så därför så fick vi den hjälp vi behövde när vi ville. Vi tränade på linförighet och det är vår akiles häl..... Maja vill gärna gå några steg bakom mig men där fick vi råd och tips på hur vi skall komma vidare. Plats läggning, inkallning och sitt kvar var några övningar som vi testade. Maja fick tom. sitta kvar med störning, andra personer med hundar fick gå bakom henne rätt så tätt men det brydde hon sig inte om alls. Så nöjd över min "lilla" tjej jag är. Nu skall vi ta tag i lite träning med Majsan. 

Nu är pizzan beställd så det blir en lugn kväll med familjen att se fram emot. 

2011-04-13

Några bilder från Bohus utställningen >>

Sådan far sådan dotter

Ecco blir BIR & BIS 2, Valpklass II  5/4 2009 & 
Rosie gör om samma resultat 9/4 2011

Kortet är gjort i photo shop på Rosie för att visa likheten mellan far och dotter. 

2011-04-12

Rosies sida uppdaterad med nya resultat. >>

2011-04-11

Yesss...

Rosie klarade anlags provet i viltspår...

Efter jobbet i dag åkte Rosan och jag iväg för att försöka klara anlags provet i viltspår. Det var en helt ljuvlig kväll och solen sken och det var ett helt igenom perfekt spår väder. Rosi förstod direkt vad hon skulle göra och behövde ingen stöttning av mig utan gick sakta och lugnt iväg i sitt spår. Hon var inte ifrån spåret mer än 3 meter där det var vinklar. Jätte duktig tjej... men det märktes när vi gått ca 450 meter att hon började bli trött. Vi har som mest tränat på ca 450 meter så de sista 150 metrarna var hon tröttare än vad jag tänkt att hon skulle vara men hon kämpade på och hittade klöven där spår domaren hade lagt den. 

Jag är så glad över att hon klarade detta efter bara 5 tränings spår. Nu får vi träna lite på längre spår innan vi tar oss ut till öppen klass spåren. 

2011-04-10

Vilken fantastisk rolig helg vi haft

Blancock's The One And Only

BIS 2:a

SSRK's utställning i Bohus den 9/4

Hennes två snygga bröder

Blancock's Tears Don't Help 2:a med HP  & Blancock's Total Lost 3:a med HP

Och idag blir alla syskon hela 9 månader och juniorer, grattis allihop.

Molly och Maja har idag  fått gå varsitt nytt viltspår som jag bokade in förra helgen när vi tävlade spår. Vi åkte till Väne-Ryr i förmiddags och det var ett helt igenom perfekt vår och spår väder. 14 grader varmt och sol. Både Molly och Maja gjorde varsitt kanon spår men Molly drog även idag det längsta stråt och fick HP. Hon var inte ur spår någon gång och fick omdömet "perfekt spårarbete och det perfekta tempot". Maja fick en liten viltstörning en gång men återgick till spåret i stort sett nästan direkt men där rök hennes HP. Jag är jätte nöjd med mina två spår tjejer och det är så kul att gå bakom dem och se att de verkligen tycker att det är kul.

Idag började också Maja och jag på GK1:an på brukshundklubben, det skall bli skoj att göra något enbart med Maja några veckor framöver. Tisdagar är vigt år Rosie som nu börjat valpkurs. Vår kalender är uppdaterad. 

2011-04-06

Rosie

Det här fina huvud kortet har jag idag fått från Angelica på kennel Westdreams. Tack så jätte mycket, så glad jag blev över detta. Här kan man verkligen tala om likhet med pappa Ecco. 

I eftermiddag har Rosie och jag tränat lite grann på att stå lite längre både på bordet och på marken. Det är inte så lätt att stå still när man inte är så gammal och det finns så mycket annat att titta på och springa efter. Men det gick rätt så hyfsat ändå. 

I går började vi på vår efterlängtade valpkurs och jag ser redan fram emot nästa kurstillfälle. Båda Rosis brödrar var med, Oliver och Ollie så det kan nog bli väldigt skoj. Kurs ledaren delade in oss i grupper och i vår grupp blev det ytterligare en cocker , en pincher och en staffe, totalt 7 valpar i samma grupp. I måndags hann jag också med att lägga ett ca 450 meter långt viltspår åt Rosie som hon tog väldigt bra för att vara så ny som hon är. Liggtiden var inte mer än ca 1,1/2 timme och gick i en hage med en massa träd och över lite berg. Vi tränar på. Snön är nu helt borta och vi längtar till våren. 

2011-04-03

Årets första viltspårs tävling

Här sitter två duktiga viltspårs tjejer

 I morse när vi vaknade spöregnade det och åskan mullrade över vårt hus. Kändes inte alls lustigt att jag för en vecka sedan bokat in två spår åt Molly och Maja. Men som min man sa, så blir det ju en riktig utmaning om det är så mycket vatten i skogen som jag trodde att det skulle vara. Så därför så åkte vi iväg i eftermiddag för att gå årets två första öppna spår, ett åt Molly och ett åt Maja. 

Att det var vått i markerna var jag övertygad om men att det skulle vara så mycket vatten så att det gick över mina känger det trodde jag inte. Molly var först ut för att gå sitt spår och hon visade ännu en gång att hon är duktig på spår. Det är verkligen jätte skoj att se henne arbeta och så glad hon är hela tiden. Hon är snart 10 år gammal men uppför sig som en unghund när hon får jobba. Hon tog sitt spår och är otroligt duktig på att ta sig över svåra områden. Efter spåret sa domaren att hon gjort ett fantastiskt bra jobb och det kände jag ju själv också. Mollys spår låg största delen under vatten så man kan förstå vilken näsa våra hundar har. 

Sedan sprang Molly bredvid mig tillbaka till bilen med klöven i munnen och det syntes att hon gillade detta. Maja och jag fick köra till hennes spår och hon var lite snabb i början så jag hann inte riktig med att starta som jag själv vill börja ett spår. Men Maja pinnade iväg och gick jätte bra även hon. Hon brukar i vanliga fall ta det väldigt lugnt i spåret men nu var det så länge sedan så hon var riktigt taggad på att gå spår så hon låg på i linan där det var barmark och blev lite osäker där vattnet låg högt. Men inga problem utan löste sitt spår också. När jag satt henne för skott kändes det riktigt bra. 

När vi kom tillbaka till bilen och fick våra protokoll visade det sig att både Molly och Maja fått varsitt 1:a pris men att  Molly även fått HP för sin prestation. Den hunden går på rutin och vet precis vad hon skall göra var omdömet. Det kändes i hjärtat och jag blev så himla glad över detta HP:t. Mina tankar på att det var sista gången förra året som Molly skulle vara med på Årets Viltspår Cocker listan är nu som bortblåsta. Så länge hon tycker det är kul och visar sådant intresse så får hon vara med. 

Här kommer jag, vår goa Rosie

2011-04-02

Ingrid och Oliver Olofsson har varit hos oss och hälsat på och då passade vi på att träna lite utställnings träning. 

Här står Oliver fint med sin duktiga matte Ingrid. 

Hälsningar från  Simon och hans goa faimilj i Askim i Norge. 

Så här fint har familjen det på lördags kvällarna. 

Har också fått hälsningar från Lucas i haugesund i Norge som bor med Hanne som är en duktig fotograf. 


