Kalender 2014 >>>      

Tidigare   

Nyheter 2009

Nyheter 2010

Nyheter 2011

Nyheter 2012

Nyheter 2013

Nyheter 2014

BloggTill avel >>

Lucas MH med text och video >>

2014-12-30

GOTT NYTT ÅR !

2014-12-21

2014-12-20

I veckan som gått har Lucas och jag varit iväg och gått två viltspår. Årets sista tävlingar har vi nu gjort och sammanfattningsvis har det gått rätt så bra för oss. Veckans spår resulterade i 2 x 1:a pris varav ett med HP. Så summeringen av året är att vi gjort 4 starter i viltspår, 2 lydnads starter i klass I, 7 starter i rallylydnad, en start i bruks spår appell klass och några stycken utställningar där Lucas har fått några CK i Sverige och även 4-BH med R-cert på Norska spanielklubben i Norge. 

Jag är så nöjd över hans resultat för året. 

2014-12-17

Blancock's Proud Line, * Nemo *

Blev så himla glad över att jag fått ett kort på Lilys bror Nemo i Uppsala. 10 år fyllda och den hund som är mest lik Molly i utseendet. Tack till Berith och Kjell som tar så bra hand om honom. 

2014-12-14

Har helt glömt av att Mollys valpar som är min första kull har fyllt 10 år. Stort grattis till Lily, Melwin, Nemo och Charlie. 

Ett kort på Lily och Melwin som bär sin ålder med heder. 

2014-12-03

I helgen har Rosie och Lucs blivit både badade, trimmade och även fotade. Vi tog en sväng och hälsade på Rosie och Lucas pappa och tillika uppfödare och ägare Frida som var så snäll och ställde dem snyggt för lite fotografering.

SE VCH NO VCH RLD N RLD F
BLANCOCK'S THE ONE AND ONLY

* ROSIE *

SE VCH RLD N RLD F
BLANCOCK'S THE FIRST OF THEM ALL

* LUCAS *

2014-11-16

Årets sista tävling avklarad !

Orust BK , Lydnadsklass I

I morse var det tidgt uppe och iväg till Orust BK för att tävla lydnadsklass I för andra gången. Det var 8 anmälda och 7 som kom till start. Tävlingen hölls inomhus i ett gammalt ridhus. Underlaget var perfekt och det var helt ok att tävla inomhus fast det var första gången för Lucas och mig i ett ridhus. Vi drog startnummer 4. Tävlingsledaren bestämde att platsläggningen skulle utföras sist och att tandvisningen skulle vara direkt man kom in på plan. 

Lucas kändes fin och hade bra flyt utanför ridhuset men ändå så kändes det lite pirrigt. Jag som aldrig varit nervös förut har de sista gångerna känt mig lite orolig. Tävlingsnerverna är inte som de varit när jag tävlat viltspår med Molly. Kommer inte ihåg om jag var nervös med brukset och lydnaden även på Molly, det är ju så många år sedan. Viltspåren har jag inte alls varit nervös inför då jag litat på Molly till 110% och aldrig trott att hon skulle leda mig fel. Hon har ju heller inte gjort det så därför har det känts lugnt. 

Men när det var vår tur så gjorde vi oss så redo vi kunde utanför och traskade in. Tandvisningen gick ju bra, men Lucas satt inte helt still utan reste sig och nosad på domaren och satte sig igen så där blev det en 9:a. Linförigheten blev några ss så där blev det 7,5. Kände mig lite orolig inför läggandet under gång då Lucas inte la sig sist tävling när vi tävlade appellen så när han gick fint bredvid min sida och tävlingsledaren kommenderade så såg jag honom inte i ögonvrån utan drog till med två ligg fast precis då såg jag att han vek bakbenen (han gör så fina läggande) så det där dubbelkommandot hade inte behövts och det var också det som kostade oss första priset idag. Hm... dåligt gjort av mig.... så där fick vi en 0:a. Inkallningen fick vi 9,5:a på, ställandet 8,5, hoppar över apporteringen men det tränar vi vidare på så nästa år skall vi ha med det. Hopp över hinder 8,5:a och helhetsintrycket en 9:a. Platsläggningen full pott en 10:a. Summan av kardemumman blev ett andra pris och en andra placering. 

Jätte nöjd ändå men önskar att jag inte gett ett dubbelkommando. 

När jag kom hem var det bara till att ta med de 4 andra gummorna ut och gå en runda. När vi kom hem åkt Pelle och jag till en restaurang och åt söndagsmiddag. Hem igen och vär där blev det lite hushållsarbete med dammsugning och tvätt. Sedan tog jag med mig Maja, Lucas och lilla Rosie ut i skogen där vi promenerat en timme så de fått springa av sig sin energi. Synd att det mörknar så fort bara. Väl hemma igen blev det byte av hundar och Lily och Molly har fått sig en runda de med och nu ligger de och väntar på sin mat. 

Nu blir det inte så mycket mer gjort idag utan det blir en lugn kväll. I morgon är en ny arbetsvecka och nu har vi inga fler tävlingar inplanerade för året utan får börja titta på nästa års tävlingar istället. 

2014-11-15

Nytrimmade Lucas.

Lucas nytrimmad inför söndagens lydnadstävling. Innan jag åker iväg och tävlar i vad det än må vara så vill jag gärna ha med mig fina hundar. Så alltid nybadade, trimmade och iordninggjorda innan tävling :)

2014-11-09

I veckan som gått har Lucas och jag varit iväg på apporteringskurs i Kungsbacka och tränat på ett nytt sätt för en jätte duktig tjej som heter Lena Gunnarsson. Vi fick många nya tips och ideer så nu tränar vi på i vinter inför vårens tävlingar. Lucas och jag har en lydnadstävling inbokad kvar för året och sedan tar vi vinter uppehåll med tävlandet. Jag tror det behövs för det har varit en intensiv höst tycker jag. Lite pressande för att kunna starta i de tävlingar som jag anmält oss till. Men jag är nöjd över våra resultat även om jag så gärna hade velat ha ett godkänt resultat i appellklassen förr helgen. Men sånt är livet. 

Lucas har nu klarat av 4 grenar och ligger på första plats under årets allround cocker. Vi får väll se om han behåller den platsen året ut?

I går var Lucas och jag på en rallylydnadskurs för att träna momenten ur avancerad och mästarklass. Jag tyckte att vi klarade oss fint och vi kommer att starta i avancerad klass till våren. Det var många deltagare med och en uppskattad kurs. 

Idag har finaste Laban, Blancock's Talk About It, och hans goa ägare varit här och gjort Laban vinter fin. Han är för go den hunden. Alla Majas och Ecos valpar blev precis som jag önskat mig från en cocker. Glada, positiva, svansviftande och inte minst snygga hundar. Dessutom har de också väldigt bra hälsostatus. Jag är så nöjd med dem alla. 

Laban

Blancock's Talk About It

2014-11-02

Debut i Appellklass spår..

Ja.. då var den avklarad.. debuten i appellspår.. 

Tidig morgon, då vi skulle var i Göteborg tidigt på morgonen så det blev till att gå en runda med alla fem redan när klockan var halv fem. Men de var pigga på att gå ut ändå. När vi kom hem blev det mat och sedan packade jag in Lucas i bilen och styrede kosan mot Göteborg-Mölndals BK. Nu ville det sig så illa att jag körde till deras brukshundklubb men kom på mig själv att jag fick kolla PM.et en gång till och där stod det att samling var i Kållered/Lindome. Så jag fick ut på E6:an igen och körde mot Lindome. Men vi kom i rätt bra tid ändå. En deltagare fattades så därför fick vi vänta llite längre men hon dök inte upp så då körde vi igång lottdragningen. 4 spår låg redan klara och väntade på oss. Vi drog nummer 2. 

Det blåste rätt så mycket och spåren låg på en stor öppen äng inte så långt ifrån varann. Blev lite förvånad över det då hundarn då lätt kommer över på den andres spår när vinden låg på så. 

När det var vår tur så selade jag på Lucas ca 10 meter ifrån start. Starten bestod av en pinne med en flagga på och så har vi aldrig startat förut eftersom jag enbart vid träning selat på och Lucas har hittat starterna själv. Nu blev det intressant att se hur han skulle lösa detta spår men det gick jätte fint. Lucas hittade alla 3 apporterna men domarna tyckte att han slått lite mycket så det blev 7/7 på spåret. Men det var jag jätte nöjd över då det innebar en uppflyttning i spårarbetet. Det kändes riktigt bra eftersom det var första gången vi gick ett appelltävingsspår. Lydnaden var jag inte så nerövs över. 

När spåren och söken var klara, vi var 6 deltagare så körde vi tillbaka till klubbstugan. Det blev en del väntan som jag kommer ihåg ifrån förr att det brukar vara på brukstävlingar. Det är över 10 år sedan som jag var på en brukstävling så jag kände mig väldigt ringrostig kan jag säga. Domarna fick lite mat i magen innan lydnadsdelen började och folk fikade och pratade. 

Innan lydnaden började tog jag ut Lucas från bilen och tränade på en parkering alldeles bredvid appelplan som bestod av grus. Han gjorde alla moment som vi kunde träna där super bra så det kändes inte speciellt oroligt när vi gick in på plan. Men men vad jag bedrog mig.... 

Appellplan var riktigt sur av allt regnande den sista tiden så Lucas lyfte högt på benen när han gick. Linförigheten gick ok ändå tyckte jag. Framförgåendet var det för mycket nos och lite hit och dit, läggandet under gång som är helt super 9 av 10 gånger på träning .. där blev det hela 3 dubbelkommandon innan Lucas la sig i det våta gräset.. hua .. vilken miss, inga poäng där heller..  inkallningen gick super bra, avstod apporteringen, och så hopp över hinder. Lucas hoppade jätte fint ut och satt sig.. men han satt sig så nära hindret så återhoppet blev att han tog stöd i hindret och det blev ju så klart en 0 på det. Usch vilken hemsk lydnad det blev... Kände mig så besviken över den delen... detta som brukar fungera så bra annars.

Det som återstod var då budföring och platsläggningen. Budföringen gick helt åt fanders då Lucas tyckte att "varför springa 50 meter till en "gubbe" lång där borta i det våta gräset när det står flera stycken på mycket närmare håll "??? Lucas drog till tävlingsledaren och domarna som bara stod 10 meter ifrån oss istället så där blev det en 0:a. Platsläggningen blev det iallafall full pott på , 50 poäng.. han är suveränt duktig på att göra plats och det känns riktigt bra då det momentet är rätt så riskfyllt, men det är också många poäng att missa om man inte klarar den. 

Summan av det hela blev en andra placering, uppflyttningspoäng på specialmomentet spår men lydnaden sänkte oss totalt så inget godkänt resultat tyvärr. Det fattades 14 poäng för att vi skulle bli godkända. Så surt. Nu får vi träna på i vinter och vår och ha siktet inställt på en uppflyttning till våren istället. Jag är otroligt nöjd över spåret men väldigt besviken över lydnadsdelen som inte alls funkade den här gången. Ja vi får träna på, skulle önska att dygnet hade mer än 24 timmar för när skall man hinna med allt? 

Nu har vi varit ute på en långpromenad allihop och nu sover de en stund innan det är matdax. I morgon är en vanligt jobbardag men på tisdag har jag tagit ledigt för att åka till Göteborg för en apporteringskurs. Kommande helg är vi inbokade på två dagars rallylydnadskurs. 

2014-10-25

Lite uppletande 

I fm. tog jag med mig Maja med barn till skogen. Först la jag ett appell spår med 3 apporter på en äng. När jag gick spåret så ångrade jag mig nästan, det var så mycket vatten så kängorna jag hade på mig tog in vatten. Funderade lite på hur Lucas skulle gå i detta men eftersom spåret var lagt så fick de ligga ca 40 minuter medans jag var ute och gick en runda med dem. 

När vi kom tillbaka till bilen så selade jag på Lucas och visade honom starten och han gick iväg. Så fint han spårade och han hade inga problem med att hitta spåret. Däremot är han inte så förtjust i själva apporterna utan stannar bara till och väntar in mig. Nu är ju det Ok att göra så men helst hade jag ju velat att han plockade upp dem och lämnade över dem till mig. Men vi jobbar på det. Han hittade iallafall alla 3 apporter som jag lagt ut. 

När vi var klara med det åkte vi till en annan äng och där körde vi lite uppletande med några leksaker som hundarna gillar. Nu är de trötta och har gått och vilat. Molly och Lily fick sig en egen promenad när jag kom hem. 

Har anmält Lucas till en lydnadstävling i slutet av november. Känns riktigt roligt att ha kommit igång igen. Måndagar tränar jag ihop med andra hundförare lite överallt men nu börjar det bli mörkt så framigenom får vi nog hålla till på brukdshundklubben där det finns ljus. 

