Kalender 2017 >>>      

Tidigare   

Nyheter 2009

Nyheter 2010

Nyheter 2011

Nyheter 2012

Nyheter 2013

Nyheter 2014

Nyheter 2015

Nyheter 2016

Nyheter 2017

BloggTill avel >>

Irmas nosework blogg >>

Lucas MH med text och video >>

Kennelträff 30 April 2016  !

Massa bilder från vår kennelträff >>>

2017-10-30

Vår goa Irma är en så snäll stora syster till lilla Willma som nästan kan göra vad hon vill utan att sno ben ifrån stora syster. Annars så leker de så bra ihop och sover så bra tillsammans. Irma är glad över att ha fått en lekkompis. Willma har fått följa med i bilen några gånger nu och sover gott i buren ihop med sin mamma. Gått i koppel och varit och hälsat på dagiset som hon skall börja på om några månader. 

2017-10-22

Idag har vår Irma klarat dp i lagerblad på din hundskola på bokenäs. Domare var Helena Lindhe som också skrivit nose work bken " Allt du behöver veta". Ingar problem att hitta doftkällan i de 12 kartongerna trots störningsdofterna som låg i de andra. 

2017-10-21

I dag har Willma åkt bil och vart med till din hundskola på Bokenäs. Där fick hon ströva runt i skogen och följde mig tätt bakom. Både Rosie och Irma fick sig en längre skogspromenad när Willma låg i bilen och sov. Inga problem med att åka bil och sover gott gör hon. I veckan som gick fick hon åka med till Göteborg tur och retur på ca 4 timmar. Hon sov sig igenom resan. 

2017-10-20

Har fått några bilder på Wille. Han mår bra och trivs i sin nya flock. Det känns verkligen jättebra. 

2017-10-18

Har fått ett så fint kort på Theo som Johanna tagit. 

Blancock's Just In Time

Theo

2017-10-16

Wille har flyttat till sin nya familj

Så kom då dagen när det var dax för Wille att flytta. Numera bor Wille i Partille hos Moa och hennes familj. I familjen bor även två tollare så han kommer att ha fullt upp med att terrorisera dessa två snälla hundar. Har fått rapport att allt gått bra, han har både ätit och sovit ihop med sina nya familjemedlemmar. Det här var det rätta hemmet för vår Wille och jag önskar dem alla lycka till. Wille kommer vi att träffa titt som tätt då det är så nära till Göteborg. 

Vår lilla Willma har sovit gott i natt. Vi gick och la oss halv tio och hon sov vill kl . var strax över fem i morse. Hon har fått vara ensam hemma en stund i eftermiddag när vi var ute med de andra hundarna och promenerade och hon sov även då så det känns som att hon är en trygg tjej. Jag tror hon och Irma kommer att få roligt ihop. 

2017-10-14

Kanske två agility hundar ? 

2017-10-12

Inte mycket till uppdatering det senaste men här kommer några kort på våra två små valpar, Wille och Willma. 

Idag har de varit ute i stora trädgården för första gången och känd gräs under sina tassar, inget som bekom dem alls. De är två pigga och framåt valpar som terroriserar sin mamma och sin otroligt snälla syster Irma. 

 

Wille <3

Willma <3

2017-10-03

Våra valpar växer och mår så bra. De är så duktiga och båda kommer på inkallning när man ropar deras namn. Wille är ett snäpp bättre än sin syster. Äter bra gör de och pigga och glada. De har börjat träffa lite för dem okända personer och det gillar de. Biter folk i hakan och vill gärna vara i ansiktet. De är verkligen två fina och goa valpar. De bor nu i vardagsrummet där det händer lite grejer och det är ljud och lite oväsen. På natten är grinden till hagen öppen så Rosie kan gå till dem när hon vill men hon är inte pigg på att dia dem längre så nu äter de uppblött torrfoder 4-5 gånger om dagen. De har också fått barf för valpar som de gillar. Lite rå nötfärs och allt går ner. 

Rosie är en fantastiskt snäll mamma och leker med dem så bra. 

2017-09-28

Visst kan djur sörja...

Vår Lily sörjer sin mamma och har inte velat äta på två dagar... det är lika svårt för henne som för mig.... 

Det sista kortet på mor och dotter 

Det är svåra dagar för oss... Molly har funnits med så länge och det är många som på flera olika sätt stöttar oss i vår sorg. Tack alla för så snälla och fina ord på fb om min Molly, hon gjorde inte bara intryck på vår familj utan på många cocker människor runt om i världen med sitt fina sätt både mot människor och djur och sina många meriter inom viltspår, lydnad, bruks, rallylydnad och utställning... Hon är fortfarande den cockern som vunnit flest "Årets Cocker i viltspår" i Sverige med sina 6 vinster. Det är många som följt oss genom åren. Tack alla... Som någon skrev på fb så var hon en perfekt ambassadör för vår ras. 

Tack för allt Molly.... glömmer dig aldrig...

Nu springer du på andra ängar än dem som vi båda sprungit på ihop..

2017-09-27

Sorgens dag

I går eftermiddag fick min älskade Molly somna in. Så svårt att låta dig gå och släppa taget. Ditt lidande är slut - mitt tar vid .... Hur skall jag komma vidare utan dig. I över 16 år har du funnits vid min sida, både dag som natt.. Tack för allt du gjort för oss, vi älskade dig från första dagen vi träffade dig. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta, älskad och saknad , kommer aldrig att glömma dig. Min bästa vän <3

Sov gott Molly... var du nu är

Molly 16 år gammal

Molly 16 veckor gammal

Sista bilden med sin dotter innan avfärd ...

Jag tog med mig Molly och Lily och åkte till skogen för en sista promenad ihop med mina två äldsta innan vi åkte till djurkliniken. Min snälla veterinär gjorde som jag ville ha det och gav Molly en sov spruta inne på kliniken efter undersökning. Molly som alltid tyckt om vår veterinär viftade på sin svans in i det sist. Jag tog sedan med henne ut i bilen när hon fortfarande var vaken och körde till ett annat ställe vid veterinärstationen. Under den tiden hade hon lagt sig ner för att  sova och somnade innan veterinären kom ut.  Jag satt med henne i bilen när veterinären kom och gav henne den sista sprutan. Jag hoppas och tror att hon trodde att vi var på väg hem. Det mest hemskaste i alla djurägares liv är att bestämma när det är dax att släppa taget och låta våra älskade djur gå vidare..... 

2017-09-24

Oj, vad tiden går, idag är valparna redan 5 veckor. De har börjat leka och springa efter sin mamma. Morrar och har skällt någon enstaka gång. hanen blir så himla glad när man grejar med honom och svansen går fram och tillbaka. Tiken är inte lika glad men kommer när man ropar iallafall. Jag får hoppas att hon fortsätter med det och inte blir som sin stora syster som för det mest går i sin egna lilla värld. 

De har fått sina klor klippta igen och även blivit avmaskade för andra gången. 

Wimsa heter numera Willma

Wille

2017-09-11

Har märkt att de små valparna nu börjat att höra... kommer man in i valprummet så vaknar de genast till och lyfter huvudena mot det håll som man kommer in ifrån. 

2017-09-10

Idag har valparna och mamma Rosie blivit avmaskade. Inga problem med att få i dem avmaskningsmedlet. De är så smamarbetsvilliga. Har börjat att greja lite mer med dem nu. Idag är de 3 veckor gamla. Skall se om jag kan få ut några bilder på dem i veckan igen. De har även fått smaka på foder på tallrik i dag och det gick rätt ok. 

Har lagt in en ny länk som jag hämtat från en annan cocker uppfödare ang. rutinmässig kastrering. Anledningen är att jag fått många förfråningar från valpspekulanter som varit intresserade av tikar men nu börjat fundera på hanar istället och att de då funderat på att kastrera sin blivande hane.  Jag är helt emot rutinmässig kastrering då det inte skall behövas av våra cockrar om det inte gäller sjukdom. Länken ligger under blandad >>

Hann med en tur till klubben där Irma fick göra momenten i startklass. Hon är en liten vimsig hund ibland. Lägger sig ned och rullar sig när hon skall sitta på inkallning, hoppas över att ta apporten direkt och vänder tillbaka... ja vi har att träna på. 

Tog mig en tur med mc på dagen när solen tittade fram. Det blev en fin tur på ca 10 mil. Hoppas att det kan bli några fler turer innan det är dax för att ställa in den för säsongen. 

2017-09-08

Idag har valparna smakat på uppblött valpfoder för första gången. Tiken åt direkt ur handen medans hanen slickade i sig maten. Det bådar gott för framtiden att de är två makvrak. Lättare att träna hundar med god aptit. De fick också sina klor klippta. Rosie sköter dem exemplariskt så nu kan jag nog snart flytta ifrån valprummet och låta henne sköta allt själv. 

 

Blancock's No One Need to Know

Wille <3

Blancock's No One Like Me

Wimsa <3

2017-09-07

Lite bilder på våra fina och goa valpar. De är helt underbara och idag är de redan 18 dagar gamla. Har börjat gå på sina ben om än ostadigt så tar de sig fram. I morse vägde tiken 830 gr och hanen 1206 gr. 

2017-09-03

Nu är valparna redan 14 dagar och har öppnat sina ögon

valparna 2 veckor >>

2017-08-30

Allt flyter på fint och valparna har ökat en massa i vikt. Rosie är en underbar mamma som knappt lämnar sina små.

Valparna 1 vecka >>

2017-08-28

Lyckan kan vändas fort , så glad jag var över våra 3 valpar som föddes i söndags och så ledsen  jag är idag då vi tvingats ta bort Lilleman som föddes sist i vår lilla kull. Han har inte hängt med i viktuppgången som sina syskon och jag har flaskmatat honom några gånger varje dag efter att han diat sin mamma. Åkte igår till veterinären då han inte gått upp i vikt mer än några gram och där fick han B-vitamin, koksalt under huden, pencillin och sockerlösning. Hela natten har han fått  sockerlösning och välling några ml två gånge i timmen. Det har varit en tuff natt. Han svarade inte alls utan blev bara slöare och slöare. Hur ont i hjärtat det än gjorde så var jag tuvngen att åka en sista gång till veterinären i förmiddags och låta honom somna in. Sov gott Lilleman, vi glömmer dig aldrig. 

Nu får all fokus läggas på de två andra , en tjej och en kille. Båda mår bra och går upp i vikt och äter som de skall. 


Ny födda <3

2017-08-23

Tre nya Blancock's valpar har kommit till världen 

Mer information när allt är stabilt i valplådan och en matte som är pigg igen. 

2017-08-22

Ännu en sorglig nyhet har jag fått och det är att Nemo, Blancock's Proud Line gick bort i måndags 12,5 år gammal. Ytterligare en av Mollys valpar. Alla mina tankar går till hans familj. 

Blancock's Proud Line

Nemo

2017-08-15

Datastrul så svårt med uppdatering...

Rosie mår bra och är idag på 62 dagen efter första parningen men ingen tendens till att det skall komma några valpar. Hon äter som en häst och hoppar rätt så lätt upp i sofforna och sängen. Får hänga med på korta promenader där hon vaggar fram i passgång för tjock är hon trots att vi sett få valpar. Tror inte det stämmer riktigt för hon väger över 20 kg nu. Hon ligger bredvid mig på nätterna men hoppar ner flera gånger för att ligga på golvet. Har inte börjat hässja ännu. Så jag tror hon är i fin form. Förra gången när hon fick sina 10 valpar hässjade hon i två veckor innan de kom ut. 

Roligt att så många är intresserade av den här kullen, har fått så fina mail från flera stycken. Det här blir Rosies sista kull sedan skall hon få börja träna igen i både rally och viltspåren. Kanske börjar vi med NW även med henne.

Röntgen bilden är inte bra men man kan se några som ligger på vänster sida och en på högersidan. 

