Kalender 2015 >>>      

Tidigare   

Nyheter 2009

Nyheter 2010

Nyheter 2011

Nyheter 2012

Nyheter 2013

Nyheter 2014

Nyheter 2015

BloggTill avel >>

Lucas MH med text och video >>

2015-12-31

GOTT NYTT ÅR !

En härlig men kall dag har vi här i Lysekil men snön lyser med sin frånvaro. Tog med mig hundarna till skogen där de fått leka och springa omkring några timmar. I eftermiddag blir det bar korta turer i trädgården då jag inte vill att de skall bli rädda för smällare och fyrverkerier. Än så länge har vi ingen skotträdd hund men det kan ju gå fort det där. Lilla Irma kan känna sig trygg med sina övriga släktingar. Det blir en lugn kväll för Pelle och mig. 

Idag har jag betalat in medlemsavgiften till mina valpköpare i vår senaste kull. Hoppas Ni får nytta av medlemskapet och kan vara med på lite aktiviteter i cockerklubbens regi. Eller kanske bara läsa om vår underbara ras. 

Några bilder från vår dag i skogen. 

Rosie och Irma håller igång 

Våra två gamlingar, Molly 14,5 år och Lily 11 år 

Vår fine Lucas 

Fina Maja börjar bli så grå , snart 9 år 

Älskade Molly, 14,5 år 

Har fått kort från Sandra på finaste Leo med sin kompis Theo 

Och även på Morris 

2015-12-27

Så har ännu en jul passerat och vi har haft en lugn jul med när och kära. Ätit och vilat och hundarna har haft en massa egentid med matte. Vi har hunnit med många promenader och jag har även haft tid att cykla några kilometer varje dag med Lucas och Rosie fram tills idag då den första snön föll här i Lysekil. Irmas första snö. Hon och Rosie har haft jätte skoj i snön och sprungit och lekt en massa idag. Nu sover de allihop efter flera timmar utomhus. Lämnade den ena dottern vid bussen i går och den andra idag. Känns alltid lite vemodigt när de åker hem till sig. Tror aldrig man vänjer sig vid att de inte längre bor hemma. 

I morgon börjar jag jobba igen och vardagen tar vid. Den här veckan är det iof. bara tre arbetsdagar och snart är det helg igen. Snart är det ett nytt år och jag har redan börjat planera in en kennelträff för alla mina valpköpare. Hade varit så skoj om så många som möjligt hade velat komma från mina tre kullar. 

Lite kort på vår dag i skogen. Tyvärr har jag nog råkat få in fel inställning i kameran för den tar vädligt suddiga kort nu förtiden. Men jag skall höra med någon som är duktig om jag har gjort något med den och förhoppningsvis går det att åtgärda. 

Men här är iallafall några kort för dagen. 

2015-12-24

Vi önskar alla våra vänner och alla våra goa valpköpare 

en God Jul 

Fick också det här julkortet från Marita och Marieke på finaste Anton och Ior som sitter till höger.

två fantastiskt fina hundar, Anton är morbror till Ior. 
Putte som sitter till vänster kommer från en annan Kennel. Lika fin han. 

2015-12-20

Fantastisk rolig dag !

Idag har vi haft besökt av bästa Nadja med son Joakim och Charlie, Blancock's Just A Fighter.  De åkte från Charlottenberg tdigt i morse för att komma och hälsa på oss. Så uppskattat.  Irma och Charlie har lekt och haft jätte skoj ihop.

Vi hann också åkta en sväng ut i skogen där Charlie fått testa viltspår för första gången. Det är inte klokt så snabbt de förstår vad de skall göra. Jag la ett kort spår åt honom och Nadja visade honom uppsparken och sedan visste han precis vad han skulle göra. Sedan la vi två lite längre spår som han löste helt klockrent. Nästa gång de kommer hit och hälsar på skall jag försöka fixa till så de kan gå ett anlag med Charlie... så nu Najda... hem och träna längre spår :)

Charlie väntar på att få gå spår 

Se här... vad e detta ??

Och så iväg... ett perfekt spår :) Så duktiga båda två 

Väl hemma från spårskogen tog vi tag i Charlies päls och nu är all ull och valppäls på ryggen borta och han blev så himla fin. 

Charlie uppställd på ett halt köksgolv.. 

Kan vi åka hem nu... jag är såååå trött ??

2015-12-16

Idag fyller vår pensionär Molly hela 14,5 år


korten är tagna för några år sedan. 

Molly är den hund som jag lärt mig det mesta. Vi har tränat och tävlat i bruks spår där hon är godkänd i lägreklass, tävlat i lydnad där hon har sitt LP I, utställd med Ck, tävlat två gånger i rallylydnad innan hon blev helt döv. Ett tag var vi rätt så aktiva i agility och jag vet inte riktigt hur många viltspår som vi gått men tror det är närmare 85 tävlingsspår. Molly har vunnit Årets viltspårscockser hela 6 gånger och det är hon fortfarande den första cocker som någonsin gjort. Hon är en fantastiskt kamrat och familjemedlem. Varje dag är en glädje att få ha henne hos oss. 

2015-12-13

Irma heter numera: 

SE VCH Blancock's Just The One I Wanted 

Inte mycket kvar av Irmas championatrosett inte.....

Vilken fantastisk rolig vecka vi har haft. Det har varit spår för hela slanten. Idag fick vi vår yngsta viltspårschampion någonsin här på vår kennel. Vår lilla Irma tog idag sitt tredje första pris i viltspåret. Idag mötte vi till och med en *grantjuv* ute i vårt spår men hon tittade bara upp och fortsatte med sitt spår.  Irma har spårat så bra under en veckas tid och är en helt fantastisk hund att jobba med. Är så glad att ha henne. Funderade lite på hur hon skulle reagera i skottprövningen i öppenklass spåren då vi inte hunnit med att åka ner till skjutbanan som jag brukar innan första start i öppenklass, men skotten bekom henne inte alls. Lika glad tog hon spåren efter skotten som innan och traskade förbi domarna utan att ens vädra i luften. 

Jag är verkligen så glad över att ha vi fick till hennes spår det här året och innan snön kom. Eventuellt kommer jag att lämna in hennes spår också för Årets Viltspårscocker med sina 3 spår. 

Efter dagens spårarbete tog jag med mig Rosie, Lucas, Lily och Maja till skogen där de fått springa på ängarna en stund innan det blev mörkt. En riktigt bra dag har vi haft :)

2 x 1:a pris + 1 HP
Dalslands Dreverklubb 12/12

Slutspårat för i år för Rosie och Lucas. I går gick de sina 7:e spår som jag planerat för att platsa in på listan över  Årets Viltspårscocker. Rosie har haft en fantastiskt bra höst efter sin mammaledighet trots att vi började så sent att spåra så har hon fått ihop 6 HP på 7 spår. Det tror jag bara min Molly har fått av mina hundar någonsin.

Lucas har spårat bra han med men är ltte ivrig och flaxig ibland , han har så mycket vilja och är så himla glad  så ibland så blir det lite mycket när han istället skall koncentrera sig på att jobba. Men trots det så har han fått iihop 4 HP på 7 spår. Vi får se om en månad hur långt deras poäng räcker. Hur som helst så är jag oerhört stolt över syskonen och tycker att de är två helt fantastiska cockrar och verkligen roliga att jobba med. 

Gårdagens spår blev en utmaning då Lucas fick ett spår med så mycket vatten långa sträckor så att det nästan gick upp till knäna på mig. Så mycket vatten har vi aldrig gått i förut så han fick allt kämpa på. Uppför och nedför branda och hala berg så vi var rätt så trötta både han och jag när vi tillslut efter skottprövningen hittade klöven. Han gjorde verkligen ett bra jobb. 

Rosie som var näst ut fick ett spår som gick över två vägar där vi också träffade på joggare. Hon är en fantastiskt duktig hund och tittade inte ens upp på dem när vi möttes. 

2015-12-10

Irma är trött efter en regning dag på dagis. 

Har fått så fina kort både från Tassa och från Theos ägare. Blir så himla glad över all information och alla mail och sms jag får från mina valpköpare. Ni är guld värda allihop. Tusen tack <3

Blancock's Just In Time

Theo

Blancock's Just Because I Am

Tassa

 

2015-12-08

Irma 9 månader och 4 dagar gammal och godkänd i anlagsklass viltspår :)

Efter stormen Helgas framfart och inget anlagsspår i helgen som var bokat då ingen vågade ge sig ut med riskt för nedfallna träd och hård blåst så blev det ett anlag idag istället.  Så i förmiddags styrde Rosie, Lucas och Irma och jag vår färd mot Vänersborg och Trollhättan. Första stopp blev i Väne-Ryr där lilla Irma skulle få gå sitt livs första anlagsspår. 

Vi var där vid 11.30 - tiden och fick gå vårt spår direkt. Vilken fantastiskt liten spårhund jag har. Irma behövde inte ens visas på starten utan tog upp den direkt från vägkanten och gick iväg. Fina ringningar i de 4 vinklarna och helt igenom ett fantastiskt anlagsspår. Så glad över den lilla som var så duktig. 

Hon fick mycket beröm för sitt spår och vår domare Inger Skoglund var nog lite imponerad över hur hon spårade. Efter Irmas anlag styrde vi färden mot Sollebrunn och Svenska Dreverklubben för två öppenklass spår åt mamma Rosie och morbror Lucas som jag bokat för 14 dagar sedan. Var lite orolig att vår domare skulle ha glömt bort oss så jag fick slå en signal när vi var på väg. Han stod redo och hade inte glömt oss sa han och vi skulle träffas hemma hos honom för att körde vidare ut i skogen. 

2 x HP
Dalslands Dreverklubb 

Det var en stor skog och en fantastisk terräng. Både jag och hundarna pustade när vi var klara. Våra spår gick både uppför och nerför och över vatten drag efter helgens regnande. En helt igenom orörd skog med mossa och fina träd. Inga grävmaskiner och avverkningsmaskiner som hittat dit inte. 

Både Lucas och Rosie spårade fantastiskt fint. Båda två belönades med varsitt första pris med HP. Ingen snack om saken sa domaren, de gick som på räls. Så glad över dessa ord och jag tycker själv att  både Rosie och Lucas har gått väldigt bra i höst på sina spår. Nu återstår det att hitta en domare till dem var för att vi skall få ihop våra 7 spår för att delta på Årets Viltspårscocker. Det blir till att leta vidare den tid vi har kvar innan årets slut. Vi får hoppas att inte snön kommer på ett tag till. 

2015-12-05

Grattis vår älskade Lily, 11 år idag <3

2015-12-04

9 månader och nu går de in i vuxenvärlden våra små juniorer :) 

Grattis Tassa, Inez, My, Shady, Charlie, 
Morris, Ior, Leo & Theo

2015-12-02

I dag har finaste Shady, fd. Esther , Blancock's Just Like That och hennes ägare Chatarina från Stockholm varit här och hälsat på. Så glad jag blir över att ha fått så fina valpköpare som kommer hit och hälsar på oss och att jag får följa valparnas uppväxt genom bilder, sms och mail. 

Irma och Shady fann varann direkt och har lekt och stojat och verkligen haft kul ihop. Shady fick sig en genomgång av pälsen och all ull och valppäls är nu ett minne blott. En sån fin tjej och så lik sina övriga syskon i ansiktet. De går inte att ta miste på att alla är släkt med varann. 

Blancock's Just Like That

Shady

2015-12-01

Fick ett så fint kort från snälla Angelica från utställningen i söndags på vår Irma. 

Kunde inte låta bli att gemföra Irma och Rosies ansikte från en utställning som Rosie var på en gång. De är otroligt lika <3

Rosie Irma

2015-11-30

Vår Irma <3

I går morse gick hundarna och jag upp vid 4-tiden. Hemskt tidigt även för oss som annars alltid går upp vid 5 på morgonen för att hinna med allt innan jobbet. Men gårdagen var vigt åt hundutställning i Göteborg och innan avfärd var det mat till alla hundar, lite rastning och även iordningställande av Irmas päls. Lite föning och kammning innan avfärd. 

Vi var vid utställningen vid 8-tiden och kunde i lugn och ro slå oss ned och prata med övriga glada  och pigga cockerägare. Så roligt att träffa flera av dem igen efter ett långt utställningsuppehåll. 

Det var 10 st fina junior tikar i vår klass och vår trevlige domare delade upp oss i två grupper så att vi skulle få plats att springa de två varven som han ville vi skulle göra. Ja ...  jag kan inte annat än vara nöjd över min lilla docka. Inget nos i backen och fin kontakt de två varven vi sprang. Irma stod så fint långa stunder och även på bordet gick det super bra. Tanken var att hon skulle stå i fritt ställande framför domarbordet som vi tränat på men det gick inte alls , hon ville hoppa runt och sätta sig så det blev att göra på det traditionella viset med "hand and tail".... 

Vi fick en fint bemötande och en superkritik och vår lilla Irma placerade sig som 2:a BT med HP... inte illa för att vara första gången ut i juniorklass. Tyvärr strejkade kameran så det blev inga kort tagna. 

Irmas kritik: 

9 månader , utm. typ. goda prop. välskuret huvud, feminint uttryck och lagom markerat stop. bra nosparti och bett, välplacerade öron , utm. hals och rygg. välkroppad och välvinklad. utm. päls och färg. rör sig bra. trevligt temperament. välvisad. 

När jag kom hem var det 5 förväntande små andra cockrar som ville ha lite uppmärksamhet från sin matte. Så det blev en tur till skogen och gå. När vi väl var där så sprack det upp och solen kom fram. Vi tog oss en extra tur och gick över en kohage. Det skulle vi inte ha gjort... koskit överallt och en dröm för ett gäng glada cockrar... allihop rullade sig och drog öronen i koskit. Jag ville inte ta idem när vi kom fram till bilen för att åka hem. 

Ingen vila när vi kom hem utan det blev till att ställa sig och bada 5 hundar och efter bad blev det både fön, trimning och kloklippning  när jag ändå var i gång. Vid 23-tiden när alla var klara var det bara att gå och lägga sig för att få några timmars sömn innan en ny vecka. 

Ser framemot den här veckan då vi får besök av två av våra valpar. På onsdag kommer Shady, fd Esther från Stockholm för att hälsa på. Skall bli så spännande att få träffa henne och hennes ägare som jag inte sett sedan de hämtade henne som valp. Och på söndag kommer en av Majas valpar, Laban från Strömstad. Skall bli så roligt att träffa alla igen.  En rolig vecka. 

2015-11-27

Tre generationer

SE VCH NO VCH RLD N 
WESTERNER DANCE FOR ME

*MAJA*

SE VCH NO VCH RLD N RLD F
BLANCOCK'S THE ONE AND ONLY

*ROSIE*

BLANCOCK'S JUST THE ONE I WANTED

*IRMA*

Ja vi får väl se i framtiden om lilla Irma också kommer att kamma hem några titlar. 

En regning och uggig dag som den här har jag suttit och tittat på gamla kort. Hittade de här när Rosie blev BIR och Oliver blev BIM på en inofficiell utställning som vi var på för längesedan. Rasdomare Lisbeth Liljeqvist dömde. 

2015-11-24

Vår träning med apportern fortsätter och jag är mer än nöjd med Irmas träning. Har fått riktigt blodad tand för apportering så nu har jag börjat träna Lucas igen. Även Rosie som är rätt så snabbtänkt bara hon får en belöning vid avlämnandet har börjat apportera dummies. Så himla skoj. 

Min lilla Irma <3

2015-11-22

Fantastiskt rolig helg !

I morse gick vi upp tidigt, åt frukost och tog en promenad med de äldsta. Sedan packade jag in Rosie, Lucas och Irma i bilen för att åka på ungundskurs med Irma. Så himla roligt med kurs. Idag har vi tränat på kontakt, inkallning, sitt, sitt kvar, ligg och liggkvar. Det allra roligaste var att vi började med lite apportering. Har testat lite själv hemma med Irma att hon hämtar i vår hall och kommer tilbaka med grejer. Det har funkat bra men på kurs med alla störningar har vi aldrig testat. Så himla roligt det var när hon även där förstod att hon skulle ta dummien och lämna till mig. Det var verkligen en jätte lyckad kurs. 

Så dåligt bildkvalite men en liten Irma som apporterar dummie :)

Efter kursen slut åkte vi vidare till Uddevalla och Svenska Terrierklubben där jag bokat in två spår. Ett år Rosie och ett åt Lucas. Det var två helt fantastiska spår vår domare lagt åt oss. Att vädret var helt perfekt gjorde ju allt så himla skoj. Kallt men solsken och frost i marken. Båda två spårade helt klockrent trots att det precis gått gris i Rosies spår. När vi var på väg tillbaka stod en jägare där på pass för att vänta på grisen. Ja... jag hörde inget skott medans vi var på väg tillbaka så jag vet inte om den klarade sig den här gången. Jätte nöjd över mina två duktiga hundar som idag fick varsitt Hp. 

Rosie och Lucas med sina diplom och Hp rosetter som de
errövrat på Svenska Terrier Klubben.

Väl hemma från kurs och spår bytte jag hundar och tog med mig Molly, Lily och Maja till skogen. Där fick de springa av sig en stund på ängarna och sedan tog jag och körde till spåret som lilla Irma gått igår eftermiddag. Då hade spåret legat i 30 timmar och Maja fick gå samma spår. Det hade jag aldrig gjort med en ny hund men Maja är så rutinerad så hon går på spåret och inte efter där andra hundar gått. Egentligen skall ju ett spår vila i 7 dagar innan man går samma spår som någon annan hund men eftersom det ändå låg där så var det synd att inte gå det. Maja var super duktig och gillar verkligen att gå språ. 

Westerner Dance For Me

Maja

Lördag morgon åkte jag och hundarna iväg till skogen där jag la ett spår åt Irma som fick en liggtid på ca 5 1/2 timme. När jag lagt spåret åkte jag och hundarna till skogen där de fick springa en timme själva på ängarna. Lämnade tre av dem hos min kompis och åkte hem med Irma, Rosie och Molly. Vi skulle få besök av Irmas två norska systrar Inez och My. 