Foto: Hanne Chaterine Fagerland

Tusen tack för kort och information. är så jätte glad att höra ifrån Er och veta att valparna mår bra. 

2011-04-01

Blancock's Tears Don't Help
Oliver

Här är Oliver Olofsson, nu 8,5 månader gammal och alldeles nytrimmad. Han skall med till Bohus den 9 april och ställas i valpklass 2. Det blir första gången som han ställs ut och jag tycker det är så himla skoj att hans matte och husse vill följa med och visa honom. 

Oliver var den valp jag behöll längst och valet stod mellan honom och Rosie och till slut så bestämde jag mig för att det skulle bli Rosie som skulle få stanna hos oss. Men det var inte ett lätt beslut då jag verkligen förälskat mig i den här hunden. Han har fortsatt att vara så himla go och fin som jag trodde att han skulle vara. Men jag är jätte tacksam och glad över att han kom till Ingrid och Bo som bor här i Lysekil, och att jag får hälsa på och träffa honom. 

2011-03-27

En nybadad liten cocker tjej

Rosie lite trött efter badet

I dag har lillan fått sig ett bad. Det tar på krafterna att bada och sedan flyga runt i huset en stund efteråt  för att torka. Tillslut la hon sig iallafall ner i soffan och själv torkade lite innan fönen kom fram. Nu är hon ren och go och snart skall vi ta oss en promenad i "vinter" vädret. I dag snöar det här i Lysekil och man tror inte det är sant om man inte tittar ut. I fredags köpte vi nya utemöbler som vi ställde i ordning på baksidan huset för att sitta och fika och idag är det vinter igen. Är man trött på vintern eller .....

Första veckan i april börjar Rosie och jag på valpkurs och Maja och jag börjar på GK1 (grund kurs i lydnad steg 1) Jag ser framemot att få hitta på något med mina två yngsta hundar. Har faktiskt börjat titta lite på några agility tävlingar igen så fort tjälen går ur marken skall vi börja träna lite på allvar. I går satte jag upp min 5 meter långa tunnel som jag köpte på Rusta förra veckan som Rosie nu har sprungit igenom åt båda håll. Det gick fort att lära in. För er som är intresserade av agility kan jag rekommendera att åka till Rusta och köpa hinder. Det var riktigt bra hinder till inte alltför högt pris. 

2011-03-26

Blancock's Lily Of The Valley

Lily

Så fick det bli två kort på den lite äldre tjejen också. Förra veckan badade och trimmade jag lite på Lily men det är svårt att få någon i familjen att ta kort eftersom alla har så fullt upp hela tiden. Men idag så var Frida hemma en stund och kunde hjälpa sin mamma med det. Lily är nu 6 1/2 år gammal och en väldigt lydig cocker tjej. Hon är en perfekt hund att ta med sig ut i skogen ihop med lilla Rosie som skall lära sig att hålla sig nära och intill. Så imorse när klockan var 7.45 tog jag med mig dessa två tjejerna ut på en promenad där de fått gå lösa i vissa sträckor och sprungit av sig. 

När jag kom hem blev det Molly och Majas tur att ta samma runda. Det är skönt när man kan släppa sina hundar och veta att de kommer tillbaka när man kallar på dem. Pelle och yngsta dottern och svärmor  har åkt till Karlstad för att titta på Färjestad - AIK matchen idag. För mig blir det en städ och hunddag. Nu skall jag laga middag och sedan så blir det en tur med hundarna igen. 

De äldre skall få sig en lång promenad och den lilla skall få bekanta sig med Lysekils stad igen. 

2011-03-22

Blancock's Top Notch

Ollie

I går kväll trimmade jag Ollie 8 månader gammal nu och killlen  har börjat lyfta på benet. Det märkte jag när jag tog han på en liten promenad efter trimningen i går kväll. En sådan härlig kille han är och så super busig. Mycket päls blev det som åkte i säcken och fram kom en annan liten hund. Jag har bytt ut Ollies kort på hans sida och även gjort en växa sida åt honom. >>>

Har varit en tur till veterinären och tagit Rosies andra rabies vaccin i kväll, Molly hade en talgkörtel på länden som vi fixade till och Lily har en spricka i tassen som vi också kollade på. 

2011-03-20

Dagarna går fort och nu när det är ljusare på kvällarna och snön nästan har försvunnit har vi kört igång med lite träning igen. I veckan har jag tränat apportering, uppletande och även gått ett tränings viltspår med Rosie, ett med Maja och ett med Molly. Var iväg och köpte några agility hinder på Rusta i Trollhättan som jag igår kväll åkte iväg till en hästhage och satte där upp två hopp hinder och en tunnel. Min stora syster Annika var med annars hade jag aldrig klarat att få dem på plats och samtidigt hålla reda på 4 hundar som sprang runt och letade efter har skitar på ängen. Men vi fick upp tre hinder av de 5 hindren som jag köpte. Det var tjäle i marken så de gick inte så bra att få ner dem i backen men vi gjorde ett försök iallafall. 

Rosie som aldrig sett ett agility hinder förut fick testa lite grann med att bara hoppa över ett vanligt hopp hinder, det var inte mer än ca 25 cm högt, men man får ju börja lite försiktigt. Hon är så följsam så det var inga problem med att hoppa hinder. Tunneln var däremot lite svårare. Min syster fick hålla henne i ena änden och så satt jag i andre och då sprang hon så klart igenom. Men det är ingen brådska med detta, hon är ju inte mer än snart 9 månader gammal. 

Molly fick lite följsamhets träning innan hon började sitt pass. Så ni som tränar lydnad och tittar på min film som jag gjort när vi hoppar tycker nog att fot gåendet som jag egentligen inte gör är en katastrof men här tränar vi inte fot utan enbart följsamhet. Men Molly är lydig och sätter sig ned så fort jag stannar. Hon gillar agility och hoppade jätte bra de tre hinder som fanns uppställda. 

Nästa hund ut var Lily som är otroligt följsam, hon är så fokuserad på det hon skall göra och tycker det är så skoj att träna. Maja är lite lat men kom i gång riktigt bra och fick också hoppa en bana med dessa hinder. Kanske skall hon också få följa med ut på någon inoff. agility tävling framöver. 

Här är en film om Ni vill titta på ett tränings pass som vi hade i går. Den har jag lagt på min blogg eller så kan man se den här   >>>

Ikväll har jag badat och fönat Lily och nu är det Mollys tur att bli fin innan natten. 

Veckan som kommer är fullspeckad med div. som jag skall hinna med. I morgon skall jag få träffa Ollie igen och trimma honom. På tisdag skall vi iväg till veterinären och På torsdag är det unghunds träning igen. Ja det blir en innehållsrik vecka. 

2011-03-16

I kväll har Rosie och jag varit iväg på lite träning ihop med ett glatt gäng och deras unghundar. Vi var 9 stycken totalt. Alla var ungefär i samma ålder och var nästan helt gröna allihop. Jag tror att vi platsade in där rätt så bra. Vi tränade på kontakt och inkallningar. Det var riktigt kul fast det var också riktigt kallt så händerna frös man ordentligt om eftersom vi kör mycket med possitiv inlärning och godis. Till slut kunde jag inte ens bryta sönder en frolic. Nu skall vi försöka träffas en gång i veckan och träna ihop. Jag har också anmält mig till en valpkurs på brukshundklubben som snart skall köra igång. Den ser jag också framemot. Både Oliver med matte och Ollie med sin matte skall gå på den kursen. En kurs full med cockrar kanske.....

