Kalender 2012 >>>

Tidigare   

Nyheter 2009

Nyheter 2010

Nyheter 2011

Nyheter 2012

Blogg

Lucas är en mycket trevlig cocker kille som står till tjänst för avel ...SE VCH Blancock's The First Of Them All >>

2012-12-30

Gott Nytt År !

Vårt År 2012!

Molly Lily Maja
7 st 1:a priser varav 5 
med HP i Viltspår
2 rallylydnads starter 
med godkänt resultat
1 första pris i Viltspår
Ett 2:a pris i Lydnads klass I
2 godkända rallylydnadsstarter
1 Utställning
7 st 1:a priser varav 3 
med HP i Viltspår
1 godkänt resultat i 
Rallylydnad
2 utställningar med 1 CK
Rosie Lucas Anton/Marita
7 st 1:a priser varav 2 
med HP i viltspår
Bästa Viltspårs hund/Basset 
Klubben Väst
3 rallylydnads starter 
med godkända resultat/RLD N
Ck i Sverige & 1 Cert i Norge
7 st 1:a priser varav 2 
med HP i Viltspår
Västras Bästa Spårhund
 CK på utställning
7 st 1:a priser varav 2 
med HP i Viltspår
Norsk Viltspårs Champion
4 rallylydnadsstarter 
med godkänt resultat/RLD N
Klassvinst och exc. i utställning

Årets sista dag närmar sig med stormsteg. Känns lite vemodigt att lämna 2012 och gå in i 2013 tycker jag. Tiden går så hiskligt fort och hundarna och även jag blir äldre. Molly är nu 11,5 år gammal, Lily 8, Maja 6 och de två yngsta fyller 2,5 år nu i Januari. Jag tycker inte det var länge sedan som Molly var en liten valp och vi åkte iväg och hämtade henne hos Tord. Hon satt i mitt knä hem till Lysekil och barnen och jag var så himla glada över att få ännu en hund i familjen. Sedan har åren rullat på och familjen har utökats med flera avkommor efter mina hundar. 

Året började med My Dog, där jag hade med mig Maja, Rosie. Jag fick äran att låna Oliver av hans snälla ägare och även Marita ställde upp och visade Anton. Maja fick CK en av dagarna och blev 4: i klassen. Oliver slog till med att vinna sin klass med Ck, och de andra fick excellent. I mitten av januari testade jag Maja för FN hos Antagen och det visade sig att hon var fri, (hade iof. inte väntat något annat) och därmed blev alla i Majas kull hereditärt fria. Rosie blev även höftledsröntgad och hon var fri på båda höfterna. Skönt att ha det gjort. 

I februari köpte jag tillbaka Lucas som då var 18 månader gammal. Jag och en kompis åkte till Gardemoen i Norge och hämtade hem honom. Han är verkligen en super härlig hund och jag ångrar inte att han fick flytta hem igen. Han har verkligen blivit en mamma gris utan dess like och följer mig vart jag än går. Både Anton och Oliver HD-röntgades, båda med A-höfter. De ögonlystes också och båda UA. Tusen tack till deras ägare för att de gjorde detta. Lucas fick börja träna lite viltspår och det gick suveränt bra. 

Mars månad försvann snön och Lucas och jag åkte iväg och gick hans livs första viltspår. Han klarade anlaget helt utan problem. Sedan rullade spåren på och Lucas blev Viltspårs Champion och fick dessutom HP på sitt sista spår. Vi åkte också iväg på några inoff. utställningar där det gick väldigt bra för Rosie, Oliver och Lucas. De placerade sig som BIR & BIM på många av dem. Även Molly och Maja gick varsitt spår i mars. 

I April åkte vår familj över till USA i 16 dagar för att hälsa på vår dotter som bodde där. Vi var i Boston, Miami & New York. Såg allt de som man skall se som turist i ett annat land. Under tiden vi var där var Oliver ute och visade framtassarna i utställlningsringarna. Han fick ytterligare Ck på Bohus utställningen i Sätila. Jag testade också Lucas för prcd-PRA och svaret visad sig att han var carrier. 

I Maj var Marita och Anton iväg och tävlade i rallylydnad för första gången, det gick super bra och Anton kammade hem ett godkänt resultat. Bra jobbat och själv blev jag riktigt intresserad av rally och började leta runt efter kurser. Anton, Lucas och Rosie fick också följa med till Lidköpings arenan och SKKs utställning där. Det var en roligt dag då alla placerade sig i sina klasser. Marita och Anton var också iväg på en inoff. där Anton blev BIM. I slutet av maj var Lily och jag iväg till Uddevalla BK och tävlade i lydnadsklass I efter hur många år som helst frånvaro från lydnads tävlandet. Men Lily fick ihop ett andra pris och jag var nöjd. Rosie fick sitt första HP i viltspår dagen före, stor lycka. 

3 Juni hade Cocker klubben DM i Viltspår och självklart ställde jag upp på det. Lucas slog till med att vinna DM och Molly blev 2:a. Båda dessa fick HP för sina spår. Jag hade även med mig Maja som blev 7:a och Rosie 6:a. Anton och Oliver var också med och Anton kom på 4:e plats och Oliver 8:a. Den 5 Juni åkte Rosie, Lucas, Anton, Oliver och Ollie till Göteborg och genomgick BPH-testet. Det var en mildare variant av MH, men passade våra hundar bra som alla hade nästan lika dan bedömning. Vi var också iväg på SKK s utställning i Vänersborg. Där var det total gyttja som rådde. Rosie fick excellent och Lucas kom 2:a med Ck i sin klass. Vi var också med på Viltspårs pokalen bland 68 andra hundar. Molly och Rosie var de som fick HP för sina spår och Rosie blev även provbästa hund på lördagen. Molly placerade sig som nr 10 och Anton som nummer 8 på den här tävlingen. 

1 Juli åkte Rosie, Lucas och jag till Borås utställning och mötte upp Marita och Anton. Där vann Anton klassen, Rosie blev 2:a och Lucas blev 3:a. Alla tyvärr utan CK. Den 7 juli fyllde vår yngsta dotter 18 år och jag och hundarna var då i Tvååker på utställning. Rosie fick sitt första CK i utställningssammanhang och jag var bara så glad. Vår yngsta kulll fyllde också 2 år den 10 juli. Under juli månad var det rätt så ok väder så då var Lucas och Rosie och jag vid havet flera gånger. Lucas lärde sig apportera dummys från havet och det gick riktigt bra. Jag fick med mig mannen till Norge och Rygge på Norska spaniel klubbens utställning. Där gick det fantastiskt bra och Rosie blev 2:a BT med Cert. Lucas blev 3:a med Ck. En fantastiskt roligt dag. Anton gjorde sin andra start i rally och fick ytterligare ett godkänt resultat. Själv gick jag en två dagars kurs i rally och tyckte det var super kul och även hundarna. 

Augusti månad och fler spår och Anton fick sin rallylydnads titel och var även i Norge och tävlade viltspår och hem kom han med ytterligare en titel i bagaget. Ett norskt viltspårs championat. Molly, Lily, Maja och Rosie och jag kom iväg och tävlade i rally och fick 3 godkänt resultat. SSRKs utställning i Gustavsberg var inbokat, men jag hade känt mig dålig en längre tid och precis den helgen som utställningen var kom jag in på operation och blev kvar där. Men jag hade så fantastiskt snälla vänner och valpköpare som tog med sig mina hundar och även sina egna och visade dem. Det gick så bra i uppfödargruppen att de blev BIS-4. Stort tack till Er som gjorde det möjligt.

I september tävlade Molly, Lily, Maja och Rosie i rallylydnad igen och på en och samma tävling slog de till och blev 4 godkända resultat, därmed blev Rosie den som knep rallylydnads titeln först av mina. Tre starter och tre godkända resultat blev det för henne. Molly och Lily hade gått två starter med två godkända resultat och jag hade hoppats på att hinna vara med på en till tävling innan årets slut men tyvärr blev vi bortlottade. I slutet av september kom även vår dotter Frida hem från ett år i USA. En sådan härlig dag att ha henne hemma igen. Hundarna och jag gick också några spår och alla har fått första priser. Även Lily dammades av och gick ett spår. 

Oktober månad hann vi tävla fler viltspår och vår äldsta dotter fyllde hela 20 år. 

November och fler viltspårs resultat. Nu var 7 spår med 4 hundar avklarade. En tripp till Lilleström med Rosie, Lucas och Pelle var inbokad, men det blev bara Rosie och Pelle som åkte med. Rosie fick ett excellent och blev placerad 4 i en stor stor klass. 

Den 5 december fyllde Mollys kull 8 år och blev veteraner. En inoff. utställning med BIR & BIM blev det också tid med för Rosie och Lucas. Molly drog på sig en förkylning och fick vätska i lungorna. Det var några oroliga veckor och hon fick medicin och orolig matte som jag är blev det en del veterinär besök men sån tur är så är hon bra igen. Men detta har gjort att jag nu inser att hon börjar bli äldre och skall få ta det lite lugnare nästa år. I mitten av december åkte en kompis och jag iväg till Älvsjö mässan i Stockholm för årets sista utställning. Det var ofantligt många cockrar anmälda och vi fick ett VG och ett Ecxellent med oss hem men tre roliga dagar och fint hotell.

Det här var lite vad jag, mina hundar och min uppfödning presterat under det gångna året. Nu siktar vi på en händelserikt 2013. Planen och målsättningen för nästa år blir att få några nya titlar på några av mina hundar i viltspår och rallylydnad och även en valpkull hoppas jag på. Tiden får utvisa vad som komma skall. Jag vill rikta ett stort tack till mina valpköpare som tar så väl hand om sina hundar och låter mig träffa dem då och då.  Att Ni kommer hit och hälsar på uppskattar jag väldigt mycket. Jag är så glad att just Ni har en valp ifrån mig och att jag har förmånen att få följa Era liv. Bättre än så här kunde det inte bli.

Jag önskar alla mina vänner och bekanta och alla Ni hemsidans besökare ett riktigt Gott Nytt År. 

2012-12-25

Julafton avklarad och idag har vi varit och gått en långpromenad i det fina vinter vädret. 1 minus grad och snö har vi här i Lysekil. Hundarnas tassar fick sprayas med "vacker tass" så de inte skulle få klumpar och snö i pälsen. Vilken härlig promenad vi fick. Frida vår äldsta dotter följde med mig ut på promenaden. Hundarna fick härja fritt över ängarna och sprang som bara den. Alla var pigga och glada och det är härligt att vara hundägare när de håller sig intill och inte drar iväg på egna äventyr. Några bilder från vår dag kan ses här >>


Lucas, Rosie & Maja


Lily & Rosie


Nu skall vi fotas ...


Bättre än så blev det inte..

GOD JUL !!

2012-12-21

 

I veckan som gått har jag hunnit med att trimma och bada Maja & Lily så nu är de riktigt jul fina, rena och goa. Har varit iväg på den sedvanliga senior kontrollen hos veterinären med Molly. Vaccinerade både Rosie och Lucas samtidigt. De andra skall även de vaccineras men eftersom jag skall tillbaka till min veterinär och ta bort några ålders vårtor på Molly i början på januari så tar vi och vaccinerar dem då istället. 

Rosie och Lucas är redan rena och trimmade efter helgens utställning så nu har jag bara Molly kvar. Har haft ofantligt att göra på jobbet den här veckan och idag när jag satt och tog mig en kopp kaffe och åt en smörgås innan jag skulle ut med hundarna efter jobbet så bet jag sönder en tand. Typiskt att göra det precis nu inför jul när allt är stängt. Får vänta och se om tandläkaren har någon tid för mig nästa vecka. 

Det är mycket nu inför jul och jag har inte hunnit handla och greja så mycket men på lördag skall mannen och jag åka iväg och göra det sista julklappsinköpen. På söndag blir det städning av hela huset och på måndag kommer nästa hela släkten hem till oss och firar jul. Det är nog första gången som både Pelles syster med familj och min syster med familj kommer hit. Det skall bli riktigt kul. 

Något annat som också är roligt och kul är att jag fått fler kort på Nemo som bor i Uppsala. Han är bror till vår Lily och så otroligt lik Molly. Jag blir så jätte glad när jag hör ifrån mina valpköpare och de berättar hur de har det med sina hundar. 

Blancock's Proud Line


Nemo 8 år gammal

2012-12-16

Rosie, Blancock's The One And Only
Excellent i en stor öppen klass


kortet taget med min iphone, därav dålig bildkvalitee

Hemma igen efter tre dagar i vår huvudstad. I fredags middag åkte min kompis Hanna och jag med några av våra hundar till Stockholm för att vara med på Svensk Vinnarutställning. Vi hade bokat in oss på Scanic hotell vid Kungens Kurva. Ett jätte fint hotell med varsitt rum där hundarna kunde vara med. Vi fick varsitt rum och både Rosie och Lucas trivdes på vårt rum. De intog sängen när vi kom och låg och såg på tv med mig på fredag kväll innan vi somnade. Upp tidigt för lite rastning och sedan blev det föning av våta hundar. Det tog lite tid så jag hann inte med den goda hotell frukosten som serverades. Kl. 07.00 var vi redo för att köra till Älvsjömässan. Vi kom in på området och kunde installera oss vid våra respektive ringar vid 08.00. 

I Lucas klass var det 22 anmälda hundar och vi fick dela upp oss i grupper. Tyvärr tyckte domaren att Lucas var något för stor och grov och för energisk i sina rörelser. Han fick ett VG och jag tror hälften av hanhundarna också fick det, så det var inget att deppa ihop för. Tyvärr inget kort på Lucas eftersom min kompis var inne i sin ring samtidigt. 

Sedan var det lång väntan innan Rosie skulle in i öppenklass tikar. Här var det 28 stycken tikar anmälda och jag tror att det bara var en som uteblev. För Rosie gick det något bättre, hon fick ett excellent och fick visas en gång till i konkurransen men det blev ingen placering där. Jag hade iof. inte väntat mig något mer då det var så många fina tikar med. 

Tiken som vann var en av Tord Lundborgs uppfödningar, Sacha, en röd jätte fin tik som gulliga Camilla Benon har i sina ägor. Det var så himla skoj att hon vann klassen, de blev sedan 4:a bt med Cert, så stort grattis Camilla. 

Rosie bland 28 andra tikar i öppen klassen


Vi står trea fr. vänster, kortet taget med min iphone.

Trötta hundar efter dagens utställning. 

När vi kom tillbaka till hotellet snöade det väldigt mycket så vi var glada över att ha bokat en natt till. Det blev en promenad med hundarna, fixa lite på rummet, ge hundarna mat innan Hanna och jag körde bort och åt pizza på Pizza Hut. När vi ätit färdigt åkte vi tillbaka till hotellet och rastade hundarna en gång till innan vi åkte iväg och gick på bio. Det blev Skyfall, James Bonds senaste film. Den var bra och när vi kom därifrån vid 23-tiden blev det ytterligare en promenad med hundarna innan natten. 

Fin frukost i morse blev det innan vi styrde kosan mot Lysekil igen. 5,5 timme tog det att ta sig hem mot 7 timmar till Stockholm. Men vägarna var fina att köra på. 

Nu är vi trötta och snart skall jag hämta äldsta dottern på jobbet vid 22-tiden innan det blir sängen för mig. 

Det här var årets sista utställning för oss, nästa utställning blir på My Dog i januari. Inga andra tävlingar är planerade i år heller, alla viltspår gjorda och även rallytävlingarna. Nästa år hoppas jag att vi skall komma iväg på några fler rally tävlingar.

2012-12-09

Idag tog vi några kort på Rosie och Lucas i vintervädret eftersom det inte blev några bra kort på dem i ridhuset igår men tyvärr så strejkade kameran när vi skulle fota Lucas, så det blev bara ett kort på honom. Nedan mina hundars kritik från domaren Alf Carlsson. 


Rosies kritik från Dingle utställningen. Domare: Alf Carlsson

"Tik av god typ, välskuret huvud, vacker hals, överlinje och kors. Välplaserad svans, vacker välskött päls, välvinklad, välmusklad, rör sig med mycket driv i steget, bra temperament, välvisad. "


Lucas kritik från Dingle utställningen. Domare: Alf Carlsson

Öppen kl. hane av god typm, vackert huvud med bra könsprägel. Välburen svans, välutvecklad bröstkort med bra djup, bra skulderläge, välmusklad, välvinklad, vacker välskött päls, fina rörelser från alla håll, bra temperament, välvisad. "

2012-12-09

2012-12-08

Blancock's The First Of Them All

Lucas, on the move...

 

I dag har vi varit på en inoff. utställning som 3.orna på Dingle landbruksskola anordnade. Det är alltid roligt att åka på utställning men i går var det hiskligt kallt, både inne i ridhuset som vi var i och ute. Jag hade köpt en ny "rätt" snygg kavaj som jag tänkte ha på mig med matchande stövlar men jag tror det var ca -10 grader så det blev att ha på sig ordentligt med kläder istället. Hundarna fick ha täcken på sig i sina burar. När vi rastade hoppade de ibland på tre ben för att det var så himla kallt i snön. Själv så dras jag med en envis hosta som aldrig tycks ge med sig, den har jag haft sedan vi var i Dublin för över en månad sedan, så snart blir det nog till att gå till läkaren. Tror jag skall besöka vår företags läkare i veckan som kommer. 

Jag hade med mig Rosie och Lucas till utställningen. Pigga och glada som alltid, men idag var de extra pigga när det var så kallt. Men mina små godingar skötte sig väldigt bra och jag är verkligen nöjd med dem på alla sätt. Lucas var ensam i sin klass och fick HP och gick sedan vidare och fick möte en jätte fin v/s junior hane från Sjösvängens kennel. Den här gången vann Lucas över junioren. Rosie fick möte två fina Wavechatcher tikar i öppen klassen och vann den med HP. Därmed möttes Rosie och Lucas i BIR och BIM, snälla Frida Ankersen som var där med sina små fina valpar hjälpte mig att visa Lucas, tusen tack Frida. Domaren gav den här dagen BIR rosetten till Rosie och hon blev sedan BIG 2  i en stor grupp 8. 

För min kompis Hanna blev det 3 x BIR med sina snauzchrar. Valp, öppen klass och veteran. Grattis Hanna till super snygga och trevliga hundar. Trötta och kalla, framför allt kalla åkte vi hem med våra hundar. Trots att vi hade vår volvo blev det trångt i bilen med 5 hundar, vagnar, burar och packning. Får se hur vi får plats nästa helg när vi skall till Stockholm, eller om vi kommer iväg... Den här veckan får vi följa väder prognosen och se vad som komma skall. 

2012-12-05


Charlie, Melwin, Nemo & Lily

Idag för 8 år sedan födde Molly sin första och enda kull med valpar. Det blev 4 stycken, tre killar och en tjej. Vid 8 veckors ålder flyttade de åt olika håll. En av killarna  köpte en av mina bästa vänner,Siv, Melwin med familj bor här i Lysekil, inte långt ifrån oss, så honom träffar jag titt som tätt. Nemo flyttade till Kjell och Berith i Uppsala och Charlie flyttade till Nol. Jag hoppas att valpar har gett sina ägare mycket glädje genom  dessa 8 år. Idag blir de veteraner. Stort grattis till Er alla. Molly, Lily och jag önskar Er en fin födelsedag. 

2012-12-02

Våra hundar

Från vänster: Lucas, Rosie, Molly, Lily & Maja

I dag har min snälla syster Annika varit med och gått i skogen med hundarna. Vi åkte iväg till en skog som ligger ca en mil från Lysekil där det finns jätte fina stora ängar och skogsvägar att gå på. Solen sken och det var ca 9 minus grader ute. Större delen av promenaden fick hundarna springa lösa och härja med varann på ängarna. En riktigt härlig kall dag har det varit. Vi fotade hundarna i det fina vädret. 

Lily rullar sig 

Maja springer på ängarna

Lily poserar i solen

Lucas & Molly

Maja & Rosie

2012-12-01

Idag har Laban med husse och matte varit här och hälsat på. Alltid så jätte trevligt när de kommer. Laban hamnade en stund på trimbordet innan vi gick ut och skulle ta några kort på honom innan mörkret kom. 