2014-10-19

Det går troll i våra starter i appell klass spår... i går skulle jag och Lucas startat för andra gången i appellen men en liten ögoninflammation satte stopp för det. Lucas kisade med ena ögat och sådan tur är så hade jag ögondroppar hemma så att han snabbt blev ok igen. Men åka på tävling det fick vi låta bli. Förra gången vi skulle starta så fick jag en släng av magsjuka så då blev det heller inget av. Nu är det bara en appell tävling kvar och där står jag som första reserv. Jag hoppas att vi kommer iväg på den. Annars så har jag bara kollat på två lydnadstävlingar innan året är slut och ev. ett viltspår men vi får se vad vi hinner. 

Här hemma håller vi som bäst på att renovera vårt kök och det tar sig. Från början skulle vi inte byta ut vitvarorna eftersom de inte är nåt fel på dem men tillslut så bestämde vi att vi ändå skulle göra det så nu har vi följande till salu om någon är intresserad. 

2014-10-05

Rallylydnad på Färgelanda BK

I dag har jag haft med mig 4 av mina 5 hundar till Färgelanda Bk för att tävla i rallylydnad. Två i fortsättningsklass och två i avancerad. Det var banvandring för avancerad klass kl. 12.30 och för fortsättningsklassen 13.00 och starterna strax efter. Jag hade anmält Lucas och Lily i avancerad och det var första gången för Lucas och andra för Lily. I fortsättningsklass var det förata gången ut för Maja och Rosie fick gå en klass bara för skoj skull då hon redan har sitt RLD F men inte är klar för avancerad klass ännu. 

Jag måste verkligen rikta ett stort tack till Färgelanda BK som trixade och pusslade för att jag skulle kunna starta alla hundarna då klasserna gick bredvid varann och samtidigt. Först ut i avancerad klass var Lucas, jag är helt säker på att om jag fått några mer minuter på mig att träna före så hade vi fått ett godkänt resultat i dag. Tyvärr blev det att hämta honom ur bilen och springa bort till appellplan för att starta nästan direkt fortsättningsklasssens banvandring var  slut. Lucas skötte sig jätte bra, lite slarv vid höger handlingen som inte är helt ok ännu. Vi ha ju kört lydnadsklass I nu ett tag så vi får skylla på det. Vi skrapade ihop 67 poäng. 

Efter Lucas start var det bara till att springa bort till bilen och hämta ut Rosie. Tyvärr så gick jag fel vid ett moment och vände åt fel håll utan att upptäcka det förrän vi var i mål. Dax att tänka på det då...... ja det blev ju en disk såklart. 

Sedan fick jag byta hund igen och hämta Lily. Hon är ju lite mer rutinerad och behöver inte längre så mycket tid på sig att värma upp och spana in läget. Lily gick jätte fint vid min sida och gjorde alla moment utom backa momentet. Vid vänster handlinen gick hon lite snett men annars jätte bra. En nos i honören som var ligg framför. Men 81 poäng och ett godkänt reslutat blev det. 

Sedan så var det Maja som skulle in på plan. Hon fick starta sist så med henne hade jag lite mer tid över för lite träning. Jag skäms verkligen för med Maja har jag nästan inte tränat alls det sista då jag koncentrerat mig på Lucas träning. Men Maja gick och gjorde alla moment som var med i fortsättningsklassen. Maja fick 81 poäng och kom på 8:onde plats. 

Så två godkända hundar på 4 starter får man väll anse sig vara nöjd med. 

Nu var det nog sista rallylydnadstävlingen för året tror jag. Har inte hittat några fler i närheten innan året är slut. Har anmält oss till en rallylydnadsträningshleg i november och har lite planer på två lydnadstävlingar och en brukdstävling till innan vi lägger av med tävlandet i år. 

2014-09-27

Färgelanda BK och första gången ut i LK I

I morse gick jag en promenad med hundarna i två omgångar. Molly, Lily och Maja fick den första rundan och sedan var det syskonen bus som fick den andra. Sedan packad jag ryggsäcken och satteLucas i bilen och styrde kosan mot Färgelanda för att tävla i LK I för först gången. Min snälla syster följde med som sällskap och kunde sedan också filma Lucas och min första start i ettan. När vi kom fram och anmält oss var det till att vänta en stund så trean och eliten blev färdiga och så blev det lottdragning. Vi drog start nummer 6. Då hade vi lite tid över att titta på de andra en stund innan det var vår tur. 

Platsläggningen gick super, en 10, tandvisningen var det lite slarv då Lucas ville hälsa på domaren lite för ivrigt, en 9:a. Linförigheten en 8:a, läggande en 9:a, ställande en 8:a. apporteringen en 0:a då vi hoppade över den och slutligen hopp över hinder 7,5. Helheten en 8:a. Totalt fick vi ihop 162 poäng på vår första start och ett första pris och inte nog med det. Lucas blev också placerad som etta. Så stolt över min kille, han gjorde ett fint intryck och många kom fram och sa att det sett väldigt trevligt ut med en sådan glad hund. Men vi som har cocker vet ju att de nästan alltid ser glada ut när de får jobba :) Ja det blev ju lite blodad tand för att fortsätta att tävla så nu får jag kolla in lite fler lydnadstävlingar i höst. Ett LP I hade ju varit skoj att få i år. Vi får försöka ha det som mål. Lucas är verkligen en riktigt allround hund. Han har nu tävlat i 4 grenar i år. Viltspår, utställning, rallylydnad och lydnad. Får se om vi kan få till ett bruksspår också innan året är slut. Mål måste man ju ha. 

2014-09-21

En nybadad och fönad Lucas. 

Idag har jag hunnit måla vårt staket grått. Inte hela men det som vätter ut mot gatan. Det var nog det sista som man hinner göra nu innan hösten kommer. Pelle och jag har varit en tur med mc:arna till Grebbestad och ätit buffe. Det kändes i vinden att det var lite kallare att köra idag. Dax att sätta in fodret i mc kläderna tror jag.  Badat Rosie och klippt tassar och klor. Valt matta och tapet till vårt nya kök och hall. Tränat med Lucas en stund och även varit ute och gått några gånger med hundarna i omgångar. Känner mig rätt så nöjd över dagen. Nu så skall jag bara slappa i soffan fram till vi skall gå och lägga oss. 

2014-09-20

Rallylydnads SM 2014

I dag har Marita och Anton varit på SM i Sundsvall och tävlat mot Sveriges absolut duktigaste hundar. Det har varit en spännande dag och jag har varit hemma och väntat på att Marita skulle höra av sig om hur det gått. När jag tillslut fick SMS så visade det sig att Anton och Marita kammat hem hela 185 poäng och en 23 : placering. Ett sådant team de är och jag är oerhört stolt över dem. Nu gick de 20 främsta vidare och skall tävla i morgon igen men vad gör väll det..... Anton var den enda cockern som varit med på SM och bara det är helt fantastiskt. Stort grattis säger jag .

2014-09-14

Härlig dag 

I dag har fine Oliver varit här på trimmning. Han är gudomligt fin tycker jag.. inta alls partisk på något vis :)

SE VCH Blancock's Tears Don't Help


lite photoshop bakom svansen då vi har en ful hängräna där. 

I förmiddags åke min mamma, syster, hundarna och jag till skogen. Min syster la ett appellspår åt Lucas och sedan gick vi en promenad. Hittade en fin äng där någon klippt en lång gränsväg ner till en sjö och det passade oss perfekt att köra en budföring där. Första gången som Lucas tog en 50 m lång budföring, så nöjd jag blev. Nu var det ju ingen okänd person som han fick springa till men ändå. 

I veckan som kommer skall jag träna med en jätte duktig tjej som inte Lucas har träffat förut så vi får se om det går lika bra då. Spåret gick så där. Lucas markerade två av tre pinnar men missade slutapporten... hm.. ja vi får se om det blir någon appell tävling för oss i helgen som kommer. Känns inte som om vi är klar riktigt ännu. Det har ju gått bra när jag själv har lagt spåren men nu när någon annan gör det så har det inte gått lika bra. Men om vi inte åker så har jag en tävling till på mig i slutet av oktober istället och lite mer tid att träna. Lilys löp ställde till det för Lucas som inte gick att träna med under två veckors tid då han hade helt annat i huvudet. Men vi får se. 

Anmälde iallafall Lily och Lucas till en rally avancerad klass idag. Så vi har mycket nu att träna inför. 

Två som gått och lagt sig.. Molly och Maja (Maja bakom kudden).

2014-09-13

KM i Viltspår 


Här sitter vi och väntar på domaren. 

Maja och Rosie med sina rosetter

Idag har jag haft med mig Maja och Rosie till cockerklubbens årliga KM i viltspår. En underbar dag med ca 17 grader gjorde att det var väldigt behagligt att spåra. Mina två tjejer fick varsitt spår vid Sund, en liten bit utanför Uddevalla. Våra spår innehöll inte bara blod och klöv utan även älg och råddjur som sprungit kors och tvärs över spåren. Men det är ju sådant man får räkna med när man ger sig ut i skog och mark. Men Rosies spår innehöll även en stor och lång orm som ringlade ihop sig när hon kom fram och nosade på den. Sådan tur var för oss så var den lite slö och jag har heller ingen aning om vad det var för orm men äckligt var det iallafall och rädd blev jag. Men båda tjejerna fick varsin solklar etta men inga höga placeringar. Tack till cockerklubben och våra domare som alltid var det välorganiserat och trevlig. 

Kvällen har min syster, Lucas, Lily, Molly och jag tillbringat i skogen. Min syster la ett appellspår åt Lucas som fick ligga i 50 minuter. Ett klockrent spårupptag och fint och rent spår gjorde han men tog bara upp slutapporten. Hm... vi får träna mer den här veckan som kommer. Det var första gången som vi gick ett spår som någon annan lagt och det blev lite svårare. 

Däremot så gick budföringen suveränt bra på 50 m ikväll. Ja vi är inte helt redo för vår första start ännu känner jag men vi får väll se hur det blir till helgen. 

Till helgen åker Marita och Anton till Sundsvall och tävlar i Rally SM. Jag är sååå himla stolt över dem. Anton är den enda cockern som finns med på SM listan och ligger fn. på 38:onde plats. 

Blancock's Total Lost 

* Anton *

2014-09-06

NSK Östfold, utställning

BIS Veteran !

SE VCH RLD N RLD F Blancock's Lily Of The Valley


3 BH med R-Cert

SE VCH RLD N RLD F Blancock's The First Of Them All


2 BT med Cert 

SE VCH NO VCH RLD N RLD F Blancock's The One And Only


Mina tre fina hundar !

Uppe klockan fem för att hinna ta mig en runda med alla fem hundar innan det var dax för avfärd mot Norge och Rygge och NSK' s årliga utställning. I år var det domare Jana Janekova som dömde från Slovakien. Hon var otroligt trevlig och vänlig mot alla hela dagen igenom 

Först ut var Lucas, han blev etta med Ck, och senare 3 BH med reserv cert, så glad jag blev över detta. Nästa hund ut var Rosie. Domaren tyckte väldigt mycket om henne och placerade henne som 2 BT med Cert... tjoohoo vad glad jag blev över detta. Rosies andra norska Cert. Sedan var det snabbt byte till Lily som gick i veteranklass. Lily placerades som nummer 1 med CK och därmed hade jag två hundar i BT. Min snälla syster Annika som aldrig förr ställt ut någon hund överhuvudtaget men som är snäll och åker med mig på utställning i bland fick ta ut Lily och visa henne. Det gjorde hon jätte bra och Lily placerade sig som 4 i BT klass. Rosie placerades som 2:a efter en champion tik så därmed fick Rosie sitt andra cert. Så roligt. Men det var inte slut med detta utan Lily fick gå in i bästa veteran och placerade sig som 1:a och blev därmed BIS veteran. Så fantastiskt roligt och så glad jag blev. Vi fick mycket berömm av många andra deltagare som kom fram till oss och sa att de tyckte att hon var en sådan fin och pigg veteran med en super kondition. 

Stort tack till NSK östfold för en super trevlig utställning och så fantastiskt glada och trevliga personer som jobbar med detta. 

2014-09-04

2 x 1: pris + HP

En fantastiskt fin kväll har vi haft idag. Maja och Rosie har fått gå varsitt spår inför KM nästa helg. I år hade jag fått med tre av mina hundar på listan över de 13 som fått äran att vara med. Men jag har tackat nej till att ta med Lucas det här året då jag har andra planer för honom i höst. 

Vi har haft ett långt uppehåll från viltspårandet så jag kände att ett spår var ju nästan ett måste före tävling. Så Maja och Rosie har ikväll gått var sitt öppenklass spår för Bassset Klubben väst för två olika domare och båda domarna tilldelade dem varsitt första pris med HP. Gissa om jag är glad.... De spårade så bra båda två och det kändes verkligen fint att gå bakom dem och se dem följa spåret trots att det både hade varit älg och grävlingar i spåren. Nu får vi hoppas att det kommer att gå lika bra den 13/9. 