Har varit iväg och kört mc lite grann själv de senaste dagarna. Min kompis gjorde MH med sin hund på Uddevalla Schäferklubb så det blev en tur dit för att se hur det gick och filma momenten. Nu blir det att ställa in hondan för mig till nästa år. Tror inte jag hinner köra något mer i år. 

Tränat med Lucas och Irma på klubben några dagar- Tanken är ju att starta Lucas i lägre spår ytterligare en gång innan året är slut men vi får se om vi hinner med det. Irma tränar på startklass men än är vi inte klara där. Har märt att när vi åker till andra ställen och tränar blir hon så okoncentrerad och intresserad av allt annat så vi jobbar på och åker ut och tränar för att hon skal lkänna sig hemma även på andra appell planer. 

Lucas har blivit en duktig apportör

Irma tar igen sig efter ett träningspass

2017-08-06

Fick idag den tråkiga nyheten att en av Mollys valpar, Charlie, Blancock's Proud Memories, har gått bort 12,5 år gammal. Alla tankar till hans familj <3

Blancock's 
Proud Memories

2017-08-05

Rosie är konstaterat dräktig

I fredags åkte Rosie och jag till veterinären för att kolla upp hur många foster som finns i hennes mage. Hon är stor och väger ca 18,6 kg. Trots att hon är så stor kunde vi inte hitta så många foster så den här gången blir det ev en liten kull. Men man vet ju inte förrän de tittar ut. Veterinären hade ju fel förra gången så jag hoppas att han har räknat fel även den här gången... ja vi får vänta och se. 

Rosie mår bra och äter som en häst allt hon får tag på. Följer med på våra promenader och är som vanligt. 

2017-08-03

Hundarna har fått en ny säng i hallen

 

 

2017-08-02

Nadja och Charlie har varit i Ransäter på utställning

Det var första gången i Öppenklass och Charlie vann klassen med VG och fin kritik. Jag är så glad att Nadja åkte och ställde ut. Stort grattis :)

2017-07-29

Oj... oj... över en månad sedan förra uppdateringen .. 

Men det har varit fullt upp. Gick på 14 dagars semester den 17/7 och åkte då direkt på semester och har kört mc i Sverige, Finland och Norge. Tog oss en tur till Nordkap på ca 210 mil innan det bar hemåt igen. Vi har haft  goa dagar men tyvärr inget fint väder på nordkap så det var inte mycket att se där tyvärr. Gick och väntade i 4 timmar på att vädret skulle bli bättre men tyvärr. Hade vi haft fler dagars semester hade vi stannat kvar några dagar till och inväntat det fina vädret som kom bara en dag efter att vi kört därifrån. Men vi satsar på ett annat år istället. 

Hundarna har haft det bra och jag är så tacksam över våra barn och min kompis som tagit hand om allihop. Skött om hus och hem så vi kunde åka bort. Inte så lätt att åka bort när man har husdjur. 

Några bilder från vår semester.

så här såg vyn ut när vi var där....

Vi väntade på det här men tyvärr... det får bli ett annat år istället....

2017-07-16

Nytt kort på vår lilla prinsessa Irma. 

2017-06-29

Grattis till Nadja och Charlie som varit på Arvika BK och tävlat rally. 
Charlie har fått sin nya titel efter 3 starter som han tog för några veckor sedan.

RLD N Blancock's Just A Figher

Charlie

2017-06-22

Trevig midsommar önskar vi alla !

2017-06-17

Yess..... idag satte vi sista diplomet i NW

På fordon kom vi 12 av 51

På behållare kom vi på 6 av 51

Irma och jag har varit iväg och tävlat NW igen, den här gången på Vänersborgs BK. Det var totalt 51 startande hundar och Irma hamnade på en 7:e plats. Idag funkade alla momenten för oss och hon gjorde superfina sök. Jag bestämde mig för att strunda i tiden och fokusera på att vara helt säker på att hon markerad fint och bra. Det lyckades och vi fick ihop 100 poäng med 0 fel. 

Nu siktar vi in oss på lagerblad och jag har redan anmält oss till doftprov i sommar och även 2 NW2 tävlingar i Oktober. Men nu skall vi ta igen oss ett tag och jag har inga tävlingar inplanerade på ett bra tag som jag vet nu. 

2017-06-16

Hurra Hurra för vår Molly som idag fyllder 16 år

SE VCH NO VCH LP I Line Sam Proud Memory
2001-06-16

 

Tiden har gått så fort sedan hon kom hem till oss som liten valp. Molly är hunden som lärt mig nästan allt om hundar och hundträning. Vi har tränat och tävlat i lydnad, viltspår, ställt ut och bruksspår. Hon har varit en fantastisk läromästare. Hela 6 gånger har hon vunnit årets viltspårscocker och än så länge är det ingen annan som gjort det.  Hamnat högt på många listor över årets cockrar. Men framför allt har hon varit den perfekta familjehunden. Snäll mot både små och stora och så lätt att ha med sig. Nu är hon gammal och vill helst strosa i trädgården, jaga efter hundar som går för nära tomten eller springa på ängarna några gånger i veckan. Det känns i hjärtat när de blir så gamla och jag hoppas jag får ha henne kvar ett tag till i mitt liv. 

2017-06-15

Idag kom cocker tidningen ... och gissa vem som pryder första sidan.. Jo Anton, Världens bästa Anton. 

SE VCH NO VCH RLD N RLD F RLD A RLD M LP I LP II LP III

Blancock's Total Lost

2017-06-14

Man blir ju bara så himla glad när man får kort från sina valpköpare och idag fick jag ett kort på Nemo. Han är Lilys bror och i år blir han 13 år. Nemo bor i Uppsala och han är så lik sin  mamma. Tusen tack för kortet :)

Blancock's Proud Line

Nemo

2017-06-04

I två dagar har Irma och jag varit iväg och tävlat nose work och jagat det sista diplomet. Hade det inte varit för en klantig matte så hade vi haft vårt tredje godkäna sök nu. Men det gick inte vägen den här helgen. 8 super fina gömmor och Irma sökte så himla fint, tyvärr räckte inte tiden till på lördagen och idag sabbade jag det genom att säga "markerat" för tidigt på två sök. Så kan det gå. Men det bästa av allt är att vi får fortstätta tävla i NW 1 några tävlinga till och träffa alla dessa fantastiskt trevliga tävlande och domare. 

Sommarsniffen

Söndagens tävling och gömmor såg ut så här. 

Fordon 

Här blev vi godkända

Behållare

Här blev vi också godkända

Inomhus

Här skrek matte "marketad" innan Irma var klar, sedan gjorde hon en super fin markering

Utomhus

Här skrek matte också "markerat" för tidigt

Sommarsnoken

Lördagens tävling och gömmor såg ut så här.

Behållare

Godkända

Fordon

Här rann tiden ut innan vi hittade gömman

Inomhus

Här markerade Irma fint fast matte inte fattade

Utomhus

Här blev vi godkända

2017-06-02

Idag har jag haft äran att ha Inez och My här på besök. Så då passade jag på att bada, föna och trimma dem. De är två härliga cockrar och så himla goa. Gillar verkligen allt och alla. 

SE VCH Blancock's Just Before Dawn

Inez

SE VCH Blancock's Just One Love

My

2017-05-28

Lite slapp dag idag har vi haft och det var vi väl värda. Men Irma har ändå fått göra ett utomhussök och ett fordonsök och hon är bara så himla duktig. Nu är det två dagars tävling till helgen och jag hoppas vi kommer att klara våra sök. 

2017-05-27

Då var debuten i lägre klass spår avklarad... 

Ja.... det gick inte alls så som jag planerat.. jag som sett fram emot den här tävlingen så länge och tränat så hårt, i stort sett varje dag har Lucas och jag kört lydnadsmoment. Här hemma i köket , några moment då och då. Krypet har vi i stort sett lärt in här hemma i hallen och köket och vi har kört mycket lydnad på klubben ihop med min kompis. Så vi kände oss såååå redo för tävlingen. Det vi inte tränat så mycket var spåret då Lucas vart så himla säker på de spår som min kompis lagt åt oss. Problemet var att de som längt varit 650 m och med 5 apporter. Och det var just i spåret som Lucas och jag gick bet på tävlingen. 

Vi samlades alla 9 ekipage kl. 8.00 på Färgelanda Bk och körde i led ut i skogen där våra spår låg. Jag hade spår nr 6. Det var en bit att gå innan vi kom fram och där domarna mötte upp. Två jätte trevliga domare. Tävlingsledaren visade oss spårstarten som var snitslad. Jag selade på Lucas och gick fram mot snitseln, han hade redan scannat in vart spåret gick och jag släppte på honom 10 m och började sedan gå efter. Detta påsläpp fick vi högsta betyg för av båda domarna, alltså 10 och 10 x kofficienten som var 7 så här hade vi 70 poäng. Sedan gick Lucas som en klocka, plockade apport efter attport till apport nr 6. Då var han trött och när vi kom upp för ett högt berg låg det en damm ca 10 m därifrån som jag såg och han drog åt dammen. Eftersom jag inte hade någon aning om vart spåret gick följde jag med och Lucas vadade ut i dammen och drack och badade. Jag fick dra in honom för att vi skulle kunna fortstätta. Det fattades ju bara två apporter innan vi var i mål. Men när han kom upp ur vattnet följde han något annat än vårt spår har jag fått veta sedan. Vi gick och vi gick och jag hade ingen aning om vad klockan var och om våra 30 minuter hade gått. 

Efter ett tag kändes det inte bra och vi kom ut på en grusväg och jag kände att vi fick bryta, här var ju inte spåret... kollade min telefon och jag hade fått ett meddelande från tävlingsledaren som undrade var vi var.. det hade gått över 1 timme sedan vi släpptes på spåret. Vi stannade kvar där vi var och blev upphämtade och blev sedan körd till vår bil. Där var det bara att packa in Lucas i bilen  och ge honom godis och vatten för han hade spåreta hela tiden och gav inte upp. Lydnadsbiten som vi tränat på så får man inte göra om man inte hittar slutapportern i spåret. Lite surt men vi kommer igen. Tyvärr finns det inte så många spårtävlingar här i närheten förrän till hösten. 

2017-05-26

Ledig idag...

Nu på morgonen har jag hunnit bada, föna och trimma Lucas och Rosie. Hade tänkt åka och titta på min kompis häst som skall löshoppa och kanske hjälpa till lite där. Städa och tvätta  och i kväll skall vi köra en sista träningsrunda på kvällen inför morgonens tävling. 

I onsdags var jag iväg till Malins4tassar i Ljungskile igen för att finslipa inför lördagens tävling. Det behövdes inte många fotgående innan vi var klara då Lucas gick i rätt possition hela tiden. Ingen ide att nöta när det gick så bra så istället tog jag ut Irma och tränade ingångar och fotgående med henne. En timme gick fort och när vi nästan var klara gjorde vi en budföring med Lucas. Den gick också bra. Budföringen funkade inte sist när vi tävlade, då sprang han bara fram till mottagaren, gjorde ett hopp upp och vände nästan i luften. Nu har vi tränat lite mer på momentet och även lagt in skott och Lucas har inte reagerat på det. Däremot i platsläggningen har har sån stor förväntan när skotten brinner av, svansen går och han blir så intresserad av vad som skall hända härnäst.  I viltspåren skjuts det ca 75-100 m före slutet så han förväntar sig att det skall hända något när någon skjuter. Vi får se hur det går på tävlingen. 

I går var jag på klubben och körde igenom alla moment i lägre klass brukds och jag kan inte vara annat än nöjd. Krypet funkar jättebra och även alla övriga moment. Så jag hoppas verkligen att vi sätter spåret på lördag och hittar slutapporten så att vi får köra hela klassen. 