Jag fotade en hel massa men tyvärr de finaste när Laban ställer upp sig själv blev så suddigt, så himla tråkigt när han stod så väldigt fint. Men det är full fart på den här killen så han stod inte still många sekunder och själv är jag ju ingen proffsfotograf som vet hur man ställer in kameran riktigt. Har länge tänkt gå en foto kurs men när skall man ha tid??? Vi fick i allafall flera jätte trevliga timmar ihop, Laban, Bengt, Elisabeth och jag. Tusen tack för att ni kom och för den jätte fina julklappen som vi fick. 

Mina egna hundar och jag har varit iväg och gått en långpromenad på en ny led som vi hittade idag på vår skogspromenad. Där kunde de springa fritt nästan hela tiden och sedan när vi kom hem har de sovit i stort sett hela dagen. I morgon skall jag försöka fota dem allihop för att försöka sätta ihop ett litet julkort. 

2012-11-28

Blancock's Tea For Two

Thea

En hälsning från Thea som bor i Norge. Där har det kommit lite snö och Thea är ute och springer med barnen i familjen. Hon är lika go och snäll som alla de andra syskonen. Pelle och jag hade en liten tanke på att åka vägen om både Thea och Simon i söndags när vi  åkte hem från Lilleström men det blev lite sent och så kom snön så vi ville gärna hem så fort som möjligt. Frida och Emma passade övriga hundar och vi ville inte bli för sena så därför får det bli en annan gång. Men jag längtar riktigt efter att få träffa dem igen. 

2012-11-25

Rosie fick excellent och blev 4:a i klassen på NKKs utställning Lilleström. Hon fick jätte fin kritik och bedömning av den finska domaren Tarja Hovila men tyvärr inget CK. Det blev inga bra kort i hallen utan det får duga med dessa två. Tyvärr fick Lucas stanna hemma idag men vi tar nya tag till Stockholms mässan i december. 

Nu är jag helt slut, det tar på krafterna att gå upp tidigt och åka iväg. Det som återstår av kvällen är att jag skall ta alla hundarna på en promenad och sedan är det tv och lite annat som skall göras innan det är ny morgon, ny vecka och jobb igen. 

2012-11-24

Tittade i morse in på SBK's tävlingar och klickade in mig på Ale BK's sida och fick se att Molly låg på 21 reserv plats och Lily tror jag var på 28 reserv så adjöss med den tävlingen i Rally. Där föll mina förväntningar på två hundar till som skulle få en ny titel i nybörjar klass rally. Det var ett av mina mål för året och det var ju fasligt synd att det inte kunde bli så. Jag kan inte tänka mig att 20 stycken hundförare backar ur innan tävlingsdagen. Då får jag ändra mina planer lite grann. Ett av mina mål för året var att Molly, Lily och Rosie skulle få sina RLD N titlar och kunna gå vidare nästa år i fortsättnings klass och så skulle jag kunna satsa på Maja och Lucas i nybörjar klass istället. Ja så kan det blir. 

Idag har jag i allafall anmält Rosie och Lucas till My Dog 2013. Det blir till att hoppas på mildväder då jag kommer att köra till Göteborg i två dagar. Skall också anmäla Lily, Rosie och Lucas till en inoff. utställning också. Första långpromenaden är avklarad, nu skall jag titta igenom vad man skall ha med sig imorgon, avmaskade hundarna i går kväll med milbemax inför Norge resan och så skall de små i badet i eftermiddag. 

Men först nu så skall jag sätta mig en stund i soffan med Pelle och äta Ben & Jerry glass med en kopp kaffe. 

2012-11-20

Till helgen skall vi åka till Lilleström i Norge på Norsk vinnarutställning. Det är en finsk domare, Tarja Hovila, som dömer och jag har ingen aning om vad hon gillar. Men det blir säkerligen en trevlig dag för Pelle min man skall följa med igen. Det är andra gången som han åker med mig på utställning och sist gick det ju bra när han var med och vi var i Rygge på Norska Spaniel klubbens utställning. Jag har inga större förhoppningar på några super resultat för det är många många fina hundar som åker dit men det är ju alltid roligt med hundutställningar och det blir som det blir. 

Mina två små yngsta som skall få följa med till Lilleström, Lucas och Rosie. 

jag har lagt in några nytagna kort på Lucas >>> Rosie >>> och på hundarnas sida >>>

Året börjar närma sig sitt slut och jag har några saker och aktiviteter inplanerade innan året är till ända. Lilleström till helgen, en liten inoff. utställning där Lily skall få följa med och vara med i veteranklass för första gången. En rallylydnads tävling för Molly och Lily om de kommer med för sist jag tittade in var det 179 anmälningar och 98 i nybörjar klassen som vi anmält oss till. Då blir det antagligen lottning igen. Helgen därefter har min kompis och jag bokat in oss på hotell i Stockholm från fredag till söndag för årets sista utställning. Sedan blir det några veckors uppehåll innan det är dax för My Dog i Göteborg. 

2012-11-19

Lucas, Rosie  & Maja på skogs promenad. 

Tog några nya kort på hundarna idag.


Lucas vår prins 


Mamma Maja, vår underbart lätta och goa hund


Syrran Rosie vår prinsessa

2012-11-18

Maja och Rosies sista viltspår

Idag har jag varit iväg till Vänersborg och Ursands Camping och friluftsområde. Det var mycket folk och hundar i röresle där vill jag lova. Man får inte ha en tittig hund där inte. När domaren gick igenom var Majas ruta låg, korsade ett rådjur hennes ruta. Maja följde den med blicken men när jag väl släppte henne in i rutan gick hon lugnt iväg och tog sin spårstart där domaren hade lagt den. Hon tog ingen notis om att ett rådjur precis passerat i hennes spår. Hon gick lugnt och fint hela spåret igenom och hade ingen som helst avvikelse åt något håll. Satt perfekt vid skottlossningen och gick glatt iväg när domaren kom tillbaka från att ha avlossat skottet. 15 minuters tog det för Maja att hitta sin klöv. Det kändes riktigt bra när vi kom fram till klöven, därför kände jag ingen oro när domaren sa att - det här gick ju inget vidare;). 

Sedan hämtade jag Rosie, hon hade inga som helst problem med att hitta sin spår start. Gick iväg i rätt riktning direkt. Hon var något snabbare än Maja. Rosie fick en mindre ringning vid sträcka 2 och 3 och hade troligtvis Majas rådjur i sitt spår. Men hon gick på som en klocka och fick även bada sig igenom ett djupt dike. Hennes spår tov 13 minuter. 

Domaren tog protokollen och gick till sin bil medans jag satt i min och väntade på resultaten. När han var klar så blev det ett första pris med HP åt Maja och ett första pris åt Rosie. Jag är så nöjd med mina hundar och framförallt att de tycker det är så himla skoj att gå spår. Nu har alla 4 gått sina 7 spår inför Årets Viltspårscocker. Vi får se vad resultaten blir efter årets slut. Hur som helst så är jag iallafall jätte nöjd med dem allihop. 

 

2012-11-14

Blancock's Total Lost

Anton & Marita har varit iväg och tävlat årets sista viltspår

Anton och Marita har varit i Vänersborg och tävlat spår igen. De har inte gått spår sedan de var i Norge och tog hem den Norska Champion titeln i augusti. Anton spårade så bra så han fick ytterligare ett HP för sitt jobb. Nu har Anton gått sina 7 spår inför årets Viltspårs lista och han har kammat ihop hela 17,86 poäng och ligger fn. på en fin 2:dra plats tillsammans med sin bror Lucas. Stort grattis Marita. Jag är så himla glad över all träning och allt jobb du lägger ner på Anton och att han tycker att det är kul med träning och tävling visar väl hans resultat på. Anton har haft ett fantastiskt bra tävlingsår och tävlat rallylydnad med stor framgång och fick sin RLD N titel efter tre tävlingar. Han har blivit både Svensk och Norsk Viltspårschampion och har även blivit utställd med Excellent och klassvinst i år. 

Själv har jag inte tävlat sedan den 28 oktober och jag har två spår kvar att gå för att få ihop våra 7 spår på alla mina 4 viltspårshundar, dessa är inbokade sedan en tid tillbaka. Tittade på Årets cocker listor som nu är uppdaterade och ser att jag har några hundar med på tre olika listor. Allroundcocker, Rallylydnadscocker och Viltspårscocker är några av de listor som de finns med på. 

Sedan sist uppdatering har jag hunnit med att åka till Dublin som ligger på Irland med min familj och där sett en hel del kultur och även shoppat lite. Varit med jobbet i Tyska Leipzig på företags besök i några dagar och även varit på en två dagars konferens med mina jobbar kamrater. Nu känns det som om jag behöver vara hemma och vila lite och träna med hundarna inför årets sista rallylydnads tävling och några utställningar som jag anmält till. 

2012-10-28

Årets sista spår med Molly & Lucas i Sollebrunn

I dag tog jag med mig Molly och Lucas och åkte till Sollebrunn för att möta upp min domare Björn Johansson som dömde för Dalslands Dreverklubb. Först körde jag lite fel så det var bra att jag åkt i väg tidigt för att ha lite tid till godo. Tror jag körde två mil extra innan jag kom fram till vår mötesplats. Jag hade hoppats på att få 4 spår när jag bokade in dem för en vecka sedan men eftersom det är jakt nu och många rör sig ute i skogen så fick det bli två den här gången. Jag valde att ta med mig Molly och Lucas. 

Domaren sa att han stött på jägare med hund när han la det ena spåret så där kunde det bli lite problem eftersom blodet kunde ha blivit lite mer utspritt än det var tänkt. Jag valde att ta med Molly till det spåret eftersom hon går på rutin och jag känner att om någon skulle klara den uppgiften så var det hon. Det visade sig att jag valt rätt. Molly tog sin start och gick iväg och höll sig i spårkärnan hela spåret igenom, var inte ur spår någon gång och domaren kunde inte annat än att ge henne HP för hennes insats. "En synnerligen kompentent spårhund, väl värd sitt HP" var några rader från vårt protokoll. Hon är så härligt glad Molly och gillar verkligen det här med spår. Nu har hon gått sina 7 spår inför Årets viltspårscocker, vi får se hur långt hennes prestation i år räcker. Jag är mer än nöjd med den gamla damen.

Lucas var super taggad och så glad, han är en härlig och genomtrevlig kille som inte gått några spår sedan i juni så jag hade inte så stora förhoppningar på hans spårarbete. Men Lucas tog sin start, gick jätte bra men fick tyvärr en viltstörning och där försvann hans HP men ett första pris blev det och vad glad han blev när han hittade sin klöv i slutet. 

Jag var jätte nöjd över mina hundars jobb och de fick varsitt ben att knaga på under bilresan hem. När vi nästan var hemma åkte vi till en skog som mynnar ut i stora härliga ängar där vi tog den sista promenaden så de kunde springa av sig den sista energin för kvällen. När vi kom hem hade Frida tagit med sig de andra hundarna ut på en promenad. 

Nu är det bara Maja och Rosie som har varsitt spår kvar att gå i år. Då har Molly, Maja, Rosie och Lucas gått sina 7 spår allihop. Vi får se när vi får till deras spår. Jag hoppas att snön dröjer ett tag till. 

2012-10-25

I eftermiddag tog jag ledigt några timmar för att hinna åka till Vänersborg där jag förra veckan hade bokat in ett spår åt Maja. Jag tog med mig alla hundarna i bilen. Emma och hennes pojkvän följde med för att bli avsläppta på Torp köpcentrum en stund under tiden som jag gick spår några mil bort. Det drog in ett litet oväder innan jag kom fram med hagel skurar och blåst. Men när jag väl kom till Bojetorpet så var det lugnt och stilla igen. Ett helt topen spår väder. Lite kyligt och blött i marken och Maja gick som en klocka. Hon var jätte duktig och jag blev inte ett dugg förvånad när hon fick HP för sitt spår. 

På hemvägen plockade jag upp Emma och Putte igen på torp och körde hemåt. När vi var en mil hemifrån stannade vi och Emma tog över ratten och själv gick jag hem den sista biten med allihop. Då fick de ju sista promenaden också innan kvällen. Nu är Maja badat och nu är det dax att föna henne torr innan kvällen. 

MajaSE VCH Westerner Dance For Me

2012-10-20

Blev så jätte glad en dag när jag fick ett meddelande på fb från Ann Lönn som äger Mollys helsyster Monya, Line Sam Private Memory, där hon berättade om Mollys syster. Jag är ju så väldigt intresserad av mina hundars släkt, hur de har de och vad som hänt i deras liv. Ann var snäll och lät mig använda kortet som hon skickade med på Monya till min hemsida, stort tack för detta. Visst är de lika de gamla damerna, 11,5 år gammla?

Molly

Monya

2012-10-19

Lucas
Blancock's The First Of The All

Efter promenaden I går kväll tog jag med mig Lucas, hämtade min kompis och hennes riezen hane och så åkte vi till Munkedal där det är fri ringträning en dag i veckan. Man kan även testa lite rally banor och social hantering. Fikar och pratar med likasinnade människor. Det är verkligen ett väldigt bra initiativ. Lucas och jag såg verkligen ut när vi åkte därifrån. Med dyblöt hund med sågspån i pälsen så var vi inte särskilt rena när vi körde därifrån. 

Jag är så glad i den här hunden, han är så positiv till all typ av träning. Det vi behöver träna på är lite mer är lugn när folk skall prata och klappa på honom. Han blir så väldigt glad och svansen går som en elvisp. Han sprang super fint i ringen och rörde sig väldigt bra, tycker att han blir mer och mer lik sin ur snygge far. 

2012-10-14

20 år idag.

Vår äldsta dotter Frida fyller hela 20 år iag. 
Är så glad att hon är hemma från USA den här födelsedagen. 

2012-10-13

Blancock's Tears Don't Help

Oliver

I dag har Oliver och matte Ingrid varit här för lite trimning. Oliver blir bara snyggare och snyggare och nu vid nästan 2,5 års ålder så har han verkligen blivit super fin. Jag visste det när jag sparade på honom för långe sedan att han skulle bli fin och jag fick rätt. Oliver är inte bara snygg utan även jätte trevlig hund. Men jag är inte förvånad eftersom det visade sig att alla Maja och Eccos valpar har blivit så himla bra. Snälla, trygga och goa hundar allihop. Många fler kort som jag tog på Oliver idag innan han gick hem till sig finns på hans sida >>>

Efter att Oliver gått hem tog jag med mig mina och åkte till skogen en tur. De är så himla pigga allihop nu så jag vet inte vad som hänt. Molly sprang som en gasell över ängarna och jagades av Rosie och Lucas. Ja.. Lucas han försöker hålla sig till mig så mycket som möjligt, han har sten koll på vad jag gör. Lucas och jag tränade lite ringträning och även lite rally moment en stund när de andra sprang omkring. Det är mycket djur som är i rörelse nu under älgjakten så man får hålla  koll på hundarna så de inte springer alltför långt bort.

Rosie 

Molly och Lucas

Molly,Lucas & Rosie

Har anmält Rosie och Lucas till Lilleström i norge nu och planen är även att åka till Stockholms mässan med de yngsta. Ev. kommer Lily att få åka med och gå i veteran klass för första gången men det är inte helt säkert ännu. Min kompis har med sig sina två riezen och så har vi en tjej som passagerare också som ville följa med så vi får se om Lily får plats. Annars får det bli en annan gång. 

2012-10-11

Lily

I morse när jag tog första promenaden med hundarna vid 5-tiden så var det minus grader här hemma för första gången. Nu är vintern på gång och det känns tråkigt eftersom det blir så mörkt fort när man kommer hem från jobbet och det är svårt att hinna med allt som man vill göra i dagsljus. Hundarna och jag har iallafall hunnit med en sväng till skogen där de sprungit på ängarna. Vet inte vad som hänt med dem men de är super pigga allihop. Jagar varann och springer ikapp och leker. Kan det bero på att det är kallare i luften eller till att jag bytt till Royal Sensible och färskfoder tro??

2012-10-06

Laban

Blancock's Talk About It

I eftermiddag har Laban med sin hussse och matte varit här och hälsat på. Han skulle bli vinter fin hade vi bestämt. Laban är en super glad och go kille, mycket högt älskad av sin familj. Han kunde inte fått ett bättre liv än de han har hos Bengt och Elisabeth. Vi fick en jätte trevlig eftermiddag ihop och åt budapest längd och winerbröd som Bengt och Elisabeth hade med sig. Jag fick också en super fin blomma och jag hoppas att jag skall kunna sköta om den ordentligt. Jätte tack för gott fika och trevlig besök. 

Bengt & Laban

Elisabeth & Laban

Laban spanar 

Förmiddagen la jag ett bruksspår åt Molly som hon fick gå efter en ligge tid på ca 1 timme. Undertiden som spåret låg tog jag och hundarna oss en promenad. Molly hittade och tog in alla 6 brukspinnar som jag la ut åt henne. 

Tidigare i veckan var Rosie, Lucas och jag och tränade ringträning i Munkedal. Rosie är ju så himla lättvindig, står där man ställer henne. Lucas är väldigt pigg och hoppig när vi kommer bort ibland och sprang mest på två ben ett tag men lugnade ner sig efter några varv i ringen. Han är så otroligt glad när någon klappar och pratar med honom. "Domaren" som kände igenom hundarna är ju vanligt hundfolk som hjälper till för att folk skall få träna tyckte att båda hundarna hade en super kontakt med mig hela tiden. Kanske inte önskvärd för många som ställer att man har en hund som springer och tittar på ägaren men för mig som tränar annat tycker jag att det är idealiskt att ha en hund som håller koll på mig. 

2012-09-30

Söndag morgon och upp tidigt. Hundarna fick mat vid sex och sedan ut en liten stund i trädgården. Själv fick jag i mig lite frukost på stående fot innan det var dax att gå en promenad med hundarna innan jag skulle ta med Molly och Maja till Kungshamn där jag bokat in varsitt spår åt damerna. Västsvenska drever klubben och domare Bengt Helgesson var den som skulle döma dem idag. 

Först ut var Maja, hon gick som en klocka och själv tyckte jag att hon spårade super bra. Hon fick vittring på vilt en gång och gick ifrån spåret ca 10 meter men kom tillbaka snabbt igen för att fullfölja. Om jag läste henne rätt så var hon i spåret nästan hela tiden. Det var verkligen blött och lerigt. Domaren sa att det haglat på kvällen innan när han lagt spåren som legat i över 15 timmar.

 

Sedan så fick Maja lägga sig och vila i bilen en stund medan Molly fick gå sitt spår. Man kan rakt inte tro att Molly är så gammal som hon är (11,5 år), hon uppför sig som en ung hund och hoppar och skuttar i snåriga partier för att ta sig fram. En gång trasslade hon in sig i en stängsel tråd som låg på marken och själv så snubblade jag över en annan stängsel tråd och föll pladask i leran. Sån tur var hade jag regn kläder på mig och kunde ta av dem innan jag åkte hem. Molly gick också jätte bra så jag kan inte vara annat än super nöjd med deras spår. Båda mina tjejer fick varsitt första pris.

 

När vi kom hem så blev det en skogs runda med Lily, Rosie och Lucas på över en timme och därefter blev det badet för Lucas. Sedan fick jag rakat öron och hals på honom och klippt till lite fanor och annat. Det tog en stund. När vi var klara var det gott med middag som Pelle hade fixat. 

Rosie och hennes ben

Syskonen leker i trädgården

Mor och barn

På eftermiddagen tog jag med mig alla upp till brukshundklubben och körde några moment i rallylydnaden. Jätte nöjd med dagens pass och hundarna var så positiva hela passet igenom. Lily och Rosie fick för första gången testa på momentet "frestelsen", det gjorde de jätte bra. 

Blancock's The First Of Them All

* Lucas *

2012-09-29

Regn, regn och åter regn.... det går inte att göra något annat än att gå promenader och sedan vill hundarna helst vara inne igen. Päls vården tar mycket tid nu. I går kväll fick jag badat Rosie och gjort iordning henne och  i morgon är det Lucas tur. Det varar inte så länge som de är fina men gör ju gott för stunden i allafall. 