Så himla rolig eftermiddag vi fick ihop. Tjejerna lekte som galningar i flera timmar. Vi trimmade dem och åkte sedan till skogen där de fick testa på spår för första gången. Så jätte duktiga tjejer för att aldrig ha gått spår tidigare så skulle de nog klara anlaget direkt.  De visste precis vad de skulle göra så det var  inga problem att gå spår inte. Men våra cockrar är ju inbygda spårhundar så jag blev inte förvånad att de tyckte att det var så roligt. Hopps att matte och husse fortsätter att träna så kan vi åka och tävla spår ihop framöver. 

Blancock's Just Before Dawn

Inez

Blancock's Just One Love

My


My och Atle, En fin bild på My och en av hennes ägare

När Karianne och Atle med familj åkt hem med sina fina tjejer körde jag vidare med Irma till vårt spår som jag lagt på morgonen. Irma fick leta upp rutan själv och tog den direkt. Sedan spårade hon snabbt och lätt spåret jag lagt 5 timmar tidigare. Hon hade lite för bråttom och missade en återgång, men vad gör det , hon gick på det blodade spåret hela tiden så jag är jätte nöjd över hennes jobb. Nu hoppas jag på snöfritt väder några veckor till så vi får gjort vårt anlagsprov i år. Öppenklass spåren får nog vänta till nästa år. 

Blancock's Just The One I Wanted

Irma

I fredags tog jag ledigt från jobbet på eftermiddagen , hämtade Rosie och Lucas på dagis och åkte vidare mot Väne-Ryr och Svenska Bassetklubben väst. Jag hade bokat in två spår åt mina ungdomar. Tog även med mig min kompis Hannas fina riezen tik Penny som skulle gå sitt första öppenklass spår. Det var lite spännande att se hur hon skulle klara detta. 

Vi började med Penny eftersom hon var helt ny i öppenklass och jag tyckte det var onödigt att hon skulle få ännu längre liggtid på spåret . Penn tog spåret direkt , lite mer tveksam än veckan innan då hon gått anlaget då det var full fräs i spåret. Men hon gick väldigt lugnt och fint i sakta mak över skog och berg för att tillslut hitta sin klöv. Gott att hon fixade sin första etta med mig som förare. Alltid lite oroligt när man går med andras hundar för man vill ju så gärna att det skall gå bra. 

Penny 

Sedan plockade jag ut Roise. Hon fick ett riktigt klurigt spår med sly och helt nyfällda träd. Men inga problem där inte. Hon hoppade över stockar och kröp och under nedfällda träd och gick helt suveränt . Ett första pris med Hp blev hennes resultat. Ett suveränt spårarbete rakt igenom. Sedan var det dax för Lucas. Han fick ett fint spår men med mycket viltstörning. Men han redde ut det utan problem, avvek endast en gång ca 2 meter för att kolla av vart älgen som nyss varit där hade tagit vägen. Lucas spårade så bra så även han fick ett Hp för sitt spår. Så glad över mina duktiga hundar. 

Blancock's The One And Only & Blancock's The First Of Them All

Rosie och Lucas 

2015-11-16

Tänkvärt !

Har fått så fina kort på Ior som bor i Borås med sin husse och  matte. Han är så fin och träffar varje fredag sin morbror Anton som bor hos mattes mamma Marita. Jag är så glad över att två av mina uppfödda hundar bor nästan i samma familj. Marita som äger Anton tränar och tävlar mycket och där har Ior en stor förebild.

Blancock's Just Over The Top

Ior

Blancock's Total Lost

Anton

2015-11-15

I dag har Irma och jag varit iväg på unghundskurs. Så himla roligt, vi har verkligen jobbat bra idag den 1 1/2 timme långa kursen rakt igenom. I dag tränade vi få följamhet, inkallningar och slalom.  Vi fick även göra två uppletande var. Det tycker jag är så himla bra övning. 

Kan jag få Irma till att tycka det är lika kul så är mycket vunnet. I dag blev det helt från början så hon fick se på när vi vallade av vår lilla ruta som inte var mer än ca 5 x 5 m och sedan även se när jag slängde iväg leksaken. Tog henne i koppel och hon började leta direkt och hittade sin leksak. 

På tisdag är det dax för kurs gen men då är det på kvällen och då kör vi inomhus. 

Efter kursen tog min kompis som också är kursledare våra hundar, hennes två golden och jag tog med mig Rosie , Lucas som suttit i bilen och väntat på att kursen skulle ta slut och Irma på en skogsrunda. Irma ville gärna springa med golden tanterna som drog en vända i skogen men hon kände sig nog lite vilsen för hon vände när jag visslade i pipan och kom tillbaka och gick sedan bra med sin mamma och morbror rundan runt istället. 

Fick två fina kort på Theo som bor i Lund. Han är en himla snäll hund och har i helgen varit iväg på en annan kennel och träffat fina valpar. Han tyckte det var jätte skoj att leka med dem. Lite av ryggpälsen åkte av.

Blancock's Just In Time

Theo

2015-11-14

Idag har jag haft med mig Lucas och Rosie på en viltspårstävling. Trots gårdagens och nattens regnande fixade de sina spår galant. Lucas fick ett svårt prov då nästan hela hans spår låg under vatten. Han fick idag en stark etta för sitt spår. Rosie hade en älg i spåret men avvek inte mer än en gång ca 2 meter från spåret och belönades med ett första pris med HP. Så stolt över mina två duktiga spårhundar. 

2015-11-04

Blancock's Just The One I Wanted

Irma, 8 månader idag <3


Så suddigt kort men ett av de bästa uppställda kort jag har på henne. 

Idag fyller Irma och alla hennes 9 syskon 8 månadader. Tiden går fort och jag är så nöjd över alla i hela kullen. Irma är ett busfrö och snart kör vi igång med riktig träning med henne. I morgon är det sista dagen på klicker kursen och på söndag så börjar allvaret och unghundskurs. Ser verkligen framemot att få börja träna med henne. 

2015-11-01

3 generationer  fr. vänster

Blancock's The First Of Them All, Westerner Dance For Me,
Blancock's The One And Only & Blancock's Just The One I Wanted 

Är riktigt stolt över dessa hundar och tycker att de är fantastiska cockrar & 
även lämnat väldigt fina avkommor. 

Vår lilla Irma snart 8 månader gammal

Idag har vi varit ute i skogen och gått. Hundarna har sprunigt fritt och utforskat skogen som var ny för oss. Lucas, Rosie och Maja tog jag med mig. Lilla Irma fick en egen runda där vi tränat inkallning och sitt, sitt - kvar och även ligg. Idag gick det riktigt bra. Får hon bara springa av sig en stund innan så kommer hon gärna tillbaka när jag blåser i pipan. Hon är en väldigt pigg cocker tjej men det kommer att bli ordning även på henne. 

Lily mår bra men får bara vara ute i trädgården ännu men hennes sår ser jätte fint ut och läker bra. Hon tar igen sig och har det bra med pyssel och gos av våra tjejer som varit hemma över helgen. 

2015-10-28

I måndags var Lily och jag till veterinären för att operera bort en ljuvertumör. Nu går hon här hemma med tratt och tar det lugnt. Inga lekar och spring i skogen på två veckor. Men hon mår bra och är pigg och glad som alltid. Om 10 till 12 dagar kan vi ta stygnen. Det verkar inte som om hon har ont för hon hoppar upp i soffan och vill gärna vara i famnen. 

SE VCH RLD N RLD F Blancock's Lily Of The Valley

Lily

Har fått lite information från Rosies barn att allt är bra och att de trivs hos sina familjer. Det känns verkligen bra att jag får kort och information.

Blancock's Just A Fighter

Charlie


Charlie som bor i Charlottenberg har det bra och blir bortskämt av sina ägare och han är en himla fin kille. Snart får jag träffa den här killen och hans ägare igen. 

Blancock's Just In Time

Theo


Theo är nu frisk igen efter sin magoperation då han ätit upp en öppen säkerhetsnål. Han har börjat att träna så smått igen på diverse konster som hans duktiga ägare lär honom. Han är så fin .

Blancock's Just 

Leo


Världens goaste Leo har det helt underbart i Umeå, där han springer på ängarna och lever ett fantastiskt liv med cockerkompisen Theo och hästen Rugge .

2015-10-25

Här i Lysekil har det varit jätte fint höstväder, solen har varit framme men det har blåst en hel del. Har haft med mig hundarna till skogen där de fått springa lösa över ängar, berg och skog. ... och också i en massa ljung och det straffar sig ju eftersom det blev 6 st som jag fått stå och plocka ut pinnar och små små ljungblommor från på eftermiddagarna.  Men när man ser hur glada de är när de får springa som de vill så är det värt det. 

Lily har blivit badad, fönad och trimmad idag för i morgon skall vi åka till veterinären och ta bort en kula i hennes ena ljuver. Det är en liten kula men jag tycker att den växt en del på kort tid så det är lika bra att ta bort den. 

Idag har jag också lagt ett spår åt en kompis som hon gått med sin hund. Så nu är det dax för anlaget.

Irma och Molly har fått vara en tur ensamma till skogs de också båda dagarna. Det är svårt att vara ensam och hålla koll i skogen på 6 hundar samtidigt så därför får jag ta 4 st ena turen och 2 andra turen. Det funkar jätte bra. Fick tagit några kort på Molly och Irma idag igen. Så roligt att se dem ihop. 

Irma träffade också på grisen idag igen och nu är hon framme och vill leka med den. 

Blancock's Just The One I Wanted

Irma

2015-10-22

Tittade igenm lite kort på hundarna och hittade det här fina korten på Lucas när han var 5 månader gammal. Det är hans förra ägare som tagit dem och jag tycker att han är så himla fin. Nu är han 5 år och fortfarande lika fin. Han är verkligen en glad kille som gör allt för lite klapp och kel och jag är så glad att jag kunde få köpa tillbaka honom när han var 18 månader gammal.  Vi har haft 3 1/2 fantastiskt roliga år ihop. 

2015-10-21

Fick kort på Thea och Simon som är Rosies och Lucas syskon,  de bor grannar i Norge. De har det så bra och träffas och leker ihop. Båda har det fantastiskt fint och deras lillmattar och lillhussar har fina kompisar i dem båda. Simon älskar att spela boll med Martin.

Blancock's Tea For Two

Thea

Blancock`s Total Recall

Simon

Hittade också ett kort på fb där både Anton från Maja och Ior från Rosies kullar var med. Både Anton och Ior bor nästan i samma familj. Marita håller igång Anton med lydnad, rallylydnad och viltspår och lille Ior har gått valpkurs. De träffas flera gånger i veckan. Så fina <3

Längst till vänster sitter Anton och längst till höger lille Ior. 

Blancock's Total Lost & Blancock's Just Over The Top

Anton & Ior

2015-10-19

I går hann jag med att vara i skogen två gånger med hundarna och även gå ett spår med Irma. Ett ca 350 m långt spår med en 90 graders vinkel och en liggtid på ca 1 1/2 timme. Hon fixade det galant och jag är så glad över att hon tycker att det är skoj med spår. Nu skall jag försöka få till att åka till skjutbanan och träna henne på skott. 

Tog också med Molly och Irma på en liten skogsrunda och de två har verligen kul i hop. Molly och Irma hör lika dåligt båda två... den ena som är helt döv på riktigt och den andra som har bomull i öronen för tillfället  :) Men efter en stund när de härjat färdigt så kom de båda två på inkallning..... Molly med sina 14,5 år kollar ju titt som tätt upp och ser vart jag tar vägen och Irma vill inte komma bort. Det skiljere nästan 14 år emellan dem men de har funnit varann. 

På eftermiddagen när vi kommit hem från skogen kom Tassa och Kajsa hit och hälsade på. Tassa fick en liten genomgång av pälsen och sedan lekte Irma och hon en stund innan de åkte hem igen. Det är så roligt när mina valpköpare och numera vänner kommer och hälsar på oss. Jag är verkligen lyckligt lottad som fått så fina ägare till mina valpar. Dessutom är det så skoj när valparna får träffa varann och leka av sig lite grann då och då. 

Blancock's Just Because I Am

Tassa

2015-10-17

Idag har vi haft besök av Bengt, Elisabeth och Laban. Så himla skoj när de kommer hit. Vi har ätit buddapest längd, vetekrans och fikat. Dessutom gjorde vi iordning Labans päls. Nu är han fin och kortklippt igen. Lilla Irma fick träffa sin snälle morbror för första gången och hon tyckte han var väldigt snäll. 

På eftermiddagen tog jag med mig hundarna till skogen och alla har sprungit och lekt över ängarna. Så himla gott att de kan vara lösa och kommer när man ropar på dem. Lilla Irma höll sig också i närheten idag och kom direkt jag visslade i pipan. Hon fick idag också träffa en gris på vår promenad. Först var det jätte jätte läskigt men med hjälp av vår klicker och godis så tog hon sig ända fram till staketet och nosade till och med på den. Det var en fantastiskt snäll gris och hon gillade även frolic :) 

Mormor Maja på ängen

2015-10-16

I dag tog jag ledigt från jobbet för att bada och trimma tre av våra hundar. Hinna träna lite och gå promenader. Dessutom så ligger jag efter med tvätten och lite annat hushållsgöromål också, sådant som man måste göra och som görs sent på kvällarna men som jag nu kunde fixa med på dagen. Vår yngst dotter Emma kom hem på kvällen och stannar över helgen. Det känns så bra när man får hem sina barn även om de inte bor så långt bort så får man rå om dem lite extra. 

Lillte Theo i Rosies kull har blivit opererad och går nu med tratt. Våra små bustroll äter ju allt som finns och ibland går det så fort så de vet inte vad de får  i sig. Lille Theo åt upp en öppen säkerhetsnål och sån tur var så såg Theos matte och husse vad han åt upp med följd att de ringde veterinären som gav dem rådet att ge honom mat med sparris och sedan komma in. Det gick bra och Theo är nu opererad med 9 stygn i magen och går med tratt i 14 dagar. Ja våra små är snabba och pigga krabater som hittar på än de ena än det andra. 

Lille Theo

Jag har också och hälsade på Olivers ägare. Det kändes bra att vi fått träffas nu och pratat igenom allt som hände med honom. Vi kommer alla minnas honom och det kommer att ta tid att komma över att han inte längre finns med oss. Oliver råkade ut för en olycka och tyvärr var det på en helg och ett av våra större djursjukhus hade inte resurser just den helgen att göra det som borde göras enlig vår synpunkt. Det är så tragiskt allsammans. Det är svårt att mista någon som man tycker så mycket om och alla våra tankar går till hans familj. Rosie och Oliver träffades ofta och det känns tufft. 

Rosie och Oliver <3

2015-10-12

Ännu en helg har nu snart passerat och vi har hunnit med att både åka och tävla och haft kalas för vår äldsta dotter Frida som fyller 23 år nästa vecka. 

Grattis Frida, snart 23 år 


här är Frida med fadder/kusinbarnet Adam <3

I veckan som gått har jag varit på klubben och tränat 8:ans frestelser två gånger, gått några olika banor och tränat lydnad med Lucas. Irma och jag har också börjat på klickerkurs och det var jätte skoj. Till nästa vecka skall vi ha tänkt ut och tränat in något moment som vi skall visa. Får fundera på vad vi skall göra. 

I dag har vi haft kalas för vår Frida och nästan hela släkten har varit här några timmar. När alla gått hem och barnen åkt tillbaka till Göteborg där båda numera bor tog jag med mig hundarna till skogen. Där har vi gått en promenad och de har sprunigt runt och haft skoj. I morgon börjar älgjakten här så dä är det bäst att hålla sig borta från skogen några veckor framöver. Det får bli lite träning på klubben istället. 

Rosie och Irma

Lucas, Rosie och Maja

I lördags åkte Lucas, Rosie och Irma och jag iväg till Färgelanda BK för att starta Lucas i avancerad klass rally, vår sista tävling för året. Hade gärna sett att vi gjort en godkänd resultat i år men tji fick jag.... Det var inte ens i närheten av ett godkänt resultat men oj vilken bra känsla jag hade , både före och efter vår start. 

Lucas hade full fokus på mig och jag är jätte nöjd över att han inte ens tittade på burken med lever eller nosade på leksaken som låg i 8:ans frestelser. Sedan så gjorde jag flera fel när jag glömde springa mellan de olika momenten. Det var mycket spring och eftersom man springer genom alla moment förutom slalom och 8:ans frestelser så glömde jag totalt bort att fortsätta springa efter dessa moment. - 30 poäng försvann direkt. Sedan efter hoppet råkade jag trampa honom på trassen med följd att han kom för långt ifrån mig till nästa moment som var bort från varann. 

Men den här gången satt högerhandlingen så mycket bättre så det kändes helt ok ändå. Men det var också en väldigt utmandande och svår bana för av 17 tävlande var det bara 4 som fick godkända resultat. Nu får vi träna vidare i vinter och starta rally nästa år igen och försöka ta någon lydnadstävling i år istället. 

2015-10-06

I går var hundarna och jag i skogen med en kompis och hennes hundar. Alla kunde springa lösa och hade roligt ihop. Känns bra att de kan få vara lösa igen efter sommarens uppehåll. I morgon blir det ett bad för vår minsitng som skall börja på klickerkurs på torsdag. 

Fick idag pratat med veterinären som gjort CT röntgen på Lily ochdet visade sig att de kan inte hitta något fel på henne utan allt såg bra ut på röntgen. Att hon lyfter på sitt ben har nog sin förklaring i att hon någon gång i början haft en sträckning och att det var en obehagllig känsla och att hon nu i bara farten lyfter benet lite högre. Så nu är hon i stort sett frisktförklarad. Ja då kan jag släppa detta och fokusera på att träna lite med henne igen, så får vi se vad som händer och sker. 

Fick ett så fantastiskt fint kort på jätte goa Tassa som bor i Munkedal. 

Blancock's Juste Because I Am 

Tassa 

Goe Leo som bor i Umeå har också fasttnat på bild. Han charmar alla tikar i området med sin stora kalufs :) Han har så många fina hundkompisar och lever ett fantastiskt liv på landet med hästar och hundar. 

Blancock's Just Do It

Leo

2015-10-04

7 månader idag <3

Världens goaste Irma

Idag fyller Rosies valpar och Irmas syskon 7 månader. Vart har tiden tagit vägen? Tycker inte det var länge sedan som jag "bodde" i valplådan och fick se dessa små födas. En efter en... trodde aldrg det skulle ta slut eftersom vi sett 2 valpar på ultraljudet och 7 vid röntgen.. och 10 blev det :) Så glad över dem alla ochså glad över att de hamnat hos så fina människor. Stort Grattis alla på Er 7 månaders dag, hoppas ni får extra gos och ben idag. 