2017-05-24

Fofo session på vår lilla prinsessa

SE VCH RLD N Blancock's Just The One I Wanted

* Irma *

2017-05-21

Irma fick i går sitt andra diplom i NW och kom 5:a av 50 starter

I går åkte Irma och jag till Orust hundägarförening där de i samarbete med häst och hundskolan i Vänersborg arrangerade en officiell nw tävling, alla moment. Vi var där i god tid och anmälde oss och träffade en hel del folk som vi nu lärt känna efter några tävlingar. Vi blev sedan uppropade och fick välja varsin låda med gelehjärtan med ett nummer på. Irma och  jag drog nr 10 och blev indelade i gruppen från 1-24, där vi började med behållare och inomhussöken. Vi fick åka till en annan lokal och plats lite längre ner får gatan där båda söken skulle vara. Båda dessa sök fixade Irma på nolltid men den här gången så väntade jag lite för att få bättre markeringar för att vara på den säkra sidan. Domaren gillade det och i inomhussöket fick vi SSE, särskils samspelt ekipage. Det fick vi sedan även i fordonsöket. 

Behållar söket 

max tid 1 minut, vår tid 6 sek

Placering 6 av 50

Inomhussöket

max tid 1,1/3 minut, vår tid 12 sek

Placering 4 av 50

I inomhussöket låg doftkällan intill väggen på bänken längst ner under benet. Det kände Irma direkt som vi kom in i rummet och scannade av så bra. Det var bara att släppa på henne och så gick hon dit. Här avvaktade jag också tills jag fick den fina markering som jag vill ha. Det belönades med SSE.

Utomhussöket

max tid 2 minuter , vår tid 00,47,10

Placering 14/50

Utomhussöket var det bara 8 st som klarat på förmiddagen så här kändes det riktigt som en utmaning. Men Irma gick in i fållan och rakt bort mot doftkällan, (fast det visste jag ju inte) och nosade runt, körde sedan ner nosen i en gummislang som kom upp från marken, men gick sedan runt slangen och nosade av en vägg innan hon gick tillbaka igen och gjorde samma sak. Då sa jag markerat och det var ju rätt. "Cool matte" står det på vårt betyg.

Fordonsöket

max tid 2 minuter, vår tid 00,27,57

Placering 12 av 50

Nästa moment och också sista för oss var fordon. Vi gick in mellan konorna och tiden började ticka och också lite mer puls då jag så gärna ville ha det sista godkända momentet. Irma nosade lite på släpvagnen som stod först men gick sedan över till volvons front och bakom och följde bilens sida lugnt och fint och stack sedan in nosen vid bakre hjulet och gjorde en jättefin target markering. Det var rätt och jag blev så glad.... Sån hund jag har. 4 sök och 4 rätt och vi fick även SSE på fordonet. Två SSE, visste inte ens vad det betydde när vi kom till tävlingen men det är särskilt samspelt ekipage, så glad över detta. Det var en deltagare som fick 4 på den här tävlingen och så vi med 2. 

Irmas fina halsband som vi köpt av Marie Helenius/Definity

Nu har vi bara 1 diplom kvar innan vi kan börja sikta in oss på nw 2. Börjar fundera på att göra doftprov på lagerblad i sommar. Vi får väl se. 

2017-05-14

Stort grattis till Nadja och hennes Charlie som på bara tre rallylydnads tävlingar fixade sitt diplom och ny titel. Förra helgen tävlade de i Hagfors och fick ett godkänt resultat och i dag har de varit och tävlat på Kristinehamns Bk dubbla klaser. Bra jobbat :)

RLD N Blancock's Just A Fighter

2017-05-13

Irmas och min 4:e NW tävling

Irma och jag har varit på Tassapalatset i Floda och tävlade NW. Så himla skoj och så fina gömmor. Kändes så bra och vi hade en jätterolig dag. Vi plockade hem 3 av 4 gömmor. Den 4:e gömman som var rumssöket missade vi pga. av en lite för tävlingsinriktitad matte.... hm.... vart tog mitt lugn vägen och min filosofi att "det är bättre det tar tid och blir rätt" vägen ??? 

Efter första söket som var utomhus som gick helt suveränt och domaren berömde oss för att jag väntade ut Irma som egentligen gick direkt till källan men som sedan nosade vidare på en annan greje innan hon gick tillbaka igen och då sa jag markerat. Super fint sök. 

Utomhussöket

 

Nästa var rumssöket och det var ett stort rum med bord och stolar. Här visste jag inte om jag skulle släppa henne lös eller gå med i kopplet. Hemma släpper jag henne alltid lös i rumssök så jag tänkte att jag börjar med koppel och släpper henne sedan. Irma följde väggen och gick bort till en första vinkeln på väggen och nosade in under tröskeln men släppte det rätt så snart och gick runt första bordet och nosade upp på stolarna. Då visste jag inte hur lång tid som hade gått utan bestämde mig för att koppla loss henne. Hon sprang runt bordet flera gånger och nosade på stolarna ochställde sig upp mot bordet men släppte det sedan och gick bort åt motsatt hörn och stannade där genom att nosa vid väggen... då blev jag osäker på tiden och sa "markerat"... fel...... domaren visade oss källan som var den som Irma visat från allra första början... hm... vet inte om jag skulle sagt markerat redan i början men tyckte inte hon visade så tydligt... men inget att deppa ihop för utan vi tar nya tag...

Inomhussök

Nästa moment var behållare... det momentet är jag inte ett dugg orolig för, det kan Irma hur bra som helst. Men en efter en av deltagarna som kom ut från rummet hade missat så då kändes det sådär... behållare skall ju inte vara så svårt... men jag hade inte behövt oroa mig.. Irma sökte av alla behållare piggt och glatt... en behållare låg lite utanför de andra och den tog hon sist men där var gömman.. hon stannade så och frös så fint... 

Behållare

 

Sista moment var fordon,, det tycker jag är lite svårt för ibland vill Irma ställa sig upp på lacken.... absolut förbjudet.... Men inga tassar på lacken den här gången heller utan hon gick direkt till rätt fordon och visade vart källan var. Här släppte jag på henne i mitten så hon fick välja vilket fordon hon ville söka av föst. Hon gick direkt till "bilen" till höger och tog gömman. 

Så stolt över min tjej, hon är så rolig att jobba med . Nu ser vi framemot nästa tävling som är på lördag. 

Nytt kort på Johnny som jag tänkt skall bli Roises kavaljer och pappa till min nästa kull

NORDJW-16 DKJW-16 DKW-16 NOJW-16
Midnight Train's Bon Jovi

2017-05-12

I går kväll hade Lucas och jag en riktigt bra täning. En kompis hade lagt ett 500 m långt apportspår i skogen med 5 apporter som legat i över 2 timmar när vi gick det. Lucas är så rolig att gå bakom, han ringade in apporterna som låg rätt så dolda och hade en mörk färg så man inte kunde se dem. Vi missade en apport men tog slutapporten. 

Efter spåret åke vi till klubben där vi tränade linförighet, momentet före, läggandet nu på 25 m håll, inkallning också på 25 m. Apporteringen och budföringen på 75 m. Allt gick superbra och jag var så himla nöjd med vår träning. Nästa vecka skall vi försöka få till platsläggning på 5 minuter med skott och även en budföring på 100 m också med skott. 

I söndags var Irma och jag på tävlingslydnadskurs. Hon var lite trött efter lördagens rallytävling så vi tog det rätt lugnt. Men en av de andra deltagarna ville testa vittringsapport så där fick vi en del tips på hur man lär in den. Så i veckan som gått har vi tränat på det och Irma fattade med en gång vad som förväntades av henne och hämtade rätt apport 4 av 5 gånger. 

2017-05-09

Lite bilder på de gamla när vi var i skogen i eftermiddag. 

SE VCH NO VCH LP I Line Sam Proud Memory

Min 16 år gamla tjej <3

Molly & hennes dotter 
Lily ( SE VCH RLD N RLD F Blancock's Lily Of The Valley) 

Mormor Maja ( SE VCH NO VCH Westerner Dance For Me)

2017-05-08

Rosie 1:a pris med HP, rörligt spår

Idag tog jag ledig från middagen för att åka och träna med Lucas på Backamo hundtjänst. Rosie hade jag bokat in ett rörligt öppenklass spår med på hemvägen. Spåret gick idag superfint och Rosie gick verkligen bra. Stannade till en gång då hon vädrade vilt men struntade i att följa utan fortsatte sitt spår, precis som hon skulle. Så glad över hennes HP idag. 

Men före dess hade Lucas och jag varit hos Malin och tränat fotgående och kryp. Idag blev jag verkligen taggad på mer träning och fick många tips på hur vi skall komma vidare. 

2017-05-06

Ny titel till Irma

SE VCH RLD N Blancock's Just The One I Wanted

I dag har Irma och jag varit iväg på Uddevalla BK och tävlat dubbla klasser rallylydnad. Det var en trög Irma som kämpade sig igenom banorna och med en matte som försökte vara så skojig som hon bara kunde i det varma vädret. Det gick vägen och vi fick ihop 2 godkända rundor och därmed fick också Irma sin titel i nybörjarklass Rally. Då var målet för året uppfylld i rallylydnaden och nu siktar vi in oss på andra grenar. Fortstättningsklassen lär dröja men vi kommer att träna inför den. Men jag känner att vi har en bit kvar innan vi är där och klara för tävling. Misstaget med att flytta upp mina hundar innan de är färdiga för nästa klass gör jag inte om. Vis av erfarenhet när jag flyttade upp Lucas till avancerad klass innan han var redo för den gör jag inte om. 

Tack till Anna Wedin som tagit bilderna på Irma och mig. 

Säger också STORT Grattis till Nadja och Charlie som gjort debut i rallylydnad på Hagfors BK idag. Det gick fantastiskt bra och Charlie och Nadja kammade hem ett godkänt resultat. Så stolt och glad över Nadja och Charlie :)

Blancock's Just A Figheter

Charlie & Nadja

2017-05-04

Under veckan som gått har Irma och jag tränat NW. Jag har varit hemma hos en kompis som både har släpvagnar och traktorer för lite träning ute i det fina vädret. Är verkligen imponerad över Irma som hittar varje doftkälla som jag gömmer. Den 13 Maj tävlar vi i Göteborg igen. Får se om hon är lika duktig igen när någon annan gömmer. En av dagarna var vi också hemma hos en annan kompis som gjorde svåra gömmor för oss men Irma fixade även dessa. 

Mamma Rosie undrar om det är dax att ge sig ut på en tur snart....

Tränat en hel del spår och brukslydnad ihop med en kompis. Det har gått rätt så bra. Det är en hel del nya moment som vi nu måste lära oss som kommer i lägre klass spår. Framförgåendet åt båda håll, krypa 4 m. hoppet är nu både fram och tillbaka. Budföring 100 m med skott och en platsläggning på 5 minuter med 4 skott. Så vi har att träna på.  Idag fick jag ett infall och anmälde oss till en lägre klass spår tävling i slutet av maj. Så nu har vi 3 veckor på oss att lära in momenten. 

Har också haft med mig Rosie och Irma och gått varsitt ordinarie viltspår i Väne-Ryr. Det var mycket störning och vilt i skogen men båda kammade hem varisitt första pris. 

2017-04-26

Viltspårssässongen är igång 

Irma 1:a pris och Rosie 1:a med HP

Ja vår viltspårssäsong kunde inte börjat bättre än den gjorde i går när vi var iväg och tävlade spår hos Basset Klubben Väst. Jag började med Irma då hon är den som är minst rutinerad. Liggtiden var ju marginell men det kändes ändå bättre att hon fick börja. Det hade både regnad och kommit snöblandat regn på natten men när vi gick spår sken solen. Irma tog upp spåret direkt i rutan och gick så himla bra. Det hade varit grävling i hennes spår då det var mycket bökande och sparkande i hennes spår men så duktig hon var och hon fick också väldigt mycket berömm av domaren. I slutet kändes det som om hon blev lite trött men tog sig hela vägen fram till klöven och bar den hem så fint. Hon är en riktig liten pärla och jag tror hon kommer att bli väldigt bra. 