Nu har jag anmält Molly och Lily till en rallylydnads tävling igen, det blir i Göteborg och inomhus den 8/12 om man kommer med på den. Funderar ett tag till om jag och Rosie är redo för fortsättnings klass. 

Blancock's Lily Of The Valley

* Lily *

2012-09-22

Oj vad veckan har gått fort, det är full fart här hemma med jobb, hundar och övrigt. I veckan som gått har jag hunnit med att träna lite rally på brukshundklubben med Lucas och Rosie. Jag hade med mig dem då det var öppet hus på klubben och fick då träna momenten med störning. Lucas gick jätte bra och höll fotpositon, utförde momenten som han skulle och nosade inte så mycket i backen. Rosie tränade jag lös med och har nu börjat med fortsättnings momenten i rally. Där skall man inte använda koppel och jag hoppas att Lily kommer med på nästa tävling i nybörjar klass och blir godkänd för då kan vi också börja med fortsättnings klassen eftersom hon går så mycket bättre utan koppel. 

På tisdagen tog jag med mig Molly, Lily och Maja en bit utanför Uddevalla för att gå spår för domare Jan-Inge Johansson. När vi körde över Sunninge bron vräkte regnet ner och bilarna höll ca 30 km i timmen. Det kändes så där eftersom det ösregnat hela dagen och även haglat hemma i Lysekil och nu drog detta in över Uddevalla när vi körde dit. 

Men har man bokat spår så har man och det kändes verkligen som en utmaning att gå spår i det här vädret. Lily som inte spårat en tävling på ett år och bara gått ett tränings spår det här året var jag riktigt spänd på hur det skulle gå för. Anledningen till att även hon skulle få gå ett spår är att vi i år vill vara med på Årets allorund lista. Lily har nu meriter i lydnad, rallylydnad, utställning och viltspår och har fått ihop 23 poäng. Det är ju ingen segrar plats på något sätt men det är roligt att ha tre hundar med på den listan. Maja och Rosie ligger också med där på 30 poäng. Båda i grenarna rally, viltspår och utställning.

Spåren som hundarna gick hade legat i ca 14 timmar och det var väldigt blött i marken. Nu var det bara till att helt förlita sig på att hundarna hittade spåren och klöven i slutet. Jag hade inte behövt oroa mig, alla tre visste vad de gjorde och både Molly och Maja spårade så säkert och rätt i spåret att de båda fick varsitt HP för sina spår. Jippie vad glad jag blev... Lily spårade också jätte bra men hade genat över en väg lite för tidigt och tagit spåret längre fram så hon fick ett första pris och det är jag väldigt glad över. 

2012-09-15

I dag har Lucas och jag varit på Lysekils Ryttarförening och tittat på dressyr tävlingar. Åh.. ibland längtar jag tillbaka till häst tiden och då man hade häst och tränade dressyr och åkte iväg på tävlingar, men sedan så känns det rätt bra när man tänker på hur mycket tid det tog och allt jobb med att hämta foder och strö, köra häst transport till och från tävlingar och bete och allt runt omkring. Det är ju så mycket lättare med hundarna som man bara kan slänga in i burarna i bilen och köra iväg till klubben för träning eller åka och tävla på annan ort. Men man kan inte komma ifrån att det var en roligt tid men allt har sin tid.  32 år med häst , det är många år det. Men men... 

Lucas tyckte det var kul att stå på läktaren och titta ihop med mig på alla fina hästar och ryttare som tränade innan de skulle starta. Vi tog oss en skogspromenad efteråt innan vi åkte hem. 

När vi kom hem badade jag Lucas och sedan fick han självtorka ute en stund medans jag klippte gräsmattan. Det har varit fint väder och ca 17 grader varmt idag så när jag klippt färdigt så var han rätt så torr så jag kunde fönad och göra iordning honom lite grann. Nu är han verkligen ren och go igen. 

När vi var klara med det packade jag in alla 5 i bilen och körde till klubben för lite träning. Det blev lite rally moment och några agility hinder som alla fick göra. Lucas fick även apportera trä apporten. Några låga hinder till hundarna fick de också hoppa och springa lite slalom och ta tunneln. 

Alla fick träna utan koppel idag, och det är mycket lättare i rallylydnaden att slippa ha koppel. Lily går mycket bättre utan och gör då alla moment rätt. När hon har koppel på och skall sitta framför tar hon gärna ett extra varv runt mig och det är det som vi fått avdrag på, ej utfört moment. Utan koppel gör hon precis som hon skall. Det blev några sitt till stå också. Det var ett roligt tränings pass och hundarna blev trötta. 15 minuters träning per hund räcker för att de skall känna sig nöjda. 

Min flock... fr. v
Lucas, Rosie, Molly, Maja och Lily

Lucas apporterar 

Lily, vårt hjärta 

Lite ny text under länken Om oss >>>

När jag kom hem från jobbet i torsdags väntade mig världens överraskning, vem står inte i dörren om inte vår Frida som bott i USA över ett års tid, där står hon och  öppnar dörren för mig när jag kommer hem... ja... så förvånad har jag aldrig blivit förut och vilken underbar överraskning. Nu är hon hemma ett tag och vi får se när hon flyger iväg igen. Någon mer som verkligen blev överraskad var vår yngsta Emma när hon kom hem från skolan ... vilken min när hon fick se sin stora syster... Pelle var den i familjen som visste om att hon skulle komma hem. Han hade tagit ledigt från jobbet och hämtat henne på landvetter, fixat en tårta och bjudit hem släkten på ett litet överrasknings kalas. Ja.. det var många som blev förvånade eftersom ingen visste om det här. 

2012-09-10

SE VCH RLD N Blancock's The One And Only

Min pärla Rosie, 2 år och 2 månader gammal idag. Är så glad i henne<3

2012-09-08

Fler bilder >>>

2012-09-06

I dag var det tjejernas tur med lite träning. Jag är mycket förvånad över att det gick så bra med den lilla träning vi gjort det sista. Först ut var Lily, vi körde lite lydnad, några moment ur rally lydnaden och sedan tog vi några hopp och tunnlar som jag tagit fram. Lily tyckte det var ur skoj så det kändes riktigt bra. Själv kunde jag inte springa nåt vidare utan fick mest peka vilka hinder hon skulle ta i agilityn och det fixade hon galant. 


Lily

Nästa hund ut var Molly, hon fick göra några korta sträckor med fot och sedan körde vi flera moment ur rally lydnaden för nybörjare. Molly har lite svårt att sitta framför mig och ta först ett steg sedan två och sist tre utan att försöka komma in på vänster sida. Hon har ju gjort det i snart 11 år och vet att positionen är vid vänster sida... Sedan fick hon hämta några bollar och springa genom säcken och tunneln. 


Molly

Maja, min lilla Maja, hon gillar bäst om hon får springa och leka och hämta bollar. Träning... vad är det... men några rally lydnads moment fick hon göra. Det hon gör bäst är sitt och ligg när jag går runt, då får hon ta igen sig. Hon är den av mina hundar som minst tycker om att träna utan tar allt med ro. Får hon bara sina promenader, mat och klappar så trivs hon bäst. Ja.. vi får se... någon rally tävling får hon åka med på och sedan så får hon väl stanna hemma om hon nu hellre vill det, gumman...


Maja

Sedan fick lillan komma ut... Rosie, hon har då inte (än så länge) ärvt sin mors fallenhet för att sova. Rosie gillar allt man gör med henne. Så hon fick lite uppvärmning med att gå slalom, vändningar och sedan körde vi lite rally moment. Hon gick som en klocka och var så duktig, hon fick även hoppa några hinder och springa genom tunnel och säcken några gånger innan vi packade in oss i bilen och  åkte till skogen där vi gick en promenad och hundarna fick springa lösa. Innan vi kom tillbaka till bilen hittade de så klart en dunder dy pöl som de ville bada i... usch vad det stank i bilen på väg hem så det var bara till att ställa dem i badkaret och bada några hundar när vi kom hem. Det tog en stund att bada och föna dem men nu är de rena och fina och snart är det dax för sängen. 


Rosie 

2012-09-05

B. The First Of Them All, Lucas

Har äntligen kunnat börja att aktivera hundarna igen efter att inte ha känt mig bra det sista. Men nu börjar jag återgå till vardagen igen och  planen är att komma igång och träna och tävla lite grann i höst igen. Idag började jag lite smått med Lucas, lite fot gående, sitt framför, steg förflyttningar & läggande vid sidan, därefter kastade vi lite boll. Något som Lucas älskar. När vi var klara med träningen blev det en genom gång av pälsen också så nu är han så ren och go igen.

2012-09-02

B. The One And Only, Rosie

I dag har Rosan och jag haft lite egen tid ihop. Vi tog oss en liten promenad till skogen som inte ligger allt för långt hemifrån. Hon är en dröm att ha med sig, går inte många meter ifrån och kommer direkt man ropar på henne. Jag är mycket förvånad över hennes lydighet för så trägen har jag inte varit med att träna henne utan hon bara är en sådan himla lätt hund. Till och med min mamma som aldrig någonsin vill ha hund tycker hon är den perfekta hunden... och det säger inte lite. 

Kollade in på cocker klubbens hemsida och ser att jag och Marita har med tre hundar på olika listor. PÅ Årets allround cocker ligger Rosie på delad 4 plats och Anton på 5:e plats och Lily på 7:e plats. PÅ Årets rally cocker ligger Anton på 4:e plats och på Årets viltspårs cocker ligger Lucas på 1:a plats och Rosan på 2:a plats. Jag vet att Marita också har gått en del spår med Anton så jag väntar med att uppdatera vilken plats de ligger på. Så stolt jag är över dessa hundar.

2012-08-27

BIR & BIS 4 uppfödar grupp på SSRK's utställning i
Gustavsberg den 26/8


Marita/Anton, Hanna/Lucas, Ingrid/Oliver & Frida/Rosie

Tusen tusen och åter tusen tack till mina goa och fina vänner som ställde upp och visade mina hundar och även fixade en uppfödar grupp med Maja - Ecco barnen som nu är två år gamla när inte jag själv kunde åka och vara med. Ni är verkligen guld värda och jag är så himla tacksam över detta. Tack snälla.

Fler bilder som min syster Annika tagit från utställningen här >>>

2012-08-23

SE VCH Blancock's Lily Of The Valley

2012-08-19

Rallylydnads tävling

Han gjorde det igen!!!

SE VCH NO VCH RLD N
BLANCOCK'S TOTAL LOST, ANTON
& MARITA FAGERBERG

98 poäng och en 3:dje placering idag på Borås BK's rallylydnads tävling. Hurra och stort grattis!

Och här sitter mina två godkända hundar

Reportage här >>>

2012-08-18

Två fina bröder, Lucas & Oliver
Nytrimmade inför Gustavsberg nästa helg.

2012-08-12

SE VCH NO VCH RLD N

Blancock's Total Lost

I dag har jag fått glädjande nyheter från Marita och Anton som varit i Norge och tävlat spår... Anton med Marita i linan kammade hem ett första pris och blev därmed Blancock's första uppfödda norska viltspårs champion. Jag är verkligen en glad och stolt uppfödare. Jätte bra jobbat Marita och stort stort grattis, så himla kul. Anton har nu bara på kort tid fått två nya titlar till sitt namn, han fick förra helgen sitt rallylydnads diplom nämligen RLD N och idag har han då också blivit norsk viltspårs champion. Ja. ... vad kan man säga.... 

2012-08-04

Rallylydnads debut !

SE VCH Blancock's Lily Of The Valley & 
SE VCH Blancock's The One And Only har idag gjort debut på Ale BK i rallylydnad. 


I morse åkte jag med Lily och Rosie till Ale BK. Jag tog med mig Rosie ifall att.. hon var ju tvåa reserv och det kunde ju hända att någon lämnat återbud. När vi kom till Ale BK gick jag till sekretariatet fick jag besked om att även Rosie kommit med, det var ju jätte bra. Jag meddelade att båda mina tikar jag hade med mig löpte (det är tillåtet att vara med både i rally och agility numera med löptikar) så därför fick jag och hundarna hålla oss lite längre bort på området under dagen och fick nya startnummer. Lily hade startnummer 30 som var sista hund ut var det inget att ordna om och Rosie fick nästkommande startnummer, så det var tur att Hanna var med och kunde hålla den ena medans jag tävlande med den andra, tack Hanna för hjälpen. 

 Båda två (trots löp) gick riktigt bra och blev godkända. Lily med 77 poäng och Rosie med 81 poäng. Så stolt och glad över dessa två är jag. Domarens kritik på dem båda blev "Härligt flyt". Trots att Rosie kändes lite seg så gick hon jätte bra. Lily var inte seg men tog sig ett extra varv runt mig som hon inte skulle göra. Själv är jag inte helt kry men efter några alvedon så gick det ok ändå. Tack till min kompis Hanna som följde med mig till Nödinge idag och hjälpte mig att rasta hundarna under dagen. 

Anton, Blancock's Total Lost med Marita i kopplet fick idag sin nya titel RLD N. Han fick ihop 96 poäng och en 4:e placering. Stort stort grattis till Er, ni är bara bäst. 

2012-08-03

Ordinarie viltspårs prov

SE VCH NO VCH LP I Line Sam Proud Memory & 
SE VCH Blancock's The One And Only

Mina två goa viltspårs hundar har ikväll gått var sitt öppen klass spår. Det var ett ordinarie prov och Molly gick som en klocka och fick dagen till ära ett 1:a pris med HP:) lilla Rosie som är inne i sitt löp och är inte riktigt i form "kroknade" när det var ca 150 meter kvar av spåret och förlorade därmed sitt HP och fick ikväll en slät etta. Det var 9 hundar som startade på detta prov och två fick HP, Molly kom på en hedrande andra plats.

Molly blev tyvärr bortlottat på morgondagens rally tävling men jag hoppas att hon kommer med nästa gång istället. Jag har anmält Molly, Maja och Rosie till Borås BK. 

2012-08-03

SE VCH Westerner Dance For Me, Maja
Min underbara hund<3

Det blir inte så mycket kort och information om Maja känner jag, men hon är inne i sitt löp och lever i sin egna lilla värld just nu. Tyvärr kom hennes löp så sent i år så det blir ingen kull på Majsan i år. Får se om hon löper tidigare nästa år. Hanen som jag så smått börjat kolla in åt henne kommer då antagligen att ha fler meriter på sin lista, så honom kommer jag att följa under de kommande månaderna. Tyvärr blev Maja bortlottat på morgondagens rally lydnads tävling, men jag hoppas att hon får komma med på nästa tävling som jag bokat in. 

Ja.. jag har tre löpande tikar och en hane som inte ätit på nästan två veckor... det är inte lätt för någon nu men men.. så är det. Får se om Lucas kan göra ett bra jobb i spåren ändå om två veckor. 

2012-07-31

SE VCH Blancock's The One And Only

Rosie

med sin norska cert rosett

Här kommer Rosans fina kritik: 
Domare: Osborne Graham

"Fem. head, welbalanced, kind eye, exc. neck and shoulders, great bone and feet, wonderful rib and top line, nice tailset, g. rear ang. exc. muselkondition. great coat and cond. moved extremely well"

Och är kommer Lucas fina kritik:
Domare: Osborne Graham

"Mas. head, well balanced, suff. neck, great shoulder and great ribs and croup (kropp), great rear ang. exc. coat and cond. great free movement, good bone and feet".

Idag har Lily och jag varit och tränat lite rally lydnad. Det var tyvärr bara hon som kom med av mina 4 anmälningar till helgens första rally lydnads tävling. Men det var över 60 hundar anmälda och 30 kommer till start. Rosie har nr. 7 som reserv. 

2012-07-28

Utställning i Norge/NSK Östfold

I morse åkte Pelle och jag med Rosie och Lucas till Rygge i Norge för att vara med på Norska Spaniel Klubbens utställning. Det var den engelska domaren Osborne Graham som dömde. Yr.no hade spått regn och det var det verkligen i Norge. Utställnings ringen flöt i vatten och regnet det öste ner i stort sett hela dagen vi var där. 

Först in var Lucas, han hade inte ont av vädret som många andra hade som sprang i ringen där det låg ca 5 cm vatten. Han klafsade på och brydde sig inte. Han fick excellent och blev sedan placerad som 3:a med CK, vad glad jag blev över detta, Lucas första CK, det är allt något speciellt när ens hundar får det. Men i BH hade vi inget att hämta, det var många fina hundar med där men jag var så nöjd och glad ändå. 


Lucas och jag får ta plats under ett tält vid bedömningen

Lucas får CK och blir placerad 3:a i KK, en mycket trevlig domare.

Det var många som ville få plats under tälten i BH

Det var många fina hanar med i BH

Sedan var det lillans tur, hon var med i en rätt så stor öppen klass, domaren gillade henne och hon fick excellent och vann sedan klassen med CK. Det var ju underbart och så glad jag blev. I BT så var det bl a 3 champion tikar med så om domaren gillade Rosie så hade vi ju changs på certet. Domaren pekade ut en annan blue roan tik "Doggygarden's Coco Chanel" och sedan pekade han ut mig + de två andra champion tikarna. Rosie placerade han bakom den andra blå tiken och sedan fick vi springa ytterligare ett varv i ringen. Den andra blå tiken vann klassen och Rosie placerade han som 2:a BT och eftersom tiken som vann redan var champion gick Certet till oss, min Rosie fick Cert i Norge:)) jag trodde inte mina ögon och så glad jag blev, kunde inte låta bli att göra ett litet glädje tjut. Ja det var verkligen jätte jätte kul. 

Rosie, 2BT med CERT!

Väntar på bedömningen 

Älskade hund, Rosie excellent och i väntan på kk bedömningen

Och ett kort på cert rosetten

Vi träffade också på ett annat känt uppfödar par från Kode, nämligen Stig och Agnetha Olofsson (Lilys pappas ägare), från kennel Guldkulan, det var jätte kul och så roligt att pratas vid, tusen tack för support och alla grattis:) 

Vill också passa på att säga att det var en fantastiskt trevlig stämning både från andra tävlande och funktionärer, bara glada miner hela dagen trots ösregn. En stor eloge till den super trevliga ringsekreteraren. 

2012-07-27

Rosie vilar på trimmbordet efter några timmars bad och fön. I morgon bär det av till Rygge och Norska Spaniel Klubbens utställning. Det är 34 anmälda cockrar och det spås regn, ca 25 mm. Ja det blir till att ta med regnkläder. 

Kollade in på Ale bk's hemsida i dag och såg att alla mina föutom Lily har fått reserv platser. Får se hur det blir nästa helg. 

2012-07-24

I Lysekil lyser solen med sin frånvaro... men det är ca 19 grader varmt och det märkts på hundarna som blir rätt så trötta på våra promenader. Jag har tränat med dem allihop på kvällarna när det inte är så varmt och börjar tycka att de riktigt duktiga allihop. Lily och Lucas är lite väl ivriga att utföra momenten men tar man det bara lugnt så lär de sig väldigt fort vad jag vill att de skall göra. Molly har lite lite svårt att hålla "front" position vid sättandet framför, hon vill gärna in till vänster sida så fort hon utfört ett moment. De lättaste att träna är Maja och Rosie som inte gjort så mycket lydnad. Rosie är väldigt lätt styrt och har full kontroll på mig. 

Tog med mig Molly, Rosie och Lucas till skogen där de fått springa över alla ängar i går kväll, den som sprang fortast och mest är Molly med sina 11 år. Hon ledde ligan över de två små syskonen. 

I eftermiddag skall jag ta tag i Rosies och Lucas pälsar och kolla in vad man skall ha på sig till helgen då vi skall på utställning. Det visar regn på kartan men det är jag ju så van vid nu. För första gången i sitt liv skall min man åka med mig på utställning. Det ser jag framemot. 

Lucas, Molly och Rosie

Molly och Rosie

Molly tar täten..

