Nyaste   

 

Nyheter 2008

2008-12-29

Snart slut på år 2008 ..........

Snart är det slut på år 2008 och här kommer en liten sammanfattning om vad vi hittat på under det gångna året.

Man kan säga att 2008 har varit Mollys år ............

Molly har i år gått 10 öppen klass spår med 8 HP:n som följd, två av dessa prov var ordinarie prov. Hon har verkligen varit på "G" i spåret i år och även blivit en av 4 som vunnit Årets Viltspårs cocker 2008. 

Vi har varit i Norge på norska taxklubben och tävlat spår (som var förra årets mål) och där kom vi på 2:andra plats och nu är det bara utställnings meriten som saknas så är Molly också Norsk viltspårs champion. Det är ett av våra mål för år 2009. 

Molly var också med i en tävling som kallades Viltspårs pokalen där hela 45 hundar var med och tävlade om första priset. Det var 15 raser representerade och Molly gick som segrare därifrån. 

Årets Distriktsmästerskap i viltspår västra regionen placerade vi oss som 4:a. I augusti var vi med i en tävling som kallas skärgårds spåret. Den var öppen för alla raser och varade i två dagar, det var 30 deltagande hundar ena dagen och 28 andra.. På den tävlingen blev vi 2:a ena dagen och 4:a andra dagen.

Tävlat agility med varierande resultat har vi gjort och vi har även hunnit med en officiell start. Molly sköter sig för det mesta väldigt bra men ibland har hon andra ideér om hur banan skall gå. I år har hon iallafall följt min handvisning bättre än förra året. 

Molly har också gått en jaktkurs och en apporterings kurs. Får se om vi fortsätter med detta nästa år.

Molly har också blivit ögonlyst utan anmärktning.

Lily har i år fått stå lite tillbaka. Men en lydnads tävling har vi startat i med ett andra pris som resultat. Några agility tävlingar har vi också gjort men Lily föll olyckligt på gungan i början av januari på en inomhus tävling och tog illa vid sig, så det har gjort att hon tycker starterna inte är så kul längre, men vi tränar på det. En klicker kurs har vi börjat på som ännu inte är slut. Hon har också blivit ögonlyst i år igen utan anmärkning.

Maja har fått börja på apporterings kurs men där slutförde Molly det sista då Maja var mer intresserad av andra saker än att hämta apporter åt mig. 

Vi har också varit på några utställningar där Maja plockat åt sig några Ck i både junior klass och unghundsklass. 

Maja har också blivit hd-röntgad, optigen testad och ögonlyst.

En annan sak som jag verkligen sätter stort värde på var att få komma till Inger och Sven på Kennel Westerner och praktisera några dagar i augusti. Det var verkligen roligt och lärorikt och jag är otroligt tacksam mot Inger och Sven som gjorde det möjligt för mig. Att få komma till en sådan stor och erfaren uppfödare och ta del av så mycket kunskap om vår ras är något som jag verkligen sätter stort värde på.

Jag har inga specifika mål för nästa år utan tar det som det kommer.

Tack till alla hemsidans besökare som tittar in och ibland skriver några rader i vår gästbok. Jag önskar Er allihop 

ETT GOTT NYTT ÅR !

2008-12-28

Årets sista tävling är nu avklarad. Molly och jag var idag i Munkedal ihop med 3 andra agility förare för att tävla i en tävling som våra distrikt har som kallas Utmaningen. De lag som vinner är den klubb som skall arrangera nästa års utmaning i agility. Det var 7 lag som tävlade och Lysekils Brukshundklubb var de lag som vann. Så nästa år är det vi som skall ha hand om den här tävlingen. 

Mollys och mina prestationer var väl så där....... men vi blev 6:a av 10 stycken individuellt. Jag skulle haft med mig Lily också idag var det tänkt men vår bil är på lagning så jag och Eva sammåkte i hennes bil och som bekant har hon jack russel så Molly fick baxa in sig i en av hennes burar och då fick inte Lily plats så hon fick stanna hemma idag. 

2008-12-23

I morse träffades Eva och jag och alla våra 5 hundar för en skogs promenad. När jag kom hem därifrån åkte vi till Uddevalla och köpte de sista julklapparna. 

I eftermiddag har Molly, Lily och jag varit ute och gått en runda medans Maja fick följa med Frida, Jonas och Pelle till sjukhemmet för att hälsa på Pelles farmor. Man får ha med sig hundar dit och det var ju jätte bra. Pelles farmor har aldrig träffat Maja förut så nu fick hon schangs till det.

Ja.. nu skall jag till affären och handla det sista i matväg innan allt är klart för morgondagen. Nästa år skall jag fundera på att skaffa en blogg istället och bara skriva nyheter på den här sidan. Får se om jag kan fixa det.

2008-12-22

Efter jobbet tog jag med mig Lily på promenad. När vi var på hemväg så ringde Eva och frågade var vi var så vi bestämde att träffas vid ett skogs bryn och ta en lång promenad med hennes två jack russels och med Lily. Det blev väldigt långt för oss men vad lätt det är att gå med en hund. Lily gick lös hela tiden och hon är så lätt att ha med för hon har sådan koll på var jag befinner mig. 

När jag kom hem så var det Mollys tur att gå på promenad. Med henne blev det en timmes promenad med divere träning. Lite klicker och lydnads moment.

Efter detta var det bara Maja kvar och när vi var ute och gick träffade vi på en tjej jag känner med en snauzer så då fick Maja och jag sällskap av dem och när vi nästan var hemma träffade vi en golden som vi tog följe med hem. När jag kom hem tittade jag på klockan och såg att jag varit ute och gått i 3 timmar och 45 minuter. 

Ja.. det blev inte mycket gjort hemma vid, men Pelle hade gjort iordning julskinkan och jag tog ett tag med dammsugaren innan han gick till jobbet vid 21- tiden.

2008-12-20

Hann idag göra det som jag tänkt mig. Förmiddagen tillbringade Molly, Lily och jag på brukshundkubben ihop med två andra agility ekipage. Vi körde en rätt så klurig bana där vi verkligen fick visa hundarna riktigt med hand och kroppsspråk. Pelle tog med sig Maja på stan och gick en sväng ut till min pappa. 

I eftermiddag har jag tagit en kortare sväng med var och en. Lily fick gå lös hela promenaden igenom. Hon är den som lyssnar bäst och håller sig till mig hela tiden. 

Nu ikväll har Maja fått stå på trimm bordet och blivit igenom borstad och i morgon skall jag försöka hinna med att bada henne. 

2008-12-19

Har fått ett kort på Mollys ene son Charlie som bor i Nol. Han är den som mest är lik sin mamma. Stort tack till familjen Hultqvist som tar så väl hand om honom. 

Kollade in på Västra kennel klubbens sida och såg att det var 77 anmälda cockrar för Svein Helgesen och 76 för Helle Dan Pålsen i Göteborg den 5 och 6 Januari.

Den här helgen måste jag & Pelle fixa med julklappar och ordna med jul maten. Annars så skall vi träna lite agility och lydnad om jag kan springa för jag stukade foten idag och den har svullnat upp och är nu både blå och röd,  bada hundar och städa huset skall vi också hinna med inför julafton, då släkten kommer till oss och hälsar på. 

2008-12-14

Gårdagen blev ungefär som jag tänkt mig. Lily och Maja fick sig en promenad på morgonen och när jag kom hem tog jag Molly med mig till Brukshundklubben och tränade lite agility ihop med ett glatt gäng agility folk. Vi anmälde oss till en agility tävling som kallas utmaningen som hålls den 28/12. 

När jag kom hem blev det städning av hus, pälsvård av Lily och peppakaks bak innan Frida, mormor och jag åkte till kyrkan och tittade på stans lucia tåg. Det var det finaste lucia tåg jag sett och hört. När vi kom hem därifrån så blev det Mollys tur att hamna på trimm bordet. 

idag har jag varit ute på en lång promenad i skogen och idag ser hundarna ut som om de aldrig varit borstade igen. I kväll är det Majas tur att stå på trimm bordet, men innan dess kommer en kamrat till oss från Norge hit och hälsar på i några timmar, så idag blir det inget avslut på vår jakt kurs för oss för vi stannar hemma istället.

Ny länk som går till Monica Levander och hennes två springrar.

2008-12-13

Hoppas alla får en trevlig lucia dag och en tredje advent. Får se vad dagen har att erbjuda. Hos oss står lite klicker träning, agility och päls vård (och städning) på schemat.

2008-12-06

Trevlig andra advent allihop!

I veckan som gått har jag i stort sett bara gått vanliga promenader med hundarna. Mörkt och trist väder är det ute när man kommer hem från jobbet. Pelle har haft ledig vecka så den här veckan har jag inte behövt stiga upp kl. 05.00 för att gå ut och gå på morgonen utan det har han skött om på förmiddagarna. Så jag har haft sovmorgon ända till 05.50. 

Vart med på ett styrelse möte på brukshundklubben har jag hunnit och i går hade vi konferans med jobbet och åkte till Tanumsstrand för att konferera och äta gott. Det var en lyckad dag, mycket prat om jobbet, god mat och väldigt trevlig kväll. 

I morse åkte hundarna och jag till skogen där vi träffade Eva med sina russlar och tog en timmes promenad ihop innan vi åkte till klubben och tränade lite agility. Vet inte vad som hänt med Molly men hon är bara så stört pigg och glad när vi tränar och följer faktiskt mig.

Molly fick köra två olika hinder banor och Lily likaså. Hon var också jätte pigg idag. Maja fick träna lite extra på däcket och sedan fick hon hoppa däcket, två hopp hinder, säcken, två hopp hinder och tunneln i ett sträck.

Det var i princip allt vi hunnit med den gångna veckan, i morgon skall vi träffa Eva, Wilma och Amy igen och får se vad vi skall hitta på då. 

Har också anmält mig till en 3 - dagars klicker kurs som Lily och jag skall gå på. Den startar första passet på torsdag i veckan som kommer.

Förresten, Frida kom trea på konståknings tävlingen i Partille förra helgen. Det var ett jätte bra åk hon utförde och det var en stolt mamma som satt på läktaren och tittade.

2008-11-29

I dag var det meningen att vi skulle upp tidigt för att åka till Partille för att Frida skulle tävla årets allra sista konståknings tävling. För en vecka sedan fick vi reda på att hennes grupp tävlar på söndag den 30/11 istället. Det kändes inget vidare eftersom jag gärna hade velat åka till Hammarö idag på SSRK Värmlands utställning med Maja. Därför anmälde jag mig inte till den så det kändes ju lite trist. Nu åker vi tidigt imorgon bitti till Göteborg.

Idag har vi istället varit med på Brukshundklubbens avslutning. Klubben hade fått låna Lysekils Ryttarförenings ridhus och tur var det för det regnar här i Lysekil idag. Jag tog en del kort för LBK' s räkning. Molly var med mig uppe idag och vi var med i en grupp som visade agility. Molly gillade det skarpt och tog egna hinder idag eftersom jag själv glömde av banan för ett ögonblick. 

2008-11-23

Idag har Emma varit med mig först i skogen på en promenad där hundarna har fått springa av sig på "vår" äng..... Sedan körde vi till brukshundklubben och tränade lite. Alla tre fick sig först ett lydnads pass med diverse moment sedan så tränade vi lite agility. Maja fick träna lite mer på däcket idag. Det var fler hundar, människor och barn på plan idag så det var bra störning. Några nya kort på hundarnas foto sidor.

Idag har jag badat och fönat Lily så medans jag höll på med henne tog Emma med sig först Maja ut på promenad och sedan Molly. Nu när Lily är torr och fin skall hon och jag gå ut på en kvälls promenad i mörkret. 

Den här helgen hann jag ungefär vad jag tänkt att jag skulle göra med hundarna förutom att lägga varsitt spår som det var tänkt. Det får jag ta nästa helg istället om tid finns. Frida skall på årets första konståknings tävling på lördag så vi får se vad som hinns med. 

2008-11-22

Får ta tillbaka det jag skrev igår kväll om att Molly tappat apporterings intresset. I dag har vi varit i skogen och tränat lite grann. Molly fick hämta in två apporter och två små leksaker på en äng. Sedan tränade vi lite lydnad och som avslutning lite apporterings stadga. Hon var verkligen på "G" så två veckors apport vila har kanske gjort susen.

Lily var nästa ut på ängen. Med henne tränade jag lydnads ettan och alla moment satt rätt Ok förutom att jag fick träna lite extra på ställandet. Lily fick sedan lite klicker träning, slalom och hopp genom mina armar. Några inkallningar med både vissel pipa, kommando och enbart med armarna. 