2014-08-31

Utställning på Gustavsberg och SSRK

Tack Angelica för fina kort !


Här springer Rosie till sig sin andra placering med CK :)


Vår snygge kille Lucas, ingen placering men Excellent


Vår goa Lily, 3:a i veteranklass med sina snart 10 år

I dag har vi varit på utställning i Uddevalla. (nära och bra) SSRK väst anordnade sin årliga utställning på Gustavsberg. Hela natten hade det regnat så gräsmattan var totalt genomvåt. Jag ville helst inte låta dem gå så de blev våta eftersom jag spenderat två timmar efter vår morgonpromenad med att föna dem torra. Så i två omgångar fick jag gå iväg och hämta dem. 

Lucas var först ut, han fick excellent och en fin kritik men åkte ut som hund nummer 6 i konkurransen. Sedan var det lilla Rosies tur. Hon fick excellent och blev sedan placerad som 2:a med CK i konkurransen. Men ingen BT placering. Men så nöjd över vår placering. Lily var med och ställdes ut mot två champion tikar i veteranklass. Hon fick ett excellent och blev placerad som 3:a. Det var en trevlig dag som alltid och jag är nöjd över mina hundar. 

I veckan som gått har jag försökt träna med Lucas inför start i appellen senare i höst. Det har inte gått så bra kan jag säga.... Med en höglöpande tik (Lily) hemma så har han varit så okoncentrerad. Bara snusat runt på mina kläder och tyckt att allt varit jätte jobbigt. Men vi tar nya tag när löpet gått ut och tränar på. 

I går var Anton och Marita iväg och tävlade i mästerklass rally igen på Halmstads BK. De fick ihop 92 poäng. Bra jobbat. SM kvalet närmar sig och jag är så spänd på hur det kommer att gå. Om Marita och Anton kommer med är det den enda cocker som är med på listan. Det är stort tycker jag. 

2014-08-24

Utställning i Backamo 

Hela fredagen gick åt till att trimma Rosie och Lucas. Bada och föna.. ja det tar sin tid så därför fick jag sluta vid middagstid från jobbet för att hinna med. Men klara blev de och jag kunde även ägna mig åt familjen framemot kvällen. Se på TV och äta tacos. Lördag morgon gick vi inte upp förrän kl. var närmare sex. Släppte ut alla i trädgården, fönade iordning de som skulle med på utställningen och körde iväg. Vi var på utställningsplatsen kvart i nio och det räckte gott. Det var många andra raser före oss så jag kunde i lugn och ro slå upp tältet och fixa iordning och ta mig en kopp kaffe. 33 hundar anmälda för domare Lizbeth Liljeqvist. 

Lucas var först ut i öppenklassen. Han gicks noga igenom och sprang fint vid min sida. Glad och pigg som alltid. Han fick ett excellent och blev sedan placerad som 2:a med CK. Så roligt. Ingen bh placering, där åkte vi ut som nummer 5. Fin kritik fick han och jag är så nöjd över honom.

Så här nöjd och glad blir man när man placerar sig i klassen ! 

Sedan var det lillans tur att komma ut. Hon är så gudomligt fin och så rolig att springa med. Rosie rör sig som en gud och är så glad och svansen går hela tiden. Rosie fick en väldians fin kritik och fick ett excellent. Sedan så åkte hon ut som nummer fem så det blev inget mer än så. Men jag är så nöjd över mina hundar och att de tycker de vi gör är kul. 


2014-08-20


på bilden är jag i röd jacka och Lucas den lilla pricken längst bort 

Tränar för fullt på appelplan med Lucas inför start i appellklass och lydnad  höst. Den här veckan har vi nästan fått till hela momentet i hopp-sitt-hopp. Framförgåendet börjar sitta och nu har jag även börjat träna i hop med en grupp andra hundförare så vi kan lägga plats med okända hundar. Ikväll har vi lagt en plats med 6 okända hundar, fick också träna budföring med en okänd hundförare på 5 m håll. Det gick bra.  

Till helgen är det backamo utställningen så jag har börjat trimma lite grann på Rosie och Lucas som skall vara med där. Vi har två utställningar till som vi skall åka på men sedan så tror jag att det blir lite uppehåll från utställningarna och vi försöker satsa lite mer på lydnad, rally och brukset i höst. Som vanligt när man håller på med olika sporter med hundarna så krockar det med en rally tävling och en bruks tävling. Får se vilket vi väljer. 

2014-08-09

Syskonen bus kan nu lägga till titeln RLD F till sina namn. :)

Film på bloggen på fortsättningsklassen >>

I förmiddags åkte Rosie, Lucas och jag till Färgelanda BK för att tävla en tredje gång i fortsättningsklass rally. Min kompis Hanna följde med och även hennes lilla 4,5 månaders gamla tikvalp för lite socialisering. Det var jätte bra för Hanna filmade våra två rundor. Tyckte att både Rosie och Lucas gick bra och vi hade fin kontakt. Det sprack tyvärr i 8:ans frästelse... ja är man cocker så är man..... båda två dök ner i skålen med färskfoder.... men jag fick med mig dem tillslut men med en hel del avdrag. Trotts den här missen så fick båda två godkända resultat och kan nu lägga RLD F till sina namn. Fina kritiker fick de med och på Rosies står det i kommentar fältet .. " Jättesnyggt bra kontakt med hunden" i Lucas kommentar står det " Jättehärligt ekipage, ta det lite lugnare". Det är verkligen en rolig sport "rallylydnad" och alla är så himla trevliga och positiva. Nu har jag tre hundar i avancerad klass så nu i höst gäller det att lägga manken till och träna. 

Ett annat ekipage som verkligen ligger i hårdträning är Marita och Anton. SM kvalet närmar sig och de håller som bäst på att förbereda sig inför detta. Jag är oerhört stolt över detta ekipage. Håller tummarna för att de skall ta sig till SM. 


Foto: Bergenhovs kennel

Vi har haft en härlig semester där vi bland annat har varit iväg till Gotland fem dagar. Körde ca 140 mil med våra mc och vi kommer definitivt att åka tillbaka till Gotland någon mer gång. Semestern börjar ta slut och på måndag har jag haft mina tre veckors ledighet. Har även hunnit varit iväg och tränat lite apportering och lite lydnad på www.dinhundskola.se. Lite platsläggning med andra hundar och även lite rally. Nu börjar allvaret igen och vi får se vad som hinns med. Har iallafall lite planer på att ev. kunna starta Lucas i lydnadsklass I och även i appellen innan året är slut.

2014-07-29

Semester !!

Nu går jag in på min andra vecka på min semester. Vi har helt fantastiskt fint väder och jag har med mig hundarna till stranden nästan varje kväll så de får ta sig varsitt dopp. Rosie och Lucas badar och härjar i vattnet och kan vara i nästan hur länge som helst. Maja springer vid vattenkanten och doppar tassarna. Lily och Molly simmar men är inte i lika länge som de yngsta. Ja vi kan inte klaga på vädret när det gäller semstern iallafall. Annat är det med hundträningen som blir lidande. Ingen orkar väll träna i denna värme? Jag har haft med mig Lily, Rosie och Lucas till brukshundkubben sent på kvällarna för att köra igenom några moment. Kunde nog kanske tränat lite mer än jag gjort med tanke på vad vi presterade på tävlingsbanan i fredags kväll.... 

Pelle och jag tog oss en tur till Kristianstad en dag innan semestern, en tur på 84 mil fram och tillbaka. En resa på 14 timmar. Jag hade hittat "den" motorcykeln som jag så gärna ville ha i en mc - affär. Så nu står den i vårt garage, en honda CBF 600. Årsmodell -07 som inte gått mer än 712 mil när jag köpte den. Nu har den gått närmare 800 mil. Har tagit några turer och jag är så himla nöjd med den. Nu bär det snart av till Gotland och en veckas semester. Skall bli så roligt, har aldrig varit på Gotland så det ser jag framemot. 

Ja lite hundaktiviteter har jag också hunnit med under den här veckan som jag varit ledig. I fredags åkte Lily och jag till Uddevalla BK för att tävla i lydnadsettan ytterligare en gång. Det var ca 30 grader varmt och nästintill olidligt att tävla. Vi var 8 anmälda men 7 som startade. Jag la en blöt handduk på Lily och spolade hennes tassar innan vi startade. Vi hade fått startnummer 1. 

Lily la sig fint i platsen. Tyvärr få man säga så gick en hund upp från platsen och och ville leka med hunden som låg bredvid Lily. Dessa två flög upp och drog ett race runt appellplan och sprang nästan över Lily innan domaren sa att vi skulle gå tillbaka till hundarna. Lily som är väldigt känslig för sådant hade svårt att lägga sig när vi la om dem så jag fick ge henne ett dubbelkommando och där rök vår 10. Det blev en 9:a istället. Tandvisning en 10: Linförighet en 8:a. Läggandet kände jag redan att det inte skulle funka så där blev ett ställande och då visste jag att det inte skulle bli ett första pris den här gången. En 0:a på läggande. Inkallningen blev jag rejält besviken på för där fick vi bara 5,5! Trodde att det var värt minst en 9:a. Lily satte sig en liten bit ifrån men hoppade in i position bredvid. Ställandet blev en 10:a. Apporten som jag hoppar över en 0:a så klart och hopp över hinder en 10:a. Totalt fick vi ihop 144 poäng och ett andra pris. Tack Anna Wedin Andersson för ett fint kort på Lily och mig. 

Lily och jag på Uddevalla BK
25/7

Lördag med bad, fön och trimm av de yngsta 

Söndag gick jag upp tidigt och körde till Norge. Hade hört att det var terrorhot mot Norge så det var bästa tt starta tidigt då jag hört att det var långa köer in till Norge och kontroll vid gränsen. Men när jag kom till säkerhetskontrollen blev vi bara genomvinkade och ingen tittade vare sig på  mitt eller hundarnas pass. Det var ingen lång bit att åka så vi var framme i god tid. Kunde slå upp tältet i lugn och ro. 

Det gick väll så där på själva utställningen. Både Lucas och Rosie kom 3:a utan CK i sina klasser men med fina kritiker från en mycket trevlig domare, Colette Muldoon. Men jag kommer att åka tillbaka till Norge för fler utställningar. Tycker att Norrmännen arrangerar väldigt fina utställningar. 

Det roligaste av allt var att jag skrivit ett inlägg på FB om att vi var i Moss och en av mina valpköpare som äger Simon läste detta och kom och hälsade på mig och hundarna innan vi åkte hem. Så himla roligt och så kul att få träffa dem igen. Sist vi sågs var på min kennelträff när hundarna var 1-år. 

Simon har ett fantastiskt fint liv hos sin familj och jag kunde inte önskat något bättre. Stort tack till Familjen Dankersen-Flatla för att ni tar så väl hand om Simon. 


Tore, Martin, Lil och Simon

En annan väldigt trevlig nyhet är att Anton och Marita nu är klara för SM kval i Rallylyndad i Sundsvall i år. De har gort fantastiska fina resultat i år på rallyplan. Stort grattis Marita och Anton. 

2014-07-13

Idag har vi tagit det lugnt. Det har regnat och det kändes verkligen som om det var behövligt. Trimmat och gjort iordning Molly, Lily och Maja idag. Sedan kom det en söt liten svart 1-årig cocker pojke som en av mina arbetskollegor köpt som jag trimmade på eftermiddagen. Han var så lugn och snäll och gick runt härhemma som om han alltid varit här. Tror verkligen att han fått ett kanon hem hos min arbetskollega som bara haft honom i 3 veckor ännu. 

I kväll har jag tränat med Lily. Hon är så fantastiskt rolig att träna med. Pigg och glad och så oerhört träningssugen. Läggande under gång gör hon så snabbt så man knappt hinner blinka. Ställandet , inkallningen och fotgåendet är suveränt här hemma i hallen. Vi tränar korta sidförflyttningar och vändingar på stället. Så himla roligt. Får hoppas att de här tre veckorna som vi haft träningsuppehåll på skall göra så att hon är lika taggad när vi skall tävla i lydnadsklass I om 14 dagar. 

2014-07-11

Tidig morgon och uppe före kl. 04.00 för att föna iordning det sista inför avfärd mot Tvååker och dagens utställning. Det blev en varm dag med hela 33 grader. Tyckte synd om hundarna som fick ligga i sina burar när det var så varmt. Men det var varmt överallt så nu får jag fundera på att köpa fläktar till burarna så de blir lite svalare inne i tältet. Det var många cockrar anmälda, hela 72 stycketn. I Lucas klass var det 11 hanar och i Rosies klass var det 22. Dagens domare var från England och väldigt trevlig. Hon gav fina kritiker till båda mina hundar men inga placeringar, så det var bara att packa ihop efter Rosies bedömning, säga hej då till alla goa och rara cockervänner och styra kosan hemåt igen. Nästa utställning för oss blir i Moss om 14 dagar, får se om vi har bättre lycka den gången. Men innan dess skall Lily och jag iväg och tävla lydnad igen. 