Molly flyger fram över ängarna... 
lite dålig kvalite på kortet men jag tycker hon ser så himla glad ut här. 

2012-07-22

I dag har vi varit på rally lydnads kurs igen. Vi körde igång vid 11-tiden med att få ytterligare 10 skyltar att lära in. Sedan byggde vi en bana och hämtade våra hundar och började träna på de nya skyltarna. Idag hade jag med mig Molly och Rosie. Molly är en dröm att träna med, hon gillar verkligen att få jobba och är så himla positiv och glad hela tiden. Jag är så glad att jag har henne och att hon sina 11 år till trots fortfarande är så pigg på banan. Rosie som var med hela dagen i går fick ligga och vila största delen av kurs tiden men mot slutet när vi själva fick klistra och klippa ihop en bana som alla skulle göra på slutet fick hon också vara med. Det var inga problem för henne att följa mig runt banan. Det var verkligen en kul kurs och jag ser framemot att börja tävla i rallylydnad med mina hundar. 

När vi var klara på kursen åkte jag hem med en trött Molly och en halv trött Rosie. De fick vara hemma medans jag tog Lily och Lucas till skogen där de fick springa på ängarna. Lucas fick sedan efter promenaden träna på lite olika moment som jag lärt mig under helgen. Han var super duktig, så villig att lära sig och fattar så snabbt. Så ja..... vi får se... kanske anmäler jag även honom till en tävling inom kort. Får se om jag kan hålla i gång alla 5 hundarna nu framöver. Det är ju min sista semester vecka nu och sedan så vet jag att jag kommer att bli trött och inte hinna med så mycket när man jobbar hela dagarna. Men målsättningen är iallafall att hinna träna några dagar i veckan. 

Augusti månad kommer att bli en full späckad månad med många olika tävlingar av olika de slag. 

Några kort på Lily och Lucas som jag tog idag på vår promenad. 

2012-07-21

Härliga nyheter ifrån Marita Fagerberg och Anton (Blancock's Total Lost) som varit på Varbergs Bk och tävlat rally lydnad i morse. De fick ihop 99 poäng och klass vinst.. Jippie...så himla kul. Stort Stort Grattis, vilken stolt gammel matte jag är.  Nu fattas det bara ett första pris till så kan Anton titulera sig RLD N. 

Själv har jag, Lily och Rosie varit iväg på rally lydnads kurs halva dagen idag. Vi började kl. 14.30 och höll på till kl. 18,.30 så nu har jag två super trötta hundar som bara ligger och sover. När vi kom hem tog jag med mig Lucas och Lily på en skogs tur där de fått springa själva över ängar och skogsstigar. 

Väl hemkommen från skogen tog jag med mig Molly ut på fotbolls plan och gick igenom momenten som jag lärt mig under dagen. Hon var så himla duktig och travade så piggt och fint vid min sida. Gjorde momenten som en klocka så i morgon skall hon få följa med i stället för Lily. Nästa hund ut på plan var Maja, hon var också super pigg och gjorde allt rätt den här gången också. Hon har verkligen hittat sin grej. 

Jag blev så himla taggad av att träna och att det gick så bra så nu har jag anmält mig till ytterligare en rally lydnads tävling i augusti, är jag klok eller... men men... jag känner att det är dax att komma ut och se vad vi går för nu. Ingen mening med att hålla på att traggla massa moment om man aldrig kommer iväg och tävlar. Jag tror att det mesta hänger på mig själv nu för hundarna gör som jag säger så det är fin slipandet och att det skall flyta på som behöver tränas och då tycker jag att vi får komma oss iväg och tävla lite så vi får se lita andra hundförare. 

2012-07-20

En dag vid stranden och lite vatten apportering och bad


Skall jag i eller vänta tills någon annan hämtar bollen?


Rosie gör ett försök från stenarna...


Vem hinner först?


Lucas är snabbare 


Men Rosie bryr sig inte... Hon får den på land sedan.


Duktiga Lucas


Två goa syskon


Snabbt i ...


Och snabbt upp och in för avlämnande..


Rosie har hämtat sin apport


Syskonen simmar 


Två goa syskon igen..

2012-07-19

Nu är vi hemkomna efter 4 härliga dagar med MC:n i norge, Pelle och jag. Vi tog oss till Vrådal i Norge på måndagen och stannade där i två dagar och körde på tisdagen till Rjukan och Hardangervidda och sedan tillbaka till Vrådal. En sådan natur vi sett och en sådan fin mc tur runt telemarks kanalen. Helt underbart. Därefter tog vi oss ner till Kristiansand och stannade över på för oss ett super fint hotell. Sedan bar det hemåt igen på torsdagen och då hade vår snälla yngsta dotter Emma som fick sitt körkort på fredagen den 13/7 varit så snäll att hon varit iväg och hämtat hundarna på pensionatet som vi lämnat dem till på måndagen. Det var ett gäng glada hundar som tog emot oss när vi kom hem vill jag lova. 

2012-07-15

Ännu en helg har gått och semestern går i en rasande fart. Inte har jag gått några spår eller tävlat på annat sätt heller under mina två veckors semester... men det är kanske det som är semester, att man inte bokar upp sig för än det ena än det andra. I fredags som var fredagen den 13 var en fantastiskt rolig dag, då fick vår yngsta dotter Emma sitt efterlängtande körkort. Vad glad och stolt man är som förälder när ens barn får något som de eftersträvat så länge. Det har varit en tuff vår för Emma som både läst på körskolan och pluggat in flera ämnen utöver sina vanliga ämnen i skolan eftersom hon bytte skola tidigare i vår. Hon har varit riktigt duktig och var verkligen värd sitt körkort. 

I fredags när Emma och jag kom hem efter att hon gjort sitt teori prov hade Pelle varit iväg och köpt ett nytt objektiv till min kamera, han tyckte att jag behövde ha det nu efter att ha pratat i flera år om att jag snart skall köpa mig ett nytt objektiv som kan ta biler på längre avstånd. Så när vi kom hem så stod det där, färdigmonterat och klart och bara till att börja använda. 

Förmiddagen tog jag och min sysster med oss alla hundar och gick en runda på stan, det var fullt med folk som semestrar i Lysekil. Så synd om alla dessa semester firare som inte kan bada och sola. När vi kom hem från stan åt vi middag och sedan tog jag med mig en och en hund ut på fotbolls plan och tränade lite rally lydnad. Först hade jag ambition att sätta upp skyltarna men fick strax bara springa omkring och fånga in dem då det blåste så mycket. Istället drog jag fram en rallylydnads bana på nätet och gick efter den. Idag kunde även Lily sitta och ligga kvar när jag gick runt henne. 

I eftermiddag tog jag med mig Rosie cch Lucas till havet för att testa mitt objektiv och dels för att se om även Lucas gillar att simma. Det gjorde han efter en stund och till slut så apporterade han även in de apporter som jag slängde i vattnet. När vi varit vid havet en timme tog jag med de små på en promenad i skogen och gick vår härliga långa runda där de kan springa fritt på ängarna. Dessa två syskon håller verkligen ihop och springer inte längre bort ifrån varken mig eller varann. Två totalt härliga hundar som jag verkligen gillar. 

Dagens kort kan ses här nedan på Rosie och Lucas. 

Hämtar du apporten Lucas så väntar jag här...

Lucas simmar

Och hämtar apporten

Rosie väntar på land och tar över

Haha.. inte behöver man bada för att få apporten ;)

Två syskon som "racar" på ängarna

2012-07-10

Anton,Oliver, Lucas, Ollie, 
Rosie, Simon, Thea och Laban

Tänk vad tiden går... Maja & Eccos valpar fyller hela 2 år idag. Vilken fantastiskt fin kull det blev och jag är så nöjd med dem. Jag är så glad att jag fick så fina och bra hem åt dem och att de utvecklats till snälla, trevliga och snygga individer. Flera av dem tränar och tävlar i olika grenar och andra är fantastiskt fina familje hundar. Precis så vill man som uppfödare känna att resultatet av sin uppfödning blir. Stort tack till Er alla som tar så väl hand om dem. 

2012-07-09


Lily vid gullmarsbaden i Lysekil

En fin dag har vi haft idag som började med att de äldre hundarna och jag gick en promenad i det fina vädret, när vi kom hem fikade Pelle och jag en stund innan jag tog med mig Rosie och Lucas till en fin skog och skogsväg som är ca 8 km lång där de kan springa lösa i stort sett nästan hela tiden. 

När vi kom hem därifrån åkte Pelle och jag en tur med MC. Vi var inte hemma förrän vid 20-tiden men eftersom det är ljust och fint ute så tog jag med mig en och en hund ut på en kort promenad och tränade sedan en kvart med var och en ute på fotbolls plan som ligger ca 10 meter ifrån vårt hus. Körde igenom några rally moment och den som faktiskt är duktigast i dagsläget är Maja. Hon är så lugn i alla moment och slarvar inte. 

Lily som är ivrigast på att lära och utföra momenten tror att hon vet vad jag vill hon skall göra innan vi gör momenten. Sitt och ligg när man går runt henne har hon väldigt svårt med för hon  tittar så på mig så huvudet nästan vrids ur le. 

Rosie är ju så ny ännu och har svårt att ligga kvar och sitta kvar utan vill gärna hänga med runt. Men hon är super duktig i positionerna och följer mig jätte bra och kan gå 360 grader runt på bakbenen i en cirkel riktigt bra. Det gör även Maja. Det var en lyckad träning tycker jag. 

2012-07-07

Rosie, Blancock's The One And Only

2:a med CK i Unghunds klass

Lucas, Blancock's The First Of Them All, 

VG i Unghunds klass

Ännu en tidig morgon för att hämta upp min mamma (min nuvarande ständigt medföljande medhjälpare) tusen tack mamma för att du orkar gå upp så tidigt för att hänga med mig, för att åka till Tvååker och utställning. Den här gången dömde Jan Herngren hanarna och Elaine Thomas tikarna. På morgonen var det molnigtmen väldigt varmt, typ 20 grader men hundarna trivdes. Först ut var Lucas, min lille vildbatting, men så lugn och fin han var i ringen och på bordet, så stolt över honom. En veckas träning på ställande har gjort susen, men tyvärr så föll inte Lucas domaren i smaken, men han fick fin kritik ändå. Jag är nöjd med Lucas för att han är en sådan otroligt trevlig hund, positiv och glad, både mot människor och hundar. Den här gången fick han i sin kritik att han hade lovande päls ?? (förra helgen hade han för mycket päls).  Jag skall ändå försöka få bort lite mer päls på honom efter att ha sett de andra hanarna i ringen. 

Sedan när hanarna var klara kom en ny domare in som skulle döma tikarna, nämligen Elaine Thomas, en underbart trevlig domare som pussade på flera av hundarna hon dömde, så även på Rosie. Hon gillade vad hon såg och Rosie placerade sig som 2:a med CK, vad glad jag blev, Rosies första CK, jag tror alla som fått sitt första CK på egen uppfödd hund känner samma glädje första gången det händer. När vi skulle in i BT, så var det ju många många super fina hundar där så vi var bara inne och vände. 

Nu är det rally lydnads kurs den 21/22 juli som är inbokat, den 28 juli drar Rosie, Lucas och jag till Norge på utställning. Sedan är det uppehåll till i augusti då vi tänkte vara med på Västra Kennels klubbens och SSRKs utställningar, då går mina spå i öppen klass. Några viltspår är det också tänkt att hundarna skall få gå så de får ihop sina 7 spår. Lucas ligger fn. på första plats under Årets viltspårs cocker lista och Rosie på andra plats. Men som vanligt så är det i dagsläget som placeringarna är sådana. Det är långt till december. 

Idag firar vi vår yngsta dotter Emma som fyller hela 18 år. Tänk vad tiden springer iväg. 

2012-07-04

Blancock's The First Of Them All, 

Lucas

I förmiddags gjorde jag i ordning Lucas igen, kammade ur pälsen och försökte få bort lite mer päls efter söndagens kritik, där det stod att han hade mycket päls. På fredag är det utställning i Tvååker. Min snälla kompis Hanna hjälpte mig att fota honom idag. Sedan har jag badat och fixat lite med Lily innan det bar iväg till Färgelanda och rally lydnads träning. Det blev Lily och Rosie som fick följa med idag. Vår tränare hade gjort två banor åt oss som vi fick gå två gånger var. Eftersom jag själv inte är så duktig på rally så blev det lite kaos i huvud både på Lily och på mig själv. Lily tyckte jag betedde mig underligt några gånger när jag kom till vissa skyltar. Men efter några omtag så förstod både hon och jag vad vi skulle göra så då gick det jätte bra. 

Rosie var den som fattade och gjorde det bäst av mina. Hon är ju inte tränad på att hålla vänster fot possition så hon gick lika gärna på vänster som på höger sida. Jag är verkligen jätte nöjd med vår träning. 

Men någon som glänste ut av alla på plan var Marita och Anton, vilket flyt och vilken kontakt de har. Så super duktiga så deras första priser sitter säkert. 


Lucas, Alva och Stina

2012-07-03

SE VCH Blancock's Tears Don't Help

Oliver


Lite fotoredigering då man inte såg benen för gräset

Idag har Oliver varit här för lite trimning, han är en super snygg hund och har en päls som man hade önskat alla att ha. En jätte trevlig och lugn herre som nu vuxit upp och är bara såå himla fin och go. Tack till hans matte och husse som tar så väl hand om honom. 

I förmiddags tog jag med mig Molly, Maja och Rosie och gick hem till min farmor som bor på hemmet. Så glada de gamla blev över att få träffa mina hundar, många av dem hade haft hund innan de flyttade till hemmet och de klappade och kelade med hundarna en stund när vi var där. Farmor och jag tog oss en fika inne på hennes rum och då slocknade hundarna på golvet. Sedan tog vi oss en promenad hem och när vi väl kom hem tog jag med mig Lily till skogen på en runda. Hon har badad och simmat i dammar och så tränade vi lite moment ur rally under tiden vi gick. Så lätt att göra det när man bara går med en hund. 

Har också hunnit med att vara en timme på brukshundklubben där jag kört lite rally skyltar, i morgon bär det av mot Färgelanda och ytterligare en dag med rally träning. I morgon tar jag nog med mig Lily, Rosie och Lucas så får de andra två stanna hemma. Det är verkligen svårt att behöva välja hundar när man åker iväg på saker men det blir ju ingen riktig träning när alla är med. Jag har anmält mig till ytterligare en rally tränings helg och då får jag ta med några av de andra som inte är med den här gången. 

2012-07-02

I dag är det två år sedan som vi fick ta bort min älskade häst Capoo. Saknar honom och tänker ofta på honom. 

SE VCH Westerner Dance For Me

Maja


Nybadad och trimmad

kväll tillbringade jag, Lucas, och Rosie med min kompis Hanna och hennes dvärg pincher ute på promenad och det var ingen dålig promenad, jag tror våra mätare som vi går efter visade runt 14 km när vi kom hem men det tog oss också två och en halv timme. Rosie måste ju gå ner i vikt innan Tvååker och Lucas får springa av sig all energi han har. Men de är så lätta att gå med eftersom de kan vara lösa i stort sett hela promenaden så det är inga problem att ha med sig dem ut. 

2012-07-01

Borås utställning idag..

Blancock's Total Lost, Anton 
vann unghunds klassen i dag men tyvärr utan CK

Stort Stort Grattis Marita och Anton, så himla roligt. 

Två bröder i ringen.. Anton 1:a i kk och Lucas 4 i kk. 

Här står Lucas jätte fint men så fort någon pratar med honom eller han får beröm så blir han så himla glad och vill hälsa på den som pratar med honom. Idag sprang han jätte fint vid min sida och tog ut steget men domaren tyckte att han bör växa i sin kropp, hade en aning för mycket päls men kommer att bli väldigt fin när han är färdig. Lucas fick för övrigt en jätte fin kritik och den här veckan blir det träning på bord och stående även när folk pratar med honom. Men hellre en glad och positiv hund än det motsatta. 

Blancock's The One And Only, Rosie, 2:a i kk
Lillan står alltid där man ställer henne 

Röra sig kan hon med

Rosie fick en super kritik så den måste jag bara dela med mig av här för jag blev så himla glad över den. Dessutom kom domaren fram till mig innan jag lämnade ringen och sa att jag har en super fin hund, några hg lättare eller var det kg ??.. så hade placeringen varit en annan. Är jag glad eller...

Rosies kritik: Fin modell m. många förtjänster, härlig hund, flott hals, sund i konstruktionen, utm bröstkorg, bra rygg, starkt bakställ, rör sig med kraft och stil, härlig päls, kunde med fördel visa sig i slankare kondition.

Efter detta var vi med i pappa Eccos avels grupp, där blev vi 1:a med HP och sedan var det en lång väntan för att få vara med i stora final ringen som alltid är roligt. Fridas grupp placerade sig som BIS 3:a. Grattis Frida :)

Tack till min snälla mamma som gick upp före 5 i morse för att följa med mig till utställningen och tack till Marita och stort grattis för att du hänger med mig på utställningar och allt annat som jag hittar på. 

2012-06-29

Blancock's The First Of Them All

Trimmad, nybadad och torr inför Borås utställningen i morgon. 

I morgon blir en tidig morgon då jag skall upp vid 5 - tiden för att fixa det sista på Rosie och Lucas. Rosie behöver inte göras så mycket med då hon inte har så mycket päls ännu. Lucas behäng är också på utväxt men måste fönas till lite och en snabb promenad skall vi också hinna med innan jag åker och hämtar upp min mamma som är snäll och följer med mig på utställning ytterligare en gång. Vi skall även hämta upp lilla Stina/dvärgpincher hos min kompis som skall visas av en duktig tjej i junior handling innan vi styr vidare mot Borås. Den här gången är det Henrick Fryckstrand som dömer, får se vad han gillar mina hundar.  Nu skall jag packa färdigt det sista i bilen och sedan är det dax för sängen. 

2012-06-29

Idag är min sista arbetsdag innan semestern som börjar på måndag och det skall bli riktigt skönt att vara ledig i några veckor. På söndag bär det av mot Borås utställningen, där även Marita och Anton skall vara med, onsdag är det rally lydnads kurs också ihop med Marita och Anton, fredag åker min mamma, Rosie, Lucas och jag på utställning i Tvååker, söndag har vi 18 års kalas då vår minsta dotter Emma fyller 18 år. Sedan så kommer det att bli lite MC åkning och några dagar i Norge på semester, ytterligare en rally lydnads kurs i mitten på juli och så debut i rally i Göteborg i början på augusti. Ja vi kommer nog att få dagarna att gå känns det som. 

 frihet ...


Lucas springer på en äng...

2012-06-22

Glad Midsommar önskar vi alla vänner 


Ett äldre kort på mina hundar 

Det blir en lugn helg för Pelle och mig. I morgon om vädret tillåter blir det en tur med mc:n och på eftermiddagen går vi nog ner på stan och ser på alla veteran bilar som kommer till Lysekil. Söndag har jag och några kompisar tänkt åka till Färgelanda på rally lydnads kurs, illa vald dag men vad gör man inte när man är så himla sugen på att träna rally ... vill ju så gärna lära mig mer om den här sporten. Vet inte vilken av mina hundar som skall få vara med, kanske tar jag med mig några stycken för det är en hel dags kurs fördelat på två gånger. Skall bli så jätte skoj. 

Ha en trevlig midsommar alla. 

2012-06-17

Viltspårs Pokalen 2012

Prov Bästa Hund 

Blancock's The One And Only

Yess... det blev Rosie som kammade hem prov bästa hund på lördagen på de ordinarie spåren. Jag blev så himla glad, tänk min lilla tävlade mot så många duktiga hundar och blev ändå bäst av dem alla. Ja vem hade kunnat tro det. Jo jag kände ju själv att hon gick otroligt bra på lördagen och domaren öste ju lovord över hennes spår men ändå.. så många bra hundar som det finns. 