2011-03-14

Lite träning...

Platsläggning 

2011-03-13

I dag tog jag mig i kragen och har varit på brukshundklubben och tränat agility. Vet inte hur länge sedan det var som hundarna fick sig ett agility pass. Min kompis Hanna hade med sig sin söta och goa Siri som är en dvärgsnauzer och det gick jätte bra för att vara första gången som lilla Siri var med på agility plan. Lily och Molly satt bredvid och tittade avundsjukt på när Hanna tränade. Sedan fick Lily börja med lite slalom mellan mina ben, åttan och lite spring vid sidan åt båda håll så att hon följde mig. Efter det fick hon hoppa däck och ett hinder men snart så var hon i form och tog en hel bana som vi byggt upp. Molly fick göra samma grejer och det var verkligen kul att se att de gillade att jobba igen. 

Eventuellt kanske jag åker på några agility tävlingar i år. Nu är det Rosies viltspårs säsong som börjar och hon skall även få gå på valpkurs. Maja skall börja på GK1 kurs i vår och både Molly och Maja skall få gå sina 7 viltspår för att vara med årets viltspårs cocker igen. Hinns det med så skall jag även försöka få med Rosie där i år. Några utställningar skall vi också åka på. Oj... vad jag planerar,,, vi får se vad som händer. 

Nu har vi varit ute och gått en långpromenad ihop med min syster, hundarna skall få mat och även resten av familjen. Helgen gick fasligt fort men det gör den ju när man har roligt. 

2011-03-12

Vill passa på att tacka för alla grattis jag fick igår på min 45 års dag. Många tack allihop som skickat både mail och skrivit på fb. 

Har gjort om sidan cockern och döpt den till blandat i stället. Den ligger bland mina länkar på först sidan. Jag har gjort en sida om Mollys och Georges valpar 2004 & en sida som jag tillägnar mina hästar som nu inte längre finns med mig. 

2011-03-10

Maja & Eccos valpar är 8 månader idag. 

Grattis allihop

2011-03-07

En hälsning från Lucas i Norge.
Här sitter han fint ihop med Trofast som är hans bästa kompis, 
en hane som också är 8 månader gammal.


©Hanne Chatrine Fagerland

Har gjort om Lucas sida med många nya bilder som Hanne tar på honom. Jag är verkligen glad över att få så fina kort på honom och få veta hur han har det. 

I eftermiddag har jag varit på en äng och tränat apportering, uppletande, lydnad och lite platsläggning med hundarna. När vi gick därifrån var både hundarna och jag nöjda med vårt arbets pass. Rosie får träna sitt och sitt kvar och komma på inkallningar med vissel  pipa. Det gör hon riktigt bra och nu kan hon också komma in och sätta sig framför mig vid inkallningarna med pipa. När vi tränar "hit" så är det vänster sidan som gäller och det har hon börjat förstå. 

Oliver har fått nytt stå kort på sin sida >>> han är nu också anmält till utställningen i Bohus den 9 april. Har uppdaterat vår kalender >>>

2011-03-05

Blancock's Tears Dont't Help 
7 månader gammal
"Oliver"

I dag har jag fått trimma Oliver.  Det blev nästan en hel bärkasse av valppäls som åkte i den. Oliver är en fantastiskt snäll och go hund och dessutom väldigt snygg. Han har en underbar fin päls, helt naturligt rak. Oliver var den valp som jag höll på längst av hanarna då jag verkligen gillade båda hans lugna sätt och utseende. Men till slut så hittade jag de rätta köparna även åt honom och det kändes så rätt. 

Här är han uppställd av sin duktiga matte som verkligen har gjort ett super bra jobb med att ställa honom på bordet sedan sist jag var och hälsade på. Ägarna till Oliver är jätte intresserade av vår ras och skall följa med mig ut i skogen för att träna viltspår så fort snön försvinner och de skall eventuellt följa med på nästa hundutställning som vi skall på. För mig är det ju jätte roligt att några av mina valp köpare vill hänga med på det jag gör. Tack för en jätte fin dag Ingrid, Bosse och Christoffer och för den jätte fina blomman som jag fick. 

Nytt kort på Oliver på hans sida >>>   och han har även fått en växa sida.  

Rosie har idag fått träna lite apportering, det går så där... hon vill helst springa iväg och gömma sina dummys som hon får utkastade till sig. Men vi tränar på. Sitt och sitt kvar är också något som vi tränar vidare på. 

2011-03-03

Ny månad och våren är på väg....

Idag har vi haft ett jätte fint vår väder och vi har varit ute i några timmar nu på eftermiddagen i det fina vädret. Händer inte mycket här men vi är ute i skogen varje eftermiddag och går. Det är rätt så styggt med all is som ligger överallt. Hundarna går så försiktigt och jag har på mig broddar för att inte ramla. 

I tisdags var Maja, Rosie och jag hos veterinären. Maja tog bort tandsten för första gången och Rosie fick sin första rabies spruta. Man vet ju aldrig om vi kommer att åka iväg någon gång och hundarna får följa med. 

Nytt huvud kort på Anton på hundarnas sida och hans sida är även uppdaterad med nya resultat. 

2011-02-27

Barnen har gjort en liten filmsnutt där man kan se hur isigt vi har på vår väg där vi bor som jag lagt in på min blogg. 

Det går knappt att gå utanför dörren men vi har ändå varit en sväng i skogen där hundarna har fått springa på ostadiga ben själva en stund. I dag är jag helt slut och trött men dagen består av hushållsbestyr och städ. 

2011-02-26

Utställning i Sätila idag

Blancock's Total Lost BIR valp & Blancock's The One And Only BIM

I morse gick jag och Rosie upp redan kl. 04.25 för att åka till Sätila och inoff. utställning. När jag öppnade dörren för att släppa ut Rosie halkade hon och for omkull eftersom hela baksidan av vår altan var totalt isbelagd. Tittade ut på bilarna som stod parkerade och såg att de låg som glasyr över dem. Aj aj.. det bådade inte gott. Satte på radion där de varnade för klass I halka. 

Men eftersom vi ändå var uppe så packade jag in det sista och hämtade Hanna, vi diskuterade om vi skulle åka eller inte men bestämde oss för att ta det lugnt och köra försiktig och kom vi fram i tid så gjorde vi annars så fick det vara. Fram till Uddevalla var det isgata men E6:an var rätt Ok. Men vid Kungälv hade två långtradare kört rätt i vägräcket så det var stopp i norrgående riktning. Vägräcket var så illa tilltygat och böjt så det gick över på södergående sida. Jag hoppas att ingen skadat sig. 

