Kalender 2013 >>>

Tidigare   

Nyheter 2009

Nyheter 2010

Nyheter 2011

Nyheter 2012

Nyheter 2013

BloggTill avel 
SE VCH Blancock's 
The First Of Them All >>

2013-12-30

Gott Nytt År !

En liten tillbaka blick på det gångna året hittar Ni här >>>

2013-12-28

 

Tre dagar i rad har Lily, Rosie, Lucas och jag varit på brukshundklubben och tränat lite rally. Med Lily går det förvånansvärt bra. Hon och jag har tränat på fotgående på höger sidan, svänga mot och ifrån varann, hoppa över hinder och inkallning från sitt. Lucas har fått träna nybörjarmomenten och några moment ur fortsättningsklassen, han är jätte duktig och håller fint fotpossition och jag tror att han nästan är helt klar för nybörjarklassen nu som jag anmält honom till. Rosie är den som är mest ringrostig, men henne tränar jag nybörjarmomenten igen eftersom det var så länge sedan som vi tränade. Hade önskat att det var fler på vår klubb som ville träna rally men tyvärr. Har en del planer för år 2014 som jag önskar kan få gå i uppfyllelse. 

2013-12-24

God Jul !

God jul önskar vi alla våra vänner och hoppas att ni får en fin jul. Här i Lysekil är det 8 plus grader och regn. Inget jul likt alls... men inget att göra något åt. Hundarna var badade och fönade och rena en stund iallafall. Tacl till Stina på Tans & Tins som gjort mitt fina julkort för i år. 

2013-12-17

Nu är alla hundarna färdig vaccinerade för i år. Det tog några timmar på veterinärstationen men det gick bra. 

2013-12-16

Idag fyller älskad Molly hela 12,5 år. Tiden går fort och jag är glad över varje dag som jag har henne i mitt liv. 

Grattis Molly <3

2013-12-14

Bloggen uppdaterad med Lilys och min sista start i fortsättningsklass rally. >>>

Tittade in på cocker klubbens hemsida och såg att Lily ligger tvåa på årets allround cocker tillsammans med en annan av mina uppfödningar, nämligen Anton. Vi får se om det fortsätter så eller om någon annan kniper andre platsen i år. 

Hittade den här fina bilden på Lucas i datorn. 

2013-12-08

Fyra fina tjejer

Ja då har ännu en helg gått och den gick väldigt fort. Vi har fått årets första snö idag och hundarna blev som förbytta. Har jagat varandra och sprungit över ängarna. De gillar verkligen snön. Men tillslut så hade de stora bollar i pälsen och det är mindre roligt. När vi kom hem fick de duscha av sig snöbollarna och sedan har de legat framför brasan i omgångar. 

I går var jag iväg och ögonlyste både Lily och Roise på husdjurshälsan i Göteborg, fick passa på när jag ändå var ledig och duktiga Eva Gustavsson var där och gjorde detta. Båda var UA på ögonlysningen.  Eftersom jag nu börjat tävla så mycket med Lily så ville jag ögonlysa även henne för att se så allt var ok. Hon fyllde ju 9 år häromdagen, vår lilla gumma. Passade då också på att vaccinera dem mot kennelhosta eftersom jag ändå skulle göra det nu i december. Så nu har jag bara tre kvar att boka tid för i år. Får försöka hinna ta tag i det före jul så att även Lucas är klar inför My Dog. När vi ändå var i Göteborg så tog vi oss en sväng hem till vår äldsta dotter  Frida och hälsade på henne och hennes pojkvän. 

Idag har Lucas fått sig ett bad och blivit julfin. Jag hoppas att det inte kommer att vara snöslask framigenom så att vi kan åka till klubben och träna lite i jul för jag har fått ledigt för första gången på många år hela 11 dagar i sträck. Det skall bli riktigt skönt att kunna vara hemma så länge. Har börjat titta så smått efter nya rallylydnadstävlingar och funderar på att starta även Molly en gång till. Hon har bara ett godkänt resultat kvar så  har hon sin titel. Men det är inte så lätt att göra sig förstådd så vi får träna på det. Lucas är startklar bara han kan konsentrera sig på mig och inte på löptikar som kan vara med. 

Här ligger vår kung framför brasan och tar igen sig 

2013-12-05

Grattis till Mollys barn som idag blir hela 9 år !

Lily & jag önskar er en fin dag 

2013-12-03

Två som troget ligger vid dörren och väntar på att matte skall komma hem. 


Foto: Emma Blanc

2013-12-01

Helgen har gått i tävlingens tecken och några av hundarna och jag har varit iväg och tävlat i olika grenar. I dag söndag har Lily och jag varit iväg till Göteborg och Göteborgs Hundarena. Det var Angereds BK som hade sin adventsrally tävling där. Mycket folk och hundar var det som var anmälda. Men 20 stycken ekipage hade blivit lottade i varje gren. 

Vi hade tur som kom med. Lite spännande var det att se hur Lily skulle uppföra sig inomhus. Det kändes lite konstigt att beträda plan i bara strumplästen. Men Lily gick så bra och skötte sig utmärkt så i vårt protokoll sedan hade domaren skrivit "imponerande". Bättre kritik kunde man ju inte få. Lily gick så bra så vi fick ihop 90 av 100 poäng och en tredje placering av totalt 20 ekipage. Nu kan hon lägga ytterligare en titel till sitt namn och heter numera SE VCH RLD N RLD F Blancock's Lily Of The Valley. Nu tar hon igen sig till nästa år då vi kommer att fortsätta träna inför avancerad klass. 

Lördag morgon bar det av mot skogarna utanför Uddevalla och vår domare Jan-Inge Johansson. Hade bokat tre spår veckan före då det var fint väder. Men natten innan spåren spöregnade det fram till lördag morgon, då det sprack upp och blev riktigt fint. 

Lily som inte tävlat spår på ett helt år var den som först fick börja. Lily hittade sin klöv efter 38 minuter och det kändes bra. Anledningen till spåren var att få med henne på Årets allroundcocker i år. Så nu har hon deltagit i tre grenar, rally, utställning och viltspår. Totalt har Lily fått ihop 30 poäng på den listan. Nästa hund ut var Maja, hon gick som en klocka förutom att hon vädrade vilt en gång men hon släppte det fort och hittade sin klöv i slutet. Rosie var sist ut och även hon spårade bra. Alla tre hundarna fick varsitt första pris. 

2013-11-25

I eftermiddag har hundarna och jag varit iväg på en jätte lång runda i mörkret. Tur att ingen av dem är rädd för skuggor och annat som plötsligt dyker upp. När vi kom hem tog jag med mig Lily i bilen och körde till brukshundkubben där vi tränat lite vanligt lydnad och en del moment ur fortstättningsklassen rally. Lily är lite före mig i fria följet och vi tränar på att hålla possition. Inte så lätt med en så framåt hund som Lily som bara älskar att träna. Vi får se hur det kommer att gå i helgen då vi för första gången skall tävla inomhus. 

2013-11-23

Helgen har tillbringats i skogen där hundarna har fått springa lösa i flera timmar. Har suttit och studerat dem i skogen där de racat runt, lekt med varann och spårat i markerna. Tränat lite rally med både Lucas oh Lily under promenaderna och vi har haft en bra helg utan stress. Idag har Laban med familj varit här och hälsat på och det är alltid lika roligt. Äldsta dottern med pojkvän har varit hemma över helgen så vi har fått umgåtts lite grann. Fredag kväll tillbringade jag ute med en kompis och gick på after work. Nåt som jag nästan aldrig gör annars men vi hade en trevlig kväll. 

Fick startordning på nästa helgs tävling och det ser ut som om jag måste stryka Lucas från tävlingen eftersom han startar på morgonen kl. 07.30 och Lily på eftermiddagen kl. 15.30. Det blir en alldeles för lång dag för dem att sitta i bilen så det blir så att Lucas får stryka på "tassen" den här gången och så får jag ta tag i hans tävlande nästa år istället eftersom det här är årets sista rallytävling. 

Älskade goa Molly

Piggelinen Lucas

Aktiva Lily

Underbara Maja

Mina två yngsta yrväder <3

2013-11-20

Tiden springer iväg och att sitta vid dator hinner jag inte med precis nu. Tidiga morrnar där jag står upp vid halv fem för att gå ut med hundarna före jobbet, ge dem mat och sedan göra mig själv iordning. Stupar i säng vid nio tiden på kvällen för att orka gå upp lika tidigt dagen efter igen.  Den här veckan hjälper jag min systerdotter med hennes katt som oturligt nog fick diagnosen diabetes. Ger den lilla en spruta på morgonen och en på kvällen men det går bra fast det är hiskligt tidigt att väcka henne vid sex för att göra detta innan jag åker till jobbet. 

Jag har också gått ett spår med Molly, den första efter att hon blev sjuk. Det spåret låg i 48 timmar eftersom jag inte hann gå det när det var tänkt. Ett vanligt tränngsspår med en del svårigheter men Molly visste precis vart jag lagt spåret och hittade sin klöv på en kvart. Lily har också fått gå ett spår och det tog lite längre tid och med en liggtid på ca 16 timmar. Men hon hittade sin klöv i mörkret när jag själv hade tänkt att ge upp och kasta fram en annan klöv som jag hade i fickan i beredskap ifall hon inte hittade eller att klöven var borta. 

I år blir det inget tävlande för Årets viltspårs cocker för någon av mina hundar, varken tid, lust eller ork finns till detta tyvärr. 

Anmälde mig till en rallytävling för ett tag sedan och det visade sig att både Lucas och Lily har kommit med i lottdragningen om startplatserna. Det blir Lucas första start i rally och förhoppningsvis Lilys sista i fortsättningsklass. Så i månadags åkte vi iväg och tränade en stund på klubben och körde igenom en hel del moment. Kändes riktigt bra innan vi åkte hem så tog vi oss en promenad på stan. Nu får jag lägga manken till och träna de veckor som är kvar till start. 

Har också varit hemma hos Oliver och trimmat lite på honom. Han är verkligen en super fin och trevlig hund. Jag är så nöjd med alla i Majas och Eccos kull. Till helgen kommer Laban för att göra sig julefin. Rosie har jag trimmat på och jag köpte en helt ny coat king av en annan uppfödare och vad bra den tog. Använde den både på Maja och Lucas i veckan och nästan all underull försvann i ett nafs och de är så släta och fina på ryggarna nu. Även Oliver drog jag med coat kingen på och han blev lika slät och fin han. 

SE VCH Blancock's Tears Don't Help
Oliver 


Oliver fint uppställd av sin matte Ingrid. 

2013-11-10

I går kväll innan det blev mörkt la jag ett spår år Lucas som vi gått idag på dagen. Han spårade fint och gick inte många meter ifrån spårkärnan. Det blev mycket pälsvård efter det spåret då vi gått i ljung och även där det var mycket kvistar och nedfällda träd. Att det dessutom var blött i marken gjorde ju inte saken bättre. Men huvudsaken är att hundarna gillar att jobba.  I morgon skall jag försöka hinna gå ett spår med Lily innan det blir mörkt. La ett fint spår i en fin terräng. Men eftersom jag inte är hemma från jobbet före 16 så är det svårt att hinna med innan det blir mörkt. . Lite synd att strunta i det nu när spåret ligger. 

2013-11-09

I dag har det varit utställning i Åstorp, jag hade gärna varit där men glömde av att anmäla mig i tid. Samme domare som dömde oss i Backamo i augusti skulle döma och han verkade ju gilla mina hundar. Jag trodde att anmälningstiden gick ut den 16/10 men det var den 6/10, så istället så har hundarna och jag varit på långpromenader i skogen. Tror inte att någon av dem misstyckte. 

2013-11-08

I kväll skulle Lily och jag varit på Göteborgs BK och tävlat i lydnads klass I men efter besikning på bilen i går kväll så blev det inte så. Istället har jag haft med mig hundarna ute i skogen en timme, tagit en löpartur med Lily på 3 km  och gått en långpromenad i regnet nu ikväll med allihop. Har precis gjort mig iordning för kvällen och gett hundarna mat så nu blir det en lugn tv-kväll isället. 

Jag blev verkligen förvånad och glatt överraskad för en stund sedan när jag fick ett telefonsamtal från en av veterinärerna på Blå Stjärnan i Göteborg som ringde och frågade hur det var med Molly. Det hade jag inte förväntat mig. Dessutom så var han utomlands så det var ju extra snällt. 

2013-11-06

I helgen som gick var Lily, jag och min mamma i Borsås. Lily och jag tävlande för andra gången i fortsättningsklass rally. När vi var på väg och körde på E6:an mot Borås kom ett stört regn utan dess like. Man kunde inte köra mer än i 60-70 på vissa sträckor då vägbanan flöt av vatten och vindrutetorkarna fick visa vad de gick för. När vi nästan var framme fick jag ett SMS av Marita som äger Anton som hade sett på startlistan att vi skulle till hennes klubb och tävla. När vi kom fram så mötte Marita oss och jag är jätte tacksam att hon var där eftersom jag behövde lite hjälp med några moment som jag var lite osäker på. Läggandet under gång exempelvis är ju inte som i lydnaden. Marita var snäll och gick sedan banan ihop med mig efter att vi frågat tävlingsledaren om det var ok och det var det. 


kortet taget när vi tävlade i nybörjar klass

Lily och jag statade som nummer 10 fast det blev som nummer 6 efter några strykningar. Jag hade en pigg dam vid min sida som gärna ville gå lite framför innan start. Men när vi kom in på apellplan så gick hon vid min sida igen. Tyckte ändå att det inte kändes helt 100 när vi gick ut från plan. Trodde nog inte att vi ens klarat 70 sträcket och sa till min mamma och Marita att vi kollar bara poängen som står nere på tavlan och åker sedan hem. Marita sa att det sett jätte bra ut. Min snälla mamma hade filmat sa hon och när jag tog upp kameran för att titta på filmen så var det ingen. Mamma hade glömt att trycka på play... så kan det gå. 