Jag hade inte tänkt att åka till Väne-Ryr och prisutdelningen på söndagen men komisarien ringde mig när jag och min syster var ute på en lång promenad med hundarna på morgonen och frågade om jag skulle dyka upp. Jag sa att jag hade andra planer och det var mycket därför som jag inte bokat in fler spår på söndagen eftersom Pelle, Emma och jag skulle hitta på annat på söndag eftermiddag. Men komisarien sa att jag måste bara komma eftersom både Molly och Rosie fått HP på sina spår. Ja det blev att omprioritera lite grann och jag tog med mig Molly och Rosie och körde till Väne-Ryr iallafall. 

Det ångrade jag inte för en sekund, där var det en massa folk som grillade, åt och pratade. En jätte trevlig stämning och så blev det samling där komisarien tackade alla domare som var hela 14 stycken som dömt 21 raser och lagt 68 spår åt alla dessa duktiga hundar med förare. Totalt blev det också 68 starter över dessa två dagar. Folk kom överallt ifrån hela Sverige för att vara med på den här tävlingen. 

Sedan så lästes placeringarna upp och de började med att säga att 10 HP hade delats ut under dessa två dagar och att provbästa hund under lördagen som var ett ordinarie spår blev Blancock's The One And Only, en eng. cocker spaniel, Wow... så glad jag blev. Rosie hade spårat bäst av alla under lördagen, vilka prisrosetter som delades ut, det är inte klokt så fina de var och så himla stora. 

Sedan gick de över till själva tävlingen och började från placering 10 och det visade sig att det blev min älskade nyblivna 11-åring som tagit den platsen. På plats nummer 8 kom Blancock's Total Lost, Anton med Marita i linan, stort stort grattis till dig Marita och super Anton, såg glad jag är över att Marita spårar och håller på med en massa saker med Anton. Rosie blev sedan placerad som 4:e bästa spårhund på den här tävlingen efter bara ett spår, så bra hade hon gjort i från sig. Det blev ändå mer rosetter och även en stor pris buckla med oss hem. Stort tack till vår domare och till Svenska Basset Klubben Väst som anordnar den här roliga tävlingen en gång om året. Vi kommer nästa år igen. 


Domaren, Molly, Rosie och jag


Jag, Rosie, Molly, Marita och Anton och våra rosetter:)


Marita och Anton


Äldst och yngst i min flock

2012-06-16

Viltspårs Pokalen 2012

Molly & Rosie, första pris med HP

Maja, Lucas, Rosie och Molly

I år hade jag med mig Molly, Maja, Rosie och Lucas till Årets Viltspårs Pokal som anordnas varje år i Svenska Basset klubbens regi. Alla hundar med förare är välkomna dit, renrasiga som blandraser. En jätte trevlig tävling där man får tilldelat sig en domare som man inte har en aning om vem det kan bli. I år var det 70 hundar anmälda enl. min domare Jan-Inge Johansson, under 2 dagar. Hundarna och jag fick ta oss till ett ställe som hette Sund som låg utanför Uddevalla. 

Först ut av mina var Lucas, han gick ett klockrent spår och var inte ur spår och letade heller inte efter vilt. Jag var väldigt nöjd med hans spår och han fick en etta för sitt spår, en stark etta enl. domaren. Han sa att bedömningen i en sådan här tävling är hårdare eftersom det är många starter och att bara de yttersta hundarna som får HP i en sådan här tävling. 

Nästa hund ut var skruttan Rosie. Idag tog hon sin ruta direkt och gick iväg, en meter ifrån spåret var hon som längst en gång under sitt 630 m långa spår. Hennes kritik blev UA rakt igenom och slutordet på domarens kommentar blev "Tack för uppvisningen". Det var roliga rader, Rosie fick ett stark starkt HP för sitt spår, och domaren skulle göra sitt yttersta för att poängtera för de andra domarna att hon verkligen var en topp placerad hund under lördagen. 

Sedan blev det lite vila för mig och under tiden skulle Maggan och Kajsa, som idag gick sitt första öppen klass spår gå iväg. (Maggan och Kajsa är från Lysekil och jag har hjälp dem lite under våren med att lägga spår) så undertiden tog jag mig en fika paus och åt frukost. Det är så himla härligt att sitta i skogen och äta frukost. När de kom tillbaka var Maggan strålande glad för hon hade fått ett första pris för sitt spår, så kul och så glad jag blev över detta för lite ära tar jag åt mig eftersom jag hjälpt dem lite med spårarbetet en tid. 

Nästa hund blev Molly, hon gick så himla bra hon med, pigg och glad som hon är tog hon starten direkt, gick iväg med viftande svans och hittade sin klöv under ett träd, väl osynlig för mig efter 19 minuter. Ja det var riktigt bra och hon fick sitt HP direkt , ingen tvekan om det, en sådan hund. Domaren öste lovord över henne. Han kunde inte förstå att hon var hela 11 år. 

Sedan var det Majas tur, starten tog hon direkt som de andra, problem med rutan hade ingen av dem, och gick iväg, efter skottet så cirklade hon runt lite grann och gick en bit ifrån klöven innan hon vände upp och tog den. Hon fick ett första pris hon med. 

Jag är jätte nöjd över alla mina 4 spår hundar och de gick riktigt bra. Med tanke på att det nu finns mycket vilt ute i naturen och ingen av dem ens visade intresse på vilt så kan man inte vara annat. 

Nu återstår det att se om någon av Molly eller Rosie blev provbästa hund under lördagen. Det var ett ordinarie spår så bästa hund utses. Jag har alltid varit med i den här tävlingen i två dagar men i morgon har vi andra planer upsatta. 

Marita och Anton var också med och gick sitt spår i Bollebygd, jag är så spänd på hur det har gått. De skall även vara med i morgon igen, jag håller tummarna så gott jag kan för dem. 

Idag fyller även älskade Molly hela 11 år, grattis till min lilla gumma. Bättre födelsedag än att gå spår kunde hon nog inte få. Nu ligger alla hundarna och vilar och väntar på att gå sista kvälls rundan innan natten. 

2012-06-10

Vi har varit i Vänersborg på Utställning i dag. 

Blancock's The First Of Them All
Excellent & 2;a i KK
Blancock's The One And Only
Excellent & 3:a i KK

I morse gick hundarna och jag upp i ottan med Pelle som skulle åka till jobbet kl. 05.00. Tog på regnstället och gick en 40 minuters promenad i duggregnet. När vi kom hem blev det frukost för hundarna och jag bäddade i ordning, packade bilen och fönade de små som skulle med på utställning torra. Det tog tid men vid 07 tiden var jag klar för att hämta upp min kompis Hanna och hennes amstaff Socker för vidare färd mot Vänersborg. Ja det var tur att man packat ner både regnställ och stövlar för i Vänersborg och på Resta gård var det en sörja utan dess like. Alla gräsmattor var totalt förstörda sedan dagen innan, det kommer nog att ta tid att få den parken i ordning igen. Har inga kort på hundarna från utställningen då det inte kändes så roligt att fota smutsiga hundar. 

Jag tog inte ut hundarna förrän de skulle in i ringen för att de inte skulle smutsa ner sig. Frida som äger Lucas pappa visade honom jätte fint i ung hundsklassen, han är en riktig mamma gris så han sprang lite yrt och tittade efter mig i ringen men fick excellent och blev tvåa i klassen. Tack Frida för hjälpen. Sedan var det lillans tur, hon hade inga problem med att det var vått och gyttjigt i backen utan är så följsam. Tror nästan inte man skulle behövt ha koppel på henne för hon har sådan kontakt. Rosie fick excellent och blev trea i sin klass. Jag är nöjd med dagens resultat. Nästa utställning för Rosie och Lucas blir i Borås den 1 Juli där Henric Fryckstrand dömer. 

Nästa helg är det spår tävling, då är det Viltspårs pokalen för oss på lördag då Molly, Maja, Rosie och Lucas är anmälda. Det här året har jag bara anmält en dag eftersom det är rätt så dyrt att tävla med så många hundar. Det är ju så mycket man vill göra och jag har anmält mig till en rally lydnads kurs i juli också. 

Lucas ligger fn. på första plats på Årets viltspårs lista och Rosie på 4:e plats. Nu har hon iof. gått ytterligare ett spår och har skrapat ihop 10 poäng. Tanken är att dessa två skall få gå sina 7 spår i år och sedan får jag se hur jag gör med de andra. 

Tack till min snälla syster Annika som gick ut och gick en lång promenad med mina andra hundar som fick stanna hemma i dag. Vad hade jag gjort utan dig? Är så tacksam för detta.

 

Grattis till alla Majas valpar som idag fyllde hela 23 månader.

2012-06-07

BPH

Beteende- och Personlighetsbeskrivning av Hund

5 av Maja & Eccos "unghundar" har nu blivit BPH-testade/Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund. Det är ett helt nytt sätt att beskriva personligheten hos våra hundar (sällskaps hundar). Svenska Kennel klubben är den organisation som tagit fram det här och det startade i maj 2012. 10 st officiella prov har Västra kennelklubben som mål att beskriva under det här året och här är då våra hundar med. 

Testet  gjorde vi i tisdags den 5 Juni. Tack till Inger och Ollie, Ingrid och Oliver, Marita och Anton. Så tacksam att Ni följde med och gjorde detta. Det visade sig att nästan alla hade samma reaktioner och upplevelser under de 8 moment som vi genomförde. Trygga och possitiva hundar var de allihop men de var inte så värst intresserade av testledaren utan mer intresserade av att "pinka" in sina revir på apellplan.

Enligt mig är det här testet en "light" verson av ett MH. Jag har MH-beskrivit Molly för många år sedan och det testet är något tuffare, moment är lite mer krävande och hundarna får jobba lite mer i de olika momenten. Men MH är ju utformat mer för brukshundar än för våra apportörer. Så det här testet var helt ok enligt mig. Dessutom kändes det riktigt bra och ingen av dem gick ifrån banan med någon otäck minnes bild kvar utan alla var lika svansviftande när de gick ut från banan som när de kom in. 


Rosie 

Ollie  Oliver 
Anton  Lucas

2012-06-04

Västra Cocker spaniel klubbens DM vinnare i Viltspår 2012

SE VCH Blancock's The First Of Them All

Och här sitter alla mina duktiga spår hundar som var med på DM:et
Maja, Molly, Rosie och Lucas

Då var Västra Cocker klubbens årliga DM avgjort för 2012. Det var totalt 8 hundar med som gick varsitt öppen klass spår och en hund som gick anlaget. Ja det var många hundar ifrån min uppfödning och jag är så tacksam att mina "valp" köpare vill hänga på och vara med. Det var 4 stycken från Majas kull som var med och så hade jag med mig Molly och Maja. Först ut var Lucas som gick som en klocka, hittade sin start direkt från vägen och tågade iväg. Han fick en viltstörning men brydde sig inte om den överhuvudtaget utan pinnade iväg rakt i spårkärnan hela spåret igenom. Var inte ur spår en meter och tog sina vinklar direkt. Han gick helt enkelt super bra. 

Nästa hund jag tog ut var Rosie, hon gick också jätte bra så någon tvekan om ett första pris hade jag inte men hon var något ur spår kände jag och gick inte riktigt så bra som sin bror. Hittade sin klöv och bar den stolt tillbaka. Hund nummer tre från mig blev Molly, lilla goa gumman, hon fick också starta från en grusväg och ta sig över ett dike för att komma in in rutan, ingen tvekan om att hon tog sin start och sedan gick hon också helt super. Jag var mer än nöjd med henne. Hon är nästan 11 år gammal men så fokuserad och går helt och hållet på rutin, bryr sig inte om något än sitt spår. Jag tror nästan hon hade struntat i att följa en hare om det dykt upp någon i spåret framför henne. Det kändes riktigt bra när jag lämnade henne i bilen för att ta ut Maja. I dag var det inte Majas bästa dag kan man säga, hon gick iväg i lugn takt och tog sitt spår men vimsade lite grann när hon gick iväg i återgången som domaren hade lagt över ett dike, sedan följde hon diket på andra sidan fast spåret låg på motsatt sida. Men det var ju inte mer än 2 meter ifrån. Jag var nöjd med henne med men hon var inte helt fokuserad på sitt spår precis då. 

Sammanfattningsvis så gick det jätte bra för mina 4 hundar. När vi hade prisutdelning så började domarna bakifrån och det visade sig att en av mina uppfödningar fick 0 pris pga. av alltför stort viltintresse. Men hans spår låg ute på en äng och där låg en råddjurs unge och tryckte som han då ev. ville hellre  till än följa sitt spår. Så är det ju med våra hundar, de är ju inga maskiner utan vi förare får ju bara följa med i linan och kan inte göra så mycket åt det som händer och sker lite längre fram. Mamma Maja kom på en 7:e plats, Rosie på 6:e plats och Anton på en 4:dje plats. Sedan blev det Eva Giljams Håkan som kom 3:a, stort grattis Eva. Då var det två hundar kvar och båda från mig. Gamla Molly eller unge Lucas, båda två fick HP för sina spår och tillslut blev det Lucas som blev Västras DM i spår 2012. Så himla roligt och glad jag blev. Lite överraskad kanske men domarna hade svårt att skilja dem åt men någon måste ju vinna och Lucas hade varit snäppet bättre. 

Då pryder återigen vandrings priset som är en älg gjord i tenn och skänk av Ann-Charlotte på kennel Trinnöja vår bokhylla. Många tack för den. 

Ja det här var sista gången jag anordnade västras DM och har nu med varm hand lämnat över ansvaret till Eva Giljam och hoppas att hon kommer på något sätt att dra fler deltagare till våra DM i fortsättningen. Våra cockrar gillar ju att spåra och de har ju en näsa utan dess like så väl mött på nästa års mästerskap. 

2012-06-02

Nybadad och ren

Blancock's The First Of Them All

Lucas

Här kommer jag..

Ta mig om du kan !!

Rosie och Lucas härjar omkring i trädgården <3

Idag har Lucas och Rosie fått inviga mitt nya hund badkar som jag köpte i fredags. Det har varit lite strul med det här bad karet och jag trodde inte att min beställning gått igenom men så plötsligt i fredags så fick jag en avi att jag skulle till posten och hämta ut ett stort paket, och däri låg mitt badkar. Det var precis som jag önskat mig men en något förkort slang som inte räckte ner till golvbrunnen! så det fick jag köpa en ny och nu är jag jätte nöjd med detta. Hundarna tyckte också det var ok att bli badade i det och jag slapp ligga på knä i duschen. 

I morgon är det dax för Västra Cocker klubbens årliga DM i spår. Jag har anmält 4 hundar, det är Molly, Maja, Rosie och Lucas som skall få gå varsitt spår. Även Anton med matte Marita och Oliver med sin matte Ingrid skall vara med. Jätte skoj tycker jag att mina valp köpare hänger på och tävlar med sina hundar. 

Det blir sista gången som jag anordnar detta DM och nu lämnar jag över till Eva Giljam som kanske har lite nya ideer och nytänkt. Det har varit många roliga år som jag hållit i detta men nu så är det dax att gå vidare med att göra andra saker. Jag tror det är viktigt att sluta medans det är som roligast för då känns det mer meningsfullt och man kan se tillbaka på den tid man lagt ner som positivt. Det tycker jag att det varit. Lycka till säger jag till Eva som kommer att ordna detta galant nästa år. 

2012-05-31

Fick några super fina kort..

Uddevalla BK i söndags den 27/5-2012. 
Lily och jag i start position. 

Sista momentet. Hopp över hinder och 10 poäng

En glad hund <3

Lily och jag efter sista momentet i lydnads klass I, den 27/5-2012. Har jag varit duktig nu matte? Tack Anna Wedin Andersson för super fina bilder. Så glad över dessa. 

Ja.. och här kommer fler kort på Lily, nytrimmad och badad. 

2012-05-30

I dag firar Pelle och jag 20 år som gifta <3 

Det blev inte mycket till firande då jag är sjuk och Pelle jobbar hela dagen men sådant är livet. 

Har lagt in några nya kort på Lucas och Antons växa bilder som jag fått av snälla Angelica som hon tog på oss i Lidköping. Tack snälla du för dessa kort. Ett nytt kort på Lily och mig finns också på Lilys växa sida som Anna Wedin Andersson tog på oss på lydnads tävlingen i helgen. Tack Anna för detta kort. Vet att det kommer att dyka upp något mer kort på oss på UBK's hemsida senare. Ett nytt ansikts kort på Maja finns på hennes sida. 

Den inoff. utställningen på lördag får vi nog skippa då jag inte är i form för att åka på den. Eftersom det är DM i spår på söndag får jag vila och hoppas att jag skall orka gå med 4 hundar på söndagens spår istället. 

Det är föresten förlängd anmälnings tid till vårt DM tills i morgon om några fler vill vara med. Jag hoppats på fler deltagare.

Molly vilar sig i form inför söndagens DM

Jag är nog inte klok... men nu har jag anmält Molly, Maja, Lily och Rosie till en officiell rally lydnads tävling i augusti. Ja.. här gäller att träna i sommar:) Sedan så får man väl se om man kommer med när man anmält så många hundar. Ja det skadar iallafall inte att träna. Har faktiskt också anmält mig till en helg kurs i rally i slutet av juli. 

2012-05-27

En riktig tävlings helg har vi haft. 

Blancock's The One And Only, Rosie, 
1:a med HP i Viltspår
Blancock's Lily Of The Valley, Lily, 
ett 2:a pris i lydnads klass I

I lördags var jag och Rosie i Uddevalla för att gå Rosies tredje spår för i år. Vi åkte till ett ställe som hette Sund där vi mötte vår domare, Jan-Inge Johansson, en helt ny bekantskap. Spåret han lagt åt oss hade legat i över 14 timmar, det var väldigt varmt och ca 24 grader. Rosie hittade sin start och gick iväg i lugnt tempo, enl. protokollet fanns det inget att anmärka på, återgången tog hon direkt och även den oblodade vinkeln och hon gick som på räls, därav HP. Så himla skoj, detta var Rosies första HP i viltspåren. Det känns alltid lite extra kul när hundarna får sitt första HP tycker jag. När vi kom hem på eftermiddagen mötte jag upp Ingrid, Bosse och Oliver som jag lagt ett spår åt på fredag kvällen. Oliver skulle få gå ett spår innan DM som är nästa vecka. Spåret jag lagt åt honom hade legat väldigt länge och det var nästan 28 grader när han gick det. Lite problem med vilt hade han  men löste det jätte bra ändå. Så nu ser vi framemot DM nästa helg. 

Söndag morgon bjöd på lika fint väder som lördagen och Lily och jag styrde kosan mot Uddevalla för att göra "come back" på Uddevalla brukshundklubb. Vi var anmälda till lydnads klass I. I stekande sol tog vi oss runt apell plan. Jag kan inte annat än säga att jag är jätte nöjd över hur Lily och jag själv skötte oss. Inga skyhöga poäng men väl ett andra pris och 144,5 poäng fick vi i hop och då 0:ande vi ändå två moment. Ett moment som vi alltid 0:ar är ju som bekant apporteringen som vi alltid avstår då Lily har stor motvilja att bära på saker. Men tre 10:or fick vi, ett på platsläggningen, inkallningen och hopp över hinder. Läggandet under gång som jag var sten säker på att det skulle gå som en dans, blev ett ställande istället och där fick vi en 0:a och därmed försvann ju första priset för oss. Jag har nu insett att det inte kommer att bli något LP I för oss eftersom vi måste få ihop så många höga poäng på övriga moment för att lyckas. Så därför så kommer vi att börja träna och tävla rally lydnad stället. Det tror jag passar både Lily och mig bättre. Vi fick iallafall höra vid prisutdelningen att vår 5:e placering gick till den goa och glada cockern, och det kändes nästan bäst av allt för Lily hade roligt även om det var varmt. 

Ja det har varit en intensiv helg med diverse aktiviteter och träning och jag känner mig nöjd om än lite trött. Min syster och jag har med våra respektive familjer också ikväll gått på restaurang med vår mamma för att fira morsdag och själv har jag fått uppvakning av mina barn på eftermiddagen. Frida ringde från USA och Emma har handlat dessert skålar. 