I går tränade Irma och  jag lite ringträning och uppställning och det gick riktigt bra. Vi börjar nu få fin kontakt med varann och kvällen avslutades med en promenad i skogen med 6 andra lösa hundar och alla kom på inkallning och höll sig runt om oss. Lite stolt var jag allt då Irma tidigare inte lyssnat på mig när vi varit ute och gått. Kanske poletten börjar falla ner att det är mycket trevlig hos matte som både har godis och leksaker och framförallt verkligen älskar henne :) 

2015-10-01

Ett fint kort på vår äldsta dotter Frida och Lily <3

Ikväll har Lucas och jag varit iväg till Uddevalla BK och tränat ihop med ett gäng väldigt glada tjejer. Det var superkul att få träna ihop med lite fler än alltid bara träna själv. Jag blev riktigt nöjd över våra moment ikväll och som vanligt är kvällsträning bättre för oss än att träna på förmiddagar. Lucas höll sig på höger sidan nästan alla moment som han skulle och jag körde mycket med klickern. 

Flera av tjejerna tränade på fortsättningsklass så vi gick även deras bana som de byggt upp. Jag är verkligen glad att jag träffat på fler likasinnade och kommer att försökta få ihop det och åka och träna med dem ibland. 

Har ikväll fått kort på fine Leo, som jag ofta tänker på och saknar. Han har det underbart hos Sandra i Umeå och nu har Sandra köpt ett hus på landet där hon också kan ha sin häst. Vilken lycka. Stort grattis Sandra till husköpet idag. 

Blancock's Just Do It

* Leo *

Theo som bor i Lund har också hört av sig och skickat några kort på när han åker i sin fina kärra. 

Blancock's Just In Time

* Theo *

2015-09-30

I måndags var Lily och jag på Västra Djursjukhuset där Lily genomgick en CT - röntgen. Hon har en längre tid lyft ett bakben högre än de andra och vi kan inte komma tillrätta med detta trots massage, akupunktur, simmning, vila eller träning. Vi har nu testat allt. Medicinering och ingen medicinering och det ser likadant ut vad vi än gör. 

Ont har hon inte men det ser så konstigt ut när hon lyfter detta ben så nu får vi svar om en vecka om veterinären kan komma på vad det är. Pigg och glad är hon vilketfall som helst och det går ingen nöd på henne men jag skulle ju så gärna vilja fortsätta att tävla med henne ett tag till eftersom hon är en sådan arbetsvillig hund och verkligen älskar att träna och tävla. 

Blancock's Lily Of The Valley

* Lily *

I lördags var  Lucas och jag var iväg och tävlade rallylydnad avancerad klass på Eds brukshundklubb. Det var första gången som jag avbröt en rallylydnadstävling. Hua.. så dåligt det gick på appellplan. Lucas gick fint fram till 4:e skylten , efter den blev det högerhandling och då blev han jätte okoncentrerad, tror inte att en enda skylt undkom hans nosningar. Han försökte ta sig runt och över på vänster sida igen och inne i frestelsen så dök han på burken med godis , nosade på leksaken och gick inte att få kontakt med. Nä.. där räckte det för mig och vi tackade för oss trots att det bara var 4 moment kvar. Men det kändes rätt att gå därifrån och in i honnörs rutan som han klarade galant. Det var ligg på vänster sida och det gjorde han utmärkt. Jaja.. någon gång skall man avbryta en tävling också. Men han var jätte glad och go och vi får försökta träna mer med skyltar på plan och inte bara ha dem liggande på marken. 

På söndag var det ett strålande fint väder och Pelle och jag tog våra mc och körde till Inez och My och deras fantastiskt trevliga ägare. Så himla glad jag är över att ha fått så goa vänner. Valparna har det fantastiskt och även om de mestadels bor i Norge så är de i Sverige rätt så mycket så att vi kan träffas. Inez och My är så himla fina och två veckor innan hade de varit på Dogvill i Oslo och blivit trimmade av Kari Haave. 

Två av "våra" valpar 

Inez och My

Blancock's Just Before Dawn

* Inez *

Blancock's Just One Love

* My *

2015-09-24

Lucas

I eftermiddag har jag varit iväg och tränat en liten stund med Lucas på brukdshundklubben. Vilken härlig attityd han hade på apellplan ikväll. Det är skillnad på att träna på kvällstid istället för på förmiddagarna. Lucas gick otroligt fint fot vid min sida så jag blev riktigt förvånad. Ja vi får försöka träna en gång till i morgon inför lördagens rally tävling i Ed på lördagen. Har anmält mig till avancerad klass igen och hoppas att vi kan komma iväg. Jag får hoppas på att få någon hundvakt till de andra som inte skall med och tävla. Det återstår att se. 

Irma 

Irma har blivit så lik sin mamma <3

Idag har jag också fått träffa Inez och My igen. Så fina dessa två tjejer är och så himla snälla och goa. De är precis lika vilda och galna som de andra som jag träffat. Inez och My är på pensionatet där jag har mina på dagis då deras ägare är bortresta några dagar. Jag fick tillfälle att greja lite med dem och försökte få dem till att stå still i 5 sekunder så vi kunde ta några nya ståkort på dem men det var näst intill omöjligt. De hade så mycket spring i benen och ville hellre leka med Irma. Det känns så bra och de är så goa kompisar. Tycker det är fantastiskt roligt att vi har tillgång till att träffa flera av syskonen så att de får umgås och inte glömmer av varann. 

Blancock's Just Before Dawn

Inez

 

Blancock's Just One Love

My

2015-09-21

Tre syskon

Charlie (fortfarande otrimmad), Morris och Irma

Ännu en vecka har gått och i helgen hade vi så jätte trevlig besök av Nadja och Kenneth från Charlottenberg och deras underbare Charlie och Hanna med sina fantastiskt trevliga och snälla döttrar från Onsala som var här med Morris och hälsade på. Vi fick till det så att alla kom samma tid så att vi kunde träffas allihop. Så jätte skoj och så fina valparna har blivit. De hade en hel del päls så det tog några timmar att få bort den och fram kom två underbart fina hundar. 

Vår lilla Irma <3

Morris och Charlie fann varann direkt och det var så roligt att se att de kände igen varann. De var så goa och kom så bra överens. Lilla Irma var totalt slut efter att de åkt hem igen då hon först lekte med Charlie medans Morris stod på trimbordet och sedan med Morris när Charlie var på trimbordet. Hon sov som en stock hela natten. 

Charlie och Morris <3

Morris små mattar tränar en massa trix med honom så han kunde rulla runt, göra high five, sitt och ligg. De pysslar om honom och går även hem på middagesrasten för att ta hand om Morris. 

Blancock's Just For Fun

Morris

Blancock's Just A Fighter

Charlie

En otrimmad Charlie :)

Charlie började sin valpkurs på söndagen och det hade gått bra har jag fått informationn om. Är så glad över att ha fått så fina vänner i mina valpköpare och att de vill komma hit och hälsa på oss då och då så jag får föja dem. 

Irma och jag hade avslutning på vår valpkurs på söndagen, så fort 6 kurstillfällen har gått. Vi hade en jätte trevlig dag på www.dinhundskola.se , Irma gjorde alla övningar som hon skulle och kom även på alla inkallningar som vi gjorde. Det roligast var att vi började att shejpa in våra valpar. Vi fick var sin balja som valparna fick bekanta sig med för att sedan innan vi åkte hem gått upp och ställt sig på. Nästa steg är att försöka få dem att flytta tassarna så att de rör sig runt baljan fast med tassarna på baljan. Jag testade lite på kvällen och Irma tog två steg med bakbenen åt vänster. Så duktig. Ja nu har vi anmält oss till unghundskurs som börjar i November så nu gäller det att träna lite av varje. 


Några av kursdeltagarna, alla kunde inte komma ...

Irma testar att stå på burken..

Här står fina och goa Tassa som går samma kurs som vi

Tassa med sin ägare Kajsa

2015-09-17

Spårhelg

I helgen var Rosie, Lucas och jag iväg och tävlade spår i Väne-Ryr. Två fina spår var lagda och hundarna var super duktiga. Lucas ångade på så jag fick hålla igen i linan medans Rosie tog det lugnt och fint. Båda två spårade så bra så de blev belönade med varsitt HP av sina respektive domare. Tycker verkligen att de var väl värda sina HP för de var så spårnoga båda två. Det var ett väldigt bra spårväder och fina marker så jag är jätte nöjd över syskonen. 

Väl hemma så var de alla andra hundar som väntade på att få hitta på något. Lilla Irma håller jag på att träna ligg och sitt med och hon verkar fatta mer och mer. Hon är verkligen en go liten hund. 

Irma river sönder Pelles mc- tidningar

Det blev också bad, fön och lite trimm på lillskruttan i helgen. Hon är en dröm att hålla på med. Sitter snällt i badkaret och står eller ligger fint på trimmbordet. 

Har också fått rapporter från Theos matte och husse i Lund. Allt går bra och han är en riktig myspropp. 

Blancock's Just In Time

Theo

2015-09-10

Dagarna går och det är fullt upp. Lucas är fortfarande på kollo men vi träffas varje dag. Nu har vi kunnat träna lite grann utan att han måste nosa på mig hela tiden. Jag hoppas vi skall kunna träna en del i helgen och veckan som kommer. Nästa helg skall vi iväg och tävla rally avanceerad klass igen. 

I eftermiddag har jag haft med mig mina 5 tjejer på ängarna som de fått springa på. Nyslagen halm rullade de sig gärna i. 

Våra små valpar har fyllt 6 månader, tiden går fort och Iram växer och är nu nästan lika hög som sin mamma. Hon är fortsatt väldigt busig men har börjat lyssna på sitt namn. Nu kan hon springa lös på ängarna med övriga hundar utan att dra iväg och kommer när jag visslar i piipan eller kallar in henne. Hoppas att det forsätter så.

I helgen åkte Pelle och jag en tur till Norge på lillsemester. Det blev tre fina dagar i Lindesnes, Kristiansand, Arendal och Kragerö. Fantastiska Norge bjöd på strålande mc väder och god mat. 

Fick ett sådant himla fint kort på Johanna och Theo i Lund så jag måste bara lägga ut det här. Theo har blivit en riktig myspropp och ligger gärna i famnen och gosar. 

2015-08-31

Ett litet kort på tre generationer fr. vänster

Irma, Blancock's Just The One I Wanted
Rosie, SE VCH NO VCH RLD N RLD F Blancock's The One And Only
Maja, SE VCH NO VCH RLD N Westerner Dance For Me

I går förmiddag var lilla Irma och jag på valpkurs. Det var vår tredje gång som vi var där och hon skötte sig utmärkt. Vi tränade på att sitta och sitta kvar. ligg och ligga kvar. Några inklallningar gjorde vi och jag körde med pipa och Irma kom direkt vid två blås. Tycker att hon är duktig för att inte ha gjort så mycket. 

När vi kom hem var hon trött och Pelle hade varit ute och gått en långrunda med de andra så vi kunde ta oss en mc sväng bortåt Hunnebostrand och gjorde ett besök på Bella gästis och åt pizza. Det blev en fin tur. 19 grader varmt och alldeles lagom att åka mc i. Det märks att sommaren snart är slut , det var inte många sommargäster kvar. 

På eftermiddagen åkte och jag hämtade Lucas och gick ett spår som jag la i går kväll. Han gick inte speciellt bra utan hade nog tankarna på sin löpande syster. 

Irmas utställnings debut förra helgen gick ju rätt bra så här kommer hennes kritik. 

5 1/2 månad, lite för tjock tik, hjärligt huvud, bra uttryck, korrekt bett, utm. hals, en aning framskjuten sluldra, bra överlinje, välvinklad bak, bra kropp för åldern, bra rörelser för åldern, bra päls och temperament. Domare: Hansen Jens Martin. 

2015-08-30

Tog ledigt i torsdags och fredags för att vara hemma och renovera två sovrum som nu är målade, tapetserade och även nya golvmattor inlagda i. Det är många år sedan som vi tapetserade om där och golven har blivit slitna med åren så nu är det fixat. Riktigt nöjd över hur det blivit men några små saker återstår som jag håller på med. 

På fredagen la jag två korta spår åt Irma på ca 200 m med varsin 90 graders vinkel, men hon hade inga problem med varken att hitta starten eller ta vinkeln. Jag tror hon kommer att bli en fantastiskt bra spårhund om hon fortsätter jobba som hon gör. Hon blev så trött så hon sov i flera timmar efter sina spår. 

Irma är en super pigg och busig valp och jag har aldrig haft en sådan vild valp som är så självsäker och hittar på bus. Så valpkursen vi går på behövs sannerligen. Vi har aldrig haft en hund som varit på borden men rätt som det är så hittar vi vår Irma ståendes på borden i färd med att leta upp något som kan vara intressant, det kan vara fjärrkontrollen, ipaden eller en smörgås. 

Hittils har en padda gått i bitar då hon fått tag på en av dem som låg på ett bord och apporterat så fint. Nu ligger nästan allt vi hittar på höga avstånd där hon har svårt att komma åt dem. Man kan ju inte passa på henne precis hela tiden. Men hon är verkligen en go hund så vi har lite övereseende med hennes hyss. 

En annan som är väldigt trött är Rosie som fn är i höglöp så Lucas har åkt på kollo några dagar så det blir lugn och ro för alla inblandade och jag kan känna mig säker på att inga "olyckor" sker här hemma. Försöker att träna lite med honom lite varje dag ändå eftersom jag hälsar på honom men det är näst intill omöjligt att träna eftersom han känner av Rosie på mina kläder. Det är mest ett nosande över hela mig och koncentrationen är svår. 

Spåren som Irma gick på fredag förmiddag fick goa gamlingen Molly gå på lördag kväll. Så pigg och glad hon blev över att få gå spår. Inga problem för vår veteran att gå spår inte. Även om hon är helt döv nu så är luktsinnet inget fel på. 

 

I går eftermiddag hade vi fint besök av Elisbeth, Bengt och Laban. Det är alltid lika roligt när de är här och med åren har det blivit som om vi är nära släkt. Laban har det fantastiskt och är med vart familjen än åker. Han är en van husbilsåkare och har varit i många olika länder nu. 

Har också fått lite kort och rapporter från både My, Inez och Shady. Alla är pigga, glada och vädligt framåt. Orädda och nyfikna och har inga problem med att skapa nya kontakter. Är verkligen glad över att höra ifrån mina valpköpare. 

Blancock's Just One Love & Blancockk's Just Before Dawn

My och Inez

två fina tjejer som bor i Norge. Snart träffas vi igen och då skall vi börja träna spår med tjejerna :)

 

Blancock's Just Like That

Shady 

Shady bor i Stockholm där finns det en hel del hundgårdar som hon får tträffa många snälla hundar. Hon är supersocial och är med familjen överallt. 

2015-08-27

Var rädda om varann <3

2015-08-25

När jag nu skriver det här inlägger rinner tårarna och jag är darrig på händerna. 

SE VCH Blancock's Tears Don't Help

Oliver

Fick det fruktansvärda beskedet att vår fina, goa, rara och snälle Oliver inte längre finns i livet. Det finns inte ord vad jag känner och alla mina tankar går till hans helt underbara familj som verkligen älskat honom och tagit hand om honom på det allra bästa sätt man kan önska. Det är så obegripligt och orättvist att en sådan ung hund inte längre finns med oss. 

Oliver insjuknade hastigt i fredags kväll och på veternärens inrådan så tog familjen det svåra och tunga beslutet att förkorta hans lidande. 

Älskade Oliver , glömmer dig aldrig <3

2015-08-23

Blancock's Just Because I Am

Tassa 

Jag har tagit några nya kort på fina Tassa som bor hos min kompis Kajsa i Munkedal. Vilken härlig och fin tjej hon är. Lika pigg, glad och galen som vår egen lilla Irma. Lyssnar inte på matte utan har ett självförtroende utan dess like. Vi har att jobba med både Kajsa och jag med våra vilda tjejer. 

2015-08-22

Irma har gjort debut i utställningsringen 5,5 månad gammal. 

Blancock's Just The One I Wanted 

Hela fredagen gick åt till att fixa iordning Rosie, Lucas och Irma inför helgens utsätllningar. Jag tog fram tältet som skulle med och fick inte ihop det. Blev rätt så irriterad när pinnarna snodde sig omvartannat och inte gick att räta ut. Tog kort och skickade till Pelle som är på Kebbenekajse och vandrar men det gick ju inte att få någon rätsida på tältet när man såg det på bilder. Men en av Pelles kompisar kom hem till oss och hjälpte mig när kl. var närmare 23.00 på kvällen. Då hade jag bestämt mig för att strunda i utställningen. Inte bara på grund av tältet utan för att Rosie är inne i löp och Lucas är lite galen efter henne och lilla Irma har inte lärt sig att stå och trava ordentligt ännu så jag kände mig inte helt förberedd. 

Men när vi var klarvakna redan vid 6 så tänkte jag att .. - vi åker ändå så det blev lite stressigt att slänga ner allt i bilen och borsta på hundarna och sedan iväg. När klockan var 08:40 var vi strax innan Uddevalla och Irma skulle in i ringen kl. 09:00. Jag hade heller inte fått mina nummerlappar för de var skickade till någon i Allingsås av misstag. Men det blev en tur till sekretariatet innan vi kom in och jag hade sådan tur att jag träffade på en granne som hjälpte mig att hålla hundarna medans jag fick komma in i ringen. 

Det var 11 små söta tikvalpar i klassen från 4 till 6 månader. Några såg ut som redan färdiga vuxna cockrar i pälsen, trimmade och iordning. Själv har jag inte ryckt Irmas huvud ännu då det inte släppt och vi väntar ut den. Men hon såg lite vildvuxen ut om man gemförde av flera andra små fina valpar. Hopp och skutt i ringen blev det som jag trodde och Irma ville hemskt gärna leka med den valp som stod efter oss. Näsan i backen och sedan bar det iväg... ja här tror jag mig ha min nya spårhund iallafall :)

Men tydligen gillade domaren henne för vår lilla gumma blev placerad 4 av 11 valpar och  med en super fin kritik. Lite tjock tyckte domaren att hon var och det får jag hålla med om , men hon var inte den enda av mina hundar som fick det på sin kritik idag. Mamma Rosie fick en underbar kritik men också med att hon för dagen var i för högt hull , men annars fick hon en strålande kritik och att hon hade ett underbart temperament. Det är det viktigaste av allt tycker jag. Även Lucas fick det i sin kritik men annars var han inte alls domarens favorit idag. 