Vi gick ner och kollade in startlistan och döm om min förvåning när jag såg att vi hade 82 poäng, ja då fick vi minsann stanna till prisutdelningen. Det visade sig att Lily och jag hamnat på en 11 plats och domaren sa högt och tydligt att jag hade en "charmerande hund" och det stod även på vårt protokoll och även att vi var ett mycket trevligt ekipage :) På några av momenten hade även sekreteraren skrivit "snyggt" bredvid. Jätte kul att de tyckte att vi jobbade bra ihop. Det är ju det som är meningen med rally, det skall se roligt ut. Tyvärr är det inte mer än en tävling kvar för året och det återstår att se om vi blir bortlottade på den eller ej. Lucas är ännu en gång anmäld till en nybörjar tävling, men det går troll i hans bortlottningar. 

Skall försöka hinna med att träna både Rosie och Lucas lite mer också. Den här hösten har det varit mycket jobb och en liten sjuk Molly som gjort att lusten försvann ett tag med att träna och tävla. Årstiden är inte den bästa heller när man jobbar dagtid som jag gör. Det får bli träning på helgerna nu ett tag framöver bara regnet kan hålla sig borta lite också. 

2013-10-27

I helgen har familjen varit i Karlstad för att se på hockey,  Färjestad - Frölunda, bott på hotell och haft det bra. Själv har hundarna och jag haft en fin helg med bad och fön och långa promenader. Min syster Annika och jag har varit ute och gått och vi hann precis innan regn och blåst kom in över Lysekil. Vi tog några naturbilder på hundarna på vår promenad. Att de blev badade i helgen syns inte men rena är de iallafall. 

Jag är så tacksam att Molly är med oss igen. Hon blev akut sjuk för drygt en månad sedan och fick en fruktansvärd infektion i kinden som gjorde att hennes trombocytvärden sjönk drastiskt. Vi fick snabbt lagt in henne på ett stort djursjukhus i Göteborg där de gjorde allt för att hon skullle bli bra. Efter en vecka på IVA fick vi hämta hem henne och hon är nu friskförklarad och jag är så tacksam att hon nu kan följa med oss på våra promenader igen. Jag kan inte nog tacka alla dessa veterinärer som kämpade för henne och oss. Jag hoppas innerligt att hon får vara kvar i mitt liv ett bra tag framöver. 

Här sitter våra goa hundar fint


Idag har jag också hunnit med att åka in till Uddevalla och se på fina valpar som Annika Levander har. Jag har varit så valpsjuk en längre tid och Annika var snäll och lät mig komma och hälsa på och gosa med hennes helt fantastiskt underbara fina valpar i några timmar. Titta in på Annikas hemsida : https://annikalevander.wordpress.com/

2013-10-15

Mor och dotter jagar varandra på ängarna en fin kväll.

2013-10-12

Kvällen trillbringade Rosie. Lucas och jag i skogen. Vi tog oss en långpromenad och tränade lite apportering. Men det är inte alltid så lätt att få en till att sitta kvar när den andra får hämta. Så tillslut så fick de springa och leka själva med apporterna. Jag tror ingen hund är så snabb som Rosie. Vilken energi och vilken fart hon har. Lucas hade inte en changs.  Lite dålig bildkvalite på korten men det gick så fort.

Lucas apporterar


Rosie apporterar

Ta mig om du kan....

I morgon börjar älgjakten häromkring så då vågar man sig inte ut i skogen på en vecka.

2013-10-08

Rally och lydnad

Film på Lilys och min första start i rally fortsättnings klass finns på bloggen..

I helgen som gick var två av vår kennels hundar ute och visade framtassarna på apellplan. Lily och Anton. Lily och jag var på Angereds BK och tävlade för första gången i rally fortsättningsklass. Det var en upplevelse. Med minimal träning på grund av att jag jobbad otroligt mycket det sista och kommit hem strax innan nio på kvällarna så är jag riktigt nöjd över Lily och mig själv. När jag anmälde mig till tävling så hade jag ju 4 veckor på mig att träna men tiden gick och jobbet tog sitt så lördag kväll vid sex tiden åkte jag till brukshundklubben och körde igenom några moment i fortsättningsklassen. Hade dragit fram momenten på ett A4 och läste mig igenom momenten och testade på Lily om det funkade. Efter en timme på klubben så kände vi oss rätt nöjda. Jag tränade både med Lucas och Rosie en stund. Lucas var anmäld till nybörjar klass men stod som andra reserv. Jag kollade igenom startlistan innan vi gick och la oss och även vid sex tiden på morgonen men Lucas stod fortfarande som reserv så därför brydde jag mig inte om att ta med honom när jag lite senare på fm åkte och hämtade min snälla mamma som åkte med. 

Det tog en stund att hitta till Angereds BK, eftersom jag aldrig varit där förut, men det var en liten trevlig klubb, lite ont om parkerings platser var det men det berodde ju på att så många var anmälda. Annat är det på lydnadstävlingar då det kommer väldigt få startande. Mamma och Lily satte sig och tittade på de tävlande medans jag memorerade banan. Lily och jag skulle starta som nummer 17. Tränade lite moment med Lily och det kändes bra. När det var startnummer 9 gick jag och satte Lily i bilen en stund så att hon skulle vara på G. Hämtade ut henne och rastade henne när det var start 15 och gjorde några moment innan det var vår tur. 

16 moment var det på banan och det moment som jag tycker är svårast är sitt till stå och gå runt. Jag tycker att vi gjorde en jätte fin runda och jag var så nöjd, ändå nöjdare blev jag när jag såg videon som min mamma tagit. Men sedan kollade jag lite närmare på den och såg att jag nästan vält en kon, där var det -3, flera fotförflyttningar som också gav -3 poäng, lite sneda sättande och miss på sitt till stå och gå runt - 10 poäng. Så total summan blev 76 poäng men ett godkänt resultat. Jätte roligt var det att domaren skrev att vi var "ett mycket trevligt ekipage", det kändes jätte bra för man kan riktig se på videon hur glad och sprallig och väldigt lydig ( tycker jag) att Lily är. 

Får se om vi kan få till några fler rallyrävlingar innan året är slut annars så får vi träna lite mer och försöka få bättre resultat. Sekreteraren på plats gav oss en del tips och råd för att få till bättre poäng eftersom hon tyckte vi hade så bra kontakt så trodde hon inte att det skulle bli så svårt. Jätte tacksam över dessa tips. 

En annan av vår uppfödning som det gick helt strålande för är Anton, SE VCH NO VCH RLD N RLD F RLD A Blancock's Total Lost, och sin ägare Marita som bara går från klarhet till klarhet när det gäller tävling. I helgen var de på Marks BK och tävlade i lydnadsettan för första gången. Det gick så himla bra för dem och de fick ihop inte mindre än 5 st 10 poängare och en totalsumma på 177 poäng och en andra placering. Jag kan inte vara annat än väldigt stolt och glad för deras skull och tycker verkligen att det är så himla skoj att de håller på att träna och tävla. Anton ligger förnärvarande på första plats på Årets rallycocker och Årets allroundcocker. Stort Stort grattis säger jag. 

2013-09-22

I morse gick nästan hela familjen upp vid tre tiden. Anledningen till det var att Pelle och jag skulle köra vår äldsta dotter Frida till landvetter. Jag tog med mig hundarna i bilen eftersom jag på hemvägen tänkte göra deras första morgon runda. Det var lite jobbigt att säga hej då till Frida som skall till Cuba och läsa spanska i några veckor framöver. Men jag tycker att det är bra gjort att resa iväg ensam och göra en sådan här sak fast det är svårt för en mamma att släppa iväg sina barn som aldrig blir vuxna i ens ögon. Frida har läst spanska i tre år på gymnasiet och kände att hon nu ville lära sig mer och bättre än att åka iväg till ett spansktalande land och studera kan man ju nästa inte göra. 

Pelle släppte av mig en halvmil hemifrån och hundarna och jag fick en fin promenad i ett lätt duggregn. Sedan har vi bara slappat och tanken är att om det bara slutar att regna skall jag och de yngsta ta oss en tur till brukshundklubben och träna lite i eftermiddag. Har anmält Lucas till en nybörjar tävling i rally  ytterligare en gång och hoppas att inget skall dyka upp den här gången också som gör att vi inte kommer iväg. Lily skall jag försöka mig på att tävla i fortsättningsklass med också. 

Lucas springer fint på utställning... får se om det går lika bra på apellplan

Fina goa Lucas

I går kväll var vi på klubben och körde några moment och jag var riktigt nöjd med Lucas. Han gick fot, sitt framför, 360 grader runt, sitt-gå runt- ligg- går runt och hopp över hinder väldigt bra. Rosie svävade ut lite för mycket i fotgåendet så med henne är jag inte redo att starta någon fortsättning med. Hade så gärna velat gå en fortsättnings kurs i rally med hundarna men utbudet är tyvärr väldigt litet på vår klubb och i höst har jag inte så mycket tid över på grund av allt övertids jobb vi har just nu. 

Tidigare på dagen var jag iväg och var hjälp instruktör i viltspår på dinhundskola.se , det är min kompis Susanne som driver den. Det var mycket intresserade och duktiga hundförare som var med. Jag tycker att det är så kul när hundfolk vill aktivera sina hundar och vi hade även tre jägare med som ville lära sig mer om eftersök.  Jag kan varmt rekommendera alla hennes kurser och träningar. Jag hoppas att hon skall ha en kurs i rally som vi kan vara med på till våren. 

Marita och världens bäste Anton

Marita och Anton har ytterligare visat framtassarna i avancerad klass rally. I går lördag var de i Falkenberg och tävlade igen och fick ihop 94 poäng och en 4:e placering. Bra jobbat och lycka till i Mästerklass. 

2013-09-15

SE VCH NO VCH RLD N RLD F RLD A
Blancock's Total Lost

I dag fick jag glädjande besked från Marita som äger Anton att de varit iväg och tävlat på Billinge bk avancerad klass rallylydnad. Det gick super bra för dem och Marita och Anton kammade ihop hela 94 poäng och en delad första placering. Nu har Marita och Anton fått ihop 3 godkända resultat och Anton kan ny lägga till RLD A till sitt namn. Wow.. jag är super stolt över dem . 

Medans Marita varit ute och gjort reklam för vår lilla kennel så har vi här hemma haft trevlig besök av Laban (Blancock's Talk About It) och hans ägare. Vi har fixat med Labans päls och fikat i några timmar. Det är verkligen så himla skoj när man får träffa och umgås så som jag får göra med Majas valpar och ägare. Jag sätter verkligen stort värde på det. 

Blancock's Talk About It, *Laban*

Och i eftermiddag har Lily, Rosie, Lucas och jag varit på en långpromenad i regnet. Men det gjorde inte hundarna nåt som sprungit över ängar och åkrar och haft kul. 

Lucas, Lily & Rosie

2013-09-07

SE VCH NO VCH Westerner Dance For Me

* MAJA * 

2013 Års Klubbmästare i Viltspår

I går morse styrde Maja, Rosie, Lucas och jag kosan mot Väne-Ryr och Årets Klubbmästerskap i viltspår. Det visade sig bli en väldigt varm dag så jag var tacksam när vi stod på plan och skulle dra lott om våra spår att domarna frågade om det var ok för alla att jag fick en domare som skulle döma tre av spåren på en annan plats, så slapp jag köra hit och dit. Det var ingen som hade något att invända om det så min domare Leif Berntsson och jag åkte iväg till en annan plats som låg ca en mil ifrån vår samlingsplats. Två spår hade domaren lagt på en sida av vägen och ett annat på motsatt sida. Jag fick själv välja vilken hund jag skulle starta ned, Jag började med Maja. Domaren visade rutan och jag selade på Maja. Nu har inte vi tränat sedan i Maj när vi var i Norge och gick spår så det skulle bli intressant att se hur detta skulle gå. 

Maja följde kanten av rutan och tog starten direkt som låg en ca 5 meter in i själva rutan. Sedan gick hon precis i spårkärnann spåret rakt igenom. Så fantastiskt bra jobbat och det kändes super bra när vi blev satta för skott. Maja tog upp spåret igen när domaren kom tillbaka och gick iväg i samma tempo som hon alltid har. Hittade sin klöv efter 14 minuter och inga avvikelser. 

Nästa hund jag tog ut var lillan Rosie. Min lilla goding som jag heller inte tränat med sedan i maj månad. Rosie tog sin start perfekt och efter 300 meter sa domaren att - jag måste bara säga att dina hundar är extremt spårnoga.... det var ju roligt men i en återgång kom Rosie upp för ett berg och fastnade i linan i ett träd som gjorde att jag fick gå upp och få loss henne. Då blev hon så glad att hon glömde av vart hon var på väg och gick åt fel håll.... fast det visste ju inte jag utan följde i sakta tempo efter henne. Men efter ca 70 m så kändes det helt fel och Rosie satte sig ner. Orken tog slut i det varma vädret så jag sa till domaren att vi går tillbaka till där hon fastande och det gjorde vi och därmed rök ju första priset. Hon hade haft ett första pris med HP fram tills detta.. tråkigt men så är det ju. Rosie fick upp spåret igen och spårade jätte bra hela vägen från skott till slut och jag är jätte nöjd över henne. 