Maja som var sist som suttit snällt och väntat fick träna lite lydnad, fot och inkallningar. Läggande och sittande. Sedan gick jag ut på ängen och la ut 3 olika dummies. Hon satt snällt lös och väntade tills jag kom tillbaka och fick sedan leta upp dessa. Hon hittade alla tre och kom in med. Sedan fick hon också träna lite stadga. Som avslutning fick alla springa runt och busa med varandra.

Tänk vad lite ljus gör för tränings lusten. Imorgon blir det agility iallafall istället för idag. Kanske skall jag också ta fram lite klövar och blod ur frysen och lägga några spår i eftermiddag som vi kan gå i morgon. 

Men nu får jag ta tag i middagen och städningen här hemma innan det är dax för var och en att få gå en liten egen promenad med matte. 

2008-11-21

Nu har det varit tyst här på sidan ett tag, men jag och hundarna liksom många andra går nästan i ide den mörka tiden på året, i vart fall när det gäller träning på under veckorna. Jag hinner inte hem från jobbet förrän det är mörkt ute, mycket på jobbet har det vart och jag känner att vi behöver ta igen oss lite grann från tävlandet. Vi går ialla fall långa promenader på kvällarna och tränar lite klicker. 

Efter att vi blev intro. för and på vår jakt kurs så har Molly totalt tappat apporterings lusten. Det har nog blivit lite väl mycket jakt och apportering för henne det sista så vi har lagt det på hyllan ett tag. Men vi kommer igen. Om vädret tillåter i morgon tar vi oss nog en sväng till brukshundkubben för lite agility och lydnads träning. Har anmält Maja till My Dog och ser fram emot det.

2008-11-08

I dag har min kompis Susanne som äger Mollys halvsyster och innehar kennel Fit For Fight's i Uddevalla varit här och hälsat på. Hon har nu gått klart sina utbildningar för Hundens Hus och utbildat sig till hundpsykolog och hundtränare. Susanne har startat upp ett företag som heter Susannes hundskola. som jag varmt kan rekommendera om man vill ha hjälp med hundträning. 

Vi har varit ute och gått med hennes golden Ice och Susanne hann också massera Molly innan hon åkte hem. Molly tyckte om det så nu får jag försöka hinna med att göra det på kvällarna en stund med varje hund när vi ändå sitter i soffan och ser på Tv. 

Jag fick också lite mer hjälp med klicker träning och många goda råd och tips på olika övningar vi kan köra. Skall försöka klicka in både Molly och Maja också.

I morgon är det dax för jaktträning i Uddevalla igen. Får se om Molly har mer lust då än förra gången.

2008-11-06

I kväll har jag testat lite klicker på Lily. Hon fick börja med att nosa på handen, på ett finger, ställa sig upp på bakbenen för att nosa på handen som jag höll lite högre upp. Sedan intog hon possition vid vänster sida utan att jag sa något. Därefter var vi redo för att gå en promenad utan koppel. Lily gick vid vänster sidan och växlade om till höger sidan utan att vara ifrån mig en meter. Vi mötte både folk och hundar och hon tittade inte ens på dem utan hade full fokus på mig. 

2008-11-05

Idag har Molly och jag gått ett spår i Väne-Ryr, bara för skoj skull. det var ju två månader sedan vi tävlade viltspår och när jag visste att jag skulle till Stenbacken på morgonen som inte ligger långt därifrån så bokade jag in ett rörligt spår för några dagar sedan. Molly spårade som en klocka och hennes resultat blev i dag ett första pris med HP. Mollys resultat sida uppdaterad >>

Domarens kritik:

"En kanon hund, en fröjd att se spåra, stöter fågel, fortsätter sitt spår."

Tack till Frida på kennel Perschwater för hjälpen.

I kväll var jag på en föreläsning och intro. kurs ang. klicker träning. Det var Ann-Sofie Ryrvik från Trollhättans Bk som arbetar för Canis som var på klubben och informerade oss om detta. Jag tyckte att det lät väldigt intressant och har nu anmält intresse för att gå en tre dagars kurs för henne framigenom. Tittade tillbaka i min kalender och såg att Lily inte kommit ut och gjort så mycket i år så det får bli hon och jag som går det här när den tiden närmar sig. 

2008-11-02

Även om jag kände mig laddad inför dagens jakt kurs så var Molly totalt omotiverad. Hon kändes trött och inte alls intresserad. Vi fick idag göra bekantskap med död fågel och hon visade inget större intresse för den döda anden som tränaren introducerade. Vi får hoppas det blir bättre nästa gång.

2008-11-01

I morse gick jag upp tidigt och tog en promenad med Lily och Maja, sedan hem och brygga kaffe, koka några korvar och packa ner allt i ryggsäcken. Molly och jag styrde kosan mot Vänersborg och vår apporterings kurs. Nu har jag bytt ut Maja mot Molly på kursen eftersom jag känner att vi får mer ut av kursen när Molly, som verkligen är en tränings hund är med. Sedan tränar jag det vi lär oss med Maja.

Vi tränade idag på vanlig apportering, sök och stadga. Jag är jätte nöjd med dagen och känner mig laddad för imorgon då det är jakt träning i Uddevalla. 

När jag kom hem åt vi lite middag och sedan gick Lily och Maja och jag ut på en lång promenad i det fina höst vädret. 

2008-10-31

I dag slutade vi lite tidigare från jobbet eftersom det är röd dag i morgon. Jag skyndade mig så gott jag kunde för att det inte skulle hinna mörkna innan vi kom till skogen, hundarna och jag. Molly fick vara först ute och vi tränade stadga, sitt på vissel pipa signal och linje markering. Sedan fick Maja komma ut från bilen och med henne tränade vi sitt, sitt kvar när jag slängde iväg några dummis och sedan fick hon hämta in dem också. Hon har inte riktigt förstått ännu att det är ett jobb vi skall utföra, hon tror att det är en lek och skall försöka ha ihjäl dummies kaninen innan hon lämnar den till mig. Lily fick leta godis under stenar och uppe i träd. Sedan åkte vi till brukshundklubben en sväng och tränade lite lydnads moment och några agility hinder. Maja tog idag 5 hinder i ett sträck.

2008-10-30

Idag tog jag ledigt från jobbet för att åka och ögonlysa Molly, Lily och Maja. Det gick bra och alla fick ua på sina ögon. Det var ju ett tag sedan som Molly lystes men eftersom hon inte skall ha några fler valpar har det inte känts som om det var jätte nödvändigt. Men idag fick hon åka med och allt var ok även med henne. Veterinären blev väldigt förtjust i vår Lily, hon har ju så otroligt vackra ögon och är ju en riktig "Lady" som veterinären uttryckte sig. Maja som lystes för första gången satt helt blick stilla under hela undersökningen. Nu är Maja ögonlyst, optigen testat, höftleds röntgad och meriterad både i viltspår och utställning.

Vår lilla Emma har varit på konfirmations läger sedan i måndags och nu skall jag iväg och hämta henne sedan får det bli en promenad med var och en i eftermiddag innan stor städningen tar vid. Till helgen är det apporterings kurs för Maja på lördag och jakt kurs för Molly på söndag, så då hinner jag inte med någont annat. På söndag är det meningen att vi skall träna apportering i vatten så vi får se vad det blir av det..... Molly gillar ju som bekant inte vatten. 

2008-10-19

I veckan som varit har vi hunnit med lite lydnads träning, apportering och uppletande. Men mest har det bara blivit promenader och någon jogging tur. Men idag har vi varit iväg på vår jakt kurs, Molly och jag. Gick upp tidigt och tog en liten kortis med varje hund innan Molly och jag åkte iväg till Uddevalla för att vara med på vår jaktkurs. 

Idag har vi tränat stadga, sök och apportering med skott. Det var verkligen jätte kul. Vi gick två och två ut på fältet, skytten sköt och vi blåste i våra pipor för sitt. Sedan slängdes det ut apporter som hundarna inte fick hämta in utan skulle sitta kvar vid våra ben. När vi kände oss redo och klara för nästa uppgift fick de också hämta in dummisarna som skytten slängde iväg åt oss. Det var verkligen kul och Molly skötte sig jätte bra. 

När jag kom hem fick jag laga lite mat åt övriga familjen, städa lite på barnens rum och klippa gräsmattan. När allt det var färdigt tog jag Lily och Maja med mig i bilen och körde till en nedlagt ridklubb och tränade lite sök med Maja och även stadga. Lily fick leta godis i träd och stubbar i en hage. Sedan tog vi oss även en tur till brukshundklubben och tränade lite lydnad och några agility hinder. Idag hoppade Maja 4 hinder i ett sträck. Lily körde jag en liten bana med. 

2008-10-13

Efter jobbet gick Molly, Lily, Maja och jag till brukshundkubben och tränade lite agility och några lydnads moment. När vi gjort det en stund tog vi oss en lång promenad i duggregnet och det var riktigt gott att vara ute och bara gå. 

2008-10-12

I morse åkte hundarna och jag iväg till en ny skog för att träna på det som Molly och jag gjorde igår. I den skogen var tydligen brukshundkubben med 15 hundar och spårade. Det var bra störning. Vi höll till på en äng alldeles bredvid vägen där de gick och rastade sina hundar. 

Jag tog och tränade med en och en och Molly var först ut. Hon visste exakt vad hon skulle göra efter gårdagens övningar. Vi körde också sitt på vissel pipa signal.

Lily som inte är intresserad av apporter överhuvud taget fick träna kontakt övning, slalom, några lydnads moment ur ettan och inkallningar med vissel pipa.

Maja som fick komma ut som nr 3 fick träna exakt på de som Molly och jag lärde oss i går. Hon var jätte duktig. Förstod inte direkt vad ordet "Ut" betydde i linjemarkeringen men efter två försök så sprang hon också ut. Ibland så tror hon att allt är en lek och vill gärna kampa med apporterna och då särskilt med den som har kanin skinn över sig så när hon kommer in med dem får man vara väldigt lugn och sansad som mottagare.

2008-10-11

Upp tidigt för att säga hej då till Pelle och Emma som skulle åka till Stockholm och se på Sverige - Portugal. Sedan gjorde jag mig och Molly i ordning för att åka på apporterings kurs. Det ösregnade så därför fick Molly som inte bryr sig om vad för väder det är när hon jobbar åka med istället för Maja som inte har sådan rutin som Molly som egentligen går på den här apporterings kursen. 

Vi tränade på sök och linjemarkering idag. Molly var jätte duktig som släpade in de stora apporterna som vår tränare lagt ut i söket. Linjemarkering på rakt ut tränade vi också. Där la tränaren tre apporter i en följd på en upptrampad stig som hundarna fick hämta in i ordning. 

2008-10-10

I går var Molly, Maja och jag på brukshundklubben och tränade lite agility och kontakt övningar. Molly var pigg som sjutton och gjorde allt rätt. Vi tränade också på några lydnads moment. Maja satt fint vid sidan och väntade på sin tur. Hon är duktig på passivitet. Alldeles lugn och tyst väntar hon på sin tur innan det är dax att komma ut på plan. Med Maja tränade jag först lite lydnad, sitt, ligg, läggande under gång (för första gången), inkallning och plats läggning. Sedan fick hon hoppa några vanliga hopp hinder, ta säcken och sedan däcket. Vi började också på slalom med 4 pinnar. När jag kom hem tog jag Lily på en timmes promenad, hon är nu i slutskedet på sitt löp så till söndag kan hon också börja följa med till klubben för träning.

Det var tur att vi var och tränade igår för idag ösregnar det här och vi har bara varit ute och gått ca två timmar i regnet. 

 2008-10-08

Ny länk som går till Anne Gunnarsson i Hamburgsund och hennes jätte trevliga cockrar. 

2008-10-04

Här händer inte så värst mycket, vi tränar på vår apportering, Molly, Maja och jag. Förflyttar oss från olika platser så miljön blir annorlunda. I dag har vi varit på privat träning. Ibland kör man fast i vissa moment och då är det bra om man kan få lite hjälp utifrån som ser vad som man kan göra bättre. Vi känner oss väldigt inspirerade och skall nu träna lite annorlunda. 

Lily är i höglöp och precis så gosig och lugn som hon brukar vara vid just den tiden. 

Jag har fått svar från Majas rabies vaccination att hon nu är klar för att få följa mer ut i Europa. Har fått svar av Optigen att de mottagit vårt test och Maja var carrier.

2008-09-24

Nu har det varit mycket i början av veckan, vår äldsta dotter och vi har varit på trafikskolan för inskrivning och nu är det dax att börja övnings köra. Men i måndags tränade vi lite agility och Maja fick testa på 5 olika hinder i en följd och det gick jätte fint. 

I går var jag och Maja hos min snälle veterinär som hjälpte mig att PRA -testa och fylla i alla papper till optigen och även ta blod prov på Maja för att se om hon har fått sina antikroppar mot rabies. 