Väl framme på plats träffade jag äntligen Marita och Anton igen. Det är så skoj att träffas och se hur valparna blir och jag kan säga att Anton verkligen är super snygg och så himla trevlig, (nu var jag väl inte partiskt?:))

Träffade även andra uppfödare som trotsat vädret, där i bland Tord på Kennel Line Sam och Mollys uppfödare. Alltid lika kul. Anton var först inne i ringen och vann sin klass med HP, sedan var det Rosies tur och hon vann också sin klass med HP. Syskonen fick sedan mötas och där blev Anton BIR och Rosie BIM. Så himla skoj att båda mina valpar vann sina klasser. Domaren Ingrid Karlsson tyckte att det var två mycket trevliga och snygga valpar. Anton gick vidare och kom sedan 2:a i gruppfinalen. Stort Grattis Marita och Anton, vilket team Ni är. Ett bildreportage finns att se här >>>

Rosies kritik: 

Charmig 7 mån valp. Vackert huvud, trevligt uttr. tillr. hals, bra rygg och kors, bra front. Välvinkl. bakställ, tillr. benstomme, rör sig utm. för sin ålder, charmig helhet, bra päls. Välvisad. 1:a HP Domare: Inger Karlsson

Nytt stå kort på Anton på hans sida  >>>

2011-02-24

B. The One And Only, Rosie, redo för sin andra utställning. 

Idag har Rosie fått gå en alldeles egen promenad i skogen, Vi har börjat träna på slalom mellan benen och sitt och sitt kvar. Matvrak som hon är så är det inte så svårt att få henne att göra som man vill med lite mutor. Jag tycker att man har mycket vunnit på det om hundarna är matglada och är villiga att arbeta för lite godis. Rosie får Royal Canin Adult som tränings godis. Hon är något för tjock i dagsläget så därför blir det inga frolic åt henne. Men så länge som hon nöjer sig med RC Adult är det ju bra. 

B. Total Lost, Anton också redo för utställning till helgen. 

2011-02-23

I går var min mamma, Frida, Emma och jag på Ullared. Där var filminspelningen i full gång och vi försökte komma förbi kameran på alla vis. Tror att Frida hamnade mitt i fokus en gång men vi får väl se. Köpte en hel del hundrelaterade grerjer, såsom schampoo, balsam och tuggben. Hundarna var på hundpensionat hela dagen och det hade gått bra. De börjar att vänja sig att vara borta nu. 

Idag har vi tränat lite grann. Molly har gjort några uppletanden och Maja tränade jag apportering med. Lily fick lite konster att träna på för det var så mycket snö där vi var i kväll. Kvällarna känns längre nu när det är ljust ute till 18-tiden. Känner att jag hinner med så mycket mer. 

Fick PM till Sätila idag så det blir en tidig morgon på lördag. 

Lily och Molly kollar på de två tokarna som leker

Maja och Rosie i lek tagen

Här kommer gammel mor, snart 10 år
På tal om snabb inkallning....

2011-02-21

B. The One And Only, "Rosie" lik sin pappa eller....

Idag har vi hunnit med en hel del. Jag har tagit ledigt från jobbet nu i två dagar dels för att hinna få i ordning Rosies päls inför Sätila utställningen till helgen och dels för att barnen, min mamma och jag skall åka till Ullared i morgon tidigt. Vi skall ha en riktig "tjej" dag. Men idag har vi alltså varit iväg till Frida på kennel Perschwater och trimmat Rosie. Så vuxen hon plötsligt blev när valppälsen kom av. Rosie är nåt så fruktansvärt lik Ecco i ansiktet. Bra eller dåligt att var lik sin pappa när man är tjej..... ja själv är jag jätte nöjd med hennes utseende och för att hon är lik sin far. Hon verkar också ha ärvt en del egenskaper från honom enligt Frida. Tusen tack för hjälpen med Rosie idag. 

När vi kom hem hade Pelle varit snäll och tagit fram blod och klöv åt mig när jag var iväg så när vi kom hem åt jag lite mat och sedan lastade jag in alla 4 hundarna i bilen och körde till skogen. När vi kom dit la jag ett spår åt Rosie och sedan tog jag med mig hundarna ut på ängen där de fick leka en stund innan jag band upp alla utan Molly som fick sig ett lydnads pass och sedan upphämtande av två dammys och en leksaks spindel. Molly är så himla glad när hon får arbeta och så villig till all typ av jobb. En sådan hund som hon får jag aldrig igen som är som hon. Snart 10 år gammal och så pigg och glad. 

Nästa hund ut var Lily som också fick sig ett lydnads pass och sedan slalom, åttan och några inkallningar. Lily var verkligen glad över att få jobba och det är synd att jag misslyckats med apporteringen på henne då hon är så himla glad att få göra saker. Tyvärr så hatar hon att bära på grejer coh det är verkligen synd. Men så lättlärd i allt annat som hon är så är det konstigt att vi aldrig har fått till det. 

Maja var tredje hund ut, hon fick också gå fot, sättande, läggande och några inkallningar. Sedan kastade jag ut några dammys även åt henne, springer ut snabbt gör hon, hämtar och släpper för att nosa efter harskitar.....  Då får jag ge mig ut och visa henne dammys och slänga dem igen så hon kommer in med dem. Lite ringrostig är hon så därför har jag anmält henne till en grundlydnads kurs. Jag hoppas vi kommer med på den. 

Rosie var tyst och fin med de andra och väntade på sin tur. Hon fick bara sitta bredivd och göra några sättande. Sedan slängde jag ut en leksaks spindel som hon sprang glatt iväg för att hämta men sedan så springer hon iväg för att leka med den själv så nästa gång skall jag ha ett rep fastbundet i spindeln och dra in henne tills hon förstår att hon skall komma tillbaka med grejerna. Rosie är anmäld till en valpkurs så den ser jag framemot. 

Ta den om du kan.....

Efter lite lek på ängen så fick de vuxna sätta sig i bilen och så gick Rosie och jag det korta lilla spåret som jag lagt åt henne. Hon är duktig och hittade klöven där jag lagt den. När vi var klara bar hon den glatt till bilen och sedan gick hundarna och jag en promenad i skogen innan vi kom hem. Nu har de ätit och gått och lagt sig. Inget mer händer för dem idag. I morgon skall de till min kompis på hundpensionatet över dagen. 

Nytt kort på Rosie på hennes sida  >>> och även på hennes växda sida >>>

2011-02-18

Nytt kort på Lucas, finns ett på hans växa sida också. 
Det är Lucas duktiga matte som tar fina kort på honom. 

I veckan har jag haft fullt upp. Varit på fackmöte, badat och gjort i ordning 3 av mina hundar. Det tar ju rätt så lång tid att bada, föna och trimma lite på dem, vill ju gärna att de skall se fina ut även utan att vi skall iväg på något. 

I tisdags var det Lily som fick åka i duschen och bli fin och ren. I torsdags var det Mollys tur och nu i kväll var det  Majas tur. I morgon är det lill skruttan Rosies som skall bli fin. 

I eftermiddag tog jag lite ledigt och slutade en halvtimme tidigare än vanligt. Hundarna och jag tog oss en långpromenad och har hittat på lite aktiviteter. De har fått hoppa upp på stenar, gjort ligg och sitt och även Lily har fått vinka på sin matte på 5 meters håll under tiden som  de andra fick ligga plats under stenen. Rätt svårt för hundarna att se någon annan jobba så nära och få belöningar. Men de var duktiga och kunde ligga rätt så länge. Alla fick så klart hoppa upp på stenen och få godis. Nu är de trötta, har fått kvälls mat och lagt sig till ro för kvällen. 

Snön har ju kommit tillbaka till oss så något spår blir det inte för Rosies del i helgen. Får se vad vi kan hitta på. 

2011-02-16

Blancock's Top Notch
Ollie

2011-02-14

Ha en fin alla hjärtans dag alla, det skall vi ha.