Därefter var det Lucas tur. Honom hade jag inte så stora förväntningar på efter våra två misslyckade starter i Norge, både i Maj och i Juni. Men döm om min förvåning... Lucas tog sin start direkt och spårade fantastiskt fint i ett behagligt tempo. Satt fint vid skottet och fortsatte spåra lugnt även efter skottet. Så nöjd och glad över att det gick så bra. 

Här sitter Maja och jag med vår domare.

Vi tog oss tillbaka till bilarna och körde till samlingsplatsen. Där blev vi bjudna på kaffe och macka. Sedan efter domarnas överläggning blev det prisutdelning. Alla hade fått första priser förutom en som fått ett andra pris och det var min lilla Rosie, hon hamnade på en 12 plats. Inte mer än väntat efter ett återtagande. Lucas kom på en 6:e plats och sedan så närmade det sig finalplatserna. När tredje pristagaren var dragen återstod det två hundar, min Maja och Eva Giljams Nellie. Två lite äldre och rutinerade hundar. Båda hade fått HP för sina spår och var väldigt jämna. Domarna sa att det varit väldigt roligt att se så fina spår och att det syns att vi jobbar med våra hundar.... usch... jag fick nästan dåligt samvete eftersom ingen av mina gått några tärningsspår sedan Norge. Men sådan tur är så spårar de ju super ändå :). Tillslut så hade domarna bestämt sig för att Maja var ett strå vassare den här gången. Det var riktigt roligt och jag blev så glad. 

Här sitter vi med tvåan, Eva/Nellie och trean Agneta/Sture och med Majas och min domare. 

Ett annat super duktig ekipage som kommer från oss är Marita och Anton. Även om de inte kom högt upp på placeringen den här gången så är det ett super team som jag är så stolt över. Nästa vecka tävlar de rally för tredje gången i avancerad klass. De har redan två godkända resultat därifrån och får det ytterligare ett så har de fått ytterligare en ny titel. Det är verkligen jätte roligt att det går så bra för dem. 

Tack till cockerklubben för jätte fina priser och tack till Eva för ett fint arrangerat viltspårsmästerskap. 

Till Er som undrar varför inte min älskade Molly var med fast hon kvalat in så beror det på att hon inte är helt i form, åldern börjar ta ut sin rätt och jag är bara så tacksam för varje dag jag får ha henne i mitt liv. Molly är numera pensionerad från all aktivitet.

2013-08-28

Utställning i Backamo & Gustavsberg

Här sitter mina tre fina hundar, alla fick CK i sina klasser i Ljungskile


Rosie, 4:CK, Lucas 1:a CK & Lily 1:a CK, BIR


Lucas 1:a CK, öppen klass hanar


Rosie, 4:CK, öppen klassen tikar


Rosie tror nog vi är på lydnadsplan 


Lily, 1:a CK, BIR i veteran klass

Förra helgen var vi iväg på två utställningar. Först var det SSRKs utställning i Gustavsberg där domare för dagen var Helle Dan. Hon är så himla trevlig och fin mot hundarna. Klappar och pratar med dem och jag gillar verkligen det. Mina tre jag hade med mig skötte sig utmärkt och det var riktigt roligt. Alla fick excellent och Lily fick även CK i veteranklass och blev BIM. Det var verkligen jätte roligt. Rosie och jag var sedan med i pappa Eccos uppfödarklass som vi vann och blev BIS 1:a. Det blev en lång dag och vi var väldigt trötta allihop när vi åkte hem. Sån tur så hade vi ju inte så långt att köra. 

Dagen efter så var vi iväg till Ljungskile, som heller inte ligger så långt hemifrån. Den här dagen var det en helt okänd domare som bara dömt i sverige två gånger tidigare, Wim Wellens från Holland. Det var spännande. Om jag nu var nöjd med gårdagens resultat och fina kritiker så blev jag ännu gladare på söndagen. Lucas var helt suverän, stod fint på bordet, sprang fint vid sidan och stod som ett ljus på backen. Resultatet för honom blev 1:a m. CK i öppenklassen. Jag blev så himla glad. Roligt var det också att det var många som var glada för min skull och verkligen visade det. Tack för det, det värmde. 

Sedan var det lilla Rosies tur och hon sprang till sig en 4:e plats med CK i öppenklassen tikar. Ja nu var dagen helt fantastiskt rolig. Därefter så blev det Lilys tur i veteranklassen. Det gick så himla bra att hon blev 1:a med CK och även sedan BIR veteran. Ja... den känslan att ha tre hundar med placering var helt fantastisk. Det bevisar att mina hundar inte enbart är duktiga i skogen och på apellplan utan även vackra. Lily var sedan trött när vi långt om länge sedan skulle in i finalringen och där blev det ingen placering alls men roligt att få ha varit med. Både Lucas och Rosie var med i pappa Eccos uppfödargrupp även nu och den blev BIS 1. även den här dagen. Lucas blir mer och mer lik sin pappa och det är jag stolt över eftersom Ecco är en suveränt fin hanhund. Rosie har ju haft hans ansikte sedan hon var liten.

Samma dag var SEVCH NOVCH RLD N RLD F Blancock's Total Lost med sin super duktige ägare Marita Fagerberg och tävlade för andra gången i rallylydnad avancerad klass, det gick så himla bra och Anton och Marita knep 4:e platsen med 90 poäng. Stort Stort grattis, Ni är helt enkelt bäst. 

Marita & Anton

I veckan har jag även varit på Stora Holm i Göteborg och gjort klart riskutbildning 1 och 2 för MC. Nu är jag klar med detta och i vinter skall jag läsa teori och till våren är planen att köra upp för tung motorcykel. 

2013-08-23

Förra helgen styrde Lucas och jag kosan mot Norge och Rakkestad. Än en gång tänkte jag försöka få Lucas till Norskviltspårs champion. Men icke... vet inte vad det är med de norska spåren och Lucas. Det ville sig inte den här gången heller. Det hade visserligenregnat ca 40 mm under natten och det fanns inget blod att se någonstans men ändå. Jag fick bryta även den här gången då Lucas helt tappade bort sig uppe på ett stort berg. Tror vi letade efter en utgång där uppe ca 15 minuter innan jag gav upp och sa till domare och spårläggare att vi bröt. Men de var snälla och lät oss spåra klart efter att ha pekat ut riktningen åt oss. Lucas hittade sin klöv och det kändes bra. Nu får jag vänta till nästa år och se om han är med mogen då. 

I veckan har vi tränat rally och det går framåt. Lucas skall få göra sin debut i Borås den 1/9. Får se hur det går. Vi var på klubben en kväll och tränade när det sammtidigt var en liten pigg pudelfröken där som tränade agility med sin matte. Med den störningen som var då så tror jag att han skall kunna klara allt. Den lilla damen var frame hos oss gång på gång och Lucas var allt intresserad men sprang inte efter henne en enda gång. 

Idag har jag varit ledig för att hinna med att bada och föna hundar inför helgens utställningar. Det blir en tidig morgon i morgon för att hinna fixa det sista. En liten kvällsrunda står på chemat och sedan blir det mys med familjen en stund innan sängen. Två nya kort på mina två yngsta, badade, fönade och trimmade. 

2013-08-13


Pelle och Lucas, våra killar i familjen 

Har börjat arbeta igen och hinner inte riktigt med att uppdatera. Men allt går i sin gilla gång och sedan sist har Lucas och jag varit iväg på en två dagars jaktkurs i Rännelanda som SSRK hade anordnat. En mycket givande kurs. Man inser så mycket träning som ligger bakom det här med jakt och det är inte bara att tro att våra cockrar är gjorda för att jaka och ställa upp på jaktprov. Lucas var en naturbegåvning när det gällde fältsök. Han kryssasde hit och dit och kom på signal jätte bra. En kort för uppmärksamhet och två signaler för hit. Det gjorde han super bra även fast vi ite tränat detta överhuvudtaget. Apporteringen däremot var inte bra. Han sprang snabbt ut och hittade apporterna men ville helst inte komma fram till mig med dem och vad är då så inte funkar.... jo inkallningen... den som jag tycker sitter väldigt bra. Han kommer så fort jag visslar eller ropar men i sammanhanget jakt så ville han inte komma in med apporten istället ville han bita i den och det är ju strängt förbjudet. 

På lördagen tränade vi fältsök, inklallningar, kontakt, sitt signal och inkallningssignal. Jag var riktigt stolt över vårt jobb när vi var klara på lördag eftermiddag. Söndagen skulle vi träna apportering och få vara med om ett WT för spaniel. Eftersom inte apporteringen funkade så ville jag inte vara med på hela utan valde att dirigera Lucas på fältet och vid skott få honom att stanna och vänta på nytt sök. Det gjorde vi suveränt bra och jag är nöjd att vi inte gick vidare och försökte göra övningar som vi inte var redo för. Det var en trött Lucas som åkte med hem på söndag eftermiddagen. 

I veckan har jag tränat lite rally med Molly, Maja och Lucas eftersom det är de som skall med på rally tävling nästa gång. Molly är svår att träna med eftersom hon inte hör och att få kontakt med en hund som sitter bredvid utan att röra henne är svårt när hon har fått syn på något annat. Det ser nog rätt så lustigt ut när jag försöker på alla möjligavis att få henne att jobba då. 

Någon annan som det har gått super bra för är Marita och Anton. Vilket team de är .... De har varit iväg och tävlat rally i avancerad klass för första gången och fick ihop hela 97 poäng och en andra placering på Marks bk. Stort stort grattis och jag är så himla stolt över Er. Marita och Anton har också varit på läger i lydnad och de imponerar var de än är eller vad de än gör. Både Marita och Anton är så arbetssamma och duktiga och jag tror snart andra hundförare får se upp även på lydnadsplan :)

SE VCH NO VCH RLD N RLD F Blancock's Total Lost 

2013-08-04

Lucas, min goa kille

I kväll har Lucas och jag varit iväg och tränat rally. Jag är riktigt imponerad över honom eftersom det var ett tag sedan vi tränade. Men läggande och sittandet när man går runt hunden gick kanon. Steg bak, 90 graders vinklar och 380 grader sväng gick jätte bra. Nu hoppas jag att vi inte blir bortlottade på nästa tävling som vi skall på. Det är ju många anmälningar och inte alltid en självklarhet att man kommer med. 

Nästa helg åker Lucas och jag iväg på en jaktlydnadskurs i två dagar till Dalsland. SSRK väst har en kurs för nybörjare som jag anmälde oss till. Jakt är något som jag inte testat av alla de aktiviteter som vi utgför. Det har aldrig blivit av att vi gjort det så därför så skall det bli spännande att se hur det funkar.

Helgerna som kommer framöver är bokade med div. aktiviteter så nu gäller det att ligga i och försöka hinna med all träning som skall till. Maja har repat sig bra och om en vecka skall vi tillbaka och ta nya prover på henne. Men nu är hon ungefär som vanligt och jag märker ingen skillnad på henne. Idag har hon blivit badad och fönad och lite trimmad så hon är så fin.

2013-07-24

Mycket badbilder är de nu ..

 

Efter jobbet idag körde Frida, vår äldsta dotter, jag och alla hundarna till havet. Hann precis slänga ut några apporter åt Rosie och Lucas innan ett hiskligt åskväder drog över oss. Vi hann precis in i bilen igen innan det vräkte ner. Tanken ikväll var att träna lite apportering och bada med de yngsta och sedan på hemvägen skulle Frida släppa av mig en knapp mil från stan så jag kunde gå hem med allihop. Nu blev det inte så eftersom jag inte är så pigg på att vara ute när det åskar och blixtrar. Så det blev till att åka hem och ge hundarna mat istället och sedan lite vila. Nu ikväll körde jag ut till skogen och gick en rätt lång promenad med allihop. 

I går kväll hade jag lite viltspårs träning med ett gäng väldigt intresserade tjejer. Min kompis Hanna hade några av sina valpköpare/vänninor hemma hos sig och vi hade planerat in en liten träning för valparna som nu är 6 månader gamla. Det var verkligen så roligt att se dessa hundar i skogen. En var lite rädd för klöven när vi började och backade och tyckte den var så otrevlig. Men efter en liten stund så gick det jätte bra och han lekte en stund med den innan jag gjorde små enkla och korta spår. Vilka spårhundar... de fattade direkt vad de skulle göra. På söndag skall jag lägga varsitt lite längre spår åt dessa hundar och om 3 månader så skall vi boka in ett anlagsspår åt dem. Det var verkligen jätte kul att ha så duktiga hundförare. 

 

 

2013-07-22

Sommar och Sol

Då har det gått ytterligare en vecka sedan sis uppdatering. Tiden går fort och hundarna och jag har fullt upp. Kvällarna tillbringar Rosie, Lucas och jag med att bada och simma i havet. Båda två är duktiga apportörer och hämtar och simmar väldigt bra. Snabbt ut och snabbt in. Avlämnandet är det lite si och så med för de släpper gärna en halvmeter ifrån mig. Men vi tränar vidare. Huvudsaken är att de gillar att simma och bada. Jag kan sitta och titta på dem när de springer i och ur vattnet och följer strandkanten. Vi brukar bada där vägen gränsar mot stranden och på hemvägen kan jag gå på vägen medans hundarna springer nere vid vattnet. 