Idag har vi tränat apportering och uppletande och det gick så där. Maja sprang glatt iväg för att hämta kanin dummisen som jag inhandlat men tog död på den stackarn innan hon kom fram till mig. Molly därermot hämtade in fint. 

Frida var med i skogen idag och tog sig en tränings runda med Lily på en kvart när vi tränade. Sedan fick Lily köra lite kontakt övningar med mig när de kom tillbaka.

2008-09-20

Maja och jag har varit iväg för andra gången på vår apporterings kurs. Hemma går det väldigt bra med att hämta in våra dummis men det är svårare på annan plats och med färska älgspår på ängen. Idag kastade tränaren in en apport i skogen och en ut på ängen. Maja hämtade bara våra apporter men det är ju en tränings sak. 

vi tränade även på att hundarna skulle sitta kvar och så slängdes apporten ut framför dem och vi skulle som förare gå fram och hämta dem och hundarna skulle sitta kvar. Det gick jätte bra.

När jag kom hem tog Pelle med sig Lily på en stads promenad och jag tog Molly på en skogs runda. Senare på kvällen åkte jag till skogen med alla tre så att de fick springa av sig lite grann och leka eftersom de inte gått ihop idag.

2008-09-15

Efter jobbet tog jag Lily med på en lång runda. Bara hon och jag gick en klurig väg över berg och skog. En rätt så ny väg för oss båda som vi upptäckte av en slump förra veckan. Under promenaden fick Lily hoppa upp på höga bergs kallar, leta godis i träd och ta sig upp på ett berg med brant kant för att leta godis. Det tog ca en och en halv timme så var vi hemma igen. Lily hade lyckats bada och simma i en damm som jag upptäckte för sent. 

När jag kom hem med Lily hade Emma också hunnit hem från att ha hälsat på sin farmor en stund. Hon följde med mig, Molly och Maja till skogen. Jag blev så himla tränings sugen efter helgen och ville gärna testa det Maja och Molly tränat på. 

Molly var så klart först ut på ängen, där jag tränade inkallning med vissel pipa, sedan så började jag så smått med sättande på vissel pipa signal. Molly fattade snabbt och efter bara några gånger kunde hon sitta på en meters avstånd. Sedan slängde Emma ut tre olika dummis i olika storlekar som Molly fick hämta in. Den jag köpte igår tog hon lite försiktigare än de vi haft ett tag. 

När vi gjort detta fick Maja komma ut på ängen. Hon hade suttit fast bunden vid ett träd och var taggad till tusen på att få hämta dummis. Emma gick ut och kallade på henne med ett ljud som skulle låta som en fågel men det lät mer som ett hojtande. Sedan slängde hon dummisen och jag startade Maja som sprang som tusan bort och hämtade in dummisen. Detta gjorde vi tre gånger sedan tränade jag inkallning med pipa även på Maja och hon starade lika snabbt varje gång. Hon har ju inget lydnads sättande som Molly som slänger sig in på vänster sidan utan sätter sig mer framför. Huvudsaken är att de är så glada och villiga att komma på signal. 

Jag skall nu köpa kanin skinn och en ny vissel pipa för den jag har var inte nåt speciellt bra. Men vad kul det var med den här träningen, och så roligt det var att Emma ville följa med. 

2008-09-14

Även i morse gick vi upp tidigt, för idag var det dax för Molly att börja på jaktkurs för Biggan Elofsson. En jätte bra instruktör. Vi samlades för en genomgång om vad jakt och fält arbete innebar. Sedan fick vi ställa oss på en rad och göra inkallningar utan varken sig pipa eller ord, utan bara använda vårt kropps språk för att få hundarna att komma. Molly hade inga som helst problem med det. Efter det fick vi kalla in dem med vissel pipa och det var heller inga problem. 

Sedan kastade tränaren ut ett antal dummisar i ett skogs parti och detta arbete kallades linjemarkering. När det var Mollys tur så hittade hon direkt men det märktes att hon är ovan vid andra människors dummis men till slut så hämtade hon hem en stor en men släppte den ca två meter framför mig. Det här gjorde vi några gånger. Efter detta var det fika och genomgång och sedan körde vi ett pass till med att leta upp dummisar. Den här gången fick jag låna en dummis med kanin skinn på och den hämtade Molly mer än gärna. 

Det var en jätte kul dag och nu har vi att träna på inför nästa gång. Då skall vi ha lärt hundarna komma på inkallning med pipa och också kunna sätta sig ned på pip signal. Nästa gång skulle vi också testa vatten apportering. Ja vi får se hur det går, Molly gillar ju som bekant inte att gå djupare än till midjan..... så som sin

2008-09-13

I morse åkte Maja och jag till Vänersborg för att börja på nybörjar apporterings kurs. En jätte trevlig tränare från labbe klubben väst mötte upp oss. Maja och jag var de enda utombölingarna eftersom kursen hölls i labbe klubbens regi. 

Vi började ute på ett fält där tränaren ville se hur stor apporterings lust hundarna hade. Maja var först ut. Våra apporter som jag tränat på hemma var pytte små mot den här som skulle hämtas in. Men Maja släpade med sig den så gott hon kunde. Vi tränade kontakt övningar och störningar från de andra hundförarnas hundar. Maja brydde sig inte nämnvärt om dessa utan var mer intresserad av alla nya lukter på åkern som vi höll till på. 

Vi förflyttade oss upp till skogen där tränaren gömde sig lite bland grenar och kallade på en och en hund som hon sedan slängde ut apporter till. Maja och jag får träna mer på större apporter för hon tyckte det var svårt att få med sig dem. 

Det var en kul kurs och vi ser fram emot nästa lördag men tills dess måste vi träna lite mer först. 

I morgon är det dax för Molly att börja på sin jakt kurs i Uddevalla.

2008-09-05

Bild på vår uppfödar grupp där vi kom 2:a med HP. Bilden tagen av kennel Guldkrona i Norge som äger Majas helbror Dennis. Tusen tack. Maja står tvåa från vänster.

2008-09-03

Tusen tack till Angelica Mansfield som jag idag fått två fina kort från Uddevalla utställningen.

2008-09-01

MAJA KLASSVINNARE MED CK

Utställningen som SSRK för första gången hade i Gustavsberg gick väldigt bra för oss. Solen sken och det var en väldigt fin dag. Vi kom till utställnings platsen ca vid 09.00- tiden och hade god tid på oss. 

Jag träffade Anneli Hulten och Agneta Franzen som var snälla och lät mig och Maja campera i deras tält. Det var trångt runt ringside och många hundar. När junior hanarna gick blev jag riktigt oroligt för domaren Reg Bunting delade ut en hel del 2:or och även en 3:a. Det lät inte bra, men dessa avtog längre fram emot dagen. 

När vi kom in i ringen så kändes Maja lite trött efter att ha legat på bordet eller i buren och sovit nästan hela tiden. När vi hade ställt upp och sprungit ett varv frågade jag Frida om inte hon kunde visa Maja istället och det var nog bra för Maja sprang jätte fint vid Fridas sida. Så bra gick det att hon vann unghundsklassen med Ck. Tack snälla Frida för all hjälp, vad skulle jag gjort utan dig....... och tusen tack till alla snälla gamla som nya cocker ägare runt ringside som kom och gratulerade oss efteråt. 

När det sedan var dax för bästa tik blev tyvärr ingen ung hunds tik placerad. Vi hade också uppfödar grupp där vi kom 2:a med HP. 

2008-08-29

Hemkommen från Örebro och familjen Ivarsson. Jag har spenderat några fantastiska dagar hos Inger och Sven och deras otroligt trevliga och goa hundar. Lärt känna Majas mamma Marion, hennes morfar Curry och farfar Findus + alla andra jätte fina hundar som bor på kennel Westerner. Stort tack till Inger och Sven som lät mig komma och få vara hos Er i veckan. 

I förra veckan beställde jag en hund fön på postorder och idag damp den ner på post kontoret och jag åkte och hämtade den. När jag kom hem packade vi upp den och satte i kontakten för att kolla blås trycket på den och både Molly och Lily som stod på köks golvet för att se vad som fanns i kartongen flög i väg över golvet, för det var verkligen en turbo fön. Trycket var så starkt så om jag ställer hundarna på trimm bordet så kan de omöjligt stå kvar där, så kan vi ju inte ha det så nu har jag postat och returnerat den och beställt en som så klar kostade ännu mer men som man kan reglera trycket själv på.

2008-08-23

I morse gick jag upp när kl. var 03.30 för att göra Molly, Lily och mig själv i ordning för att köra till Kungsbacka Bk. På vägen hämtade vi upp Eva med Wilma. Vi hade anmält oss till off. agility och ban vandringen började redan kl. 08.10. Vi var i god tid så att vi kunde slå upp tältet utan brådska och sedan gick vi en runda med hundarna. Molly hade start nr. 2 så jag gick bort och testade några hinder innan vi gick banan. 

Molly är som ung på nytt. Hon sprang jätte fort och tog alla hinder som jag visade henne på. Tyvärr så gick hon ur en pinne för tidigt i slalomen så den fick vi ta om och det gjorde ju så att vi fick 5 fel + 1, 67 i tids fel. Vi hamnade på en 13: onde plats av 33 startande. Jag är jätte nöjd med hennes lopp.

Sedan var det Lilys tur. Det märks att hon är på väg in i sitt löp för så okoncentrerad och disträ som hon är nu det brukar hon inte vara annars. Skall nosa på allt och lyssnar inte och hon som alltid är så snabb ville inte ens starta så jag fick starta samtidigt som hon för att ens få iväg henne från starten. Men när hon väl sprang så gick det rätt så bra men vi fick 21,05 fel. Men hon hamnade på 16:tonde plats av 33 starter. 

I de två öppna klasserna diskade vi oss allihop. Men det var en rolig dag om än väldigt lång när man går upp så tidigt. 

2008-08-20

Har idag varit i Göteborg hela eftermiddagen på en liten föreläsning med jobbet. När jag kom hem hade jag en tid hos frisören som bor ute på landet så hundarna fick åka med dit.

När klippningen var klar körde vi till skogen och vallade av en ruta. Jag slängde ut två dummis och två leksaker som jag skickade Molly på. Hon var dunder pigg. Sedan fick Lily träna lydnads ettan, slalom mellan benen, åttan och inkallningar med visselpipa. Sedan körde jag 4-kanten som är i lydnads klass Elit. (ställande, sättande och läggande under gång). Lily var jätte duktig och jag blev riktigt förvånad eftersom det var första gången vi gjorde detta. Hon fick även träna "fjärren" som är i II-an. Maja fick hämta dummisar och träna inkalllning med visselpipa. Sitt och ligg kvar. När vi tränat färdigt släppte jag dem så de fick leka innan vi gick en promenad i skogen på en halvtimme. 

Har idag också köpt ett nytt hund schampoo och balsam som jag skall bada hundarna i som jag blivit rekommenderad. Pälsarna skall bli mycket glansigare och finare ju fler gånger man badar dem i det här, och man kan även bada dem en gång i veckan och resultatet skall man kunna se på kort tid. Nu skall vi testa detta redan i helgen och se om det fungerar på mina hundars pälsar.

2008-08-18

I eftermiddag åkte hundarna och jag till brukshundkubben för att där träffa Eva med sina hundar. Vi tänkte köra en stor agility bana med många hinder som träning inför helgens tävling. Men det var alldeles fullt med tränings folk på klubben så vi byggde en liten bana med 8 hinder som stod rätt så nära varann så att hundarna medvetet skulle kunna ta fel om vi inte visade dem riktigt rätt. Innan vi började träna gick vi ner till stranden så alla 5 fick bada en liten stund innan vi började vår träning. 

När vi tränat färdigt åkte vi till skogen och gick en timmes promenad där innan vi åkte hem. 

2008-08-16

I morse åkte hundarna och jag till skogen en sväng. Vi tog med oss en hel del leksaker och så vallade vi av en ruta i en liten skog som Molly fick tre leksaker i och Maja en. Båda kom in fint med grejerna. Lily fick leta godis i stubbar och i träd.

Har jag lagt in kritiken för Mollys ena spår dag den 3/8.

2008-08-14

Maja 19 månader idag. Grattis gumman. Idag har vi varit i skogen med Eva, Wilma och Amy. Vi gick en promenad med alla hundarna och körde sedan till klubben för att träna lite kontakt, slalom och tre rätt uppstående hinder i en följd. Molly var ur snabb idag, Lily lika så och Maja börjar bli riktigt duktig på att följa min handvisning. Nu när hon är röntgad känns det bättre att hoppa några hinder med henne. Nästa helg skall vi till Kungsbacka bk för att tävla officiell agility tävling, Eva och jag med våra äldsta hundar.

