Kalender 2016 >>>      

Tidigare   

Nyheter 2009

Nyheter 2010

Nyheter 2011

Nyheter 2012

Nyheter 2013

Nyheter 2014

Nyheter 2015

Nyheter 2016

BloggTill avel >>

Lucas MH med text och video >>

Kennelträff 30 April  !

Massa bilder från vår kennelträff >>>

2016 -12-30 !

GOTT NYTT ÅR !

2016 -12-24 !

Önskar alla vänner en GOD JUL 

2016 -12-12

Irma med sin leksak :)

På väg till träning 

I helgen har jag tränat med Lucas och Irma. Vi har varit på klubben och tränat en del moment och det har gått riktigt bra. Tanken för nästa år är att starta Irma i startklass och Lucas i nya klass I. Det ingår några nya moment där som vi skall försöka få till. Konan och rutan är några av de som vi inte kan ännu. Även appell / spår skall vi ta nästa år är tanken. 

Lucas och jag var iväg till skogen där jag la 8 apportpinnar med ca 10 m mellanrum för att han skall träna på att plocka upp pinnarna i spåret och lämna över till mig i handen. Det gick över förväntan. Han fixade alla 8. Sedan körde vi till klubben där vi tränat fotgåendet, inkallning, ställande, läggande, hopp över hinder och framförgåendet. Så nöjd över vår träning. 

Irma fick lite fotgående och jag kan inte vara annat än nöjd över de korta sträckor som vii går. På torsdag skall vi iväg på kurs i just fotgående i Ljungskile. Sedan fick hon apportera, göra en del läggande och hopp över hinder. Så duktig hon var. 

2016 -12-06

Har fått nya kort från två av mina vänner och valpköpare på deras fina hundar  Stort tack Marieke och Nadja. 

Blancock's Just Over The Top

* Ior *

Blancock's Just A Fighter

* Charlie *

2016 -12-05

SE VCH RLD N RLD F
Blancock's Lily Of The Valley

Min älskade Lily fyller 12 år idag. 
Älskar henne till månen och tillbaka <3

Vi grattar också hennes syskon Melwin, Charlie och Nemo  på  Er dag <3

2016 -12-04

Tidig söndagmorgon och en promenad först med Maja och Lily. En fin runda på en timme där de kunde spirnga fritt en stund. Kallt var det och isen hade lagt sig lite på en sjö vi gick förbi. Härligt med hundar som kan gå lösa och komma på inkallning så fort man ropar. Det är nåt visst med de gamla. 

När vi kom hem tog jag med mig Molly och Rosie på en annan runda. Det var inte många ute på morgonen. 

När vi kom hem hade vår yngsta dotter vaknat så vi åt frukost ihop innan det var dax för mig att ta med mig Lucas och Irma på en träningstur till klubben. Vi tog oss först en promenad innan vi körde igång med träningen. Lucas fick träna apportering, hopp-apport med både metallapporten och träapporten. Det kan han riktigt bra nu. Sedan körde vi en hel del fotgående, början på konan och rutan igen. Konan är svår tycker jag, vet inte riktigt hur jag skall träna för att få honom runt konan... skall se om jag kan åka på en priatträning hos en tjej i Ljunskile om ett tag. Irma och jag skall dit för att träna fotgående en kväll nästa vecka så jag skall se hur det verkar. 

Irma är glad och pigg och ett litet busfrö men jag är så nöjd med hennes framsteg. Nu kan hon gå flera sträckor bredvid, tätt intill och göra halt direkt som jag stannar. Lite apportering med både metallen och träapporten blev det och såklart en hel del bus. 

När vi kom hem blev det vila för hundarna och själv fixade jag med allt som man inte hinner med i veckorna. När kl. var 15.00 var det dax att plocka ihop lite träningsgrejer igen för att åka till Din hundksola på Bokenäs och träna NW med Irma. Sista gången på vår kurs steg III. Så synd för det är så himla kul med NW och vi behöver all träning som vi kan få. Irma är anmäld till sin första officiella start som blir den 6/1-17 på My Dog. Ja.. vi får väl se om vi känner oss redo för att starta. 

Men sista kursdagen hade våra duktiga tränare fixat en inofficiell tävling för oss kursare. Det blev ett behållarsök, ett fordonssök och ett rumssök. Irma fixade alla på snabb tid. Hon gick bara in och tog doftkällan. Så himla duktig hon var. Så nöjd över den lilla och själförtroendet kom tillbaka efter vår misslyckade tävling för en veka sedan. 

2016 -12-02

Var en stund på klubben i går eftermiddag och tränade med Lucas och Irma. Lucas har jag börjat träna in rutan och även konan. Men det är inte det lättaste. Hopp-apport har han däremot förstått snabbt, både med träapporten och metallapporten. Jag är verkligen så glad över att vi kommit tillrätta med apporteringen. Irma körde jag lite fotgående, spring genom en tunnel och hopp över hinder. Hon fick även hämta in metallapporten och träapporten utan att hopa över hinder. Hon är en liten oslipad pärla, tror hon kommer att bli bra när poletten trillat ner att det är kul med träning. Än så länge så tycker hon det är roligt en stund men kan bara så där springa iväg och nosa på appellplan och inte lyssna på inkallning. Men vi tränar vidare. 

2016 -11-27

Debut i NW klass I

SE VCH Blancock's Just The One I Wanted

* Irma * 

I dag har Irma och jag gjort vår allra första start i NW klass I. Vi åkte iväg till en maskin hall i Tanums kommun och det var Tanums BK som var arrangörer. Vi blev indelade i två grupper. De som skulle börja inomhus och en grupp som skulle börja utomhus. vi hamnade i första gruppen som började med behållarsök och inomhussök. Vi fick veta att i rummet med behållare var det bara en doftkälla och i inomhussöket var det hela 3 doftgömmor. Det har vi aldrig tränat på förut så det kändes väl så där... 

Vi fick start nr 5. När det var vår tur så selade jag på Irma , kopplade om och gick med funktionären in i huset där söken skulle vara. 2 minuter fick vi på oss för att hitta rätt behållare av ca 30 st. Irma nosade omkring och nosade även på väggarna konstigt nog. Men efter 55 sekunder tog hon rätt behållare. Jag kunde se på henne direkt när hon hittade den så det momentet var inget svår, då hon frysmarkerade behållaren. 

Sedan traskade vi vidare in i huset och kom fram till ett rum som innehöll 3 korridorer. Därinne var det en del möbler, en hiss och en mängd med stängds dörrar. Även åskådarna var med och gick en halvmeter bakom oss när vi klev in och skulle starta. Irma ville gärna hälsa på dem och nosa på folk. Precis när vi klev in genom dörren drog hon till hörnet av dörren men jag lockade på henne för att hon skulle börja nosa!!! Men hallå .... där var första doftgömman, precis innanför dörren i gångjärnet... det missade jag helt och hållet. En blomkruka var väldigt intressant men just när jag skulle säga markerat sa domaren att där hade hunden innan kissat... så där var den inte. Vi fortsatte in i rummen och Irma hoppade upp i en svart fåtölj, hon visade stort intresse för fåtöljen och ville inte gå därifrån, puttad upp stolsdynan och la nosen intill armstödet så där ropade jag "markerat" tyvärr inte sa domren... ok vi fortsatte.. eftersom det var en inofficiell tävling så fick jag markera en gång fel och hunden en gång fel innan man var diskad. Vi fortsatte och längst in i rummet vid en annan dörr markerade Irma riktigt bra så där ropade jag "markerat" och det var rätt. Irma fick sin belöning och en godbit. Där trodde hon att det var klart och förstod inte först när jag sa till att hon skulle nosa igen. Men hon började nosa och gick mot fåtöljen igen och gjorde samma sak igen , tog ner näsan under stolsdynan och stod kvar. Jag sa att den är här... nej den är inte det sa domaren... hm.. tiden ute och jag sa att någonstans i närheten är den. ja det var den och det visade sig att den var i stolen bredvid ca 20 cm ifrån där Irma markerat. Ja inte är det lätt inte, var så säker på att den var där hon markerade. Men när jag visade på henne där den verkligen var så såg jag ju att hon markerade på ett annat sätt. 

Nästa  moment var utomhus på en stor plattform där det låg stora sten block och rör nerborrade i cementen. Här var det två doftgömmor och 4 minuters maxtid. Irma sökte jättefnt och stod länge med näsan i ett rör men jag lät henne söka vidare då jag blev så  osäker på om det var rätt eller inte. Hon sökte vidare, hoppade upp på stenarna och kröp runt mellan stenarna. När det var 30 sekunder kvar på tiden tog jag med henne tillbaka till där hon markerade från början. Det var två rör som var nedgrävda i marken som låg med ca 5 cm mellanrum. Hon körde ner nosen i båda men dröjde kvar en liten stund längre i det ena rörhålet och då sa jag markert, och det visade sig vara rätt. Så här hittade vi en av två inom föreskriven tid. 

Nästa moment var fordonsöket. Här stod tre stycken stora sopbilar uppställda på rad, ja egentligen 4 men den fjärde var inte med i tävlingen. Här hade vi 3 minuter på oss att hitta två doftkällor. Det blåste rätt så kraftigt och jag försökte få henne i motvind så att hon skulle kunna känna av doften i vinden. Det här var totalt omöjligt .... på marken låg det mycket äckligt från bilarna och Irma var mer intresserad att hitta något att rulla sig i än att söka efter eucalyptus. Här bommade vi totalt och hittade ingen källa alls inom föreskriven tid. 

Ingen placering här inte men nödj ändå. Men detta var vår första tävling och nu känner jag mig än mer taggad att få tävla NW. Skall bli jättekul att fortsätta med den här sporten och jag har insett att vi har mycket att lära oss och det inte är helt enkelt. Hitills har vi tränat på samma ställe och område och jag inser att vi nu måste åka till olika ställe och träna. Man blir lätt hemmablind. 

SE VCH RLD N RLD F LP I 
Blancock's The First Of Them All

Lucas

I fredagskväll visade jag Lucas metallapporten och i går förmiddag åkte vi bort till min kompis Susanne och tränade apportering. Nu kan Lucas hämta in metallapporten och även hopp-apport. Så snabbt han lärde sig det. Nu kommer vi att träna vidare och se om vi kan starta nästa år i klass I som i år heter klass II. Men efter årsskiftet så byter klasserna namn och även titlarna så vi har en del moment at träna in. 

2016 -11-26

Fantastiskt roliga nyheter !

Blancock's Just A Fighter

* Charlie * 

Är röntgad med A-höfter och ED 0 :) 

Stort grattis till Nadja och Kenneth och tack för att ni röntgat Charlie. 

2016 -11-19

Nw

I lördags åkte Irma, Lucas och jag iväg till Bokenäs för att träffa min kompis Susanne och hennes hundar. Vi tog oss en långpromenad i skogen innan vi fikade en stund och pratade hund. Så länge sedan som vi gjorde det. När vi fikat klart tog jag Lucas och tränade några nya moment i klass I som träder i kraft 1 Januari 2017. Vi tränade på rutan och på konan. Rutan har vi börjat träna för ett tag sedan men från och med nästa år så skall hundarna springa in i rutan och lägga sig istället för att stå hela moementet igenom. Man får låta sin hund springa in i rutan , stanna och på kommando lägga sig ner. Nästa moment vi tränade var konan och det är helt nytt. Här skall hunden springa fram till en kona, runda den och komma tillbaka. Men först måste vi träna in att Lucas skall ta sig till konan på kommando. Vi tränade även lite apportering och nu kan jag kasta apporten 10 meter och Lucas hämtar den och lämnar av den framför mig. Nu skall vi även träan in fot efter avlämnandet. 

Irma och Susannes golden fick träna några rumssök och det gjorde de suveränt bra. En doftkälla uppe på ett bord, på en stol och bakom en stol tränade vi på. Jag försöker få Irma till frysmarkering eftersom det är lättare att se om hon hittat doftkällan.

En annan som är iväg och tränar NW är Theo, han är numera en van bussåkare och tar livet med ro. 

Blancock's Just In Time

Theo

2016 -11-13

Irma tar igen sig på bästa platsen

Idag har Irma och jag börjat på NW III, en kurs som riktar in sig mot tävling. Vi har anmält oss till vår först nw tävling och det blir den 27/11 i Tanum, Novembernoset. Det är ju så kul och Irma vet vad som förväntas av henne. Först gjorde vi 2 st behållarsök av pappkartonger och därefter blev det 2 st behållarsök som bestod av resväskor, lådor, väskor mm. Våra duktiga tränare ändrade sedan om så att vi även fick göra 2 rumssök där hundarna skulle kliva upp på stolar och bord för att hitta doftkällan. Inga problem för någon av hundarna att hitta dit. Det är ett gott gäng som är med på kursen. Tyvärr ingen syster Tassa med den här kursen. 

Söndag var ju även fars dag så min snälla pappa var här och åt middag och vår äldsta dotter Frida kom hem över helgen och hälsade på med sin Liv. 

Min pappa och Lily har ett speciellt band 

Vår dotter Frida med sin hund Liv och Irma

Liv, tar igen sig innan hon skall med bussen tillbaka hem. 

 

Fick några kort från mina vänner och valpköpare

Här är det Axel och Shady i Stockholm

Ior och morbror Anton i Borås

Charlie i Charlottenberg

2016-11-07

Den här fina buketten stod hemma på bordet en dag när jag kom hem från jobbet. Den har jag fått från några av mina valpköpare och bästa vänner. Så glad jag blev över den. Jag har verkligen träffat världens bästa valpköpare. Vlir så glad när mina valpar hamnar hos rätt ägare som uppskattar dem. Så glad över allihop. 

2016-11-05

I helgen har vår yngst dotter Emma varit hemma och då hade hon med sig Fridas hund Liv. Vi har varit ute och gått och haft en lugn och fin helg. Liv är en van bussåkare nu och en sån lätt och snäll hund. Märks inte ens att hon är med hemma. 

Dax att åka hem. 


Emma och Liv väntar på att gå på bussen

2016 -11-01

 Vår lilla kennel har fått Två nya Viltspårs Champions

 SE VCH Blancock’s Just Before Dawn

Inez

 SE VCH Blancock’s Just One Love

My

 

I helgen har vi haft fullt upp och varit iväg och tävlat 7 spår och gjort ett doft prov för eucaluptus. Är så glad över mina hundar som jobbar så bra både i skogen med nw sök och för att de använder sina nosar som man skall och verkligen gillar att jobba.

Vi har fått två nya viltspårs champions och det är Inez och My som gått från klarhet till klarhet i skogen. Efter ett anlag och tre öppna spår inom en månads tid kan de nu lägga SE VCH framför sina namn. Stort Grattis till deras ägare Karianne och Atle för att jag fått låna tjejerna och tävlat med dem.

SE VCH RLD N RLD F LP I Blancock’s The First Of Them All & 
SE VCH NO VCH RLD N RLD F Blancock’s The One And Only

Lucas & Rosie

Igår hade jag även med mig Rosie och Lucas som fick gå årets sista spår för att komma med på listan över Årets Viltspårs cocker 2016. Nu skall jag skicka in våra resultat och så får vi bara vänta och se vart vi placerar oss i år. Rosie har gått jättebra även detta år men inte kommit upp i så bra resultat som hon hade förra året, då hon gick 7 spår med 7 HP. I år har hon fått 5 HP på sina 7 spår, super bra och jag är jättenöjd. 