Idag tror jag hundarna och jag låg i minst en halvtimme och det var riktigt varmt i vattnet. Både Rosie och Lucas simmade runt mig hela tiden och följde efter dit jag simmade. Båda hade på sig sina flytvästar idag eftersom vi simmade på lite djupare vatten. 

Jag kom in på SSRK s hemsida och fick se att de hade ett vattenprov inte långt ifrån där vi bor så jag ringde den ansvarige och frågade lite om provet och eftersom det är änder som skall hämtas in så tyckte hon att jag skulle komma och titta på ett prov och se hur det fungerar. Det skall jag göra men sammtidigt så fick jag se att de anordnade en tvådagars kurs i jakt för nybörjare i Dalsland så nu har jag anmält mig och Lucas till den. Jag hoppas att vi kommer med. 

Anmälde Lily, Rosie och Lucas både till Backamo utställningen och SSRKs utställning i Gustavsberg nu på morgonen. Det är ju så nära. Har ändå lagt in om en semesterdag dagen före utställningen för att hinna med att fixa tre hundar. 

I går var finaste Oliver och matte här för lite trimmning. Oliver är en lugn och sansad kille och hans matte sköter hans päls väldigt bra. Vi klippte ner behänget lite grann och han fick lite kortare päls under magen. Oliver är en super snäll hund och har fått en liten ny kompis i familjen. En liten springer valp som han har stort tålamod med. 

Efter badet igår där alla hundarna fick vara med så tog vi oss en fin promenad på ängarna så alla kunde springa fritt. Det var första gången som Maja var med och fick springa. Hon var så glad och rullade sig i gräset och sprang med. Hennes sår har nu läkt ihop och om två veckor skall vi på efterkontroll. Molly som är 12 år hade täten och är den som gärna springer fortast. De andra håller sig vid mig för det kan ju vankas en liten köttbulle bit eller två under tiden vi promenerar. 

Innan vi körde hemåt tog vi oss en sväng till brukshundklubben och körde igenom några moment ur fortsättningsklass rally. 

Duktige Anton med sin super duktiga matte Marita var iväg och tävlade rally fortsättningsklass i Varberg i går och det gick jätte bra som vanligt. 88 poäng och en 9:one placering blev resultatet. Jag är som vanligt så imponerad och stolt över både Anton och Marita. 

2013-07-15

Då var första arbetsdagen gjord efter semestsern. Fullt upp att göra efter att ha varit ledig i några veckor och dagen gick ruskigt fort. I veckan som gått åkte Pelle och jag en tre dagars tur med MC:n till Halmstad och badade på Tylösands strand. Vilket jätte fint ställe. Vi körde inom Falkenberg och hittade fram till gatan som jag en gång bott på som liten. Men huset fanns inte längre kvar eller så hittade vi helt enkelt inte riktigt. Jag bodde i Falkenberg tills jag var två år gammal så något minne därifrån har jag inte. 

Jag har även kört en hel del mil själv med MC, och det är riktigt skoj. Vi får väl se hur långt jag hinner i år. 

Laban

Blancock's Talk About It

I helgen var Laban och hans familj här och hälsade på. Laban behövde få bort lite päls här och var och som vanligt hade Elisabet och Bengt med sig super gott fikabröd. Laban blev riktigt fin och han är verkligen en jätte härlig hund. 

Labans jätte goa familj

Lucas och jag har också hunnit med att vara vid stranden och i lördags tog jag med mig en apport som han fick simma ut och hämta. Han gillar verkligen att bada. Tränat lite rally med Lily och Roise på fotbollsplanen utanför har jag också gjort några gånger och börjat titta lite på några tävlingar igen. Allt sådant har ju legat nere nu några veckor eftersom jag förberedde mig på Majas kommande valpar som skulle födas nästa helg. Nu blev det ju inte så och därför får jag ta tag i tränandet och tävlandet igen. 

Lucas

Blancock's The First Of Them All

4 av mina hundar är inkvalade till Viltspårs KM & 3 från min uppfödning 


Marita med Anton & jag med Molly


Lucas, Maja & Rosie

Fick mail av viltspårsansvarig, Eva Gilljam som berättade att jag har 4 hundar med på årets kommande KM i viltspår. Molly, Maja, Rosie och Lucas och även Majas son Anton är med. Det är jag jätte stolt över. KM kommer att hållas 7 mil härifrån den 7 september så det skall jag försöka planera in att åka på. Maja mår bättre och äter som hon skall men måste vila upp sig och har inte så mycket ork ännu. Jag skall höra med veterinären när jag kommer på återbesök om hon tror att Maja orkar med ett spår i september. Men stolt över att så många hundar från mig kom med , det är jag och sedan får vi se hur många som jag tar med. 

2013-07-10

Idag är det hela tre år sedan Maja och Eccos valpar såg dagens ljus. Vilken fin kull jag fick och vilka helt underbara hundar det blivit av dem alla. Jag är verkligen så stolt en uppfödare kan bli över den här kullen. Glada, positiva, framåt och super trevliga hundar. De fungerar alldeles utmärkt till att tävla och träna med eller som fantastiskt fina familjehundar. Tack till alla mina underbara valpköpare och vänner som tar så väl hand om dem. 

2013-07-03

I måndags var vi på återbesök på Västra Djursjukhuset och nu kan Maja vara utan tratt. Det är skönt för henne att kunna gå genom dörrar och under borden utan att slå i tratten. Såret såg jätte fint ut har läkt bra. Maja har en lång reva på ca 12 cm på magen nu som kommer att blekna med åren. Hennes blodvärden var inte de bästa men vad kan man begära, det kommer att ta en tid innan hon kommer upp i normalvärden så om en månad skall vi tillbaka igen för att ta nya prover. Hon var så tålig och är så snäll när veterinärerna tar prover på henne och de fick sticka henne tre gånger innan de kunde få ut något blod men hon sa inget utan satt snällt på bordet och lät dem göra de som göras skulle. Maja får nu följa med på några kortare promenader runt kvarteret en till två gånger om dagen, mer orkar hon inte. Men hon vill gärna vara där vi är. 

Hos Susanne

Idag har Lily, Rosie, Lucas och jag varit hemma hos en kompis på andra sidan gullmarn och hälsat på. Hon har två golden och en jätte stor skog som hundarna kan springa i. Ingen av hundarna drog i väg på äventyr utan höll sig runt benen på oss under tiden vi var i skogen. Däremot badade alla i en damm och simmade runt. De tyckte det var jätte kul att få bada, själv tyckte jag inte det var så kul eftersom jag hade badat dem i helgen och fixat med deras pälsar så de var rena och fina. 

I går kväll tog Pelle och jag en tur med motorcyklarna , körde till en stor parkering där vi satt upp koner och gjorde en bana så att jag fick träna på lågfartsbana. 4 m mellan konerna hade vi och det gick riktigt bra, körde banan flera gånger utan att sätta ner fötterna i backen. Vi får se hur långt jag hinner i år med mc kortet. 

2013-06-28

Livet blir inte alltid som man vill och planerar... 

Glädje och sorg går ofta hand i hand. Vi känner glädje över att vår älskade Maja lever och vi har fått  hämta hem henne från Västra Djursjukhuset i Göteborg där hon tillbringat hela midsommarhelgen. Men vi känner också stor sorg att vi miste hennes 5 veckor gamla foster som aldrig fick se dagens ljus och växa upp till fina och goa cockervalpar och som vi så länge väntat på. Maja drabbades av blodanemi och blodbrist och hennes värde sjönk drastiskt så det fanns inget annat alternativ än att operera bort livmodern på henne för att rädda henne. Två års planering och väntan på att få ytterligare en kull valpar slogs i spillror och det känns fruktansvärt ledsamt. Man kan aldrig ta något för givet och livet spelar en stora spratt ibland. 

Jag hade stora planer på att spara en eller två tikvalpar i den här kullen (om det bivit några) och få fortsätta på Majas linjer då jag tycker hon varit den perfekta avels tiken med ett perfekt temperament. Hon fick 8 fina valpar för tre år sedan som är lika fina och goa idag som de var när de var små. 8 helt okomplicerade cockrar som verkligen glädjer sina ägare. Jag är så tacksam att jag har två stycken kvar från hennes kull som kan föra hennes gener vidare. 

Men vi är så glada över att Maja börjar repa sig och att hon fick komma hem till oss igen.  Jag har nu tagit tre veckor semester för att ta hand om henne och se till att hennes konvalecent tid blir så bra som möjligt. 

--------------------------------------

Molly fyllde 12 år den 16 juni och är lika pigg och glad som vanligt. 

---------------------------------------

För några veckor sedan åkte Lucas och jag till Norge för att försöka få ett första pris och därmed ytterligare ett norsk viltspårs championat. Men det gick inta alls. Jag vaknade på morgonen med världens huvudvärk och feber, proppade i mig alvedon och körde de 20 milen till tävlingsplatsen i Norge. Körde fel ett antal gånger och kom precis in på plan när spåren lottades ut. Jag hade varit i kontakt med arrangörerna flera gånger under bilfärden så de var medvetna om att jag skulle bli lite sen. 

Vi körde i karavan ut till våra spår och där blev jag sittande i 3 timmar innan min domare dök upp. Då kände jag mig inte alls ok och Lucas började bli trött på väntan och värmen. 

Spårläggaren visade oss starten och iväg gick vi, jag kände mit helt slut efter ett 100 tal meter och började gå saktare, stackars Lucas blev osäker när han kände drag i linan och började byta riktning i spåret. Det var inte bra och tillslut sa jag till domaren att vi fick bryta för jag orkade inte mer och Lucas var totalt slut även fast jag vattnat honom säkert 7 gånger under spåret som vi gått. Jag kände inte att jag orkade åka tillbaka till prisutdelningen utan körde de 20 milen hem och fick gå och lägga mig när jag kom hem. Ja.. det var inget kul alls men vi får se när vi försöker oss på ett nytt norge spår, skam den som ger sig. 

Annars så blir det nu långpromenader med de 4 andra och lite rallyträning inför höstens rallytävlingar. Har börjat köra MC ihop med min man och nu kanske jag kan få tid att ta körkort i år istället för nästa som jag hade tänkt. Vi får se vad som sker.

Nu är det dax att ta hundarna på deras kvällspromenad i det fina sommarvädret. 

2013-06-02

Svenska Bassetklubben Väst

Ett första pris i öppenklass viltspår fick Lucas i kväll. Nu är vi så förberedda som man kan vara för näst helgs Norge resa. Den här gången hoppas jag att det skall gå vägen och att Lucas skall få sitt första pris även i Norge. Förra gången vi var där fick han ju sitt bredvid två löpande tikar som luktade mycket bättre än vad viltblodet gjorde. Ja vi får se hur det skall gå. Men den här gången reser vi ensamma , Lucas och jag. 

2013-06-01

Stenungsunds BK & rallylydnadstävling

Lily kan nu titulera sig

SE VCH RLD N Blancock's Lily Of The Valley

Lily fick idag sin nya titel, nämligen RLD N. I 25 gradig värme så var hon otroligt pigg alla moment igenom. Glad och sprallig som hon alltid är på tävling och i vissa moment hoppade hon in i fotposition. Fick mycket beröm för trevlig och mycket bra utförande moment. Så glad jag blev över detta nu kan vi sluta använda koppel som jag bara tycker är jobbigt vid rally och äntligen få börja tävla utan i fortsättningsklass.

Älskade Molly 

Idag räckte det inte ända fram till ett godkänt resultat. Det är väldigt svårt att träna med en hund som inte hör och vet vad man menar. Än har vi inte kommit så långt så vi begriper oss på varann i de olika utföranden.Hemma på klubben och med de moment som jag brukar träna fungerar allt utmärkt men så kommer man till andra platser och så många andra moment som jag kan och Molly kan men vi har inte tränat ihop oss. Sedan Molly blev döv så har vi fått lägga om träningen och det är inte helt lätt. Hon vill så gärna göra rätt men ibland missförstår vi varann. Men vi får träna vidare. Pigg och glad var hon fast det tog på den gamla 12 - åringen. Men jag är nöjd och glad över att hon är så pigg som hon är och vill vara med.

Med tanke på att jag den här veckan varit i Göteborg och jobbat och inte hunnit träna med hundarna så är jag väldigt nöjd med vår prestation. Nu får jag försöka lägga manken till och träna lite mer. Jag har nu två hundar att starta i fortsättningsklass och det är Lily och Rosie. Jag hade anmält Lucas till en nybörjar tävling för 14 dagar sedan men fick stryka honom på grund av löp och en hane som inte kunde koncentrera sig. 

2013-06-01

Valpar planeras & Maja har varit på date!

Maja har varit och träffat den stilige och mycket trevlige Gurra som finns på kennel Allert's på Henån/Orust. En super mysig och trevlig cocker klille som jag föll direkt för när han kom in genom dörren hemma hos Therese och Börje. Pigg och glad sprang han fram till mig direkt och ville bli kliad och klappad på. Han var helt suverän med sina 9 veckors valpar som han hade stort tålamod och lekte med under tiden vi var där. Nu hoppas jag på valpar i mitten på juli och där kommer jag att få tillbaka lite linjer från kennel Line Sam som jag är mycket förtjust i då de finns representerade lite längre bak i Gurras led. Ser verkligen framemot den här kullen och det skall bli mycket spännande att se vad det kan bli. Tror att dessa två hundar kommer att komplettera varann mycket bra. Väntade färger blir både blått och oranget. Se mer på valpsidan >>

SE VCH NO VCH RLD N RLD F Blancock's Total Lost

Marita och Anton har varit ute i skogen och tävlat spår igen och det resulterade i ett första pris med HP. De är ett super team och så himla duktiga. Marita har lite tankar att ge sig in i lydnadsklass I i framtiden och jag vet att de inte kommer att ha några problem där. 