Har nu bestämt mig för att inte tävla lydnad med Lily den 13/9 utan åker på apporterings kurs med Maja istället som jag anmält oss till för ett tag sedan. Tror att Lily är på väg in i sitt löp då också så det känns rätt att hoppa över den tävlingen, man kan ju inte vara med på allt och jag ser verkligen framemot att få börja träna apportering från grunden med Maja. Dagen efter kör Mollys jakt träning igång och det skall också bli spännande. Skall försöka hitta en passande aktivitet för Lily också när hon löpt färdigt.

2008-08-10

I dag är sista dagen på min semester, nu har jag haft tre jätte fina veckor ihop med familjen och hundarna. Vi har tagit det lugnt och sovit längre än vanligt. Men det känns helt OK med att börja arbeta imorgon bitti igen. 

I går kväll la jag två viltspår ett åt Lily och ett åt Maja som vi gått nu idag i regnet. Båda två var jätte duktiga och spårade fint. Maja höll sig i spår kärnan hela spåret igenom och tog återgången väldigt bra. 

Lily flackade lite mer men jag såg att det var många uppsparkar från råddjur där jag lagt hennes spår och igår kväll när jag lagt spåret såg jag också ett råddjur 10 meter ifrån mig så det var mycket vilt runtomkring där i skogen. 

I tisdags bokade jag ett spår åt Molly som vi nu på morgonen har gått. Hon gick som en klocka även idag och fick ett 1:a pris med HP. Jag är otroligt nöjd med hennes viltspårande den sista tiden. Tycker att vi samarbetar väldigt bra och hon har verkligen haft en gnista utan dess like de senaste spåren. 

Domarens kritik:

"En otroligt duktig hund. Som Stenmark sa. - de e bare å åk..."

Nästa spår blir nog på labbe klubbens KM i september, där jag hoppas att vi får en plats. 

Sedan kör det ihop sig helgen den 13-14/9 då det både är en lydnads tävling som jag tänkt ställa upp i med Lily och Majas apporterings kurs som börjar. Det känns svårt att behöva välja vilket. Troligtvis börjar Lily löpa veckan innan tävlingen men vi får se. 

2008-08-09

I veckan har hundarna och jag hunnit med att tränat uppletande i et stor ruta på 100 x 50 meter. Molly är som vanligt jätte duktig på att hitta sina leksaker. Maja fick en liten ruta på 10 x 10 meter där jag lagt hennes boll och en liten tyg häst som hon fint hämtade in. Lily körde jag kontakt och lydnads ettan med. 

I morse har Eva och jag varit och gått en promenad med alla våra 5 hundar och sedan åkte vi till brukshundklubben för att träna agility. Molly har riktigt kommit igång och var snabb som bara den. Lily var som vanligt duktig och följde mig som näsan bara hon kan. Vi tränade också sitt och ligg på 1 meters avstånd. Maja tränade jag lite apportering med. Sedan fick hon hoppa däcket, ta tunneln och tre hopp hinder i en följd och det gjorde hon bra fast jag fick visa henne över drivet mycket. Funderar på att gå en nybörjar kurs i agility med henne i höst. Får se vad tiden räcker till.

Jag har anmält Molly och mig till en introduktionskurs  "Grundprov" för spaniel som startar i september. Det skall bli spännande och jag ser mycket fram  emot det. Maja har jag anmält till en nybörjar kurs i apportering också den startar i september. Sedan har jag ytterligare en sak som jag verkligen ser framemot i slutet av augusti som jag återkommer till senare. 

2008-08-03

Skärgårds spåret, dag 2.

MOLLY KOM 4:A MED ETT 1:A PRIS & HP AV 34 DELTAGANDE HUNDAR 
BLANDAT PÅ 13 OLIKA RASER!!

I morse var vi på plats kl. 08.00 för att gå vårt andra spår den här helgen. Vår domare för dagen var Per-Otto Knutsson. Molly spårade även idag jätte bra. Domarna hade en svår dag framför sig för att kora söndagens vinnare. 4 stycken hundar hade fått 1:a pris med HP och vi var en av dem. Vi placerades som 4:a på dagens tävling. 

Domarens kritik:
"En utmärkt spårförmåga utan brister. Bra ringning vid bloduppehåll och ett lämpligt tempo. "

Vår terräng gick mestadels över berg idag och precis när vi gått ca 100 meter på vårt spår så fullkomligt öste regnet ner över oss. 

Jag är jätte nöjd med helgens spår arbete, två dagar med två HP för två olika domare. Ja man kan inte vara annat än glad och nöjd. 

2008-08-02

Skärgårds spåret, dag 1.

MOLLY KOM 2:A MED ETT 1:A PRIS & HP AV 30 DELTAGANDE HUNDAR 
BLANDAT PÅ 13 OLIKA RASER!!

I morse åkte Molly och jag till Kungshamn där vi skulle möta upp vår utsedda domare, Rosa Eklund, i en "ordinarie" viltspårstävling som svenska drever klubben anordnar som kallas för "Skärgårds spåret". Vi hade fått en tid till kl. 09.45 men det blev förseningar så jag tror att vi kom iväg i vårt spår ca vid 11.00 - tiden istället. 

Spåret låg i en terräng som både bestod av stenrös och skog. Det var rätt så svår terräng att ta sig igenom på vissa ställen. 

När Molly spårade oss ut på ett bergs kant som det var 5 meter ner till skogen så trodde jag att vi var alldeles galet ute för så kunde man väl inte lägga ett spår .................. men Molly gav sig inte utan sökte vidare längs med berget tills hon fann en brant som det "bara" var ca 1,20 m till nästa sluttning och sedan ytterligare ett av hopp på ca 1,50 meter ner till skogen. Jag fick kasa mig ner för berget och så bar det iväg igen i spåret. Vi fick beröm av domaren som tyckte att hon var en jätte duktig spår hund. Dagens resultat blev ett första pris med HP. Endast tre HP delades idag ut.

Innan Molly och jag åkte hem fick vi vara med på en liten kurs i hur det kan ha gått till vid jakt där skytten har skadeskjutit djuret. Vi fick tre olika platser att titta på, var på kroppen djuret blivit skjutet och också om man skulle ha med sig en eftersöks hund eller ta upp jakten igen med drivande hund.

 Första skottplatsen hade djuret blivit skjutet i benet, då fick man ta fram sin drivande hund. Andra skottplatsen hade den blivit skjutet i lungan och då blev det till att ta fram sin eftersöks hund och i den sista skottplatsen hade djuret blivit skjutet i käken och då blev det den drivande hunden igen. Det var intressant och lärorikt för mig som inte har varit med på "riktig" jakt någon gång.

2008-07-31

Idag har Maja fått simma för första gången i sitt liv. Den lilla damen sprang efter Lily som slänger sig från klipporna och ner i vattnet, Maja fick inte stopp i tid utan kasar ner från berget och gör en djupdykning ner och jag ser när hon nuddar botten och kommer upp och simmar för livet tillbaka in till bergs kanten.

 Jag fick själv kasa ner för berget och ta tag i nacken på henne och dra upp henne till bergskanten så att hon fick fotfäste. Tydligen gjorde detta henne gott för hon sprang strax ner till vatten kanten igen och sprang sedan fram och tillbaka ner vid vattnet. 

På vägen hem skulle vi ta en genväg, tyvärr visade det sig att det blev till att hoppa i ljung. Nu har jag tre cockrar som är totalt genom blöta + en massa ljung i pälsen. Så resten av kvällen får jag försöka reda ut deras pälsar.

Till helgen skall Molly och jag iväg och tävla i en två dagars viltspårs tävling igen som kallars skärgårdsspåret.

2008-07-29

Idag har jag fått svar från SKK ang Majas höfter och hon hade en A- höft och en B- höft, således blev resultatet B. Det känns bra att få veta och det har såklart varit en orolig vecka. 

2008-07-27

Semester och 30 grader varmt i Lysekil....

Här orkas det inte mycket, en tidigt promenad med varje hund på morgonen och en allesammans på kvällen. Annars så ligger hundarna mest och vilar i något svalt rum, eller hänger efter mig vart jag än går. Vi har varit och badat några gånger och Lily simmar som en fisk, Molly går gärna i men inte längre än till magen. Maja går i till haserna och dyker sedan med huvud under vattnet men är inte så villig till att gå längre än så. 

Det blev Inget Ransäter för oss i går tyvärr. Annat dök upp i veckan för Majas del.  

Ny länk som går till Anna Frisk och hennes två eurasier. Anna och jag gick uppfödar utbildningen ihop 2004. 

2008-07-20

  MOLLY VINNARE AV VILTSPÅRS POKALEN 2008 

I år var det hela 45 deltagande hundar blandat på 15 olika raser med i tävlingen så därför känner jag mig verkligen extra stolt över min Molly. De sista 4 spår tävlingarna vi varit med på har hon verkligen gått bra men att vinna över alla dessa hundar kunde jag väl aldrig tro... 

Först var det tänkt att jag skulle få åka ända till Sollebrunn och gå vårt spår där men det blev ändrat så jag fick åka till Vänersborg istället. 

Molly fick en jätte fin kritik även idag och dagens spår blev ytterligare ett 1:a pris, full pott med 42 poäng och ett HP.

Kritik:

"Tar an och följer spåret helt utan avvikelser fram till v4 m återgång. Ringar kort och snabbt - helt utan problem. Tar viltdelen. En utm. prestation - en topp hund."

I morgon går jag på en tre veckors lång semester och det ser jag framemot.

2008-07-19

I morse har Molly och jag varit iväg och gått ett spår i en tvådagars tävling som vi anmälde oss till för en månad sedan hos Svenska Basset klubben som anordnar den här tävlingen för andra året i rad. Den kallas viltspårs pokalen och alla raser är välkomna att delta. Förra året var det 41 hundar som var med och "fajtades" om första priset och hela 17 olika raser. Den gången kom Molly och jag på en hedrande 4 placering. 

I år blev vi tilldelade ett spår som låg i närheten av Vänersborg vid en camping som hette Ursand. Där mötte vi upp vår utsedde domare Walde Dahlström. Det var en jätte fin terräng med både skog och berg men också väldigt torrt eftersom det inte regnat på ett bra tag. Molly gick som en klocka. Jag är väldigt nöjd med hennes spår och med hennes korta och fina kritik.

Tar an och följer spåret. kort klok "cocker ringning" vid minsta tendens till tappt. 42 poäng, 1:a pris + HP

I morgon är det dax igen. Det blir ytterligare en tidig morgon. Vi får se hur det kommer att gå för precis nu ösregnar det här i Lysekil. I morgon eftermiddag får vi veta resultatet efter att domarna har haft sin överläggning. 

2008-07-13

Fick höra att Celine, Westerner Love On Time i går fick Cert i alfa. Stort Grattis till Stina och Celine. Stinas hund Celine ligger ju mig varmt om hjärtat eftersom Celine och Maja är väldigt nära släkt på båda håll. Därför tycker jag att det är extra kul när det går bra för dem såklart.

Ny länk som går till Susanne och Lars som har tre jätte fina cockrar, Tindra, Konrad och Jopplin. 

2008-07-12

Utställning i Tvååker

Nu har Maja och jag kommit hem från Tvååker. Vi körde tidigt i morse de 20 milen till Hallands län. Vi kom dit i väldigt god tid och fick hjälp av snälla Marie Johansson för den sista fin putsningen på Maja. Tack snälla Marie .

Det var väldigt varmt och kvavt och Maja blev trött efter bara några varv i ringen. Tyvärr får jag säga för domaren gillade henne verkligen och försökte få mig att springa lite mer med henne. Vi placerade oss idag som 3:a med HP och en väldigt fin kritik.

"1,5 år gammal b-r tik i större storlek. Utm. huvud, utm ögon, utm hals och ö-linje. Ren och hel i skuldran. har inte lust att visa sig annars utm. rörelser".

Tack till Marie Johansson för att vi fick campa ihop idag igen och till Lars Hammar som var snäll och tog kort på oss i ringen. 

Det var en kul dag som vanligt bland glada cocker ägare.

2008-06-29

Utställning i Borås

Nu har vi kommit hem från Borås utställningen och det var en rolig och lyckad utställningsdag. Maja placerade sig som 3:a med HP i unghundsklassen. Domare för dagen var Börje Johansson kennel Allert's. Han kände igenom alla hundarna mycket noggrannt och med ett väldigt lugn, han använde sig också av öppen kritik och det tycker jag var mycket bra och lärorikt. En domare som jag gärna ställer för igen.