Lämnade Irma i bilen med alla de andre 5 hundarna som fått följa med då jag inte hade någon hundvakt. Hämtade Rosie och gick iväg. Min fina och goa Rosie, så pigg och allert. Har ju inte tävlat viltspår sedan oktober förra året. Hon fick sitt påslätt ute i en tät skog som hon skulle ta sig ur innan vi kom fram till en korsning där hon följde stigen åt höger ett antal meter och vinklade sedan vänster över ett dikte. Hon gick som en klocka, tog alla återgångar och bloduppehåll och tog oss fram till spårslutet utan några avvikelser överhuvudtaget. Ja sa domaren, den andra var bra men den här är ju fantastiskt... Hon får ett HP ... så glad över detta HP jag blev. 

Väl tillbaka i bilen fick jag våra protokoll och släppte sedan ut alla hundarna på en stor äng som låg i anslutning till tävlingen. Alla fick springa av sig en stund innan det var dax att åka vidare till Ljungskile och Backamo.

I julklapp hade jag fått ett presentkort av min kompis som innebar ett två timmars träningspass med hundarna i Backamo för Malins4atassar. Det har varit lång väntetid för att få komma och träna men igår hade jag fått tid. 

Körde vidare till Ljungskile och Backamo. Väl där fick jag träna linförighet och inlärning av rutan med Lucas. I linförigheten växlar han position titt som tätt och det vill jag ju undvika inför alla tävlingar jag planerar för oss. Rutan blev ju lite konstig efter att jag tränat konan och valde kmmandot "runt". Det blev så lika med "rutan" så Lucas blev så förvirrad och rundade konan längst bak och kom tillbaka till mig så vi la ner rutan. Men nu vet vi hur jag skall träna detta. 

Suddig bild men taget från en video film jag tog idag när vi tränade. 

2017-04-23

Yessss.... idag blev vi uppflyttade till lägre klass spår :)

Upp i vanlig tid för att åka iväg och tävla appell spår på Tanums Bk. En tur på ca 1 timme så det var rätt så lugnt på morgonen. Åkte iväg vid 7-tiden för att hinna ta en sväng i skogen så Lucas fick rasta sig innan. 

Kom till brukshundklubben i Tanum som de första och anmälda mig. Samling kl. 09:00 och sedan fick vi köra ca en kvart för att komma till våra spår. Vilka marker och vilken fin terräng. Suveränt att gå spår på. Jag hade dragit start nummer 1 så vi var först ut i spåren. 

Visade Lucas på spåret och han gick iväg. Efter ca 50 m hittade han första apporten.  Lucas lämnade den fint i min hand och fick mycket beröm. På spår igen och han tog både vinkel och nästa apport utan tvekan. Släppte på honom igen, det kom en rejäl vind som blåste mot oss och här gick han ut en bit men vände om och kom tillbaka och gick vad jag förstod i spåret och tog sista apportppinnen och lämnade av så fint. Så glad jag blev. Domarna visade 9:or båda två så då kändes det riktigt bra då kofficienten är 7 på spåret och vi då fått ihop 63 poäng som är uppflyttningspoäng i specialmomenten. Så glad över dessa 9:or. Domarna drog 1 poäng var för kastvinden vi fått och att Lucas gått ut en bit i spåret. 

När alla gått sina spår körde vi tillbaka till klubben där budföringen skulle ske direkt vid ankomst. Kändes så bra att vi egentligen inte behövde dessa poäng i budföringen men ville ändå genomföra alla moment. Lucas satt fint vid sidan och sprang som en pil mot mottagaren. Tyvärr hade jag inte varit helt klar med hur jag ville ha mottagandet. Hade jag bara sagt till att mottagaren skulle säga sitt vid ankomst hade vi fått poäng även här. Men Lucas sprang fint och snabbt till mottagaren , hoppade in bredvid och hoppade sedan upp och hälsade på mottagaren och stack sedan tillbaka till mig. Det blev en 0:a såklart på det. 

När alla var klara med budföringen var det lydnaden. Jag hade fått start nr. 1. Så hämtade Lucas i bilen och körde några fotgående innan vi gick in på plan. Poängen blev följande: Linförighet 7,5 & 7,5. Framförgående 6,6 & 7. Platsläggning 8 & 9,5. Inkallning 9 & 9. Hopp över hinder 10 & 9. Platsläggning 10 & 10. Totalt fick vi 200 poäng från den ena domaren och 202 poäng från den andra så totalt blev det 201 poäng och en uppflyttning till lägre klass. Så himla glad jag är över detta. 

Lucas skötte sig som vanlit utmärkt och pigg och glad är han. En bättre tävlingshund kan inte jag önska mig. Nu kommer vi att satsa på momenten i lägre klass och innan året är slut så är målet en start med godkänt resultat i lägre klass spår. 

En nöjd Lucas med många fina presenter. 

2017-04-21

Grattis till Nadja och Charlie 
som genomfört en rallylydnadskurs med bravur på Arvika BK.

Jag tycker det är så roligt att höra att fler i Roies kull tränar på i både det ena och det andra. Roligt för mig som uppfödare att höra att mina hundar passar till mycket och att de är lätta och goa hundar. Najda och Charlie håller igång med både rally och viltspår och jag är säker på att de kommer ut på tävlingar inom det närmaste. 

2017-04-17

Tur och retur till Örebro idag med min kompis som hittat en fin ponny som vi skulle titta på. Det var värt resan och om den går igenom veterinärbesiktingen i veckan kommer den att få flytta hit till västkusten. 

När vi kom hem tog jag mig en tur med mina gamla hjärtan på ängarna där de fick springa lösa. Nu är de så till åren att de har slutat jaga efter vilda djur utan nöjer sig med att bada i dammar och titta på fåglarna och springa omkring och nosar istället. 

Maja och Lily

Molly och Lily

Väl hemma igen tog jag med mig de tre yngsta och körde till klubben och tränade lite ingångar med Lucas och lite fotgående med Irma. Men jag var lite trött och sliten så det blev inte så mycket mer än så. Får se i morgon vad jag orkar med efter jobbet. Annars är det träning ihop med min kopis på onsdag igen. 

Ikväll blir det en tidig natt för oss 

2017-04-16

Idag var det meningen att jag och Irma skulle köra till Göteborg och gå på privat nose work kurs men det blev tyvärr inställd på tränaren var sjuk. Så istället åke jag till hundlägret igen. Där la en av de andra ett appellspår åt Lucas som fick ligga i 40 minuter. Under tiden så gick jag en promenad. Satte in honom i bilen  och fick också reda på av en av de andra att det kommit ut en ny nw tävling i Vänersborg, där gällde det först till kvarn. Så jag tog fram telefonen och anmäla Irma och mig. Fick senare bekräftelse på att vi kommit med ena dagen och var 1:a reserv den andra. Nu är det även DM i viltspår en av dagarna så vi får se vilket vi skall välja. 

Tog sedan ut Lucas ur bilen och gick fram till påsläppet. Vi gjorde det helt tävlingsmässigt och det stod tre personer som agerade domare och funktionärer en bit i från starten. Jag släppte på Lucas på spåret och han tog det direkt. När vi gått 50 m hittade han första apporten som han lämnade av så himla fint till mig. Han fick mycket beröm och sedan iväg igen. Då dyker det upp två hundar och tvä ägare lite längre bort i vårt spår. De såg att vi spårade och drog sig längre ut på kanten av ängen och försvann sedan in i skogen. Lucas tog nästa apport och brydde sig inte om hundarna men när vi kom lite längre bort åt de håll de försvann så förstod jag att han drog lite åt deras håll och nosade av marken innan han gick tillbaka i sitt spår och tog sista apportpinnen. Han är helt suverän... - en 10 på spåret ropade en av de som jag tränar med. Extra poäng för att han var så fokuserad trots hundarna i spåret. 

Efter spåren åkte vi tillbaka till campingen där vi sedan tränade budföring och momenten i appellen. Nu känner vi oss rätt så redo igen för nästa helgs tävling. 

I eftermiddag har jag gjort tre nw övningar med Irma. Ett fordonsök och 2 utomhussök. Alla tre gick jättebra och Irma markerade fint genom rätt så långa frysmarkeringar.

 

2017-04-15

Tre fina tjejer 

Sovmorgon till kl. 07.30. Sedan upp och tvätta, torktumla och städa hela huset innan jag körde till skogen och släppte hundarna på ängarna. Lily och Irma tog sig varsitt bad trots att det var kallt. Lämnade sedan mina "smutsiga" hundar hos min kompis några timmar då jag fick bästa besöket av Karianne, Atle, Inez och My. Så länge sedan det var vi sågs och så roligt. Har saknat dem allihop. Inez och My är så tajta med varann och kommer verkligen så bra överens. De har det fantastiskt hos Karianne och Atle i Norge. 

Karianne och jag trimmade tjejerna och sedan fick de leka i trädgården. Tog oss en fika innan det var dax för hemfärd till Norge igen. Tusen tack för fina blommor som jag fick. 

Blancock's Just Before Dawn

Inez

My och Inez

Blancock's Just One Love

My

2017-04-14

Upp tidigt för att följa med min kompis till Horred utanför Göteborg för att se på en ponny. Vi var där redan kl. 8.00 så vi fick stanna på vägen och fika då det var bestämt att vi skulle vara där kl. 09.00. Det var en jättefin ponny, blev nästan försälskad och tänkte tillbaka på min egen hästtid. Åkte därifrån vid 10.00, då hade vi gått igenom den, provridit och sett den lastas utan problem. Åkte därifrån och skulle fundera över dagen. 

Väl hemma igen åkte jag till skogen med hundarna och på kvällen träffade jag ett glatt och härligt gäng hundfolk som tränade på en camping i närheten. Ett hundläger som en av mina hundvänner dragit igång. Så bra för mig. Lucas fick köra budföring med en helt för honom okänd person och sedan träna lydnad med mycket störning. Hundfolk som stod längst staketet med sina hundar och hundar som skällde i bilarna på en campingplats. Så bra. 

Hemma igen lämnade jag Lucas och tog med mig Rosie till skogen där jag dagen innan lagt ett viltspår åt Rosie, får försöka ta tag i viltspårandet igen med henne. Rosie gick jättebra och jag var nöjd med hennes spårarbete. Får lägga några spår åt henne innan vi ger oss ut och tävlar igen. 

Tyvärr var ponnyn såld på kvällen när min kompis ringde och hade bestämt sig.. så snabbt det kan gå...

2017-04-13

GLAD PÅSK önskar vi alla ! 

I helgen kommer vi att ha mycket roligheter. Mycket hundträning står på chemat och även besök av två av Rosies valpar och mina vänner från Norge. Ser framemot påskhelgen. Ha en fin helg allihop, ta det lugnt ni som är ute på vägarna och kör. 

2017-04-09

NW Tävling i Håverud, dag 2

Irmas första diplom i NW

Åkte iväg i morse igen efter att ha lämnat alla hundar förutom Irma till min kompis Hanna. Hämtade upp Kajsa och Tassa i Munkedal för vidare färd mot Håverud. I dag blev det samma ordning på söken som igår fast på andra områden. Färjan var utbytt mot en verksad och där började vi. Vi var totalt 10 i vår grupp och Irma och jag hade start 49. Nedan kan man se hur sökområdena såg ut.

Irma tog alla 4 söken klockrent idag och fick sitt första diplom och kom på en hedrande 16:onde plats av 81 startande hundar. Inga problem med doftkälloran idag. Tack till Kajsa som fotade alla momenten. Idag gick det för Tassa som det gjorde för Irma igår men de kommer igen, var så säker. Även om nosen inte var helt med på fina Tassa idag då hon var mer intresserad av att söka efter mård och fågel så har hon ett fantastiskt  temeramentet som hon alltid har med sig. Båda våra små skötte sig exemplariskt och är väldigt lätta att ha med. 