2013-05-25

Blancock's Talk About It

Laban

Idag har finaste Laban varit här och friserat sig inför sommaren. Bengt och Elisabeth hade med sig super gott fika bröd som vi tog efter trimningen. Laban blev allt bra trött det sista på mig och ville helst ut i trädgården. 

Idag har jag även hunnit städa lite och tränat med Molly och Lily inför nästa veckas rally tävling i Stenungsund där båda kom med utan lottdragning. Nästa vecka kommer jag inte att hinna träna nåt alls då jag skall jobba i Göteborg hela veckan. Ja.. vi får träna den här helgen istället och hoppas att det skall gå vägen ändå. 

2013-05-19

Molly Västras Bästa spårhund 2013 på
Västra Cockerklubbens Distriktsmästerskap i Viltspår

Tiden går fort och det är mycket på gång nu. Vi var iväg och gick Dm i viltspår förra helgen den 11/5. Jag hade med mig Molly och Maja den här gången. Det var en riktigt fin dag och sol för en gång skull. Tror inte vi haft så fint väder på många år. Det hade visserligen regnat efter domarna hade lagt våra spår dagen innan. Vi var totalt 7 deltagare i år igen. Marita och Anton var med från min uppfödning annars var det ingen "Blancock's" hund med. Lucas fick stanna hemma så han fick inte försvara förra årets titel då han vann och blev Västras bästa spårhund 2012. 

Först ut av mina hundar var Maja, hon gick super bra och jag var verkligen nöjd med henne. Inga avvikelser och inget viltspårande på färskspår gjorde hon. Lugnt och behagligt gick hon sitt spår. Sedan fick jag vänta en stund innan det var dax för gammel mor Molly att komma ut, hon har inte gått mer än ett träningsspår i år. Tanken är ju att hon skall få ta det lite lugnt på ålderns höst men Molly visade var skåpet skall stå ännu en gång. Pigg och glad fann hon starten i rutan direkt. Sedan hade hon inget att anmärka på överhuvudtaget. Ett färsk älgspår bekom henne inte utan hon fortsatte i den riktning hon tänkt sig. Hon gick helt suveränt och i ett super bra tempo. 

Molly med våra två domare

Marita och Anton gick sitt spår och det hade gått jätte bra även det fast Anton blev väldigt trött på slutet. Vid prisutdelningen visade det sig att Anton kom på en 5:e plats, mamma Maja på en 4:e plats och Molly drog det längsta strået och vann och blev därmed Västras Bästa spårhund. En sådan go och duktig tjej jag har. Jag blev i.o.f. sig inte så överraskad för jag kände när vi gick spåret att hon hade en changs till vinst då hon gick så suveränt bra. 

Marita och Anton

Marita och jag är nöjda över våra hundar ..

Nu väntar vi på prisutdelningen

Det var jätte fint arrangerat och grattis till Eva Giljam och hennes Håkan som kom på en andra plats och även till alla andra som är med och jobbar med sina hundar. 

2013-05-12

Söndagen den 12/5 och Lidköpingutställning

SE VCH Blancock's The First Of Them All, Lucas

Lucas på bordet där domaren Sara Nordin går igenom honom. 

Söndagen den 12 maj var Lucas och jag iväg till Lidköping och Skaraborgs kennelklubb. Lucas var pigg och glad som alltid och fick ett excellent och plockades bort som hund nummer 5. Han skötte sig exemplariskt och jag är så glad att ha honom med för han är så bra mot alla. Han sov gott i buren undertiden som  min mamma som var med och jag gick och handlade några saker. På eftermiddagen var vi med i pappa Eccos avelsgrupp som blev BIS 1. Grattis Frida till ännu en fin grupp. 

SE VCH NO VCH RLD N RLD F
Blancock's Total Lost

Anton

Super duktiga Marita som äger Anton har varit iväg och tävlat rally igen och detta var tredje gången i rallylydnads klass fortsättning. Det gick helt suveränt och Marita och Anton fick ihop 85 poäng och en 8:onde plats på Färgelanda BK i går den 18/5. Nu kan Anton lägga ytterligare en titel till sitt namn och det är RLD F. Jag är så himla stolt och glad över hur Marita och Anton jobbar ihop och att de lägger ner så mycket tid på träning och tävling. De är ett super team tillsammans. Stort Grattis Marita. 

2013-05-06

Lucas klar inför söndagens utställning

2013-05-05

Två nya Norska viltspårs champions 


Lucas, Maja & Rosie i skogen i Aremark/Norge

I morse gick vi upp väldigt tidigt hundarna och jag. Dagens resmål var Norge och Norska taxklubben i Aremark. Det ligger en bit innanför Halden så det var inte allra värst att köra. Vi var där redan kl. 07.30 och enligt GPS:n så stämde det precis. Rastade hundarna en stund innan det blev lottdragning på spåren. I katalogen som jag köpte stod det att Lucas var nr 15, Rosie nr 16 och Maja som 17:one hund. När det kom till min tur att dra spår så ordnade de så att jag fick dra första spåret och sedan få samma domare till de andra två  så att jag skulle slippa att köra runt i skogarna och leta upp mina spår och domare. Det var jag tacksam för. 

Kl. 09.00 så drog vi oss ut i skogarna och vi var två ekipage till förutom mig som skulle gå för samma domare. Lucas var första hund ut. Han jobbade otroligt bra i sitt spår men markerade ingen sårlega och jag såg heller inget blod i hans spår. På ett ställe hade det nog varit ett annat djur som klampat omkring vid hans klöv för han ville gärna upp i ett träd!! Men tillslut så sansade han sig och gick iväg och fann sin klöv efter 40 minuter... så lång tid har aldrig någon av mina hundar gått ett spår. Det kändes så där när vi gick tillbaka till bilen. 

Sedan fick vi vänta en stund för då var det en annan mottävlande som skulle gå med en springer tik. De kom tillbaka efter en stund och så var det Rosans tur. Hon tog sin start direkt , jobbade bra hela spåret igenom, markerade en sårlega och jag såg även en del blod i hennes spår som jag talade om för domaren. Hennes spår gick brant uppför och i snårig terräng. Jag fick stanna och vattna några gånger för hon var rejält trött i slutet. Men så bra hon gick och efter 34 minuter hittade hon slutet. Det kändes riktigt bra när vi gick tillbaka.

Sedan var det en timmes väntan medans en tjej med en rottis från Göteborg gick spår. När de kom tillbaka så gjorde jag i ordning Maja, pigg och glad så visade spårläggaren uppsparken och riktningen för oss och så bar det iväg. Lugnt och fint gick Maja som hon brukar göra, uppför och nedför, över en liten fors och under nedfallande träd , där jag också fick krypa mig igenom. Hon hade gått precis där spårläggaren hade gått dagen innan. Man får verkligen säga att mina två spårläggare gjort ett gedigert jobb med att lägga våra spår, en stor eloge till dem. Maja gick jätte bra och hittade sin klöv på 27 minuter. 

Vi tog oss tillbaka till bilarna och körde till samlingsplatsen och efter några timmar så var domarna klara med sina överläggningar. De började med de som kom på sista plats och jobbade sig uppåt resultatlistan. Det var totalt 28 startande hundar under dagen. Det var många 0:or, inget tredje pris men väl så många andra pris och däribland var Lucas. Han fick ett 2:a pris. Jag är nöjd med hans jobb men kommer att åka tillbaka och försöka igen.

Sedan så kom vi då fram till Rosie och Maja och båda två hade fått varsitt första pris och därmed blev de idag även Norska Viltspårs champions, så roligt och glad jag blev över detta. Stort tack till min domare och mina två spårläggare för roliga och lärorika spår. Jag är inte van vid att det är förbjudet att säga något förutom om man ser blod eller sårlegor i spåren så det var en ny upplevelse för mig. 

2013-05-01

Anton

Anton tränar för fullt i det fina vår vädret inför DM nästa helg. Duktig som bara den enl. matte och det betvivlar jag inte en sekund. Själv har hundarna och jag varit ute och gått en långpromenad och i kväll är det agility träning för Lucas. 

2013-04-28

Tre duktiga spårhundar

Maja med sina två barn, Lucas och Rosie

I dag har jag haft med mig Maja, Rosie och Lucas och gått spår. Det var ett helt perfekt spårväder för hundarna, ca 11 grader men det blåste rätt så mycket där Rosie fick gå så hon fick att göra. Men trots att det gått något annat slags djur i hennes spår och bökat till det för henne så fixade hon det galant och fick även HP för sitt spår. Jag är verkligen stolt över deras spår arbete idag och att de alla fick ett första pris men mest för att de verkligen gillar att spåra och arbeta.  

2013-04-27

SE VCH NO VCH RLD N
BLANCOCK'S TOTAL LOST

ANTON

I dag har Anton och matte Marita varit iväg i Falkenberg och tävlat för andra gången i rallylydnad fortsättnings klass. Det gick suveränt bra för dem och Anton och Marita fick ihop 98 poäng och en sjätte placering. De är så himla duktiga och jag är verkligen stolt över dem. Marita lägger ner mycket tid på träning och kurser och det visar sig ge resultat. 

När jag fick sms:et av Marita så blev jag så tränings sugen själv så jag fick ta med mig hundarna en och en ut på plan utanför vårt hus och träna lite grann med var och en. Det gick riktigt bra och mest imponerad blev jag över Lucas. Han gjorde alla moment helt rätt idag, när vi höll som bäst på att träna kom världens hagel skur över oss så det var bara till att gå in igen och ta en fika paus. Eftersom även Maja gick så bra så har jag anmält henne med till en rally tävling. Hade tänkt att åka till klubben en sväng och träna agility men yngsta dottern behövde bilen så det blev inget av med det idag. 

2013-04-25

I går kväll var vi på kurs på brukshundklubben. Det var agility kurs och våra tränare hade satt ihop flera hinder i olika kombinationer åt oss. Vi tränade framför och bakom byten och även linjebyten. Så nöjd över mina hundar jag var, de skötte sig exemplariskt och höll sig till mig hela träningen igenom. Vi var 5 hundar på plan och alla lösa samtidigt. Själv tränade jag med Lucas först. Ingen tendens till att springa i från mig överhuvudtaget och även när två av de andra hundarna tog några race runt apell plan och även hoppade samma hinder som han hoppade brydde han sig om dem. Lucas är ju än så länge nybörjare på agility men det är ju också en nybörjar kurs vi går på. Han har inte någon speciell fart över hindren utan springer helst bredvid mig. Vi tränade även på gungan och balansen och där går det i en väldans fart. 

Efter halva tiden fick Lucas vila och Rosie fick komma ut och träna. Vi började med gungan och balansen, blir nästan lite rädd att hon skall trilla ner för hon springer så himla fort. Körde sedan 6 hopphinder med framför och bakombyten och även tunneln. Några linjebyten och långhoppet. Rosie har fattat vad det handlar om och håller sig en bit ifrån och kan även springa framför och ta hinder som jag ropar åt henne att ta. 

Trots ösregnet var det en super kul tränings kväll och jag får se om vi hinner ta och åka till klubben och träna nåt mer i helgen. 

Snart vankas DM i villtspår och i år så blir det  Molly och Maja som får vara med där. Dagen efter är det Lidköpingutställningen och då skall Rosie och Lucas med.

Ett nytt kort på Rosie som jag fått från Frida som äger Rosies pappa Ecco. 

2013-04-21

SE VCH Blancock's Tears Don't Help

Oliver

SE VCH Westerner Dance For Me

Maja


Mina stövlar är precis i jämnhöjd med Majas rygg så det ser ju lite konstig ut:/

Helgen har som vanligt gått väldigt fort men vi har haft en rätt lugn helg här hemma. Pelle och Frida har jobbat hela helgen. Emma har åkt till Italien på en liten kort resa så hundarna och jag har varit själva största delen av tiden. I går badade och fönade jag Lucas. Trimmade lite på honom för han skulle med sin junior handler Hanna på läger. Åkte iväg med honom fram emot dagen och lämnade över honom. Körde sedan till skogen och gick en promenad med de andra innan vi tog en sväng till brukshundklubben och tränade lite rally. Satte upp en bana med 15 olika moment. Lily fick jag köra några gånger med för hon är lite för snabb i alla moment. Molly räckte det med en gång för hon gör allt som hon skall. Rosie fick göra banan två gånger och sedan en gång lös. Riktigt nöjd var jag när vi åkte därifrån.  Maja hoppade jag över för hon tycker inte det är roligt ändå. 

I dag har Oliver varit här för lite trimmning och han är så himla fin. Hans matte håller hans päls i så bra skick. Men han har också en väldigt lätt och slät päls. Lite svårare för mig att klippa fanor eftersom alla fel klipp syns som man gör eller om man gör några syns väldigt tydligt då :/. Maja fick sig också en genomgång av pälsen. Städat och tvättat har jag också hunnit med och gjort allt som man skall göra när man är ledig och inte hinner under veckan. Hängt ut tvätten för första gången i det fina vädret. 

Nu har Lucas precis kommit hem från kursen och han har skött sig utmärkt, hade iof. inte trott något annat men roligt att även andra uppskattar honom. Nu är det snart natten, hundarna skall ut för sista gången för kvällen och så är det ny arbetsvecka igen. 