 Film på Lucas och Hanne på utställningen igår.  Det är det andra klippet på filmen, kommer strax efter den svarta pudeln.  >>>

Grattis igen Hanne och Lucas

2011-02-13

Blancock's The First Of Them All

Lucas

BIR valp på Ölen, Vindafjord hundeklubbs off. utställning för Bertil Lundgren

GISSA OM VI ÄR GLADA ??


Foto:  © Hanne Cathrine Fagerland

Lucas fick fin kritik av domare Bertil Lundgren från Sverige. 

7mnd, Utmerket proprisoner. Velmeislast maskulint hode, bra stopp. Bra hals og skulder. Velvinklet. Vel propet. Bra rygg og kryss. Beveger seg med godt steg. Bra benstamme og pels. Får ikke vara tyngre enn i dag.

Fler kort på Lucas och Hanne hoppas jag att jag kan lägga ut i morgon.  Stort Grattis säger jag som mycket stolt uppfödare. 

2011-02-13

Ollie

Blancock's Top Notch

Idag har jag haft äran att trimma lite på Ollie, en super pigg och glad hund som nu fyllt 7 månader. Han gör verkligen skäl för namnet "will to please". Älskar allt och alla och tror även att alla älskar honom. Jag gillar honom väldigt mycket  och han är bara så himla snygg och trevlig. Han har sådan fin päls. Än så länge sitter den rätt så fast vid bogarna men det får vi vänta ut. Tack till Hanna som hjälpte mig att fota honom, och tack till familjen Karlsson som tar så väl hand om honom. 

I går var Frida vår äldsta dotter och jag till Kålleröds ishall där hon tävlade konståkning. Vi åkte redan vid 6-tiden på morgonen och då hade jag varit ute en sväng med hundarna och gett dem mat. Sedan ville de in i värmen och goa ner sig i sängen när vi åkte. Frida som inte tävlat på 2-år gjorde ett jätte bra åk och hamnade på 4:e plats. Det var jätte skoj. Efter tävlingen åkte vi ut till Ikea och åt middag, tittade lite på alla grejer som fanns och planerade lite för ett av våra rum hemma som vi tänkt göra iordning. 

När vi kom hem väntade Emma på att bli körd till en kompis, Pelle hade varit på stan med alla hundar innan han åkte till jobbet och när jag ändå var iväg uppe vid skogen där Emmas kompis bodde så fick de springa en sväng på åkrarna där innan det blev helt mörkt. När vi kom hem körde jag Frida hem till min mammas lägenhet där hon skulle ha några kompisar och bju på "halv åtta hos mig". När jag kom hem var jag helt slut så efter dusch och lite mat somnade jag och hundarna i soffan. Det blev inget melodifestival för mig eftersom jag sov mig igenom den. Senare ringde Emma och ville bli hämtad och då fick jag ta på mig och hämta henne hos kompisen. Ja så är det att vara tonårs mor, men jag vill gärna hämta och lämna så jag vet att de kommer hem helskinnade. 

2011-02-10

Rosie och hennes 7 syskon fyller 7 månader idag. 

Grattis på födelsedagen alla.

2011-02-07

Förhoppningsvis har den sista snön kommit till Lysekil idag. På eftermiddagen snöade det ordentligt, stora stora flingor kom ned. Nu ikväll är det bara blött och tråkigt så hundarna ville knappt gå på promenad. Skall sätta mig med Fridas konståknings klänning och laga en söm som gått sönder. På lördag bär det av till Göteborg för Frida och mig då hon skall tävla i konståkning. Annars har jag inget planerat för veckan som kommer. 


En bild tagen för några veckor sedan.

Min annons till cocker tidningen är klar och insänd och jag sänder en stor kram och ett varmt tack till Anna Johansson på Kennel Seapower som hjälpt mig att få i ordning den. Har lagt in en ny bakgrund på min index sida som föreställer vår goa Rosie. 

 

2011-02-06

I morse sov vi till kl 7 då det var på tiden att gå upp för att hinna med allt som jag tänkt göra. Hundarna fick mat och själv satte jag mig framför TV:n med en kopp kaffe och en macka och tog det lugnt en timme. Pelle hade åkt till jobbet och barnen sov. Sedan tog jag med mig Molly och Rosie på en promenad  och när vi kom hem var det bara till att byta och ta med sig Lily och Maja på en annan promenad. Vi gick till skogen där de kunde springa fritt en stund. När jag kom hem blev det till att laga middag och jag hann även med ta en tur med dammsugaren. Det blir en del grus efter hundarna nu när det är så blött ute. 

Efter middagen kom Melwin och Siv och hälsade på. Siv och jag trimmade honom en stund men det var inte mycket att ta eftersom Melwins matte hade gjort ett jätte bra jobb innan de kom till oss. 

Blancock's Proud Possition

Melwin

På eftermiddagen tog jag med mig Maja och Rosie och gick till äldre boendet där min farmor som fyller 94 år bor. Hon blev väldigt glad över att hundarna var med den här gången. Det var mycket bra för Rosie att hänga med för hon fick åka hiss och gå i glatta trappor. Sedan tog vi oss en tur till stan på hemvägen. När jag kom hem var det bara till att byta hundar igen och gå en långpromenad med Molly och Lily. Nu har de ätit kvällsmat och ligger och vilar. Inga fler aktiviteter idag utan nu är det övriga familjen som jag skall umgås med. 

Har fått ett nytt kort på Lucas i Norge, nytrimmad och fin. Nästa helg åker han på sin första utställning. Vi håller tummarna för honom. Det är Bertil Lundgren som dömer den dagen. 

Blancock's The First Of Them All

Lucas

Redo för sin första utställning

2011-02-05

En härlig dag.....

Solen har tittat fram idag och det har varit plus grader hela dagen. Blåst har det visserligen gjort men är våren på G????  Knappast men man kan ju alltid önska.....

I morse gick vi upp redan kl. 06.15. Då tyckte Rosie att det var dax för mig att gå upp. Pelle hade gått till jobbet en timme tidigare så att ligga en timme efter att han åkt iväg tyckte hon räckte. Vi åt frukost i lugn och ro, tittade lite på TV och plockade undan lite grann. Frida och Emma sov som stockar. Men vid 9-tiden vaknade Emma och ville ner till stan för att köpa busskort för hon tänkte åka till Göteborg. Jag körde henne ner till stan innan jag och hundarna åkte till skogen. I går hade jag plockat fram blod och klöv för att testa om Rosie skulle tycka det var skoj. 

Här sitter vi och blir fotograferade, det var inte lätt att få Rosie att stanna kvar.

Lek med mig då mamma....

Vi åkte till skogen och jag lät hundarna sitta kvar och gick sedan ut och la ett spår på ca 150 meter rakt fram åt Rosie sedan tog jag hundarna med mig till en äng där de fick leka en stund och springa runt och härja, leta harskit och äta hästskit. Tränade på inkallning med visselpipa och Rosie och Lily är super duktiga. Molly kommer snabbt som attan när hon hör pipan men Maja tar det lugnt. Nosar lite här och lite där innan hon kommer tillbaka. 