Typ, storlek och helhetsintryck: Utmärkt

"Vackert huvud med bra proportioner. Bra hals, skuldra och överarm. Ngt. utåtvridna armbågar, vacker överlinje, välvd bröstkorg, bra djup, brett bakställ, välvinklad. utm. pälskvalit'e, rör sig effektivt, skjuter upp länden ngt i rörelse. possitiv och glad hund. Välvisad. "

2008-06-28

I dag har vi varit i skogen med Eva och hennes hundar. Vi tog oss en långpromenad innan vi körde till brukshundklubben för att träna lite agility och lite ring träning med Maja. 

Eva och jag satte upp en rätt så svår bana. Något liknande som vi tävlade i Vara-Grästorp förra helgen. Den var rätt så klurig och vi körde två gånger var med våra hundar. Eftersom det var rätt så varmt så tyckte vi att det räckte. Maja fick träna lite grann på att springa i en trekant och ställas upp. Men jag tror hon tyckte det var roligare att snusa runt på plan när Eva och jag plockade bort hindren. 

I morgon är det dax för Borås utställningen så eftermiddagen är vigt åt Majas päls och städa ur i bilen. 

Har ändrat lite text på sidan om oss och även lagt in ett nytt kort där även Maja finns med. Ny text på Lilys och Majas sidor.

2008-06-22

I går var vi och hälsade på Susanne och Lars som har kennel Fit For Fight's. De var en underbart fin dag även fast det blåste mycket. På kvällen var det crusing här i stan så vi var nere och tittade på det. 

På kvällen tog jag Lily med mig på en jogging tur och sedan fick Molly gå en promenad själv och när vi var klara tog jag Maja med mig på en liten promenad och lekte en stund på fotbollsplanen med henne.

2008-06-19

Tidigt i morse åkte Molly och jag iväg och gick ytterligare ett spår, den här gången för Basset klubben Väst. Vi var på plats kl. 09.05 och kom iväg strax efter det. Molly är jätte glad när hon vet att det bara är hon och jag som skall göra något ihop, och jag försöker iallafall några gånger i veckan att aktivera dem en och en och ha egen tid för var och en. Den här veckan har jag semester så då finns ju inga måsten hela tiden. 

Molly tog spåret direkt från start och släppte det inte för en sekund. Ett helt igenom suveränt spår arbete hade hon idag igen. Dagens resultat ett första pris med HP. 

Domarens kritik:

"Ett spår som legat i 23 timmar. Spårar utmärkt helt igenom. Slår en ring runt blodupp. vkl. Helt perfekt."

Nu är det dax för de yngre att få komma iväg på sin promenad och lite träning.

2008-06-18

I dag har Pelle och jag haft en långtur med vår MC. Vi har varit lite utanför Trollhättan och hälsat på vår häst Capoo som bor där sedan två år tillbaka. Han mådde jätte bra och var så blank och fin i pälsen. 

Eftersom hundarna bara fick en halv lång promenad i morse innan vi åkte i väg och sedan varit i trädgården hela dagen så kände jag att vi fick hitta på något och göra någon form av träning. Så ikväll har vi kört uppletande och lydnads träning ute på en äng. Först vallade vi av en stor stor ruta så det inte skulle finnas några harar ute på den. Sedan fick Molly leta upp 4 föremål och det gjorde hon jätte bra. Lily körde jag klicker träning med och lydnad och div. konster som vi tränar lite på som hjärn gympa. Maja fick leta upp sin boll som jag gömde på olika ställen på ängen och sedan tränade vi ligg och ligg kvar, sitt och sitt kvar och inkallningar med visselpipa. När vi var klara fick hundarna springa en stund på åkern och sedan joggade vi 2 km tillbaka till bilen. Nu är de trötta och vilar och får vänta en timme på sin kvälls mat.

I dag fick jag mail ang. hur det gått för oss i SM-kvalet. Molly och jag kom på 5:e plats. Men jag är nöjd ändå eftersom vi aldrig tidigare gått ett elit spår förut. Dessa spår är mycket mycket svårare än ett vanligt öppen klass spår.

Starten som jag skrev om efter vi gått spåret den 24 maj och som jag själv kände att jag skulle gjort bättre var det att det fanns ingen start utan hunden skulle själv leta upp starten  inom en ruta som var ca 20x20 m. Här skulle ju jag gjort som vi gjorde när vi tävlade bruksspår men tyvärr blev jag så paff när domaren sa att här någonstans börjar spåret så jag glömde helt bort det. Molly fick hitta spåret själv utan kommando och hon blev nog lika förvånad som jag. Så det tog oss nästan 15 minuter att hitta ut ifrån rutan. 

Sedan vet jag att hon inte ringade in en cirkel på 35 meter i diametern utan tog vinkeln som en 90 graders vinkel istället och struntade i cirkeln. Det gör en bra spårhund har jag fått höra efteråt att på riktiga eftersök så är det bara bra att hunden inte går ut i en cirkel utan går på spåret direkt och inte slösar energi på detta. Men nu var det ju så att hundarna skulle göra detta för att plocka plus poäng.

Det var i stort sett det jag vet som var mindre bra, kanske vår tid kunde varit bättre också för vi tog en timma på oss att hitta klöven. Annars så markerade hon i allafall en sårlega tog alla bloduppehåll, vinklar  och återgångar och själv tycker jag att hon var väldigt duktig. Spåret hade legat över 24 timmar och det var blodat som ett vanligt öppen klass spår (så man kan ju förstå så lite blod det fanns) alltså med 1/3 dels liter blod på ett spår som var över km långt. Det var jätte kul att få gå ett sådant här spår. Stort tack till Anneth Nilsson som dömde oss, en jätte bra viltspårs domare tycker jag.

2008-06-17

I eftermiddag har Molly och jag varit på Dalslands dreverklubb och gått ett viltspår. Molly spårade fantastiskt bra idag och jag var rätt så säker på ett HP idag. Jag hade tänkt att gå ett spår igår på hennes födelsedag men bokade ett tills idag istället eftersom vi tävlat i helgen och jag tyckte att vi behövde en dags vila emellan våra tävlingar.

Domarens kritik

"En underbar hund att se i spåret, arbetar i ett mycket behagligt tempo. Vid minsta problem ringar hunden och löser direkt. Finns inga tappar under hela spåret. En hund mycket väl värd sitt HP."

 

2008-06-16

GRATTIS - VÅR ÄLSKADE 

2008-06-15

Agility tävling ...

Upp tidigt och iväg till skogen med Molly och Lily för rastning och sedan iväg för att hämta upp Eva, Wilma och Amy för vidare färd mot Vara - Grästorps brukshundklubb. Vi var i mycket god tid så vi slog upp tältet och installerade oss där med kaffe och mackor och tittade på alla agility ekipage som tävlade före oss. 

Sedan var det dax för hoppklass I small och Eva och Wilma hoppade till sig en andra placering, de var jätte duktiga och snabbt gick det också. Jätte Grattis till Er.

Sedan var det Lily och min tur. Lily var rätt så okoncentrerad i starten och satt och tittade på annat när jag kallade på henne så det fick jag göra två gånger innan hon startade och kom igång. Vilken fart hon sedan hade och jag var super nöjd när vi kom i mål och trodde faktiskt på en placering högt upp i start fältet med henne. Blev därför rätt så förvånad när det visade sig att vi hade 10,50 i fel och hamnade på 5:e plats. Både Eva och jag kunde inte förstå vad jag och Lily gjort för fel och Eva hade heller inte sett att domaren gjort något tecken på fel, men ... men.... det var ju ingen ide att fråga heller eftersom det är omöjligt för domarna att komma ihåg i efterhand vad dom olika hundarna gjort för fel. Ja.. ja bättre lyckat nästa gång brukar man ju säga men i nästa klass blev Lily och jag diskade på grund av att jag visade fel väg. 

Molly gick ut som start nr. 8 i hopp klass I och gjorde första halvan av banan för en gång skull som jag ville, fort gick det och hon tyckte att det var jätte kul. Tyvärr sprang hon förbi ett hinder så det fick vi ta om och sedan tog hon  däcket fel så där fick jag visa om henne men Jag är jätte nöjd med hennes insats och Molly placerade sig som 6:a, precis efter Lily. Molly gjorde däremot ett väldigt fint lopp i öppen klassen. Den banan var väldigt svår och här följde min lilla mig till punkt och pricka med en rivning och en 6.e placering. 

Det var en jätte roligt dag även om vädret kunde varit bättre eftersom det tidvis haglade och regnade väldigt mycket så det var tur vi tog med oss tältet.

När jag kom hem väntade lilla Maja på oss och Emma och jag tog med oss henne till skogen på en alldeles egen skogs tur. Emma hade med sig vår nya kamera och tog en hel del fina kort på blommor och såklart på Maja.

2008-06-09

En varm dag i vänersborg ..

I helgen har Maja och jag varit iväg på utställning. Närmare bestämt i Vänersborg och Norra Älvsborgs KK's hundutställning. Det var varmt och soligt.

Jag hade turen att få campera ihop med snälla Marie Johansson med sina fina hundar, Preben och Tia. Stort Grattis till Marie och Tia som tog Cert på lördagen i Hässleholm och blev champion endast två år och 12 dagar gammal. 

Som vanligt var det många fina hundar med och Maja och jag fick ett första pris men blev sedan inte utplockade i konkurransen. 

2008-05-31

Lydnads klass I

Idag hade jag gärna skrivit att vi klarat vårt andra första pris i lydnads klass I, men tyvärr.... läggandet under gång som är ett av våra bästa moment blev idag en missuppfattning mellan Lily och mig och hon gjorde ett ställande istället och där blev det en 0:a. Eftersom vi fortfarande inte får till apporteringen, som jag avstår, så behövs ju alla poäng som finns att få. Hade vi bara fått en 5:a på läggandet så hade det gått vägen men tyvärr så blev mitt dubbel kommando så kraftigt så det blev en 0:a istället.. men .. men. 

Jag är  nöjd med våra 153 poäng, ett andra pris och en 4:e placering på dagens lydnads tävling. Lily fick idag 4 stycken 10:poängare och det är jag jätte nöjd med. Platsläggning, tandvisning, inkallning och hopp över hinder. En 7:a på linförigheten, 9:a på ställandet och en 8:a på helhetsintrycket. 

Men vi kommer igen. Får titta i tävlings kalendern efter några fler lydnads tävlingar framöver.

2008-05-27

I Lördags morse åkte Molly och jag iväg till Kinna trakten utanför Göteborg för att gå ett elit viltspår som vi fått tilldelats oss. Molly är en av 5 uttagna hundar som kvalat in till SM i viltspår i västra regionen och vi fick tid för vårt spår på lördag middag kl. 12.00. Det var mellan 20 - 23 grader varmt och mycket torrt i markerna. Spåret var mycket svårare lagt och skilde sig mycket från ett öppen klass spår och med en massa klurigheter och dessutom över 1 km långt. Jag kan tyvärr inte skriva något mer om spåret eftersom alla inte gått sina spår ännu och vårt resultat får vi vänta på tills den 15 juni då alla skall ha gått klart och vi får reda på vart vi placerade oss. Själv är jag jätte nöjd i synnerhet med tanke på att  vi aldrig gått ett sådant här spår men kanske kunde jag gjort starten lite bättre än vi gjorde men det är lätt att vara efterklok.

2008-05-20

Nytt kort på Maja som snälla Angelica Mansfield tog på oss i Larv. Vi kommer tyvärr inte till Nödinge den här gången då Maja är inne i sitt första löp och är lite trött, utan vi tar det lugnt ett tag framöver. Lycka till alla Ni andra som skall dit.

2008-05-17

Västra Cockerklubbens viltspårs DM är nu avklarat. Efter 3 veckors solsken och fint väder slog det inte fel i år heller utan det regnade som vanligt när vi håller vårt DM. Stackars de två hundar som gick först i morse då regnet verkligen öste ner på dem. Det var mycket lukter som släppte i backen och jag tror alla hundarna gick ut på något vilt under sina spår. 

Jag hade bara med mig Molly i år och jag tyckte att hon spårade bra i det stora hela. Hon gick också ut på vilt men tar sig alltid tillbaka men idag tog hon sig fler friheter. Molly gillar verkligen att spåra  och det är så roligt att se henne för svansen går som en propeller och hon hoppar och dansar runt och vill att alla skall klappa henne. Hennes spår resulterade idag i ett 1:a pris med en 4:e placering. 

Jag måste gratulera Eva Gilljam med Nellie som i år vann västras viltspårs DM med den enda hunden som fick 1:a pris med HP, stort Grattis till Er och också ett jätte grattis till Angelica Mansfield och Eddie till 1:a pris, andra placering och viltspårs championatet. Grattis Ni andra också till Era placeringar det var jätte kul att Ni kom. Fler placeringar och kort kommer på cocker klubbens hemsida inom kort.