I morgon är vi anmälda till Backamo i Ljungskile men jag tror vi hoppar över det och åker på Irmas valpkurs i stället. Hundarna trivs inte att springa runt i ringen i 27 gradig värme och lillan behöver lära sig lite nya saker i livet. 

Vi är iallafall nöjda över dagen och Irma som jag oroat mig mest över hur hon skulle sköta sig gjorde det utmärkt så vi är nöjda med dagen. 

2015-08-20

Blancock's Just In Time

Theo

Har fått fina kort på Theo som bor i Lund. Han åker båt, simmar och badar och tränar på trix som hans ägare Johanna och John lär honom. En riktig duktig kille. 

2015-08-19

Marita och Anton har tävlat rally DM

Marita och Anton har varit iväg och tävlat DM i rallylydnad. De försvarade sin titel från förra året hon kom på en hedrande 2:a plats. Så bra jobbat och jag är så stolt över Er. 

2015-08-17

Fick ett fint kort på Lucas och mig när vi tävlade rally i lördags på Uddevalla Bk. Tack Anna Wedin Andersson för det :)

Lucas och jag på skylt 8. sitt - sväng vänster - sitt

Idag har jag fått hjälp med att fota Irma igen. Nu är lillan 5,5 månad och börjar lära sig det här med att stå still lite längre. Kräver inte så mycket av henne ännu för jag vill att hon skall tycka det är skoj. Vi får se om det blir någon debut på SSRk i helgen eller ej. 

Ett uppställningskort på Lucas också blev det..

Efter uppställningsträningen åkte vi till ängarna där hundarna fick springa av sig en stund innan vi körde hem och badade Lily som verkligen behövde bli både badad, fönad och borstad. Det var ett tag sedan hon fick sig ett riktigt bad och inte bara ett bad i havet. 

De blå gräver efter nåt ....

Har också fått kort på en fin Leo som åker båt, badar och simmar och har det helt fantastiskt i Umeå. Här sitter han och ser på båtarna som går förbi.

Blancock's Just Do It

Leo

2015-08-16

Lucas tävlar avancerad klass rally på Uddevalla Bk

I helgen har Lucas och jag varit iväg på Uddevalla Bk och tävlat rally avancerad klass. Så nära ett godkännt resultat men inte den här gången  heller. 67 poäng kammade vi hem i stekande sol och med en otroligt ofokuserad hund som inte hade matte i huvudet iallafall. Efter 4:e momentet som blev högerhandling och därefter 8:ans frestelser så tappade han helt fokus på mig. Leverbitarna i burken var betydligt mera intressanta än matte. Nos på skyltar och nos i honnören gjorde att det inte blev godkänt den här gången. Men vi deppar inte för det utan tar nya tag till nästa tävling. Kanske kan vi vara lite mer förberedda till nästa start. Konstigt nog så gick banan betydligt bättre på hemmaplan idag än den gjorde i går på tävling :/

I dag har lilla skurttan Irma och jag varit på din hundskola och varit med på valpkurs. Så skoj och så lärorikt. Där fick vi också träffa Irmas storasyster Tassa, fd Iris. Så skoj, tjejerna kände ingen varann direkt och fann varann. Vi har inte träffat Tassa på flera veckor så det var verkligen jätte skoj att träffa både henne och Kajsa som äger henne. 

Älskar verkligen " mina " fd valpar <3

Vi försökte fota tjejerna men det var lättare sagt än gjort. Vi gjorde iallafall ett försök och får göra ett nytt nästa söndag då vi träffas igen. 

Tassa & Irma

 Blancock's Juste Because I Am

Tassa 

Jag har också fått kort på Simon från Maja kullen och även på Charlie från Rosie kullen. Jag blir så fantastiskt glad när jag får kort på "mina " valpar. Stort tack till Er alla. Det betyder jätte mycket att höra ifrån Er och få träffa Er då och då. 

Blancock's Total Recall

Simon

Simon och Martin har de bra. De bor i Norge

Blancock's Just A Fighter 

Charlie

2015-08-13

Blancock's Juste Because I Am

Tassa 

Till söndag får jag träffa den här båtvana tjejen. Den första valpen i kullen.

2015-08-11

I dag har jag varit en sväng på brukshundklubben och kört några moment ur avancerad klass rally. De moment vi gjorde Lucas och jag är jag jätte nöjd över. Vi tog oss också igenom lydnadsklass I förutom hoppet. La även en platsläggning på 50 meter och en liggtid på 4 minuter. Det gick bra men vi hade heller ingen störning på plan av andra hundar. Hoppas att vi kan få träna lite störning snart. Nu känns det som om vi är på gång för lite träning. Nästa vecka har jag några dagar ledigt och då skall vi ta oss några fler turer till klubben. 

Några nya kort på min lilla Irma som växer och frodas. Hon har nu börjat på dagis ihop med sin mamma och morbror och det går jätte bra. Irma har fått så många nya lekkompisar på dagiset, både stora som små. 

Blancock's Just The One I Wanted

Irma

2015-08-10

Har också fått ett fräckt kort på Shady, föredetta Esther som bor i Stockholm. Hon älskar att bada och är en tuff och framåt tjej.

Blancock's Just Like That

Shady

2015-08-09

Jag har fått så himla fina kort på Ior som bor i Borås hos Daniel och Mariek. Han är en jätte fin kille som också har börjat träna viltspår. Jag hoppas att de fortsätter med det. Alla som känner mig vet ju att jag verkligen brinner för det här med viltspår och tycker att det är så himla skoj. Hundarna uppskattar det också och vill man träna spår så hjälper jag gärna till för att få igång mina valpköpare. 

Blancock's Just Over The Top

Ior

2015-08-04

Rosie och Miguels valpar har blivit 5 månader. Tiden går fort och jag är fortfarande lika nöjd över dem allihop. Tack till alla mina super fina och bra valpköpare som uppdaterar mig titt som tätt med både kort och information om hur det går. Jag är verkligen lyckligt lottad som fått så fina valpköpare till alla mina valpar och även fått så många nya fina vänner. Tusen tack. 

2015-07-31

Blancock's The First Of Them All

Lucas

Sista dagen på vår semester och då passade vi på att gå två spår med Roise och Lucas i Vänersborg. Dagens domare var både Roger och Inger Skoglund. Jag hade även med mig lilla Irma som visade stort intresse för klövarna i påsen som jag köpte för träning. Rosie och Lucas spårade fantastiskt fint och med tanke på att de inte gått spår sedan i december är jag mycket stolt över deras första pris. Hade jag tagit ner tempot på Lucas lite grann så hade han fått ett HP men han visade sådan glädje i spåret och jag ville inte störa honom genom att hålla emot för mycket. Rosie fick viltstörning av älg och gick i från spåret  men kom strax tillbaka och där försvann även hennes HP. 

Lucas, Rosie och Irma

I går hade vi jätte trevligt besök av Charlie , Blancock*s Just A Fighter och hans ägare Nadja. Så himla skoj att träffas igen. Charlie har vi inte träffats sedan han flyttade när han var 8 veckor och nu var det dax för lite frisering. Vilken go kille han är, lite lugnare i början när han fick träffa sin syster än de andra syskonen som varit här. Men det tog inte lång stund innan han och Irma fann varann. 

Blancock's Just A Figheter

Charlie

Nadja hade bakat jätte goda blåbärsmuffins som vi tog till kaffet efter trimmningen och fotograferingen. Tack snälla för dem. 

2015-07-29

En liten Irma 

Oj Oj, vad dålig jag är nu med att uppdatera min sida. Men tiden den bara springer iväg och jag har haft fullt upp. Är nu inne på min tredje semester vecka och börjar jobba på måndag igen. Vart har tiden tagit vägen?? 

Jag som skulle göra så himla mycket har inte hunnit med alls det jag tänkte mig. Träningen med Lucas har det i stort sett inte blivit något av. Några dagar i veckan har vi tränat men inte alls så som jag hade bestämt mig för. 

Däremot försöker jag träna med lilla Irma och nu äntligen tror jag att hon vet vad hon heter. 

Irma och jag har varit iväg några gånger hos min kompis Susanne där vi hälsat på hennes golden och tränat lite godissök. Vi skall nu gå valpkurs om 14 dagar hos Susanne, det ser vi fram emot. 

Några dagars mc körning med maken i Norge och ca 160 mil på våra mc har det blivit. Norge är fantastiskt vackert och vi kommer att köra där igen. Vi tog oss en tur till Lillehammar, Trollstigen och Geiranger innan vi körde hemåt igen. Det var kontraster på vädret. I Hemsedal var det 5 grader på 1137 m höjd och i Oslo var det 23 grader några timmar senare. 

På vägen blev det ett stopp hos Elisabeth och Bengt i Strömstad som äger Laban från Maja-Ecco kullen, där vi fick sträcka på benen och fick mat och kaffa. Tusen tack för det.

Blancock's Talk About It

Laban

I går fick Irma testa på viltspår för första gångenn i sitt liv. Ett 10 m långt spår utan liggtid såklart. Hon fick sitta och titta på när jag la det och blev genast intresserad och spårade så fint fram till klöven. Det bådar ju gott inför framtiden och jag hoppas hon brås på sin duktiga mamma. 

Blancock's Just The One I Wanted

Irma

Irma, min blivande viltspårshund


Uppsparken 


Spårar fint 


Hittade klöven 

Lek med mamma 

Efter spåret och lite lek med sin mamma på ängarna så tog hon igen sig en liten stund , annars så är det inte långa stunder som hon vilar nu förtiden. 

De två fina och goa systrarna My och Inez har varit här och hälsat på. Lekt med sin mamma och sin syster Irma. De är så himla fina och trevliga och de hade många roliga timmar ihop med Irma. Så skoj att ha dem här om än bara för några timmar. Inez och My bor med en underbar familj som älskar dem. Jag passade på att bada, föna och trimma på tjejerna lite grann när de var här. De är verkligen jätte snälla och trevliga valpar. Här står de uppställda för andra gången i sitt liv och gjorde det riktigt bra. Lilla My som var så liten när hon föddes och fick lite tillägg har vuxit upp och blivit lika stor som sina två systrar. 

Blancock's Just Before Dawn

Inez 

Blancock's Just The One

My

Och så ett  kort på en nytrimmad liten mormor Maja

2015-07-13

Första dagen på min tre veckor långa semester började riktigt bra med att vi fått träffa Morris, fd Hugo med familj igen , första gången efter att han flyttat ifrån oss. Vilken härlig kille det blivit av honom. så himla go och så social. Hugo och Irma lekte en timme innan vi tog och friserade lill killen det lilla man kan göra nu när de är 4 månader gamla. Klippte tassar, rakade hals och öron. Han somnade gott på trimbordet. När vi var klara fick Morris och Irma leka en liten stund innan det var dax att åka ifrån oss igen. 

Jag är så nöjd över Rosie och Miguels valpar, än så länge har de utvecklats precis som jag önskat mig. Glada , sociala svansviftande cockrar som gillar både små som stora, både när det gäller barn och hundar. Morris lever ett fantastiskt fint liv hos sina ägare och har det så bra där små tjejerna pysslar om honom på allra bästa sätt. 

Blancock's Just For Fun 

Morris

Nu har jag träffat flera av valparna och kan inte annat än säga att jag är så glad över Er alla och valparna har det så bra. Tack till Er alla som tar så väl hand om Era valpar och verkligen älskar dem. 

2015-07-12

I går var jag och hälsade på My och Inez som bor i Norge. Så himla skoj att få träffa dem igen. De har det helt fantastiskt och så underbart. Jag blev så rörd över att få träffa syskonen igen och se hur de har det. Bättre än så här kunde de inte få det. Inez var så lik Irma i både sätt och utseende och hon blev så himla glad över att få träffa sin mamma igen. Det var så skoj att se. Rosie fann sig i det mesta och de hade så roligt de timmarna som vi var där. Ingen skall säga att inte mor och barn känner igen varann utan de har ett band emellan sig iallafall några månader efter att de flyttat ifrån varann. 

Hänger ni med ?

Familje bild 

My, Inez, Irma och Rosie

My, Inez & Irma

Irma

Inez

My

2015-07-10

Stort grattis på Er 5-års dag  Rosie & Luca med syskon <3

Grattis önskar vi alla i Maja - Ecco kullen som idag den 10 Juli fyllt hela 5 år. Tänk vad tiden går och så mycket skoj vi har med våra hundar. Den här kullen är jag så himla stolt och glad över och tycker att vi fick ut det bästa från både mor och far. Hoppas ni alla fick en fin födelsedag. 

2015-07-06

Nu var det några dagar sedan som jag uppdaterade. Men allt flyter på här hemma. Irma är vaken mer och mer och får hänga med oss både till stan och till havet. Hon är riktigt duktig på att simma och följer sin mamma. Hon är orädd för det mesta och det är både för och nackdelar med det. Hon gillar att ta sig sina egan turer i skogen när vi är där och lyssnar inte alls så bra som Rosie gjorde som liten. Så jag har att träna på. 

Irma är duktig på att bära på saker 

I veckan har jag också varit iväg med Lily hos Emelie Cajsdotter där hon har fått massage och akupunktur. Emelie är en tjej som jag träffade för många år sedan och som jag tycker är väldigt duktig på djur. Lily har i över ett  halvår dragits med att en muskel fick stryck efter en skogspromenad och där det hände något med ena bakbensmuskeln. Vi har varit och röntgat hela henne, vilat och tränat men inget  har hjälpt och nu har det mer satt sig i huvudet på henne att hon inte vågar trampa helt ner med sin tass utan skuttar istället. Får se om det här hjälper. 

Har också varit till Smögen och träffa Theo som var där med sin matte och husse och hälsade på en släktning. Så himla skoj det var. Irma och Theo lekte med varann en stund och jag fick ocskå gosa lite grann innan vi tog och klippte tassar och rakade hals och öron. Sicken go hund han är och så många fina trix hans ägare har lärt honom. 

Blancock's Just In Time

* Theo *

2015-06-28

Irma 

I natt var första natten som Irma fick sova utan sin bror. Hon sov som en stock fram till kl. var ca 04.15 och då fick vi gå ut en sväng innan vi gick in och la oss igen. Men redan kl. 05.00 vaknade Molly som prompt ville ha sin mat. Det var bara att stiga upp och ge hundarna mat, släppa ut dem fem minuter och sedan gick vi och la oss igen och sov till kl. var åtta. 

Åt lite frukost och tog sedan med mig Rosie, Lucas, Maja och Irma till skogen. där har de fått springa på en äng och roa sig en stund. När vi kom hem fick vi besök av Pelles bror och fru så det blev lite fika och några timmars prat. 

Vi åt middag och sedan hade jag bestämt att åka och hälsa på en kompis som har golden. Irma, Rosie och Lucas fick följa med. Irma fick där träffa världens snällaste Chille som tog hand om henne på bästa sätt för att en liten valp som bara träffat cocker förut skulle få de bästa förutsättningarna för framtida hundar. Det kom en liten gråhundsvalp också för att hälsa på. Han var lite tuffare och ville leka på ett  helt annat sätt än vad Irma är van vid så det var lite läskigt i början. Men gick snabbt över. 

När vi kom hem några timmar senare var Irma trött så hon gick och la sig och då passade jag på att ta med alla andra hundar och packade in dem i bilen och körde till skogen där vi gått en timme. Pelle var på väg hem från en mc tur så hon blev ensam hemma ca 15 minuter. Det hade gått jätte bra, Irma höjde bara på huvudet när Pelle kom in så hon hade sovit själv en kvart. Alltid något. 

 Alla stora hundar var med och Molly som inte varit i skogen på länge  tyckte det var så roligt att få springa på ängarna igen. Alla hundar behöver få röra sig fritt inemellan. 

2015-06-27

Blancock's Just Do It

Leo

Sista bilden på mamma Rosie och Leo ihop innan avfärd ...

Här ligger Leo i buren bredvid sin "nye" storebror Theo

Så kom då dagen då Leo hittade sitt bästa hem. Leo har börjat sin resa mot sitt nya hem 103 mil ifrån oss till Sandra och Theo i Umeå. Det kändes i hjärtat både att låta honom flytta men också att jag verkligen har fått en fin och sann vän i Sandra som har samma värderingar och djurtänk som jag själv. Leo kommer att få ett super fint hem med Sandra och den äldre herren Theo som kommer från en uppfödare som jag känner sedan tidigare och fått rekommendationer ifrån. 

Sandra och jag har haft mailkontakt i några veckor nu och igår kväll så kom hon då äntligen hit så vi fick träffa varann och hon fick träffa Leo. Det blev kärlek vid första ögonkastet och det kändes så rätt samtidigt som det vart svårt att skiljas ifrån Leo som vi nu haft i 16 veckor och som jag näst intill ställt in mig på att behålla. Men alla hundarna kräver sitt och det är frågan om kvalitets tid för alla. Nu kommer Leo att få tillbringa mycket av sitt liv i stallet då Sandra har häst och snart ännu en  häst till. Jag önskar all lycka i världen till dem och hoppas att vi kanske ses redan i sommar då Sandra blev så förtjust i Lysekil. 

Det var lite tungt för mig några timmar efter Leo åkt men våra andra 6 hundar krävde lite sysselsättning och lite gos så det var bara till att ta tag idet. Irma och Rosie fick leka en stund i trädgården och sedan blev det bad och fön för lillskruttan som sedan åt sin mat och gick och la sig för att sova. 

Rosie och Irma, nu är det bara Irma kvar och nu börjar en ny tid i hennes liv.

2015-06-26

Fick igår två så himla fina kort på Theo från Johanna och John som bor i Lund med honom. Han har det helt underbart, får följa med vissa dagar till jobbet där Johanna jobbar och där finns även en rottis som han nu lärt känna och tycker så mycket om. Han kan redan sitt, vacker tass och går fint i kopplet. Är så glad att få kort och rapporter från Johanna och John. Tusen tack. 