Finaste Kajsa och Tassa 


En trött Tassa somnade gott i mattes famn <3

Innomhussöket

Här låg doftkällan i damsugarröret bakom sophinken

Max tid 1:30, vår tid 00:25,38

Behållare

I en av de första lådorna intill väggen

Max tid 1:00 vår tid 00:35,47

Fordon 

Under fronten på den bakre bilen

Max tid 2:00, vår tid 00:42,40

Utomhus

Vid husväggen under en bräda 

Max tid 2:30, vår tid 00:59,75

En trött liten familj . Lucas, Rosie och Irma

2017-04-08

NW tävling i Håverud, dag 1

Irma och hag har varit iväg och tävlat NW i Håverud idag.  Det var inga lätta sök för oss och även för många andra så klart. Men jag kan ju bara relatera till vad vi tränat, och kan bara konstatera att vi behöver komma ut mer på olika platser för att få mer tävlingsvana och fler upplevelser. De fina markeringarna som Irma gör hemma och även på kurs ... uteblev helt. Jag kunde inte se att hon gjorde någon markering som vi lärt in. Det var en lång dag och Irma blev så trött. 

Tävling gick till så att vi samlades i flera olika grupper och vår grupp gick gemensamt alla banorna. Alla momentrutorna var efter varann och långt ifrån bilarna som stod parkerade så hundarna fick vara med hela tiden. Allt som allt tog det 3 timmar och det tog på krafterna på lillan. Men hon skötte sig så fint. vilade i min famn eller på min jacka under tiden vi väntade på vår tur. Men hon var trött och somnade innan jag hann starta bilen på väg hem. 

Första momentet var inomhussöket som var på en färja. Jag kände själv att det luktade olja när vi steg ner i hytten. Det var ett svårt sök där hundarna skulle söka igenom alla sittplatser som stod uppradade med tillhörande bord. För att hitta källan skulle hundarna hoppa upp i en av sofforna och sedan sträcka sig mot ett fönster där doftkällan var gömd i ett rör i fönstret. Irma var flera gånger under bordet och sökte sig upp mot soffan men kunde inte hoppa upp från golvet då bordet tog emot. Här skulle hon gått ut i gången och hoppat upp från sidan istället. Tiden var bara 1 1/2 minut så där rann den iväg innan vi hittade rätt. 

Nästa moment var behållarsöket. Det fixade hon på några sekunder. Här var tiden 1 minut.  Det är det moment vi känner oss mest säkra på. 

Tredje momentet var fordonsöket. Två fordon var uppställda på ett brygga. Här blåste det rejält men Irma tog fart och gick mot bilen längst fram och blev fast vid fronten och hjulet på ena sidan av fordonet och höll sig kvar här de två minuter vi hade på oss. Tyvärr hittade hon inte källan. Den satt på den första bilen längst bak så när vi steg in i rutan var den bara en halvmeter ifrån vid däcket. 

Sista momentet var utomhussöket som var inne på en liten bakgård med 4 väggar. Här hade 4 hundar kissat på marken och på buskarna som fanns där inne. Irma hade mer intresse av det än att söka av området. Hon gick t.o.m. förbi doftkällan när tiden var slut och domaren visat vart den fanns. Det var inte intressant alls att stanna där. 

Ja det var vår första dag av två i Håverud och vår andra trävling. I morgon är det dax igen. Får se om lillan orkar och jobbar bättre då. Men summan av vår dag är att vi hade en fin och solig dag, jag fick umgås med lilla Irma hela dagen bara hon och jag och träna på olika moment och vara i olika miljöer som vi inte annars visats i. Träffade många härliga hundägare. En bra tävlingsdag trots allt. 

Min andra hundar har varit hos min kompis Hanna. Hon är guld värd och jag är så tacksam att hon passar dem  när jag är iväg på olika saker med någon av hundarna. Mannen jobbade och barnen bor ju inte längre hemma så det är ett pussel att få hundvakt och då ställer hon alltid upp. 

Lily har gått och lagt sig efter en dag hos min kompis

2017-04-06

Efter jobbet har alla hundarna och jag gått en långpromenad. När vi kom hem packade jag in Lucas i bilen och körde mot skogen. Hade bestämt träff med en hundkompis för lite spår träning och lydnad. Vi hamnade i en väldigt fin terräng där ängarna låg så fint i det underbara vädret. Monica la ett spår på ca 500 m åt mig med 5 apporter och jag la ett på 538 m och 6 apporter åt hennes hund. När vi var klara körde vi till klubben och tränade lydnad. Lucas fick sig ett pass i fot gående, framför gående, läggande, inkallning, hopp över hinder. Så himla nöjd över hans framsteg. Han var så himla pigg och glad och gjorde alla moment superbra. 

I spåret senare tog han alla apporterna som han skulle. Han hade lite problem att hitta sista biten då den gick över en körbana/skogsväg där folk brukar promenera med sina hundar men vi väntade ut honom och tillslut hittade han vägen ut på vägen och in i skogen på andra sidan igen där slutapporten låg. Nu längtar jag till trävling igen. 

Hemma igen så fick Irma sig några nw övningar. Min man la ut några doftkällor som hon fick leta rätt på. Hon fixade dem jättefint och har ibland väldigt fina liggmarkeringar. 

Irmas blogg uppdaterad >>

2017-04-05

Irmas blogg är uppdaterad med en ny film där vi tränar låga och höga höjder med flera doftkällor i rad. 

Irmas blogg >>

2017-04-04

Årets Viltspårs cocker 2016

SE VCH NO VCH RLD N RLD F 
BLANCOCK'S THE ONE AND ONLY

Blev så himla glad när jag öppnade posten, Där låg två paket till mig. Det ena med Rosies fina rosett från Cocker klubben för att hon blev Årets Viltspårs cocker 2016. Stort Tack snälla för visad uppskattning. 

I det andra låg två diplom från Svenska Kennelklubben för visad uppskattning att jag har haft 11 hundar som genomfört BPH. Jag kan inte nog tacka mina valpköpare och vänner för att Ni ställt upp och gjort detta möjligt för mig. Är verkligen så glad över att alla mina valpar har hamnat så rätt hos varje ägare. Stort tack <3

Idag har jag badat och fönat 4 hundar. Lucas, Rosie, Irma och Maja har fått sig varsitt bad och lite trimm. När vi kände oss nöjda med det åkte vi till skogen och gick en promenad innan vi körde till klubben och tränade lite med var och en. Jag har anmält Irma till en tävlingslydnad kurs och Rosie till en agility kurs som båda startar den 23 April. Just den dagen kan jag inte vara med då det krockar med en brukstävling som Lucas och  jag skall på. Men sedan hoppas att jag jag kan vara med resten av gångerna. 

Kanske har Ni sett att Irma pryder första sidan på Cockerklubbens hemsida :)

2017-04-03

Våra fina döttrar <3

Hemma igen efter en veckas semester i LA, där vi hälsta på vår yngsta dotter som pluggar på collage. En väldigt intressant och roligt vecka med underbart väder. En rundtur till Hollywood och sett på många fina hus där många kändisar bor. En hel dag på Universal Studios som var helt fantastiskt roligt. Jag som inte åker många atraktioner på Lisseberg åkte en nästa alla de hade. Så bra gjort med 3 och 4 D filmer . Man visste inte om man åkte eller stod still i vagnen. Hyrt bil och kört 30 mil på Highway 1 bland annat. Vi hade hyrt ett hus så även vår Emma kunde bo med oss och vara tillsammans då hon inte var i skolan. Vi har haft runt 20-25 grader varmt och sol hela veckan.  Hundarna har haft det bra här hemma. De tre yngsta har min kompis tagit hand om och de tre äldsta har varit hemma då min snälla pappa ställde upp och bodde här en vecka så vi kunde åka bort. Min mamma har varit här på dagarna och fixat och alla mår bra. Jag är så tacksam att de kunde hjälpa mig så vi kunde komma iväg och hälsa på vår Emma. 

Skate parken i Venice

Väl hemma igen så är jag igång med träningen. Lucas fick gå ett 300 meters appellspår och tränat brukslydnaden. Rosie har tränat lite rallylydnad. Irma har jag kört många nose work övningar med, på lördag och söndag är det dax för vår andra tävling i NW. 

 

Har fått information om att Theo i Lund har varit iväg och gått en nybörjarkurs i viltspår nere i Skåne. Theo visade ett väldigt fint intresser på vår kannelträff förra våren för viltspår och han var riktigt duktig på kursen.  Bra jobbat Johanna, John och Theo. Sånt gillar vi :)

Theo och Johanna 

2017-03-19

Appell spår på Alingssås BK

Idag har Lucas och jag efter två års uppehåll debuterat i appel spår på Alingssås BK. Tidig morgon och iväg kl 06.00 för att vara i god tid. Alla skulle träffas på en bensinstation mitt i Alingsås och när vi väl var samlade blev det lottdragning. Lucas och jag drog nr. 2. Det kändes bra , då har man gjort sitt och kan i lugn och ro titta på de andra. Vi åkte iväg till våra spår. Alla spår låg bredvid varann så hundarna som väntade på sin tur kunde se när hunden före gick iväg för att gå sitt spår. Det blev en liten prövning, Lucas ville gärna iväg efter hund nr. 1. Men fick snällt sitta och vänta men blev lite för intresserad av att dra iväg när det var vår tur. 

Vi blev visade vårt spår och mitt påsläppet var väl inte det allra bästa enligt domaren som tyckte att Lucas spårade helt fantastiskt men att jag inge gett honom en ärlig chans till att ta spåret då jag bara släppte på honom (så som jag gör i viltspåren och även nu i appell spåren). Därför gick han förbi första pinnen men tog vinklarna så bra. Andra och tredje pinnen plockade han upp så fint och lämnade av till mig. Så nöjd men lite förargligt att det var jag som distraherade honom i början så att han missade första pinnen. Det är ju så viktig att få hem alla för att få full pott. 

När alla var klara åkte vi till klubben där vi körde budföringen en och en. Tyckte att Lucas var måttligt intressera av mottagaren så jag sa att hon gärna fick ropa på honom efter halva sträckan. Lucas for iväg vid mitt kommando och sprang halva sträckan men plötsligt så fanns det ju flera personer på appell plan och vem skulle han välja att springa till??? Mottagaren ropade på homom men det struntade han i och sprang mot staketet där det stod flera åskådare. När han inte kom fram till dem tog han sig ett varv runt plan och kom tillbaka till mig.. så synd, vi hade behövt dessa poäng för att bli uppflyttade till lägre klass. Nu visste jag att någon uppflyttning blev det inte tal om den här tävlingen men lydnanden skulle vi minsann försöka få poäng på i alla moment. Och det fick vi också, även framförgåendet som jag oroade mig för fick vi poäng för. 

Av 7 hundar, alla brukshundar utan vi fick vi så fina poäng så vi kom på en 3:e placering med 177 poäng från den ena domaren och 183 poäng för den andra domaren, totalt blev det ett snitt på 180 poäng. Så roligt och det roligaste av allt var att en av domarna sa att Lucas var en väldigt fin representant för vår ras , cockerspaniel .

Ja nu har vi anmält oss till ytterligare en appel tävling. Målet för i år är ju en start i lägreklass innan året är slut. Vi kämpar för det iallafall. 