Nu skall jag få mig något i magen och sedan skall Lily och jag gå en sväng till brukshundklubben och träna lite lydnad, om två veckor skall vi försöka oss på lydnadsklass I igen. 

2008-05-14

Idag fyller vår goa Maja hela 16 månader. Vi har träffat Eva, Amy och Wilma i skogen idag och hundarna har verkligen sprungit och lekt i hästhagarna. Tyvärr också ätit och rullat sig i hästskit. Molly har jag fått bada och föna så nu är hon ren och go igen. 

Till helgen skall vi tävla DM i viltspår. I år är det flera nya hundar med igen så det skall bli kul. Lilla Maja får stanna hemma i år ihop med Lily.

2008-05-11

Ytterligare en tidig morgon. I morse packade Maja och jag in oss i bilen och tog 07.00 färjan mot Larv och Skaraborgs kennelklubbs utställning. Det var jätte varmt och man slutar aldrig att förvånas att människor lämnar sina hundar i varma bilar. 

Maja som för första gången gick i unghundsklass skötte sig trots värmen jätte fint. Vi fick ingen placering men väl ett första pris. Jätte grattis till alla cocker vänner som det gick bra för och tack för trevlig sällskap runt ringside allihop. 

2008-05-10

Den här helgen har det varit full fart med både agility tävling och utställning. Lördag morgon åkte Molly, Lily och jag till Kungälvs brukshundklubb för att vara med på agility tävling. Vi hade anmält oss till två hoppklasser med varje hund. Först ut var Molly som startade som nr 2, det var 14 startande i den här klassen. Molly sprang fort och när halva banan var avklarad och hon kom i full karriär ut från en tunnel skulle hon vika av snabbt till vänster om den men rakt fram stod däcket. Hon sprang dit men stannade innan men hade tyvärr nosat på däcket så vi blev diskade. Lily var ännu snabbare och tog sådana fina vägar och kom i mål på 0 fel och vi blev placerade som 4:a.

I hoppklass B startade Lily först och det var 13 startande här. Lily tog alla hinder jätte snabbt och så bra. På sista hindret hade jag henne på höger sida och vred mig lite för mycket så hon sprang förbi och rundade hindret och tog det från fel håll, hade hon inte gjort det hade vi vunnit el. kanske möjligtvis kommit tvåa. Men hon var kanon duktig. Molly startade som sista hund. Hon tog alla hinder som hon skulle och för en gång skull följde hon min handvisning och kroppsvisning till fullo. Vis av Lilys lopp tog jag Molly på vänster sida på sista hindret och det var rätt tänkt för hon gjorde en felfri bana men med 3,97 i tidsfel. Molly placerade sig som 3:a. De var verkligen en rolig dag. Solen sken och det var varmt och fint och själv fick jag en rödlätt solbränna.

2008-05-08

En nytrimmad Maja, redo för Larv utställningen....

Frida har ännu en gång lyckats få fram Majas fina vinklar. Tack så jätte mycket Frida för hjälpen. 

Majas löp är i antågande och därför har jag beslutat mig för att efter  söndagens utställning i Larv ta det lugnt med Maja några veckor framöver och därför hoppa över viltspårs DM med henne och kanske även Nödinge utställningen. Det här året blir det bara Molly som startar på DM:et nästa helg.

Molly har kvalat in till viltspårs SM. Det är 5 hundar med förare som blivit utplockade att försöka kvala in till detta och vi skall få gå ett spår någonstans innan juni månads utgång för en domare som ingen av oss gått för förut. Det skall bli spännande och jag hoppas att inga skador skall dyka upp den här gången. Förra gången Molly blev uttagen sträckte hon sig ju två dagar innan hon skulle gå sitt spår och hoppade på tre ben i flera veckor och med koppel tvång i nästan 5 månader. Det vill vi inte vara med om igen.

Imorgon skall vi till Kungälv och tävla agility. Molly, Lily Wilma, Eva och jag åker tidigt ihop. Det blir årets första agility tävling och vi har anmält oss till två hoppklasser var.

2008-05-03/04

Viltspårs prov i Norge.... 

Molly fick första pris och blev 2:a bästa spårhund av 15 deltagande spårhundar på söndagen med en helt otroligt fin muntlig kritik av domare och spårläggare. Hon var helt "outstanding" och jobbade suveränt i spåret hela tiden utan avbrott eller "bad".

2008-04-30

Veckorna springer iväg och hundarna och jag har roat oss med lite agility och långa promenader den senaste veckan. 

Igår åkte jag till Göteborg och var med på en föreläsning med Anders Hallgren. Mycket rogivande och intressant. Att komma till skolan där föreläsningen höll till var mindre roande eftersom jag cirkulerade inne i Göteborg i ca 35 minuter innan jag fick tag på ett jätte trevlig par som erbjöd sig att följa med i bilen och guida mig till skolan. Tusen tack till dessa snälla människor. Nu har jag varit och inhandlat en ny Gps så att jag kan ta mig till olika aktiviteter igen. Vår gamla försvann i samband med att vår bil blev stulen.

Idag har Molly och Maja fått gå varsitt träningsspår som jag bokade in förra veckan för en domare. Det var väldigt varmt och det märktes tydligt på båda hundarna. Spåren var medvetet mycket svårt lagda och Majas ork tog slut efter mer än halva spåret så i slutändan satte hon sig bara ner vid klöven och tyckte inte den var intressant. 

Molly som älskar att doppa sig sökte upp vattendrag lite här och var i skogen var ur pigg och gick ifrån spåret för att leta vatten som hon kunde bada i. Hon är så säker så att hon tar sig tillbaka till spåret snabbt men jag vill ju helst att hon skall hålla sig i spåret och inte bada så många gånger som hon ibland gör när det är varmt. Tja... dagens spår var inget vidare så man får väl hoppas att helgens spår skall gå bättre.

Nu skall Lily och jag gå en långpromenad ihop med Eva och hennes hundar. Molly och Maja får ta igen sig i eftermiddag och får vänta till kvällens promenad.

2008-04-20

Våren är äntligen här !!

Nu måste det väl vara vår när man får ta ut gräsklipparen från garaget för första gången.....
Idag har vi varit på långpromenad på förmiddagen och sedan har Lily fått badats och fönats igen eftersom hon alltid vill bada och simma i en damm som finns på vår promenad. I eftermiddag har vi varit på brukshundklubben med Eva och hennes hundar och tränat lite agility. Efter att vi tränat klart tog vi oss en långpromenad runt skogarna och var borta i ytterligare två timmar. 

Lilla Maja har varit med Pelle runt stan på en liten socialiserings runda. 

2008-04-16

I eftermiddag var det så himla fint väder så jag tog ut lite flex och åkte hem lite tidigare från jobbet. Tog med mig hundarna till skogen där de fick springa av sig en stund och Lily tog också årets första dopp. När hundarna var rastade tränade Lily och jag kontaktövningar, slalom och lite lydnads moment. Sedan fick Maja köra inkallning med visselpipa och platsläggning + lite slalom. Med Molly tränade jag uppletande med två dummisar och en boll. När vi var klara fick alla ligga plats i grupp. De låg jätte fint och still även fast en annan hund promenerade förbi. Nedan har de precis fått syn på den okända hunden....

Lagt in några nya kort på vår vår dag i fotoalbumet. Länken finns längst ner på meny sidan.

2008-04-15

I kväll har Molly, Maja och jag varit iväg och tävlat viltspår. Kvällens resultat blev två första priser och 37 poäng vardera. Maja svävade iväg på flera viltstigar men kom tillbaka efter ca 5 meter.  Tyvärr så gjorde jag världens miss när Molly och jag gick hennes spår och såg inte älgspåren som gick över vägen utan släppte Molly för långt så att vi missade HP:t. Typiskt mig att förstöra men hon såg så hemskt spårnoga ut att jag bara följde med. Men stolt över mina tjejer det är jag verkligen.

Nästa vecka har jag bokat in oss på träningsspår. Det är synd att det är så dyrt att gå spår nu så det får bli riktiga tävlingsspår när lönen kommer.

2008-04-14

Maja blir idag 15 månader och är numera unghund.

2008-04-13

Förmiddagen tillbringades först en halvtimme i skogen och därefter på apell plan på brukshundkubben. När vi kom till klubben tränade vi först lydnad och sedan satte vi upp några agility hinder och tränade på dessa. Maja fick för första gången hoppa fyra hinder i rad och även ta däcket. 

2008-04-12

Eftersom jag inte känner mig riktigt bra utan har en liten förklylning så vad kunde vara bättre att aktivera hundarna med än ett litet uppletande. Molly fick 5 leksaker, varav två dummisar, en liten leksaks häst, en gör liten nalle och en apportbock i tyg som flyter utlagda på olika platser i en ruta som var ca 100 x 100 meter stor. Hon hämtade sina leksaker jätte fint men var bra trött efter sista utskicket. När hon var klar så behövde jag inte ens koppla henne utan hon låg kvar där jag la henne när Lily fick komma ut på ängen och köra lydnads ettan + lite klicker träning. 

Med Maja så fick hon se på när jag slängde ut två dummisar i rutan och sedan vände vi om och gick till första dummisen som jag slängt. Där skickade jag henne men då hade hon glömt den och tog upp den som vi slängde sist istället. Hon hämtade den fint och lämnade den till mig. Sedan fick jag ta ut henne några meter i terrängen och visa henne på nytt och då hittade hon den första. När hon var klar tränade vi lite sitt och sitt-kvar, ligg och ligg-kvar. 

När vår träning var slut fick allihop springa en stund på ängen och leka av sig innan vi åkte hem.

2008-04-06

Tack till Angelica Mansfield för bilderna på Maja

I helgen har vi varit på SSRK's utställning i Uddevalla. Det var sista gången som SSRK kommer att ha den här dubbelutställningen i Uddevalla. Lite synd eftersom vi har så nära till den men det blir inte så himla långt till Kungälv heller.

På lördagen var det 15 junior tikar i vår klass som var anmälda och det var några tvåor och någon trea som delades ut. Domare för dagen var Henric Fryckstrand. Han gav först Maja ett första pris och sedan blev vi placerade som reserv. Maja fick en fin kritik som jag är jätte nöjd med. 

"Bra huvud och uttryck. Fin hals, lite knappt vinklad fram, bra benstomme, fin kropp och bra rygg, dock ngt sluttande kors. utm. bakställ, rör sig trevligt. korr. pälskvalite, välvisad, trevligt temprament".

Idag söndag var det lika många junior tikar och även idag blev det någon tvåa och någon trea. Dagens domare var Peter Swigciski. Maja fick även idag ett första pris och blev sedan oplacerad i konkurransen. Men med en bra kritik.

"Well upp to size bitch, strong head, good front and ribbon. Well boned, moved well and sound."

2008-03-30

I morse var Molly, Lily, Maja, Eva, Wilma, Amy och jag på promenad när vi gått en stund bestämde vi oss för att åka till brukshundklubben för att träna agility. Hundarna var eld och lågor när vi plockade fram hindren. Molly och Wilma var först ut på plan. Med Molly tränade jag först lite lydnad och sedan fick hon springa en bana som vi satt upp. Det gjorde hon i full fart och med en hel del glädje skall i slalomen. 

När hon var färdig fick Lily komma ut på plan där jag körde lydnads ettan först med henne och med Eva som domare. Lily fick köra samma bana som Molly och hon sprang så fort genom säcken att hon kom ut rullandes inlindad i säcken. Men det var full fart ut och genom tunneln som vi satt som nästa hinder. Det är så himla kul att se dem.

Maja fick snällt vänta på sin tur och idag var första gången som hon fick hoppa några rätt upp stående hinder och också hoppa genom däcket. Inga betänkligheter där inte. När hon tagit tunneln så kastade jag hennes älsklings boll till henne och när hon hämtat den sprang hon in i tunneln och la sig så jag fick verkligen locka på henne för att komma ut. Sedan fick hon hämta sin boll igen och då lämnade hon av den. 

Sedan tränade jag lite ligg kvar och sitt kvar och några inkallningar med henne. 

Lily och Maja är nybadade och trimmade och är nu helt tovfria och rena. Får se hur länge det håller i sig. I eftermiddag skall Pelle och jag ta hundarna på långpromenad till skogen.

Har nu lagt till lite tävlingar i vår kalender så den är nu uppdaterad.

2008-03-24

Idag vräker snön ner och nu är det vinter på riktigt. I morse gick Pelle och jag en två timmars promenad med hundarna. På eftermiddagen har jag varit ute med dem var och en och Lily och jag fick sällskap med en dvärgsnauzer på vår promenad. När vi kom hem tränade vi lite grann på fotgående och ställande. Maja älskar snön och springer och far runt. 