Theo

Blancock's Just In Time

2015-06-25

Idag har vi haft fint väder och ca 17 grader, men var är sommaren ?? Det blåser mycket men regnar iallafall inte så det är ett perfekt väder för hundarna. I eftermiddag har de stora och jag varit ute och gått en riktigt lång runda. När vi kom hem så åkte jag till posten och hämtade ut ett paket med två nya hundsängar som jag köpt. Får kolla om de gillar dem för då får jag köpa fler. 

De små valparna har varit trötta på förmiddagen och sov i flera timmar. Men ikväll har de härjat runt med sin mamma i trädgården och lekt. Rosie gillar verkligen att umgås med sina valpar och de är så fina ihop. 

Syskonen bus <3

Irma

Leo

Rosie och Irma

Pelle och Leo

Leo

 

2015-06-24

Efter jobbet har jag och hundarna varit iväg på en långpromenad. Vi gick över berget och de har fått springa lite fritt. Känns som om vi måste ta oss till skogen och  hitta på något snart. Men om två veckor går vi på semester och då skall jag hinna med allt som jag inte hinner nu. När vi kom hem blev det badet för Rosie och Lucas. Sedan fön och lite trimmning på dem. Rosie har sedan varit ute och lekt i trädgården med sina små. Hon fullkomligt älskar att få busa runt och hämta pinnar och leksaker som hon sedan vill att de små valparna skall försöka ta ifrån henne. 

Rosie & Lucas

Rosie

Leo

Irma

2015-06-23

Lite kort på våra valpar som nu är 16 veckor gamla. Tusen tack till mina valpköpare för kort och infomation om hur det går. Jag är så himla glad över att få veta hur alla har det. 

Blancock's Just A Figheter

Charlie

Karianne med Inez och My

Blancock's Just Before Dawn & Blancock's Just One Love

Tassa med Piri och Jonahtan. 

Blancock's Just Because I Am

2015-06-21

Vår midsommartjej

Då har midsommarhelgen passerat. Gott att ha varit ledig i nårga dagar. Hade tagit ledigt även på torsdagen men fick åka in och jobba några timmar ändå. Men jag har i stort sett hunnit med det som jag tänkt mig. Yngsta dottern Emma har varit hemma i helgen och svärmor har varit här och ätit midsommarbuffe. Hundarna har fått sina promenader och hör och häpna... jag har även tagit mig en tur till brukdshundklubben för lite träning med Lucas och Rosie. Så himla kul att träna igen. Idag har jag även lagt ett bruksspår med 4 apporter åt Lucas och gått efter 50 minuters liggtid. Tränade lydnadsettan med Lucas på klubben och fortsättningsklass rally med Rosie. 

Valparna fick sig en bilfärd till skogen och har fått utforska omgivningen, hoppat över små bäckar och traskat i trakotrspår. Åkte även en sväng till min kompis som har hundpensiontat där de fick träffa andra valpar. Det märks att de små måste ut från hemmets trygghet och träffa andra raser än cocker. Andra hundar uppför sig inte som de som bor hemma hos oss. Valparna fick också möta hönor för första gången i sitt liv men det gick väldigt bra, de var lite nyfikna men sprang inte efter. En katt som låg och solade sig i gräset var de lite skeptiska till. Ja det är mycket som skall hända nu. 

Hann även med att trimma goe Leo. Han är verkligen en go kille och gillar verkligen att mysa. 

Åh.. en bäck.. den får vi undersöka

Syskonen bus i berget 

Irma på berget 

Här var det en bäck som man kan dricka i ... 

Leo på en traktorstig

Hur skall jag ta mig över här tycks Leo tänka... men det gick bra..

Leo i gräset 

Leo på trimmbordet 

Skå här fin blev jag ..<3

2015-06-19

Trevlig midsomma helg !

Igår tog jag med mig valparna i bilen utan mamma Rosie. Nu är det dax att komma ut i verkligheten utan tryggheten hos mamma. Bilfärden gick mot skogen och ängarna som jag och hundarna brukar vara på. Inget pip eller gnäll i bilen utan det verkar som om de tycker att det är skoj att åka bil. Irma vill snabbt ut och springa och upptäcka nya saker. Leo däremot sitter kvar så man får lyfta ut honom. När han väl kommer ur bilburen så är han lika glad och nyfiken som sin sysster. Bra att en sitter kvar lugnt och fint när man skall lyfta ut den andra. 

 

2015-06-16

Idag är ingen vanlig dag... det är Mollys 14:onde födelsedag <3

SE VCH NO VCH LP I Line Sam Proud Memory

Mitt hjärta 

Idag fyller älskade Molly hela 14 år. Vi är så glada varje dag vi har henne här hos oss. 

Idag skulle vi egentligen varit iväg på valpkurs/valplek. Men jag kom iväg från jobbet så sent så jag hann inte med det tyvärr. Hade verkligen sett framemot att få åka iväg med valparna till kursen men det får bli en annan gång. Istället tog jag med mig Rosie, Leo och Irma till ett annat ställe som jag trodde skulle vara bättre för valparna att gå i havet. Men överallt så är det hundförbud. Jätte tråkigt .. men vi hittade iallafall ett ställe men det var ingen sandstrand utan väldigt stenigt och jobbigt för valparna att springa. Men de hade roligt en stund och hittade många roliga saker att bära runt på. 

Blancock's Just In Time

Theo

Har fått så fina och roliga rapporter från Johanna och John i Lund att allt går så bra med Theo. Han kan nästa ligg och kommer fint när de ropar på  honom. De har gjort lite uppletande och det märks att de haft hund förut. Jag är så glad att få höra ifrån mina valpköpare, det är jag så otroligt tacksam över. 

2015-06-15

Oj, vad tiden springer iväg för oss. Hinner inte med så mycket dator sittande längre utan nu behöver valparna ut i livet och socialiseras. I morgon fyller de 15 veckor och i helgen som gått har vi varit i skogen och ikväll har vi för första gången varit vid stranden. Rosie är med och ledsagar dem. Hon är en sådan trygg mamma så valparna hänger bara på när hon springer i skogen eller som ikväll kastar sig ut i havet för att hämta bollar. Irma tvekade inte en sekund utan hängde på sin mamma och har ikväll simmat för första gången i sitt unga liv. Goe Leo sprang längst kanten och sprang ut tills vattnet nådde magen. Nästa gång kanske han vågar sig i lite längre ut. Valparna får göra allt i sin egen takt och jag har märkt att Irma är en tuff tjej. 

Leo håller sig lite på det grundare 

I går var Marita och Anton iväg och tävlade på Göteborg-Möldndals BK i rallylydnad mästarklass. Det gick suveränt bra och Marita och Anton fick ihop 97 poäng och vann första klassen. Andra omgången kammade de hem 95 poäng och en 5 placering. Stort stort grattis, super bra jobbat. 

Lördagen bjöd på fint väder och jag hann med att både städa ur vårt förråd/trimrum och fixade också vår dotter Fridas rum. Förmiddagen fick vi fint besök av Laban med familj. Nu var det dax för "sanering" som vi brukar säga. Det var ca 4 måander sedan vi träffades sist och på den tiden hade Laban fått en rejäl kalufs på huvudet och en massa päls. Som vanligt gick timmarna fort när Bengt , Elisabeth och jag träffas. Jätte skoj när de kommer. 

Jag vill hem.....

2015-06-09

Nu äntligen är Irma och Leo så stora så de kan orka med att leka med mormor Maja. Idag har de härjat runt i trädgården en stund ojch Maja är överlycklig att ha någon att leka med. Lite läskigt var det i början då Maja låter så förtvivlat mycket och det är inte valparna vana vid då deras mamma Rosie inte säger något när springer runt med dem. 

Har fått rapporter från både Charlie och Nadja i Charlottenberg och även Theo, Johanna och John i Lund att allt går bra. Valparna är tyrgga och lugna och har funnit sig till ro väldigt snabbt. Charlie har fått följa med matte Nadja till skolan där han fått vara med på skolans utflyckt och Theo har redan börjat lära sig sitt och hit. Så glad över mina valpköpare som engagerar sig så i sina hundar. 

2015-06-07

Dagen har då kommit då vår goe Theo lämnat oss för att flytta till de fina ungdomarna Johanna och John i Lund. Dessa två ungdomar har väntat länge på Theo och nu äntligen är tentor och allt annat klart och en ny epok i livet har kommit då de idag hämtat Theo. 
Det kändes helt rätt att Theo flyttade hem till dem och eftersom de har anknytningar i trakterna hoppas jag att kunna få träffa dem coh Theo i framtiden. 

Stort lycka till Johanna och John med Theo, 
jag är helt övertygad att han får ett underbart liv hos er. 

Hej då mamma !

2015-06-06

Morgonen började som vanligt här hos oss kl. 05.00. Det är inte valparna som väcker mig utan vår gamla Molly som otåligt väntar på sin frukost. Den serveras daglingen kvart över 5 på morgonen. När det är lördag och söndag och jag inte skall till jobbet så går vi och lägger oss igen men på vardagarna så är det ju en promenad för de äldre innan jag åker till jobbet. 

Valparna har ju lärt sig det här så de vaknar ju när vi kommer ut i köket. Då vill de ut. De är så duktiga, kissar inte inne på hela natten. De är ute vid tio tiden på kvällen och gör ifrån sig och sedan håller de sig till klockan 5. Irma ligger inne hos oss i sovrummet nu så det är bara killarna kvar i valphagen på natten. I morgon när Theo flyttar så får även Leo komma in till oss. 

Även idag har de små varit ute och gått i koppel, de är så himla duktiga. Har fotat dem lite grann och var en stund på framsidan huset där det kör bilar och går en massa folk. Så sociala våra valpar är, springer längst staketet och vill gärna bli klappade av de som går förbi om de kallar på dem. Annars så strosar de bara runt på gräsmattan. Idag har de också hälsat på grannens hund genom staketet. En snäll gammal herre på över 10 år. 

Leo

Theo

Leo och Irma

Irma 13 veckor

Leo  13 veckor

Theo 13 veckor


Theo har så otroligt vackert ansikte. 

2015-06-04

Dagarna går och jag har fullt upp den här veckan. I tisdags var jag iväg till veterinären igen för att ombesiktiga Theo. Allt var bra och den här veckan vägde han hela 7,1 kg. han har nästan gått upp 1 kg sedan förra veckan då han vägde 6,3 kg och jag var iväg och vaccinerade honom. 

Nu tror jag nästan jag varit iväg till min veterinär varje tisdag i flera veckor. Antingen har det varit ombesiktningar eller som förra veckan vaccinationen vid 12 veckors ålder. Men jag har tur som bara har en halvtimmes körning en väg till veterinären. Valparna blir iallafall bilvana då jag har med mig allihop när vi är iväg. Till söndag flyttar Theo till sin familj i Lund. De har verkligen väntat länge på honom och nu är det dax att få komma hem. Han är verkligen en super mysig hund och jag kommer att sakna honom massor. 

Vår äldsta dotter Frida åkte iväg till Spanien för att jobba i 10 veckor och det var lite sorgligt att vinka av henne men hon har jobbat på detta företag i 3 månader förra året så det kändes inte så hemskt att släppa iväg henne den här gången. 

I går var jag på kurs i Göteborg hela dagen och på eftermiddagen träffade jag vår dotter Emma som bor i Göteborg. Vi gick en sväng på stan, gick på en restaurang och åt och sedan tog vi oss en tur hem till Emma. Det blev en sen kväll och när jag kom hem blev det en tur med hundarna på en halvtimme. Pelle hade varit snäll och gått en långpromenad på dagen när han kom hem från jobbet med allihop. 

Idag och i morgon är det konferens med jobbet. Sådan tur var så la min chef konferensen inte så långt hemifrån så att jag kunde åka hem nu ikväll för att ta hand om allt här hemma. 

Idag har alla tre valparna fått gå i koppel utanför vårt hus. Det gjorde de väldigt bra tycker jag då de inte gått i koppel mer än en gång förut. Alla gick på men de vill gärna springa framför fötterna på en. Man får akta så man inte trampar på dem så de blir rädda och inte vill gå. Leo fick möte med en storväxt unghund på 8 månader som vår granne har. Han var så pigg och ville fram men vi försöker att koncentrera oss på att gå i koppel och inte spirnga fram till andra okända hundar. 

Tog med mig de stora hundarna till skogen idag och gått en promenad där. Lucas och Lily fick gå lösa bredvid på vänster sida och de är jätte duktiga. Maja och Rosie fick gå på höger sidan i koppel. Vi fick möte i skogen av en stor hund som ägaren satt vid sidan av stigen där vi gick för att vi skulle få plats allihop och det var ingen som tog notis om den hunden. 

Leo i gröngräset

Rosie och Irma

Rosie och Theo

2015-06-02

Har fått kort på Inez, My, Morris och Esther som numera heter Shady. Allt går bra och alla utvecklas och är verkligen framåt. Sover och äter bra och är jätte duktiga på att gå i koppel. I slutet av månaden kommer jag att få träffa Inez och My igen. Det ser jag verkligen framemot. 

Stort tack för att jag får kort och information om hur det går för Er. Så tacksam för detta. 

Här sitter Inez och My

De är med sina ägare på jobbet varje dag på en scenskola i Oslo. Där får de träffa många härliga människor som bryr sig om dem varje dag. 

Här ligger fina fina Shady

Esther som bytt namn till Shady bor i Stockholm och är en riktigt framåt tjej som bor med en familj som haft hund hela sitt liv. Hon har många hundar i sin omkrets som hon nu börjat lära känna. 

Morris

Hemma hos familjen Grunden så har Morris det super bra med sina små mattar. De älskar honom och det känns verkligen bra att Morris hamnade här. 

2015-05-30

SE VCH RLD N RLD F
Blancock's The First Of Them All 

* Lucas * 

Årets Allroundcocker 2014

I fredags kom rosetten som Lucas vann förra året i tävlingen Årets Allroundcocker. Grenar som vi ställde upp i var Viltspår, Rallylydnad, Lydnad, Utställning och Brukds. Tyvärr blev vi inte godkända i Brukset men vi gjorde iallafall ett försök. Glad över min kille som verkligen är en allroundcocker. 

Vi har haft lilla Tassa på besök här i några dagar då hennes familj varit i Skagen.  Hon är så himla fin och så söt. Det gick bra att träffa syskon och  mamma igen och hon var så glad. Men i morse kom hennes ägare och hämtade henne igen och hon var lika glad att åka med dem hem som när hon kom hit. Hon har det fantastikst bra där hon bor.  När Tassa åkt blev det till att ta en promenad med de äldre hundarna. Fixa sig iordning och sedan åkte Frida vår äldsta dotter och jag med min mamma till en restaurang och åt buffe. Firade mamma eftersom, det är morsdag i morgon och Frida åker till Spanien igen för att jobba hela sommaren. Det kändes lite sorgligt när vi vinkade av henne vid bussen efter middagen. 

Blancock's Just Because I Am

Tassa 

När jag kom hem blev det en lång promenad med de stora efter att valparna fått vara ute i trädgården och lekt med sin mamma en timme. De sov gott när jag gick iväg. När jag kom hem från promenaden har min mamma och jag städat och fixat lite, det är verkligen tur att jag har min mamma som hjälper mig som hon gör. Det hinns inte alltid med allt man vill göra. 

Vår goa Irma

Vår goe Leo

Theo på språng 

När mamma åkte slängde jag Lucas i badet och började sedan med middagen. För i dag firar min man och jag 23 år som gifta. Så det blev till att göra något lite extra. Pelle hade nämnt för några dagar sedan att det var länge sedan vi åt fruktpaj till efterrätt så det fick det bli.

Fön och trim av Lucas efter middagen och även lite fotografering eftersom han i fredags fick sin rosett efter att ha vunnit "Årets Allroundcocker 2014". 

2015-05-26

I dag har det hänt mycket i en liten 12 veckors valps liv. 

Vi började morgonen med bad och fön och sedan bar det av till jobbet för mig. När jag kom hem blev det en promenad med de äldre, packade in de små i bilen och körde till veterinären. Där blev de vaccinerade och vägda. Leo vägde hela 7,2 kg, Theo 6,3 kg och Irma 5,9 kg. När allt var klart och de fått sin spruta gav vi oss i väg till Hambursund och snälla Anne Gunnarsson som hjälpte mig fota valparna. Är så glad att få hjälp så vi kunde få till stå bilder på de små. Väl hemma så sover de som stockar och nu är det natten även för mig. 

12 veckors bilder inlagda  >>>

 

2015-05-24

Valparna 11 veckor >>>

En dag i trädgården igen. 

Här är det Irma och Leo som gräver sig till Kina kanske....

Leo, vår goe kille <3

Theo och mamma bråkar 

Idag har vi varit ute och gått vår långpromenad , sedan blev det bad och fön och trimm för Lily som såg väldigt tråkig ut i pälsen. Nästa hund som står på tur är Maja och så skall de små också bli fotade idag tänkte jag innan Emma åker hem till Göteborg igen. 

2015-05-23

Strålande fint väder fast lite blåsigt har vi idag här i Lysekil. De vuxna hundarna har fått gå på två långpromenader och de små har varit ute i stora trädgården i omgångar. Leo har blivit bada, fönad och trimmad och sedan även varit ute och åkt bil en runda. Irma skall få sig ett bad och lite trimm i kväll och Theo skall jag försöka hinna med ikväll eller i morgon förmiddag. Alla tre syskon skall i morgon få åka bil och få träffa sina syskon föredetta Pytte som numera heter My och sin syster Inez. Det skall bli jätte skoj att få träffa de små igen. Kameran är laddad. 

Här är några kort på vår dag i trädgården.

2015-05-22

Några händelserika dagar då två av våra goa och härlga valpar har flyttat ifrån oss och till sina nya fina familjer. Vilka underbara valpköpare jag fått även till den här kullen. Är så glad över att mina valpar kommer till så bra hem och att jag i fortsättningen även får föja dem både per mail, sms och telefon. Stort tack till Er allihop att ni tar så väl hand om de små. 

 

Hej då lilla Esther och lycka till i ditt nya hem !

Esther har flyttat hem till Catharina, Axel och Julian i Stockholm 

Så har också lilla Esther börjat sin resa mot sitt nya hem. Esthers nya familj bor i Stockholm och de har åkt långt för att först komma hem till oss för att hälsa på oss och valparna när de var 6 veckor gamla och nu idag kom de för att hämta hem henne. Catharina har väntat i över 5 veckor på att få hem henne och nu äntligen så blev det av. Stort lycka till med Esther.