Nästa helg är det en inoff. utställning på lördagen och på söndag är det DM i viltspår. Vad som händer och sker i veckan återstår att se. Nu är det iallafall natten för den här familjen. Vill passa på att tacka Anna Wedin för det fina kortet på Lily och mig som hon tog idag på Uddevalla BK. Tusen tack Anna. 

2012-05-24

Varmt, varmt och åter jätte varmt väder har vi här. Det har inte blivit mycket träning alls och till helgen gör Lily och jag come back på lydnads plan igen. Men ikväll efter att jag trimmat färdigt Ollie som nu är trimmad på hela kroppen tog jag och min syster oss en kvälls promenad med hundarna vid 21.30-tiden. Vi gick en kort kvälls promenad och när vi kom till en stor äng, som ibland används till fotbolls plan så passade jag på att göra alla moment utom hopp över hinder med Lily och där satt alla momenten... hurra så bra hon gick. Fotgåendet alldeles intill, läggande och ställande hade vi fått en 10 :a på och inkallningen likaså. Det var verkligen kul och Lily var i sitt esse och lekte och sprang mellan momenten. Det kändes riktigt bra. Min snälla syster fick tårar i ögonen när hon såg Lily, för hon tyckte hon var så duktig. Ja.. ikväll funkade allt, men vi får se hur det går på söndag. Det skall väl bli varmt även på söndag och då är ju ingen hund speciellt taggad att träna och tävla. 

2012-05-20

Så var då helgen över. Jag har varit ledig sedan i torsdags och tids optimist som jag är så trodde jag att jag skulle hinna med ALLT jag bestämt mig för. Men icke... nej då...  Så ser Ni en  blå cocker i Lysekil där halva hunden är trimmad så kommer han härifrån... men han kommer att bli klar en av dagarna. 

I torsdags åkte mannen och jag ihop med ett hundra tal andra MC - åkare till Halden i Norge, en tradition som vi nu följt i tre års tid. En tur till Haldens fästning för lite fika och sedan ett besök på någon restaurang på vägen hem. Den här gången blev det Tanumsstrand som fick äran att ha ca 13 MC - förare där på middag. 

Fredag gick jag upp rätt så tidigt för att gå ut med hundarna innan jag styrde kosan mot Bokenäs för att träffa min kompis Susanne Staiger Hansson, Kennel Fit For Fight, tidigare cocker uppfödare men numera golden ägare. Vi har inte setts på ett tag och vi tillbringade några timmar ihop på hennes nya hund tränings center på Bokenäs. En gård på ca 45 hg mark som vi tog oss en tur på där alla våra hundar fick springa fritt omkring. De höll sig nära inpå oss och ingen av hundarna stack iväg för att leta vilt. Det var riktigt roligt att se Molly springa runt som en unghund. Vi fikade och sedan tränade Molly och jag lite rally lydnad med Susannes hjälp. Det var riktigt kul. Nu känner jag mig lite säkrare på regler och skyltar. 

Lördag morgon var jag tidigt upp igen för att gå ut på promenad med alla innan  jag och Rosie skulle åka till Väne-Ryr, vi hade fått ett spår  kl. 10.00. Rosies andra för i år. Hon gick riktigt bra och fick sin andra etta för året. 

Eftermiddagen tillbringade jag och Pelle ihop med Bengt, Elisabeth och Laban hemma hos oss. Laban ville ha en lite mer sommar frisyr och det fick han, den goa gubben. Han har ett super fint liv hos sin husse och matte som tycker så mycket om honom. Vi hade jätte trevliga timmar ihop innan de åkte hem till sig igen. Tack för goa muffins och bullar. 

Söndag förmiddag gick åt till att lägga 5 spår åt olika hundägare här i trakterna som de fick gå med sina hundar på eftermiddagen. Nästa helg har jag bokat in dessa duktiga och spår intresserade förare med hundar för ett anlags prov. Det skall bli spännande. Ser framemot hur det skall gå för dem. En av hundarna, en vit herde hund skall jag själv få gå med då ägarna är bortresta men ändå ville passa på att skicka med sin hund med oss andra för att få gå spår. 

I morgon måste jag träna lite lydnad med Lily igen , nu känns det som inget funkar med läggande och ställande, men i morgon skall jag få lite hjälp med kommenderingen och det behövs verkligen nu. 

2012-05-14

Fick idag PM till Lilys och min lydnads tävling som börjar närma sig, lite pirrigt blev det allt när jag läste det. Vi har ju inte tävlat lydnad på många många år. 

2012-05-13

I lördags hade jag lagt ett spår var åt hundarna som vi åkte ut i skogen på söndag förmiddag och gick. Först ut var Lily, hon som egentligen inte är så där värst intresserad av viltspår tog sitt helt super. Var inte ur spår på hela spåret utan hittade starten direkt från rutan och gick iväg. Sedan när hon väl kommer fram till slutet är hon lite tveksam till klöven. 

Nästa hund ut var Maja som heller inte hade några problem med att hitta starten i sin ruta. Hennes start hade jag lagt uppe på ett berg så hon fick klättra upp innan hon hittade den. Hon är suveränt duktig och gick som en klocka. Så himla spår noga som hon är. Hennes tempo är absolut inget att klaga över eftersom hon går väldigt lugnt fram. 

Till Molly hade jag lagt ett klurigt spår som sträckte sig över ängar, berg och diken. Hon var super taggad och så himla glad över att få spåra igen. Det gick lite väl fort tycker jag i början eftersom jag gått bakom Maja en stund tidigare som verkligen alltid håller rätt tempo genom sina spår. Men Molly fick hållas och lugnade sig efter en liten stund. Bada i ett dike hann hon också med innan hon hittade sin klöv.

När Lily, Maja och Molly gått sina spår började jag bli hungrig och sköt upp Rosie och Lucas spår till på eftermiddagen och vi åkte till hem för att laga och äta middag istället. Innan vi gick in tog jag Rosie med mig ut på fotbolls plan som ligger 5 meter ifrån vårt hus och tränade några moment ur nybörjar klass rally. Jag har börjat förstå vad jag skall göra vid olika skyltar nu. Det gick riktigt bra men lite bättre fot possition får vi träna på. 

Sedan fick de vuxna sig ett bad. Pelles syster och man kom och hälsade på så det blev några timmars prat med dem innan jag fick ta tag i hundarnas pälsar och föna dem torra. När de var klart åkte vi till skogen Rosie och Lucas och jag och gick deras spår. Då hade deras spår legat väldigt länge. Men de var duktiga men jag tror att de gått mycket vilt i deras spår under dessa timmar för de var lite viltstörning för dem båda. 

 

Kvällen tillbringade jag och de vuxna i hund rummet där både Maja och Lily fick sig en liten trimmning och frisering. Vid 20-tiden kom min snälla syster och gick med mig ut med hundarna på den sista kvälls promenaden. 

I veckan som kommer har jag fullt upp, tre dagars arbete och sedan ev. vid fint väder tar vi MC:n till Halden i Norge som vi brukar göra på torsdagens högtids dag. Fredag har jag och en kompis bestämt att äntligen träffas och träna rally lydnad ihop. På lördag blir det ev. ett spår på förmiddagen för Rosie och på eftermiddagen kommer Bengt, Elisabeth och Laban hit och hälsar på. Söndagen har jag lovat att hjälpa några vänner och deras yngre hundar med lite spår träning.

Tänkte göra lite reklam även för Västra cocker klubbens DM i viltspår den 3 Juni. Passa på att anmäla Er till mig innan den 28/5. 

2012-05-12

Blancock's Total Lost, Anton, BIM i Borås i dag.

Idag har Anton och Marita varit iväg på en inoff. utställning i Borås, nära och bra.. (då de bor i Borås). Anton fick en jätte fin kritik och slutade som BIM. Stort grattis till Marita och Anton som går från klarhet till klarhet. Jag är så stolt.. 

Blancock's Thers Don't Help, Oliver har varit hos Eva Gustavsson på husdjurshälsan i Göteborg i dag och blivit ögonlyst och fick UA, stort grattis Ingrid och Bo, så himla tacksam jag är över att ha valpköpare som ställer upp och kollar hälsan på sina hundar och hjälper mig i mitt avelsarbete, det sätter jag stort värde på. 

Själv har jag lagt spår åt mina hundar i dag som vi skall gå imorgon. Har även lagt några anlags spår åt några kompisar som de gått i eftermiddag. Imorgon tänkte jag ta mig en tur till klubben och träna lydnad och rally med dem en stund. 

I går var jag en kort tur till klubben och tränade ettan med Lily, hon var så himla pigg och glad och fick några "cocker fnatt" på apell plan emellan momenten. Det är helt underbart att se dessa race tycker jag. Hon är ju ändå nästan 8 år gammal och har fortfarande sådan super energi. Både ställandet och läggandet gick bra i går kväll. Inkallningarna är super och även hopp över hinder. Men hundar är hundar så vi får se vad som händer och sker när vi åker på tävling. 

Maja, Molly och Rosie fick varsitt rally pass. De är dessa tre jag nu anmält till rally tävling i augusti. Nu måste vi ligga i för att verkligen träna ordentligt. Lucas fick stå över och får vänta till i morgon och gå sitt spår och även träna på apell plan. Sedan är det brukshundklubben och "öppet hus" för honom och Rosie på måndag igen. 

I går gjorde jag också något som jag aldrig trodde jag skulle göra ... men jag rakade av Molly pälsen, i går kväll åkte både behäng och faner av. Öronen blev kort klippta och hon blev så himla söt. Ser nästan ut som en liten valp igen. Hennes päls har inte varit den bästa efter sin "kastrering" så det har varit ett kämpande med den här pälsen som tovat ihop sig till ull. Nu när de är 5 att hålla i ordning så kändes det som om det var det ända rätta eftersom jag inte tänkter ställa ut henne någon mer gång. Jag tror hon kände sig ung på nytt för hon är så himla pigg och har idag sprungit som bara den på våra rundor. Skall se om jag kan ta något kort på henne. 

2012-05-08

En rolig helg har vi haft.
Korten från utställningen nedan har 
vi fått från Frida Ankersen. 
Tack för jätte fina kort.

antonmarita2lidkoping.jpg (67839 byte) antonmaritalidkoping.jpg (69821 byte) lucaslid4kk.jpg (49241 byte)
Anton 3 kk Anton 3 kk Lucas 4 kk
rosie2bord6maj.jpg (63722 byte) rosie6maj.jpg (46544 byte) mamma1kk.jpg (62505 byte)
Rosie 3 kk Rosie 3 kk Min goa mamma

I lördags eftermiddag åkte jag, Rosie och Lucas till Lidköping för att både hälsa på min mamma som tillfälligt var där och även vara med på Lidköpings kennel klubbs nationella utställning på söndagen. Jag blev så bortskämd när jag var hos mamma och Sven-Åke på lördagen så det inte var riktigt klokt. Fick god middag och mamma städade vår bil under tiden som jag badade och fönade Lucas i gäststugan som jag fick låna. Det tog hela kvällen och sedan stupade hundarna och jag i säng och sov gott till klockan var 6 på morgonen då vi tog första rundan innan de fick mat och så la vi oss en stund igen. 

Mamma och jag åkte iväg till Lidköpings arenan vid kvart över 8 där vi träffade Marita och Anton. Lucas och Anton har inte setts sedan de var 8 veckor gamla men ibland undrar man om de känner igen varann för de blev så glada över att träffas igen. Vi parkerade oss vid ring 15 och träffade många cocker ägare och glada människor. 

Först ut var våra ung hunds hanar och där blev Anton 3 i KK och Lucas 4 KK, jag är jätte nöjd över hur Lucas skötte sig på sin allra första utställning. Sedan var det lill flickan Rosie och hon kom 3:a i KK. Det var en jätte roligt dag och jag är så glad över att min mamma följde med och tittade på och drog vagnar och passade hundar under tiden som Marita och jag var iväg och köpte lite saker. Jag fick ett jätte fint halsband till Rosie som Marita köpt åt mig tidigare som passade super fint till lill skruttan. Hon blev så himla fin. Stort tack Marita och tack för att du hängde med till utställningen. 

Nästa grej ihop med mina valpköpare är DM i viltlspår som några av dem följer med på och därefter BPH-testet i början på Juni. Det ser vi fram emot. 

Annars så tränar jag lite varje dag med Lily, hennes "comback" i lydnad närmar sig. 

Sedan är jag väl inte klok heller... jag har anmält både Molly och Maja till en rally lydnads tävling utan att helt kunna tyda skyltarna, men optimist som jag är så hinner jag nog lära mig dem också innan debuten. Jag har också beställt en rally lydnads bok så jag skall försöka lära mig skyltarna och så har jag också kontaktat en tränare i rally som jag hoppas jag kan få gå en dags kurs hos för att lära mig lite mer. Men jag tränar på de moment som jag vet finns med och både Molly och Maja är duktiga. Marita gav mig också en hel del tips som jag fick nytta av i söndags som jag redan praktiserat och det funkar jätte bra. Tack för dem. Så småningom skall även Lily, Rosie och Lucas också få börja med rally. 

I går var Rosie, Lily och Lucas och jag en sväng på brukshundklubben också och tränade en timme, korta pass för Rosie och Lucas med sitt, sitt - kvar, ligg och ligg-kvar, några inkallningar och hopp över hinder. Lily fick köra ettan och med hjälp av en kompis kommenderade hon mig igenom ettans moment. Det behövs för det är inte klokt vad man glömmer av. 

Det är ju så himla skoj att träna så i eftermiddag efter promenaden åkte vi en sväng till klubben igen och körde några övningar innan valpkursen startade. Nu är vi hemma igen och hundarna har ätit och gått och lagt sig. Nu är det dax för oss andra att äta och ta igen oss innan morgonen. I morgon är tanken att  åka ihop med en kompis och några av våra hundar till munkedal och vara med på lite utställnings träning .

2012-05-03

Stort grattis säger jag till Marita och Anton som gjort sin debut i rally lydnad på Sävsjös bk den 1 maj. De fixade sin första etta på sin allra första start. Jag är så himla stolt över både Marita och Anton. De kom på 12 plats av 21 tävlande hundar i nybörjar klass B. 

Blancock's Total Lost

Har också fått jätte fint och trevlig mail från fam. Dankersen i Norge som äger Simon, Blancock's Total Recall, som är en super fin och go familje medlem. Hans matte berättar att Simon är en mat tjuv utan dess like och älskar att göra sönder leksaker. Hans bäste vän är sonen Martin i familjen och han är nästan alltid med Martin och leker. Så glad jag blev över många fina rader över Simon och att de tycker så mycket om honom. Stort tack Lill. Jag blir så glad att höra hur "mina" valpar mår och hur de har de. 

Här ligger två trötta hundar och väntar på att matte skall komma hem och hitta på något skoj med dem. Maja och Molly har intagit en liten hundsäng fast alla hundarna har var sin. Kanske kan det bli något spår åt dem på eftermiddagen så det är bäst att vila upp sig. 

Själv har vi inte legat på latsidan vad gäller träning och tävling. Både Rosie och Lucas har varit med på brukshundklubben några gånger och tränat både lydnad och agility. Rosie kan nu köra en hopp bana och ta alla hinder som finns med där. Lucas fick i måndags springa genom säcken, helt nytt för honom och även hoppa däcket. Platsläggning och inkallningar fick han också träna på. Lily håller jag igång genom att träna momenten ur ettan. Jag hade en kompis med mig häromdagen som filmade lite med min telefon och det var verkligen bra för då kunde jag se alla mina fel jag gör. Några dubbel kommandon med axeln vid ligg, sitt mm. Det får jag ta och sluta med. Sådant som jag inte tänkt på när jag tränar själv. Lily fick ligga plats medan Lucas fick gå runt henne i cirklar och leka bredvid. Men hon rörde sig inte ur fläcken utan låg där jag lagt henne. Den platsläggningen hade vi fått en 10 på...

I går på första maj åkte Rosie och Lucas och jag till Kungshamn som ligger ca 45 minuter härifrån, där Svenska Drever klubben väst har sitt "näste". Jag hade bokat varsitt spår åt de yngre förmågorna och jag blev verkligen nöjd med deras spår. Det var inga lätta spår och heller ingen lätt terräng. jag anser mig ha rätt så bra kondition men t.o.m. jag var trött efter ha klättrat i berg och gått i dalar. Men jätte roliga spår till båda hundarna hade vår domare lagt åt oss. Båda fick helt klart godkänt och klarade sina ettor galant. Lucas har nu gått 5 spår om man räknar hans anlag och Rosie har gått ett. Nästa spår för Rosie blir i slutet av maj och sedan blir det DM för iallafall 4 av mina hundar den 3 juni. Sedan blir det viltspårs pokalen och skärgårds spåret därefter. Vilka jag tar med på dessa tävlingar återstår att se. 

På lördag åker Rosie, Lucas och jag till Lidköping och bor i en stuga för att på söndag vara med på utställningen i Lidköping där Johan Andersson dömer. Det blir första gången som Lucas ställs ut på en officiell utställning. Det ser jag framemot. Anton med Marita i kopplet kommer också så tre syskon ur kullen kommer att vara med. 

2012-04-26

Hundar är fantastiska..

SE VCH NO VCH LP I Line Sam Proud Memory, 

Molly

I eftermiddag efter jag kom hem från jobbet gjorde jag några ärenden på stan innan hundarna och jag åkte ut i skogen. När de satt i bilen tog jag fram 6 stycken apport pinnar och gick iväg och la ett 300 meter långt spår åt Molly. Jag tror hon var 3 år sist vi gick ett bruks spår. Det fick ligga en timme och under tiden tog vi oss en promenad. Rosie och Lucas fick springa lösa och håller sig inom 10 meter och söker upp mig gång på gång. De har jätte koll vart jag går.  

När vi kom tillbaka till bilen fick alla utom Molly gå in. Vi tog oss bort till spåret och där hade jag gjort en ruta som jag gått tvärs igenom innan jag la första apporten efter ca 30 meter. Molly tog spåret direkt från vägen och gick först 5 meter bakspår innan hon vände och gick iväg och plockade upp apport pinne efter apport pinne. Hon tog alla 6 stycken som jag lagt ut och apporterade in till mig. Jag blev verkligen imponerad av att hon kom ihåg vad jag förväntade mig av henne fast det gått så många år. 

Ibland känns det riktigt tragiskt att hon är hela 11 år för hon har sådan arbets lust och sådan vilja att jobba. Hade hon varit några år yngre så tror jag vi hade tagit upp bruks tränandet igen men nu känns det inte helt rätt att pressa henne utan vi gör några aktiviteter bara för skoj skull. 

När vi gick spåret så kom ösregnet och vi blev dynge sura båda två. 

Två goa syskon. Rosie och Lucas

Och två gos hundar som intagit sängen..

Lily och Maja

2012-04-25

I måndags var Rosie och Lucas med mig på brukshundklubben igen och tränade kontakt, inkallningar, ligg och sitt och hoppade agility hinder. Rosie är jätte duktig och följer mig och har nu också förstått att hon kan springa en bit ifrån och vara före i hoppen och inte bredvid mig. Vi körde slalom och det börjar hon förstå nu. Lucas fick träna på inkallningar och vara lös bland andra hundar utan att springa fram till dem utan hålla sig till mig. Det gick riktigt bra och jag var jätte nöjd efter träningens slut. 

Lily och jag har börjat träna lydnad igen och jag har faktiskt efter några års uppehåll nu också anmält oss till en lydnads tävling. Läggandet under gång är helt super men ställandet är dessvärre lite sämre. Några steg efter kommando är inte bra men det är ju några veckor kvar som vi kan träna på. 

Sedan sist uppdatering har jag nu bokat in ett BPH-test för Maja - Ecco valparna som nu snart fyller hela 2 år. I kullen är det hela 5 styckens om anmält sig och vill åka med, det skall verkligen bli jätte skoj. 

Nu har vi en spännande vår framför oss med utställningar, DM i viltspår och Beteende test. 

Jag hoppas att flera av mina valp köpare vill vara med på cocker klubbens DM i spår i år igen. Hör av Er till mig om Ni är sugna på att vara med. DM är den 3/6 i år och kommer att vara i Väne-Ryr som vi var förra året. Alla västras medlemmar är jätte välkomna att vara med. 