2017-03-18

Blancock's Just In Time

Theo

Johanna, John och Theo har varit på sin första utställning. Theo skötte sig utmärkt i en stor öppenklass och fick ett VG för dagen med en jättefin kritik. Jag är mer än nöjd och jätteglad över att Theo har blivit visad officiellt. Stort tack till Johanna och John som ordnade detta. Jag tror att det kommer att bli fler utställningar för den här jättefina killen framöver. Här sitter han redo för att gå på svärfars 60-års kalas efter utställningen. Tack för bilderna Johan, Johanna och Frida, (som äger Theos pappan)

Theos kritik:

2017-03-17

I morgon håller vi tummarna för Theo och Johanna som ställer ut på Malmö internationella utställning. 

Blancock's Just In Time

2017-03-16

Har fått några fina kort på Kajsa och Tassa som är i Sälen med familjen och åker skidor.  Underskatta aldrig en cocker... dem kan man även ha som draghundar :)

2017-03-15

I går eftermiddag träffades en kompis och jag för att träna lite grann. Monica la ett appellspår åt mig och jag gjorde en uppletande ruta med 6 leksaker åt henne. Medans spåret låg fick hennes hund köra uppletande och det tog precis 50 minuter. Då var vårt spår redo för att gås. Jag släppte på Lucas vid start och han gick så otroligt bra, helt i spårkärnan, lugnt och fint och tog varje vinkel och bar in apporterna till mig , precis som han skulle... detta spår hade han nog fått en 9:a på. Ja spårar han så på söndag så behöver jag inte vara orolig för spåret iallafall. 

När vi var klara körde vi till klubben och tränade lydnadsmomenten. Monica ur elitklass och jag själv i appellen. Tycke att allt fungerade fint förutom att framförgåendet inte är lätt. När jag säger "stanna" så stannar Lucas men han vänder sig även om och det får han ju inte göra... försökte då att slänga en boll framför honom när han gick som bäst men tyvärr så misstänker han han jag skall göra det så nu går han och vänder på huvudet för att få se när jag slänger leksak eller boll... var ju alldeles försen med detta så nu känns inte framförgåendet något vidare. Men vi får köra på och träna. Alla andra moment gjorde han fint. Men han vet vad som komma skall för i läggandet under gång vet han så väl hur många steg jag tar och så lägger han sig... rolig hund.. så nu får vi träna på att bara gå och göra ett läggande någon gång bara så där inemellan. 

Väl hemma igen tog jag med mig alla hundar på en runda och vi var inte hemma förrän vid 20.00- tiden. Då fick de mat och lite vila medans jag fick göra iordning inför morgon dagen med det man skall ha med sig till jobbet. Senare fick Irma köra 7 sök på eucalyptus i vardagsrummet och så himla bra hon gjorde det. Möbeltassarna som jag gömt i dörrkarmar och nere vid golvet tog hon jätte fint och la sig också efter att hon fryst en stund.. ja jag är så himla nöjd med hennes utveckling. 

Nu har jag anmält Irma till en tävlingslydnads kurs och Rosie till en agilitykurs i vår. Ser frameot att börja träna lite mer ihop med andra. 

2017-03-13

Ledig dag 

Idag har jag tagit ledig från jobbet och är hemma och har en massa att göra efter att ha varti och tränat och tävlat i helgen. Dessutom meddelade min HR avdelning att jag var tvungen att ta ut 2 semesterdagar innan den siste mars så därför passade jag på att ta en av dem idag. Hundarna gillar att ta det lugnt och ha sin matte hemma.

Tog en promenad med de gamla och körde sedan till skogen med de yngre. En fin runda innan hundarna fick in i bilen och jag la ett appell spår åt Lucas. Den här gången la jag det i sick sack som ett appell spår också kan ligga och inte bara i en fyrkant. Åkte sedan till klubben och tränade fotgående, framförgåendet, läggandet och inkallning med Lucas. Det gick fint förutom att framförgåendet inte är så himla lätt men vi tränar på. 

Irma fick träna fotgående och jag är så himla glad över hennes fotgående, hon har helt naturligt fallit in tätt intill och går självmant så fint fot. Sedan tränade jag lite stadga med henne, hon har lite svårt att sitta och ligga kvar längre stunder. Körde några apporteringar med henne och även startklassens apportering. Där tjuvstartade hon en gång så vi tränar på. 

Åkte sedan till skogen och gick Lucas spår. Eftersom jag inte använde mig av track appen så visste jag inte riktigt hur jag gått och jag fick för mig att det inte riktigt var där Lucas gick men in kom alla tre apporterna . 

2017-03-12

Bokenoset & Irma vann :)

Söndag morgon full fart , ut med hundarna på en timmes promenad innan Irma och jag körde vidare till Din hundskola på bokenäset för att vara med i en tävling som kallades "Bokenoset". Den gick ut på att hitta 10 doftgömmor på max 5 minuter. Irma och jag startade som nr. 7. Hon var helt suverän... gick in på banan hon tog alla 10 under 5 minuter, jag gjorde en felmarkering och där försvann 2 poäng. Men det gick så bra så Irma vann klassen av 24 startande hundar. Hon har verkligen fått fina frysmarkeringar efter mina 2 privattränigspass hos Nancy i Slottskogen. Nu ser vi fram mot Håverudstävlingen den 8-9/4. 

2017-03-11

I dag träffade jag en hundkompis för lite träning med Lucas. Till helgen som kommer skall vi tävla appell spår och nu var det dax att någon annan än jag själv la spåren åt honom. Han har ju varit helt suverän i spåret och jag har inte känt någonsom helst osäkerhet att vi inte skulle kunna ta spåret på tävlingen. Men oj oj... nu är självförtroendet på botten.... Monica som min kompis heter la ett vanligt appellspår åt oss  (jag la ett elit spår med skogspinnar åt henne) och sedan åkte vi iväg till en campingplats och tränade. Lucas och jag fick oss en körare i fotgående, framförgående, här fick jag många fina tips och budföringen. Så himla skoj med budföringen, Lucas sprang de 50 m direkt till Monica på mitt kommando och sedan tillbaka. Så glad jag blev över det för jag har ju bara tränat detta ihop med min man. 

När vi tränat klart och jag fåt sett några moment som Monica tränade ur elitklass så körde vi till våra spår. Jag fick gå mitt förs. Tyvärr visade det sig att vi varit rätt så nära varann när vi la våra spår så det kändes som Lucas drog sig åt mitt spår. Men han hittade alla apportpinnarna och lämnade dem till mig fast det var lite vimsande hit och dit så någon full pott på det spåret blev det inte. Nu skall vi träna lite  spår i veckan som kommer. 

Det är mycket tränande på gång nu eftersom jag bestämt mig för att starta Irma i både rally, nw och startklass i lydnad innan årets slut. Har anmält Irma till en tävlingslydnadskurs i vår. Lucas har jag bokat in några privatlektioner med i lydnad och målet är att vi skall få en uppflyttning i appell/spår för att stara lägreklass i år. Krypet har vi börjat träna på. Ev. skall vi också hinna starta en lydnadsklass med. Rallyt lägger vi på hyllan i år. Rosie skall få gå en kurs i agility och sedan är det viltspår och rally för hennes del och ev. en valpkull. 

Nu är det slut på att hundarna ser ut så här på våra 
promenader  och våren är på gång :)

2017-03-09

Nu är både Irmas och Tassas godkända doftprov reggade på hunddata. 

2017-03-05

Det känns verkligen så bra att alla mina valpar har hamnat hos fantastiska valpägare. Jag är så glad och stolt över alla. När man ser så mycket kärlek det är mellan hundarna och sina ägare då blir man varm i hjärtat. Jag har fått så mycket possitiv respons och hälsningar från våra valpar som fyllde 2- år igår. Det känns så bra. Stort tack alla <3

Johanna och Theo

Charlie, Nadja & Kenneth

Shady som bor i Stockholm

2017-03-04

GRATTIS PÅ 2-ÅRS DAGEN <3

Tänk idag är det hela 2 år sedan dessa två vackra cockrar,  Rosie och Miguel fick sin underbara kull på 10 valpar. 
5 tikar och 5 hanar. Vilken fin fördelning och alla helt underbara. Lika snälla och goa idag som när de föddes och alla har de helt fantastiska hem. 


Stort grattis allihop. 

Under bilden kan ni se vem som är vem om Ni inte räknat ut det själva :)

Leo, Ior, Charlie (fd. Max), Morris, (fd. Hugo), Theo, Inez, 
Irma, My (fd. Pytte), Tassa (fd. Iris) och Chady (fd. Esther).

Idag har vi också haft långväga besök , så roligt

Johanna och Theo har varit här :)

Idag kom Johanna och Theo från Lund hit för en liten visit. Så roligt att de vågade komma trots min förkylning. Jag hade tänkt att vi skulle göra massa saker men tyvärr så orkade jag inte så mycket. Så det får bli nästa gång. Theo är en fantastiskt fin hund och Johanna och John som äger honom lägger ner mycket tid, både på pälsvård och olika aktiviteter. Nose Work och lydnad och en massa olika trix kunde han. Prata och träna lite uppställning orkade jag iallafall.  Theo kommer att debutera i ringen den 18/3 i Malmö. Jag önskar dem all lycka till. 

Stort tack för att Ni kom och tack för mina fina presenter <3

2017-03-03

Sjuk, Fredag och helg...

I tisdags fick jag gå hem från jobbet för då tog förkylningen överhand som började i helgen. Har legat hela veckan och inte orkat göra något alls. Inget vidare att vara förkyld och jag tror det är över 10 år sedan jag stannade hemma från jobbet sist. Så tråkigt och så trist att inte orka göra något alls. De stackars hundarna har hållt mig sällskap och värmt en febrig matte. Solen skiner ute och jag orkar inte ens gå ut. Tur jag har en snäll make som tagit alla hundar på promenader den  här veckan. 

Irma & Rosie, mina små hjärtan som gärna vill vara tätt intill..

I veckan fick Irma sitt nya märke att sätta på sin NW sele. 
Den 8 och 9 / 4 blir det tävling i Håverud för oss. 

Fick ett kort från Västra Cocker klubben Årsmöste 
där Anne och jag fick pris för våra prestationer under år 2016. 
Anne för att ha kommit 2:a Årets uppfödare , alla raser & 
jag för att ha vunnit Årets Viltspårs cocker 2016.
Vi har både snygga och duktiga Cockrar i Västra Regionen :)

2017-02-27

Tränings helg och besök 

Då har ytterligare en helg passerat och den har gått i träningens tecken. Men först så åkte vi iväg i torsdags kväll för att vara med på Västra cocker klubbens Årsmöte i Göteborg. Ett trevlig möte där Rosie fick motta ett fint pris för sina fina prestationer i spåren 2016. Hon fick en fin vas med sitt namn ingraverat och en fin bukett med röda rosor. Så himla skoj när man blir uppskattad för jobbet man gör även av andra cocker spaniel människor. 

Min duktiga Rosie fick en fin vas för sina insatser i viltspåren 2016

Fredag tog jag ledig igen... hm.. det börjar bli en vana :) Tog med mig alla hundar till skogen på förmiddagen så de fick springa fritt. Det var ett fantatiskt fint väder och Lily tog även sitt första dopp för i år. Åkte hem och fixade lite och fikade en stund. Lånade sedan med mig min mans skor och han fick även sitta och hålla vid fikat tre nya apportpinnar som jag sedan la i en påse utan att ta i. Meningen var att jag skulle lägga ett spår genom att gå i mannen skor och att apportpinnarna inte sklle dofta mig. Åkte till skogen och la ett spår genom att gå i makens skor på ca 287 m såg jag på dog track appen att det blev. Liggtid 50 minuter. 

Körde sedan till klubben och tränade lite med Lucas och Irma. Lucas fick träna lite fot, framförgående, runda konan och rutan. Men där blev det lite tokigt, han trodde att han skulle runda konan i rutan så det blev lite virrevarv där ett tag. Irma fick ett pass i fotgående och även apportering. titt som tätt så tar hon apportbocken och springer all världens väg runt plan innan hon kommer tillbaka så vi har att jobba på. 