Har gjort en sida som jag kallar fotoalbum, finns längst ner på meny sidan. Där har jag tagit några kort på vår helg. 

Imorgon är det tidig morgon igen och slut på ledigheten. Det har varit en lugn och go helg och vi har bara tagit det lugnt. Kollar lite grann på olika tävlingar runt omkring. Närmast blir det Maja som skall till uddevalla den 5-6/4 på utställning.

2008-03-15

I morse åkte hundarna och jag till skogen där vi träffade Eva med Wilma och Amy. Vi tog oss en promenad på en timme innan vi bestämde oss för att åka till brukshundklubben för att träna lite agility. Vi satte upp en bana med 8 hinder som vi körde från två håll. När Molly och Lily var klara tog jag ut Maja som fick springa genom säcken och tunneln några gånger. Balanshindret och för första gången fick hon hoppa över ett vanligt hopp hinder som jag satt upp på de allra lägsta. 

Nu skall jag tag tag i Mollys päls och bada och göra i ordning henne. 

2008-03-14

Idag fyller Maja hela 14 månader. Eftermiddagen spenderades i skogen och på brukshundklubben där vi tränat lite lydnad och klicker träning. 

Blir så avundsjuk när jag läser på olika hemsidor att folk redan fått cocker tidningen, den skulle jag också velat ha idag när hela familjen är borta. Men den kommer nog på måndag då istället.

Har lagt in en ny länk till Marie Gustavsson på Kennel Big Green Walley's. Tycker att hon har väldigt fina hundar och nu kommer det snart en ny fin kille dit.

2008-03-11

Idag precis för ett år sedan på min födelsedag hämtade vi hem Maja. Vad tiden har gått fort. Då var Emma och jag i Örebro där Emma tävlade i konståkning  och i två dagar satt vi hemma hos Inger och beundrade hennes fina valpar och valde ut Maja. Det har vi inte ångrat för en sekund. 

Hittade en hemsida i Norge där Majas kullbror Dennis bor >>  = Ny länk

Kvällen har jag tillbringat på Blå Stjärnan där Västra cocker klubben hade årsmöte och vi fick hämta våra rosetter i viltspårs DM:et där Molly kom på första plats och Maja på andra. Det blev en sen kväll men mycket trevlig. 

2008-03-06

En nytrimmad Maja

Tack till Frida på Kennel Perchwater 

2008-03-02

I helgen har hundarna och jag varit på brukshundklubben för att träna lite grann. Lydnads ettan körde jag med både Molly och Lily. Koncentrerade oss mycket på fotgåendet och ställandet med Lily som nu fattat ställandet igen. Det tog inte många gånger innan hon gjorde det. 

Vi har också hunnit med att träna agility ihop med Eva och hennes jack russlar. Maja och Amy har fått springa genom säcken och tunnlarna, genom några hinder som låg ned och några gånger över balanshindret. 

Har nu börjat titta på några inoff. agility tävlingar framöver.

2008-03-01

Emma kom 5:a i Distriktsmästerskapet i Konståkning idag i Ungdom B13.

2008-02-29

Efter jobbet tog Pelle med sig Maja på stan och själv tog jag med mig Molly och Lily och gick till brukshundklubben för att träna lite grann. Promenaden dit tar ca en halvtimme och när vi väl kom dit var vi själv på plan så jag band fast hundarna och tog fram hopphindret. 

Sedan tränade Molly och jag på ettans alla lydnads moment, vad hon var glad, mellan de olika momenten får hon kampa och hämta bollar och är så himla pigg. När vi kört en liten stund så fick hoppa genom däcket, ta A-hindret och balanshindret.

Lily låg lugnt kvar och väntade på sin tur. Sedan fick hon komma ut på plan och vi körde en hel del fotgående, hon håller sig en liten bit framför mig och håller nästan på att vri nacken ur led när hon skall titta på mig. Det får vi träna bättre på. Läggandet och inkallningen gick helt utan problem. Men ställandet har hon blivit lite slarvig i så där började jag om från början igen med att inte lämna henne mer än några meter. Hopp över hinder behövde vi bara göra en gång. Lily fick sedan också hoppa däcket, A-hindret och balanshindret. 

Efter träningen tog vi oss en promenad till skogen där de fick gå lösa och jaga varann en stund innan vi gick hem.

Imorgon är det Emma som gäller för då skall vi åka och tävla konståknings DM.

2008-02-24

I morse åkte hundarna och jag till skogen där jag lagt mina spår. Först ut fick Maja vara. Hon fick på sig en overall eftersom hon var nybadad och fin sedan igår. Sedan tog hon sitt spår jätte bra. Hon är så lätt att läsa av och så lugn så man kan bara följa efter henne i lugn och ro. 

Molly fick gå som nr 2. Hon är dunder pigg och har svårt för att vänta, galopperar vissa sträckor så man få hålla igen rätt så mycket. Men jag behöver aldrig tvivla på att hon vet vad hon gör. 

Lily fick gå sitt spår sist och i mitten av spåret så vek hon av åt vänster fast jag var säker på att jag lagt en vinkel åt höger. Men jag lät henne hållas ett tag och tänkte att hon snart kommer på vart hon skall. Men hon cirklade runt ett nedfällt träd och ville inte därifrån, så till slut så fick jag gå fram till henne för att se varför hon inte ville därifrån......och då såg jag klöven som jag lagt för över en och en halv vecka sedan som vi missade förra spåret då jag lagt dem för tätt inpå varann. Hon hade gått över till det gamla spåret istället. Ja det är inget fel på deras luktsinne iallafall. 

Eftermiddagen har stackars Molly fått tillbringa i badrummet. Hon fullkomligt hatar att bada och bli fönad. Men nu har jag tre rena, fina och goa hundar här i sängen. 

2008-02-23

Lördag morgon blev det vallande av ruta och uppletande med Molly och Maja. Molly som vet vad som skall göras är hel pigg när hon sitter vid min sida för att vänta på att jag skall skicka ut henne i terrängen. Maja får fortfarande se på när jag lägger ut hennes leksaker annars så glömmer hon av vad hon skall göra om det dyker upp något annat under tiden. 

Lily tränade jag ettans moment med men hon var så ur pigg och slarvade lite grann och jag kände inte för att korrigera henne speciellt mycket nu när hon löper utan vi tog det lite lugnt och körde lite slalom och lite klicker träning istället. 

Eftermiddagen badade jag och trimmade Lily och när hon var färdig tog Pelle med sig henne till stan på en promenad. Molly och Maja fick följa med mig och Emma till skogen och lägga spår. När det var klart så körde vi vidare till en annan skog och gick en promenad med hundarna där. 

Väl hemma igen fick Maja bada och bli fönad. Efter det körde jag Frida till en fest och sedan såg Emma och jag på melodifestivalen ihop och hade myskväll. Pelle jobbade natt så han var inte hemma. Åkte sedan och hämtade Frida på festen så det blev inte mycket sömn den här natten. 

2008-02-22

Den här veckan har hundarna och jag tränat lite uppletande. Lillan Maja som förresten inte är så himla liten längre har fått testa på att hämta in två olika leksaker på olika ängar som vi brukar träna på. Det gick jätte fint. 

Kört lite lydnad på fotbolls plan utanför vårt hus har Lily och jag gjort. Hennes löp är nu snart slut så att vi kan gå till brukshundklubben och träna lite agility igen. Vi har också träffat Eva, Wilma och Amy några dagar och bara varit i skogen med dem och promenerat. 

I helgen hade jag tänkt att lägga varsitt spår åt hundarna och också hinna med att bada och trimma dem allihop lite. Det skall blåsa en hel del här så vi får se hur vi lägger upp helgen.

Ny länk till Marie Riesberg och hennes ur fina cockrar..

2008-02-16

I morse tog jag med mig Molly och Maja till brukshundklubben och tränade lite agility. Tyvärr fick ju inte Lily följa med idag. 

Molly körde jag lite lydnad med innan och hon är så kontakt sökande och glad. Sedan tog hon alla de hinder som jag visade henne på i full fart. Tränade gungan också och den gick bra även den.

Maja fick snällt sitta och vänta på sin tur, men sedan så fick hon springa igenom säcken, tunneln och balans övergången. Jag hade också tagit fram två hopp hinder där jag lagt pinnarna på marken som hon fick hoppa över några gånger. Efter detta plockade vi ihop och tog oss en promenad bort åt skogen innan vi gick hem. 

När jag kom hem hämtade jag Lily som fick en lång promenad bara hon och jag. Det tycker vi båda om. Lily fick gå lös i stort sett hela promenaden igenom och tränat fotgående, stanna och sitt. Nu har vi kommit hem efter att ha varit iväg sedan i morse och nu är det middag som står först på tur och sedan stort städning av huset.

Nu ikväll har vi träffat Eva, Wilma och Amy, alla våra hundar har sprungit lösa över ängarna i skogen och lekt och sedan har vi tagit en långpromenad allihop i det fina vårvädret. I kväll var det nästan ljust till kl. var kvart i sex.

2008-02-15

Kvällen tillbringad hundarna och jag i skogen, gick först en promenad på en halvtimme för att sedan komma till en äng där vi vallade av en ruta på 50 x 50 meter uppe i ett hörn av hagen. Molly fick sedan 4 leksaker som jag lagt ut som hon fick leta upp. 

Lily tränade jag kontakt med och Maja likaså. 

På hemvägen träffade vi på Melwin och Siv och blev stående en stund och pratade med dem. Lily och Melwin blev såå kära i varann. Lily löper ju så hon var verkligen intresserad. Det var nog första gången som hon inte sa till honom när han nosade henne i baken. Mamma Molly talade sina barn tillrätta och visade att det inte alls passade sig att uppföra sig så. Melwin är duktig för så fort Siv sa till honom när han var för närgången så gick han bort till henne. Det kan inte ha varit lätt. 

2008-02-14

Efter jobbet for jag direkt hem och hämtade alla hundarna och åkte till skogen där Maja var först med att få gå sitt spår. Hon gick jätte bra med några små avvikelser och hittade klöven i slutet och bar den stolt tillbaka till bilen. 

Molly och Lily var jätte ivriga på att få gå sina spår. Nästa hund ut var Lily som fick det där jätte svåra spåret där jag nästan gick vilse. Men jag hade en klöv till i fickan ifall vi inte skulle hitta som jag skulle kunna slänga fram till henne om jag tyckte att jag inte alls kände igen mig från igår. 

Lily gick jätte fint, hon är lugnare och i mitten av spåret kände jag inte alls igen mig så jag började fundera på om vi skulle göra ett avslut men ville ändå ge henne en schangs till att hitta benet så jag väntade in henne så hon fick cirkla runt ett tag, tillslut så kände jag att hon fick upp spåret igen och kom fram under ett träd som vält, då kände jag igen mig igen och följde med henne och efter en liten stund hittade hon också sin klöv. 

Molly kunde nästan inte sitta still i bilen och när jag släppte ut henne så for hon runt mina ben och svansen den viftade så jag trodde den skulle gå av. Hennes spår hade jag lagt lite för nära Majas spår märkte jag när vi gick det. Molly spårade väldigt intensivt och snabbt så jag fick hålla tillbaka henne rätt så mycket. Hon kom in på Majas spår efter en ca 500 meter och följde det spåret istället. Sån tur var så hade jag fortfarande en klöv i fickan så vid Majas spårslut slängde jag fram den så Molly fick sin belöning. Nästa gång skall jag försöka lägga spåren lite längre ifrån varandra. 

På hemvägen åkte vi till "vår Skog" och där fick hundarna springa runt och busa med varandra en halvtimme innan vi åkte hem igen. Nu har de ätit sin kvällsmat och ligger och sover runt mig allihop.

Idag fyller Maja 13 månader. Grattis lill stumpan på födelsedagen.

Hoppas att alla Ni hemside besökare får en fin alla hjärtans dag idag.....

2008-02-13

I eftermiddag åkte Molly, Maja och jag till skogen efter jobbet. Hundarna fick sitta i bilen när jag gick ut och la tre spår. Det tog ca en timme att få till dessa och när jag lagt färdigt det tredje spåret trodde jag att jag skulle följa berget för att komma fram till vägen och bilen. Men inte.... totalt hjärnsläpp.... jag hittade inte fram till vägen utan irrade omkring ca en kvart innan jag kom fram till ett hus och vägen fast bilen stod inte där utan en 500 meter i motsatt riktning. 

Iallafall så fick de stackarna som visste vad som var på gång inte ut och spåra utan vi åkte vidare till en annan skog där vi träffade Eva, Wilma och Amy. Vi tog oss en promenad och det var ljust ända till kl. 17.40. 