Rosie är en fantastisk hund och jag år så himla stolt över henne. Lucas har också gått sina 7 spår men inte fått något HP på de spåren, lite vimsig och en matte som kanske litar lite för mycket på honom. Han är även lite frågande i vissa situationer och vill ha lite stöd från mig som hitills låtit honom jobba helt själv i linan. Han är lite för snabb så ibland så missar han och går förbi en vinkel men kommer snabbt tillbaka men jag fick mig en kurs från vår domare efter spåret igår och skall tänka på de tips jag fick. Man blir aldrig full lärd.

 

2016-10-29

2 godkända Doftprov på dinnundskola 

I dag har Tassa, Kajsa , Irma och jag varit på dinhundskola och gjort vårt livs första officiella doftprov för eucalyptus. Så nervös jag var.... kändes riktigt hemsk att passera dörren in till lokalen där provet var. Det här är ju en helt ny gren för oss och än känner jag mig inte helt säker på vare sig regler eller om vi gör rätt. Men jag hade inte behövt oroa mig, Irma skötte allt så himla bra. 5,68 sekunder tog det för henne att hitta rätt behållare av 12 st. Man kan riktigt se på henne att hon gillar att spåra och nosa och att hon vet vad hon letar efter. . Nu blev jag så taggad av detta så vi åkte hem och anmälde oss till Irmas första tävling , så i november så kommer hon att få göra sin första nw tävling på tanums bk. 

Det gick inte sämre för hennes kullsyster Tassa. Stort grattis till Tassa och hennes duktiga matte Kajsa som håller igång med nosework. Vi har haft en jätterolig kurs i höst där systrarna har träffats och tränat ihop. Nu ser vi framemot steg III, som går mot tävling. 

Kajsa och Tassa <3

Irma är nu godkänd för att tävla i Eukalyptus 

Men i morgon är det en vilodag för Irma <3

2016-10-28

Tre duktiga systrar

I eftermiddag tog jag med min Irma, Inez och My och körde till Väne-Ryr för att gå spår. Det hade regnat en hel del under natten och när vi kom fram till tävlingsplatsen hade det även börjat blåsa rätt hårt. Första hund ut i spåret var Inez, hennes spår började på en stor öppen äng där vinden låg på rätt hårt. Men jag släppte på henne i spåret och vi började gå, hon slog lite i början men det dröjde inte länge förrän hon började traska på bra. Första vinkeln var kockren och sedan tuffade det på. Hon gick fantastiskt fint och fick idel berömm av vår domare. 

Sedan var det Mys tur. Hennes spår började uppe på ett berg så jag släppte ut henne i hela linans längd innan hon fick nys på vart hon skulle hän. Hon var som en dammsugare... kanske inte hela spåret igenom efter blodet och klöven men efter möss .... men ingen fara ... hon visste vad hon gjorde och hittade fram utan några större avvikelser. 

Sedan var det min lilla Irma.. hon gick iväg och tog alla vinklar som hon skulle. En gång fick hon hjälp av vinden och tog spåret som hon skulle och gick fantastiskt bra. Jag fick sedan se på domarens telefon app hur hon gått. Såg väldigt bra ut. 

Alla tre belönades med ett första pris och både Irma och Inez fick varsitt HP för sina spår. Så stolt över syskonen, de följer i sin mammas fotspår, helt klart. 

2016-10-23

Ännu en helg har nu snart passerat och det har varit rätt lugnt. Vi har haft i stort sett regn hela helgen och väldigt blåsigt. I går tog jag med mig Maja, Rosie, Lucas och Irma till min kompis och hennes hundskola på Bokenäs. Susanne hade fixat ihop ett gäng pizzakartonger och ett inofficiellt doftprov för oss som ville testa ytterligare en gång innan det stundande officiella som Irma och jag skall göra nästa helg. Men det var flera stycken som ville testa så jag tog med mig hundarna på en timmes promenad i den fina skogen som ligger på Bokenäs. Det blev en hel del ljung i pälsarna så jag har haft och gjort under två dagarn nu. 

När vi kom tillbaka från skogen fick jag start nr 13 så det var rätt lugnt. Irma fick vila i bilen en stund innan det var vår tur. När det sedan var vår tur så fixade hon det hur lätt som helst. Irma markerade en kartong på 6 sekunder men innan jag fattade och hann med att ropa "markerad" så hade det gått 10 sekunder. Det gick så himla fort att hitta rätt kartong. Jag har lite svårt för att komma ihåg att jag skall säga till när vi hittat rätt så där måste jag skärpa mig innan nästa helg och inte glömma av. 

Tog en tur med de gamla när jag kom hem i skogen och tränade också lite apportering med Lucas. Nu har vi börjat träna att han plockar upp apportbocken från golvet och går fot några steg innan han får sätta sig vid sidan och lämna av den. Funkar riktigt bra. Nästa steg är att han skall hämta den och lämna av den  men vi tar det lugnt. 

Idag har finaste Laban varit här några timmar och gjort sig iordning i pälsen. Hans snälla matte och husse hade med sig fikabröd så vi hade några jättetrevliga timmar ihop.

Blancock's Talk About It

Laban

På tisdag kommer Inez och My igen , får se vad vi skall hitta på den här gången. De skall vara här en hel vecka. Ja ... fortsättning följder men jag har lite planer för tjejerna även den här gången. 

2016-10-16

Hundarna och jag har haft några härliga timmar ute i skogen , sista dagen på älgjakten häromkring så vi passade på att ta oss en långpromenad. I morgon är det jobbdag igen och ny vecka. 

Lily och Maja

Maja

Lucas

2016-10-13

Har lagt in BPH - protokollen för Irma >>, Charlie >>, Inez >>, My >>, Ior >> och Theo >> på deras sidor. 

2016-10-12

I går var Irma och jag på NW kurs igen. Den här gången testade vi trå rumssök och ett utomhus sök med två doftkällor. Det var lite svårt tyckte Irma för när hon hittat första doftkällan utomhus  trodde hon det var klart. Vi tränade även på stadgan att hundarna skall när de hittar doftkällan markera lite längre så man kan vara säker på att det är rätt. Nästa gång skall vi ha en liten tävling. 

Tassa och Kajsa är också med på samma kurs och Irma och Tassa har jättekul i hop. Är verkligen jätteskoj att syskonen får träffas då och då. 

Blancock's Just Because I Am

Tassa 

2016-10-11

Blancock's Just Over The Top

Ior

Ior har äntligen efter 1 månad nu fått sin rosett i posten som han egentligen skulle få när han gick BPH den 10/9. Tyvärr hade arrangörerna missat att ta med rosetter till tested så de fick skicka den istället så nu äntligen har den kommit. Visst är han fin i sin rosette? 

I helgen har vi haft fullt upp. Lördag var jag på dinhundskola.se och höll i en viltspårskurs ihop med min vän Susanne som bedriver anläggningen. Vi hade 6 st mycket intresserade och positiva deltagare med olika hundraser. Jätteduktiga allihop och roligt för mig att få visa vilken underbart rolig aktivitet viltspår är och hur mycket hundarna uppskattar det. Flera av dem kommer definitivt att snart vara redo för anlaget. 

I söndags hade Cocker klubben 35-års jubileum på Ale BK där jag och Rosie var med och höll i rallylydnaden. Tror det var bortåt 40 hundar som fick testa på min och Rosies uppsatta bana och där de fick veta lite regler och moment. 15 skyltar med olika moment hade vi och alla var så duktiga även här. Det är roligt att hålla i kurs när hundägarna är så aktiva och intresserade och gärna vill lära sig. Många gick därifrån med nya ideer om sitt hundägande och jag tror att flera av dem kommer att komma ut på tävlingsbanorna framigenom. Det var en rolig dag med många aktiviteter och olika stationer där man fick testa på agility, rally, ringträning, nw, lydnad och jakt. 

Här visar Rosie och jag tre steg bakåt. 

Det är inte alltid så lätt att få med sig sin cocker när det luktar så gott i marken. 

Blancock's Just In Time

Theo

Finaste Theo var så nära men så längt bort ändå i helgen. Inte avståndsmässigt då han var på Smögen inte mer än 45 minuter ifrån Lysekil. Men jag var ju inte hemma på hela helgen och kunde därför inte hinna träffa honom. Får nöja mig med ett kort på honom och han är ju bara så vacker. Hoppas att vi snart kan ses. 

2016-10-04

Spår igen!

Stort grattis till Ines och My som idag klarade sin första etta i öppenklass viltspår. 

Nu är det hela 4 st i Rosies kull som fått varsitt första pris i öppenklasen, Charlie, Irma, Inez och My. En är SEVCH, (Irma) och en är godkänd i anlagsklassen (Ior). Vilka fantastiskt duktiga spårhundar det visat sig vara i kullen. 

Min egen lilla Irma var med fick gå ett svårt och krångligt spår med mycket viltstörning som hon klarade ut fint men hon blev så trött i slutet. Gott att ligga i husses famn och ta igen sig på kvällen. 

Nu har Inez och My åkt hem... ses snart igen ..

2016-10-02

Spårdag !

Inez och My är här på besök då deras ägare är utomlands på jobb så när de ändå var här så passade jag på att lägga varsitt spår åt tjejerna på fredag kväll. Det var inga problem för dem att gå dem. Jätteduktiga båda två. Eftersom jag visste att tjejerna skulle vara här hade jag redan bokat in två anlagsprov med dem och även ett öppenklass spår åt Irma. Så idag vid middagstid åkte vi iväg till Väne-Ryr och vår domare Inger Skoglund. 

Två godkända anlagsprov 

 

Förs ut var Inez, ett sånt spår hon gjorde, lite snabb men så koncentrerad. Hon gick sitt spår på 14 minuter.

Blancock's Just Before Dawn

Inez

"Jobbar koncentrerat och fint hela spåret. Är lite snabb emellanåt men ringar fint åter spår. Lovande spårare" Domare : Inger Skoglund. 

Efter Inez var det Mys tur och hon gick en aning saktare och fick då också med sig hela spåret från början. 

Blancock's Just One Love

My

" Tar spåret direkt, följer sitt spår utmärkt i lämpligt tempo. Har ett par mindre onoterbara avvikelser på vilt. För övrig perfekt. Domare: Inger Skoglund. 

Så jätteglad över att tjejerna klarade sina prov, det är ju alltid lite nervöst när man går med andras hundar men jag hade inget att oroa mig för. 

När Inez och My var klara så var det dax för Irma att få gå sitt 3:dje spår för året. Det klarade hon jättefint och hon fick också en bra kritik. 

SE VCH Blancock's Just The One I Wanted

Irma

Irmas kritik: 

Har inga problem med are sig vinklar eller bloduppehåll. Är lite viltintresserad och har små avvikelser ut efter spåret men går tillbaka själv. Markerar vid ett tillfälle rivet träd, kan vara lo. Spårar vidare utan problem. Domare Inger Skoglund. 

Riktigt stolt över lilla Irma som nu börjat mogna och bli mer säker i spåret än tidigare. Nu känns det som om hon är på gång med både det ena och det andra. 

Var skall jag få plats ??? 

Idag har jag också fått den glada nyheten att även Theo, Blancock's Just In Time, har varit iväg och gjort BPH. Han är den 6:e i Rosie och Miguels kull som nu genomgått BPH. Det klarade han galant och fick berömm från testledaren att han var en social och väldigt anpassningsbar hund som tog livet med ro. Stort grattis Johanna och John och tack för att ni gjode detta. 

Blancock's Just In Time

Theo

2016-10-01

Tidig morgon och iväg till Färgelanda BK där Rosie, Lucas och Irma skulle vara med och tävla rallylydnad. Först ut var Lucas i avanceradklass, tyckte att vi skötte oss väldigt bra och det kändes fint när vi lämnade appellplan. Tyvärr så ser man ju inte allt man gör så Lucas hade satt sig i två moment i några vändningar som jag inte sett så vi fick -10 på 3 moment, det är så lite som gör att det då blir fel moment , så inget godkänt resultat där. Det var vår sista rallytävling för året och det är klart att jag ville att vi skulle få ett godkänt resultat i avancerad klass i år men vi får ta nya tag till nästa år. 

Nästa hund ut var Irma, hennes första tävling igen efter löpet då hon helt gick in i en annan värld. Kanske hade hon kommit ur den nu. Jo då det hade hon. Så pigg och glad, gjorde glädje hopp rätt upp i luften mellan momenten och i vår kritik står det "charmig hund". Så nöjd över Irma som gick 15 moment utan belöningsgodis eller leksak. Men vi blev inte godkända då hon hade en del nos och även lagt sig snett framför mig vid ligg och även satt mer än 45 grader åt fel håll så - 20 poäng där och nosen så blev det inte godkänt men jag kände ändå att jag hade henne med mig. Ev. kommer vi att starta en gång till under året. 

Sist hund ut var Rosie som inte varit ute och tävlat rally på över ett år. Hon har ju redan sin titel så det har inte känts att vi skulle behöva åka ut och tävla förrän vi är klara med momenten i avanceradklass men så tänkte jag om och - varför inte... hon kan ju ut och få mer rutin och 8:ans frestelse är ju inte helt perfekt för henne då hon gärna vill dyka ner i godisburken. Så jag anmälde henne med och vi gick ut som nr 6 på plan och Rosie skötte sig helt perfekt, inget nos i frestelsen och bara några små fel som resulterade i 85 poäng och en 8:onde placering av 17 starter. 

En riktigt rolig tävlingsdag hade vi ett stort tack till Färgelanda BK som alltid gör sitt bästa för att man skall trivas på deras klubb. 

2016-09-25


Lucas, Maja, Rosie och Irma

I dag har Lucas, Rosie, Irma och jag varit utanför Uddevalla och gått spår. Det var dax att även lilla Irma fick hänga på trots att det inte blivit så mångaträningsspår det sista. Fullt upp med rallyträning och apportering så har viltspåret fått stå tillbaka för henne. Men för en vecka sedan kände jag att nu så skall hon få följa med nästa gång som vi skulle iväg och tävla. Sagt och gjort , vi bokade in ett spår även för henne. 

Idag åkte vi då iväg till Sund som ligger lite utanför uddevalla. Strålande väder och ca 18 grader varmt. Perfekt väder för spår. Jag tog ut Lucas först och det var en lång transportsträcka att gå innan vi kom fram till rutan. Vattnade Lucas före start och så iväg. Vi korsade våra egna spår och även en stig där både folk och hundar kunde gå över. Nu vet jag inte om de gjort de under de timmar som spåret legat men Lucas ringade och kryssade en del men gick inte många meter utanför spåret utan hittade sin klöv efter 21 minuter. 

Nästa hund ut var Roise. Hon är en riktig klippa i spåret och man behöver inte tveka en sekund och undra om man är på rätt spår. Som den duktiga spårhund hon är så tog hon oss fram till spårslutet på 19 minuter och det känders riktigt bra. 