Åkte sedan tillbaka till spåret som Lucas fick gå. Inga problem för honom att gå det spåret och han apporterade så fint . 

Min härliga Irma, apporterar nästan allt :)

Så nöjd över hennes apportering  :)

Men ibland ser det ut så här :) 

Hej då matte , nu tar jag apporten och sticker 

Lucas, han kan han ...

Lördag morgon fortsatte solen att skina och hundarna och jag åkte till skogs en timme vid 9-tiden på morgonen. När vi kom hem var det lite frukost och nedpackning av lite uppskurna köttbullar för det var dax att åka till Slottsskogen i Göteborg för ännu ett pass med Nancy som är vår privattränare i NW. Irma och jag tränade idag på en mängd hus som kallades smålandsvillorna, där det fanns upp till 5 källor. Lite trög i starten var hon men kom sig riktigt fint efter några sök. Det gick inte att lura henne. 

Här är det lite vila mellan alla sök

I går söndag var vädret inte lika bra men en tur till skogen och våra ängar blev det iallafall. Mina goa hundar <3 Lucas, Irma, Rosie, Maja, Lily och Molly

 På eftermiddagen hade vi Laban (Rosie och Lucas bror och Majas son) med husse och matte från Strömstad på besök. Vi trimmade Laban och åt tårta som Labans ägare hade med sig. Så kul när de kommer. 

Blancock's Lets Talk About It

Laban

2017-02-22

Idag har jag fått en ny banner till min hemsida. Den är gjort av BLACK FOX i Polen. Stort tack till Marta som fixat den åt mig. Själv så gjorde jag en ny liten banner till min länksida och har även plockat bort en hel del länkar som inte längre går till någons hemsida. Tråkigt att man slutar uppdatera sina hemsidor. Men de flesta har ju fb nu för tiden så det går att läsa där vad som händer och sker. Själv så kör jag på i det gamla vanliga stuket med en hemsida. 

I morgon åker jag till Göteborg och Västra Cocker klubbens årsmöte. Har fått höra att Rosie som vunnit årets viltspårs cocker skall få en uppskattning för att hon varit duktig. Fredag har jag tagit ledigt från jobbet , tänkte träna lite med Lucas som nu vilat en vecka och på lördag skall Irma och jag åka till Göteborg igen för 2-timmars privat lektion i nose work igen. På söndag kommer Laban med sina härliga ägare hit och hälsar på.

2017-02-19

Min lilla Irma <3

I fredags tog jag ledig från jobbet för att hinna med hundarna innan jag och en kompis begav oss iväg till göteborg för att se å Takida och Stiftelsen. Hör inte till vanligheterna att jag åker på konser kan jag säga men nu var det så nära och kompisen hade en biljett över så varför inte. Jag gillar ju båda banden och ibland kan det var kul att hitta på något annat än det vanliga. Vi fick en bra kväll och jag var hemma på morgonen vid 3 tiden . 

Annars så har hundarna blivit badade och trimmade allihop utan Lucas, för honom hann jag inte med så det får jag ta en dag i veckan istället. Har varit i skogen med alla i omgångar. Ingen träning alls den här helgen och det känns lite konstig men ibland så får  man vila från träningen för att samla lite energi och jag tror också att hundarna samlar lite erfarenheter under sin vila och ibland är de ännu bättre efter lite vila. 

Lily och Molly <3

Irma, Rosie & Maja <3

Irma och Rosie <3

Här står vi och väntar på att få komma in i köket...

2017-02-14

Två goa systrar som bor i Norge, Inez och My

B. Just Before Dawn & B. Just One Love


Dessa två lämnar aldrig varandras sida, håller i hop i vått och torrt. 

2017-02-14

Tre fina killar och två kommer från oss <3

Stort grattis till Marita och Anton 
som blev Årets lydnadshund på Borås BK. 


Här sitter Ior, Anton och Putte

Vår älskade Lily


Finns bara en av henne , hon är så speciell för oss <3

2017-02-12

Länge sedan sist uppdatering men vi tränar på här hemma. Lucas och jag håller på med brukset och Irma och jag med nose work. Så igår hade jag bokat in 2 timmars privatlektion med en doftprovsdomare i Göteborg. Vi träffades i Slottsskogen på Björnkullans scen där Irma fick testa på behållarsök, rummsök, utomhussök, söka igenom 20 sittplatser efter eucalyptus. Nu behövde hon inte söka på alla platser för hon hittade rätt så snabbt doftkällan. Vi sökte på lycktstolpar och på marken under löv. Fortsatte sedan till Barnens Zoo där vi gjorde fordonssök, väggsök och scannersök. Så himla skoj och efter dessa lektioner har nu Irma dubbelt så lång frysmarkering som tidigare. Jag var hel nöjd efter vår dag. 

Lucas har gått spår både fredag och idag söndag. Han blir bara bättre och bättre och mer spårsäker. Åkte till klubben och tränade på lydnadsdelen både i brukset och lydnadsklass I, (tidigare II:an). Målet i år är godkänd i lägre klass spår och även några starter i klass I i lydnaden. I år tänkte vi försöka oss på 5 grenar i Årets allroundcocker. Bruks, lydnad, rally, viltspår och utställning.... vi får se hur långt det bär.

2017-01-31

Spår igen

På väg hem från jobbet idag stannade jag till vid en stor stor åker och gick ut och la ett spår åt Lucas med 8 apporter, eftersom jag gick efter min nya track app så vet jag att spåret blev 455 m långt och låg i 1 timme och 34 minuter innan vi gick det. Hämtade de gamla hundarna som var hemma och körde till skogen och gick en promenad med dem innan jag hämtade de tre yngsta på dagis. 

Lucas var så taggad att gå spår och så ivrig... jag fick hålla emot i linan en del i början men efter några apporteringar så lugnar han ner sig. Han hittade alla 8 och lämnade av till mig så bra. Så himla kul det är med spår, lite lättare att lägga bruksspår än viltspår då man får vänta till nästa dag för att gå viltspåren. I brukset kan man gå efter en timme. 

2017-01-29

Träningsdag

Laddade hem en ny app till min telefon igår om tracking spår. Så i förmiddags åkte jag iväg vid 9-tiden och la ett spår på 557 m åt Lucas ute på en stor äng. 8 apporter la jag ut och körde sedan vidare och hälsade på en kompis en timme. där finns en så bra skog som jag kunde träna 4 uppletande med Irma. Hon hämtade in apporterna som jag gömt bakom några träd jättebra. Lite fotgående och inkallningar. Körde sedan till en stor äng där Lucas, Rosie och Irma fick springa en halvtimme.

Körde sedan till ängen där jag lagt spåret som då legat i 2 timmar. Nåt fel på spår appen blev det för Lucas tid registrerades inte men han gick på ungefär samma tid som jag själv hade gått när jag la ut spåret. Hittade alla apporterna och kom in till mig med dem. Som man kan se så genade han lite i ett hörn.  Så duktig han blivit att avlämna apporterna, jag är så nöjd. 

Åkte hem och fikade med min man som idag fyllde år. Inget kalas idag då vi beslutade oss för att åka och hälsa på Emma i Los Angeles istället senare i vår. Men presenten blev i allafall en tatuering på Kate Von D, s tatueringsstudio. Efter fikat tränade jag lite moment med Lucas ute på fotbollsplanen som ligger alldeles bredvid vårt hus. Pelle kom ut och vi gjorde även en budföring på över 50 meter. Lucas sprang så bra och det räckte med ett kommando för oss var. 

Tränade även lite apportering med Irma och tog några nya uppställningskort på henne. Tyvärr var vädret inget vidare så det blev inga bra kort. Pälsen har nu börjat växa ut igen men får se hur länge det varar , ramlar säkerligen snart av igen då hon skall in i sitt löp. 

SE VCH Blancock's Just The One I Wanted

Irma

2017-01-27

Härlig skogspromenad och spår

Tog ledigt halvadagen idag för att hinna ut i skogen innan det blev mörkt. Åkte direkt hem och tog med de gamla ut. Körde först ut till en äng där jag la ett appellspår åt Lucas på ca 450 m och 6 apporter. Åkte sedan till en fin skog där det finns hur många goa stigar som helst som hundarna kunde traska runt på. Molly och Lily hoppade och sprang och Maja lunkade mest runt och försökte äta gräs och nosa på allt som finns. Hon är inte lika aktiv som de andra med att springa utan lunkar mest på. 

Åkte sedan till dagiset och hämtade Lucas, Rosie och Irma. Körde vidare och tog med Lucas till spåret som jag lagt. Han var så ivirig, nästan för ivrig har jag fått höra och han måste lugna sig och gå saktare... inte så lätt med en spårglad cocker. Hittade alla apporter och lämnade fint av till mig sittandes framför som han nu lärt sig i utbyte mot en köttbulle. Så nöjd över hans attityd. 

2017-01-22

Grå dag och på väg mot skogen :)

En grå och mulen dag idag ... tyävrr får jag säga då jag stod till kl. 23.00 i går kväll och badade, fönade och trimmade två hundar. Tänkte ta några nya kort på dem om vädret hade varit fint. Men istället så var här grått och mulet . Vi tog oss en sväng till skogen där alla 6 har sprungit runt på ängarna och nosat. Var borta i två timmar så maken kunde få sova ut då han jobbat två nätter. 

Ingen träning idag utan vi har tagit det lugnt och bara promenerat och fixat hemma på eftermiddagen. 

Gamla Molly älskar att springa på ängarna 

Här sitter en blöt trio efter att ha sprungit runt 
Rosie, Irma & Lucas

En ren och fin trio efter bad, förn och lite trim
Lily, Maja & Molly

Min Lily, 12 år gammal och från min allra första kull <3

2017-01-21

Lördag morgon och ute med mina hundar...

Lördag morgon och ett alldeles strålande vinterväder, kändes som vår i luften. Tog med mig Lily och Lucas på en egen runda där de fått nosa rund och springa omkring. Sedan blev det Maja, Rosie och Irma som fick ta samma tur när vi kom hem. Åkte sedan iväg till skogen där jag la ett spår åt Lucas med 7 apporter. Vidare till klubben och tränade lydnadsmomenten som ingr i appell klass samt att vi tog och gjorde en skoj övning där Lucas fick runda konan och sedan hämta en apport och komma in med. Efter andra försöket gick det superbra. Irma fick träna stadga, att sitta kvar och vänta tills jag kom tillbaka till henne, två apporteringar som hon gjorde fin - fint så där avslutade vi. Några hopp över hinder och fotgående samt en massa bus på plan. Nöjd över mina två träningskompisar. Åkte sedan till skogen där jag lagt spåret som Lucas tog utan problem, apporterade in alla 7 apporter och avlämnade dem sittandes framför. Innan vi körde hem hade jag sett att det stod ett stort lastbilssläp ute på en plan där något skall byggas. Åkte dit och preparerade släpet med två doftgömmor för Irma som hon tog utan problem. En bra träningsdag. 

Kvällen tillbringade jag, Maja och Lily i badrummet och trimmrummet med bad, förn och trimm, var klar vid 23-tiden, då var vi trötta allihop. 

En nybadad och trimmad Lily

 

2017-01-20

Tog och flexade ut en timme tidigare för att hinna åka till klubben och träna lite med Lucas, Rosie och Irma. Lucas fick sig ett pass där vi tränade appellmomenten och vi avslutade med runt konan. Jag gjode likadant som sist och satte ut konan när vi kom till klubben och körde det momentet sist. Då har han svårt för att förstå vad som väntas av honom. Springer ut och letar...... Jag bytte då plats på konan och skickade honom på 10 m avstånd och då springer han runt.. Vet inte hur jag skall träna på detta.. får kanske inte ha så långt avstånd till konan när jag satt ut den så långt i förväg och träna på längden senare. 