Sedan fick de 3 andra sitta i bilen och Rosie fick på sig en "riktig" spårsele med lina för första gången. Hon blev intresserad av blodet och försökte slicka i sig det under spåret. Men sakta gick hon fram, tittade bakåt på mig några gånger men tog sig fram till klöven. Hon fick så klart mycket berömm under tiden hon gick. Sedan la jag ett spår till som vi tog i eftermiddag, ett spår som då legat i 6 timmar. Det var inga problem med det heller. Jag skall nu försöka lägga spår åt henne helgerna som kommer så att hon kan få sitt championat till sommaren. 

Här spårar Rosie sitt allra första viltspår ...

Hitta... och den är bara min ....

Vid ett - tiden kom Elisabeth, Bengt och Laban hit för lite trimmning och kloklippning. Det är så himla skoj när Ni kommer och Laban är super fin och snäll. Det var mycket päls på Laban men det är det ju på alla valparna i den här åldern. Stora kalufser på huvudet och päls i mängder. Vi trimmade Laban i några timmar och han blev nog rätt så trött på mig och ville helst sitta ned. Han är verkligen en älskad hund i sin familj och jag är så glad att han hamnade hos Elisabeth och Bengt. Dessa underbara människor känns som man har känt i hela sitt liv. 

Bengt och Laban

Blancock's Talk About It .. 

Nytt huvudkort på hundarnas sida på Laban och på hans sida  >>>

Har också fått hälsningar från Anton som också varit på sin första "riktiga" trimmning. Han var den som hade en ljus sida och en mörkare sida. Vilken päls han har fått. Anton går på unghunds kurs i lydnad och är en av de bästa i gruppen. Anton och Rosie skall på samma utställning i slutet av februari. 

Blancock's Total Lost

2011-02-04

Har inte hunnit med att uppdatera på några dagar eftersom jag försöker få ihop en annons till cocker tidningen. 

Men i veckan som gått har jag jobbat väldigt mycket, varit på lång promenader med hundarna och hunnit med att stor städa huset. Jag kom lite efter med städ och tvätt eftersom Pelle och jag inte var hemma förra helgen. Annars är det lugnt på hundfronten. 

Till helgen kommer Laban hit för lite trimmning och jag tänkte även försöka hinna med att introducera Rosie för viltspår. Snön ligger kvar på många platser i skogen men jag har varit ute och "rekat" var jag kan lägga några korta spår så det tänkte jag försöka hinna med på lördagen. På söndag kommer Melwin hit för trimmning, han är Mollys barn. 

Anton som bor i Borås har varit iväg på sin första "riktiga" trimmning och jag väntar på kort på honom. Kommer att lägga ut dem när jag får dem. Skall bli spännande att se hur han blev efteråt. 

Annars så är det full fart på Rosie, om mamma Maja är en lugn hund så är Rosie dessto vildare. Jag har anmält henne till en utställning i slutet av februari, dit skall också Anton så det skall bli jätte skoj. 

Nästa helg är det Lucas i Haugesund som skall iväg på sin första utställning och jag håller tummarna för honom. 

Har fått många fina kort på Thea som också bor i Norge när hon jobbar inom äldreomsorgen. Hon är en liten hund som glädjer många människor där hon går fram. Titta in på Theas blogg för att läsa mer om hennes arbete.  >>>


Thea & en äldre dam som haft
 schäfer förut och älskar hundar. 

2011-01-31

Hundarna var glada åt att ha matte hemma igen.

B. Talk About It

"Laban"

Har fått en hälsning från Laban som bor i Strömstad hos Elisabet och Bengt. Han gillar snö och älskar att springa ute och jaga snöbollar. Jag blir alltid lika glad när jag får kort och mail ifrån Majas valp ägare. Stort tack för att jag får höra hur det går och ta del av valparnas liv. 

2011-01-30

I helgen har Pelle och jag haft en jätte härlig weekend i vår huvudstad Stockholm. Vi har varit på MC-mässan i Älvsjö och sett många fina motorcyklar. Jag har test suttit säkerligen ett 10-tal olika cyklar för att försöka komma på vilken motorcykel jag skulle kunna tänka mig i framtiden att köra själv på. I dagsläget så åker jag ju bara med men tanken är att ta eget kort så vi kan åka på semestrar med lite mer packning än vi kan göra idag. Vi får se om det finns tid någon gång att ta kort. Tills vidare så åker jag bakpå ett tag till. 

Vi har bott på ett jätte fint hotell som låg i anslutning till mässhallen, ätit väldigt god och fin två - rätters middag och hotell frukost och idag åkte vi pendeln in till Stockholm, tog tunnelbanan till Fridhems plan och hälsade på bekanta innan vi gick till T-centralen och tog X2000 till Göteborg. Det är inte klokt vad man hinner mycket på en helg. 

Hundarna har varit på hundpensionat hos min kompis och det har gått jätte bra. Det var första gången som de bodde på hundpensionat och de skötte sig jätte bra. När vi kom hem hade Frida och Emma lagat middag, klyftpotatis och kyckling filee med grönsaker. Det var super gott och till efterätt hade de gjort bärpaj med vaniljsås.  Eftersom Pelle fyllde år på lördagen så fick han ingen present av barnen då utan de hade lagt ihop till en gemensam present till oss båda då jag också snart fyller år. 

2011-01-26

B. Tea For Two

"Thea"

Thea har varit iväg till Oslo för sin första "riktiga" trimmning på salong Dogville >>> som Kari Haave bedriver. Hon hade bara positiva saker att säga om Thea, en fantastisk exteriör och ett otroligt trevligt temperament var några av omdömena som familjen Dankertsen fick höra. Dessutom tyckte hon att Thea skulle ställas ut och det kommer hon också att göra. 

Som uppfödare i väldigt liten skala är detta väldigt skoj att höra att andra också tycker att den kombination som man själv tror på blivit bra och ens valpar är trygga och fina, och särskilt när det kommer från någon som har så stor erfarenhet av vår underbara ras. 

Thea är med matte på ett äldreboende ibland för att glädja de gamla som bor där och det lyckas hon förträffligt bra med. Hon är väldigt omtyckt och det blir många klappar på en dag. Många av de gamla som bor där har haft hund förut som de nu tyvärr inte kan ta med sig. Thea har redan hunnit gå en valpkurs och till våren skall hon även gå en viltspårs kurs. 

2011-01-25

Here I came.....  B. The First Of Them All ...

Lucas

Stort Tack till Hanne för super fina bilder på en jätte fin hund. Lucas bor i Haugesund i Norge och är en pigg kille. Nu är han anmäld till sin första utställning och jag är så spänd på hur det kommer att gå. Själv tycker jag att han ser super bra ut och har en härlig attityd. Hanne tar otroligt bra bilder på Lucas och jag är så glad att jag får ta del av dessa och vara en del av deras liv. Tack för att du tar så bra hand om Lucas. 

2011-01-23

Nu är det söndag kväll och helgen är snart slut. Den går fasligt fort. I går morse tog jag med mig alla hundarna till skogen där de fick springa av sig all överskotts energi som de samlat på sig under natten. Det är härligt att se dem springa omkring och inspektera nya marker. Sedan gick Rosie och jag hem till en kompis och hämtade henne och hennes hund för att gå en sväng på stan.  Lite socialisering är inte helt fel. När vi gått en stund på stan tog vi en sväng hem till min mamma och fikade. Båda hundarna la sig tillrätta och sov den timmen vi var där. 