2013-04-17

Agility träning

I kväll har vi varit på agility kurs, Rosie, Lucas och jag. Det blev till att alternera lite grann med hundarna så att de fick göra lite var. Rosie har ju tränat lite mer än Lucas, så hon gick ju från hinder till hinder lite mer självmant. Lucas fick jag styra lite mer men sprang genom tunnlar, säcken och hoppade över hinder gjorde han jätte bra. Sedan tränade vi på balansen och även på gungan. Båda två hoppade ner från balansen några gånger så där fick vi ta det lite försiktigt så att de sprang hela balansen. Vi tränade både framåt byten och bakom byten. Det var en riktigt roligt träning. 

2013-04-14

Laban, Blancock's Talk About It

Idag har vi haft trevlig besök av Laban och hans husse och matte. Vi har trimmat lite på Laban och fikat och ätit jätte goda muffins med blåbär som Elisabeth har bakat och som jag bara älskar. De är verkligen super goda. 

I eftermiddag innan ösregnet kom hann jag med att träna med Molly, Lily, Maja och Rosie. vi körde nybörjar momenten rally. Lucas fick hoppa över sitt pass i eftermiddag för regnet öste ner när det var hans tur. 

2013-04-13

Årets första ordinarie spårprov 

I går slutade jag lite tidigare från jobbet för att hinna med allt som jag skulle göra. När jag kom hem tog jag med mig alla hundar och körde till skogen. De fick sig en liten promenad innan de fick gå in i bilen igen , alla utom Molly som fick följa med och gå ett spår som jag lagt i tisdags kväll. Samma spår som Lucas gått i onsdags innan agility träningen. 

Molly gick klockrent och var så nöjd och glad, hittade sin klöv utan problem. Jag hade inte hjärta att låta henne inte gå spår eftersom jag bokat ett ordinarie viltspår för Maja, Rosie och Lucas på kvällen. När vi kom fram till tävlingsplatsen låg snön på backen, hm.. så såg det inte ut hemma. Men blött och kallt var det. Det var många deltagare som samlats och jag hade fått en tid kl. 18.00. Först ut av mina var Lucas. Inga problem med att hitta starten och sedan gick vi iväg. Lucas fann sin klöv utan några större avvikelser. Med tanke på att det var hans första start i år så förväntade jag mig inget HP utan var bara glad över att han fick ett första pris. 

Nästa hund ut var Rosan, den lilla skruttan hittade både det ena och det andra i sitt spår. Stora älglår efter slagna djur under vårt spårarbete. Men hon nosade bara på dem och gick vidare. Var inte ur spår utan dessa ben låg precis ca 1 meter ifrån. Rosie fick också ett första pris. Sedan var det mamma Majas tur och henne hade jag lite större förväntningar på, ett HP hade suttit bra var ju tanken men Maja genade lite och struntade i en vinkel så det blev ett första pris även för henne. Jag är nöjd över mina hundar. På vägen hem åkte vi en sväng om en skog och tog en 40 minuters promenad där Lily och Lucas fick springa fria innan vi körde hemåt. Det blev en väldigt lugn fredag kväll. 

Vid 22-tiden åkte jag iväg och hämtade äldsta dottern som jobbade kvällspasset och när vi kom hem så var det bara till att rasta hundarna en liten stund och gå och lägga sig. 

Förmiddagen i dag har gått åt att få bort pinnar och skräp ur Lucas päls, tagit lite kort på honom som kan ses här nedan. I eftermiddag skall det tränas lite rally med några av dem. Frida skall ha med sig två till skogen och gå en långpromenad. I morgon kommer Laban för lite trimmning, det ser jag framemot. Men nu är det middag som skall fixas. 

Lucas

2013-04-12

Hektisk vecka..

Veckan går fort och det är fullt upp med både det ena och det andra. På jobbet har vi så mycket att göra och den här veckan har vi också varit kort om folk och då blir det att jobba ännu mer än brukligt för att hinna med. När jag åkt hem på eftermiddagarna har jag varit så trött och sliten men när man kommer hem och möts av ett gäng härligt glada cockrar så får man nya krafter. Är så glad att jag har mina hundar. 

Förra helgen var vi på utställning i Kungsbacka. SSRK's årliga två dagars utställning men själv så åkte vi bara på söndagen. Har lovat mig själv att en aktivitet/tävling på helgen får var nog för att hinna med allt annat hemomkring.

SSRK's utställning i Kungsbacka

Lily ställs ut som veteran för första gången.

Lily fick en super fin kritik och jag är så nöjd över den. Lily kom 2:a i klassen.

"Harmonisk veterantik, fem huvud, korr. saxbett, mörka ögon, kunde önska lite mer tillbakalagd skuldra. Utm. utfyllt förbröst, korr bröstdjup för åldern. utm. rak rygg, korrekt brett ländparti. utm bakbensvinkling, korr låga haser. rör sig lite brett sett framifrån sidan. utm pälskvalite för åldern. "

Rosie fick excellent i en stor öppnenklass. I konkurransen blev hon helt plötsligt halt några steg och då blev vi avtackade, helt förståeligt men såklart väldigt trist.  När vi kom utanför ringen borstade jag av hennes tass och så var hon bra igen, det hade kommit grurs mellan hennes ena trampdyna. Hon var sedan med i pappa Eccos avelsgrupp som blev BIS 1. Grattis Frida till en fin och jämn grupp.

Rosie i väntan på BIS finalen, som sedan vann ;)

Roises kritik:

"Harmonisk fem. tik. Välprop. huvud, korr. finmejslad skalle, utm kvadratiskt nosparti. Fin ögonfärg, korr. saxbett. Accept. skulderplacering. Välutfylld förbröst. korr. bröstdjup. utm. stark rygg med brett ländparti. korr. välvinklat bakparti m. korr. låga haser. Rör sig med vägvinnande steg. Kunde se bättre ut med ett halvt kilo mindre vikt".  Jaaa Rosie , det blir till att banta lite framöver ...

Lucas visades för dagen av sin duktiga junior handler Hanna och det gick jätte bra, även han fick excellent med en jätte fin kritik. 

Lucas kritik: Hane av korr. storlek och utm. typ. mask. huvud och utr. korr. finmejslad skalle. korr. saxbett. utm. kvadr. nosparti väplacerad skuldra. utm. utfyllt förbröst, utm bröstdjup. Verkar lite lång i ländpartiet. utm. överlinje m. korr. svansansättning. korr. brett ländparti. rör sig m. vägvinnande rörelser och korr. påskjut. 

Stort tack till min snälla syster Annika som följde med mig och drog kärror, rastade hundar och verkligen tar hand om mig när vi är iväg. 

Måndagen efter utställningen var Lucas och jag på rallylydnads kurs. Vi hade avslutning på nybörjar kursen och vår kursledare hade byggt en klurig bana. Vi fick starta en och en efter att vi värmt upp och jag kände att det gick rätt ok men vi har allt att träna på ett tag till innan första tävlingsstarten. 

Lucas väntar på att få starta.

Läggande under gång

läggande

Sättande

 

Tisdag skyndade jag mig ut i skogen efter jobbet och la ett spår som vi tog i går kväll innan agility kursen , Lucas och jag. Han gick jätte bra på sitt spår och jag kan inte vara annat än nöjd över det med tanke på att vi inte gått något spår i år, Lucas och jag. DM närmar sig och vi får lägga några spår innan dess. 

På agility träningen i onsdags hade jag med mig både Lucas och Rosie. Vi tränade på att springa genom säcken och hoppa däcket. Båda fixade det jätte bra och jag blev lite förvånad utav Lucas som tog säcken utan betänkligheter. Den har jag haft lite svårt med när jag tränat själv men nu tog han den direkt.  Klubben kommer att ha en inoff. agility tävling i maj och med Rosie känns det som hon i stort sett är tävlingsklar, skall träna vidare med Lucas och kanske kan även han vara med då. 

2013-04-01

Det har varit en riktigt roligt påsk helg och jag tycker att vi hunnit med så himla mycket. Både hundar och vi har fått gjort en hel del. I helgen har jag lagt spår åt alla hundarna som vi gått ett dygn senare, vi har varit iväg på brukshundklubben och tränat rally lydnad och i dag har Rosie och jag även varit på rally kurs. Den kurs som egentligen Lucas skulle vart med på. Men när vi var ute i skogen och gick i berget trampade han fel och har markerat lite grann så idag fick han stå över träningen och vilar lite. Men såg inte att han markerade nu ikväll så det var nog inte så farligt men för säkerhets skull så fick han en dags vila till. 

Vi har gått två dagars gamla spår, Molly, Maja och jag och de hade inga problem med sina spår minsann. Även om Molly numera är döv så spåra det kan hon, inget fel på luktsinnet där inte. Även Rosie och Lily har gått varsitt spår men deras spår hade bara legat ett dygn var. Blev riktigt imponerad av Lily som verkligen gick bra. 

Maja tar sitt två dygns gamla spår

Rosie går spår

Och hittar sin klöv utan problem

Molly går spår som legat i två dagar

Och Lily har gått ett spår

Sedan tog vi det lite lugnt också

Och vilade lite middag hann vi också

Har även haft med alla hundarna på klubben och tränata rally i två dagar, det är verkligen kul. I eftermiddag tränade Rosie och jag på några moment ur fortsättnings klassen och det gick bra även det. 

Pelle och jag har hunnit med att inhandla en innerdörr som nu tagit plats intill datarummet, det blev väldigt bra så nu får vi byta alla innerdörrar i hallen. 

I dag har jag även hjälpt en tjej från stan med att trimma lite på hennes lilla söta svarta cocker tjej, alltid roligt om man kan hjälpa till. 

Nu tar vi kväll och Maja har redan gått och lagt sig. 

2013-03-29

Malmö Arena och utställning

Blancock's The First Of Them All, Lucas

Tiden rusar iväg och hundarna och jag har haft en hektisk men rolig vecka. Förra helgen åkte jag med två av mina kompisar och 5 hundar till Malmö tidigt på lördag morgon. Jag och hundarna gick upp redan vid ett på natten och gjorde oss i ordning. Vid två kom Louise och hämtade oss för vidare färd till Norrkila och Hanna som stod redo och på gott humör och väntade på oss. Vi styrde kosan mot Malmö och Malmö Arena. Vi var där redan vid 06.15 och blev väldigt besvikna när vi insåg att insläppet inte var förrän vid 07.30. Det blev till att sitta i bilen för ute var det -12 grader kallt. 

Till slut så packade vi kärror och väskor och drog in på mässan. Ringarna startade kl. 09.00. Det var många cockrar anmälda och enligt katalogen var det totalt 77 cockrar i vår ring. Jätte roligt att träffa så många som man känner och många hemifrån var där. Domare var Helle/Dan-L's kennel i Danmark. Hon var jätte trevlig och klappade och pratade med hundarna som stod på bordet. 

Lucas stod väldigt still genom hela sin bedömning men när Helle började prata med honom så blir han så himla glad så svansen den slog hårt från sida till sida. Helles kommentar var att - du var mig en glad en :) Han sprang fint vid min sida och stod även väldigt bra framför domarbordet. Han fick en super kritik och jag var väldigt nöjd med honom. Det blev ett excellent för honom. 

När Lucas var klar kom Hanna, en tjej hemifrån som skulle låna Lucas till juniorhandling och hämtade honom. Den här gången följde jag inte med för att titta hur det skulle gå. Men fram mot dagen kom Hanna och Lucas tillbaka och Hanna berättade att det varit 26 st junior handlers med och att de blivit utplockade bland de 10 bästa. Stort grattis , det gjorde Ni jätte bra. 

Lucas och Hanna, sååå duktiga 

Blancock's The One And Only, Rosie


Foto: Angelica Mansfield

Sedan var det Rosans tur. Hon är ju som alltid sprudlande glad och springer på som bara den och står som ett ljust på både bord och golv. Hon var lika glad hon när Helle tittade och klämde på henne. Så jätte nöjd över mina hundar jag är, de skötte sig exemplariskt och även Rosan fick ett excellent i en väldigt stor klass med ca 18 öppen klass tikar. Rosans kritik var också super fin och jag är verkligen nöjd.

Sedan var Rosie och jag även med i pappa Eccos avelsgrupp, den vann och fick HP och därmed fick vi på eftermiddagen gå in i stora final ringen. Det är nåt visst med det att få komma in där och väldigt kul. Vi var en väldigt fin och jämn grupp med bara tikar och det gick så bra så gruppen blev BIS 1:a. Stort grattis Frida till en super fin grupp. 

BIS 1:a i pappa Eccos avelsgrupp 


Foto: Carina Ankerson

Samma dag som jag var i Malmö var Marita Fagerberg med Anton i Mark och tävlade för första gången i rally fortsättnings klass. Marita och Anton har varit väldigt flitiga i vinter och de är så himla duktiga. De fick ihop full pott 100 poäng och en första placering på sin första start. Stort grattis Marita, jag är så himla stolt över Er och ni är ju bara bäst <3. Eftersom reglerna i rally är sådana att om man får ihop max poäng, alltså 100 poäng kan man gå vidare och tävla i avancerad klass. Nu tror jag att Marita och Anton kommer att fortsätta i  fortsättnings klassen och plocka hem sitt RLD F diplom innan de går vidare. 