Sist ut var lilla Irma och jag tog det helt och hållet som en träning för henne och kände inte någon press på att hon skulle prestera så mycket utan det fick bli som det blev. Men Irma överraskade och gick jättebra, nog för att hon ringade och kryssade men var inte ute i hela linan utan var strax tillbaka på spåret igen. Men så trött hon var. Drack en hel del vatten innan vi vandrade mot bilen igen. 

Det visade sig att alla tre fått första priser för sina spår och Rosie också fått HP för sitt. Nu har både Rosie och Lucas gått 6 spår var och det är på tiden att även Irma får följa med ut och gå lite fler spår under året som är kvar. 

 

    Irma gillar att änga över soffryggen och ha koll på vad som händer i hallen och även utanför trädgården. 

Mina hundar utom Irma på träningsplan .... Irma ur bild


Lucas, Rosie, Molly, Maja och Lily <3

2016-09-19

Apporteringsträning med Irma

Åkte direkt till skogen med de tre yngsta efter jobbet och gick en promenad i en skog vi aldrig gått i tidgare. Kändes nästan lite kusligt då jag inte riktigt hade koll på varti vi skulle gå men vi hittade tillbaka till bilen. Väl där tränade jag lite uppletande med alla tre och sedan fick Lucas träna på att apportera och gå bredvid och även komma på inkallning med apporten i munnen. Irma fick två uppletande och det fixade hon fint. Bilderna är från vår trädgård där vi körde några apporteringar innan vi åkte till skogen. När vi kom hem fick de tre äldsa följa med på en annan skogsrunda. Molly tog täten och sprang iväg med de andra efter sig. Så roligt att hon är så pigg och glad fortfarande. I fredags fyllde hon 15 år och 3 månader. Vi tar tillvara varje stund och är så glada att hon är så frisk som hon är. 

Molly, Maja & Lily

2016-09-18

Cockerklubbens VM (viltspårsmästerskap)  i spår 2016

SE VCH NO VCH RLD N RLD F 
Blancock's The One And Only

* Rosie *

Ett första pris och en andra placering med HP !

Här sitter mina duktiga spårhundar, Lucas & Rosie

The One And Only

Här sitter vi, de 3 första placerade hundarna

fr. vä., Annette Ebba Blixt/Baghera 1:,  Jag/Rosie 2a  & Eva Gilljam med Håkan3 a

Det här året gick VM i Vänersborg, mycket tacksamt då vi inte har mer än 1 timmes körning dit. Väl på plats samlades alla 13 deltagare som kvalat in för att få vara med och gå spår från hela Sverige. De kom enda uppeifrån Gävle. Det blev lottdragning och jag drog startspår 1 för Roger Skoglund och startnummer 3 för Jan-Inge Johansson. Det blev att köra mellan de två platserna då ena spåret låg i Väne-Ryr och det andra i Sunninge utanför Uddevalla. 

Jag valde att ta Lucas på spåret i Vänersborg och vi gick iväg. Tyckte att han hade lite problem med att hitta ut från rutan men sedan gick det iväg. Lite kryssande hit och dit och ringningar. Inte helt vad jag är van vid men alla dagar är inte lika. Vid skottet satt han lugnt och fint och sedan släppte jag på honom igen och han hittade sin klöv och hade en spårtid på 20 minuter, en superbra tid. Pigg och glad gick vi tillbaka till bilen för att åka iväg till nästa spår. 

Min domare sa att det var ett spår han kallade "djälvulsspåret" då det passerar mycket vilt och låg i en svårtillgänglig terräng. Det blev en utmaning, men kändes riktigt roligt att få testa. Vi blev visade rutan och jag släppte på Rosie som tog upp spårstarten direkt och sedan spårade hon klockrent hela spåret igenom utan avvikelser överhuvudtaget. I vinkel 4 som var en oblodad vinkel mitt i en viltstig tog hon direkt.... "som att dra i handbromsen, en tik som följer spåret helt perfekt från start till spårslut"... 

Vi körde tillbaka till samlingsplatsen där cockerklubben bjöd på korv med bröd, kaffe och kaka. Undertiden som vi deltagare fikade hade domarna som var 4 st. överläggning om våra spår. Tillslut kom de ut och alla samlades. Det visade sig att av oss 13 var det 3 andra pris utdelade och resten fick första priser varav de tre första också tilldelats HP för sina spår. Tillslut visade det sig att Rosie kammade hem andra platsen för sitt spår och Lucas hamnade på en 6:e plats. Riktigt bra gjort av mina hundar och jag är så stolt över dem. 

2016-09-11

I går följde jag med några av mina vänner och valpköpare 
till Sandens Hundskola i Göteborg för att "supporta" när de gjode BPH med sina hundar. 

Massa bilder kan ses här >>>

Stort Tack för att Ni Beteende- och personlighets-beskriver era Hundar !

Nu är 5 av Rosies valpar BPH testade:

Blancock's Just The One I Wanted - Irma
Blancock's Just A Fighter - Charlie
Blancock's Just One Love - My
Blancock's Just Before Dawn - Inez
Blancock's Just Over The Top - Ior

Alla med ett beteende som jag är jätte nöjd med. Inga aggressioner och sociala hundar :)


Karianne, Atle, Johannes, (Nils ej med på bild) med My och Inez <3

Daniel och Marieke med Ior <3

2016-09-05

I söndags kväll la jag två lite kortare spår åt hundarna, och i eftermiddag efter jobbet åkte vi iväg till skogen för att träna lite uppletande, gå spår och bara vara ute i naturen en stund. Det blev Irma och Molly som fick gå spår och de andra fick leta dummies och bollar på en äng. När vi tränat färdigt åkte vi till brukshundkubben och fortsatte vår träning där. Det blev några platsläggningar, lydnad och rallyövningar. Rosie och Irma fick även träna lite agility. Rosie är så snabb och så himla pigg nu när hon gått ner i vikt. Kändes riktigt bra när vi körde därifrån en timme senare. 

Lucas med en dummy

Irma spårar

När vi kom hem snodde hon klöven som låg i ryggsäcken. 

Molly som nu är 15 år och snart 3 månader gamal fick också ett litet spår på ca 300 m.

När vi kom till klubben fick Irma och Lily träna platsläggning. 

Jag tyckte att de låg så bra så då fick även Lucas lägga plats. 

Rosie är himla snabb i agility, kanske hennes nästa gren . 

Irma fick apportera dummies

När vi tränat klart så drog de ett race .... Rosie och Irma 

Blancock's Just In Time

Theo

2016-08-29

Västra Kennelklubbens utställning i Backamo

Blancock's Just A Fighter

Charlie

Ytterligare en vecka har gått och vi har varit iväg på utställning igen. Den här gången på Västra kennelklubbens utställning i Backamo. En rolig dag där jag fick med mig min snälla mamma på utställning. Det var ett tag sedan sist. Vi hade en fin dag ihop med Nadja som äger Charlie från Rosies och Miguels kull. Så himla kul att Nadja följer med och jag är verkligen imponerad över att hon kör så långa sträckor för att vara med på mina påhitt. Fantastiskt gjort. Dessutom så trimmar hon Charlie helt själv. 

Det blev inga resultat att skryta med den här gången. Domaren tyckte lika om alla mina hundar och på ett sätt var ju det bra för då följer de ju de som jag själv gillar och försöker få fram.  Charlie kom 2:a i unghundsklassen och Irma kom 4:a i tikklassen. Den här dagen fick hon kritik för att hon inte hade någon päls, förra veckan fick hon en fin krtik att hon hade en utm. päls ;) Både Lucas och Rosie blev oplacerade i öppenklassen. Den här gången fick de inte att de var för runda för dagen, det var ju roligt för vi har legat i med bantningen under semestern och gått många och långa promenader där hundarna sprungit lösa. 

SE VCH RLD N RLD F LP I Blancock's The First Of Them All 

Lucas

SE VCH NO VCH RLD N RLD F
Blancock's The One and Only

Rosie

Rosie och Lucas fick vara med i sin pappa Eccos fina avelsgrupp som vanns med HP. Tyvärr kunde vi inte stanna till finalen eftersom jag hade 3 andra små hjärtan som väntade hemma. 

Själv hade jag för andra gången en uppfödargrupp med Lucas, Rosie, Irma och Charlie. Vi kom 3:a med HP och domaren tyckte det var en homogen grupp. Stort tack till Margaretha, Jeanette och Nadja som ställde upp för mig och visade hundarna. Utan Er hade jag inte fått någon grupp. 

3:a med HP 
Uppfödargrupp

Hm... vad vi ser glada ut !


Lucas/Jag, Rosie/Maggan, Irma/Jeanette & Charlie/Nadja

En annan rolig sak var att jag för första gången visade dvärgpincher på utställning. Jag hade fått förtroendet att ta med Baby som ägs av min kompis Hanna som inte kunde följa med. Baby är syster till vår dotters dvärgpincher. Så i torsdags så gick Hanna igenom hur man visar pincher och vi tränade en stund på torsdagkväll inför söndagens utställning. Hör och häpna när vi gick in i ringen och Baby blev 1:a med Ck, 1:a BT med Cert och BIM.... Så himla kul. 

SE VCH Starstruck's Radio Ga Ga

Baby


2016-08-21

SE VCH Blancock's Just The One I Wanted

Irma

I går var det SSRKs årliga utställning i Gustavsberg, inte mer än 45 minuters bilfärd hemifrån oss. Först hade jag tänkt att åka på den men när jag började anmäla hundarna så strulade det med min dator så jag fick inte i väg anmälningarna till utställningen och sedan var tiden ute och sidan stängd för anmälan. Ok tänkte jag, det var ju även en rallylydnadstävling i Stenungsund samma dag så det gjorde inte så mycket att vi skulle missa utställningen, så jag slängde in en anmälan på Lucas där istället. Döm om min förvåning när jag en vecka innan utställningen fick PM och nummelapp att Irma var anmäld. 

Hur skulle jag göra nu? Sån tur är så har jag världens bästa kompis, Hanna som föder upp snauzer och dvärgpincher som var snäll och ställde upp och tog med Irma till utställningen. Andra gången som Hanna visade cocker och det gjorde hon super bra. Tydligen haglade det VG på hundarna så när det var dax för juniortikarna så var det bra nervöst. Men tydligen så gick det bra och Irma fick ett excellent och kom 2:a i klassen. Endast 1 CK delades ut och det var inte givet att första pristagaren skulle få det i klasserna så jag är mer än nöjd över deras prestation. 

Själv så gick det inte lika bra på rallytävlingen. Först körde jag helt fel... konstigt jag som varit på Stenungssunds BK flera gånger, hittade plötsligt inte dit längre, men det kan bero på vägarbetet som gjorde så vägen lades om. En snäll kompis mötte upp mig i Spekeröd så jag kom rätt till slut. Men då var det banvandring direkt så vi hann inte riktigt få in den rätta känslan innan det var vår tur. Lucas som inte hade sett mig på några timmar eftersom han bor hos min kompis några dagar nu när Lily höglöper var totalt överlycklig att få träffa mig och nosa igenom hela mig var inte fokuserad alls. Så nej... inte ett godkänt resultat den här gången heller... skam den som ger sig... men roligt det hade vi iallafall. 

2016-08-16

Nya dagsfärska kort på min prins <3

SE VCH RLN D RLD F LP I 
Blancock's The First Of Them All

Lucas

 

2016-08-13

I morse var Roise, Lucas och jag iväg och tävlade spår. Gårdagen bjöd på ett hiskligt regnväder så det kändes så där... men i dag sken solen och det kändes bättre. Båda spårade till sig varsit 1:a pris, tyvärr missade de sina HP , Lucas på grund av att han gick ut ca 15 m från spåret och gick på vilt och Rosie missade sitt på grund av starten där hon började äta gräs i rutan och helt enkelt strunade i att börja direkt. Så tråkigt för när hon väl tog upp starten så spårade hon perfekt rakt igenom. Jag håller på att banta henne och hon är rätt så hungrig hela tiden och äter gärna gräs så fort hon kommer åt. 

Har varit i skogen och släppt dem på ängarna en stund så de fick springa av sig nu i eftermiddag. 

2016-08-11

Idag har lilla Irma och jag varit iväg på ringträning, det behövdes sannerligen... hopp och stutts och galopp, inte många travsteg där inte....  Nu är hon trött och har gått och lagt sig. 

Här är lite jobbigt just nu, Lily är i löp och är galen i Lucas, som inte är så villig till att träna precis nu. Snart får någon av dem vara hos min kompis tills dess löpet går ur. Lite typisk när jag nu anmält oss till några tävlingar framöver. 

Hittade ett kort på hanarna som jag använt i mina två senaste kullar på fb. Det är Ecco som är pappa till Rosie och Lucas och så är det Miguel som liten valp som är pappa till Rosies 10 valpar och Irmas pappa. Lite roligt för mina valpköpare att se papporna till sina hundar. Båda dessa hanar bor hos samma ägare.

SEVCH NOVCH RLD N RLD F
Blancock's The One And Only

* Rosie *

2016-08-10

Har kommit hem från en veckas mc semester i vårt grannland Norge. Pelle och jag har kört ca 150 mil och på hemvägen från Bergen räknade vi att vi  passerade 43 tunnlar. Den längsta var 8 km och låg ca 262 m under marken.  Körde även i en lång tunnel med två rondeller i. Norge är verkligen ett fint land att köra mc. Fina vägar och mycket att se på. Deras landskap är så vackert med fjordar och höga berg. En tur till Lysebotn och Bergen blev det. Åkt färja över fjordar och fått se en hel del. Vi har klarat oss undan regnet det mesta. Men nu är det gott att var hemma hos hundarna igen. De har haft det bra hos min kompis som alltid tar så väl hand om dem. 

Färjan till Stavanger

Lysebotn

Mina tre äldsta 

Molly, Lily & Maja

Mina yngsta 

Rosie, Irma & Lucas

Mormor Maja på språng

Älskade Molly 15 år, still going strong <3

SE VCH NO VCH LP I 
LINE SAM PROUD MEMORY

* MOLLY*

SE VCH Blancock's Just The One I Wanted

*Irma*

La ett klurigt spår till Irma som hon fixade med lite hjälp. 
Det var ett tag sedan hon gick spår nu. 

Men hon var så glad när hon hittade och fick bära hem klöven. 

Mormor Maja tog sig en liten tupplur när vi kom hem.

2016-08-01

Första dagen på semestern och idag regnar det..... 

Stod i går kväll till kl 2200 och fixade hundarnas pälsar, badade, fönade och trimmade... känns inte så där jätteskoj att ta och gå promenader nu på morgonen med dem så de blir våta och smutsiga igen. Vi skall ta oss en tur till skogen iallafall och hoppas på att det snart spricker upp. Har precis avslutat ett pass med Lucas där vi håller på att träna in momentet backa under gång, nu kan han två steg innan han sätter sig ner... Fick så många bra tips på vårt läger förra veckan. 

Anmälde Lucas till avancerad klass på Stenungsunds BK den 20/8 och hoppas att det vi lärt oss nu smält in. 

Lilla Irma är full av liv och bus nu... vet inte vad som hänt. Hon har kommit in i en vild period och är bara så himla glad och go. Älskar verkligen den lilla hunden. 