Irma fick träna fotgåendet, inkallning, plats och apportering. Hon är så roligt.... hittar på egna hyss och har lite svårt att focusera långa stunder. Men idag så tog hon inga ärevarv med apportern utan hämtade både trä och metallapporten utan problem. Rosie fick träna lite fotgående, sitt, inkallning och även några moment från rallylydnaden. 

När vi var klara körde vi till skogen och tog oss en timmes promenad i det fina men kalla "vårväderet". Väl hemma blev de en promenad med mina tre gamla tjejer. De var pigga och glada.

 

2017-01-18

Här sitter en fin trio :) 

det är Anton, Ior och Putte som bor i Borås. T


Två av dem, Anton och Ior kommer från mig och bor i samma familj. Anton är morbror till Ior :)

2017-01-16

15 år och 7 månader idag

Älskade Molly <3

Här ligger mor och dotter , mina två äldsta älskade hundar <3<3

2017-01-15

Härligt med söndag morgon och i lugn och ro sitta och dricka kaffe med sovande hundar omkring sig. Man kan ha det sämre. Får se vad vi skall hitta på idag. Eventuellt en tur till Uddealla och köpa några nya vedställ till vår öppna spis. Vi har lagt nytt golv i vardagsrummet och det är alltid lite kul att greja iordning lite. 

Ja två nya vedställ blev det idag. Tänkte hinna med att åka upp till klubben och köra några lydnadsmoment när jag kom hem men det blev så mörkt ute så istället fick Lucas träna på fotförtlyttningar på pallen och lite apportering i köket. Irma fick göra ett antal läggande, fotgående och några apporteringar. Jag har fått ett presentkort av min kompis hos en privattränare i Ljungskile som jag snart skall utnyttja tänkte jag. Två timmars träning, det ser jag framemot. 

Har fått ett fint kort på bästa tjejerna, Inez och My som bor i Oslo. 

2017-01-14

Hurra hurra för vår Maja som idag blir hela 10 år <3


Här sitter hon ihop med sina kompisar och sin dotter :) 
Mina tjejer börjar bli till åren och vi tar vara på varje dag och gläds åt att de fortfarande är pigga och glada. 

Här ligger en nybadad och trimmad liten Irma. 

Mitt hjärta Rosie <3

Idag har jag badat och trimmat Rosie , hon fällde en hel del och det var verkligen ett behövligt bad och trim idag. Har varit i skogen med alla hundar två gånger idag och hann även med en timmes träning på klubben innan det blev mörkt. Är riktigt glad över Lucas framsteg inom brukset. Idag körde vi framförgåendet, ställande, läggande, hopp över hinder och apporteringen. Så nöjd över träningen. Tog sedan och tränade lite på runt konan. Lite klurigt det där.... när jag satte ut konan när vi kom in på appellplan och gjorde de andra momenten före så blev han riktigt vimisig när vi gick bort till konan för att träna på den. Eftersom man inte får rikta in hunden på konan så sprang han ut och vimsade lite hit och dit. Så jag gjorde en plats, hämtade konan och ställde den på ett annat ställe och sedan ställde vi upp och gjorde konan utan problem, då visste han vad han skulle springa rung. Vet inte hur jag skall träna in det där.. för när vi kommer på tävling så antar jag att konan redanär utplacerad och uppställd på en bestämt plats.

Irma körde jag fotgående, hopp över hinder, apporteringen som är i startklass och även sitt - sitt / kvar. Så nöjd över lillan att hon tycker det är kul med träning. Hennes rundor på appellplan efter apportering börjar minska så idag tog hon bara ett ärevarv efter apporteringen :)

Igår hade jag tagit ledig från jobbet för att följa med resten av familjen till Gardemoens flygplats för att läman av vår yngsta dotter för ett halvår i USA. Dit åkte hon själv för att studera sport och sportskador bl.a. Har fått tjänstledigt från sitt jobb ett halvår. Var tufft att lämna henne där vid gaten och åka hem men har fått sms och meddelande idag att allt är bra. 18 grader varmt och hon har redan gjort sitt första träningspass. 

Då var det dax för nästa Blanc att resa till USA

2017-01-10

Årets Viltspårscocker 2016

SE VCH NO VCH RLD N RLD F
Blancock's The One And Only

* Rosie *

1:a Årets Viltspårscocker
7:a Årets Allroundcocker

För andra året i rad vann min underbara Rosie Årets Viltspårscocker. Hon är en hund som aldrig gör mig besviken, alltid pigg och glad och en hund som inte ger upp i första taget när hon stöter på svårigheter. Förra året gick vi 7 spår med 5 HP som följd. Inte riktigt lika bra som året innan då hon kammade hem hela 6 HP på sina 7 spår men det räckte till en första placering på Årets lista. Rosie kom även på en hedrande 7:e plats på Årets Allroundcocker där vi tävlat i rallylydnad, Viltspår och ställt ut. Hon är en underbar hund att både jobba, tävla och leva med. Rosie kommer att under 2017 att få träna och tävla i viltspår och rallylydnad. Tanken är också att hon under detta år skall få sin andra och sista kull. 

SE VCH RLD N RLD F LP I
Blancock's The First Of Them All

* Lucas *

10 på Årets Viltspårscocker
8: på Årets Lydnadscocker
13:onde på Årets Allroundcocker

Min träningskompis Lucas har varit ute och visat tassarna inte bara i viltspår utan även i lydnad och utställning. Med sina 7 spår kom han på en 10:onde plats på Årets Viltspårs lista, han kom även 8:a på Årets lydnadslista och på en 13:onde plats på Årets Allroundcocker i grenar som utställning, viltspår och lydnad. Nästa år kommer han även att få tävla om Årets Brukscocker då tanken är att vi kör bruks/spår under 2017 och målet är en uppflyttning till lägre klass spår. I lydnaden skall vi även försöka starta några gånger i gamla klass II som numera heter klass I. 

SE VCH Blancock's Just The One I Wanted

* Irma *

14:onde Årets Viltspårscocker
10:a Årets Allrouondcocker

Mitt lilla yrväder Irma har också fått vara ute och tävlat under år 2016. På Årets Viltspårscocker hamnade hon på en fin 14:onde plats på sina 5 gångna spår. Här har hon också fått ett HP på ett av spåren. Hon blev också 10:a på Årets Allroundcocker i grenar som viltspår, utställning och rallylydnad. I rallylydnaden har hon plockat ett godkänt resultat och under år 2017 är tanken att lillan skall få ihop sina godkända resultat och få lägga titeln RLD N framför sitt namn. Irma kommer att få tävla i viltspår, rallylydnad och nose work under detta år. Finns tid skall vi också träna för startklass i lydnaden. 

SE VCH NO VCH RLD N RLD F RLD A RLD M LP I LP II
Blancock's Total Lost

* Anton *

2:a Årets Lydnadscocker

 

Marita och Anton är ett superteam som verkigen legat i klass III i lydnaden och det gick så bra så att de kom på en hedrande 2:a plats på Årets Lydnadscocker. Stort grattis till Marita och Anton som under år 2017 kommer att satsa på HTM. Jag är så himla glad över deras framgångar. Anton är en av de mest titelrikaste cockrarna i Sverige. 

Under år 2016 hade jag flera superduktiga hundägare och hundar som gjort bra i från sig i både det ena och det andra på tävlingsplan. Jag är så himla glad över att Ni jobbar med Era hundar i vad de än må vara. För att nämna några som varit ute och tävlat ..

SE VCH Blancock's Just Before Dawn

* Inez *


SE VCH Blancock's Just One Love

* My *

Dessa två tjejer bor i Norge i samma familj och blev under 2016 viltspårschampion på tre raka öppenklass spår. Stort grattis till ägarna. De följde även med mig och genomförde BPH på Sandens hundskola ii Torslanda den 10 september ihop med sin bror Ior. Jag är som Ni vet jätteglad över att ni gjorde detta då det är guld värt som uppfödare att få veta vad det är för hundar man föder upp. 

 

Blancock's Just Because I Am 

* Tassa *

Tassa har under 2017 varit på utställning och gjorde även doftprovet i eucalyptus i oktober. Det gick väldigt bra så den 5/1 gjorde de sitt livs första start på My Dog i Nose Work. De kom på en hedrande 30: onde plats av 88 startande hundar. Fixade 3 av 4 sök utan att blinka. Stort grattis till Kajsa och Tassa . 

Blancock's Just A Fighter

* Charlie *

Charlie har visat framtassarna både i utställningsringen och i viltspåret. Han är en rolig och så himla snäll hund. Charlie har hunnit med att bli godkänd i anlagsklass viltspår och även gjort en start i öppenklassen med ett första pris som resultat. Ett BPH tes i Juli genomförde han med bravur. Stort grattis till Nadja och Charlie. 

Blancock's Just In Time

* Theo *

Theo som bor i Lund har under förra året genomför BPH med bravur. Han har även varit på en inofficiell utställning där han blev BIR. Går på nose work kurser och kommer säkerligen att komma ut och tävla även i nw. Stort tack till John och Johanna för att ni engagerar er och jobbar med Theo. 

Blancock's Just Over The Top

* Ior *

Ior har gått anlaget med ett godkänt resultat och tränar på öppenklassen. Tror nog han kniper championatet i år. Han har även genomgått BPH med samma resultat som övriga syskon. Så tacksam att ni var med och gick BPH med oss. 

Tack till Alla mina härliga valpköpare och vänner för allt Ni gör för Era hundar. Tack för alla kort och 
information jag får om hur Ni har det. Ingen kan vara mer tacksam än jag. 

2017-01-07

Debut i NW klass I TSM

SE VCH Blancock's Just The One I Wanted

* Irma * 

Irmas nosework blogg >>

Igår gjorde Irma och jag debut i NW, alla tävlingsmoment. Jag hade med min snälla mamma som bar och kånkade på grejer och även både tog kort och filmade oss. Alltid intressant att se vad man gör rätt eller fel. Jag är oerhört stolt över Irma som klarade all uppståndelse , alla höga ljud, hundar, människor och all trängsel helt perfekt. Hon tog det hela med ro. 

Jag fick start 78, först i vår grupp. Vårt första sök var utomhus precis vid entren där alla besökare kom och gick. Detta sök gjorde Irma helt perfekt, så himla nöjd över henne, hon gick in och tog doften nästan direkt. Nästa sök var behållare. Det gick också fin fint. Här gick hon igenom alla innan hon tilllslut markerade den rätta behållaren. Så glad och nöjd över skruttan och det kändes riktigt riktigt bra. Sedan vet jag inte vad som hände. Rumssöket som var det tredje bestod i ett barnrum. Det skulle inte vara så svårt tyckte jag. Men Irma gick förbi doftkällan som var i en tvättkorg alldeles vid starten och tog sig vidare in i rummet och gjorde vad jag då trodde en klockren markering vid ett litet barnbord. Tyvärr visade det sig vara fel och domaren sa att en annan hund hade varit där och gjort något ??? vad för nåt undrar man.... tyvärrr fick inte jag visa på henne rätt utan fick gå ut innan hon hittade doftkällan. Lite synd för belöningen kom ju helt fel.Sista söket var fordon och här gick hon direkt bort till en truck och körde näsan ner i en kasse som hängde i trucken. Såg verkligen ut som om det var rätt. Tyvärr var även detta sök fel men här fick jag iallafall visa rätt innan vi gick ut. 

Vad jag kunde se på resultatet idag så var det tydligen 4 fel och en 74 plats på vår första tävling. Inte så illa med två av 4 rätt . Fordonsöket kom vi totalt på en 9:onde plats.

Måste passa på att grattulera Kajsa med duktiga Tassa som var på My Dog på torsdagen och också gjorde sitt livs första start och hamnade på en hedrande 30:onde plats av 88 startande. Hon klarade 3 av 4 sök och missade bara fodonsöket. Super kul och så bra jobbat.

Blancock's Just Because I Am

Tassa