Blancock's Total Lost, Anton


Foto: Marita Fagerberg

I måndags började Lucas och jag på nybörjar kurs i rally på brukshundklubben. Vi har tränat en del i vinter men inte på brukshundklubben ihop med andra och fullt med störningar. Men Lucas är suverän att träna med, en sådan arbetsvillig hund, han är riktigt duktig och jag ser redan framemot nästa träning. Det var hela 12 st. ekipage på plan samtidigt och det gick hur bra som helst. Lucas hade full kontakt med mig i stort sett hela tiden. Eftersom jag kände att det gick så bra så åkte jag hem och anmälde honom till hans första tävling.

Onsdag kväll började Rosie och jag på agility träning. Egentligen hade jag anmält Lucas men eftersom han var med och hade egen tid med matte på måndagen så tog jag med mig Rosie istället, men hon var alldeles för duktig så nästa gång så blir det Lucas som får hänga på iallafall. När vi närmar oss slutet på kursen skall Rosie få följa med igen och hoppa en bana istället. Men nu när vi håller på att lära ett och ett hinder känns det lite meningslöst att ta med henne när jag har en annan hund som inte kan alla hindren ännu. 

2013-03-20

Rosie

I kväll har jag haft med mig Rosie och Lucas på ringträning i Munkedal. Det gick riktigt bra och jag är nöjd över vår träning. En tjej som skall låna Lucas till junior handling i Malmö var också där och tränade med honom. Det är inte så lätt när jag befinner mig i samma lokal men jag tycker att det gick riktigt riktigt bra. Han står så fint för henne så jag tror säkert att det kommer att gå bra. 

Till helgen åker vi till Malmö och ställer ut, det är en lång resa och jag tror att vi åker väldigt tidigt på lördag morgon. Sedan kommer vi att stanna över för en annan tjej som är med ställer på söndagen så det blir en helg i Malmö och hotell frukost. 

På måndag börjar Lucas och jag på rallylydnads träning och sedan på onsdag kör agility träningen i gång. Där har jag också anmält Lucas men vi får se om det blir Rosie som får hänga på där. Hon behöver också få göra något.

2013-03-17

Lily på span

Då var snart helgen slut igen. Den här helgen har jag hjälpt en kompis och rastat hundar på hennes hundpensionat. Det var många olika raser att lära känna och en ras som jag tyckte väldigt mycket om och blev fäst vid var Irländs varghund. I allafall de som var på pensionatet. Så lugna och trygga hundar. Jag kunde gå med två stora hundar och hålla dem i en hand på vår promenad. Väldigt fina hundar får jag säga men ack så stora. De måste ju ha egen soffa och säng för att få plats... 

Har varit på skogspromenad med våra egna hundar och även fast det kommit en del snö i natt så blev det smutsiga, jag som hade badade Rosie i lördags fick göra om henne idag. Även Lucas har fått sig ett bad och fön, ja vi får se hur länge det varar. Nu ligger de alla 5 och sover vid mina fötter i data rummet. Skall ta itu med tvätten om en stund innan det är dax för kvällspromenaden. 

2013-03-11

SE VCH Westerner Dance For Me

I dag fyller jag år och det var 6 år sedan Maja kom in i våra liv, en bättre present kunde jag inte ha fått. Har blivit ordentligt firad av barn och make. Fick två bra hundböcker av mina barn, en jätte fin skal jacka av min man och även nya promenad skor eftersom jag sliter promenad skor väldigt fort då jag går flera mil med hundarna i veckan. Pelle hade även köpt en MC övningskörnings väst och fixat klart mitt tillstånd hos transportstyrelsen, så nu väntar jag bara på att det skall bli lite bättre väder så skall vi ut och övningsköra. Det blir spännande. 

2013-03-10

I morse gick Frida och jag upp tidigt för vi skulle åka till Säve flygplats där Frida skulle checka in på Göteborgs Airport för att åka till England i några dagar och hälsa på en kompis. Jag släppte av henne och åkte hem igen och var hemma redan innan kl. 10.00. Åt lite frukost och tog sedan hundarna på en långpromenad. Här i Lysekil är det ca -5 grader och solsken. Men det blåser en del så det var hiskligt kallt. När vi kom hem fick hundarna varsitt grisöra och själv har jag legat på soffan och läst en bok en stund och druckit kaffe. 

Molly med sitt grisöra, som hon nog tyckte var väääldigt stooort....

Innan dagen är slut skall jag försöka få ihop all tvätt, dammsuga och städa lite och även ev. hinna med Rosies päls. Skall även försöka hinna med att träna lite rally med hundarna i eftermiddag. Får se om jag åker till klubben eller tränar på fotbollsplanen utanför.

I går fick både Lily och Maja varsitt bad och även fön och lite trimm. Maja skall jag inte ställa ut inom det närmaste men hon vill eller matte vill att hon skall vara fin och ren ändå. Väntar på att hon skall börja löpa men har ingen aning om när det blir. Troligtvis om det skall följa de andra åren så blir det i juli månad. Men jag får bara vänta och se, inget att göra något åt. Hoppas ju på att det blir Maja som kommer att löpa först av henne och Rosie. Men om Rosie löper före så kommer det bli hon som förhoppningsvis skall få bli mamma i år. 

Vår underbara Maja, love her so <3

Lily har jag nu anmält till en utställning, första gången i veteran klass.

2013-03-04

Så var det måndag igen och helgen gick i ett rasande tempo. Lördag morgon gick vi upp tidigt så jag kunde gå en långpromenad med hundarna innan Pelle, Emma och jag åkte till Göteborg och en liten audition för Emma. Hon gjorde riktigt bra ifrån sig och vi är så stolta över henne. En oanad talang döljer sig bakom henne som vi inte sett förut. Men det var 6 andra duktiga tjejer med som också var där för samma roll i den här bio filmen som kommer att spelas in i juli månad. Nu är det några veckors väntan för att se om det gick vägen eller ej. Sån tur är så har inte Emma så stora förväntningar eftersom de andra tjejerna både arbetade inom film branschen eller som modeller. 

När vi var klara på Fryshuset åkte vi in till Nordstan och där har inte jag varit på hur länge som helst. Vi tog oss en tur till jensens och åt middag innan vi åkte hemåt. Hann en sväng in på Ikea och köpte några värmeljus och några filtar. Väl hemma så tog jag hundarna på en kvälls promenad och sedan blev det melodifestivalen i soffan med familjen. 


Några av kursarna i skogen

På söndag morgon var det lika tidigt upp som på lördagen då jag skulle åka till Bokenäs och hjälpa min kompis Susanne med en viltspårs kurs. Men innan dess fick såklart jag ut och gå med de 5 egna bustrollen. 

Det blev en super fin dag i skogen med 7 duktiga deltagare som verkligen gillade det här med viltspår. Några hade gått några spår innan men ville förbättra på sina kunskaper och även gå nåt spår som någon annan lagt. En av deltagarna hade kommit så långt så den hunden hade redan gått anlagsklassen för nåt år sedan. Det blev många trevliga timmar ute i skogen och vi träffade även på en stor älg. Men han gick lugnt iväg och tog ingen större notis om oss. 

När jag kom hem så blev det en långpromenad med mina egna, lite borstning och trimm på Lily innan kvällen och sedan lite TV. 

2013-03-01

Äntligen en liten uppdatering. Mitt webbhotell hade bytt något på sin server så jag kunde inte skicka över mina filer. Nu har jag varit i kontakt med dem och fått hjälp. 

I helgen bär det av till Göteborg med Pelle och Emma. Vår lilla dotter (18 år) men alltjämt liten för oss skall provfilma för en roll i en svensk ungdomsfilm. En spännande sak för oss och mest för Emma. På söndag skall jag hjälpa till på en kurs i viltspår som en kompis till mig håller i. Vi skall lägga några nybörjar spår åt några andra hundägare och gå igenom lite regler så att de ev. kan komma igång och gå spår med sina hundar. En prova på dag på några timmar. 

Själv har jag anmält Lucas till både en rally kurs och en agility kurs. 

2013-02-23

Årets första agility träning på klubben

Fredag kväll så blev det badet för lilla Rosie, bad och fön stod på schemat och jag var inte klar förrän vid 22.30. Då stupade vi i säng efter en hård arbetsvecka. Lördag morgon gick jag upp vid 6 för att släppa ut hundarna en liten stund i trädgården och sedan ge dem frukost därefter gick vi och la oss igen och sov till 8:a. Det var behövligt mot att gå upp vid 5 varje vardag. 

Pelle och jag Tog oss en ordentligt frukost och satt och såg på nyhetsmorgon. Sedan åkte Pelle iväg och åkte långfärdsskridskor och då passade jag på att bada Lucas och föna honom torr, efter det tog vi bilen och körde till stranden och där blev det en promenad med all hundarna till havet. Tog några fina kort på Lucas på ett berg med havet som bakgrund. Nya kort finns på Lucas växa sida. 

Vår snygge kille...

 

När promenaden var klar körde vi till brukshundklubben och tränade rally och hoppade några agility hinder. Hundarna var med på noterna och var riktigt pigga allihop. 

Molly var pigg som attan men tyvärr så har jag märkt att hon inte hör nästan något alls längre. Det är ingen mening med att ropa på henne eftersom hon ändå inte reagerar. Så nu har jag börjat med handtecken för att göra mig förstådd. Sån tur är så får man ju ha det i rallylydnad så det gör inte så mycket men det har ju varit så lätt med henne då hon kan så mycket lydnad och kommandon med rösten. Rally är ju nytt för henne och mig så hon vet ju inte vilka moment som jag vill hon skall utföra men vi får bara lägga om vår träning. 

Lily var jätte duktig och med henne tränade jag fortsättnings klass, alltså utan koppel i momenten. Även Rosie fick göra momenten utan koppel. Maja har inte så stort intresse av att träna men var väldigt pigg för att vara henne. Lucas gick som en klocka och är så tränings sugen. Jag känner att jag verkligen har en ny tävlings kompis i honom. Jag har anmält honom till en tre dagars rally kurs i mars. Även en agility kurs tänkte jag han skulle få vara med på eller Rosie, vi får se vem jag tar med. En allmänlydnads kurs är jag också intresserad av. Mycket störning under våra träningar är alltid bra. 

Idag söndag fick jag med mig min snälla syster Annika på en runda i stan med alla hundar, senan blev det till att fläcka lite tapeter i hallen för där tänkte vi byta tapeter efter alla dessa år. Pelle fixade middagen och sedan tog jag med mig Lily och Lucas till skogen där de har fått härja i över en och en halv timme under vår promenad. 

När vi kom hem väntade Molly, Maja och Rosie på sin promenad. Nuu har vi ätit kvällsmat allihop och det är dax att ta ledigt för kvällen. I morgon är en ny vecka och jag har bokat in ett besök hos veterinären på tisdag med Molly. En liten senior kontroll för den gamla är tanken. 

2013-02-17

I går var jag, Lily, Rosie och Lucas på Bokenäs hos min kompis Susanne som har ett företag som heter "din hundskola", och gick en lång promenad på hennes 43 ha mark. Susanne hade öppet hus för de hundägare som känner att de vill gå med fler likasinnade, och de som känner och vill får släppa sina hundar lösa under promenaden. Sedan när vi gått färdig grillade vi korv och fikade. Hundarna fick bindas fast i träden under tiden som vi åt. Det är bra träning att ha hundar uppbundna bredvid varann. Susanne har gjort detta för alla som har hund och man anmäler sig bara om man vill hänga på och det kostar inget.  Mina hundar höll sig inte mer än ca 20 m bort och sprang som sjutton runt och nosade på allt. Det finns rätt så mycket vilda djur i dessa marker som älg, råddjur och harar, men ingen av mina hundar drog i väg på egna uppsåt och allt gick lugnt och städat till. 

Susanne kommer att anordna "skogsagility" i vår och det är något som jag tänker anmäla mig till. Går gärna in på hennes sida och titta vad hon står för och vad hon har att erbjuda på  dinhundskola.se

Efter promenaden och fikat åkte jag till Munkedal för att hämta upp mina barn Frida och Emma som kom från Sälen där de tillbringat några dagar i backarna. När vi kom hem tog jag med mig Molly och Maja på en promenad på en timme innan vi gjorde kvällen och slappade framför TV:n och såg på melodifestivalen. 

Idag har jag tränat rally med Lucas och jag blev riktigt nöjd med vår träning. Sitt, fot, sitt framför, steg förflyttning mot förare, sitt och gå runt var några moment som han klarade galant. 

Har lagt in den del aktiviteter i vår kalender för år 2013. När man som jag tränar och tävlar i olika grenar så blir det ibland så att några tävlingar sammanfaller på samma dagar så det blir till att tänkta efter vilket jag och hundarna skall åka på i år. Vill så gärna få ihop våra RLD N på allihop i år och även det norska viltspårs championatet står högt i kurs i år. 

Annars så är det blött och trist ute och än har vi inte åkt till brukshundklubben och tränat ordentligt utan träningen blir hemomkring och lite överallt. När vi går promenader så gör vi några övningar här och var. 

Lucas


Lucas blir bara finare och finare

2013-02-09

I dag har jag badat Maja och Lucas. Lily och Rosie skall jag försöka hinna med i morgon. Men det var ett sådant fint väder idag så jag tog med mig hundarna hem till min kompis Hanna, www.starstrucks.se och gick en sväng i skogen där. Men innan jag släppte hundarna lösa hann vi med att ta några kort på dem i solskenet. Det är ca -7 grader här så ingen risk att de smutsar ner sig nu. Får hoppas att kylan håller i sig några dagar så hundarna kan vara så rena och fina som de är idag. På vår promenad träffade vi på en jägare som stod mitt ute i skogen, väl dold i sina kamoflage kläder. Rävjakt stod på chemat sa han. Hundarna brydde sig som tur var inte om honom utan sprang glatt förbi. Men vi tog en annan väg hem så vi inte skulle träffa på fler.