Har anmält oss att vi kommer på KM den 17/9 med Rosie och Lucas som båda var direktkvalade i år på grund av bra prestationer förra året, då Rosie vann Årets viltspårscocker och Lucas kom på delad andra plats. Den här gången är det i närheten och inte så långt att åka. 

Blancocks's The One And Only

* Rosie *

 

Fick ett sånt fint kort på Morris och en av hans lillmattar... så här skall det vara när det är semester. 

2016-07-31

I morgon går jag på tre hela veckors semster, det skall bli riktigt skönt att vara ledig så lång tid i sträck. Kommer att köra en del med våra mc ... ser verkligen fram emot det. Kommer att ta tag i Irmas och Lucas träning igen. I går var tanken att Irma skulle starta två klasser i nybörjar rally på Uddevalla Bk, men efter veckans tränings läger kändes det som om vi inte riktigt är där igen efter hennes löp. Hon orkar inte hänga ihop så många moment i sträck, så det blir tävlingar till hösten istället. 

SEVCH Blancock's Just The One I Wanted

* Irma *

I stället för tävling så blev det en del promenader, en tur till Uddevalla och inhandlade lite kläder och kvällen tillbringades i trimrummet med att bada, förna och trimma Rosie och Irma. Nu är de rena och goa igen. I kväll blir det Lucas tur. 

Här är Irma, Maja och Rosie på gång för lite bus :)

Har fått några fina kort på goaste Theo nere från Skåne. Han har det superbra och har också börjat gå på dagis där han trivs väldigt bra. Kommer överens med alla de andra hundarna och är verkligen jättesnäll. Är verkligen så glad över Rosies barn som visat sig vara så lätta och snälla , både mot folk och andra hundar. 

Blancock's Just In Time

* Theo *

2016-07-27

Rallylydnadsläger

I två dagar har Lucas, Irma och jag varit iväg på rallylydnadsläger på Tanums BK. Irma fick iof. bara vara med idag på en halvdags träning då jag tyckte att hon inte skulle orka två dagar i sträck. Men vi har lärt oss massa och fått helt nya tips och råd inför vår fortsatta träning av kursledare och domare Sandra Freij. Så himla lärorikt. Vi avslutade kursen med en träningstävling där Lucas och jag fick ihop ett kvalificerat resultat på 82 poäng. Frestelsen var svår med roliga leksaker och goda frestelser i burken och även högerhandlingen i vissa moment men över lag så gick det väldigt bra. Fler kurser lär det bli framöver. 

2016-07-24

SE VCH NO VCH RLD N RLD F RLD A RLD M LP I LP II LP III
Blancock's Total Lost

Anton

Idag tog Anton ( Rosie och Lucas bror) och Marita sitt tredje första pris i lydnakdsklass III och fick därmed titeln LP III. Wow vilket team de är och jag är så fantastiskt glad över deras framgångar på appellplan. De kämpar och tränar och är nu uppflyttade till elit klass... det är inte många cockerägare som kan skryta om det. Stort stort grattis Marita och Anton .  Jag tror nog att Anton är sveiges mest välmeriterade cockern idagsläget. Önskar Er all lycka till i eliten.

2016-07-23

SE VCH RLD N RLD F LP I Blancock's The First Of Them all

Lucas

I går kväll åkte Lucas och jag till Uddevalla Bk för att var med på lydnadstävling igen. tog ledigt några timmar från jobbet för att inte stressa. Vi var på plats vid 18-tiden och då började elithundarna. Efter dem så var det lydnakdsklas III, II och sist lydnadsklass I. Det var bra för då hann det bli svalare och för hundarna var det kanon. Synd på elithundarna som fick tävla i 28 graders värme. 

Vid lottdragningen fick vi start nr 1. Gött... då har man gjort sitt sedan och  kan slappna av, äta och umågs med folk och vara normal :)

Tävlingsledaren bestämde att alla platser skulle läggas först så in med lydnadshundarna i klass II och sedan delades klass I upp i två omgångar då vi var 7 startande i vår klass. Lucas låg superbra, han har hitils aldrig rört en fena eller ändrat position i platsläggningen. När vi var klara och fått våra poäng, vi fick en 10:a på platsen så var det klass II s tur att börja tävla. Så det blev en rätt så läng väntan. Vi körde igenom lite moment och sedan fick Lucas ligga i bilen och vänta på sin tur. 

Lucas kändes jättefin i form när vi gick in på apellplan, koncentrerad och pigg och hade full fokus på mig. 

Våra poäng blev, tandvisning 10:a, linförighet 7:a, läggnade 9:a, inkallning 9:a ställande 7:a, apportering 8:a, hoppet 9:a och helhet en 7:a totalt fick vi ihop 170 poäng och därmed ett första pris och en ny titel :) 

Jag är fantastiskt glad och vårt mål inom lydnaden är nu uppnått för detta år. Men eftersom det är så himla kul med lydnad så kommer vi att börja träna inför klass II nu. Eftersom det är nya regler på gång så får vi börja läsa på dem. 

Vi träffade även Lars-Erik som jag för hur många år sedan som helst hade som viltspårs instruktör och fick in mig på den banan. Han och hans duktiga cocker fick ocså en ny titel i klass II. 

Ja... cockrar kan :)


Här sitter vi , kl. 22 på kvällen , två trötta hundförare som precis fått veta att våra hundar har fått varsin ny titel :) Lars-Erik och Bubbels i lydnadsklass II och Lucas och jag i lydnadsklass I. Så glada i våra hundar som presterade så bra i värmen. 

2016-07-17

2 x 1:a pris i spår

Så har ytterligare en helg passerat och vi har varit iväg och tävlat spår. Lucas och Rosie gick varsitt spår i lördags eftermiddag som verkligen heter duga. Mina hundar som annars spårar på ca 15-17 minuter tog tid på sig och slog hit och dit. 28 minuter måste vara den längsta tiden de varit ute i skogen. Kände inte igen dem i deras spårarbete alls. Men efteråt fick jag höra att det hade ösregnat sedan de la spåren och när vi kom till tävlingsplatsen sprack det precis upp så då förstod jag ju varför de gått som de gått. Men domaren som var helt ny för oss och kom från Kalmar sa att han i stort sett aldrig sett hundar som jobbade så bra och med sådan energi och inte gav upp. Både Lucas och Rosie fick varsitt första pris så jag är glad och stolt att de redde upp situationen som de gjorde. 

Finaste Morris som bor i Göteborg är här på visit och Irma och Rosie har lekt och haft några roliga timmar ihop. Han är så fin och så himla trevlig och har det så väldigt bra med sin familj. Jag har tagit massor av kort på honom idag och även trimmat lite på honom. Så glad att han har det så bra och jag tyckter han är så himla snygg. Irma kommer att träffa sin bror hela veckan som kommer och det känns så bra.

Blancock's Just For Fun

Morris 

2016-07-14

Eftersom jag visste att vi skulle komma hem sent på onsdag kväll hade jag tagit ledigt från jobbet och hade bestämt med Inez och Myz ägare att vi skulle träffas. Vilken fantastiskt rolig dag vi fick ihop. Vi fikade, trimmade och gick spår ihop. Så  himla kul. Inez och My har det så himla bra och så duktiga de var i spåret trots att det var ett tag sedan som de gick varsitt spår. 

Karianne, Inez, Irma, Atle och My

Inez och Irma som sitter i mitten är så lika varann så det är nästan så att man kan ta fel på dem. Efter att vi trimmat tjejerna åkte vi ut till skogen där jag på förmiddagen lagt två spår. Det var två lite kluriga spår med 4 vinklar och lite blod med en liggtid på ca 5 timmar. Först ut var My. 

Redo för spår

Finaste My

Jobbig terräng men tjejerna var duktiga

Yess... hittade klöven 

När vi kom hem blev det lite fika och fotografering av tjejerna. Tycker att de är så himla fina båda två. Nu efter löpen har de tappat en hel del päls, men vilka underbara hundar de är. Karianne sköter deras pälsar fantastiskt bra och de hade så fina ryggarpälsar. 

 

Blancock's Just Before Dawn

Inez 

 

Blancock's Just One Love

My

Atle och My

Karianne och Inez

Tack för att ni kom och hälsade på tillbringade en dag med mig. 

2016-07-13

Blancock's The First Of Them All

Lucas

Ikväll har Lucas och jag varit på Färgelanda BK och tävlat lydnadsklass I igen. Vi har tränat på apporteringen ett tag nu och nu hade jag bestämt mig för att testa på tävling. Dagen innan hade jag fått en kompis att göra momentet helt tävlingsmässigt med en ny apport som jag inte hållt i förut. 

Apporteringen har vi alltid avstått pga. av att vi helt enkelt inte får till det. Regnet öste ner och när vi gick in på appellplan för platsläggning. Vi hade dragit startnummer 3. 

Lucas fick en söt lite osäker tjej på sin ena sida som tyckte det var läskigt att ligga plats så långt ifrån sin matte. Så efter en minut så reste hon sig sakta upp och gick i slowmotion bort till sin matte. Men hunden bredvid tyckte att hon var sååå vacker och henne ville han gärna leka med så det blev full rulle på honom och han skulle fram till henne. Den lilla tiken han med nöd och näppe fram till sin ägare så hon kunde ta henne innan den store hunden kom fram. Alla andra hundar låg så himla fint och jag tror vi fick 10:or allihop. 

Sedan så tog jag med Lucas och satte i bilen en stund. Det fullkommligt öste ner och det bådade ju inte gott. 

Sedan var det vår tur, och poängen blev följande.... platsen 10, tandvisning 8, linförighet 8, läggandet 0, (visste nästan det då det var så blött) lite surt, inkallning 9, ställandet 9, APPORTERING 7,5 ,,, Hurra..... Lucas tog apporten , något slappt men ändå.... dåligt grepp fick vi som omdöme men hallå... vad gör det.... första gången vi testade och vi fick poäng :)  Hopp över hinder 6,5 då han hoppade och sedan sprang bort och nosade på bränderna bredvid. Helheten en 8 och totatl fick vi ihop 153,5 poäng , en 4:e plats och ett andra pris. 

Ja jag är sååå himla stolt över att vi satte apporteringen :)

Platsläggning (10)


Ställande (9)

Apportering (7.5)

Hopp över hinder (8)

2016-07-12

Tassa är med sin familj på Öland där hon har det så bra. 

Fick också kort från Nadja, Kennethh och Charlie. Nadja är suveränt duktig på att trimma.

2016-07-10

Idag fyller mina två helt fantastiskt goa och fina hundar, Rosie och Lucas 6 år. Vi grattar också deras 6 syskon på deras dag.

Lucas & Rosie

Tog mig en tur med Rosie och Irma och tränade lite vattenapportering. Rosie är så duktig på att hämta in apporterna, Irma simmade mest omkring efter sin mamma och sprang i bergen. Tog oss en riktig långpromenad efteråt så de torkade under promenaden. När iv kom hem så bytte jag hundar och gick iväg med de andra så de fick springa i bergen och gå en långrunda de med. Lite träning med Lucas på fotbollsplan blev det på kvällen och nu kan han hålla apporten tills jag säger till att han skall släppa.... det är så himla roligt. Får se hur det går på onsdag om jag kommer iväg på en kvällstävling vi anmält oss till. Har idag ingen hundvakt än så länge så vi får se hur det blir. 

2016-07-05

Jag blir jätteglad om det är fler från mina uppfödda hundar som vill genomföra ett BPH. Jag betalar rosetten för genomfört test. Skicka mig en bild på hund och rosett så lägger jag in det här på sidan och betalar 75,- som rosetten kostar. Nästa BPH test som några skall vara med på är den 10/9 i Torslanda och jag följer med som support :) Är det fler som vill hänga med så hör av Er. 

2016-07-04

I kväll tränade Lucas och jag apportering  på klubben och till min glädje så tar han nu apporten direkt och kan hålla fast i minst 5 sekunder... låter kanske inte så mycket för de som inte vet att han varit helt omöjlig att få att hålla fast apportbocken. Jag är verkligen superglad och hoppas att det nu släppt och att han vet vad han skall göra nästa tävlingstillfälle.

2016-07-02

Två av Rosies valpar har nu genomfört BPH :)

Blancock's Just A Fighter & SE VCH Blancock's Just The One I Wanted 


Beskrivaren ord, två trygga, stabila hundar med 0 aggression.
Testledarens ord: Ni var dagens stjärnor av 10 hundar . 
Båda var supermysiga och ett rent nöje att testa!

Bättre omdöme kan inte en uppfödare få :)

En  sida med bilder hur ett BPH test går till finns här >>>

2016-06-30

Irma tränar apportering. Nu kan hon apportera nästan allt man ger henne och det senaste var metallapporten. 

>>>

2016-06-28

Har fått några fina kort på Roises valpar. Alla växer och mår bra.
Blir så glad att höra ifrån Er. 

Blancock's Just For Fun

Morris

Blancock's Just One Love, * My *
Blancock's Just Before Dawn * Inez *

Blancock's Just Like That

* Shady *

Blancock's Just In Time

* Theo *

Blancock's Just Because I Am

* Tassa *

Blancock's Just Over The Top

* Ior *

Blancock's Just A Fighter 

* Charlie *

2016-06-24

Trevlig midsommar önskar vi alla !

I år fick det bli Lucas, Molly och Rosie på vårt midsommar kort <3

I dag har hundarna och vi varit på en lång promenad. Inget regn än så länge, det är nästan intill rekord för det brukar alltid regna här i Lysekil på midsommar. En massa folk är på väg in till stan och i morgon är det crusing med gamla bilar. Midsommarhelgen är en populär helg att ta sig till Lysekil. 

Hoppas att alla får en mysig helg. Själv går maken till jobbet om några timmar och jag skall hämta ungdomarna på diverse tillställningar någon gång under natten. 

Här är vår äldsta dotter Frida som är på väg på sitt midsommarfirande. 

Så i helgen har vi lilla Liv på besök i några dagar. En väldigt lättvindig liten hund som gärna sover tätt intill och gör inte mycket väsen av sig. I morgon kommer Frida och hämtar henne igen. 

SEVCH Starstruck's Killer Queen

Liv

Vår yngsta dotter Emma och Irma gillar att gosa.

2016-06-16

Hurra Hurra för världens goaste Molly som fyller hela 15 år idag. 

SE VCH NO VCH LP I
LINE SAM PROUD MEMORY

Molly har lärt mig allt jag kan inom viltspår, lydnad, bruks och utställning. En fantastisk hund som blivit Årets viltspårs cocker 6 gånger innan hon blev pensionär. Den prestationen innehar hon fortfarande . Vi tar varje dag som den kommer och jag är så glad att ha henne i mitt liv. 

2016-06-15

En vanlig kväll hos oss. De tre yngsta vill gärna vara i famnen.