2014-07-10

Min fantastiskt fina kull fyller hela 4 år idag !

Stort stort grattis till Er alla.

Jag är så otroligt nöjd över Maja - Ecco kullen som redan fyller 4 år. En helt igenom super trevlig kull där många har visast prov på fantastiska resultat på tävlingsbanorna och alla är de helt super trevliga familjehundar. Pigga, glada, svansviftande cockrar alla 8:a. Jag kunde inte önskat något mer ifrån den här kullen och alla har de kommit till väldigt goa, trevliga och härliga hem. 

2014-06-30

SE VCH Blancock's Tears Don't Help

* Oliver *

I dag har jag fått nöjet att trimma Oliver, Rosies och Lucas snygge bror. Jag kan inte annat än säga att jag är så stolt över dessa valpar ifrån Maja och Ecco kullen. 8 helt suveränt trevliga och fina allihop. Oliver är utställd med CK och han är även Svensk Viltspårschampion.  Jag hann inte så mycket mer i kväll än att gå en långpromenad med alla hundarna, träna några moment ur rally med Lucas och Rosie och trimma Oliver. Får se i morgon om jag jag lägga nåt spår igen. 

Molly och Lily tar igen sig med varsitt grisöra i skuggan <3

2014-06-29

2:a på rally dm västra regionen

SE VCH NO VCH LP I LP II RLD N RLD F RLD A RLD M
BLANCOCK'S TOTAL LOST

* ANTON *

 

I dag slog Marita och Anton till och blev 2:a på distrikts mästerskap i rally på Göteborg Mölndals BK. De fick ihop 86 poäng och kom på andra plats. Vilken fantastisk helg Marita och Anton haft. Två klassvinster och nu även 2.a på DM. Stort grattis till detta super duktiga ekipage. Nu har de fått ihop 481 poäng och ligger som nummer 33 på kvallistan till rally SM som går av stapeln i Sundsvall i Juli månad. Fortsättning följer .....

I dag har Laban med familj varit här och hälsat på. Jag är verkligen väldigt glad över att ha så fina valpköpare som jag haft under åren som kommer och hälsar på och skickar kort och informationn till mig hela tiden. Några träffar jag mer än andra men alla hör av sig på ett eller annat sätt. I sommar hoppas jag att Pelle och jag skall ta oss en tur till Norge för att hälsa på de två som bor där. 

Eftermiddagen har jag och hundarna spenderat ute på fälten och i skogen. De har sprungit omkring och lekt och haft så roligt ihop. Lily fick så klart för sig att hon skulle bada i en hemsk damm och även rulla sig i fågelskit så det blev till att bada och göra iordning henne nu ikväll. Jag har också trimmat en liten söt svart cocker flicka som också heter Molly här nu ikväll. 

Imorgon skall jag träffa Oliver och göra iordning honom efter jobbet. Träna lite mer rally med mina hundar. Kanske blir det ett appell spår åt Lucas. Ja vi får se vad vi hinner med. 

2014-06-28

Rallylydnad på GMBK i Göteborg


Lucas har fin kontakt 

Kl. 04.40 ringde klockan i morse. Det var bara till att stiga upp, ge hundarna mat och packa in Rosie och Lucas i bilen. Vi styrde kosan mot Göteborg och GMBKs dubbel tävling i rallylydnad. Första gången för Lucas i fortsättningsklass och andra för Rosie. Vi var på plats redan kl. 07.15. Första banvandring var redan klockan 8 på morgonen. Men vilket dåligt väder det var. Man brukar säga att det inte finns dåligt väder utan bara dåliga kläder... Men när det gäller hunttävlingar så är det inte lika inspirerande att gå ut på en appellplan i ösregn och en massa vatten på plan. Men men .. det var ju lika för alla. 

Banorna som var uppbyggda för fortsättningsklass var väldigt bra gjorda, domarna är alltid också så himla trevliga i rally och man känner sig alltid välkomen fast man åker själv. Rosie startade som nummer tre. Jag hade henne med mig nästan hela rundan igenom. Men vid sitt-ligg-sitt så tyckte jag att hon reste sig lite för snabbt (hon ville ju inte ligga i det blöta gräset) så jag kommenderade ligg en gång till. Det skulle jag inte gjort.. det blev två ligg och således fel övning.. - 10 poäng. Sitt-stå- gå runt hann hon sätta sig före jag kom fram till huvudet.. således -10 poäng. Sedan gick allt som en dans fram till näst sista momentet som var 8:ans frestelse. Där blev frestelsen för stor för Rosie som tyckte att hon inte fått någon belöning på lång tid nu och där låg ju "hennes" gröna tennisboll.... aha.. tycktes hon tänka och dök på bollen .. - 10 poäng och sedan hade jag några förarfel.. så tyvärr blev vi inte godkända i första klassen. 

Lucas däremot som tävlade för första gången i fortsättningsklass och därmed första gången utan koppel fick sitt godkända resultat och hamnade vad jag tror på en 13:onde placering av 51 hundar. Men jag skall kolla upp det bättre när resultaten kommer in på SBKs sida. Tyvärr så vände han sig om i sitt-stå-gå runt och så snurrade vi inte hela varvet i 360 grader så det blev fel övning och -10. Några nos här och där och även några förarfel även här. Men som sagt .. ett godkänt resultat på 76 poäng. Det känns som om jag måste gå en kurs snart så jag själv lär mig hur man undviker alla dessa förarfel. Nu räcker det inte med att bara lära sig skyltarna och lyssna på you tube längre. 

Jag tog mig en tupplur i bilen en stund medans vi väntade på att andra klassen skulle komma igång. Det var banvandring kl. 14.00 och 24 startande i den här klassen. Nu regnade det inte lika mycke längre och det kändes bra. Rosie startade som nummer 3 även den här gången. Jag hade med henne nästan hela tiden. Sitt-stå-gå runt hann jag inte komma ända fram till huvudet förrän hon satt sig så där blev det -10 . Men efter det så blev det bara några små brister och ett förarfel. Hon fick ihop 85 poäng. Domarens kommentar " Super bra sammarbete".

Lucas startade näst sist. Jag tog ut honom när det var ca 10 hundar före oss. Tränade lite grann på planen bredvid och sedan var det vår tur. Han gick som en klocka. Full kontakt med mig. Vände sig om även den här gången i stå momentet, några sneda sättande och två brister. När vi nästan var klara så gjorde jag en dundermiss. Det var spring till sitt och vänd. Där trampade jag för många gånger på stället så det blev -10. Så onödigt. Hade jag inte gjort det så hade vi hamnat på prispallen. Men men... vi fick hop 84 poäng och en lärdom rikare.. igen.....

En annan som det gått väldigt bra för idag är Marita och Anton som varit iväg på Falkenbergs BK och tävlat 2 x mästarklass. Detta super team fick 96 och 99 poäng och klassvinst i båda klasserna. Stort stort grattis Marita. Ni är suveräna :) I morgon är det dax igen för Marita och Anton på GMBKs appelplan, men då stannar vi hemma för imorgon kommer bäste Laban med familj hit och hälsar på. Det skall bi skoj. 

2014-06-26

På kvällen åkte Maja, Rosie, Lucas och jag till Vänersborg för att gå ett spår. Kände att det var dax att ta tag i spårandet igen. Det var väldigt torrt i markerna och hundarna hade det lite besvärligt. Men 3 första priser och ett HP blev vårt spår resultat och det var Lucas som knep HP.rosetten. Han gick som en klocka och kändes väldigt säker. Kanske kan det bero på att jag lagt appell spår åt honom de sista? Han jobbade fantastiskt fint iallafall och det var ingen tvekan om att han skulle få HP för sitt spår. 


Lucas, Maja och Rosie

2014-06-22

Så har midsommarhelgen gått och vi har haft en super helg med mycket hundträning. Två appell spår har Lucas fått gå och vi har tränat lydnadsmoment ur I:an och rallylydnads moment ur fortsättnings klassen. Rosie och Lily har tränat rally och Lily har fått ettans moment som jag tycker gick super bra. Nu är det dax att anmäla till ytterligare en lydnadstävling för henne. Till veckan skall Maja, Rosie och Lucas få gå varsitt tävliingsspår och till  helgen skall Lucas och Rosie tävla två klasser var i fortsättningsklass i Göteborg. 

Alla fem har blivit badade och trimmade i helgen och både Lucas och Rosie har blivit fotade av min kompis Hanna. 

Rosie <3

Lucas <3

Molly har varit med och sprungit över ängarna och tycker det är super att få rulla sig i gräset. Inte en enda fästing har hundarna haft på sig sedan de fick den nya tabletten Bravecto för ca 3 veckor sedan. 

Fick ett härligt kort på Laban som bor i Strömstad. Han kommer hit och hälsar på nästa vecka. Det ser vi framemot :)

Laban <3

2014-06-16

Hurra för vår älskade Molly som fyller 13 år idag <3

Molly är min mest meriteradeviltspårs hund. Svensk och Norsk viltspårschampion. Hon har inte gått mindre än 71 viltspår under sin tävlingskarriär och under dessa spår har hon fått 47 HP. Hon är hitills den enda cocker som vunnit Årets viltspårs cocker hela 6 gånger. Flera gånger har hon blivit Västra cockerklubbens bästa viltspårshund. Hon har varit bland de 10 bästa viltspårshundar alla raser i en stor återkommande tävling som kallas för Viltspårspokalen som hålls en gång om året i svenska basset klubbens regi de gånger vi ställt upp. Mentaltestad med 1:a på skott. Godkänd i lägre klass spår / bruks. Diplom i lydnadsklass I och utställd med CK. Trots alla framgångar i skog och mark så är hon en högt älskad familjemedlem och vi hoppas få behålla henne några år till. Stort tack till Tord Lundborg, kennel Line Sam i Borås för Molly. Vi älskar verkligen den här hunden. 

2014-06-13

Anton fortsätter att skörda titlar och framgångar med sin duktiga förare Marita Fagerberg. Nu har Anton slagit till med att få sin lydnadstitel i klass II. Anton och Marita kom på en fin 3:e plats med hela 181 poäng på sin tredje lydnadstävling. Stort grattis säger jag och är så himla stolt och glad. Anton heter numera SEVCH NOVCH LP I LP II RLD N RLD F RLD A RLD M Blancock's Total Lost. Ja Anton har verkligen bevisat att han inte är helt borta .... 

2014-06-12

Blir så glad när jag får kort på Majas valpar från deras ägare. Idag har jag fått ett fint kort på som bor i Norge. Här ligger Simon och tar igen sig på altanen. 

2014-06-08

Vänersborgs KK och utställning


Lucas uuppställd framför domaren


Lucas på språng 

I morse åkte Rosie, Lucas och jag till Vänersborg för att vara med på årets för oss första utomhusutställning på Resta gård. Solen sken från en klar blå himmel och det blev en fin dag. Mycket trevliga och härliga människor runt ringside och för första gången fick jag använda mitt nya utställningstält som jag köpte förra året inför förra årets sommar utställning men som det strulade en del med innan jag fick hem. Men jag blev glatt överraskad och det var lätt att få upp själv, fast jag fick hjälp från Annis Lindberg och Madelene Andersson. Jag hade beställt ett blått tält och det låg även i en blå förpackning men när när det kom upp det så visade det sig att det var guldfärgat. Ja det var helt ok. 


Rosan framför domaren


Här går domaren igenom Hela Rosie


Goding

Hundarna skötte sig utmärkt trots värmen och sprang på.  Jag tyckte om domaren som dömde, Nils Molin även om han inte placerade mina hundar som jag önskat så tyckte jag att hans kritiket stämmde väl överrens med hur de ser ut och hur jag själv tycker att de är bygda. Båda två fick excellent och Lucas blev 4:a i klassen utan CK tyvärr. Men det var inte många som fick CK i början men sedan i öppenklass tikar rasslade det till och han gav hela 6 st öppenklass tikar CK. Tyvärr fick Rosie och jag lämna som hund nummer 7. 

Vi åkte hem glada och nöjda och får försöka anmäla oss till några fler utställningar i sommar eftersom det är så trevligt. Väl hemma tog jag med mig de gamla på en timmes promenad medans de yngre fick vila. 

Känns som jag måste börja ta tag i lydnad och rallyt igen eftersom vi nu inte tränat på över en vecka. Har anmält Rosie och Lucas till Göteborg - Mölndals dubbel rallytävling i slutet av juni. Båda två i fortsättningsklass. Det skall bli kul. 

2014-06-03

Yess.... jag har idag tagit mitt MC kort för tung mc. 

Jag har haft en intensiv tid i vår med köring på trafikskolan och även privat med min man. Tränat och tävlat med hundarna och dessutom bytt arbetsuppgifter på mitt jobb. Det är mycket som skall hinnas med och man vill ju så gärna göra så mycket eftersom allt är så himla kul. Men nu är kortet i hamn och mc semestern till Visby i sommar bokad.