2015-05-21

Då har vår lille kille Hugo åkt iväg till sitt nya hem. Han kommer att bo i Göteborg. Lille Hugo som numera heter Morris har kommit till en fantastiskt trevlig och härlig familj med två otroligt goa tjejer som kommer att få mycket roligt ihop med honom. Familjen har anknytning till Lysekil så jag är så glad att vi kommer att få träffa Morris då och då. 

Stort lycka till med Morris familjen Grunden 

2015-05-20

Nybadad, fönad, trimmad, klo och tass klippt så är han då redo för sitt nya hem . 

Vår goe Hugo åker i morgon till sin nya familj i Göteborg. 

Blancock's Just For Fun

Idag gosar jag extra med honom <3

2015-05-19

Irma

Idag har Pelle och jag haft med oss hundarna till veterinären för en ombesiktning på de två som skall flytta ifrån oss i veckan. Men vi tog med oss allihop och de satt bak i buren med sin mamma. Det kändes tryggt tror jag för det var inte mycket pip vi hörde. Besiktningen gick bra. Väl hemma har de varit ute och lekt igen och rastat av sig. Vi har inte haft så himla bra väder idag så de har fått gå ut och in i omgångar. 

I morgon fyller de 11 veckor och på torsdag så åker Hugo till Göteborg och på fredag flyttar lilla Esther till Stockholm. Nu börjar deras liv och de kommer att få fantastiskt bra liv hos deras familjer. Jag är absolut säker på att de hamnat i rätt hem och det känns väldigt bra. När man haft dem så här nära inpå sig och lite längre tid än brukligt så fäster man sig så vid dem. De är så goa och fina valpar. De kommer att bli trygga och fina hundar även i framtiden. 

Esther

Rosie leker med sina barn

Vår Irma apporterar kanin dummy

Hugo har gått och vilat

Lilla Iris som numera heter Tassa har varit och hälsat på oss

Tassa och Kajsa 

2015-05-17

Blancock's Just Over The Top

Ior

Fått rapport att Ior mår så bra. Han leker med sin morbror Anton, äter och växer och har det jätte bra. Sover i sängen och är i stort sett helt rumsren. Jag är så glad att få kort och höra ifrån Er. Tusen tack. 

2015-05-16

I morse vaknade vi kl. 05.30 utav att Molly ville ut, Irma sov som en stock men blev så klart väckt av en pipande gammal dam som gärna ville ha sin frukost. Det blev till att stiga upp och släppa ut lilla Irma och de andra vuxna hundarna innan de små valparna också fick komma ut i rasthagen. Städande och gjorde iordning inne i valprummet, fixade mat till alla och hämtade in valparna igen. De åt med god aptit och även de stora. Sedan gick jag och la mig igen och gick inte upp förrän kl. 09.30 , valparna sov hela tiden fram tills dess då de fick ut, mat igen och in. Ja så håller det på. Men de är så duktiga att göra ifrån sig ute nu och det går nästan inga tidningar alls. 

Tanken var idag att jag skulle lägga spår åt Lucas och träna lite men det blev omkull kastade planer då Pelles släkringar från Värmland kom hit och hälsade på. Jätte skoj. Deras dotter Rebecka är en otroligt duktig agility tjej som tävlar med familjens två springerspaniels med stor framgång. 

Valparna fick mycket gos av Rebecka och har sedan sovit i stort sett hela dagen. Det är först nu på kvällen som de vaknat till liv och varit ute och härjat en stund igen. Här har varit väldigt dåligt väder så i morgon hoppas jag att de kan vara ute lite längre. 

Rebecka och valparna gosar

Rosie leker med Irma nu en stund i köket. 

Vår underbare Leo <3

Äntligen fastnade han på bild, vår goe Leo. En sådan underbar liten valp han är. Är helt storm förtjust i honom. 

2015-05-15

Vårt yrväder * Irma * 

Blancock's Just The One I Wanted

Vi får väl se vad vårt härliga krutpaket kommer att vilja syssla med i framtiden. Hennes karriär som viltspårshund, rallylydnadshund och utställningshund är ju förutbestämt, men vad hon vill får vi se. Tiden får utvisa. Själv är jag så nöjd med henne och hon har stulit mitt hjärta. Att hon dessutom är så lik sin mamma gör ju inte saken sämre. 

Här är ett annat litet yrväder, han heter Theo

Blancock's Just In Time 

Och ytterligare ett litet yrväder

 * Esteher *

Blancock's Just Like That

Nu är det dax för de vuxna hundarnas långpromenbad. I morgon blir det lite pälsvård på dem och aktivering. Eventuellt hinner jag kanske också lägga ett spår åt Lucas och träna lite på brukshundklubben. Har mycket som man skulle vilja men ibland vill man mer än tiden räcker till. 

2015-05-14

Nya 10 veckors kort inlagda >>>

Fine Theo <3

2015-05-14

Härligt väder idag och valparna har redan hunnit med att vara ute flera gånger idag. Solen skiner och jag har fått första rapporten från Kajsa att allt gått bra. Iris har fått träffa familjens andra cocker. Lilla Iris är nu med familjen i Fjällbacka och har redan fått börja utforska världen. Precis som det skall vara. 

Tack till alla andra av mina suveränt fina valpköpare som hämtat sina valpar och gett mig rapporter om hur det går. Jag är verkligen lyckligt lottad som fått så bra hem till mina valpar. Tusen tack för alla rapporter och bilder jag får. 

Här är några kort från vår dag. 

Fina fina Esther, ett riktigt krutpaket 

Urmysiga och snygga Hugo

Vår härliga Irma 

Super goe Theo

2015-05-13

Hej då lilla Iris och lycka till i ditt nya hem !

Iris har nu flyttat till super goa Kajsa och Jesper i Munkedal. Vi kommer att träffas en hel del framöver och även gå valpkurs ihop med våra små hjärtan. Stort lycka till med en härlig cockervalp. 

Det strålar kärlek om det här kortet 

Idag fyller våra små valpar 10 veckor och de fortsätter att bara bli finare och finare. Skall försöka hinna med att ta 10 veckors kort på de som nu är kvar. Nästa vecka åker 2 av dem till sina nya hem. 

2015-05-12

I dag har vi varit och ombesiktigat lilla Iris för i morgon kommer Kajsa och Jesper för att hämta hem henne. Lilla Iris åkte för andra gången i sitt liv bil och det gick jätte bra. Hon låg så fint i mitt knä och tittade sig runt omkring. Kollade ut lite och när hon blev lite orolig fick hon ett ben att gnaga på och då gick det bra igen. Allt var bra med skurttan, hade iof. inte trott något annat för det var ju inte så länge sedan hon blev veterinärbesiktigad men det är alltid skönt att ha det gjort. 

Väl hemma så har hon fått hals och öron rakade. Tassarna är klippta och även klorna. Nu är hon redo för sitt nya hem. Iris har jag sparat in i det längsta för jag har blivit så fäst vid henne men hos Kajsa som jag känner sedan tidigare kommer hon att få det så bra så det känns helt rätt i mitt hjärta att hon flyttar till dem. Eftersom hon inte kommer att bo så långt bort kommer vi att träffas på en del kurser under åren som kommer. 

2015-05-11

I morse gick vi upp kl. 05.05, då hörde jag de små och även Molly ville upp och få sin frukost. Det går så bra nu när man kan släppa ut dem det första man gör på morgonen och städa iordning medans torrfodret ligger i blöt. Gjorde iordning i valphagen och satte in maten och hämtade in valparna. Maten tog slut i ett nafs. Sedan fick de stora mat och jag gjorde mig iordning för att gå till jobbet. Innan jag hann iväg vid halv sju hade de somnat om. 

Pelle har släppt ut dem flera gånger idag och det är inte förrän nu ikväll som regnet kom. De har härjat runt i blåsten på baksidan trädgården. De är verkligen glada och pigga valpar. 

Theo på den berömda stenen 

2015-05-10

I dag har valparna varit ute större delan av dagen förutom då de får in och lägga sig och sova en stund emellan varven. Jag försöker så gott jag kan att hinna med att få ut dem så fort de lekt, ätit och sovit. Det blir många turer fram och tillbaka. De har himla skoj i tunneln som de fick ut igår och springer fram och tillbaka. Rosie leder dem i full karriär runt runt runt. De hinner inte riktigt med sin allert mamma. Lucas och Maja är inne hos valparna och styr upp leken när de blir för häftigt. Rosie låter dem hållas. Hon är otroligt snäll och tålamodig. 

Har varit på två långpromenader idag med de vuxna och även hunnit träna lite lydnad och rally med Lucas ute på fotbollsplanen. Han var taggad till tusen vi fick ett bra pass med ett härligt flyt i de moment vi körde. Längtar till att få komma igång på riktigt och ut och tävla igen. 

Marita och Anton var iväg på Angereds BK i går och tävlade två mästar klasser. Det gick suveränt bra och de kammade ihop 95 och 98 poäng. Super poäng och kanske kanske kommer de med till kvalet i SM även i år. 

Den här stenen la jag in på gräsmattan för att det är ett hål till att sätta klädställningen i där och jag var lite rädd att de skulle skada sig om de ramlade ner där. Men stenen är vansinningt roligt att stå på tycker valparna. 

Här är det Irma som testar att klättra på stenen. 

Irma på språng 

Iris tuggar på gräs

Hugo bråkar med mamma 

Leo, vår goe kille 

2015-05-09

Goa lilla Iris <3

Idag på förmiddagen sprack solen upp och valparna har varit ute nästan hela förmiddagen. Vi plockade fram en lång tunnel som de kunde roa sig med och vad de har sprungit i tunneln. De var totalt orädda för den långa gången som låg i en cirkel och har sprungit så de flåsat. Det är verkligen ett gäng orädda valpar. 

Badat Rosie och Lucas och gjort iordning deras pälsar har jag gjort och också varit ute två långpromenader med de vuxna. Molly har fått kortare rundor. 

Här är lite blandade kort från vår dag >>>

2015-05-07

Nya 9 veckors bilder inlagda >>>

Nu är valparna hela 9 veckor gamla, vart har tiden tagit vägen? Tycker att de är så himla fina allihop, Jag är glad att jag har dem och att vi hittat så bra hem till dem. Idag har de blivitr friserade igen. Klor och tassar klippta och även hals och öron. Det går framåt men fortfarande tycker det att de är lite läskigt att raka halsen. 

 I går var ett väldigt trevligt par här och hälsade på oss och hundarna. De hade rest enda från Lund för att komma över dagen för att hälsa på. Det tycker jag var otroligt imponerande. De blev förtjusta i Theo så nu kommer han att flytta till Lund. 

Vår lilla Irma <3

2015-05-06

En regning dag och då har vi fått hålla oss inne. 

Valparna är så intresserade av att få komma ut från köket nu

Irma har för första gången apporterat en liten mus

Iris och Theo har gått och lagt sig en stund

2015-05-03

Det märks att 4 stycken valpar har åkt till sina nya hem. Mindre mat och mindre tidningar att plocka bort. Jag märker på Rosie att hon tycker att det är lite konstigt, hon har allt koll på att de inte är lika många här längre. Men sådan tur så åker ju inte alla på en gång. Jag har fått rapporter att de har gått bra med de små som redan har lämnat oss och jag är så tacksam att höra ifrån Er. 

Pelle och Irma

Fick det här underbara kortet på Thea, Rosies fina syster som bor i Norge. Hon är otroligt vacker tycker jag och också mest lik sin pappa Ecco i ansiktet så som Rosie också är. 

Blancock's The For Two

*Thea*

En annan glad nyhet är att Marita och Anton återigen är ute och skördar framgångar på appellplan i mästarklass rally. Det är inte klokt så många fina resultat de kammat hem den här helgen och jag tror att de satsar på ett kval inför SM återigen. Den här helgen som gått har de gjort 4 starter och blivit placerade i topp på alla. Poängen ligger runt 90 var gång och jag kan inte annat än vara så himla glad över deras framgångar. 

En liten Esther sover gott 

Esther igen 

Nu börjar det bli varmare så valparna kan vara ute lite mer 

Men vi behöver sova mycket för att orka växa ...

2015-05-02

Så var det då dax för flickorna Pytte och Inez att lämna oss och flytta till vårt grannland Norge. Båda dessa tjejer har ett fantastiskt socialt sätt och de är så positiva och vill gärna vara i famnen och vara med. Tycker så himla mycket om dem. Dessa två tjejer kommer att få ett fantastiskt liv med en familj som älskar dem och de kommer också att få följa med till jobbet varje dag och vara med ett gäng goa människor.  Dessutom så har familjen sommarhus inte långt ifrån Lysekil så att vi kommer att träffas en del framöver. 

Stort lycka till med mina små tjejer <3

Karianne och Inez

Atle och Pytte som numera heter My

En trött Inez innan avresan <3

och en liten trött Pytte <3

Pytte säger hej då 

Rosie har gått och lagt sig 

Här ligger skruttan Esther och vilar

Goe Leo tar sig en tupplur <3

2015-05-01

Idag har goe lill Max flyttat till en super trevlig familj i Charlottenberg. Han kommer att få det helt fantastiskt hos Nadja och Kenneth och deras katt. Det känns så väldigt bra och Max har absolut hamnat hos rätt familj. 

Lycka till med lille Max <3

Världens lycka, Nadja har väntat i 10 veckor på Max <3

Vår lilla Irma <3

Har fått första rapporten från Ior och hans nya matte och husse som säger att allt har gått bra. Ior har ätit och lekt med en ny leksaks Ior och varit ute och kissat en gång inatt. Det känns så bra och jag önskar Daniel och Marieke all lycka till och hoppas på fortlöpande rapporter om hur det går. 

Ior 8 veckor 

8 veckors kort på valparna >>>

2015-04-30

Så har då den förste lille killen lämnat oss. Det blev lille Ior som åkte iväg till sin nya familj idag. Det känns väldigt bra att han får komma hem till Marieke och Daniel i Borsås. Där kommer han också att få träffa sin morbror Anton varje fredag då Marita skall passa honom. Då blir det nog fullt ös med Anton, Putte och lille Ior. 

Vi önskar honom, Daniel och Marieke all lycka till i livet.

Hej då Ior <3

Så här såg det ut för nästan 5 år sedan .. 

Då var det Anton, Rosies bror som åke hem till Marita, Janne och Marieke. 

Hoppas på 8 veckors kort i morgon. 

2015-04-29

I dag fyllde de små valparna 8 veckor, tänk vad tiden gått fort fram tills nu. De växer och växer och är så otroligt fina. Skulle tagit 8 veckors kort på dem men tiden finns inte riktigt nu. Får försöka göra det imorgon. 

I måndags var jag iväg till veterinären för avmasking och intyg för de två små tjejerna Pytte och Inez som skall flytta till Norge och i dag har min snälle veterinär kommit hem till oss för att besiktiga och även avmaska tjejerna igen inför helgens resa till Norge. 

Veterinären tyckte att alla var så fina och att det var fantastiskt att alla var så lagom när de var 10 st. Det var en och annan som pep när de fick sitt chip i nacken men det gick snabbt över. Nu är de besiktiga och klara för sina nya hem. I morgon flyttar en liten kille till Borås, på fredag flyttar en annan liten kille till Charlottenberg och på lördag flyttar två tjejer till Norge. Jag kommer att sakna dessa goa valpar men vet att de får fantastiskt fina hem med familjer som verkligen kommer att älska dem lika mycket som jag själv gör. 

2015-04-25

Satt och tittade igenom lite kort och hittade de här på Rosie som 5 månaders valp och som 4,5 åring. Så lik hon är sig. Lite mer friserad vid 4,5 år. En sådan fantastisk hund hon är och hon har verkligen skött om sina små på ett fantastiskt sätt. 

I morse gick jag upp med Pelle som skulle åka till jobbet kl. 06:00. De små vaknade till liv och ville ha all vår uppmärksamhet. Var jätte hungriga och ville bli klappade allihop. Det är verkligen ett gäng sociala vapar. De fick sin mat och åt med god aptit. När Pelle åkt till jobbet gick jag och la mig igen, hörde de små liven en stund till men så blev det tyst och sedan sov vi till kl. 09:00. Det var länge sedan man fick göra det. Då var det dax igen att byta tidningar, släppa ut de små i köket och sedan ge dem mat kl. 09:30 igen. 

När de somnade gick jag ut en timme med de andra hundarna och sedan har det rullat på. När de vaknade till liv igen så klippe jag alla små valpars klor och tassar och sedan har de också blivit avmaskade för fjärde gången. 

På eftermiddagen när Pelle kommit hem från jobbet tog jag med mig Lucas, Maja och Rosie till skogen. Hundarna har röjt på ängarna och det var första gången som Rosie var med ute och sprang efter sin valpning. Det kom en riktigt regnskur så vi blev så blöta allihop. I morgon skall jag försöka träna lite grann med Lucas och även lägga ett spår. Det börjar kännas i kroppen att man vill träna och ut och tävla snart igen. Våren och sommaren kommer att bli rolig då vi har mycket att se framemot. 

Här sitter två generationer, snart sitter det en ttredje. 

Lucas, Maja och Rosie 

2015-04-24

Äntligen helg !

Då var det fredag och helg. Allt rullar på och valparna har varit ut en sväng i trädgården igen. Jag hoppas att det skall bli fint väder i helgen så att de kan vara ute lite längre stunder. Det märks att de vill lite mer nu än tidigare. Valphagen är inte så himla rolig längre nu när de får vara ute i trädgården och utforska vad som finns där och även strosa runt lite grann i huset. De leker och låter mer om dem nu. Äter bra och går upp fint i vikt. De är verkligen väldigt fina allihop. 

En liten film i bloggen när de var ute idag >>>

2015-04-23

Oj vad tiden går fort med de små. Kommer plötsligt på att vi har hur mycket att göra som helst med dem. De skall vänjas vid halsband, vara ute och värst av allt så skall de också rakas bort morrhår, rakas hals och öron. Så idag har jag tagit tag i vissa av uppgifterna och flera av dem har blivit friserade. Några tyckte att det var riktigt illa att sitta still på trimbordet medans andra som Hugo verklien nöjt av att få bort lite på öronen. Vi tar det varligt och försiktigt så de små inte blir rädda. Det här är nåt som de kommer att råka ut för hela sitt liv. Men gud vad söta de blev. 