Irma, Rosie och Lucas 

2016-06-12

Internationell utställning i Vänersborg idag

Bästa uppfödaregrupp med HP för Cindy Pettersson


I gruppen ingick Rosie, Irma, Charlie & Tassa

Här sitter klanen Blancock's

Lucas, Rosie, Irma, Tassa och Charlie <3


I dag har vi varit i Vänsersborg på internationell utställning. Jag hade fått med mig mina goa och härliga valpköpare, Kajsa och Nadja med Tassa och Charlie. Tusen tack för att ni följde med och gjorde så att vi kunde få ihop en uppfödaregrupp. I gruppen valde jag att ta med Rosie, Irma, Tassa och Charlie. Det gick bra för våra hundar och domaren för dagen Cindy Pettersson gav oss HP för bästa uppfödargrupp. Hon ansåg att vi hade en väldigt homogen grupp med otoligt lika hundar. 

Individuellt så blev alla 5 hundar från min uppfödning placerade.  Tack för en rolig dag. Både inne i ringen och utanför. 

Först ut var Nadja med Charlie i Unghundsklass

Blancock's Just A Figther
2:a i UKL

Efter Charlie var det morbror Lucas

SE VCH RLD N RLD F Blancock's The First Of Them All
3:a i ÖKK

Efter Lucas var det lilla Tassa

Blancock's Just Because I Am
3:a UKL

Efter Tassa stod vår lilla Irma

SE VCH Blancock's Just The One I Wanted
2:a UKL

Och sist men inte mist kom min älskade Rosie in i ringen

SE VCH NO VCH RLD N RLD F
Blancock's The One And Only
3:a ÖKK

2016-06-06

Sveriges Nationaldag bjöd på ett stålande väder och en träff med Irmas syster Tassa. Vi har haft några roliga timmar ihop då vi trimmat Tassa och tränat lite ringträning. På söndag är det dax för syskonen bus, Irma, Tassa och brodern Chalie att vara med på utställning. Alla tre är anmälda till Vänersborgsutställningen tillsammans med morbror Lucas och mamma Roise. Ja vi får se hur det skall gå för den lilla trion att springa i ringen. 

Irma & Tassa

Irma och Tassa hade iallafall väldigt skoj ihop i några timmar. 

Blancock's Just Because I Am

Tassa 

2016-06-05

Grattis till Marita och Anton som vann lydnadsklass III i går på Vara-Grästorps BK. 

SE VCH NO VCH RLD N RLD F RLD A RLD M LP I LP II LP III 
Blancock's Total Lost

Anton

Några fina kort på Anton och Ior och även på Putte som kommer från en annan kennel men som ocså tillhör familjen. Ior bor med Maritas dotter men tillbringar en dag i veckan med sin morbror. 

Idag har Laban med sina ägare Bengt och Elisabeth varit här på en vistit. Så roligt att ses. Rosie fick träffa sin bror och Irma fick träffa sin snälle farbor Laban men han brydde sig inte om henne nåt vidare. Gott med snälla hundar. Vi har trimmat Laban inför sommaren och fikat. Som vanligt alltid så jätte trevlig. 

2016-06-04

Sol och bad

Nu har verkligen sommaren kommit till oss i Lysekil. Termometern visar 29 grader. Det blir inga llångpromenader på dagarna här inte .. utan vi får vänta tills kvällen och har åkt och simmat och badat med hundarna. En av kvällarna åkte Lucas, Rosie, Irma och jag till havet för att träna lite apportering. De simmade fiint ut och hämtade och men jag fick gå ner till bergskanten för att möta dem så de inte slank förbi med dummisen. 

Ett av kasten blev rätt så långt ut, kanske ca 20 meter.. de sprang först i och simmade en bit men vände sedan och kom in igen. Jag försökte visa med handen att de skulle simma ut och hämta men de tyckte nog det var för långt. Det fanns inget annat att göra än att simma ut och hämta den själv. Då minnsan simmade de så fint bakom ryggen på mig med mig ut och hämtade... ja dessa hundar. Vilka ideer? 

2016-06-03

Har fått så fina kort på Irma,Lucas och mig när vi förra helgen var iväg och tävlade rallylydnad. Tusen tack snälla Anna Wedin Andersson. Det är verkligen jätteskoj att få se kort på hundarna under tävling. 

Först ut var ju lilla Irma i nybörjarklass. Vi fick 66 poäng och inget godkänt resultat på den här tävlingen, men vad gör väl det.... målet i år är ett diplom i rally nybörjar klass för Irma och vi har tid på oss. Än så länge har hon ett godkänt resultat. 

Momentet  sitt framför och tre steg bakåt. 

Slalom 

Sitt - Stå

Lucas <3

Vänster sida - inga problem 

usch och fy... nu är jag på fel sida tycker Lucas

Ja Lucas gillar inte att komma över på höger sidan, så vi  har att jobba på.

2016-05-30

Tävlingshelg i dagarna 3

I helgen har det varit tävlingar i dagarna 3. Jag som alltid sagt att en tävling på helgen får räcka för att man skall hinna med att vila upp sig lite efter en jobbar vecka och även hinna med allt hemma. Men så var tävlingarna så nära så det var svårt att låta bli att anmäla sig. 

Fredag kväll var det en lydnadstävling i Uddevalla, inte mer än 1 timmes bilfärd hemifrån. Vi var 6 deltagar i vår klass. Dagens domare var Lars Buckling, en rutinerad man som dömt många lydnadstävlingar, både i vanlig lydnad och bruks. Lucas och jag drog start nummer 1 till min lycka. Tycker att det är gott att få gjort sin tävling och så platsläggningen har man bara en hund bredvid som kan störa. 

Vi kom in på appellplan och la hundarna, det gick fin fint, en 10 på platsen, sedan var det tandvisning, en 10 där med. Linförigheten blev kopplet lite kort och Lucas satte sig heller inte en gång , så en 7.a blev det där. Läggandet en 8.a, inkallningen en 9.a, ställandet en 9.a. Apporteringen hoppar vi ju över så där blev en 0.a. Hopp över hinder blev en 10:a och helheten blev en 7.a  pga. at sträckt koppel, (kan jag tro). Men vi fick ihop 166 poäng och blev placerad som 4:a. Så nöjd och glad över min kille som gjorde så bra ifrån sig. Lucas är en pärla och ställer alltid upp. 

Stort tack till Anna Wedin Andersson som tagit korten på oss. 

Här tackar vi domaren efter avslutad tävling

På väg ut från appelplan med en go känsla 

Lördag morgon var vi tidigt uppe igen för att köra ytterligare en gång till Uddevalla Bk och tävla rallylydnad. Lucas var anmäld till avancerad klass och lilla Irma skulle starta för andra gången i nybörjarklass. Det var två fina banor och det kändes riktigt bra. Tränade en stund med Irma utanför plan och när det var vår tur kändes det ok. Hon kan ju vara lite egensinnig den lilla damen och få för sig ett och annat. Men vi tog oss runt banan med 66 poäng, alltså inget godkänt resultat men ändå rätt hyfsade poäng. Irma frös fast i backen en gång och blev sittande och titta på bilarna som körde förbi plan. Ja matte var inte vidare intressant trots att matte visade handen framför ögonen, klappade i knäna och försökte på alla sätt göra sig påminnd att - hallå ja... lyssna på mig....men Irma tog den tid på sig som hon bestämt sig för. Trots det så gick vi i mål iallafall. 

Lucas fixade alla moment utanför plan, de första momenten gick superbra men när vi kom fram till momenten att gå på högersida in så känns det nästan som han får panik. Han är så obekväm med att vara där och försöker på alla sätt att slinka runt och in på vänster. Tråkigt nog så hann han in där några gånger och då blir det ju fel övning och -10 i avdrag så inget godkänt resultat där heller tyvärr. Men skam den som ger sig. Nu tror jag att jag skall gå kursen i Tanum innan vi ger oss på fler tävlingar i rally och försökta få ihop vårt lydnads diplom istället och i höst satsa på rallyt igen. 

Söndag morgon var det likadant , då styrde den lilla Irma och jag kosan mot Strömstads Bk. Ösregn och åter ösregn. Hur skulle Irma vilja ligga i det våta gräset... ja känslan var inte på topp kan jag säga och eftersom det inte regnat hemma när vi åkte hade jag inga regnkläder med mig så när vi skulle in på banvandringen så var jag redan dyngesur. Irma kände ju så klart att inte matte var i form och blev allt annat än uppmärksam på mig. Så fort vi klev innan för avspärrningsmarkeringen så satte hon näsan i backen och nosade runt. Tror inte vi fick ihop många moment innan näsan var i backen igen så när vi gått halva banan och med en hund i sträckt koppel så bröt jag och gick av och åkte hem. Ingen ide att tävla när matte inte alls var intressant. Ja så kan det gå. Det blir inte alltid som man tänkt. Nu får vi träna på kontakten fram till nästa tävling. Men man kan inte annat än skratta åt våra hundar, de läser av en så snabbt och känner precis vilket humör man är på. 

2016-05-22

Fullt upp

Idag har jag hunnit städa hela huset,  badat, fönat och trimmat tre hundar, Lucas, Rosie och Irma fick sig en genomgång av sina pälsar. Även vår lilla Lily har jag gjort iordning men hon slapp badet för det fick hon i veckan. Har varit ute och gått i omgångar, åkte även till skogen och gick en promenad,  städat på gården och tvättat och lagt tvätt. Ibland behövs dessa dagar och inget stress. 

Irma äter ben på hundhuset <3

2016-05-21

Irmas första start i nybörjarklass rally

I dag har Irma, Lucas och jag  varit på Angereds BK och tävlade i rallylydnad. Irmas allra första rallylydnads tävling. Lillan skötte sig utmärkt och hade full fokus på mig den mesta tiden. Det var första gången hon fick gå hela 13 moment innan hon fck en godisbelöning. Hon började nog tycka att det var lite svårt efter 10 momentet och ingen godis kom. Men vilken tjej, hon fick ett godkänt resultat på 77 poäng och en 13:onde placering av 21 starande i första klassen. Så glad över den lilla som klarade av alla störningar och moment så liten hon är. 

På eftermiddagen gick vi ytterligare en tävling men då tog fokuseringen slut efter halva banan, då började hon hoppa runt, på mig och vid spring så drog hon iväg i kopplet och eftersom man inte får ha sträckt koppel så var det lite svårt att få in henne till sidan igen. Men 57 poäng fick hon i den klassen. Tycker att hon är en riktig liten pärla.

Lucas var också med och fick gå två avancerade klasser... men tyvärr , inga godkända rundor där inte. Så svåra banor och så mycket lukter. Men vi kämpar på. I sommar skall vi gå en kurs i avancerad/mästar moment och hoppas på lite hjälp med vad det är vi gör som inte är så bra. Den ser jag framemot. 

2016-05-20

Har fått några kort från mina härliga valpköpare. 

Här sitter Charlie <3

Fina Tassa <3

Goaste Theo <3

2016-05-14

Varit och tävlat lydnad i Tanum 

I dag har Lucas och jag varit på Tanums BK och tävlat lydnadsettan igen. Perfekt väder för tävling, 6 grader och uppehåll. Domare för dagen var Görel Larsson som dömt Molly och mig för hur länge sedan som helst. Vi var 6 st i vår klass och Lucas och jag drog startnummer 1. Tycker att det är rätt ok att tävla först. 

Vi fick inte ihop så där värst bra poäng och för första gången fick vi ett 3:dje pris. Det var inget vidare. Men ändå fick vi 3 st 10:or och de är jag väldigt nöjd med. Fick en väldigt fin kritik från domaren så det bir man ju glad över. Vi placerade oss som 4:a av 6 st. 

2016-05-11

Hemma igen från en tvådagars engelska kurs i Göteborg. Hundarna har haft det bra på pensionat. I morgon är det dax att ta tag i träningen igen inför helgens lydnadstävling. 

Fick två fina kort på Irma  från Lidköpingsutställningen av Angelica Mansfield Nilsson . 

Mitt busfrö Irma <3

2016-05-09

Kvällen har Lucas, Irma och jag tillbringat på vår brukshundklubb. Irma och jag tränade på en hel del moment i nybörjarklass rally. Det var verkligen skoj, trots många hundar på plan hade hon full fokus på mig flera moment i rad. Så glad över att hon så liten hon är kan koncentrera sig så långa stunder. 

Lucas fick sig ett pass i lydnadsklass I igen, han var rikgtigt på G, och pigg och glad som han brukar gick han väldigt bra. Träning på kvällstid är den bästa träningen , då är hundarna mer taggade , lite hungriga och det är svalare. Önskar att det hade funnits fler kvällstävlingar. 

Rosie och Irma

2016-05-08

Söndag var en otroligt varm dag, vi hade ca 26 grader varmt och hundarna orkade inte mycket i den värmen. Irma och  jag var iväg på apporteringskurs men jag fick vara glad över att hon orkade hämta dummiesen och lämna till mig. Vi bröt efter en stunds träning då jag kände att det inte var rätt mot henne att träna när hon inte orkade. Det skall ju vara roligt med träning. Vi åkte hem istället och tog igen oss. 

Framemot kvällen blev det svalare och då fick Lucas, Maja och Lily följa med på en promenad till en sjö. Där fick Maja och Lily bada som de ville och med Lucas tränade jag stadga och vattenapportering. Det gick jättefint och han simmade fint ut och hämtade dummiesen som jag slängde ut i vattnet. Han fick även sitta kvar en stund och se på när den flöt ute på vattnet innan han fick hämta in den. Jag fick gå ner till vattnet för att hämta apporten innan han släppte den. Det är vårt dilemma att han släpper innan han lämnar i handen. Vi tränar på och jag tycker att vi kommit en bit på väg. 

När jag kom hem blev de Rosie och Irma på en kvällspromenad innan det var dax för Molly att gå sin tur. 

Fick ett fint kort på Irma från Lidköping av Anne Gunnarsson. 

Irma <3

Theo, Johanna och John har varit iväg på Bjuvs BK och ställt ut Theo för första gången. Han skötte sig fint i värmen och blev BIM. Bra jobbat Johanna och Theo så stolt över Er. Är så glad över att Ni vågat Er iväg på utställning. 

Blancock's Just In Time

Theo

2016-05-07

Lidköping utställning

I dag har lillskruttan Irma och jag varit iväg på utställning. Upp tidigt och iväg till Lidköping och Sparbankens Arena. Vi var där redan 8.45 och kom inte in i ringen förrän vid 11-tiden. Irma är så lätt att ha med och så himla snäll. Vi var först av alla junior tikar in i ringen. Lite svårt att stå först när man inte har någon som drar när man skall springa. Irma är ju inte den snabbaste att springa med i ringen men oerhört balanserad och stabil i sina rörelser. Det såg länge ut som om vi skulle vinna klassen men sedan fick vi byta plats med en annan tik som sprang på ordentligt. Så det blev en 2:dra placering med en superfin kritik som jag bara är så nöjd med. Synd sa domaren att hon blev lite tung på slutet..... ja huvudsaken är att hennes konstruktion är som den skall och att hon har ett trevligt. temperament som det stod i vår kritik. 

SE VCH Blancock's Just The One I Wanted

Irma

Irmas kritik från domare Siv Sandö från Norge: 

" Mkt god typ, utm könsprägel, härligt huvud, välvinklad fram och bak, utm. fina prop. i kroppen, välsansatt svans, mkt. god pälsstruktur, rör sig effektivt , trevlig temperament. "

Eftersom det inte var så långt att köra så var vi hemma redan vid 15-tiden, så då tog jag tag i Rosies päls eftersom jag köpt flera nya produkter med shampoo och balsam. Så Rosie åkte i badet och sedan blev det fön och trim av henne. 