2014-06-01

DM i viltspår

Rosie 3:a och Lucas 6:a

I söndags bar det av mot Vänersborg och året DM i viltspår. Den här gången hade jag med mig Rosie och Lucas. Väl framme möttes vi av glada och trevliga cockerägare och fint väder. Flera nya ansikten med nya cockrar var med för att gå spår. Så himla kul att det inte "bara" var vi gamla vanliga. Det blev lottdragning och vi fick nummer 5 och 6. Jag valde att ta med Lucas först ut i spåret och vi blev tilldelade en plats i skogen där vi fick vänta in domaren som först skulle gå ett spår med en annan hund. 

Lucas la sig ner och vilade  där i skogen men blev väldigt glad när domaren körde fram emot oss i sin fyrhjuling. 

Rutan var ett stort hygge med nedfällda trä och döda grenar. Rätt så snårigt att ta sig fram men jag släppte på Lucas längst med  mitten av rutan och han fann starten direkt. Spårade fint och i lagom tempo hela tiden men var ibland något utanför spåret men tog sig tillbaka. Nu visste ju inte jag det att han varit några meter utanför spåret när vi gick men det talade domaren om vid prisutdelningen senare. Men jag kände att vi gjort ett bra jobb och var riktigt nöjd med tanke på att detta var Lucas första viltspår för året så kändes det riktigt bra. 

När vi kom tillbaka hade domaren tagit en annan hund emellan eftersom inte vi var klara med vårt så det blev till att vänta och sitta ner och prata en stund med de andra deltagarna. Jätte roligt att det var nya hunförare med tycker jag. Domaren kom tillbaka och jag hämtade Rosan. Vi fick ett spår som började i en tät skog där man nästan inte kunde ta sig fram. Men Rosie tog starten direkt och gick iväg. Hon var ivrig och så glad och tycker det är så roligt med spår. Kanske kan hon i framtiden bli lika duktig som  min Molly? Rosie gick tog allt perfekt, ett sånt spårarbete. Jag var mer än nöjd men påtalade för domaren att jag tyckte att hon ev. kanske hade ett lite för högt tempo. Tyvärr tyckte domaren det med visade det sig, hade jag hållt emot lite mer så hade vi fått en annan placering än den vi fick. Det var tempot vi föll på fick vi sedan veta. Men stolt och glad över mina hundars jobb är jag och vi får väl försöka ta några fler spår i år. Grattis till alla som var med och till Eva Gilljam som i år knep både första och andra placeringen. 

2014-05-31

Idag har vi tränat lite rallylydnad, Lucas, Rosie och jag. Rosie har ju startat en gång med godkänt resultat i fortsättningsklass så nu är det dax även för Lucas att få komma ut och tävla. Har nu kollat igenom några tävlingar och vet vilka jag vill åka på. Men sedan så krockar det ju också med andra aktiviteter som jag vill göra... så jag får se vilka jag tillslut väljer. Jag har iallafall uppdaterat min kalender så får vi se sedan. 

Våran bollkalle....

I morgon är det DM i viltspår och  jag har anmält Rosie och Lucas den här gången. Hade gärna tagit med gamla Molly men vill inte slita på henne för mycket. Men spåra det kan hon. Idag la jag ett spår med 4 apporter och lät det ligga i en timme. Sedan fick den gamla selen på sig och jag behövde inte ens visa henne rutan. Hon tog spåret direkt och glatt gick eller rättare sagt hoppade hon iväg. 4 apporter ulagda och 4 markerade och avlämnade i handen blev det. Ja takterna sitter i fast det var över 9 år sedan vi tävlade spår. 

Har fått några kort på fina Thea som bor i Norge. Hon var hos frisören och fick sig en sommarfrisyr. Så söt hon är och så lik sin mamma <3

Thea och Dipzie

2014-05-30

Anton har slagit till  igen....

Den här gången har Marita och Anton varit i Tånga Hed och tävlat i lydnadsklass II. Trots en nervös matte gick det vägen och de fick ihop 184 poäng och en klassvinst. Stort grattis, snart har de även sitt LP II i hamn. Bra jobbat. 

2014-05-25

En riktig tävlingshelg!

Lydnad på Uddevalla BK i fredags kväll
Lily fick ett första pris, 182 poäng och en andra placering

I fredags kväll styrde Lily och jag kosan mot Uddevalla och Uddevalla BK. Solen sken från en fin himlel i Lysekil men ju närmare Uddevalla vi kom dessto mer mörkt såg det ut på himlen. När vi kom fram och anmält oss så började det åska och mörka moln drog in över Uddevalla. Eliten skulle starta först men när allt var klart och de förberedde sig på sina starter började det åska och blixtra och det slog gnistor ur kontakterna i deras klubbstuga. Det blev till att avvakta och alla stod inne i klubbstugan eller satt i sina bilar en halvtimme. Själv är jag ju så himla åsk och blixträdd så det kändes inte roligt utan jag funderade på att åka hem. Men eftersom ettan gick sist av alla klasser så väntade jag lite grann. Det gjorde vi rätt i för efter en stund drog ovädret förbi och det blev ljummare i vinden fast väldigt blött i backen. 

Lily och jag hade fått startnummer ett och det tyckte jag var bra. Platsliggningen gick suveränt bra, tandvisning, läggande, inkallning, ställande och hopp över hinder fick vi full pott på, 10 poäng. Linförigheten en 9, något långt ifrån och helheten en 8:a. Apporteringen avstår vi som vanligt ifrån. Trots detta så blev det hela 182 poäng och en andra placering. Så glad jag blev. Tack till Anna Wedin Andersson för fotona som du tagit på oss. 


Inkallning, vårt bästa moment :)


Älskade hund 


Platsläggning

Lördag kväll var det dax igen för ännu en lydnadstävling, den här gången på Vänersborgs BK. Lily och jag tog oss en tur även dit på eftermiddagen. Men Lily kändes seg och lite trött. Inte konstigt med tanke på fredagskvällens tävling. Vi fick startnummer två. I platsläggningen ville hon gärna lägga sig innan kommando medans de andra var på väg in så jag fick sätta upp henne igen. Men där kände jag att hon var trött. Men en 10 på platsläggningen. En 8 i tandvisning, en 8 i linförighet. En 0:a i läggande då hon gjorde ett ställande istället. En 10 på inkallningen, 7,5 på ställande då hon släpade lite. Ingen apportering som vanligt då jag avstod den och sedan en 10 på hoppet. Helhetsintrycket blev en 7:a. Totalt 149,5 poäng, ett andra pris och en tredje placering. Jag är nöjd ändå eftersom jag är väl medveten om att vi måste få alla moment att klaffa för att få ett första pris eftersom vi alltid avstår apporteringen. Men hade vi bara haft en 5:a i läggande så hade det gått vägen. Det är små marginalen man har att göra med. Men vi skall försöka få den sista ettan i år så Lily får sitt LP I. Det är bara att kämpa på. 

SE VCH NO VCH LP I RLD N RLD F RLD A RLD M
BLANCOCK'S TOTAL LOST

 

En annan som det gått väldigt bra för i går är Anton och Marita som tävlat på Göteborgs BK i rally mästar klass. De slog till och fick 100 poäng och en första placering. De är verkligen super duktiga och jag hoppas att Marita nu försöker att komma med och kvala in för SM i år. Stort grattis säger jag till detta super team. 

Jag lovade att återkomma om hur den nya fästingtabletten "Bravecto" fungerade och jag kan inte annat säga att hitills så är jag jätte nöjd. Två små döda fästingar har jag hittat på två av hundarna och de är så små så de hade inte ens hunnit suga något blod ifrån dem så det här verkar vara bra. 

2014-05-22

Idag har Lily blivit badad, fönad och trimmad. 

Var och köpte den nya tabletten mot fästingar som nu finns på apoteket. Det var inga billiga tabletter så jag hoppas verkligen att den skall göra verkan. Får se om några dagar om den hjälper. 

2014-05-17

Rosie godkänd i fortsättnings klass rally

 

Ytterligare en tidig morgon. Klockan stod på kvart i fem. Upp och på med kläderna och ta sig en promenad med hundarna. Vi var hemma vid kvart i sex och de fick sin mat medans jag packade ryggsäck och bil. Sa hej då till de som inte fick följa med den här lördagen och åkte iväg till Ale BK i Göteborg för att tävla i rallylydnad. Första gången i avancerad klass för Lily och första gången för Rosie i fortsättningsklass. Klockan 8 var vi anmälda och klara. 

Det blev en jätte fin och varm dag. Först ut var Lily i avancerad klass. Jag var rätt så nöjd med vår prestation på banan. Några små missar här men en stor miss på backa, - 10 fel övning. När vi var klara blev vi insläppta i honörsrutan och där satt Lily lite snett. Det var sitt 1 1/2 minut på höger sida som gällde. Jag rättade till henne och hör och häpna "klappar henne på huvudet" innan tidtagningen börjar. Hon satt jätte fint hela tiden igenom men när jag blev utsläppt från rutan så fick jag höra att jag blivit diskad på grund av att jag gjort det. Aj Aj.. det var en lärdom som heter duga... jag kommer aldrig att glömma det och gör förhoppningsvis aldrig om det. Men så är det, bara att gilla läget och ta nya tag. 

Nästa klass var fortsättningsklass och där hade jag anmält lill skruttan Rosie. Hon har haft ett väldigt långt uppehåll från träning och tävling i rally så jag hade inte så stora förhoppningar på att vi skulle lyckas komma över godkänt resultat. Men lillan gick så fint bredvid och om jag inte hade tagit fel väg ur "frestelsen" så hade hon kommit på finalplats. Jag är nöjd över vår dag och har nu börjat leta efter fler fortsättningstävlingar och avancerade klasser. Nu har jag ju Maja, Lucas och Rosie i fortsättningsklass och Lily i avancerad. Så himla skoj det är med rally :)

Min lilla goa Maja har fått sig en sommarfrisyr. Skall ta ett kort en annan dag när hon är badad och borstad. Men söt är hon i allafall. 

2014-05-11

I dag har Anton visat framtassarna igen. Han och Marita har varit på Angereds BK och tävlat i mästar klass rally för 4 och 5:e gången. I första klassen fick de ihop 88 poäng och i den andra hela 92 poäng och domarens hederspris. Vilken uppfödare som helst skulle vara super stolt att ha en sådan valpköpare som jag har. Stort grattis Marita och Anton, ni är fantastiksa. 

2014-05-10

Tvår nya titlar !

I morse gick vi upp kl. 05.00, tog en promenad och sedan packade jag in Maja och Lucas plus en massa grejer i bilen och styrde färden mot Angereds BK. Det tog drygt en och en halv timme dit och vi var på plats kl. 8.00. Anmälde mig i sekretariatet och fick båda banorna som vi skulle tävla i under dagen. Två olika banor men två lika klasser fast med två olika domare. Super bra att man kan göra två starter samma dag när man ändå är i väg och tävlar. 

* Maja *
SE VCH NO VCH RLD N
Westerner Dance For Me

Maja gick som start nummer 2 i första klassen och Lucas som nummer 36. Maja gör allt som hon skall även om hon är lite efter och jag fick jobba jobba jobba för att hon skulle få lite mer fart. Viftar på svansen och glad är hon och alla moment nästan korrekt utförda. Vi hade ett stäckt koppel som ger -1, en nos -1, ett snett sättande - 1, en halv cirkel -1, fotfel -3 x 2 och ett förarfel då jag inte stannade till riktigt vid en skylt -3. Således kan man inte klandra Maja för våra fel.  Maja fick 88 poäng i första klassen och en 14 placering.  

I andra klassen startade vi som nummer 4 och fick vi 84 poäng, där jag hade mest att vi var sena i momenten - 1 x 4 och en fel övning som var sitt till stå där Maja inte ställde sig - 10. Men ett godkänt resultat och Maja fick nu sin titel RLD N efter 4 starter. 

* Lucas *
SE VCH RLD N
Blancock's The First Of Them All

Lucas ångade på och är verkligen pigg och glad. Han fick några minus på nos och sträckt koppel och jag hade ett fotfel,  men annars inget. 92 poäng och en 7:e placering. En tik hade kissat i slalomen och där nosade han några gångeroch eftersom det var dubbelslalom så nosade han en extra gång. I andra klassen startade Lucas som nummer 36 och där fick vi fel moment, Lucas satte sig efter stå innan jag hann reagera och därför blev det fel moment. -10 poäng, några sneda sättande och en brist i spring i 360 grader där han for ut lite för långt och vips så hade vi 81 poäng i slutresultat. Men ett godkänt resultat och Lucas fick också sin titel efter 3 starter. Lucas och jag siktar nu på fortsättningsklass. 