Här kommer Rosie 

När vi kom hem var skruttan lite trött så hon och Emma som varit ute och joggat kröp upp i soffan och vilade en stund så under tiden kunde  jag se på en Wallander film som gick på TV. 

Här ligger Emma och Rosie och vilar.

Lördag kväll var vi bortbjudna på middag, Rosie fick följa med och hon skötte sig jätte bra. Hon är lugn och fin i nya miljöer och la sig och sov när vi åt middag. 

I dag söndag har både Molly och Lily blivit badade och fönade och nu är de så rena och goa. Nu har vi precis kommit hem från en skogs runda ihop med en av Mollys söner, Melwin. Det var alldeles svart när vi kom tillbaka till bilen men hundarna har hållt sig intill oss. Vi mötte två svarta labbar ute i skogen, en äldre och en valp. Har nog aldrig sett en sådan tuff labbe valp. Han var inte ett dugg rädd för 5 lösa hundar som sprang runt utan var framme och hälsade gång på gång. Rosie tyckte det var lite läskigt när de dök upp i mörkret men när mamma Maja varit framme och hälsat tyckte hon det var helt OK.

2011-01-17

En hälsning från ....

Blancock's Total Recall " Simon "

Jag blir lika glad varje gång jag får ett mail ifrån mina valp köpare och idag låg det ett långt brev och jätte många kort på Simon och hans familj i min mailbox. Tusen tack för all information och kort jag får. Nu är ju valparna drygt 6 månader gamla och snart är det dax att trimma bort valppälsen. Simon och hans unga husse Martin brottas och leker ihop och trivs så bra tillsammans. 

I går kom min kompis Susanne som har kennel Fit For Fight's hit och hälsade på. Hon har inte varit här sedan valparna föddes och tyckte att Rosie hade blivit en jätte fin liten cocker tjej. Susanne hade med sig sin golden tik Chillie som är 1 år gammal så efter fika och prat gick vi ut på en promenad. Rosie tyckte att Chille var lite stor och hoppig i början men efter en stund så lekte de ihop. Även mamma Maja gav sig in i leken en stund. Tack Sus för att du kom och hälsade på. 

2011-01-15

Olli har varit här och hälsat på..

Här sitter Ollie och Rosie, två fina syskon som hade en go lekstund ihop efter lite pälsvård. Ollie är otoligt snygg och en sådan go hund. Om Rosie är lik sin pappa så är Ollie mer lik mamma Maja. 

Nytt stå kort på hans sida. >>>

Har verkligen vuxit upp och blivit en super snygg hund. Han har en otroligt stabil och kraftig benstomme, snyggt huvud och bra front enligt mig. Här har han och Rosie precis lekt med varann därför är han inte torr i pälsen. Jag skulle ju ha tänkt på att fota honom innan de fick leka med varann. Tack för en trevlig förmiddag Inger. 

Blancock's Top Notch " Ollie " 

Ollie och Rosie

Lill skruttan Rosie har roat sig med att tugga sönder en hög med hund kvitto som jag hade sparat i en hög på en hylla, nu blir det till att klistra ihop de som går att rädda. En hel hög med Royal Canins gula kvitto som skulle skickas in i veckan. 

2011-01-14

SEVCH Westerner Dance For Me

Vår älskling "Maja" fyller 4 år idag. 

Tack Inger Ivarsson på Kennel Westerner för vår lilla Maja

2011-01-12

Blancock's The First Of Them All

"Lucas"

Idag har jag fått nya bilder på stört fine Lucas som bor i Haugesund i Norge. Tusen tack Hanne för de fina korten. Jag har lagt in ett på Lucas på hans sida och även på hans växa sida. 

Här händer inte mycket just nu, men man märker att det börjar ljusna lite tidigare på morgonen och även lite längre på kvällarna. I eftermiddag har jag hunnit med att gå i skogen innan de blev alldeles mörkt. Till helgen skall jag trimma Ollie, det skall bli kul och får se om jag kan få några kort på honom. På söndag skall jag träffa min kompis Susanne och träna lite grann. 

2011-01-10

Maja & Eccos valpar 6 månader gamla idag.

Mamma Maja och syster Rosie hoppas alla barn och syskon får en fin dag. 

2011-01-09

Blancock's The One And Only

Rosie

Har idag tränat inkallning med pipa i skogen. 

2011-01-09

My Dog 2011

Skansens Flying Echostar

BIR

I går morse ringde klockan redan vid 04.40. Då var det dax att stiga upp, ta på sig hundkläder och ge sig ut för att ta första promenaden med hundarna. När vi kom hem en 40 minuter senare fick de mat, jag satte på kaffebryggaren och gjorde i ordning mackor som jag skulle ha med mig till göteborg. Några minuter över 6 hämtade jag Hanna och hennes riezsen, Macho och Ärtan. 

Den här gången hade jag ingen egen hund att visa så jag hängde med Hanna som "reserv handler" eller bärare, kan man ju också kalla det. Alltid lika kul att åka till My Dog. 

Vi parkerade på Focus och betalade till kl. 18.00. Sedan tog vi in all packning och hundar och installerade oss i ring 13. Här var inte alls lika mycket folk runt ringside som man är van vid som det är vid cocker ringen. Tror det var runt 43 hundar som skulle bedömas här och riezen skulle in preliminärt vid 11.30-tiden. Men det tog sådan lång tid och till slut så tog vi tiden på hur lång tid domaren tog på sig vid varje hund och fick det till 11,5 minut. Visst är det jätte bra att domaren tar sig tid vid alla hundar men så lång tid behövdes inte. Men man får ju vara ärlig och säga att för den som blir bedömd är det ju jätte bra att få reda på fel och brister och även det possitiva men vi som satt vid sidan kunde inte ta del av detta för domaren pratade direkt till handlern. Det var också två olika domar elever som var med vid vissa raser och då tog det extra lång tid. 

När Hanna skulle in med sin hane var kl. redan 13.45 och borta vid cocker ringen började bedömningen ta slut och där var det betydligt fler hundar anmälda. Jag sprang lite emellan för man vill ju gärna kolla hur det går för de man känner och dessutom är det ju roligt att träffa cocker ägare som man inte sett och pratat med på länge. Det var verkligen många jätte fina cockrar med, hörde lite senare att det delats ut en hel del tvåor och även till de som jag själv tyckte var jätte fina. Men så är det ju i all bedömnings sport. 

Hannas riezen skötte sig perfekt och hanen blev BIR och tiken BT 2. Det var klart att vi stannade tills hanen skulle in i finalringen senare på dagen och det var riktigt kul att se när Hanna och Match kom in springande i finalringen och folk aploderade, vilken känsla det måste vara att komma in där. 

Det var många fina hundar och en otroligt snygg veteran cocker tik såg jag också och det var Timankas Ride The Broom, en sådan härlig hund och vilken attityd. Rosies pappa vann BIR avelsgrupp, och den såg jätte fin ut. Stort grattis Frida till den. Mollys uppfödare Tord Lundborg och Kennel Line Sam blev BIR uppfödargrupp, stort grattis Tord till dig och dina fina hundar.

Man blir ju helt sjuk när man ser dessa snygga och fina hundar entra ringen. 