SE VCH NO VCH RLD N RLD F Blancock's The One And Only

Rosie

Rosie har en helt fantastiskt fin päls och är också en sån rolig hund att ha med sig på utställning. För tillfället är hon alldeles för tjock för att hänga med så det blir till att dra ner på maten och börja cykla med henne innan hon kan få följa med. Men om en månad så hoppas jag att hon skall få åka med. 

I kväll så tog jag med mig alla utom Molly och Irma som fick vara hemme och körde till skogen. Där har de sprungit runt en stund och strosat. Väl hemma så fick Molly och Irma gå en kortare promenad. Molly med sina snart 15 år tycker det är lite jobbigt när det börjar bli varmt. För idag har vi haft ca 23 grader så det får bli senare på kvällarna som hon får gå med ut och gå. 

I veckan som gått har vi gjort om på vår baksida. Grävt bort den gamla gräsmattan och lagt på grus istället. Det kom 7,5 ton med grus i onsdags som nu är utlagt. Har också hunnit med att köra lite mc. Det är en fin tid vi har framför oss nu. Planerar in lite fler tävlingar och går igenom vad vi skall hinna med för några i vår och sommar. 

I morgon skall Irma och jag iväg på apporteringskurs igen. Har inte hunnit träna så mycket sedan sist söndag men vi var ute och gjorde ett linjetag och ett uppletande en kväll som hon fixade jättebra. 

Har uppdaterat Ior och Charlies sidor med deras meriter. 

2016-05-01

Stort grattis till Nadja och Charlie som gått sitt första öppenklass spår med ett första pris 

Blancock's Just A Fighter

Grattis till Daniel, Mariek och Ior som klarat anlagsprovet 

Blancock's Just Over The Top

Är oerhört glad och stolt över mina duktiga valpköpare som varit iväg och tävlat viltspår. Det gick så bra och båda klarade sina prov jättefint. Trots att det ösregnat hela natten gick det suveränt bra. Stort stort Grattis :)

2016-04-29

Nytt kort på Lucas

2016-04-28

Nu närmar det sig vår kennelträff :) Ta gärna på Er varma kläder då det blir många utomhusaktiviteter och det ser ut som om sommaren inte är i antågandet. Någon leksak till hundarna och godis som de gillar för träning. Ser verkligen fram emot att träffa Er allihop. Jag har fått in två som vill åka vidare och tävla efter träffen och är den någon mer som vill  hänga på så hör av Er. Sista anmälningsdag är i morgon kväll. 

Varmt välkomna !

 

2016-04-27

Har fått så fina kort på Anton från Maja och Eccos kull, han är så duktig i lydnad och Marita kämpar på i lydnadsklass III. 

SE VCH NO VCH RLD N RLD F RLD A RLD M

LP I LP II BLANCOCK'S TOTAL LOST

ANTON

Lille vispen Leo som bor långt upp i landet med sin store bror Theo (inte från min kull men väl en annan av mina uppfödarkollegors kull) har ett underbart liv på landet.

BLANCOCK'S JUST DO IT

LEO

2016-04-26

Helgen och veckan har gått i ett rasande tempo. I helgen var Lucas och jag på Färgelanda BK igen men den här gången för att tävla lydnad. Lucas var pigg och glad och det kändes riktigt bra. Poängmässigt hade vi behövt en 8 i ställandet för att vi skulle få vårt efterlängtade första pris. Men det blev bara 5 poäng eftersom Lucas gick några steg efter mitt komando. Otur sa domaren vid prisutdelningen, men vi fick iallafall ihop 151 poäng och en andra placering. Ja vi kämpar vidare mot vårt första pris. I år så skall vi ha det är vår mål iallafall. Nästa år blir det nya tävlingsregler och svårare bedömning. 

Min lilla docka Irma och jag tränar vidare med apporteringen. Hon är riktigt duktig på att apportera och jag är mer än nöjd. Nu skall jag börja ställa lite mer krav på henne. Stadgan är inte på topp, hon har svårt att sitta still och vänta på kommandot. Men även hon skall väl lära sig. 

2016-04-17

Idag har vi varit i skogen och Rosie har gjort sitt första ofrivilliga dopp. Hon sprang lös på ängarna och plötsligt var hon borta... jag ropade men hon var inte på ängen som var jättestor. Jag tog med mig de andra hundarna tillbaka och Irma som sprang i flexikoppel sprang bort mort ett stort djupt dike.. där i låg Rosie och pep, hon kom inte upp för den branta sluttningen, fick dra upp henne en bit så att hon kom upp på ängen igen och kunde springa med. Tycker att lilla Irma var väldigt duktig på att söka upp sin mamma. 

Hemma igen så har vi haft besök av Laban och hans matte och husse. Det är alltid lika skoj och uppskattat när de kommer och hälsar på. Laban är en fantastiskt snäll hund och vi fixade iordning hans päls inför sommaren. Jag fick en otroligt vacker och stor blomssteruppsättning att ha i trädgården. Den blev jag jätteglad över och den kommer att göra sig på baksidan när vi gjort iordning där inför sommaren. Stort tack. 

Finaste Laban

Fick en sådan jättefint kort av Nadja som äger Charlie i Charlottenberg. Detta kort ser ut som om det är taget för en tidning tycker jag. Det är Charlie och Nadjas farmor på kortet. 

Charlie <3

Vår Irma är speciell, ibland tror jag att hon tror att hon är en katt. Man kan hitta henne på de mest konstiga ställen där hon lagt sig för att sova. 

2016-04-16

Här börjar det lugna ner sig igen efter att två tikar löpt och det har varit näst intill omöjligt att få någon ordning på träningen. För några veckor sedan anmälde jag Lucas och Irma till en rallylydnadstävling i Färgelanda BK. Märkte ju ganska snart att Irma inte hade någon lust att träna och Lucas nosade på mig så fort vi var iväg och slulle träna. Det hjälpte inte att jag bytte träningskläder varje gång han och jag åkte till klubben för lite träning. Irma strök jag från tävlingen för en vecka sedan, det får bli en annan gång istället men Lucas åkte jag med. Tvättade alla träningskläder och hängde in i pannrummet kvällen före och la dem i en påse och bytte om på tävlingsplatsen. 

Lucas kändes jättefin och vi fick även berömm från några andra deltagare att han var så fokuserad och gick så bra, utanför plan.  Jag fick helt rätt känsla när vi gick in och tog de två första momenten. Det var en fin bana och det kändes som att nu så sätter vi det godkända poängen. Vi kom väl till tredje momenten där det var högerhandling och där försvann han runt benen på mig och ville in på vänster sidan. Sedan var det nos, nos , nos... på mig och på en kona och även på skyltarna. Ja .. jag vet .. det är inte lätt att tävla när löptikar också får starta som vilken hund som helst. I nybörjarklass startar de sist men i avancerad så dras de som vilken hund som helst och har man en hane så är det inte så lätt att inte nosa.... men vi kan inte bara skylla på det utan det har nog varit lite för lite träning men vi tog oss runt iallafall och det kändes rätt ok iallafall. Ja . ingen godkänd runda den här gången heller men vi ger inte upp. Lucas är fantastiskt rolig att tävla med och ha med sig.

2016-04-15

Min Prins <3

Lucas i Kungsbacka där han fick excellent och blev 4 KK


Har redigerat bort mina fingarar under hakan. 

2016-04-10

Just hemkommen från Kungsbacka och SSRKs utställning. Det var Irmas andra utställningsdebut och den klarade hon med bravur. Men först ut var Lucas och han sprang sig till ett excellent och sedan placerade han sig som 4 i kk. Näst ut var Irma och domaren gillade henne, hon fick först excellent och blev sedan placerad 3:a i kk. Så nöjd över de lilla. Jag hade gärna sett att hon sprang på lite mer men efter att ha läst hennes kritik så får jag inse att inte farten är allt. Hon var helt igenom välbalanserad och domarens kommentar "liked her balances type". Så nöjd jag blev över den. Sist ut var Rosie och  hon fick också excellent men blev sedan avtackad och det på grund av hennes lite för höga hull. 

Det får bli en gammal bild på Lucas och nya på tjejerna som vi tog igår. Kanske fastande vi på bild som någon tog på oss i Kungsbacka som jag kan lägga ut senare.

Lucas excellent, 4 KK

Irma, Excellent, 3 KK

Rosie, Excellent

2016-04-02

SE VCH NO VCH RLD N Westerner Dance For Me

Maja

Vår goa Maja, som ligger till grund för min brokiga uppfödning. 

 

Årets Viltspårs cocker 2015

Blancock's The One And Only

Rosie

I går kom den här fina rosetten med posten som Rosie vann när hon blev Årets Viltspårscocker 2015. I början av året fick jag en jättefin stor vas med henns namn ingraverat och trodde att det var vårt pris. En jätte fin lycka med ett ljus i så döm om min förvåning när vi även fick en stor fin rosett. Tack så mycket cocker klubben för alla fina priser vi fått. 

Ja.. vi ligger inte på latsidan när det gäller spår inte. I går hade jag med mig Rosie och Lucas och gick varsitt spår med dem för Svenska basset klubben. Lucas fick börja och han gick fantastiskt bra, lite fort men gjorde inte mer än en avikelse på 4 m för att känna av att en räv hade varit i spåret. Domaren berömde  honom och tyckte att han var väldigt duktig, tog vinklar och återgångar helt fantastiskt bra. Där trodde jag att han fick sitt HP. Men efter att Rosie hade gått sitt spår så var det ingen tvekan om att hon spårade helt suveränt och domaren sa att det är helt underbart att döma en sådan hund som hon och att hennes spår var ett klart HP spår, inga avvikelser överhuvudtaget. Så inget HP till Lucas den här gången. Han har det inte så lätt när jag tävlar med dem båda för Rosie ligger alltid ett steg före när det gäller spårarbetet. 

Lucas är en otrolig spårhund  fast han inte får HP på sina spår så ofta. Lite för snabb och där är det jag som får bromsa upp honom. Han är nog den roligste hund jag har som aldrig tröttar på att jobba. Han har ett fantastiskt temperament, snäll och go familjehund. Jätte snygg att se på och han är MH-testad, BPH godkänd, tävlar i apell spår, lydnad klass I, rallylydnad avancerad klass, ställs ut och har ett R-cert i Norge och CK i sverige och tävlar viltspår. Hans hälsosttus är HD A, Ögonlyst UA, FN- fri och optigentestad B. Ja.. jag kan inte vara annat än nöjd över honom. Han har också blivit Årets Allroundcocker 2014 och kom 2.a efter Rosie i viltspår på Årets Cocker 2015. Min önskan jag har är att få en valp efter honom. Ja vi får se i framtiden vad som händer. 

Blancock's The First Of Them All

Lucas

Blancock's Just The One I Wanted

Irma

Irma kan hitta de mest märkliga ställen att lägga sig på. Hon vill gärna ligga högt och se ut genom fönstren. Den lilla gumman går på både allmänlydnad och apportering och hon är även anmäld till sin första rallylydnadstävling. Nu får vi se hur det blir med detta , hon började löpa i går och är inte så sammarbetsvillig för tillfället. Hör inte och bryr sig inte så mycket om vad man säger. Vi får vänta ut henne och hoppas på en mer lyhörd hund efter löpet. Även Rosie löper så det är inte lätt att vara Lucas här hemma men än så länge tar han det med ro och bryr sig inte så mycket om dem. Han är en super duktig hund och är bara lite "galen" i några få dagar när tikarna är i höglöp. Annars så är han lugn och fin. Älskar verkligen hans possitiva sätt. 

2016-04-01

Har fått några fina kort på Rosies valpar och jag blir lika glad varje gång. 

Blancock's Just Because I Am

Tassa

Tassa har varit i Sälen och gjort succe :) Hon var nog välrdens finaste lilla påskhund. Härligt när hundarna kan få följa med när familjen åker på semester. Tassa tränar även lydnad och skall i höst också ställas ut. 

Blancock's Just In Time

Theo

Theo tränar och står i, han är en jätteduktig kille som är bra på apporteriong. Matte Johanna har varit på trimkurs och även på ringträning och snart är han redo för sin första utställning :)

Blancock's Just A Fighter

Charlie

Charlie skall snart börja på allmänlydnad går på dagis några gånger i veckan, tränar viltspår och är också godkänd i anlagsklass.  Han och Nadja  skall också snart ställas ut :)

Har också fått rapport att Ior som bor i Borås också ligger i och tränar viltspår så snart skall även han gå anlagsklassen. Även Inez och My i Norge är på gång med spår. Är så glad att hundarna är så duktiga och har sådana abitiösa ägare som gillar att vara ute i skog och mark. Alla mina härliga valpköpare hör av sig med jämna mellanrum och låter mig veta hur det går för dem, jag kunde inte fått bättre valpköpare till alla mina kullar. 

2016-03-24

Glad Påsk önskar vi

2016-03-23

Tiden springer iväg och det var några dagar sedan uppdatering. 

Irma och jag har börjat på apporterings kurs och även på en allmänlydnadskurs. Hon är riktigt duktig vårt lilla yrväder. Kan koncentrera sig länge stunder fast det är många okända hundar på appellplan. Apporteringen är jag jätte nöjd med. Irma hämtar från marken, från handen och även när man slänger iväg dummisen. Vi delar upp momenten så än så länge så får jag hålla i halsbandet när vi kastar apporten. Stadgan tränar vi utanför apporteringen. 

2016-03-15

Hemkomen från en helg i England med min goa familj. En sådan överaskning som de bjöd på och jag hade ingen aning. Familjen har ordnat en resa i tre dagar med tillhörande musikal, vax kabinettet, Big ben, parlaments huset och shopping och go mat och dryck. Är så glad över att vi åkte till England och London. Det var en av mina högsta önskningar att få göra. Hundvakt hade de också ordnat hos min snälla kompis som ställde upp och passade allihop. 

Nu är vi hemma igen och tillbaka till verkligheten. 

Har fått så otroligt fina kort på Tassa och Theo. Tassa går på lydnadskurs och Theo har varit på ringträning och det gick jättebra. 

Blancock's Just Because I Am 

Tassa

Blancock's Just In Time

Theo

2016-03-10

Har gjort om sidan " Hundar " och lagt in enbart stå kort på första sidan på mina hundar. 

Har fått så fina kort på Theo som bor i Lund. Johanna har varit på trimmkurs och lärt sig massor och här kommer resultatet. Så himla duktig. Nu är det snart dax för Theo att få visa upp sig i ringarna. Han är otroligt fin tycker jag. Lycka till Johanna och John. 

Blancock's Just In Time

Theo 

2016-03-07

Har fått ett helt underbart kort på fina Shady som bor i Stockholm. Hon har precis kommit hem från Nice där hon tilbringat lite semester och badat i havet. 