2014-05-03

Vår solstråle Rosie

Idag har jag varit iväg och tävlat viltspår med Rosie för första gången på 7månader. Hon var så taggad och hittade starten i rutan direkt , spårade så himla bra, jag kände mig inte osäker en ända gång hela spåret igenom. Det var bara att följa efter i linan. Hon markerade inte ens färsk älg som gått i spåret. Vinklarna, återgångarna och bloduppehållen, hon gjorde allt enligt regelboken. Ett första pris med HP blev resultatet. När vi gått vårt spår så gick jag med en kompis dvärgpincher som jag hade med mig. Hennes matte blev sjuk och det var ju dumt att inte gå spår när man bokat. Den lilla gick jätte bra och fick ett första pris. 

När vi kom hem åkte jag till en skog och gick en promenad med Lucas och Rosie. Sedan blev det lite middag och när vi vilat en stund tog jag med mig Lucas och Lily till brukshundklubben för lite träning. Innan hundarna fick komma ut la jag ett apell spår åt Lucas på 300 m och 3 apporter. Det fick sedan ligga när vi tränade. Lucas fick träna på olika moment ur ettan och även ur bruksklass apell. I morgon skall min kompis hjälpa mig med budföringen. Jag hade gått ett apell spår häromdagen med Lucas där han inte markerade apporterna så jag tog fram en pinne och la på backen och när han gick fram och nosade klickade jag. Det här gjorde jag nog 10 gånger och han nosade på dem varje gång. Lucas fick sedan vänta i bilen medans jag hämtade Lily.

Sedan fick Lily lydnadsmomenten ut ettan och även rally avancerad klass moment. stegförflyttningar, höger handling, hopp över hinder osv. Det gick riktigt bra. La sedan henne plats och hämtade Lucas som fick göra en platsliggning bredvid i 5 minuter när jag plockade bort hindret och konerna som jag hade med mig. 

Satte in Lily i bilen och hämtade selen och släppte på Lucas på spåret. Den här gången markerade han alla tre apporterna men tuggade på den sista, men det kunde det ju vara värt när han väl markerade dem. Tog oss sedan en tur till skogen där de sprungit en stund. När vi kom hem tog jag och badade Maja, hennes päls är fruktansvärd efter vi fick ta bort livmodern på henne. Har länge funderat på att raka av henne pälsen men det tar emot. Så det blev ett bad i stället och tog sedan en kvällspromenad med Molly, Rosie och Maja runt kvarteret och när vi kom hem hade mina snälla barn som är hemma  fixat iordning grillen och gjort en jätte go sallad, fina grillspett och potatis. Vi har nu ätit oss riktigt mätta. Har nu fönat Maja torr och nu blir det en stund framför tv:n med barnen. Vi får se vad vi hittar på i morgon, hundarna har gått och lagt sig och sover redan. 

2014-05-01

1 maj bjöd på ett strålande väder, solen har varit framme hela dagen men det har blåst lite kallt. Men vi får vara nöjda med det och det har varit ett perfekt träningsväder för hundarna. Vi åkte upp till brukshundklubben en stund på förmiddagen. Där gick vi en runda innan jag tog ut Lily och tränade igenom momenten i ettan. Sedan så satt jag upp en rallybana och körde igenom den två gånger. Högerhandlingen blir hon lite osäker i och vill ibland sticka över till vänstersidan om jag inte passar henne och är uppmärksam. Men i det stora hela så var jag jätte nöjd över våra moment. Lily kom med på tävling nästa helg så då gör vi debut i avancerad klass. Vi får se hur det skall gå. Första starten är ju alltid lite nervöst och klurigt. 

Efter Lily tog jag ut Maja på en nybörjar bana. Hon är lite trög och vill gärna nosa och tycker för det mesta att träna det kan du göra själv... hon är för go. Tänkte iallafall att jag skulle försöka starta henne i två nybörjarklasser och sedan så får det nog stanna vid det. Maja gör det hon skall men det är lite trögt men momenten kan hon iallafall. 

Nästa hund ut var Rosie, henne har jag också anmält till en rallylydnads tävling i fortsättningsklass. Rosie är med i svängar och moment men hennes fotgående är inte det bästa kan man lugnt säga. Hon tittar alldeles för mycket upp på mig så det blir lite snett och hon skjuter ut baken in mot mitten. Men momenten är hon ändå duktig i. Frestelsen blev väl lite väl svår med fina goa köttbullar på en tallrik men hon tog dem inte när jag sa nej, utan fick en ifrån mig istället. 

Efter att ha tränat lite rally och lyndad med hundarna åkte vi till skogen. Där fick Molly gå ett 48 timmar gammalt spår som min kompis lagt åt sig men inte hann gå. Det var ca 400 meter långt men ett sådant fint spår. Molly är så taggad på spår och hon är absolut min bästa spårhund. Så glad hon var när hon fick gå spår. Tanken är ju att hon numera är pensionär men jag vettikatten om hon ändå inte skall få gå något tävlingsspår i år iallafall när hon blir så glad som hon blev. 

När jag satt Molly i bilen så hämtade jag 2 apportpinnar och en lite längre pinne och la ett apell spår ute på en äng åt Lucas. Det fick sedan ligga när jag gick ett spår med Rosie. Hennes spår hade jag lagt kvällen innan. Hon var lika duktig hon och gick helt i spårkärnan. Tycker att hon jobbade jätte bra hela spåret igenom.

Sedan var det ut med Lucas, han har aldrig gått ett apellspår förut så jag var lite spänd på hur han skulle reagera. Spåret hade han inga problem med men att markera apporterna.. det gjorde han inte. Sista pinnen stannade han dock vid och markerade. Men vad annat kan man vänta när man aldrig har gjort något sådant spår. Vi får väl se om det blir någon apellklass för honom i år. Tänkte iallafall börja med de olika lydnadsmomenten. 

Åkte sedan tillbaka till klubben och körde igenom Lucas i fortsättningsrally och sedan fick han göra några moment ur lydnadsklass I. Han är verkligen go och en super härlig träningskompis. Inkallningarna satsar han ordentligt på och flyger fram. Läggande under gång är verkligen snabba lägganden. Fotgående är jag jätte nöjd med och likaså hopp över hinder. Ställande och platsläggning är lite svårare med men det får vi börja träna.

I eftermiddag har hundarna fått springa på ängarna och busa av sig.

Har också badat och fönat Lucas idag. Blev också ett uppställningskort på vår goe kille. 

2014-04-27

Laban 

Blancock's Talk About It

Matte Elisabeth och husse Bengt har varit här och hälsat på. Det är alltid så himla skoj när de kommer och jag är så glad över att jag träffat dessa jätte snälla människor. Tack för att ni kommer och sköter om Laban så bra och för gott fika och godis. 

2014-04-27

Anton 

Marita och Anton har nu lagt ytterligare en titel till sitt namn, nämligen RLD M, för idag har de startat för tredje gången i mästarklass rally med ett godkänt resultat. 89 poäng fick de ihop på en svår bana i det varma vädret. Nu finns det inga mer klasser att starta i förutom SM. Jag är så stolt över detta team och de är verkligen guld värda. Anton är den mest meriterade Blancock's cockern som jag fött upp. Tack Marita för allt du gör med Anton. 

2014-04-26

Lily har tävlat i lydnadsklass I

I morse gick hundarna och jag upp kl. 05.00 som vanligt. Tog oss vår 45 minuters promenad. Väl hemma fick hundarna mat och jag gjorde mig iordning för att åka och hämta min mamma som skulle följa med till trollhättan och en lydnadstävling med Lily. Det är över ett år sedan som jag tävlade lydnad men det kändes spännande att åka och tävla igen. Väl framme var vi en hel timme för tidiga men mamma och jag tog oss en frukost på brukshundklubben innan det blev samling. Jag fick start nummer ett, vet inte varför alla tycker illa om att starta som nummer ett. Själv tycker jag att det är jätte bra för då är man ju klar sedan och kan titta på de andra tävlanden. 

Eliten startade så vår klass var sist. Det blev en varm och fin dag och vi hade det så bra där i solen. Tillslut så var det klass I hundarnas tur. Vi gick in på banan och fick tilldelat oss platsen. Lily fick en 10 på platsläggningen, nåt annat hade jag inte räknat med eftersom hon verkligen ligger där man lagt henne. Tandvisningen blev en 8 då hon flyttade sig en bit. Linförigheten blev en katastrof... minst sagt. Min mamma satt uppe vid klubbstugan och filmade oss och Lily hade full koll på var hon var. Lily är väldigt glad i min mamma. Så när det var språng march så satte hon fart mot mamma så det blev ett sträckt koppel och vi fick 5 poäng. Inget annat att vänta. Då kändes det inte så bra att Lily visste var mamma satt eftersom resten av momenten är med lös hund. Men men... Lily gick fint bredvid resten av momenten. Själv gjorde jag dubbelkommando både i läggande och ställande då jag tittade ner på henne samtidigt som jag sa kommandona. Där blev det 7 resp 7,5 poäng. Inkallningen fick vi en 9,5 på, det är ett av våra bästa moment och likaså hopp över hinder en 10. Apporteringen strundade vi som vanligt i eftersom Lily verkligen hatar att bära på saker. Helhetsintrycket blev en 7,5 och en totalsumma på 151 poäng och en andra placering. 

Tyvärr blev det inget första pris den här gången heller. Alla moment måste bara klaffa när man tävlar och avstår ett moment så vi får träna vidare på linförigheten och försöka sluta med dubbelkommando. 

Tack till Trollhättans BK för en trevlig tävling. Tack till domaren Roland Agustsson för bra bedömning. 

2014-04-23

Anton

Här hemma är vi mycket stolta och glada över Anton som har startat i mästarklass rally och fått ett godkänt resultat.. Anton och Marita går från klarhet till klarhet och snart vet jag inte vad de skall syssla med för grenar för de kan ju nästan allt. Stort grattis Marita och Anton.

2014-04-19

Älskade Molly nybadad och fin <3

2014-04-18

Äntligen har jag gjort en växa sida med Majas bilder som ligger under hennes sida >>

2014-04-17

Lucas, vår fine kille <3

Nu är det påskhelg och några dagars ledighet väntar. Träna med hundarna och köra mc står högt på listan. 

I måndags åkte jag den långa vägen till Halmstad och Hökagårdens hundpensionat för att träffa och träna för Hanna Nilsson, en väldigt populär och duktig instruktör. Jag kan inte annat än att hålla med övriga som varit där och tränat. Jag fick många tips och råd som jag tog med mig hem. Det var mycket lärorikt och intressant och jag känner att både Lucas och Lily som var de som jag hade med mig  och som jag måste träna på olika sätt verkligen fick de som jag behöve för att gå vidare med min träning. 

Så i två dagar nu har jag tränat på de som jag lärde mig och döm om min förvåning att båda två har gjort momenten till 99% rätt efter måndagens träning. Sitt till stå till ligg har varit ett svårt moment som nu båda behärskar till fullo. 

I går kväll la jag ett spår åt Lucas som vi gått ikväll i ösregnet. Men det gjorde inte honom något och han var taggad och gick helt klockrent. 

Har gjort en ny sida som jag kallar "Avelshanar" som man hittar på startsidan eller högst upp på den här sidan. Där finns nu både Lucas och Anton med som tillgängliga för avel. Båda dessa hanar är bara drömhundar och så lätta att ha att göra med.  

2014-04-12

Anton
SE VCH NO VCH LP I
RLD N RLD F RLD A
BLANCOCK'S TOTAL LOST

Idag grattulerar vi Anton och Marita som kammat hem ett första pris i lydnadsklass II på Vara-Grästorps BK. Första gången ut i lydnadsklass II och en femteplacering blev resultatet med 167,5 poäng. Jätte bra jobbat och jag är mer än stolt över dem. De är verkligen ett super team och jag tror de kan gå nästan hur långt som helst i både rally och lydnaden. Stort grattis säger jag som är en stolt uppfödare till Anton. 

Själv så är jag så himla träningssugen nu så jag har bokat in två timmars privat träning med en super duktig hundtränare i Halmstad som jag fått nys om. Så imorgon har jag tagit ledigt från jobbet, tar med mig Lucas och Lily för att åka och träna i Halmstad, en resa på 6 timmar totalt för att träna i två... man kan ju ibland fundera på om man är knäpp eller ..... 

2014-04-07

Har varit på klubben och tränat både söndag och ikväll. I går blev det Lily, Rosie och Maja som var med. Lily hade fått tillbaka sin energi och läggandet gick super bra igen , så som jag är van att hon gör sina lägganden. Tränade flera moment ur avancerad klass och höger handlingen gick riktigt bra. Vi har ju en hel del moment som vi bara inte kan ännu, så som backa tre steg exempelvis och så är det det där med sitt till stå som vi har svårt för utan att röra vid handen. Men vi har ju några veckor på oss. Maja och Rosie körde jag nybörjar momenten med. Maja var riktigt duktig men lite ofokuserad. Rosie var den som var mest ringrostig. Fotgåendet och sättandet blev snett och hon sätter sig en liten bit ifrån för att kolla på mig. Hon kan en hel del moment ur fortsättningsklass rally men det är inte perfekt och så himla snyggt ännu. Men vi tränar vidare. 