Här är ett litet smakprov på Esther och Irma <3

Esther

Irma

Sedan har de små också fått vara med i olika rum idag och gått en vända. De får vänja sig lite med fler miljöer än bara valphagen. Ute har de varit lite grann idag men jag tyckte att vinden var så kall. 

Goaste Max lär sig ligga i sängen...

Iris leker med mamma Rosie

Nästa vecka fyller de små 8 veckor, vart har tiden tagit vägen?? Veterinären kommer hit hem och besikigar de små valparna. Det är guld värd att ha en veterinär som man haft i över 30 år. Några av valarna börjar flytta redan dagen efter sin 8 veckors dag och sedan rullar det på. Några av de små skall stanna någon vecka till eller två. Jag har verkligen fått helt fantastiska familjer till mina små valpar och många nya vänner. Även om de kommer att flytta långt bort så är det värt att få så fina familjer som de små kommer att flytta till. 

Lite nya filmer på bloggen >>>

2015-04-21

En liten trött Irma

7 veckors bilder inlagda en dag för tidigt. Det är bara huvudkorten som är nya , stå korten är från förra veckan.  >>>

 

I dag har både Theo och Leo varit ute med sin mamma i trädgården. Har lagt in en liten filmsnutt om det i bloggen  >>>

Barnen som leker och låter i bakgrunden är ett dagis som är på besök i lekparken alldeles intill vårt hus. 

Iris sträcker på sig innan fotograferingen <3

Min kompis Annette och Max,  som var här i 15 timmar och hjälpte mig när valparna föddes. Hon fick lite förkärlek till Max som inte var så pigg när han kom ut efter att ha legat rätt så länge i kanalen. Men Annette skakade liv i honom och nu har han växt och blivit så stor och verkligen super fin. 

Finaste Leo

 

2015-04-19

Anton igen :)

I dag har Marita och Anton varit iväg och tävlat i mästarklass rally igen på Marks BK. Det gick så fantastiskt bra att de fick ihop 90 poäng och en tredje placering. Stort grattis och bra jobbat.

2015-04-17

I eftermiddag har jag haft fint besök av Marita som äger Anton från Maja och Ecco kullen. Marita hade med sig dottern och fästman + lille Putte som snart är 5 månader. Så himla roligt att Ni kom och hälsade på oss. 

SE VCH NO VCH LP I LP II RLD N RLD F RLD A RLD M 
Blancock's Total Lost

* ANTON *

2015-04-16

Idag har vi haft besök av Frida som äger valparnas pappa. Tusen tack för att du kom och hjälpte till att ställa upp valparna. Vi fick med godkänt berömm för allihop. Snälla, snygga och trevliga valpar. 

Nya bilder på valparna då de är 6 veckor gammla finns här >>>

Theo blev trött av att bli fotad.

Nu har valparna även fått sina stamtvlenamn de står över 6 veckors bilderna

I eftermiddag har jag haft med mig de äldre på en runda i skogen och nu har Rosie fått sig ett bad. Nästa hund som står på tur är gamla Molly och om jag hinner med skall även Maja göras iordning. Vi har jätte fint väder här i Lysekil idag. 

2015-04-15

Här sover goe gubben Hugo gott <3

I dag har jag suttit och fyllt i alla valpbesiktningspappren som veterinären behöver ha när han kommer hit. Så det är klart så han inte behöver vänta på det. Vår skrivare har fått jobba på högtryck då alla papper skulle vara i tre bilagor och skrivaren är väl inte den allra bästa. Men nu är det klart. Dest dröjer två veckor till innan han kommer men allt som är gjort är ju gjort. 

Valparna har idag ätit som bara den, det märkts att de börjar bli äldre för de äter mer och mer och sover inte lika länge som för en vecka sedan. 

Här har varit ösregn under dagen så alla vuxna hundar blev rejält blöta på vår långpromenad. Tog med dem till skogen en timme och även Rosie följer nu med på våra turer. Hon ser riktigt fin ut i kroppen och inte alls så smal som Maja blev med sin kull. 

2015-04-14

Pytte väger också över 2 kg i dag :)

I dag har jag lagt in två filmer på bloggen. Den första är när Pytte, Leo, Theo och Inez leker med mamma Rosie i köket. Resten av gänget hade slocknat men låg bredvid i en hög. Den andra är på Rosie och Irma. Tycker att de är så himla fina allihop och det är svårt att välja vilka som skall stanna här hos oss.  Men alla är idagsläget lika i sina sätt. Glada och framåt precis som cocker skall vara. De sover ju fortfarandes väldigt mycket och när de är vakna så är det ändå rätt så lugnt även fast de är 10 st som skall testa hur hårt de kan bita på varann. 

Filmerna kan man se här >>>

De är orädda för dammsugaren och är vana vid Tv, hundskall och annat som finns här hos oss. De har också kommit in i en fin rytm att man sover på natten. När vi släcker vid 23.00 tiden i vardagsrummet efter att de ätit sista kvällmålet som består av majzenavälling som jag gör själv så sover de fint tills kl. 05.00 på morgonen. De är ju såklart uppe och kissar och gör ifrån sig men somnar om. Vi hör dem inte på natten ens. 

En trött Theo 5 1/2 vecka gammal <3

Max <3

Nu är det klart vem som skall heta vad i stamtavlan. De kommer nästa vecka . 

2015-04-13

Nya bilder på valparna då de är 5 veckor gammla finns här >>>

I morse gick jag upp vid fem tiden för att hinna med allt som skall göras innan jobbet. De små vaknade till och fick mat och åt med god aptit. De stora fick sin mat och sedan blev det städ i valphagen och nya tidningar på golvet. Släckte ljuset för de små och de gick och la sig i bädden igen och somnade gott. 

I eftermiddag har jag hunnit med att avmaska de små en tredje gång, hämtat deras registrerings papper, bokat in veterinären för hembesök när valparna är 8 veckor och även tecknat försäkringen i Agria. Fick veta att om valpköparna tar över den här försäkringen så slipper de all karens. Det är ju väldigt bra

Min snälla mamma har även varit här idag och hjälpt mig lite grann med en det ena än det andra. Jag har sån himla tur som har min mamma här i Lysekil. 

Här ligger vår goa Lily och väntar på att få gå ut. 

Rosies mamma Maja väntar på en promenad

Rosie har hittat en boll 

2015-04-12

Hur söt är inte jag ??

I helgen har vi haft mycket trevligt besök av olika människor. Stora som små har varit här och hälsat på valparna. Alla tog det med ro och Rosie hälsade glatt på alla och visade upp sina små valpar. Tack till alla för att ni kom och hälsade på oss. 

Valparna har fått nya leksaker och har haft dragkamp om dem. De börjar att vara vakna lite mer och stojar och stimmar en 20 minuter innan de slockar igen. Går lite stadigare på benen och vinglar inte så mycket längre. Har lagt in en film som jag tog i morse när de hade dragkamp en stund och lekte i köket. Jag tycker verkligen att de är fina allihop och det är en sådan jämn kull. Gott humör och orädda valpar är de allihop. 

Följa john... 

Emma har varit hemma i helgen och vi hade tänkt att fota dem enskilt igen men hann tyvärr inte med det så vi får se om jag kan få hjälp av någon annan att fota dem nu. Pelle och jag kommer att gå skift i 14 dagar nu så vi får se hur det blir. Min snälla syster har haft med sig de andra vuxna hundarna på långpromenader både lördag och söndag. Tack Annika för hjälpen. 

Irma har lagt sig till ro för att se på "hockey" ....

En liten film när valparna leker med sina nya leksaker som de fått   >>>

2015-04-09

Pytte på upptäcksfärd i köket <3

Iris på upptäcksfärd i köket

Det gick väldigt snabbt att registrera valparna på SKK. Skickade in på mail i går och på kvällen fanns de redan inne på hunddata. Det tycker jag var bra jobbat SKK. 

Nu är de små hela 5 veckor gamla och jag har varit i kontakt med Agria för att fösäkra dem. Så nästa vecka kommer var och en att ha en egen försäkring som valpköparna kan ta över och komplettera jom de vill. Det kan ju vara bra så att man slipper de 20 dagarnas karens på försäkringen när man hämtar sin valp. Sedan så står det ju fritt att var och en kan teckna med ett annat försäkringsbolag när man hämtat hem sin valp. 

Idag har valparna för första gången ätit ur varsin skål med välling. Jag har då lite bättre koll på hur mycket var och en äter. De är några riktigt glupska bland dem. 

Har uppdaterat sidan råd >>>

2015-04-07

Älskade Inez <3

Helt slut efter en dag på jobbet... har varit febrig och sjuk hela påskhelgen men när man är ledig så märker man ju inte så mycket av det eftersom man kan gå och lägga sig en stund när man blir trött. Var på jobbet 06.30 idag och  åkte hem 14.30 eftersom Pelle började jobba 14.00 så ville jag hem till hundarna och framförallt till de små valpisarna för att se hur de hade det. Det är inte klokt att man kan tycka så mycket om dem. Jag är så nöjd med dem allihop. De kommer att få fina och lättskötta pälsar alla och de har också täta fina ögonkanter. Några har ljusa blinkhinnor men de är mörka och fina i ögonen allihop. 

Inatt har även Rosie anslutit sig till oss andra i sovrummet. Hon gav dem mat vid 00:00 och kom sedan in och la sig hos oss i sängen. Pelle var uppe och kollade till dem någongång mitt i natten men de sov så gott. När jag gick upp vid fem sov de fortfarande så jag gav de stora mat och fixade sedan valparnas mat. Jag fick väcka dem kvart över fem för de sov så gott. 

Nu äter de 4 mål foder omdagen och även två vällingmål. Dessutom diar de Rosie lite sporadiskt några gånger omdagen. 

I eftermiddag har de stora fått sig en långpromenad och sedan har de små valparna varit i köket en stund. På filmen i köket kan man se när Rosie hämtar en boll till dem för att de skall leka, det tycker jag är så himla gulligt. Jag filmade dem när de kasade runt på golvet. La även in en film på bloggen från i går kväll när de leker i valphagen. De är mest pigga på kvällen, då härjar de runt en stund innan de slocknar i hen hög igen. De är inte vakna så långa stunder ännu men så är de ju bara fem veckor i morgon. 

En film från dagen och en igår kväll kan man se i bloggen  >>>

2015-04-06

Han gjorde det !!

Anton, blev idag Klubbmästare i Rallylydnad på Borås BK. 
Stort grattis Marita och Anton, ni är fantastiska. 

Själv har jag haft med mig några av hundarna, det vill säga Lucas, Lily och Maja till skogen där de fått springa runt på ängarna och härjat. Lily tog sig sitt första "spa" bad och passade även på att göra en "lerinpackning" , till mattes förtret. Ja det blir till att bada henne i eftermiddag. Molly och Rosie har fått en kortare promenad hemomkring. 

Lucas och jag passade även på att träna några lydnadsmoment och även några moment ur rally fortsättningsklass. Jag ser så framemot att på riktigt börja träna med honom i vår igen. Sedan hoppas jag så klart på att jag har en ny liten att börja träna med också. 

Två av valparna som var vakna idag på förmiddagen fick sig en egen stund med mamma Rosie i köket igen. Här är det Irma som undersöker hallen och de stooora skorna som står där. 

Fina goa Leo

Nu har valphagen också blivit lite större

2015-04-05

SE VCH NO VCH RLD N RLD F RLD A RLD M
BLANCOCK'S TOTAL LOST

* ANTON *

Idag säger jag grattis till Marita Fagerberg och Anton som varit iväg och tävlat rallylydnad mästarklass för första gången i år på Kinds BK. Anton var riktigt på G och de fick ihop 87 poäng och en 4:e placering. Snyggt jobbat och stort gratti igen. 

I köket för första gången

Idag har alla små valpar fått klippt klor och tassar. Flyttade ut dem i köket en kort stund när jag städade valphagen och de var lite som "bambi på hal is" i början men sedan kom de sig och började leka med varann och utforska golv och skåp. 

Fler bilder kan ses här >>>

Mamma Rosie har fått sig ett bad och även blivit både trimmad och borstad. Hon är så go och fin. 

2015-04-03

GLAD PÅSK !

Det märks att man inte hinner med att uppdatera sidan så mycket som förut när jag var hemma hela dagarna. Den här veckan har jag jobbat heltid för Pelle har varit hemma. Kommer även att jobba heltid nästa vecka men sedan så kommer jag att arbeta fm och Pelle efm. hela April månad. 

Valparna växer och frodas. Nu äter de 3 mål med foder om dagen och även 2 vällingmål. Däremellan så diar de Rosie flera gånger om dagen. Men hon är inte lika villig att bli diad längre då de små har sytlvassa tänder. 

Nya 4 veckors bilder är inlagda och de kan man se här >>>

Lite blandade bilder från veckan kan ses här  >>>

En blivande apportör

2015-03-31

 

Då var första arbetsdagen gjord idag. Det gick över förväntan och allt har gått bra hemma. Pelle sköter om alla valpar och de stora. Den här veckan jobbar jag heltid eftersom han är hemma och passar allt. Nu har alla valparna fått en ännu större valphage och nu kan jag till och med ligga inne i hagen och gosa med dem. När jag lägger mig på golver så kommer de fram och vill vara nära och bli klappade. De är suveränt fina allihop, ser jätte fina ut och är framåt och glada. Täta fina ögon har de allihop och i morgon fyller de 4 veckor. Tycker verkligen så mycket om dem allihop. 

De sover fortfarande större delen av sitt liv men börjar att bita på varann och leka med någon liten boll som ligger inne hos dem. Äter torrfoder gör de men något särskilt bra och fint bordsskick har de inte. Några är mer förtjusta i fodret än andra. Men tre gånger om dagen så får de äta torrfoder väl uppblött och två gånger får de även getmjölk efter att de diat. Rosie har mjölk men bara 8 spenar så därför så blir någon utan och därför så erbjuds det även getmjölk. Vi skall snart gå över till majsenavälling. De fick Rosie och hennes syskon två gånger om dagen när de var små och gillade det. Bra för magen är det också. 

I morgon är det dax för andra avmaskningen igen. Får se om de små gillar det bättre den här gången. 

Älskade Molly, mitt hjärta <3

I går var jag iväg med Molly till veterinären för en röntgen och ett ultraljud på lever och njurar. Hon har haft lite höga levervärden det sista när vi tagit prov på henne. När hon låg på IVA för två år sedan för sin infektion så fick hon höga doser med medicin som kunde göra så levern blev sämre och jag har sedan dess varit och kontrollerat hur det ligger till med jämna mellanrum. Så i går var det dax igen och det såg inte sämre ut än sist som tur var. Molly fyller nu 14 år i Juni och det känns hemskt att hon är så gammal. Jag hoppas att hon kan vara med oss ett bra tag till. 

2015-03-29

Morgonmys med Emma och Hugo. Emma har fallit pladask för Hugo som är hane 4. Han har hon grejat med hela helgen och han lägger sig i hennes famn precis som hon lägger honom. Han är en riktig gosegubbe. 

Emma och Hugo

Hugo 

Här ligger tik 1 hos Emma 

Allihop har nu börjat gå på riktigt och både morrar och har även skällt till någon gång. De vinglar fortfarnade runt i valplådan och har inte riktigt fått syrsel på alla 4 ben ännu. De är så fina allihop. I veckan som kommer skall jag registrera dem på SKK så de får sina stamtavlor.

2015-03-28

Nu äntligen är 3 veckors bilderna inlagda. Det tog sin tid. Tack till min dotter Emma som hjälpt mig. 

Bilderna kan ses här >>>

2015-03-27

Idag har vår yngsta dotter Emma kommit hem från Göteborg så då skall vi försöka oss på tre veckors bilder. Kommer att lägga in dem under dagen eller eftermiddagen. 

Allt flyter på och de är så underbara allihop. Idag har de fått testa på att dricka getmjölk. De har utvecklat sin lapnings teknik på olika sätt men de är så små ännu så de lär sig efterhand. Eftersom de även äter torrfoder i små mängder är det bra för dem att få i sig vätska också. Rosie diar dem många gånger om dagen och hon är en suveränt duktig mamma. 

En liten film när de dricker getmjölk kan man se här >>>

De har också fått en större valphage där Rosie kan ligga och se på sina små när de leker eller sover. 

En trött mamma tar igen sig. Det är jobbigt med 10 små gullungar....

Här ligger hane 1 i Emmas famn

Hane 4 är så himla fin och go

Här försöker tik 2 leka med tik 4

Ja det är inte bara små valpar som jag grejar med om dagarna. Det finns ju även några större vuxna i vårt liv som behöver omtanke och promenader. Så i går kväll tog jag tag i Lucas päls. Det blev ett välbehövligt bad, fön och trimm för honom. Det tog ett antal timmar. Sedan var det en sväng till stan och handlade lite, fixa middag och sedan ta en långpromenad med de större. Syssloslös det är jag inte.... Nästa vecka börjar jag jobba igen och då tar Pelle hand om allting här hemma när jag är på jobbet. Efter den veckan kommer jag att arbeta halvtid hela April månad och en bit in i maj. Är verkligen så tacksam mot min chef som hjälpte mig och fixade detta så jag kunde vara hemma så här mycket. 

2015-03-26

Nu har vi fyllt tre veckor. 

Hane 1

I går filmade jag lite grann första mötet med mormor Maja och även första kontakten med leksaker. 

De kan man se på bloggen >>>

2015-03-25

21 dagar gamla idag är mina små hjärtan. De är så fina och så goa. Har börjat leka lite mer med varann och utvecklingen går så fort nu. Mormor Maja har börjat intressera sig för de små och igår kväll ville hon gärna vara med och leka med dem. Låg utanför valphagen och gjorde lekinviter till dem. Rosie är snäll och låter henne hållas. 

Kommer att ta nya kort på dem nu när de är tre veckor men måste få lite hjälp med det. Men här kommer ett på "Pytteliten" som nu vuxit ikapp och väger lika mycket som de andra lite mindre tikarna i kullen. 

Tränar på att stå 

2015-03-24

En liten filmsnnutt på när valparna äter lite annan mat än diar på sin mamma kan man se här >>>

Världens finaste mamma " Rosie *

Kan äta själva ..

Äta och sova ...