En trött Irma, hemkommen från dagis 

2016-03-06

Spårsäsongen tog slut lika fort som den började... i natt kom det ca 7 cm snö här i Lysekil, inget kul alls.. men heller inget att göra något åt. Vi får skjuta lite på spåren och göra annat istället. Men det hindrade oss inte från att gå ett spår som jag lagt två dagar tidigare. Maja som inte gått spår på ett tag fick bli den som fick ta det 48 timmar gammla spåret med ca 5-7 cm snö över. Men som jag trodde hade hon inga problem med det, men farten var betydligt saktare än vanligt. 

I eftermiddag och kväll har Irma och jag varit på avslutning på vår NW kurs. Det har varit väldigt lärorika och roliga veckor och nu siktar vi in oss på kurs nummesr 2. Kvällen avslutades med att vi fick göra ett inofficiellt doftprov och ett rumssök. Det gick väldigt bra trots att jag glömde av att visa handtecken när jag visste att Irma hittat möbeltassen i rummet. Handtecknet kom lite efter än vad de skulle. Men det här är ju en helt ny aktivitet för oss. Så vi lär oss efterhand. 

En film i bloggen där vi gör vårt doftprov.... >>

2016-03-05

Välkomen i familjen

SE VCH Starstruck's Killer Queen

2016-03-04

1-år idag :)

Oj, vad tiden har gått fort, redan 1-år idag. Stort grattis till alla i Rosies valpar som idag fyllt 1 år. 

Så här firade vår lilla Irma sin ettårs dag 

Har fått flera kort på valparna idag, tusen tack

Ior <3

Charlie <3

Morris <3

Tassa <3

Leo <3

Inez och My <3

2016-03-01

Irma har idag fått sin 1-års vaccination

2016-02-28

Viltspårssäsongen är igång :)

Nadja och Charlie har klarat anlagsklassen idag 

Är så stolt över Nadja och Charlie som bor i Charlottenberg som idag klarade anlagsprovet i viltspår. Så roligt och så bra jobbat. Charlie är son till Roise och har en hel del att brås på. Så jag är helt övertygad att öppenklassen kommer att gå som en dans. 

Nadja som har 7 timmars bilresa tur och retur från Charlottenberg tvekade inte en sekund när jag föreslog att vi skulle åka och tävla spår ihop. Hon har legat i och lagt spår åt Charlie i höst och även i vinter. Nu var det äntligen dax att träffas och gå spår. Vi bestämde att vi skulle träffas i Väne-Ryr och gå spår för Svenska Basset klubben Väst. Inga problemm där inte och nu siktar de på öppenklassen i vår. Bra jobbat och stort grattis. 

Mina tre spårhundar, Lucas, Irma & Rosie

Lucas 1:a, Irma 1:a och Rosie 1:a med HP

Försöker få till en bild på alla tre, inte det lättaste alltid...

Duktiga Rosie, 1:a pris med HP

Två fina och duktiga syskon, Rosie och Lucas 

Blancock's viltspårssteam just nu
(photoshoppat lite så vi kunde vara med på en bild allihop)

Försökte få till lite bilder på de små syskonen efter deras spår

De ville hellre leka 

Charlie, en riktigt snygg kille

mamma Rosie

Irma

2016-02-27

Utsällning i Sätila

SE VCH Blancock's Just The One I Wanted

Irma

2 med HP i valpklass 6-12 månader

SE VCH Blancock's The First Of Them All

Lucas

2:a med HP , 3 BH

En mycket tidig morgon och iväg till en inofficiell utställning i Sätila som ligger 17 mil från Lysekil. Kallt som sjutton och i ett ännu kallare ridhus. Är glad över mina hundar som skötte sig fint. Irma trodde det var hopp och skutt som gällde och ville gärna leka med tiken som sprang bakom henne. Men några steg sprang hon iallafall. 2:a med Hp blev hennes resultat. 

Lucas sprang som en gud i ringen och var taggad till tusen. Han var verkligen i sitt esse och drog i ringen så jag knappt hann med. Han belönades med 2:a med HP och sedan 3:a BH. Så rolig dag och så glad att mina hundar tycker om att vara med mig på våra äventyr. 

Några filmer i bloggen >>

2016-01-26

Vår fine Lucas redo för en tävlingshelg 

2016-01-14

Lily 11 år och Molly 14 år & 8 månader <3

Alla hjärtans dag idag , det har väl ingen missat? Morgonen började precis som vanligt här hemma hos oss. Vaknade kl. 05.15 då hundarna ville ha sin mat. De fick de och ut en stund i trädgården men sedan gick vi och la oss igen. Sov till 07 då det var dax att gå upp och sätta på frukosten , se lite på tv och sedan ta sig en långpromenad med de blå. När jag kom hem bytte jag till de äldsta som fick sig en lite kortare promenad idag för Pelle och jag tänkte ta oss en tur till Tanumstrand och äta buffé istället för mina spårplaner som jag egentligen skulle åka på idag. Men så kom snön i går och gjorde så att det blev inställt och då passade vi på att ta en tur till Tanum i stället. 

När vi kommit  hem  från Tanum tog jag med mig alla hundarna i bilen och körde till skogen där vi gått och strosat runt ett tag. På hemvägen svängde vi in till klubben och tränade lite. 

Lucas fick en genomgång i ettan. Läggandet under gång som vi fick en 0:a på igår då jag fick ta till ett dubbelkommando gick perfekt idag..... varför kunde det inte göra det igår? Hade han lagt sig igår direkt så hade vi haft vårt efterlängtade första pris då de andra poängen var så bra.... jaja... vi tränar vidare. 

När vi gjort det vi skulle tog jag ut yrvädret Irma. Nu är det dax att börja ställa lite krav även på henne i sådana moment som jag vet att hon kan. Så linförighet "fot" korta korta sträckor som hon kan hemma i köket kunde hon även på klubben. Även sitt och sitt-kvar gick jätte bra. Det fick räcka för den lilla och nu sover hon gott en stund. Tror hon kommer att bli en duktig lydnadshund när poletten trillar ner :)

2016-01-13

Lydnadsklass I

Då var årets debut i lydnadsklass I avklarad. Som vanligt anordnar Orust BK bra lydnadstävlingar och den här gången var de i ett ridhus. Lucas skötte sig utmärkt och trots en miss i läggandet under gång som vi är så säkra på så la han sig inte utan jag fick säga ligg en gång till och därmed blev det en 0:a i protokollet. Eftersom vi avstår apporteringen så blir det ju även en 0:a där så vi hade så innerligt behövt ha några poäng i läggandet för att få ihop vårt första pris. Men vi får träna vidare. När man är på tävling så blir man lite annorlunda och Lucas uppfattade nog mig som lite stel och konstig och därför blev det fel. 

Men annars så fick vi en 10:a på platsläggningen, 10 på tandvisningen, 8:a linförighet, 0:a läggandet, 9,5 på inkallningen, 7:a ställandet, 0:a apporteringen, 8 :a hopp över hinder och en 7:a som helhet. Totalt 145 poäng, ett 2:a pris och en 4:e placering. 

Tycker annars att poängen var bra och nu får vi bara träna vidare. 

2016-01-10

I eftermiddag har Lucas och jag varit på klubben och tränat ettan inför lördagens tävling. Vi hade en fantastiskt rolig träning, Lucas och jag. Han gick så bra och så positiv. Linförigheten har nog aldrig varit så bra som idag. Kanske berodde det på att jag höll kopplet i vänster hand? Nu har jag frågat två riktigt bra tävlingsmänniskor om det är tillåtet att hålla kopplet i vänster hand eftersom jag inte kunnat hitta svaret i tävlingshandboken och regelverket. Den ena säger att bara om man har någon typ av handikapp och inte kan föra fram hunden med hängande koppel i höger hand. Den andra svarade att det är upp till domaren så det bästa är att fråga innan man gör något. 

Jag tror att jag skall göra det för i dag gick Lucas så tätt och rakt bredvid och hade full fokus på mig. Inget utsväng med bakdelen i sättandet. Vi körde alla moment utom apporteringen och i morgon skall vi träffa en annan tjej som tävlar och träna ihop på eftermiddagen. 

2016-01-09

Har lagt upp två filmer på bloggen där Irma och jag tränar NW. Första filmen har jag själv satt ut doftkällan och andra filmen har Pelle satt ut den. Bloggen >>>

2016-01-07

Blancock's Talk About It

Laban

I dag har jag haft med mig hundarna till skogen allihop på en runda där de fått springa runt och härjat som de velat. På hemvägen stannade vi till på klubben där Lucas fick träna ettans moment. Alla moment utom hoppet och apporteringen fick vi till , jag hade glömt koden till stugan och kom inte in för att hämta  hindret.  Apporteringen får vi inte till tyvärr, känns så tråkigt att den delen inte funkar ännu. Men vi får köra som vi gjort tidigare, utan apportering på tävlinge ett tag till. Vi får ju iallafall tävlingsträning när vi är iväg. Så till helgen om allt går som jag vill så är det både lydnadstävling och spårtävling. 

På eftermiddagen kom Bengt, Elisabeth och Laban för några timmars besök. Vi har alltid så himla kul när de är här. Laban fick pälsen iordningjord och vi fikade och åt goda semlor som Bengt och Elisabeth hade med sig. Så trevlig. Tack för att Ni kom. 

Ikväll har jag badad Irma och Molly så nu är de så rena och goa. Har tränat apportering med Irma och det går jätte bra. Nu kan hon sitt och lämna.

Blancock's Total Lost

Anton

Marita och Anton har varit iväg och tävlad lydnadsklass III och de kom på en andra plats med ett andra pris på 249 poäng. Jag är verkligen så stolt över dem . Stort grattis. 

2016-01-06

Rosie och Lucas ögonlysa UA

I eftermiddag har Rosie och Lucas varit på Husdjurshälsan i Göteborg och blivit ögonlysa av duktiga Eva Gustavsson. Båda två var UA. Tack till min snälla mamma som åkte med som sällskap och som hjäper mig med så mycket när det gäller hundpassning. 

2016-01-04

Grattis på 11 - månaders dagen !

Sidan om våra aktiviteter är uppdaterad. >>>

2016-01-03

Blev så himla glad i dag när jag öppnade min mailbox och fick se kort på några av mina "valpar". Så roligt att få och höra hur allt går. Jag är så tacksam för detta. Stort tack till Marita och Marieke för fina kort. Anton tränar lydnad och rally inför vårens tävlingar och lille Ior som är Irmas bror skall börja på rallylydnadskurs fram i vår. Han har verkligen en stor förebild i Anton som är den hund från mig som är mest meriterad i många olika grenar och däribland rallylydnad . Båda dessa två killar hoppas jag få träffa i sommar ihop med deras familjer. 

Finaste finaste Anton
SEVCH NOVCH LP I LP II 
RLD N RLD F RLD A RLD MBlancock's Total Lost

vår kennels stolthet som varit med på SM i rallylydnad

Goaste Ior
Blancock's Just Over The Top

Jag hade också fått ett kort på Charlie nummer 1 :) Charlie är son till Molly och bror till min Lily och kommer från min först kull. 11 år gammal mår han fortfarande bra och är pigg och kry. Lite dålig hörsel men annars inga krämpor. Stort stort tack till familjen Hultqvist för kortet på Charlie blev verkligen jätte glad över detta.  Jag hoppas även att få träffa Charlie med familj i sommar. 

Blancock's Proud Memories

Charlie

2016-02-02

Hem snabbt efter jobbet för att gå ut med hundarna innan det blev till att slänga i sig något att äta för att sedan ge sig iväg med Irma för att gå NW. Det är så himla kul och det vill man ju absolut inte missa. Ikväll tränade vi först på att de skulle veta vad de skulle nosa efter och sedan hann vi med 4 behållare sök och 2 rumssök var innan vi gjorde en sammanfattning om vad vi skall träna på till nästa gång då vi skall göra varsitt inofficiellt nosprov. Det skall bli så himla skoj. Så helgen den 5-6/3 skall vi träna både fordonssök och göra prov. 

2016-02-01

I kväll har jag haft med mig Molly och Lily på SPA. Där har de fått varsin pharmalight behandling som går ut på att man ger hunden röda och ultraröda strålar för att få celler att börja arbeta lite mer. De har även fått en halvtimmes massage var och båda la sig ner och lät sig villigt behandlas. Jag tror att de tyckte att det gjorde gott för deras muskler och leder. Köpte även en flaska med alger och omega 3 och 9. 

Ja man får vara rädd om sina äldre och göra så att de skall må så bra som möjligt. Båda två skuttade sedan ut till bilen. 

Här får Lily behandling av rött och ultrarött ljus. Hon satt så stilla och fint. 

2016-01-31

Morgonen hos oss började kl. 05.00 då Pelle skulle iväg till jobbet. Hundarna fick sin mat som de brukar få vid den tiden men sedan gick vi och la oss och sov till 8.00. Åt frukost i lugn och ro och slappade en stund innan jag packade in alla i bilen och drog till skogen. Där fick Molly och Maja gå varsitt spår som jag lagt dagen innan åt Inez och My. 

Jag rekommenderar inte att gå med ovana och tävlande hundar i någon annans spår men eftersom varken Molly eller Maja tävlar nu så blev det en bra aktivitet för dem. 

Molly

Molly blev så glad, hon har inte gått spår på över ett år. Hon tyckte nog det var väldigt lätt för hon hoppade både hit och dit  och hade full koll på var hon skulle hän. Så roligt att se att hon fortfarande vill och kan spåra , sina 14,5 år till trots. 

Maja

Maja var nästa hund ut och hon gick rakt i spåret hela vägen till klöven, inga tveksamheter där. Lugnt och fint spårade hon. Raka motsattsen till Molly som hoppade och for. 

Vår blå familj


Irma, Rosie, Lucas och Maja

Efter spåren åkte vi till skogen och "våra" ängar. Hörde att det var en hund som drev långt uppe i bergen och hoppades att vi inte störde honom, men vi höll oss där vi skulle och hundarna brydde sig inte om det. Idag fick jag då äntligen ett kort på hela familjen blå ute på ängen. Irma hade lite svårt att sitta kvar men jag hann precis innan hon skulle sticka iväg till Lily som spran en bit ifrån. 

I eftermiddag skall jag iväg till Bokenäs och träna lydnad med Lucas och apportering med Iram på din hundskola. Bad och fön står också på chemat för Molly och Lily som skall iväg på ljusterapi i morgon kväll. 

Min vackra Rosie

2016-01-30

Inez,med några familjemedlemmar ur sin goa familj efter sitt spår.


dålig bildkvalite då det mörknade så snabbt tyvärr..

Idag har vi haft besökt av Inez och My med sin härliga familj. Så glad över att få träffa dem igen. Vi har trimmat och fönat Inez och My , fikat och pratat i många roliga timmar. Irma har lekt med sina syskon och ett tag gick det vilt till med tre pigga tjejer som gärna ville bestämma lite var och en. Trötta bev de tillslut och när vi fikade somnade de gott på golvet en stund. 

På eftermiddagen åkte vi iväg till skogen där vi la varsitt spår åt tjejerna. De har inte gått spår sedan vi träffades sist men så duktiga de var. Båda tog varsin 90 grader vinkel utan att tveka. Nu är de redo för anlaget båda två så nästa gång vi ses så blir det nog varsitt anlagsspår ifall inte snön kommit tillbaka och förstör.  