Ikväll har jag haft med mig Rosie och Lucas till klubben och idag var det något som kallas öppet hus. Så det kom ca 6 st hundförare med hundar för att träna ihop och med störning. Jag hade satt upp några agility hinder och tog dem med båda hundarna. Rosie fick träna slalom och det gick jätte bra. Lucas hoppade och sprang genom tunnlarna. Sedan fick de träna lite rally moment och Lucas hann jag även med att träna lite läggande under gång. 

Jag märker att jag nöjder mig alldeles för lätt och ställer inte så stora krav på att momenten blir perfekta. Det känns att det var länge sedan som jag tränade med andra folk, och det är något som verkligen behövs. Skulle gärna vilja åka på nåogn kurs och träna och få lite tips och råd. Vi får se om det kan bli så.

När vi kom hem från träningen kunde jag inte låta bli att ta ut Lily på fotbollsplan och göra några moment med henne. Hon var så himla go och glad och gjorde allt hon skulle. 

Nu har jag 5 trötta hundar och alla ligger och sover.  

2014-04-04

Efter besvikelsen av att det inte blir några valpar har lagt sig något så har jag bestämt mig för att träna och tävla med hundarna i vår och sommar i stället. Så igår kväll satt jag och gick igenom och anmälde oss till en del tävlingar i vår. Anmälde Lucas till två och även Maja till två rallylydnadstävlingar i nybörjarklass. Sedan återstår det att se om man kommer med. 

Jag anmälde även Lily till en lydnadstävling och två rallytävlingar i avancerad klass och det kändes så bra.. i går kväll när jag satt framför datorn ....   Efter dagens träning så kan jag säga att det kändes mindre bra.... jag tror att jag tog mig vatten över huvudet när jag anmälde Lily till avancerad klass för i dag när vi var och tränade så visste hon inte ens vad ligg var för något?? Vet inte vad det var med henne idag för hon kände inte för att lägga sig på kommando. Det är hennes bästa moment annars, får alltid så bra berömm för snabbt läggande.  Det blev stå i lydnadsmomenten, fast jag sa ligg... ja vi får se vad som händer. Det blir till att ta nya tag i morgon igen. 

2014-04-03

Vår solstråle 

Tyvärr blir det inga vår valpar här hos oss i år. Det visade sig när vi var på ultraljud att Rosie inte har några valpar i sin mage. Så ledsamt och tråkigt men inget att göra något åt. Jag hade sett  framemot den här kullen mellan dessa två super fina hundar så mycket och verkligen längtat. Men det blir inte alltid som man vill.

Nu blir det att börja titta efter tävlingar och kurser i vår istället. Jag har redan spanat in en del som Lucas skall få vara med i. Kommer att lägga ner lite mer tid på träning så att Lily och jag får någon start i avancerad klass rally i år. Rosies träning och tävling i fortsättningsklass skall jag också ta tag i vår och sommar. 

Lily vår goa hund

2014-03-23

Vilken härlig helg det har varit. Jag har hunnit med massor och det känns riktigt roligt allting. Lördag morgon, upp tidigt för att ta en lång promend med hundarna. Vi var ute i ca 2 timmar och när vi kom hem dök två av Pelles mc kompisar upp och frågad eom vi skulle hänga med på en tur. Pelle och jag hade tänkt att vi skulle köra en sväng så vi hängde på såklart. Det blev en härlig fast blåsig tur till Orust och Tjörn och en sväng in på Fröken Anderssons cafe i Stora Höga för en kopp kaffe och en macka innan vi körde vidare mot Ucklum och Uddevalla för att sedan ta oss hem. Väl hemma tog jag med mig hundarna och körde till skogen och gick där i en timme så de fick rusa av sig. När vi kom hem blev det badet för Rosie och Lucas och mat. Kvällen tillbringade jag i trimmrummet med att föna dem torra. En riktigt go lördag blev det. 

Söndag morgon gick vi upp tidigt som vanligt, Pelle körde Frida till jobbet och fixade sedan frukost åt oss. Sedan tog vi oss en timmes promenad med hundarna, gjorde oss iordning lite grann och gick och fikade hos Frida på hennes jobb. Väl hemma igen tog Pelle sig en egen tur med sina kompisar på motorcyklarna medans jag själv hade en liten söt cockertik här som jag hjälpte lite grann med att raka öron och hals. Klippa tassar och klor och hon var så söt och snäll. När den lilla tiken med ägare gått hem fixade jag lite mat och sedan körde vi hela hundgänget till brukshundklubben för lite träning. Lily och Lucas fick varsitt lydnads och rally pass. Satte även upp några agility hinder som de fick träna på några gånger. Maja fick hämta bollar och leksaksankor och hoppa några agility hinder. Efter detta åkte vi till skogen och några ängar där jag suttit och tittat på  hundarna som sprungit kors och tvärs över ängarna och jagat varandra. Vilken känsla det är när man märker att de mår bra och har roligt med varann.

Älskade Molly, vår pensinär

Lily hoppar hindret i lydnadsklass I

Lite agility med Lucas

Lucas på span..

Maja hämtar pippin

Molly på ängen som hon älskar att springa på

Canada gäss, så fina fåglar 

Lilla Rosie...<3

2014-03-15

Lucas MH >>

Har gjort en blogg om Lucas MH >>, där kan man se de olika momenten som finns och hur Lucas genomförde dem. Även hans diagram finns på hans sida. 

Hundarna och jag gick en lång och härlig promenad på förmiddagen. Vi var borta i ca 2 timmar och det var riktigt fint väder.  När vi kom hem gick de och la sig medans hela familjen gick ner till NH5 (restaurang) för att äta middag. Frida är hemma från Göteborg några dagar så hela familjen är samlad, det är inte ofta som vi är det så då passade vi på och eftersom jag fyllt år tidigare i veckan så var det ju perfekt. När vi ätit och kommit hem tog Pelle och jag oss en sväng med motorcyklarna. Det är snart dax att få börja övningsköra på trafikskolan, men tills de öppnar för mc körning så övningskör jag med Pelle ett tag till. Det var inte mer än 7 grader ute så när solen försvann blev det kallt. Men en tur till Dingle - Tossene och hem blev det iallafall. 

På eftermiddagen tog jag med mig hundarna i bilen och körde till skogen där de fått springa av sig en stund. De behöver få sträcka ut på ängarna och nosa sig igenom vad som gått där före dem. Molly har varit super pigg och sprang fortast av alla. Hon hör ju inte så det är ingen ide att ropa på henne utan man får vänta in henne när hon behagar vända sig om och se att vi står och väntar på henne. Ingen av dem jagar efter något utan håller sig runt mig när vi är ute och går, hm.. kanske Rosie då.. som gärna vill jaga fåglar.. (men är man apporterande fågelhund så är man). 

2014-03-14

Årets första viltspår ...

Lördag morgon tog vi oss en promenad innan det var dax att hämta upp min kompis för att köra till Väne-Ryr och gå spår. Hade bokat ett spår åt Maja för 14 dagar sedan hos Svenska Basset kluben väst, trots att vi inte gått spår sedan KM förra året. Inte ett träningsspår ens har jag hunnit lägga, man tror ju att man hela tiden hinner mer än man gör. Men eftersom min kompis skulle dit och gå anlag med sina och eftersom jag bokat spår åt henne så kändes det ju konstigt att om jag var där inte hade någon egen av mina egna att tävla med så då hängde jag på, bära eller brista, det är alltid nyttigt att gå spår som andra lagt. 

Maja tog slut efter halva spåret. Konditionen var inte på topp kan man säga. (inte min heller).  Den långa vintern har gjort att vi inte gått lika långa promenader, kunnat träna så mycket och Maja har också  blivit lite slöare och tyvärr tjockare sedan hon fick ta bort livmodern förra året. Så vid ett rätt så stort dike försökte hon på alla vis att komma över på det lättaste stället. Hon gick lite för långt bort för att kunna hoppa över och sedan tillbaka igen. Där jobbade hon sig rejält trött och tog nästan helt slut. Men vi fullföljde spåret och hon hittade klöven i spårslutet men det kunde inte bli annat än ett andra pris. Majas första andra pris ... Men så kan det gå. Nu får jag lägga manken till och försöka träna lite mer med henne. Maja är ju direktkvalad till Cockerklubbens KM i år eftersom hon vann den tävlingen förra året. Hårdbantning och mer motion står nu på schemat. När vi kom hem fick hon ett rejält bad, fönade henne torr och trimmade henne så nu är hon så ren och go. 

2014-03-12

Lucas resultat från MH har redan kommiti in på hunddata. Det måste väl ändå vara rekord. Det var ju inte många dagar sedan vi gjorde det. Jag har jämfört Mollys och Lucas resultat och oj vad lika de har reagerat. Det lustiga är att det är samma beskrivare som gjort båda testerna med mina hundar men med 11 års mellanrum. 

I måndags var jag iväg och herpesvaccinerade Rosie. Det känns bra att ha gjort det. Har hunnit vara två dagar i Göteborg och gå på kurs i export och import. Tulltaxenummren snurrar nu i huvudet och jag har en del nya arbetsuppgifter framför mig nu som jag ser framemot att få göra. I går fyllde jag också år och jag måste tacka för alla grattulationer som jag fått på fb. Tänk att så många ville gratta mig. Tusen tack för detta. 

2014-03-08

Lucas har numera känd mentalstatus och en 1:a på skott. 

I morse gick jag och hundarna upp kl. 5 för att gå var 45 minuters runda innan dagen började. När vi kom hem åt de sin frukost och sedan tog jag Lucas i bilen och körde och hämtade min mamma som skulle följa med till Uddevalla som sällskap då Lucas skulle göra ett MH test på Svenska schäferhundskubben. Det blev en lång dag... närmare bestämt var vi på schäferhundklubben i 10 timmar?? Det var samling kl. 07.30 men jag och Lucas skulle starta sist så det blev många små rundor och väntan på vår tur. Vid ett-tiden var både mamma och jag jätte trötta och satte oss i bilen och väntade. Då hade jag varit med och gått som åskådare till 5 hundar. Men vid 15.30 så blev då vår tur. Nästan alla hade åkt hem men det var några sega bruksfolk som var kvar. 

Första momentet var ju gå iväg från matte. Det gjorde Lucas glatt efter att ha slängt iväg ett öga på mig som stod kvar. Positiv och glad var han mot testledaren. Lekte med mig och testledaren och försökte fånga dummyn som slängdes hit och dit. Inga problem med det. Ville gärna leka och gripa i leksaken som testledaren höll mot honom men var väldigt fin i mun och släppte försiktig. Nästa moment att jaga iväg efter en trasa fölföljde han två gånger men lekte inte med den. Tredje momentet passivitet, inga problem, nosade runt lite grann men förblev lugn och fin. Fjärde momentet, avståndsleken var han helt suverän i, -så vill vi att våra schäfrar skall göra utbrast en figurant. Femte momentet, dumpen blev han lite överraskad i men gick sedan mellan overallens ben för att komma igenom och ut på andra sidan. Sjätte momentet , skrammlet hoppade han upp och kollade på plåten och kastrulllocken som låg där vad det var för något. Sjunde momentet, spökena tyckte han att de var lite hotfulla och de fick sig en liten utskällning men när jag sedan fick gå mot dem földe han med och hälsade glatt. Sista momentet med skott lekte han energistk hela tiden och vid passivitet stod han bara stilla och tittade var ifrån skotten kom. 

Lucas fick en stålande och positiv kredit och applåder från både testledare och funktionärer. Så efter 10 timmar var både jag och mamma totalt slut men det var det värt när testledaren talade om vilken positiv, glad och framåt hund jag hade. - Var kommer han ifrån undrade hon.. och då kände jag mig väldigt stolt

2014-03-06


Foto: Kennel Westdreams

Den här super fine hanen har Rosie nu varit och träffat några gånger och jag tror att om det blir valpar så kommer de att bli väldigt snälla och fina valpar efter dessa två super föräldrar. Nu håller jag tummarna för att allt skall gå bra och att vi här hemma kommer att få en kull med valpar i vår.

2014-03-02

Förmiddagen tog hundarna och jag oss en runda på över en och enhalvtimme. När vi kom hem gjorde jag mig iordning och åkte hem till Oliver för lite trimm och prat med hans ägare. Oliver är så himla go och snäll hund och hans ägare sköter hans päls till perfektion.  När vi skulle fota Oliver så stejkade kameran några gånger så det blev till att trycka några snabba trck på lite här och där innan den fokuserade på Oliver. Därför hann hans matte inte ställa upp honom förrän jag tagit kortet. 

Det regnade rätt så mycket när det vad dax för foto, som synes....