På hemvägen körde vi väldigt försiktigt för de varnade för underkylt väglag och på E6:an flöt det floder av vatten så man fick nästan hålla sig i mitten av vägbanan. Vi tog en sväng inom Burger King i Stora Höga och sedan när vi nästan var hemma kom jag inte upp för Hannas backe för den var så isig så vi började åka bakåt istället ned för backen och tillslut så hamnade vi i diket. Hannas snälle man fick hämta traktorn och dra upp oss ur snödrivan. 

Men allt gick bra och tillslut så kom jag hem. Det var verkligen en jätte roligt dag och grattis igen Hanna tilll två super fina hundar. Titta in på Hannas hemsida om ni är intresserade av riezen valpar i vår då dessa två hundar kommer att paras  >>>

2011-01-06

Rosie ligger på trimmbordet och vilar. Även om hon inte har mycket päls just nu så är hon på bordet varje dag och blir borstad och grejad med. Hon är genom snäll att hålla på med och är en sådan trygg hund. I går kväll när vi kom från skogen hade hon fullt med snöbollar i pälsen som jag fick föna bort. Sedan somnade hon gott i famnen på mig när jag såg på TV. 

I dag har jag varit i skogen med alla 4 och inte haft koppel på dem en enda gång. Rosie kommer så fort som jag blåser i pipan och är verkligen duktig. Men hon har ju haft en bra mentor i Lily som är helt suverän på inkallningar. 

Här sitter hon och väntar på att få bli borstad en liten stund. Har börjat att plocka lite på huvudet men det sitter nog ett tag till. 

I går var jag också iväg och skulle träna lite grann då jag längar att få komma igång med tränandet igen. En för oss helt ny lydnads tränare men det gick inte att göra några övningar eftersom det var 40 cm snö som låg på plan. Det blev mest prat om olika saker hur jag skall träna på vissa grejer men allt det visste jag sedan förut. Längtar till våren då jag skall börja någon valp eller unghunds kurs med Rosie. 

I morgon blir det att stiga upp vid 04.30 för att gå ut med hundarna för sedan så bär det av till My Dog vid 06.00-tiden ihop med Hanna och två av hennes fina riezen. Skall bli kul att åka till My dog och mingla runt lite grann. Skall träffa en annan kompis där som jag inte sett på ett tag men som jag skall börja träna ihop med. 

2011-01-05

Stor Tack till Stina på Tans & Tins för det här jätte fina kortet.

När jag öppnade min mail i går kväll så låg det här fina kortet på Molly i min mailbox. Det har Stina Yron på Tans & Tins gjort åt oss. Tänk att det finns så snälla människor som tar sig tid att sätta sig och fixa och ordna sådant här åt andra människor. Jag blev så himla glad. Så Stina du skall ha ett stort tack och jag blev så himla glad. 

I går var jag hos veterinären och vaccinerade Lily och Maja.

2011-01-03

Blancock's Tears Don't Help " Oliver" 
med sin super snälle "store bror " Eddie


Oliver uppställd av sin matte så att jag kunde få ta några kort. 

I dag har jag varit och hälsat på hemma hos Oliver med familj. Han har utvecklats precis till en sådan härlig cocker hane som jag trodde att han skulle bli. Vad glad jag blev över att träffa honom och jag tror att han blev lika glad han. Timmarna som jag spenderade med honom och hans jätte snälla matte Ingrid gick väldigt fort och jag var där i flera timmar. Tack för fikat och pratstunden, jag kommer snart tillbaka. Till våren skall vi träna viltspår ihop och ev. kan familjen tänka sig att ställa ut Oliver också. Jag hoppas på det. 

På eftermiddagen var hundarna och jag i skogen och strosade runt innan Pelle och jag fick åka till Uddevalla och hämta hem äldsta dottern med pojkvän som varit i Stockholm. 

2011-01-02

Rosies optigen resultat har äntligen kommit in på hunddata. Det tog lång tid. 

Tittade nyss in på cocker klubbens hemsida och fick se att Molly kom 2:a på årets viltspårs cocker lista. Den placeringen är vi jätte glada över. Maja som bara hann gå sina 3 spår förra året kom på delad 12:e plats. Grattis säger vi till vinnaren Sjösvängens Stans Värsta Plåster, "Diva" med ägare och förare Kerstin Lydeen.

Idag har alla hundar varit på pensionatet hos min kompis. Emma och jag bestämde oss för att åka och titta på kök på ikea i Bäckebol. Hundarna har haft det bra och Emma och jag fick hjälp med att rita ett kök och ta fram priser. Nu gäller det bara att få mannen att gå med på att byta kök, om jag känner honom rätt så är det inte det lättaste men vi får väl se om Emma och jag lyckas övertala honom. 

Den här veckan har jag tagit ledigt från jobbet så i morgon skall jag träffa Oliver igen. Jag hoppas att jag kan få några kort på honom som jag kan lägga ut. Skall också hämta Frida och Jonas i Uddevalla på kvällen då de kommer från Stockholm där de varit och hälsat på släktingar i några dagar. I morgon är det Emmas och hennes kompis tur att göra vår huvudstad, då åker de dit på några dagar. 

På tisdag har jag fått tid hos veterinären för att vaccinera Lily och Maja. Molly vaccinerade jag för två veckor sedan när jag var där och tog tandsten på henne, så hon är redan klar.

På onsdag skall jag och hundarna åka på hundkurs några timmar. Skall bli kul att äntligen få börja träna lite grann igen. Tidigt på lördag morgon bär det av till Göteborg och My Dog. Då skall jag agera "hantlangare" åt min kompis som skall visa riezen. Det blir en ny upplevelse för mig att sitta vid den ringen. Jag hoppas att hinna med att även titta på cockrarna som går samma dag. 

Det här året har jag ingen hund att visa. Rosie är en dag för ung för att få vara med och Maja är lite för tjock. Tyvärr har jag matat på henne alldeles för mycket efter hennes valpkull då hon mer eller mindre såg ut som ett skelett efteråt. Men nu skall jag försöka köra igång lite träning med henne så hon kommer i form. 

 

2011-01-01

GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!

Årets första dag och mot nya äventyr!

En tidig morgon promenad med alla hundarna.

Nu lämnar vi år 2010 bakom oss och siktar mot ett roligt 2011...

Vilket håll tjejer.... Men var är Maja????

Hopp och lek i skogen är nåt som mina hundarna verkligen gillar och vad är mer naturligt än att hoppa över stock och sten

Jag och Rosie, min lilla pärla...

Alla här??? Då åker kopplen på för vi närmar oss stora vägen. 

Min snälla stora syster Annika som ofta är med på våra promenader med hundarna

Annars så hade Pelle och jag en väldigt lugn nyårs kväll, eftersom Pelle arbetar den här nyårshelgen, kom hem på eftermiddagen och börjar redan kl. 06.00 nu på morgonen. Båda barnen var iväg på annat håll och firade in det nya året. 

Vi åt gott, tog på oss mys kläder och tog igen oss i soffan med hundarna lugnt sovande bredvid. Ingen av dem reagerade på alla nyårs raketer som sändes upp från både fram sidan och baksidan av vårt hus. Det känns bra att man har hundar som inte är rädda för smällare och raketer. Det är så himla synd om alla de hundar som är rädda. Vid 02.00-tiden ringde yngsta dottern som ville bli hämtat på stan, då tyckte hon det räckte med nyårsfirande. Undra vad polisen sagt om man blivit stoppad  mitt i natten när man satt bakom ratten i pyamas, morgon rock och vinter stövlar.