Det här är faktist Inez, sååå otroligt lik vår Irma <3

Blancock's Just Before Dawn

2016-01-27

I går hände mycket i lilla Irmas liv. Först på dagen hade jag tagit ledigt från jobbet för att åka till vår veterinär för att ta ett blodprov för att skicka till Optigen i USA för testet prcd-PRA. Hade egentligen bestämt mig för att vänta att skicka detta prov tills vi gjort hd-röntgen men eftersom Optigen gick ut med en rabatt på 25% hela Januari ut så passade jag på att beställa tid och ta provet nu. 

Tycker att det hör till att kolla upp så man vet vad man har att avla på och inte enbart lita på att hanhundsägarna skall göra alla tester. Som sämst kan det bli B , eftersom Rosie är Normal och Miguel är B, men då vet man ju i framtiden om nu allt annat blir bra och att Irma visar sig vara en bra kanditat för våra framtida valpar vad för hane man skall välja. Det är många saker som skall till innan allt går i lås.  Nu är det iallafall gjort och det blir en tre veckors väntan för att få svar. 

Irma var jätte duktig och sa inte ett knyst, men så hade vi ju också en väldigt bra tjej som tog provet och inte behövde hon raka av pälsen heller. 

När vi kom hem tog Pelle och jag och gick en långpromenad med de andra , men Irma och Molly fick vara hemma eftersom Irma skulle med på NW på kvällen. Vilken rolig kväll vi hade. Hundarna är suveräna att leta upp dofter och vi delade upp oss i två lag med tre i varje. En bana med 6 krukor och i en av dessa fanns doften och i den andra banan var det 6 burkar i ett led i en bräda. Inga problem med att hitta rätt burk eller kruka. Nästa övning gick ut på att ställa en burk med eycalyptus någonstans i ett rum och få hundarna att hitta. Nu fick de se när vi ställde ut burken men vi är ju nybörjare så det får inte bli för svårt . Sista övningen gick ut på att sätta en möbeltass med några droppar på väggen och sedan följa väggen och bara vänta ut så hundarna hittade. Iram gjorde det super bra. Det är verkligen roligt att se hur hundarna jobbar. 

Jätte kul är det också att Irmas syster Tassa är med på kursen. Dessa två har så roligt när de träffas och blir alltid lika glada och jag med att få träffa både Tassa och hennes goa matte Kajsa. 

2016-01-23

Blancock's Total Recall

Simon

Har fått ett fint kort på goe Simon från Maja - Ecco kullen som bor i Norge. Han älskar att leka i snön och där han bor är det massa snö nu så han blir bara så här trött efter en dag i snön. Hopas att jag får träffa Simon med familj i vår <3

Blancock's Just A Figther 

Charlie

Charlies matte Nadja är trägen med trimmern och saxarna. Han blir så fin :) Nytrimmad kille <3

 

En riktigt go vinterdag och inga snö klampar i pälsarna trots att temperaturen ligger runt 0. Tog oss en tur till skogen och ängarna på förmiddagen och en på eftermiddagen där hundarna har sprungit några rundor. 

Mina äldsta tjejer, Lily 11 år och Molly 14,5 år

Anfall ... Irma anfaller Lucas


Lucas 


Irma på språng


Irma, Lucas & Roise


Rosie, Maja, Molly & Lily

2016-01-22

Lagt in nya kort på hundarnas sidor >>>

Här kom ett kort till på John , Johanna, Irma och Theo

2016-01-21

Ett fint kort på 3 fina tjejer i Norge

Om 14 dagar får jag träffa Inez och My igen och deras härliga familj :)

2016-01-19

I kväll har Irma och jag varit på NW (nose work) kurs på "din hundskola". Alla som var där har gått klickerkurs och jobbade med klicker. Det underlättade verkligen. Jag blev väldigt överraskad att de förstod så snabbt vad de skulle göra. Vi började med att klicka in dem på eykalyptus doft som vi hade på en möbeltass i våra burkar. Vi fortsatte med att säta en annan burk över , sätta burken på väggen och avslutade med att en och en fick gå fram till en planka med 5 burkar och i en av dessa var det doft i . Trodde att Irma skulle vimsa rund men hon gick så sakta fram till varje burk och stannade och nosade. När vi kom till den burk med doft i nosade hon och gick vidare men backade tillbaka och nosade länge på rätt burk. Ja jag är verkligen överraskad att hon förstod så snabbt. 

2016-01-18

Vi har sol och ca -10 grader här i Lysekil och det är underbara dagar. Lily som är i höglöp nu och jag tog oss en ensam tur bara hon och jag. Det är härligt med rena hundar. Behöver bara borsta av dem lite på eftermiddagarna. Fast det är synd om dem när man går kvällspromenaden hemma i stan eftersom det är så mycket salt på vägarna. Sprayar på dem "strandmarkens impregnering" på tassar och lite i behängen så de inte skall få så ont i sina tassar. 

2016-01-17

I dag har vi varti och tränade apportering på "din hundskola" hos min kompis Susanne.  Irma är duktig på att hämta dummies. Vi slängde iväg dummies två gånger som hon lämnade av verkligen jätte fint i handen. Hämtade från golvet och lämnade i handen och avslutningsvis gjorde Susanne en bana med tre koner i en trekant. Första konan var starten där Irma skulle vänta in mitt kommando och andra konan la vi en dummie och vid tredje konan mitt emot konan som Irma satt vid  stod jag för att kalla in henne. 

Så momentet gick till så att jag ropade in henne till mig, när hon kom in så fick hon mycket berömm och sedan sa jag apport som gjorde att hon sprang iväg till kona nummer två och hämtade dummien, kallade in henne igen och så gick vi till kona nummer ett där hon lämnade dummiesen i handen. Så imponerad att hon fixade detta första gången. 

Lucas försöker jag bara få upp intresset för dummies. Han släpper så fort han tagit den i munnen och det är de som vi måste träna på.. att hålla fast. 

Efter träningen tog vi oss en promenad i det fina vintervädret , Rosie, Lucas , Irma, Chillie, Ice, Susanne och jag. 

2016-01-15

I dag har vi haft en rolig dag ihop med Theo och hans ägare från Lund, Johanna och John. Irma och Theo fann varann direkt och har lekt i några timmar förutom när Theo stod på trimbordet. En sådna fin hund och jag är förälskad.... hm... men det är jag iof. i alla mina valpar när de kommer för att hälsa på oss. Är så himla nöjd över dem alla och så glad över alla fina valpköpare som jag fått till alla mina kullar. Tack för att ni håller dem i så fin ordning och älskar dem så mycket. 

John, Johanna och Theo

Tack för att Ni kom och hälsade på 

 

Blancock's Just In Time

Theo

Fler bilder på Theos växasida >>

2016-01-14

Vår goa Maja fyller 9 år idag.  Tiden går fort. 

Grattis på din dag

Tycker inte det var länge sedan Emma och jag var på konståkningstävling i Örebro och tog oss en tur till kennel Westerner och Inger Ivarsson för att se på en kull med brokiga valpar. Vi tog oss en funderare på kvällen och åkte tillbaka dagen efter och hämtade Maja. Hon är stamtiken till mina två senaste kullar och jag kunde inte få en bättre linje med brokigt. 

2016-01-09

Vi har varit en tur till skogen och ängarna i förmiddags. 
Hundarna har haft fantastiskt skoj i snön allihop. 

Bilder kan man se här >>

2016-01-08

Irmas första utställning !


Foto: Frida Ankersen

I går var vi tidigt uppe för att bege oss till Årets första utställning. Nämligen My Dog. En av de största utställningar i Sverige som håller på i 4 dagar i Göteborg på mässan. Jag hade bara anmält lilla Irma i juniorklass på torsdagen för domare Arne Foss från Norge. Irma skötte sig fantastiskt bra i all röra som hör utställningar till. Hundar som skäller, skrammel från vagnar och musik i högtalarna så man knappt kan prata. Liv och rörelser på folk som skall inhandla alla hundsaker som erbjuds och hundhandlers i ringarna som visar hundar. 

Det var totalt 75 hundar anmälda i vår ras. Irma gick som junior och det var hela 16 st med i hennes klass. Otroligt stor klass med många fantastiskt fina tikar. Irma tillhörde skaran den yngre med sina 10 månader. I Junior kan man ställa om man har hund som är mellan 9 - 15 månader. 

Irma fick först ett excellent och fick gå vidare för att  tävla igen mot alla andra tikar med excellent, men ingen placering där. Vi fick nöja oss med ett excellent idag och det är jag jätte glad över. En fantastiskt fin kritik fick hon av den mycket trevlige domaren Arne som var så go mot hundarna.  

" Feminin, mkt god typ. Bra prop. huvudet har go längd, fint uttryck. Fronten ännu i utvckling. Bra ben och tassar. Rör sig fint från sidan. Ännu lite ostabil fram. ngt korta frambens steg. utm skött päls. Utm temp. Välvisad. "

Irma och jag var också med i pappa Miguels avelgrupp och kom där 2:a med HP. Irma tyckte det var roligt att få träffa sin stilige far för första gången. 

Avelsgrupp med pappa Miguel

Jag har lagt upp några filmer på bloggen om hur vi skötte oss. Det är jag i den ljust grå kavajen. 

Tror att Lily är på gång att börja löpa så troligtvis blir det ingen tävling för Lucas och mig i slutet av januari då han har svårt att koncentrera sig på tävling när det finns något mycket roligare hemma. 

 

2016-01-03

ÅRETS VILTSPÅRSCOCKER 2015

VÅR FINA ROSIE 

Sent i går kväll fick jag ett fb meddelande som det bara  stod grattis på... jag fick skriva tillbaka och fråga till vad? En annan uppfödarkollega hade varit inne och tittat på cockerklubbens hemsida under Årets cockrar och där stod det att vår fina Rosie blivit Årets viltspårscocker. . Av 36 duktiga cockrar hamnade hon på översta pallplatsen. Jag är verkligen jätte glad över vad hon presterat efter sin mamma ledighet. 

Från början fanns inte ens tanken över att delta på listan i år då vi har haft fullt upp med våra 10 härliga valpar och allt vad det innebär. Gick en valpkurs och en klickerkurs med Irma och började sedan träna lite spår med lilla Irma. Hon fattade snabbt vad hon skulle göra. Kände att vi längtade ut och tävla igen och varför inte ta med Rosie och Lucas på någon tävling bara för skoj skull. De ville också hitta på något under den fina hösten.. Sagt och gjort... vi anmälde oss till några tävlingar och så var det i gång. Rosie gick så himla bra och har 2015 kammat hem 6 HP på 7 spår. Jag är verkligen jätte stolt över henne. Lucas har också gått bra och fick 4 HP på sina 7 spår och det räckte till en delad andra plats. Så roligt. Irma kom med sitt anlag och sina 3 spår på delad 19:onde plats. Så stolt över den lilla som verkar ha ärvt sin mammas spårintresse. 

Ja det var verkligen en bra start på året. 

2016-01-02

Året fortsätter bra för oss. Idag har vi varit på klubben igen och tränat ettans lydnad. Det var hiskligt kallt men inte mer än -3 grader men blåste en del så det kändes in i benmärgen. 

Idag gjorde Lucas allt väldigt bra och vi fick till en platsläggning idag igen med shäferhanen som var där igår också. Inga problem med att ligga bredvid en stor 3-årig hane inte. Idag var det också en förare som tränade agility med sin shelti tik och det var en jätte bra störning. Är riktigt stolt över honom och har nu börjat titta på lydnadstävlingar igen. Apporteringen fungerar inte som den skall men vi tränar på. 

Irma var också med på plan idag och den lilla är då verkligen raka motsattsen till sin lyhörda mamma. Så fort jag släppte henne lös så stack hon iväg i ett jehu och sprang och sprang runt runt i cirklar och hade skoj. Efter en stund så sansade hon sig och vi kunde köra lite sitt och ligg. Hoppa över några små agility hinder och träna lite rally. Sitt - sitt framför - och ett - två - tre steg bakåt. Sitt och gå runt och ligg och gå runt. Hon var riktigt duktig en stund. Sedan kom en stor boxerhane in på plan och då var det sååå mycket roligare att titta på  honom. Men innan vi slutade och gick av plan så hade hon fokus en liten stund på mig igen. 

Rosie tränade jag lite rally med och även lite agility. Hon är för go, håller sig precis intill och är verkligen fokuserad på mig. 

Eftermiddagen har vi tillbrigat med en långpromenad i skogen innan det blev helt mörkt. Alla har varit lösa en stund och fått springa fritt. Ikväll har jag även tränat apportering med Irma och Lucas. Irma kan mu sitta vid sidan och framför och ta dummiesen. Plocka upp den från marken och ge mig. 

Lucas är inte lika duktig så jag tror nog att vi nu måste anmäla oss till en apporteringskurs och börja om från början igen. Det är inte en självklarhet att en spaniel är en spontanapportör tyvärr... 

2016-01-01

GOTT NYTT ÅR !

Ett litet kort på tre generationer fr. vänster

Irma, SE VCH Blancock's Just The One I Wanted
Rosie, SE VCH NO VCH RLD N RLD F Blancock's The One And Only
Maja, SE VCH NO VCH RLD N Westerner Dance For Me

Året kunde inte börja bättre än det gjort idag. Irmas resultat från sina 4 tävlingar i viltspår låg inlagda på hunddata så det var bara att gå in och registrera hennes championat titel. Numera heter vår lilla docka SE VCH Blancock's Just The One I Wanted. Hon är den yngsta champion jag fött upp och jag är riktigt stolt över henne. Redan som 5,5 månaders valp märkte jag att hon var riktigt intresserad av att följa spår då vi la hennes första spår. Sedan har hon fått gå några korta spår med vinklar och även innan första start i anlaget fick hon ett ca 600 m spår. Ja vi får se hur det kommer att bli framöver, jag har stora förväntingar på vår lilla tjej när det gäller viltspår.

Vår dag idag har vi tillbringat på brukshundklubben och i skogen. Morgonen tog vi oss en tur till några ängar som ligger någon mil utanför Lysekil. Där har alla 6 fått springa fritt en stund innan vi åkte till klubben och tränade lydnadsettan med Lucas. Vi fick till en platsläggning med en 3-årig schäferhane och jag tror att de kunde ligga hur länge som helst. Lucas hade full fokus på mig och låg väldigt bra och tittade på mig. Han vred inte på huvudet mer än en gång när en annan tjej tränade några moment med sin jack russel alldeles bredvid. Det var en bra störning.

Nya året kommer jag att försöka satsa mer på lydnaden, rallyt , brukset och spåren med Lucas. Rosie skall få tävla mer rally och viltspår och Irma skall jag försökta starta i rally och tävla spår med.

Har fått några fina kort på Charlie i Charlottenberg som var intresserad av alla fyrverkerier utanför fönstret. Systrarna Inez och My i Norge tog också nyårsfirandet med ro. Tack för fina kort på våra små <3

Inez och My sover gott

Firar in det nya året :)

Charlie är intresserad av raketerna :)