Lily

Har börjat träna litel ydnad igen med Lily. För några år sedan så introducerade jag klicker i hennes träning och hon kommer fortfarande ihåg. Vårt fotgående har blivit mycket bättre på bara en kort tid sedan jag började med det igen. 

2014-02-11

Rosie har börjat löpa och skall snart få träffa sin blivande make ... Så spännande

2014-02-10

Anmälde för ett tag sedan Lily till en lydnadstävling på Tjörn. Känner att det är dax att ta tag i lydnadsträningen också. Hade sett framemot att göra en start med henne igen. Men nu har hon börjat löpa så det blir inget av med den tävlingen. Mailade arrangörerna och frågade eftersom hon kommer att var på dag 22 den aktuella dagen men de ville helst inte att jag skulle komma och det förstår jag och respekterar så därför får det bli en annan gång. 

2014-02-09

Hurra Hurra och stort grattis säger jag till Marita Fagerberg och Anton som idag tog hem sitt tredje första pris i lydnadsklass I på Olofströms BK. De fick dessutom domarens hederspris. Så stolt jag är över Marita och Anton. Nu kan Anton lägga till LP I till sina övriga titlar. Fortsättning följer .......

I helgen har jag badat hundar och det återstår två innan jag är helt klar. Men ikväll känns det inte som om det är tid för det. I veckan kommer jag att åka till Stockholm på jobb och har fullt upp med annat. Skall försöka hinna träna lite mer med Lucas och Rosie och Lily men det får bli lite senare i veckan när jag kommit hem igen. 

Tränat lite klicker i köket med Lily och Rosie och också lite rallymoment med Maja. Synd att jag inte anmälde henne förra helgen för jag tror att hon hade tagit sitt andra godkända resultat i nybörjarklass där. Men jag var rädd för att Lucas skulle bli bortlottad om det var fler hundar anmälda. Men nu visade det sig att alla som anmält sig kom med ändå. Det tycker jag är bra gjort av arrangörerna att ta med alla som anmält sig fast det blev merjobb för dem. 

Idag har fine Laban varit här med sin husse och matte. Vi har trimmat lite på Laban och fikat och haft en jätte trevlig eftermiddag. 

2014-02-08

I dag har Lucas och jag varit på Husdjushälsan i göteborg och ögonlyst honom. Allt var bra och det blev UA på ögonen även den här gången. Med oss hade vi min kompis 4 dvärgpinschrar som också ögonlystes och patellaundersöktes. Även för dem gick det bra. 

2014-02-01

87 poäng och en 10:onde placering på
Göteborg - Mölndals BK

I morse gick jag upp kl. 05:00 (inget ovanligt eftersom jag gör det 5 dagar i veckan). Men idag var det lite speciellt eftersom Lucas skulle tävla i rally för första gången. Efter gårdagens träning där ingenting stämde så kändes det så där när jag var ute och vandrade med dem på morgonpromenaden. Men vid halv sju hämtade jag min snälla mamma som följde med som resesällskap och vi styrde kosan mot Göteborg och Göteborgs Hundarena som jag och Lily har varit i en gång förut och tävlat. Men den här gången hade jag GPS.en med för att inte köra fel som jag gjorde den gången.  

Det var 30 anmälda i vår klass och jag tror att det var 22 som kom till start. Hög ljudnivå och mycket prat var det och inte som i lydnaden där alla är tysta när hundförare och hund befinner sig på apellplan. Men inte gjorde det oss något för det är alltid bra med störning. Lucas hade inga problem med att sitta i lugn och ro hos min mamma och vänta på sin tur. Lucas la sig ner och vilade sig lite i form undertiden som jag gick banan ihop med de andra. 

Det var en relativ enkel bana om man har en lydig hund och tränat lite mer ..... Så hade jag skärp till mig lite grann och jobbat lite bättre i några av momenten så tror jag att vi hade fått ännu högre poäng. De fel vi hade var mina och jag kan bara skylla på mig själv. Ett fotfel, några sneda sättande och oro i läggandet där Lucas vrir på hela huvudet för att se vart jag tar vägen. Det är ett moment vi måste träna mer på. Men jag är super stolt över Lucas som på kort tid och med den lilla träning som vi gjort på bensinmacken och i snön på våra promenader gjort det sista. Inte lätt att få till snygga fotgående när man måste hoppa runt för att hålla position. Tack snälla mamma för att du följde med. 

Jag har lagt in en film på bloggen på Lucas första start >>>

2014-01-30

Lucas och jag hade ett riktigt bra träningspass i går kväll. Allt stämmde som vi tränade på. Om man skall klaga på något så kunde kanske sitt till stå varit lite mer bredvid. Men jag är nöjd. Får se ikväll hur det kommer att gå då. Annars så har hundarna väldigt skoj i snön. I går var det ljust till klockan var över fem, det känns som om våren ligger lite närmare nu.

2014-01-26

Så stolt och glad över Anton, SEVCH NOVCH RLD N RLD F RLD A Blancock's Total Lost och hans ägare Marita Fagerberg. I går var de på Värnamos BK och startade för andra gången i lydnadsklass I och fick ihop hela 193,5 poäng och en första placering, domaren sa att han aldrg gett så höga poäng åt någon annan hund förut i lydnadsklass I. Så himla skoj, stort stort grattis. Nu har Anton och Marita bara ett första pris kvar sedan har Anton fått ihop sina tre. Jag betvivlar inte en sekund att de snart har fått den. 

Själv så är vi inte alls lika flitiga med träningen. Långa arbetsdagar gör att när man kommer hem så blir det promenader med alla och innan vi kommer hem från dem så är det sent men jag försöker köra lite klicker och några olika moment på våra rundor. Inte så lätt när man har alla med sig.  Brukshudnklubbens apellplan är full med snö och vid bensinmacken där jag brukar träna är det fullt med salt som gör så hundarna får ont i sina tassar. 

Till helgen debuterar Lucs i nybörjarklass rally, och den tävlingen är inomhus så vi får se hur det kommer att gå med löptikar och många dofter. Idag skall jag iväg till Bokenäs och dinhundskola och träna igen med många andra hundar. 

2014-01-18

Lucas på språng

Idag har solen tittat fram och det blev en väldigt fin dag. Jag tog med mig hundarna på en långpromenad på förmiddagen där de fått jobba sig fram (även jag) i snödrivorna. Det tog en stund och alla var trötta när vi kom hem. Lagade middag till familjen och körde lite klicker med Rosie och Lily i hallen. 

Sedan sov de ända tills eftermiddags promenaden och skogs turen. Vi tog bilen och  körde ut från stan till ett fint ställe som de kan springa lösa på, där fick de  sedan härja runt på åkrarna i en timme. Det var ca 50 cm snö där vi pulsade fram och idag gick det väldigt bra och de fick inte så många snöbollar i pälsen, mot vad de fick häromdagen då jag fick bära dem tillbaka till bilen för de inte kunde gå. 

Jag var iväg och köpte ett spray som jag verkligen kan rekommendera som man sprayar i pälsen så att snön inte fastnar. Har haft det förut men den tog slut förra vintern så nu var det dax att köpa en ny. 

I förmiddags ringde också veterinären från Blå Stjärnan och berättade att Molly nu är friskförklarad och kan sluta helt med sin medicin. Hon har ätit 1/4 tablett varannan dag nu i en månad och nu behövde hon inte äta den mer för hennes blodvärden var lika bra som vilken annan frisk hund som helst. Blev väldigt glad över detta beskedet. Men vi skall ändå ta en ny blodstatus om en månad för att se att allt ligger som det skall. 

 

2014-01-15

Snö i all ära .... hundarna har skoj i början på promenaden...

Leker och härjar och jagar varann...

Men när man blir så här i pälsen är det inte lika skoj längre

Det var en jobbig promenad hem ikväll eftersom jag fick bära hundarna den sista biten då de inte kunde gå för alla klumpar i pälsen. Vädret slog om och det blev 0 grader. När vi kom hem spolade jag dem i ljummet vatten för att få bollarna att lossna och torkade dem torra. Nu har de ätit och somnat intill mig. 

2014-01-14

Idag fyller vår goaste Maja 7 år !

Hurra på dig dag <3

2014-01-13

Kommer inte matte snart ???

Rosie har alltid varit den som lagt sig och väntat på mig där jag gått ut. Går jag ut på framsidan lägger hon sig där och väntar och går jag ut på baksidan lägger hon sig där. Nu har även Molly och Maja anslutit sig till dörren. De går och lägger sig där på eftermiddagen när de känner att jag snart är på väg hem från jobbet. 

2014-01-12

Hundträning 

I dag har Lucas och jag varit på www.dinhundskola.se och tränat klicker. Min kompis Susanne som har den här hundskolan hade länge pratat om klicker och att det är så mycket lättare med träningen när hundarna är inklickade. 

För länge sedan gick jag en helg kurs i det med Lily men vet inte varför jag slutade klicka med henne?? Men jag tänkter starta om med Lucas. Så i veckan som gick har jag klickat honom några gånger i köket och han fattade otroligt snabbt. Så idag åkte vi till Susanne för att få lite proffs hjälp. Lucas fattade direkt och vi gick vidare till att stå träna och det gick jätte bra. Efter en stund var han trött så vi fikade lite grann iinnan Susanne skulle ha kurs för ett gäng glada flattar och golden som skulle träna lydnad och apportering. 

Lucas och jag stannade kvar och var med på lydnads träningen. Så himla skoj det är att träna hund. Övningar som vi gjorde var kontakt, sitt, gå ifrån, ligg - ligg gå ifrån, tempoväxlingar mm.  så skoj, emellan varven tränade jag lite rally moment. Ja det var en trött kille som somnade i bilen på väg hem. 

2014-01-05

My Dog 2014

Bloggen uppdaterad med ett litet videoklipp på Rosies framfart i ringen >>>

SE VCH NO VCH RLD N
BLANCOCK'S THE ONE AND ONLY


Foto: Hanna Kristensson/tagit vid ett annat fillfälle

I dag har lilla skruttan Rosie och jag varit på årets första utställning. I år var vår ring förlagd till övervåningen och innan jag hittade hissen dit .... 
Men tillslut så var vi på plats och när jag tittade i katalogen så var det hela 16 st öppen klass tikar med och det var verkligen klass på dessa tikar. Men Rosie sprang till sig tredje platsen, visserligen utan CK, men det var inte heller många ck som delades ut under dagen förstod jag på de andra utställarna. Rosie fick en väldigt fin kritik. Lite senare var vi med i pappa Eccos avelsgrupp och den vann och fick HP så därför stannade vi kvar till finalen och bland många fina grupper så vann vi den och blev därmed BIS 1:a. 

Tack till Jeanette Wilsson för filmen och grattis till Toras R-cert. 


Foto: Susanne Staiger Hansson

2014-01-04

SE VCH NO VCH RLD N RLD F RLD A 
BLANCOCK'S TOTAL LOST

Tittade in på cockerklubbens hemsida och ser att resultaten för årets cockrar är uppdaterade. Kikade lite extra på rallycocker då jag visste att Anton, (SE VCH NO VCH RLD N RLD F RLD A Blancock's Total Lost), låg väldigt bra till på den listan. Och han blev även Årets rallycocker, stort stort grattis Martia och Anton, suveränt bra jobbat och lycka till i mästar klass nu i år. 

Själv så kom Lily på en hedrande 18:onde placering på rally cockerlistan. Men hon fanns även med på Årets allround cocker och där kom hon på en delad 4:e plats med tre andra duktiga cockrar som tävlar i olika grenar. Anton var en av dem som hon delade 4:e platsen med. För första gången någonsin har jag haft med en hund på Årets utställnings veteran och det var Lily som var med även på den listan. Där kom vi på en 9:onde plats efter enbart 3 utställningar. 

Mina andra hundar har även de jobbat bra i skogen och både Maja och Rosie har fått sina norska championat under år 2013. Maja har gått 5 spår i sverige under år 2013 och ett av dem fick hon HP på och det var på hela cockerklubbens vilspårsmästerskap där hon kammade hem första priset över en massa duktiga cockrar. Jag velade länge om jag skulle skicka in hennes resultat till årets viltspårscocker eftersom vi inte gått 7 spår men dagarna innan nyår så gjorde jag det ändå och Maja hamnade på en 9:one plats på den listan. 

Lucas och Rosie har gått tre eller 4 spår var, kommer inte riktigt ihåg men deras resultat lämnade jag aldrig in. Även goa Molly har gått ett spår under 2013 och det var på västra cockerklubbens DM i maj. Det gick så bra så hon vann och blev västras bästa spårhund med HP. 

Några nya kort har jag tagit idag på Lucas och Rosie som ligger under deras sidor och även på deras växabilder. 

2014-01-01

God fortsättning på det nya året !

En liten tillbaka blick på det gångna året hittar Ni här >>>

2014-01-01

Våra hundar <3


Molly, Rosie, Lily, Lucas & Maja