Tränade lite rally med Lucas i eftermiddag och det går framåt. Han är så träningsmässigt lik Lily, snabbt skall de gå, hoppar runt på en femöring och är så taggad. Vissa moment kan han bäst själv så det gäller att ligga steget före så man inte belönar på fel ställe. Tänkte anmäla honom till en nybörjar kurs i rally i mars. 

Mamma Maja, nybadad och trimmad

Lily inte nybadat eller trimmad men fin ändå

Lucas, nybadad och lite trimmad

Emma och Lucas väntar på middagen

2013-02-06

Lucas 

I dag är det exakt ett år sedan jag och en kompis åkte till Gardemoen i Norge för att hämta hem Lucas. Det har jag inte ångrat för en sekund. Han är den optimala tränings kompisen och så positiv till all typ av träning. Under det här året har han blivit SE VCH, vunnit cockerklubben väst DM i viltspår, ställts ut med CK både i Sverige och Norge. Det här året skall han få komma ut och tävla rallylydnad är tanken. Vi skall ta oss en tur till Norge och försöka få det norska championatet i viltspår och även ställa ut honom en del. Lucas går verkligen bra ihop med våra andra hundar och är en pigg kille som älskar mat. 

2013-02-03

Ja då var helgen snart slut och ny vecka i morgon. I helgen har jag hunnit med att ta med hundarna till brukshundklubben och tränat lite grann. Vi körde lite rallylydnad och det gick rätt så bra. Tog med mig Lily och Maja till stranden och fotade dem och har haft egen tid med Lucas. Lily har precis slutat löpa och är nybadad och lite trimmad. Trodde att hon skulle dra i gång någon av de andra men inte... 

Laban har varit här idag men sin husse och matte och blivit lite trimmad. Som vanligt bjöd Bengt och Elisabeth på gott fika bröd. 

Det blir en del tävlingar som jag tänkt åka på i vår och sommar. Några rallylydnads tävlingar, viltspår och även någon agility tävling är tanken. Några utställningar är också inplanerade.

Fick mail och kort på Simon och Martin som bor i Norge. Jag blir så glad när jag hör ifrån mina valpköpare och ännu gladare när allt går så bra som det hitills har gjort. Martin och Simon är två bästa vänner och Simon följer Martin var han än går. Detta är familjens allra första hund och pappan i familjen var lite hundrädd innan de köpte Simon. Det är han botad ifrån nu och jag är verkligen jätte glad att Simon blev en sådan tillgång och älskad familje hund hos dem. 

Idag har jag också beställd lite hund shampoo och balsam ifrån plushpuppy i Sverige. Hoppas nu att dessa produkter skall passa mina hundar. 

Lily

Maja

Laban

Simon & Martin

2013-01-30

Har varit hemma några dagar då jag drabbades av vinterkräksjukan, inget kul men vad gör man. Nu känner jag mig bra  så i morgon bär det av till jobbet. Hundarna har fått tagit det lugnt men till helgen skall jag börja träna med dem igen. Jag tror att de har tyckt att det varit skönt att ha sin matte hemma på dagarna.  Snön har gått bort och jag hoppas att den håller sig borta nu och inte kommer tillbaka. 

Har börjat fundera på att anmäla Lucas till en nybörjar kurs i agility och en fortsättningskurs med Rosie. Får se vad vår klubb har att erbjuda i vår. Någon rally kurs hade varit intressant också. 

Rosie och Maja en kväll framför TV.n

2013-01-28

Händer inte så mycket här hemma på hundfronten. Badade och trimmade Lucas och Rosie i helgen för min kompis och jag hade bestämt att vi skulle fota hundar på söndagen. Skulle åkt iväg någonstans med rena fina hundar och fotat dem i en fin miljö var tanken. Men söndagen bjöd på både snö och dåligt väder så det blev inget fotande av. Missade att anmäla till en rallytävling i februari som jag tänkt åka på. Anmälningstiden gick ut den 26/1 och jag har väntat in i det sista för att se om Lucas var färdig för en nybörjar klass. Tävlingen skulle hållas inomhus så det var kanske lika bra det. Bättre att tävla på en apell plan ute första gångerna tycker jag. 

När jag var på My Dog så köpte jag ett nytt schampoo till hundarna och det verkade passa Lucas bra. Trimmade ner pälsen på sidorna på honom också eftersom flera domare tyckt att han haft för mycket päls.

Men vi tog iallafall några kort här hemma efter bad och fön. Men innomhus blir det ju inte så bra tyvärr. 

Lucas på bordet i trimmrummet. 

Rosie

2013-01-22

Kvälls promenad med herrn i huset.. Inte lätt för Lucas nu när Lily löper. Det är ett fasligt nosande på mig när vi är ute. Men i söndags tog Lucas och jag oss en två timmars runda i skogen där ingen annan hade gått mer än de vilda djuren. Lucas är suverän att ha med sig ut så eftersom han inte är mer än ca 10 meter ifrån mig som max. Håller sten koll på var jag är någonstans så själv kan jag bara gå och ta mig fram där det går att ta sig fram. 

Tränade lite rally med Lucas och har så smått börjat titta efter någon rally tävling som skulle kunna passa honom . 

2013-01-14

Hurra Hurra för vår Maja som blir 6 år idag. 

Idag blir vår älskade Maja hela 6 år.. vad tiden springer iväg. Hon är absolut en av de lättaste hundar man kan ha att göra med. Så himla snäll och go och vi älskar henne så mycket. 

2013-01-13

Så var det söndag kväll och helgen har gått i ett rasande tempo. Har fullt upp hela tiden och känner att jag inte hinner med allt som jag vill göra. I morse gick jag promenader med en och en eller två och två för att de skulle få lite egen tid med sin matte. Så mycket lättare det är att gå med få hundar i koppel. Det var rena lyxen när jag gick ensam med Lily, hon kan gå lös och springer inte långt ifrån mig. I bergen stötte vi på en räv men den tittade hon bara på. Moly, Lucas och Rosie fick sig en skogs tur med härliga ängar som de kunde springa på. När vi kom ut på ett öppet fält så sprang det tre råddjur över ängarna men Molly och Lucas stod bara och tittad på dem. Rosie blev lite intresserad när de sprang iväg så henne kopplade jag en stund. 

Annars så har Lily och Rosie blivit borstade och genomgångna i sina pälsar, (skulle behöva badas också men det hann jag inte idag) de lilla de har kvar vill säga. Båda har tappat päls under magen och Lily har lite ljus tunn päls kvar, och som jag trodde i går så gick Lily in i sitt löp idag. Nu blir det några röriga veckor framöver igen. Stackars Lucas.. men men.. så är det ju. Nu är det dax att göra iordning för kvällen. 

2013-01-12

I morse gick jag en promenad med hundarna i skogen där de fick härja med varann en stund. Åke till en kompis vars lilla dotter fyllde 6 år och hälsade på en liten stund. På hemvägen körde vi inom brukshundkubben och tränade lite grann. 

Lucas fick träna platsläggning, linförighet, sitt och sitt - kvar gå runt, några moment ur rally nybörjar klass. Han är riktigt duktig och vill så hemskt gärna träna. När vi var klara fick vi åkta hem för jag blev så himla hungrig. Fixade lite middag åt Pelle och mig eftersom inte någon av barnen var hemma. Frida jobbade och Emma var hos en kompis och planerade en resa. 

Efter vi ätit tog jag med mig de andra ut på fotbolls planen en och en och tränade några moment ur nybörjar klass rally. Maja var super pigg och ville gärna mest busa och hämta sin boll inemellanåt. Lily var som vanlig, allt skall gå fort, sitt, ligg fotgående, så jag får försöka lugna henne lite grann. Tror att hon är på väg in i sitt löp så jag får se om jag anmäler henne till nästa rally tävling som är i februari. 

Rosie gick som en klocka nästan hela träningen igenom förutom att hon satt snett några gånger. Molly gjorde allt rätt men det märks att hon är äldst. Så lugn och gör allt hon skall. Inga vilda hopp hit och dit som de andra kan få för sig. 

I veckan som gått har jag varit hos veterinären och vacc. de äldre. Bestämde mig för att avvakta med att ta bort Mollys ålders vårtor eftersom hon skall sövas och det inte var länge sedan som hon var krasslig. Så veterinären och jag bestämde oss för att avvakta till slutet av februari isället. Annars så har det inte blvit mycket gjort i veckan. Jag bara längtar till våren då det blir ljusare ute så man kan ta till vara dagarna igen. Men just nu är det minusgrader och har snöat lite idag. 

2013-01-06

Så stolt över vår "Old Lady"

SE VCH NO VCH LP I 
LINE SAM PROUD MEMORY

Årets Viltspårscocker för 6:e gången 

Ingen annan cocker har vunnit Årets Viltspårscocker 6 gånger förut. Molly har visat framtassarna ytterligare en gång. Hon är en underbar hund att tävla spår med och förra året kammade hon hem 5 HP på 7 spår. Inte dåligt av den gamla damen. Första gången hon vann Årets viltspårscocker var 2003, då var hon endast två år gammal sedan har hon vunnit 2005, 2008, 2009, 2011 och nu 2012. Hon har varit på delad första plats 2005, 2008 &  2009. År 2010 kom hon tvåa. 

Maja kom 2012 på 3:e plats och hennes båda barn Rosie och Lucas kom på 4:e plats. Inget dåligt viltspårs team jag har hemma hos mig. Marita Fagerberg och Anton halkade ner några steg då deras spår i Norge där Anton blev Norsk Viltspårschampion tydligen inte räknades med! Så Anton kom på en hedrande 9:onde plats. Grattis Marita. 

Andra listor våra hundar placerade sig bra på är Årets Rallylydnads cocker där Marita och Anton kom på en 8:onde plats, Rosie kom på en 12:e placering och Molly kom på 17:onde plats och Lily hamnade på en 18:tonde plats. Maja kom på 22:e plats. Även i Årets allroundcocker finns vi med och där blev både mamma Maja och dotter Rosie 7:a och Lily kom på en 12:e plats. Grenar som mina hundar deltagit i på den listan är viltspår, rallylydnad, lydnad och utställning. Marita och Anton knep 10:onde platsen då de varit med i rallylydnad, utställning och viltspår. 

Så nöjd över mina hundars placeringar 2012. Vi får se vad 2013 bär med sig. 

Så har vi då också varit på årets första utställning, My Dog i Göteborg. Det är lite si och så med utställning och bedömningssporter... men torsdagens resultat läggs till handlingarna då mina hundar inte alls föll domaren i smaken.. både Lucas och Rosie var för tjocka, korta och kompakta och rörde sig inte så som domaren ville så ut åkte vi med två VG. Det roligaste på torsdagen var att en tjej från Munkedal lånade Lucas i Junior handling och blev utplockat top 10 i en stor stor klass. De fick gå in i finalringen och visa upp sig. Bra jobbat Hanna, ni var så duktiga. 

Dagen efter så var vi tillbaka igen och plötsligt så var både Lucas och Rosie i fint hull, bra och starka kroppar och utm. propositioner och rörde sig mycket bra .... båda fick excellent och Lucas placerade sig som 3:a i öppen klassen. Rosie åkte ut som hund nummer 6 i en stor stor öppen klass med 20 stycken tikar. Ja det kändes ju lite bättre. Sedan blev det lite handling av och jag fick köpt några nya fällar och lite nytt schampo och balsam till hundarna. Några tuggben och andra småsaker. 

B. The First Of Them All , 3kk

Lördagen sov vi länge och åt frukost i godan ro. Sedan var det en långpromenad med alla hundarna som stod på schemat. När vi kom hem efter några timmar så blev det storstädning. Pelle jobbade och barnen var iväg på annat så det var till att ta ut alla mattor och tvätta golven själv. Under tiden som golven torkade fick jag badat Maja och gjort i ordning henne innan det var dax för nästa promenad och på med mattorna igen. När allt var klart gjorde jag mig i ordning och hämtade en kompis och så åkte vi på konsert. Vi hade köpt biljetter till Queens konsert som gick i Budapest 1986. Den visades på folkets hus bio sal. Vilken konsert.... ja.. Queen med Freddy var något enastående bra tycker jag. 

Söndag blev det lite tidigare upp för jag hade lovat att hjälpa Ingrid som äger Oliver att fixa lite på hans päls. Så när vi kom hem från vår promenad kom de och vi hade några trevliga timmar ihop innan de gick hem. Åt lite mat innan jag tog med mig Lucas och Rosie hem till en kompis som bor några mil ifrån oss där vi tog oss en promenad på en mil hemma vid deras. Hundarna kunde springa fritt hela promenaden igenom på deras jätte fina stigar och små vägar. En riktig härlig promenad fick vi. När jag kom hem tog jag med mig de andra på en promenad ihop med min syster. Fixade lite middag åt Pelle och mig innan Lily hamnade i badet. Nu är hon badad och fönad även hon. Så i morgon blir det Mollys tur eftersom på tisdag skall jag till veterinären och vaccinera Molly, Lily och Maja. Vill ju gärna ha rena och goa hundar med mig dit. 

B. Tears Don't Help

I morgon börjar jobbet igen så nu är det hög tid att göra sig i ordning och gå och lägga sig. 

Tillbaka