Marita och Anton håller på mycket med lydnad, rally och viltspår kommer att debutera i rally lydnad inom kort. Det skall bli så himla skoj att höra hur det kommer att gå. Själv är jag lite avundsjuk för jag hade också gärna velat träna rally men jag hittar ingen kurs att gå på. Jag hade verkligen behövt lära mig skyltarna som är på tävling. Men jag letar vidare efter en kurs i detta. 

2012-04-18

BPH/ Beteende- och personlighetsbeskrivning hund !

Tanken att göra MH beskrivning på några av mina hundar har länge funnits men det är inte så lätt att få komma med på dessa tester så när nu det här liknande testet som kallas BPH kommit fram så tycker jag att det är rätt så intressant. Det finns en hel del likheter mellan de här testen och eftersom jag känner att tävlandet i bruks ligger långt ifrån det jag kommer att syssla med i framtiden så känns det som om det skulle räcka med det här testet. Det är 7 moment som man skall genomföra ihop med sin hund och man kan välja mellan att avstå skott eller inte. Testet registreras på SKK's hunddata.

Därför tänkte jag höra med mina valpköpare om det är någon av Er som är intresserad att hänga på när jag skall boka in test. Själv tänkte jag BPH testa både Rosie och Lucas. Maila mig om Ni är intresserade av detta. Testet går ut på hur våra hundar reagerar i olika situationer som de råkar ut för. Tex. möte med okända personer, leklust, skrammel och typ overallen som flyger upp i MH:t. 

Fick idag också provsvar från Lucas optigen test och det visade sig att han är carrier. Jag är inte varken förvånad eller överraskad över detta då jag visste innan att det var 50% åt vardera hållet. 

Ett kort på våra barn när vi var i Kingston/Boston

2012-04-16

I dag var jag ledig från jobbet för att umgås med hundarna Hela dagen. Morgonen började inte bra då jag var så trött efter vår resa att jag och hundarna sov till 10.30, men då fick vi gå upp och äta frukost. Sedan tog vi oss en promenad på en och en halv timme. Efter promenaden så tog jag itu med Majas och Lilys pälsar. Hundarna har varit på Hannas hundpensionat i två veckor under tiden vi var i USA och när jag hämtade dem i går så var de nybadade allihop. Jag kan verkligen rekommendera detta pensionat >>> .

Sedan tog jag med mig Molly och Maja på en runda och undertiden hade jag täckat Lily med ett uställnings täcke så att hennes päls skulle lägga sig lite grann och det hade den gjort. Så när jag kom hem så fick Lily följa med ut på egen tur och då träffade jag en kompis med sina två hundar så vi tog följe. Det var verkligen kul att vara ute och gå med henne för vi har inte gjort det på hur länge som helst. 

När vi kom hem så lämnade jag de vuxna och hämtade upp min kompis Hanna med sin dvärg pincher och så tog vi oss en tur till brukshundklubben. Idag var första gången som Lucas fick komma med dit och jag är så himla nöjd med honom. Han har en super kontakt med mig även fast jag bara haft honom i två månader nu, jag ångrar inte en sekund att han kom hem till oss igen. Både Rosie och Lucas fick träna kontakt, agility och så lekte vi en hel del. 

Rosie är ju bara så himla dukig på agilyt och följer med och hoppar de hinder jag visar. Nu skall jag försöka lära in slalomen bättre och även däcket, sedan får hon hänga med på några inoff. agility tävlingar. Lucas fick träna tunneln, A-hindret och även hoppa vanliga hopphinder. Det gjorde han bra så i vår/sommar kommer jag att träna det med honom. 

När vi tränat klart kom ett helt gäng i vår klubbs styrelse ut från sitt styrelsemöte som de haft och det var himla skoj att träffa dessa människor igen som jag inte pratat med på länge. Det var en helt igenom lyckad måndag för oss och jag känner mig väldigt nöjd med vad vi hunnit med idag. 

Nu har vi precis kommit in från sista rundan för kvällen och skall gå och lägga oss. Jag känner mig inte trött ännu och jetlaggen sitter väl fortfarande i, klockan är ju bara 16.30 i USA nu och jag har inte hunnit ställa om mig än. Men i morgon börjar allvaret igen och jobb som väntar, vardagen tar vid och allt blir som vanligt och som det brukar igen. 

Oliver och Ingrid


Foto: Frida Ankersen

Fick det här kortet som Frida Ankersen tagit i Sätila på Oliver med matte Ingrid när de blev 2:a med Ck i sin klass. 

2012-04-15

Hemma igen

Hemma igen efter 14 helt underbara dagar i USA med familjen. Vi har hunnit med massor på de här dagarna, bl.a har vi varit i Kingston/Boston där vår äldsta dotter bor, Cap Code, Boston City, Miami, New York och där har vi hunnit med att åka 86 våningar upp i Empire State Building, strosat i Centrale Park och Times Square, hunnit med att titta i affärer i China Town, SoHo och farit ut och tittat på Frihets gudinnan. Skall försöka lägga ut några bilder här när jag hunnit göra i ordning dem. Men det var verkligen vår livs resa. 

Under tiden vi satt på planet för hemfärd från NYC så var Oliver (Blancock's Tears Don't Help) med matte Ingrid och husse Bo varit på två dagars utställning i Sätila på SSRK's utställning. Jag tycker att det är fantastiskt kul att de vill åka och visa Oliver på egen hand och det gjorde Ingrid så bra att de placerade sig som 3:a på lördagen i unghunds klassen och på söndagen slog de till med att bli 2:a med CK i  med super fin kritik. Stort Stort Grattis säger jag och är verkligen mycket stolt över både Oliver och Ingrid. 

Blancock's Tears Don't Help


Foto: Bo Olofsson

Oliver med sin "store bror" Eddie


Foto: Bo Olofsson

2012-03-31

BIR & BIM

B. Tears Don't Help & B. The One And Only


Foto: Anette Essman

I morse gick jag upp tidigt för att föna och borsta igenom hundarna innan det bar iväg för att hämta upp min kompis Hanna med sina tre hundar. Det blev trångt i bilen med en stor riezen hane, en amstaff, en liten pincher och tre av mina cockrar plus diverse trimsaker, trimbord, burar och allt annat som man skall ha med sig när man åker på utställning. Men alla fick plats och vi kom fram till utställnings platsen i god tid. Det var lite spännande för det var ju första gången som Lucas skulle på utställning i vuxen ålder. Han har blivit BIR valp en gång med sin tidigare ägare. 

Lucas var först ut i unghundsklass om jag anmält honom till och han skötte sig exemplariskt och jag tror det här kommer att bli super bra. Tycker att han har svung i rörelserna och en rejält och energisk gång. Står fint både på bordet och på marken och har en ständigt viftande svans. En helt igenom härlig cocker hane. Men idag räckte det inte till en seger utan vi fick oss se oss slagna av Lucas och Rosies super snygge bror Oliver med matte Ingrid i snöret. Stort Grattis till Er och jag tar åt mig äran jag också för jag är så nöjd med den här kullen. Jag fick mycket beröm av domaren för min uppfödning och det är ju alltid roligt att höra när andra också gillar mina hundar. 

B. The First Of Them All 


Foto: Anette Essman


Foto: Anette Essman


Foto: Anette Essman

B. Tears Don't Help & matte Ingrid var sedan inne i ringen i öppen klassen som de hade anmält sig och där vann Oliver sin klass och sedan fick bröderna mötas i ringen där drog Oliver det längsta strået och vann, Grattis grattis och så roligt. 

B. Tears Don't Help


Foto: Anette Essman


Foto: Bo Olofsson

Sedan var det päls lösa lilla hjärtat Rosies tur att visa upp sig. Hon är en fröjd att springa med , vilket driv hon har i steget och så himla positiv. Jag är så nöjd med henne, det är en pärla... tyvärr har hon tappat en hel del päls under magen efter löpet. Rosie blev 1:a BT.

B. The One And Only


Foto: Anette Essman


Foto: Anette Essman

Sedan hade jag anmält Lily i öppen klassen, min tanke är att visa henne som veteran om ett halvår och hon får nu hänga på . Hon är verkligen en lydig hund och springer fantastiskt fint med ett härligt steg. Sedan skjuter hon upp ryggen lite grann på bordet och det håller vi på att träna på och det har bara blivit bättre och bättre på de sista utställnings träningarna vi varit på. Lily blev 2:a BT idag.

B. Lily Of The Valley


Foto: Bo Olofsson


Foto: Anette Essman


Foto: Anette Essman

Och den som det gick bäst för idag...

B. Tears Don't Help, Oliver BIG 2,  med en glad matte


foto: Bo Olofsson

Stort Tack till Anette och Bo som tagit alla fina kort på oss idag. Tack till Ingrid som ställer upp och åker med på utställningar. Tack till Hanna min kompis för vi alltid har så kul när vi är iväg. I morgon kör ett härligt gäng i gång med lydnads träning där Lily skall få vara med för att visa momenten ur lydnads ettan. Nu har hundarna fått mat och de har gått och lagt sig efter en tröttsam men roligt dag. Maja och Molly har varit på hundpensionatet några timmar och de sover de också. 

2012-03-27

Vår Nye Champion...

Den 6:e egen uppfödda viltspårs championen 

Blancock's The First Of Them All 

LUCAS


Foto: Frida Ankersen

I går var Lucas, Rosie och jag och hälsade på hemma hos Frida och Ecco. Det var kul att få visa upp syskonen och se pappa Ecco, den snyggaste cockern som jag vet. Vi fixade iordning lite på Lucas päls och fotade honom på en fin brygga som Frida har hos sig. Tack för en trevlig dag Frida och lycka till med din nye cocker kille. 

Idag har Lucas, Rosie och jag varit iväg hos veterinären för att fylla på Rosies rabies vaccin och Lucas blev optigen testad. Nu är det några veckors väntan innan resultatet kommer. Lucas kan max vara carrier, hans syster Rosie har jag optigen testat och hon är normal så jag håller tummarna för att även Lucas skall vara fri. Nu är alla hans tester gjorda och Lucas är FN-fri från föräldrarna, HD-A, ögonlyst UA och optigen testad ?. Han är nybliven viltspårs champion och i sommar skall han få följa med på utställningar. Vi får se hur det går. 

Lucas & jag

2012-03-24

Får vi presentera våran nye viltspårs Champion

Blancock's The First Of Them All


Foto: Hanne Chaterine Fagerland

Ny bild kommer...

Tre raka ettor har Lucas fått och dessutom den sista ettan med HP. Vilken hund! Nu väntar nya utmaningar för vår grabb som härnäst kommer att bli utställd i Sätila den 14-15/4. 

Blancock's Tears Don't Help, Oliver

Idag har Oliver varit här på besök, matte Ingrid och jag fixade i ordning honom inför nästa helgs inoff. utställning som vi skall på. Där kommer även Lucas, Rosie och Lily från oss förhoppningsvis också att vara med. Får se hur det kommer att gå. Det är många anmälningar. Jag hoppas att vi kan vara med på den då det är mycket annat som skall fixas den här veckan som kommer. Den är fullspikad av diverse, både tråkiga saker och roliga saker, men vi tar en dag i sänder och ser tiden an. 

2012-03-18

Blancock's Tot Notch, Ollie

I morse sov vi till kl. 08.45 allihop. Det var riktigt bra att få göra det för en gång skull. Hundarna brukar få sin frukost vid 6 men de var tydligen trötta de med. Molly är som en klocka och gick upp vid 6 men eftersom ingen annan ville gå upp då gick hon och la sig igen. Vi åt fukost ihop och sedan tog jag med mig hundarna på en rätt så lång runda  och var sedan hemma vid 11-tiden. 

Då kom yrvädret Ollie hem till oss för lite trimning. Hans matte lämnade honom och gick hem till sig igen för att greja i trädgården. Det tog några timmar för att göra i ordning honom och när matte kom för att hämta Ollie slängde jag i mig lite middag för att sedan åka iväg till Väne-Ryr idag igen för att gå spår. Ni som känner mig vet ju att jag gärna vill få hundarnas championat så snart som möjligt för att sedan kunna tävla vidare i andra tävlingar. 

Lucas gick super idag men fick verkligen jobba i sitt spår idag. Högt uppe på en höjd låg en återgång och där fick han riktigt nosa sig igenom området för att hitta vägen ut. Med 2 dl blod på ett 600 m spår som det numera är så får hundarna använda sin näsa mer och blir trötta. Tiden blir också lite längre än vad jag är van vid och Lucas gick sitt spår på 31 minuter. Han var bra trött när jag satt in honom i bilen igen. Han fick ytterligare ett första pris idag och jag är så nöjd över honom. Han gillar verkligen att spåra. Han är noggrann i sitt arbete och så himla glad. 

Vi får se när vi hinner med att gå nästa spår. Nu är det mycket som händer runt om kring oss och det gäller att få tid till allt. 

2012-03-17

Det har varit en hektisk vecka eftersom jag varit i Göteborg i två dagar med jobbet. Ena dagen var jag på kurs och den andra dagen var en kollega och jag medbjudna på underhålls mässan med tillhörande utgång på kvällen. Jätte trevligt var det men ack så trött man blir. Hemma på fredag morgon kl. 01.30 och upp vid 5 - tiden för att gå ut med hundarna innan jobbet.

Därför hann jag inte lägga något spår den här veckan till hundarna utan fick förlita mig på lite "gamla" meriter då jag bokat spår åt Lucas och även Rosie den här helgen. Men Rosie fick förra veckan ligga på Blå Stjärnan i Göteborg fredag till lördag då hon ätit för fort och maten jäst i magen på henne så det var illfart till Göteborg på fredag natt och där fick hon stanna till lördag förmiddag då jag fick hämta henne igen. En veckas lugna promenader och ingen lek med andra hundar blev det för hennes del. Hon repade sig väldigt fort men så orolig jag blev. Nu är hon som vanligt igen men därför avbokade jag hennes spår. 

I morse åkte jag i allafall iväg med Lucas till Väne-Ryr och vår domare Roger Skoglund. Det hade regnat på natten och var allmänt blött i markerna och många diken var vatten fyllda. Jag hade bara en gång tidigare lagt rutan åt Lucas så det var ju lite intressant hur han skulle ta den. Men han hade inga problem med den utan tog spåret direkt från vägen och in i rutan och hittade spårstarten en ca 2 meter lite längre ner från vägen och in i rutan. Sedan fick han en viltstörning när vi inte hade långt kvar men släppte den rätt så snart. Skottet brydde han sig inte om och det var ju skönt, ingen reaktion på det utan mycket glad när domaren kom tillbaka till oss. Han tog spåret fint igen och hittade sin klöv på 27 minuter. Lucas fick idag sin första etta på sitt första öppna spår. Skall bli roligt att få gå fler spår med honom. 

När vi kom hem så fick vi fint besök av Bengt, Elisabet och Laban (Rosie och Lucas bror) som ville få Laban trimmad. Dessa människor är några av de absolut finaste och trevligast som jag känner. Vi trimmade Laban några timmar, fikade och pratade innan det var dax för dem att åka hem igen. Stort tack för ALLT.

Blancock's Talk About It, Laban & husse Bengt

Nu har jag varit ute på sista promenaden för kvällen, Emma har några kompisar här och det blir en lugn kväll för Pelle och mig. I morgon är en ny dag med nya utmaningar. 

2012-03-08

Ett sådant bakslag....

Nu har vi vinter här hos oss igen, det vill vi INTE ha.. nu vill jag ha vår och fint väder så vi kan träna spår och agility igen. Hoppas att det är snabbt övergående för det var en riktig besvikelse med det här onödiga snöandet. Men de spås ju fint väder till helgen så det får vi hoppas på. 

I måndags la jag två 600 meters spår med 4 vinklar, en återgång och lät det ligga till tisdags eftermiddag då både Rosie och Lucas fick gå varsitt spår. De jobbade fint båda två och hade inga problem med att hitta klöven, men ingen av dem tog återgången utan den existerade inte i deras värld. Jag är så nöjd med dem och hade hoppats på att få gå varsitt öppen spår i helgen men det är nu avbokat pga. av snö. Ja det får vi ta igen senare. 

I går var min kompis Hanna, hennes amstaff och riezen, jag, Lucas och Rosie på ringträning i ett ridhus i munkedal, som ligger några mil härifrån. Det var första gången som Lucas fick vara med på träning med mig. Han skötte sig super fint och har ett jätte fint fritt stående, sedan ville han gärna slicka och pussa på de som skulle titta på honom på bordet så det får vi träna på att stå still även där. I början galopperade han lite grann när vi sprang men sedan hade han en jätte fin trav vid min sida. Rosie har ju gjort det här några gånger så hon stod väldigt fint och har en super trav. Jag är verkligen väldigt nöjd med mina två små yngsta <3. Nu längtar jag till att få ställa ut dem. 

I eftermiddags var det dax för de vuxna att få gå spår. Så spåren jag la i måndags var nu översnöade men klövarna hoppades jag låg kvar där jag la dem så både Molly och Maja fick gå spåren som legat sedan i måndags. De skötte sig jätte fint och hittade sina klövar i slutet, jag hade med mig en extra klöv ifall räven hade tagit med sig dem men de låg där jag lagt dem. 

När jag gick med Molly så slängde jag samtidigt frolic i spåret och plockade bort snitslarna som jag hängt i träna när jag la spåren. När Molly var klar hämtade jag Lily som fick sig ett godis spår istället. Hon gick lugnt och fint och missade inte många godisar. 

2012-03-04

Blancock's The First Of Them All, Lucas

Godkänd i anlagsklass viltspår

Förra veckan la jag ett 400 meter långt spår åt Lucas och det gick riktigt bra så jag bokade in ett anlags spår åt honom och varsitt öppen klass spår åt Molly och Maja. I veckan som gått hann jag med att lägga tre spår åt Lucas och de gick riktigt bra. Så sent som i går fick han gå ett 600 meter långt spår och tog alla 4 vinklar jätte bra så det kändes rätt så tryggt att ta med honom i förmiddags för att gå anlaget. 

Lucas hade heller inga problem med sitt spår även fast det hade gått en barnfamilj en bit i hans spår en stund innan. Vi såg dem när jag selade på Lucas från vägen att de var på "vårt" spår en sträcka. Det kan ju ställa till lite problem när spåren är så färska eftersom de inte ligger mer än mellan 2-4 timmar före start i anlaget och om man går efter spåret är lagt kan man ju få med sig blod på skorna som man traskar runt i lite överallt. Lite svårt för en ny hund att klura ut vart han skall gå. Men det gick väldigt bra och han spårade väldigt fint hela sträckan igenom. Jag är så nöjd med hans arbete. Det var en trött kille som fick lägga sig i bilen och vila en stund. 

Molly var sedan den hund som var först ut med att gå sitt spår. Vårt första spår med rutan som ingår i de nya reglerna för året. Men hon hade inga problem med att finna sin start. Men hon var heller inte på topp spåret igenom utan något okoncentrerad vissa sträckor fast hon gick jätte bra. Jag märker att hon börjar bli till åren och att jag nu skall börja ta det lite lugnare med henne. 11-år gammal så börjar åren ta ut sin rätt. Men några spår då och då skall hon ändå få gå så länge hon tycker att det är roligt. 

Maja hade heller inga problem med att hitta sin spår start utan gick som en klocka nästan hela spåret igenom. Hon gick ut på vilt en gång och där försvann hennes HP, annars så gick hon väldigt bra idag. 

Innan vi åkte iväg och tävlade i morse fick Rosan gå det spåret som jag lagt åt Lucas igår och det gjorde hon väldigt bra. Jag är så nöjd med henne, min lilla docka...

Nu är vi trötta allihop. Tack till min syster som tog med sig Lily på en långpromenad idag när jag var iväg och tävlade. Nu vankas det snart kvällsmat för alla hundar och sedan en kvällspromenad innan natten. 

2012-02-27

Lucas har gått sitt andra spår... det gjorde han väldigt bra. Ett 250 m långt spår utan tappt..