I morgon fyller de 3 veckor och då skall jag försöka ta nya 3-veckors kort på dem allihop.

2015-03-23

Idag flyttade valparna och Rosie in i storarummet där allt händer. Nu kommer de att få vara med om en TV som står på, dammsugning, hundskall och en massa annat. De tyckte allt att det var lite läskigt att gå ut på tidningarna som jag lagt ut på golvet. De pep lite grann och backade tillbaka till filten. Men när Rosie la sig utanför gick det bra att gå till  mamma. 

 

Här hos mamma är det tryggt <3

Nu har valparna börjat att gå omkring och resa sig på alla 4. De kan ju inte stå riktigt på bakbenen ännu men det kommer snart. Det ser så gulligt ut när de vinglar omkring och de har också börjat att morra lite, bita lite på varann och vifta på svansarna. 

Hane 1

(är så lik Rosies bror Oliver i pälssättningen)

Hane 4

(har kommit upp på benen)

Dessa två tikar är otroligt lika i ansiktena. Färgsättningen på kroppen skiljer dem åt. 

Tik 1

Tik 3

2015-03-21

Rosie och Miguels hanvalpar <3

Hane 1

Hane 2

Hane 3

Hane 4

Hane 5

Rosie och Miguels tikvalpar <3

Tik 1

Tik 2

Tik 3

Tik 4

2015-03-20

Idag är det dax för första avmaskingen för valparnas del. Får se vad de tycker om det. Alla valparna har nu fördubblat sin vikt sedan fördelsen och flera av dem väger mer än så. Det känns bra. De får nu smakportioner med väl uppflött foder två gånger om dagen i små små portioner. De börjar förstå hur de skall få i sig maten. Men vi tar det försiktigt och jag hoppas att de i nästa vecka skall kunna äta lite mer än bara några kulor. 

2015-03-19

Två veckors bilderna kan man se här >>>

Idag skall jag få hjälp av min man att fota valparna som nu är två veckor gammla. De kommer i eftermiddag. 

Men här är lite andra kort från gårdagen och några nu på förmiddagen. Jag kan sitta och titta på dessa underverk hur länge som helst, de är otroligt fina allihop.  

Eftersom vi inte har några små barn längre så är det tacksamt att min kompis barn som verkligen är hundvana kan komma hit och hälsa på valparna. De kommer de att göra fram tills dess de är leveransklara så att de är vana både med smått som stort. Tack Alva för att du var här en stund och klappade på valparna :)

Tittar gör vi också några stycken av oss <3

Äter gör vi mest hela tiden 

Det börjar bli trångt....

Snart kan vi krypa över kanten 

2015-03-18

Världens goaste Rosie tar igen sig

Började fundera varför jag har så hemskt ont i knäna... har jag gått för långa promenader det sista med hundarna eller vad beror det på ??? Kom då på att det måste ju vara att jag hänger över valplådan hela dagarna i enda...... nu får jag nog snart skaffa mig knäskydd... 

Valparna är helt underbara och snart så går de. Några har kommit upp på bakbenen och kan nu ta sig över en liten låda som de får ligga i när jag städat och gjort iordning och Rosie inte är där. De är så fina och jag är helt kär i hela kullen. Det här blir en bra kombination tror jag. Inte bara trevliga uan väldigt snygga också. Skall bli spännande att se dem växa. 

Livsnjutare <3

Vi tog fram valphagen som stått oanvänd i några år nu från förrådet. Till helgen skall vi sätta ihop den och göra iordning i valprummet och jag kan sedan sluta sova inne hos valparna. Då får Rosie klara dem själv på natten och det fixar hon. Jag beställde två sektioner till för att valparna skall få större utrymme. De kommer i början på nästa vecka enl. leverantören. Men de skall vi inte sätta ihop förrän valparna flyttar ut i vardagsrummet där allt händer och sker så de blir vana vid ljud som TV, dammsugning, hundar som skäller och allt som tillhör en liten valps liv. 

2015-03-17

Idag har de små valparna fått smaka på uppblött torrfoder som mamma äter. Vissa av dem tyckte det var ok och andra tyckte att mammas mjölk är definitivt mycket godare. Börjar lite lätt att ge dem lite foder då det sliter på Rosie att dia dem hela tiden. Rosie är en duktig mamma och ger dem mat många många gånger hela dygnet runt. Men nu vill hon gärna vara med mig och följer mig hack i häl. Hon är väldigt mån och rädd om sina små valpar och passar på dem så fort de så mycket som gnyr till. 

Några av dem har öppnat ögonen idag och det såg jag först när jag tog upp en av dem för att ge lite foder. Så himla söta.... man riktigt smälter. De har så otroligt fina ansikten allihop och så fint tecknade.

Här ligger vi i lådan och sover nu när matte bäddat rent för oss. 

Lily väntar på att få gå ut och gå... 

Idag kom också cockertidningen ut och där var även min annons om Lucas med. Så stolt över min kille som gjorde så bra i från sig år 2014 i grenar som bruks, viltspår, rallylydnad, utställning och lydnad. Hade ju planerat in att vi skulle starta appellen på Orust den 21/3 men vem hinner träna nu???

2015-03-16

En liten trött hane med stor aptit på livet <3

I morse såg jag att flera av dem börjat resa sig på bakbenen och vinglar runt i valplådan. Det såg så gulligt ut och jag kan sitta hur länge som helst och bara titta på dem. Alla har nu fördubblat sin vikt som de skall och några väger ännu mer än praxis. Det känns bra att Rosie har mat till alla. Jag får vara med och se att alla får mat när hon diar dem och lägga till de minsta. Nätterna går bättre och bättre och jag har fått sova lite grann för jag har vaknat till av att Rosie sitter i valplådan och diar, annars så ligger hon bredvid mig på nätterna. Rosie äter nu 10 dl starter om dagen + att hon får majsvälling med en ägg gula i. 

Snart kommer de att öppna sina ögon och bli mer och mer lik cockrar. Kan nästan inte vänta på att de skall göra det och utveckla sin egen personlighet. 

Jag har beställt större valphage som kommer i nästa vecka. Den är köpt på Presstorps gjuteri. Köpte flera sektioner därifrån förra valpkullen men då var de ju "bara" 8 och nu när de är 10 behöver de ju mer plats att springa och leka på när de växer upp. 

2015-03-15

I dag har jag klippt alla 10 valparnas klor. Det tog sin tid men nu är det gjort. Vilka godingar de är allihop och jag tycker de ser bra ut allihop. De har otroligt fina huvuden och jag längtar tills de öppnar sina ögon. Då blir de lite mer personliga även om de inte kan se. Nästan all min tid tillbringar jag hos valparna förutom när jag är ute och går med de andra hundarna. Allt är lugnt och fint här hemma.

Vår ena dotter har varit hemma och hjälpte mig fota valparna. 

Emma och en liten fin kille <3

2015-03-14

Nu äntligen har jag gjort en sida där man kan följa vår kull och se på bilder vecka för vecka.  >>>

2015-03-13

Valparna har nu passerat 1 vecka. I helgen skall jag lägga ut lite kort på dem. Pytteliten har nu gått upp i vikt och väger lika mycket som de andra gjorde när de föddes. Det känns bra och jag hoppas att hon skall fortsätta att må bra. Jag ser nu bara till att hon får mat först och har slutat att ge henne flaskan. Det är en stark tjej som tar sig fram men hon har inte mycket att sätta emot när några av de andra som väger ca 700 gram kommer fram. 

2015-03-10

En vecka <3

Nu är valparna en vecka gammla och de är så hinmla fina allihop. Fortfarnade äter och sover de bara och jag stödmatar lilla Pytteliten som jag kallar henne flera gånger om dagen. Hon är fortfarande väldigt liten men stark. Man får ju en viss förkärlek till de som man måste sköta om lite mer. Ja hoppas att det fortsättningsvis skall gå bra. Rosie är en suverän mamma, annat hade jag väl aldrig trott. Hon ligger hos dem hela natten och många många gånger på dagen går hon in och ger dem mat. Så fort de skriker till så är hon där och undersöker vad som händer. 

Rosie får nu mer mat och även majsvälling så hon får mer mjölk till sina 10 valpar. Det sliter på henne med så många och så har hon inte 10 spenar heller så jag får vara där och lägga till och ta bort några stora när de vältrar sig fram och puttar bort de mindre. Det är ett dygnetrunds jobb nu  och sova får jag göra om några veckor.  Det blir lite lättare för varje dag som går och de växer. 

Vi har nu byggt ut valplådan så Rosie kan sträcka ut sig på längden och bredden. Så nu är den ca 130 x 120 och skulle passa en labbe istället. 


Det här är den lilla valplådan som var gjord för max 5 valpar !

De andra hundarna och då särskilt Lily är mycket intresserad och står och kollar in genom dörren vad som händer och sker. När de piper står hon där och viftar på svansen och kollar vad Roise håller på med. Rosie är totalt genomsnäll och har inte sagt åt dem att sluta hänga över grinden. 

2015-03-05

Valparna har kommit.

5 + 5

Då har valparna anlänt. En dag tidigare än beräknat tittade de ut. Rosie är duktig och sköter dem fint och hon har mat till dem alla. Det tog många timmar och i flera dagar har hon hässjat och mått dåligt. Jag har verkligen lidit med henne och hoppades att hon inte skulle gå tiden ut. 

Jag får tacka min vän Annette Essman som bistod mig nästan hela valpningen igenom och är så tacksam att hon var här. Rosie valde att valpa på en dag och natt när jag inte hade någon här hemma. Mannen jobbade och hade dessutom med sig bilen till jobbet och våra barn bor ju inte kvar hemma längre så det kändes lite tomt när jag gick här hemma och väntade. 

Men än så länge så har de flesta gått upp i vikt förutom en liten tik som var hälften så stor som sina syskon och som jag nu idag har börjat stödmata. Jag hoppas verkligen att hon skall klara sig och få växa upp ihop med sina syskon. Hon har gått ner lite i vikt sedan hon föddes och därför så får hon nu getmjölks tillägg. Men hon försöker så gott hon kan men eftersom hon är så liten så flyger hon iväg när de andra syskonen kommer. Det verkar som om Rosie förstår hon är liten för hon blir lite ledsen när jag tar bort den lilla för att mata och vill gärna sitta bredvid och slicka på henne.  Ja vi får se hur det kommer att gå. Det är tufft att vara uppfödare och man vill så hemskt gärna att allt skall flyta på. De andra valparna äter och sover bra och Rosie är trygg i sin roll som nybliven mamma. 

2015-03-02

Händer inte så mycket här ännu. Har fått badat och gjort Maja iordning i pälsen. Nu är det snart Lilys tur att få sig ett bad. Ute och går med hundarna i omgångar och tar det lugnt. Gjorde iordning ett kort på Lucas i photoshop när jag ändå inte hade så mycket för mig. 

 

Rosie strövar omkring i trädgården och tycker tydligen att vårt lilla hundhus som inte varit särskilt intressant förut är en bra plats att bädda och få valpar på. Men än så länge så visar hon inga tecken på att det skall dra igång. Hon sover mycket och nu tycks valparna ha ändrat läge för hon sover bättre än på flera dagar, (och även jag). De har sjunkit ner lite mer och trycker inte så mycket över bröstet på henne. Hon äter små portioner flera gånger omdagen. Just nu så är det barf kötbullar som gäller. Mina pannkakor har hon tröttnat på. 

2015-02-28

Då var sista arbetsdagen gjort för ett tag framöver. Nu kan min man gå tillbaka till jobbet igen efter att ha varit hemma en vecka. Känns lite konstigt att gå hem och vara ledig när det inte är sommar. Jag känner att Rosie behöver ha sin matte hemma nu som tar hand om henne nu när vi går in i sista veckan.

Vi har nu flyttat in i valprummet men det är inte bara Rosie och jag som gjort oss hemmastadda där utan även Molly är med. Hon tycker det är jobbigt att inte få sova bredvid sin matte, så hon får väl hänga på ett tag tills det är dax. 

Molly har intagit valplådan. 

 

Dag 58

Hon är stor och tung och det är många kg att bära på nu och jag tycker synd om henne. Rosie har gått upp till över 20 kg och det är mycket. De sista dagarna har hon  börjat äta lite sämre än vanligt och nu är det pannkakor på kvällarna som gäller och lite annat smått och gott. Hon får mat flera gånger om dagen för det får inte plats så mycket längre. 

Dagarna går bra men nätterna är jobbiga för då kör de igång i hennes mage ordentligt och jag sitter med henne på nätterna och bjuder henne på vatten och masserar henne så gott det går. Vi är väl ute ca 5-7 gånger varje natt och jag hoppas att allt nu skall gå bra med henne. 


Rosie 8 v.

2015-02-21

Min lilla docka <3

Då har ytterligare en vecka passerat och det är helg igen. Allt flyter på som vanligt och jag jobbar mycket för att snart kunna gå hem och vara ledig i några veckor. Rosie växer och är tung och trött. I torsdags fick hon sig ett bad och jag trimmade och gjorde iordning henne. Nu är det bara magen som skall rakas också och lite behäng som skall kortas ner. Vi har varit och gjort en röntgen och såg en hel del små bebisar i hennes mage. Nu hoppas jag bara att resten av dräktigheten skall flyta på som det skall och att allt skall gå bra. Rosie är ju min lilla docka. Har också börjat att ställa iordning valprummet som Rosie och jag snart skall flytta in i. 

Tre trötta hundar efter promenaden

Idag har jag haft med mig Lucas, Lily och Maja till skogen där de fått springa omkring på ängarna. Det är blött och vått och de blev rejält smutsiga men skoj hade de iallafall. Molly och Rosie har fått gå några korta rundor runt kvarteret i sin takt. Rosie vaggar på och Molly hon får springa i sin takt. 

2015-02-15

I helgen har jag fått gjort iordning alla hundarnas pälsar förutom lillskruttan Rosie. Henne skall jag göra iordning i veckan som kommer eller till helgen. Vi har varit ute och gått i omgångar och det har även blivit lite städ och tvätt av fällar. 

Rosie är trött och tung men går med på våra promenader ett tag till. 

Vår goa Rosie

Älskade Molly

Pigga och goa Lily

Härliga Maja

Goe Lucas

Idag har vi haft finbesök av Laban med matte och hussse. Fixat iording Labans päls och fikat och pratat i flera timmar. Det är verkligen jätte skoj när de kommer och hälsar på. 

2015-02-07

Vi väntar valpar !

Är så glad över att vi äntligen skall ha valpar hos oss igen. 

Läs mer under valpar >>

Idag skulle Lucas och jag varit iväg och tävlat i lydnadsklass I igen. Första tävlingen för året. Men Lily drog igång med sitt löp för en vecka sedan så det har inte gått att träna överhuvudtaget. Nu får vi avvakta lite med tävlandet då jag kommer att ha fullt upp med annat i vår och vill helst inte släpa runt på de andra hundarna i offentliga miljöer för mycket utan vi stannar hemma i vår. 

2015-01-14

Älskade Maja fyller 8 år idag 

 

2015-01-05

Så stolt över alla "mina" Blancock's hundar som gjort så bra ifrån sig på Årets Cockerlistor :) 

ÅRETS ALLROUNDCOCKER 2014

SE VCH RLD N RLD F
Blancock's The Firs Of Them All

* Lucas *Lucas <3 , SE VCH RLD N RLD F Blancock's The First Of Them All, min träningskompis och följeslagare som blev Årets Allroundcocker 2014 :) Vem kunde tro det när viiI augusti började vi träna lydnad och under hösten fick vi ihop ett första pris och klassvinst med 162 p. i lydnads klass I, han fick sitt RLD F i rallyt under våren, 1:a pris med HP i viltspår och CK på utställning. Ett R-Cert i Norge blev det också. Vi har också hunnit med en start i appellklass spår, gjort ett MH-test, och även startat en gång i avancerad klass i rally. Lucas placerade sig även på 7:e plats på Årets lydnadscocker och 8:e plats på rallylydnadscocker och på 12:e plats på årets viltspårscocker :)


SE VCH RLD N RLD F
Blancock's Lily Of The Valley

* Lily *

6:a på Årets Lydnadscocker

Några andra av mina hundar hamnade också på fina placeringar på Årets cockerlistor. Min veteran på 10 år , * Lily * SE VCH RLD N RLD F Blancocks's Lily Of The Valley kom på 6:e plats under Årets Lydnadscocker och även 6:a på Årets Allroundcocker <3 Lily var även med till Norge och blev där BIS-veteran på Norska Spanielklubben i höstas. 

SE VCH NO VCH RLD N RLD F
Blancock's The One And Only

* Rosie *

2:a på Årets AllroundcockerMin lilla Rosie, kom 2:a på årets allroundcocker och hamnade även på 7:e plats med 5 spår under Årets Viltspårscocker och på en 17:onde plats på Årets rallylydnadscocker <3 . Rosie har under året gjort fina spår. fått sitt RLD F och även ställts ut med fina resultat. Hon tog sitt 2.a Cert i Norge på hösten och har fått CK i Sverige. 

SE VCH NO VCH RLD N
Westerner Dance For Me

* Maja *SE VCH NO VCH RLD N Westerner Dance For Me, kom på 14:one plats under årets viltspårscocker och en 16:onde plats på Årets Rallylydnadscocker. Maja fick även sitt RLD N under året. Vi har även gjort en start i fortsättningklass och målet 2015 är att hon skall få sitt diplom i den klassen. 

SE VCH NO VCHH LP I 
Line Sam Proud Memory 

* Molly *

Med sina 13,5 år så är hon fortfarande en glad och pigg pensionär
Älskar henne <3

 

SE VCH NO VCH LP I LP II RLD N RLD F RLD A RLD M
Blancock' Total Lost

* Anton *En annan av min uppfödning är Anton, SEVCH NOVCH RLD N RLD F RLD A RLD M LP I LP II Blancock's Total Lost, och hans ägare Marita Fagerberg, som blev 2:a på Årets rallylydnadscocker. Länge låg han i topp men blev sedan 2:a men små små marginaler. Anton har även under år 2014 varit med på Rally SM och placerade sig på en hedrande 23 plats av Sveriges duktigaste ekipage. Han var den enda cockern som var med på SM i rally :) Anton kom även på 2:a plats på Årets lydnadscocker och på 20:e plats under årets viltspårscocker. Stort grattis Marita Fagerberg
 <3

2015-01-01

2014-12-21