 Så snart snön försvunnit helt är det dax för anlaget.

2012-02-25

Lucas & Anton har blivit ögonlysta UA

Både Lucas och Anton har varit på husdjurshälsan hos vet. Eva Gustavsson och blivit ögonlysta. Båda killarna fick UA på sina ögon, det känns bra. Nu är båda höftleds röntgade med HD A, ögonlysta UA och även hereditärt fri från FN. 4 av 8 syskon är nu höftledsröntgade med UA. För Lucas del kommer han även att bli optigen testad. Båda killarnas sidor är uppdaterade med deras hälso status. 

Lucas kommer att få börja tävla viltspår när han är mogen för det men för tillfället ser jag framemot att få åka på utställningar med honom. Jag är mer än nöjd med honom. En jätte härligt, pigg och go krabat som funkar jätte bra med alla hundar vi hitills mött. Han har ett jätte fint trav steg och det skall bli spännande att få ställa honom. Vi börjar mer och mer lära känna varann och jag är så glad över att han är här. Tror Rosie och mamma Maja är lika glada. Lucas och Rosie har väldigt skoj ihop och leker mycket med varann, så mycket så att Lucas har gått ner i vikt sedan han kom hit. 

2012-02-23

Ännu en av Maja och Eccos valpar har blivit HD-röntgad.. 

Blancock's Tears Don't Help, Oliver, HD A, 
Grattis till ägaren Ingrid Ekwall-Olofsson 

2012-02-17

Blancock's Total Lost, Anton 

HD A, stort grattis till hans ägare Marita Fagerberg

012-02-12

Blancock's The First Of Them All

Lucas

Så glad att han är här <3

2012-02-11

I går fyllde alla valparna i Maja och Eccos kulll hela 19 månader, tiden går fort och de är redan unghundar. Grattis allihop till Er.

Idag har vädret vart lite mildare och jag hoppas att snön snart skall försvinna så man kan börja träna spår igen. I förmiddags tog jag med mig Lucas och la två korta korta blodspår åt honom. För att vara helt nybörjare på spår så får jag säga att han var rätt så duktig. Men det är svårt med spår när det ligger så mycket snö men vi kommer att fortsätta med spåren. Jag hoppas att han också skall bli viltspårs champion som många av sina duktiga syskon. 

Vi tränade också lite grann på att apportera kanin dummys och det gjorde han jätte bra. Precis som sin syster så kommer han in med sakerna och släpper dem en meter ifrån för att få godis. Sedan har vi varit ute och gått i omgångar idag så nu är vi trötta och skall ta igen oss resten av kvällen. 

Lucas apporterar kanin dummy

Första viltspåret

Oj... får man nosa äldre damer i baken tro????

2012-02-08

Välkommen hem ...

Blancock's The Fist Of Them All, Lucas

Rosie och Lucas

Rosie, Lucas & mamma Maja

2012-02-04

I dag har vi varit ute och gått i det fina men kalla vädret flera gånger. Eftermiddags promenaden tog ca 2 timmar och när vi kom hem tog sig Molly, Lily och Rosie en tupplur i solen på golvet. Vi har ca 15 minus grader ute nu och det är kallt men solen har varit framme i dag så vi har haft ett underbart väder att var ute i. Hundarna har täcken på sig för att inte frysa. Molly är så pigg och springer som den värsta unghund på våra promenader. Rosie kan gå lös hela tiden för hon håller sig till matte. Hon är verkligen super lätt att ha med sig. 

Blancock's Tears Don't Help, Oliver, 19 månader

I dag har också Oliver och matte Ingrid varit här och hälsat på en stund. Oliver fick stå på trimmbordet i några timmar och sedan fick han och Rosie leka en stund innan de gick hem till sig igen. Vi pratade på att anmäla oss till några utställningar framöver och den första blir nog en en inoff. utställning i slutet av mars som skall hållas inte allt för långt ifrån där vi bor.

2012-02-04

Fredag kväll .... inget "på spåret" för Rosie och mig inte...

Så här trötta är Rosie och jag på fredag kväll. Slummrar  till framför tv:n efter en veckas jobb och aktiviteter. 

2012-01-22

Idag har vi haft trevligt besök av Bengt, Elisabet och Laban från Strömstad. Vi har trimmat Laban och ätit semlor som Bengt och Elisabeth hade med sig. Stort tack för semor och för att ni kom och dessutom att Ni tar så väl hand om Laban. Det märkt att han trivs och mår bra. Han är verklige en super snäll och fin hund. 

Laban och Emma gosar

Bengt och Laban

Tog den här bilden från fb på Laban och "barnbarn" 
En helt underbar bild...

Tidigare i veckan har jag också trimmat på Ollie som bor längre ner på gatan. Nu när det fastar så mycket snö och is i pälsen ville hans matte och husse ha bort lite päls på Ollie så det fick vi ju fixa till. Ollie är lika trevlig och lätt som sin bror Laban och övriga syskon i kullen. 

Blancock's Top Notch, Ollie

Jag tycker att Ollie har så himla fint ansikte.

2012-01-17

Oj... nu har jag inte hunnit uppdatera på flera dagar igen.....  men men så är det ... jag har haft fullt upp med en massa saker. Hundarna och jag ligger inte på latsidan fast vi har inte hunnit träna så mycket det sista. 

Rosie och hennes syskon har ju hunnit att fylla 18 månader och det gjorde de den 10 Januari, grattis till Er alla. Mamma Maja har fyllt 5 år den 14 januari. Jag har haft besök av Ollie som blivit trimmad och har också varit iväg och höftleds röntgat Rosie och fått svar på att hon hade en A och en B höft och således blev resultatet ett B. Jag är jätte nöjd över detta så nu kan vi köra igång med agilityn i vår på allvar. 

2012-01-11

Glädjande nyheter ...

Grattis till mina valp köpare i Maja - Ecco kullen. Era hundar är alla Familjär nefropati hereditärt fria.

Majas genetic certificate >>>

My Dog 2012

En lyckad helg har vi haft i två dagar i Göteborg

På Torsdag dömde Börje Johansson som jag tycker är jätte trevlig domare och då hade jag med mig Blancock's Tears Don't Help, Oliver, han fick Excellent och blev sedan placerad som 3:a. i unghundsklassen. Sedan var det en lång väntan innan öppen klass tikarna skulle in och där hade jag anmält mamma Maja, Westerner Dance For Me. Snälla Marie Loré visade Maja för mig och det gick riktigt bra, Maja fick exellent och kom sedan 4:a med Ck i öppen klass tikar. Så jätte glad och tacksam över detta och stort tack till Marie för hjälpen. 

SE VCH Westerner Dance For Me, Maja

Eftersom Maja och flera av Westerner hundarna hade fått Ck bestämde vi att vi skulle ha en uppfödar grupp med i kennel Westerners namn och den kom på 3:e plats med HP. Oliver och jag var också med i Fridas avels grupp med pappa Ecco, där vi vann och fick gå in i stora final ringen lite senare. Där kom vi 4:a. Grattis Frida. 

Efter detta var jag så trött och slut när jag åkte hem. Hade varit uppe sedan 4 på morgonen och dragit vagnar och burar själv. Meningen var att min kompis skulle ha åkt med som har en hel drös med hundar som var anmälda men hon blev tyvärr förkylt och kunde inte åka med och det var jätte tråkigt för det är roligare att vara två. Men det gick allt ändå och jag träffade ju flera trevliga människor och fick även nya cocker bekanta. 

När jag kom hem hade Pelle min man varit så snäll att han varit ute med hundarna på lång promenad så jag kunde börja bada Rosie som också skulle få följa med på fredagen. Det tog nästan hela kvällen att göra i ordning henne och sedan stupade jag i säng. När klockan ringde vid 04.00 - tiden och jag gick upp satt Emma och hennes pojkvän och såg på hockey. De trodde inte jag var klok som tog på mig och gick en runda med hundarna vid den tiden. Men så är det ju. När vi kom hem från vår runda fick de mat och jag gjorde mig i ordning för ytterligare en dags resa till Göteborg. Den här gången var Olivers snälla ägare Ingrid med som rese sällskap. På My Dog hade vi stämt träff med Marita som äger Anton.

Fredagen dömde  Vasiljevic Ivan från Ungern, tror inte många visste riktigt vem han var så det blev ju spännande att se vad han gillade. Först ut från våra hundar var Anton, Blancock's Total Lost med jätte duktiga Marita Fagerberg i snöret. Vi hade anmält honom i junior klass då han inte är riktigt färdig för ung hundsklass ännu. Det märkts att Marita tränar lydnad med Anton för han hade ett så fint fritt stående. Domaren gillade Anton som fick excellent och kom 5:a i konkurransen. Så glada vi alla blev över detta. Jätte bra gjort Marita och han var väldigt fint visad. 

Blancock's Total Lost, Anton

Blancock's Total Lost, Anton med sin matte Marita

Efter att ha lyssnat runt lite från de andra utställarna förstod vi rätt snart att domaren ville ha lite mindre päls på hundarna så när Ingrid och jag tittade på Oliver så var det fram med saxen och tunna ur hans päls. Han blev riktigt fin även i lite mindre päls. Jag hade fått äran att visa honom idag så in i ringen bar det. Domaren frågade hur gammal han var och sedan sa han att " om den här hunden gillar mig så gillar jag honom.." och Oliver gillar ju alla som klappar på honom. Det gick riktigt bra för Oliver och han fick excellent och sedan vann han ung hundsklassen med CK. Så himla skoj och så roligt att matte var med när han fick sitt allra första CK. Själv blev jag super glad. Jag tränade ju med Oliver i söndags för första gången så vi visste ju inte riktigt hur han skulle reagera när matte var med. 

Blancock's Tears Don't Help, Oliver och jag


Foto: Madelene Andersson

Blancock's Tears Don't Help, Oliver med matte Ingrid och sin första CK rosett

Blancock's Tears Don't Help, Oliver

Efter killarnas debut så var det lillan och jag som skulle in i junior klass. Det var totalt 7 junior tikar med i klassen och Rosie sprang så fint och så piggt vid min sida. Hon är en dröm att visa enl. mig. Följer så fint vid sidan och har sådan kontakt. Nu kanske man inte vill att hunden skall hålla koll på sin ägare så som hon gör i utställnings sammanhang men i lydnaden är det verkligen det ultimata. Rosie fick excellent och placerade sig som 4:a i KK. Så glad jag blev. Min dröm hund

Blancock's The One And Only, Rosie och jag


Foto: Marita Fagerberg

Efter Rosies tur var det mamma Maja som skulle in i öppen klass idag igen. Det var hela 17 tikar med där så det blev trångt i ringen så vi blev uppdelade i flera små grupper för att springa. Maja fick idag excellent.

Westerner Dance For Me, Maja och jag med domaren


Foto: Ingrid Ekwall

När vi visat våra hundar så var vi ännu en gång med i Fridas avels grupp med pappa Ecco. Där var både Oliver och Rosie med. Det gick jätte bra även idag och resultatet blev att vi fick gå in i final ringen igen och placeringen blev snäppet bättre och vi blev BIS 3:a. Grattis igen Frida. Ja både Oliver och Rosie brås verkligen på sin pappa i utseendet. 

En fin bild jag fick av Anette Essman som hon tog på oss i final ringen. 
pappa Ecco, Oliver, Lycka, Rosie och Lisa


Foto: Anette Essman

Tusen tack till mina goa och härliga valpköpare för helgen och tack för att jag får låna Er och hundarna med mig på mina och våra upptåg. Vilket gäng vi är och så kul vi har ihop. Så glad över att jag har Er. Tack också till flera och goa vänner runt ringside och grattis till Era resultat. 

Årskrönika

Årets Viltspårs Cocker för 5:e gången
SE VCH NO VCH LP I Line Sam Proud Memory

SE VCH NO VCH LP I Line Sam Proud Memory gjorde det igen. Mitt hjärta, min underbara hund och min stolthet. 

4 nya Viltspårs Champions 2011

Rosie Anton Oliver Ollie

"Årskrönika 2011"

För att sammanfatta vårt år 2011 så kan man bara säga att det har varit ett fantastiskt roligt år. Vi har inte stött på så många motgångar som man annars kan göra när man har hundar och djur och det är jag oerhört tacksam för och det är ju bara så fantastiskt att man får umgås och bara ha dessa helt underbara hundar runtomkring sig. 

Ja... blev det då så som jag ville år 2011, kom jag fram till de mål som jag satte upp för oss? Svaret på den frågan blev att målen med att ha med några av mina hundar på Årets cocker lista blev verklighet, jag tror inte någon annan uppfödare har så många cockrar med där som jag hade på listan år 2011. 5 egen uppfödda hundar finns med och två som jag inte själv fött upp i viltspår 2011.  Av 8 valpar i Majas kull var 4 stycken med och dessutom blev de Viltspårs champions alla fyra under året och kan titulera sig SE VCH. Den siste blev champion på årets sista dag. Det är jag väldigt stolt och glad över. Jag tackar allra ödmjukas mina valp köpare som tar så väl hand om sina hundar och till de som tränar och tävlar och hänger med mig på de upptåg som jag föreslår för dem. Tusen tack. 

Molly, SEVCH NOVCH LP I Line Sam Proud Memory, blev för 5:e gången  årets viltspårs cocker. Hon är en duktig spårhund och tycker det är så roligt med spår. Tusen tack Molly hjärtat för att jag får gå bakom och följa dig under våra spår. Molly vann även Cocker klubbens KM i Viltspår i november. Där var det meningen att de bästa 13 spårhundarna i vårt land skulle komma och tävla men tyvärr så blev det bara 8 stycken som kom till start pga. att spåren blev lagda så sent på året och man trodde att det skulle komma snö. Vi var också med på viltspårs pokalen som vi försöker vara med på varje år. Det var 67 startande hundar i juni 2011 som gick spår under två dagar. Där kom Molly på en hedrande 4:e plats. Molly har även börjat träna rally lydnad och det går riktigt bra, vi satsar på några starter i nybörjar klass under året som kommer. Vi hann också med att göra en start i agility hoppklass I, det var en tävling som hette makrilhoppet och den hölls på vår klubb i maj. Molly vann klassen med 0 fel. Så länge hon tycker att det är roligt med träning och tävling så kommer vi att fortsätta. 

Lily har efter 4 års vilande från spårandet fått komma med ut på två tävlingar. Även hon fick följa med till Viltspårs pokalen som svenska basset klubben väst håller i varje år. Där fick hon ett första pris och eftersom hon var duktig och verkade tycka att det var ok med spår igen så tog jag med henne på ett rörligt prov lite senare där hon fick ytterligare ett första pris. Så två starter i år i spår har hon gått. Lily hamnade på 38:onde plats på Årets viltspårs cocker lista. Lily var även med på makrillhoppet i agility men tyvärr diskade vi oss pga. att Lily tog ett hinder mer än hon skulle men vad gör väl det. Hennes lopp finns på min blogg. Sedan har min kompis dragit med mig på några inoff. hundutställningar där det gått riktigt bra för Lily. Av tre utställningar har hon placerat sig som 2:a BT på alla. Nu känns det som om det är dax att kanske ta med henne på off. Jag hade tänkt att vänta tills hon blev veteran men vi får se. Rally lydnad är något som vi börjat träna på och det känns som om det är hennes grej så där skall vi försöka få till några starter under kommande år. Det är bara jag som måste lära mig lite mer om reglerna först. 

Maja har visat att hon bara blir bättre och bättre i spåret. Hon har gått väldigt bra i spåret och jag trodde länge att hon skulle komma 2:a på listan men det visade sig att hon hamnade på en hedrande 3:e placering. Maja var med hon också på viltspårs pokalen och kom där 6:a av 67 hundar. Vi har hunnit gå en grundkurs i lydnad och en tävlings lydnad. Avslutade tävlingslydnaden med en liten tävling för oss som varit med och där blev Maja klassvinnare i lydnadsklass I. Maja var också med på makrillhoppet i agility och där blev vi diskade men det var hennes första tävling och man kan inte kalla henne snabb, Maja jagar hellre fjärilar än hoppar hinder. 

Rosie då... min lilla nya. Hon är bara så underbar och precis så som jag önskar att allas första cocker skall vara. Så följsam och glad och bara älskar sin matte överallt. Springer inte ifrån och bryr sig inte om andra hundar bara matte är med. Leker gärna med alla, både hundar och folk och älskar mat. Ja hon är en otroligt lätt hund. Man kan inte säga att jag varit alltför duktig på att träna med henne men när man börjar att lära henne saker så följer hon en som en skugga. Linförighet är kanon och året som kommer skall även hon få testa på rally lydnad. Anledningen till att jag nu går över till rally istället för vanlig lydnad är att det är så mycket mer avslappnande att träna rally. Inga strikta positioner och militäriska moment. Det passar oss bättre. Jag hoppas att vi även skall starta i någon agility klass och komma oss i väg på några fler utställningar. Rosie har blitiv BIS 2 på SSRK utställning i Bohus nästan 9 månader gammal, sedan har vi varit iväg på några inoff. där hon blivit BIR och BIM  och även BIS 1:a & 2:a några gånger. Off. har det gått så där, men konkuransen är ju hård och det är ju så många fina hundar med. Ja. vi får se hur det kommer att gå.  Rosie har även fått vara med i sin pappa Eccos avels grupp och det har gått väldigt bra, de gånger vi varit med har gruppen blivit BIS 1. Rosie blev SE VCH endast 9 månader och 2 veckor gammal och hon är fortfarande nybörjare i spår men tar sig och blir bara bättre och bättre. På årets viltspårs cocker lista kom vi 11:a. 

Flera av Majas valpar har varit iväg och tävlat i både utställning och viltspår. Blancock's Total Lost, Anton med sin ägare Marita Fagerberg är den hund som blev Svensk Viltspårs champion bara en månad efter sin syster och Anton har spårat sig till en 9:one plats på årets viltspårs cocker lista, varit iväg och ställt ut och blivit placerad i gruppen flera gånger och fått flera BIR och BIM placeringar på inoff. utställningar. En off. utställning har de också hunnit med. 

Blancock's Tears Don't Help, Oliver, med sin ägare Ingrid Ekwall - Olofsson har också tävlat spår och var nummer 3 att bli Svensk Viltspårs Champion och Oliver blev SE VCH efter sina tre första spår. Oliver hamnade på en 19:onde plats på Årets cocker lista. Han har också blivit BIM på en inoff. utställning och även ställts off. en gång med exellent. 

Blancock's Top Notch, Ollies ägare Ingrid Karlsson har varit så snäll att hon lånat ut Ollie till mig några gånger för att jag skall få träna och tävla i spår med honom, och vilken nos han har, han klarade sitt anlag perfekt och på sitt första off. öppna klass spår fick han även HP. Andra spåret han gick fick han ett första pris och och på årets absolut sista dag fick jag ännu en gång lov att låna honom och då blev även han SE VCH. Oliver kom även han på en 19:onde plats på Årets cocker lista. 

Blancock's The First Of Them All, Lucas, är den förste i kullen som blivit röntgad och det med A-höfter. Alla valparna i Majas och Eccos kull hamnade hos verkliga hundmänniskor som bara älskar dem. Jag är så glad över detta.

Våra planer för detta år är först och främst att börja planera för Majas andra och sista kull. Jag är så nöjd med henne som mamma och hon skötte sina valpar exemplariskt så en kull till är det tänkt att hon skall få. 

På tränings och tävlings fronten är planen att göra någon start i nybörjar klass i rally lydnad med alla mina hundar, fortsätta med spåren och försöka ta mig tid till att börja ställa ut. Rosie skall HD-röntags och jag planerar även en valpträff och en MH-beskrivning för Majas valpar under året för de som är intresserade. Ja året går ju som sagt väldigt fort och vi får se vad vi hinner med men planera är ju väldigt kul det också och mål måste man ju ha.  

Tack till mina vänner och till Er som är inne och läser på min hemsida då och då. Ha ett bra år 2012 och gör det bästa av året, det skall vi försöka göra.

Anneli

 

Tillbaka