Pelle tog med sig Lily på långpromenad runt stan. Hon är ju inne i sitt löp och är verkligen så himla glad och go. Förra löpet var hon lite deppig och  nere men inte nu inte. 

Kvällen tillbringades på brukshundklubben där årets årsmöte avverkades.

2008-02-12

I helgen var vi i Lerum och tävlade konståkning med Frida och Emma. Upp tidigt och i ishallen redan kl. 08.30 både lördag och söndag. Våra tjejer gjorde varsitt jätte fint åk men ingen placering. Annars så händer det inte så mycket på hundfronten. Men nu märker man att det börjar bli ljusare på eftermiddagarna så snart kan vi börja träna lite i skogen på våra eftermiddags promenader. Än så länge så hinner vi precis till skogen innan det blir mörkt så vi får nog vänta en vecka till. 

Lily löper och går in i sitt höglöp på söndag, hon är bara så himla go, vill gärna ligga bredvid oss i sängen hela natten igenom. 

Funderar lite på att anmäla Maja och mig till en apporterings kurs för nybörjare. 

2008-02-06

I eftermiddag har hundarna och jag varit på en långtur i skogen där de verkligen har sprungit av sig. Allihop leker med varann och jagar runt. Maja har kommit in i den åldern där hon inte hör riktigt.... springer lite längre bort för att spåra lite grann och lyssnar inte så där jätte bra. Så nu känns det som om det är hon och jag som får börja träna bara vi två igen. 

Lily går vilken dag som helst in i sitt löp och är bara så himla gosig och kramig. Har funderat hit och dit ett tag nu om hur jag skall göra med mina valpplaner..... men jag har bestämt att lägga dem åt sidan det här löpet eftersom jag gärna vill träna och tävla i vår och Lily är så himla rolig att jobba med. Dessutom så finns det ju redan nu väldigt många valpar till salu och tiden känns inte helt rätt. Maja är ju också bara ett år gammal och jag vill gärna få tid att träna med henne också. Så som det känns nu så får valpplanerna stå till baka den här gången och så får vi se till hösten eller nästa vår. Hanen jag tänkt är redan bestämd och det är en optigen testad fri hane med super temperament. 

2008-02-05

I kväll var vi ytterligare en gång till veterinären för att rabies vaccinera Maja för andra gången. Nu får vi vänta 120 dagar för att sedan åka tillbaka för att kolla om allt är ok.

Dagarna börjar bli ljusare så nu hinner jag nästan fram och tillbaka till skogen efter jobbet innan det är mörkt. Träningen ligger lite grann på hyllan för tillfället men vi skall snart ta tag i den igen.

2008-02-04

Ny länk som går till en klubb kompis på brukshundklubben.

2008-02-03

Tyvärr blev det inget av att åka till Kungälv för att tävla agility i går. När vi vaknade på morgonen var det ett oväder med snö utan dess like. I det vädret så ville jag inte åka och tävla så hundarna och jag drog täcket över huvudet och sov till 09.00 istället. 

Förmiddagen gick sedan åt till att promenera och greja med hundarna sedan så stor städade vi huset hela familjen. På kvällen var vi på Soar'e med mamma, svärmor och några släktingar till. 

Idag har Pelle, hundarna och jag varit på en riktigt lång promenad och sedan har Lily och Maja blivit badade och fönade och är nu så rena och mjuka. 

2008-01-27

En helt underbar dag är det idag. Solen skiner och det är lite kallt ute. Molly, Lily och jag tog oss en promenad till brukshundklubben och tränade på några hinder. Båda var super pigga och Lily verkade inte ha lidit någon skada av sitt fall på gungan i går. Iallafall inte på hemmaplan. Får se nästa helg då vi ev. skall till kungälv och tävla. Vi är bjudna på revy och middag på  eftermiddag/kväll nästa lördag så vi får se om vi hinner åka och tävla före. Efter träningen gick vi vidare till skogen innan vi gick hem. 

Maja och jag har varit i skogen på egen hand och tränat inkallning och lite av varje. Hon är jätte duktig och håller sig på ett avstånd rund 5-10 meter runt mig. 

2008-01-26

I dag har vi varit på årets första tränings tävling i agility. Molly diskade sig i agility klassen och Lily tog sig över alla hindren. I hoppklassen var Molly felfri och Lily som ramlat av gungan i agility klassen var inte alls i form utan ville tyvärr helst bara hem. På hem vägen stannade vi till i skogen och gick en promenad där de fick springa fritt en halvtimme. 

Pelle och Maja tog en sväng på stan där lilla Maja fick träffa diverse hundar och barn på deras promenad. Alla är nu jätte trötta och ligger och sover.

Imorgon skall jag ta mig en sväng till brukshundklubben för att ta några enkla agility hinder om vädret tillåter.

2008-01-24

Ny länk adress till Kennel Love Cox's

Ny text och lite nya bilder under länken aktiviteter.

2008-01-22

I kväll har vi varit hos veterinären igen för att ta Majas vaccination som hon inte fick göra för 14 dagar sedan eftersom hon inte fyllt 1 år då. Men nu är det gjort. Nu skall vi tillbaka om 14 dagar igen för att ta hennes andra rabies vaccin. Maja var jätte duktig men det är ju aldrig kul med sprutor. 

2008-01-20

I dag har hundarna och jag varit i skogen på förmiddagen och tränat lite olika grejer. Allihop fick vara med när vi vallade av en ruta som var ca 50 x 50 meter. Sedan fick Lily och Maja sitta fast i varsitt träd och vänta medan Molly fick leta upp 4 olika föremål som jag lagt ut på ängen. Hon är jätte duktig på att leta och jobbar aktivt tills hon hittar alla saker som ligger utlagda. 

Efter det fick Lily några moment ur ettans lydnads klass och sedan körde vi slalom och hopp över mina ben. 

Lilla Maja är jätte duktig på att vänta på sin tur men när det väl är hennes tur är hon bara så överlycklig. Maja fick lite kontakt övningar och inkallningar. Vi avslutade alltihop med några apporterings övningar. 

När vi var klara släppte jag dem lösa på ängen så de fick springa av sig en stund och sedan tog vi oss en promenad på en halvtimme tillbaka till bilen. 

Eftermiddagen har Molly och Lily jag tillbringat på brukshundklubben där vi tränat gungan och några enkla agility hinder. Sedan gick vi en sväng till skogen innan vi gick hem. Pelle tog med sig Maja och gick runt stan. Nu är de trötta och har precis ätit kvällsmat och ligger och sover runt mina ben.

2008-01-19

Idag känns det som om vi bara varit ute och promenerat hela dagen. Men med tre hundar som ibland behöver tränas var och en för sig så tar det tid. I veckorna hinner jag inte gå med dem en och en så det får jag göra på helgerna. 

Efter frukost tog jag med mig Molly ner på stan och gick en runda där. Det blåste väldigt mycket och Molly höll på att blåsa bort. När vi kom hem bytte jag till Lily som jag tog en långpromenad till skogen med, där  tränade vi fotgående, sitt, inkallning och ligg. Lily fick gå lös hela promenaden igenom och gick jätte bra vid min sida. Det gör hon bättre när hon är lös än i koppel. När vi kom hem tog jag med mig Maja i bilen och körde och handlade sedan åkte vi vidare till skogen där Maja och jag lekt en stund på ängarna, letat efter godis i stubbar och träd och tränat på inkallning och lite vardags lydnad.  Kvällen kommer Lily och jag att tillbringa i badrum och trimm rum då det är hennes tur att bli badad och fönad.

Kalendern är uppdaterad.

2008-01-14

Hurra Hurra för Maja som fyller 1 år idag.

2008-01-13

Förmiddagen tillbringade Molly, Lily och jag på brukshundklubben. Idag tränade vi framför gående och bakom gående som finns i agilityn. Sedan fick hundarna ligga plats under tiden som  jag satte upp några hinder. Platsläggandet var bra för dem båda då det fanns ytterligare en hund på plan som tränade lydnad samtidigt. Hindren funkade bra så vi körde en liten stund och gick sedan en promenad till skogen där Molly och Lily fick springa lösa en stund. När vi kom hem tog jag med mig Maja i bilen och körde och handlade och sedan åkte vi en tur till skogen. Där tränade vi på "stanna" och inkallningar. Maja höll sig bredvid mig hela promenaden igenom.

Kvällen har Molly och jag tillbringat i trimmrummet med bad och fön efter veckans skogs promenader.

2008-01-12

Fick idag mail från ansvarig för året agility cocker där det visade sig att Lily kom på 20 plats och Molly på 22 plats. Nästa år satsar vi på bättre placeringar, kanske kan även lilla Maja få vara med då också. 

Lagt in en ny länk som går till en tollare på vår gata som Lily och jag gått lydnads kurs ihop med.

2008-01-11

Såg idag på cocker klubbens hemsida att Molly kom på 10:e plats på Årets viltspårs cocker. Vi har i år bara hunnit gå 6 spår med 3 HP. Stort Grattis till Stina på Tans & Tins som kom på första plats med BÅDA sina tikar. 

Lily fanns också med på Årets lydnads cocker där placrade hon sig på 17:e plats. Det gjorde hon efter två starter i lydnads klass I. En start med ett andra pris och en start med ett första pris. 

2008-01-08

Lily kom på 6:e plats på Årets allround cocker. Grenarna vi tävlat i är agility, lydnad, viltspår och utställning för år 2007. Vi fick ihop 29 poäng.

Idag har vi varit hos veterinären för den årliga besiktningen. Molly fick ta bort lite tandsten och både Molly och Lily fick också vaccination mot kennelhosta. Maja fyller ju 1 år på måndag nästa vecka så min veterinär tyckte vi skulle vänta tills hon fyllt 1 år och ta alla hennes vaccinationer efter det så det blir till att åka tillbaka om två veckor igen. Istället tog jag hennes första rabies spruta.

2008-01-06

MY DOG ...

I morse körde vi till Göteborg mot alla odds. Vädret var ur dåligt, det snöade hela tiden och temperaturen låg på 0 grader. Modd på vägarna och dåligt sikt. Men sådan tur var så åkte vi iallafall. Stort tack till Eva som följde med mig.

Maja kom idag 2:a med  CK och fick en jätte fin kritik. Hon var så himla duktig och sprang ännu bättre idag vid min sida än i torsdags. Tack till Angelica Mansfield som var jätte snäll och fotade Maja och mig. Kritik:

Lovely type, very feminin in outline, very good bone and proportions. Vell sizzled head, beatiful topline, crap and tailset. Very good body, sufficent stability in front. compact feet, very good coat quality. Easy mover, nice temprament and presentation. Judge: Rony Doedijns, Nederländerna

När vi kom hem var det två otroligt glada tjejer som mötte oss i hallen. Efter diverse klappar, prat med familjen var det bara att ta på sig vinter kläderna och ge sig ut på promenad med alla tre. Blöta och mätta ligger de nu och vilar allihop.

Tack till alla snälla cocker ägare/uppfödare/vänner som gratulerade oss vid ringside, ni kan inte tro vad glad jag är. Tack även till alla Ni som skrivit i vår gästbok.

2008-01-04

MY DOG ...

Årets första utställning är nu avklarad. Maja och jag befann hos i Göteborg rätt så tidigt för att kunna hinna titta lite på hanarna. Domaren var frikostig på att delade ut 2:or och det gjorde han till höger och vänster utan pardon. Det kändes ju inget vidare men så är det ju. Maja var jätte duktig, stod fint när hon skulle och sprang fint vid min sida. Vi fick ett rött band och gick vidare och blev placerade som 3:a i junior klassen. Majas kritik:

" Corr propotions, Nice head, Good angulation, Corr topline, good deep of chest, closes a little behind when moving, I would like better position of topline when moving ". Judge: Zeferino Silva, Portugal

Jag är nöjd med vår dag. På söndag är det dax igen, får se hur det går då. Det skall tydligen bli ett fruktansvärt oväder med en hel massa snö tills dess.

2008-01-01

Nytt År och Nya aktiviteter ......

Idag började vi det nya året med att gå en promenad i skogen. När vi gjort det åkte vi till brukshundklubben och tränade lite grann. Lily fick gå igenom några moment i lydnads klass I. Sedan satte jag upp lite agility hinder och tränade en stund på dem. Lite övningar så som slalom mellan mina ben, hopp över mina ben och kryp under mina ben + springa en 8 genom mina ben gjorde vi bara för skoj skull. Med Molly körde jag bara lite linförighet innan vi tog några agility hinder och slalomen på "fel" sida igen. Maja fick springa genom tunnlarna och så fick hon springa igenom några hopp hinder där pinnarna låg på backen. Än så länge så får hon inte hoppa hindren men man kan ju träna lite ändå.

 

 


Nyheter 2007

2007-12-28

Snart är det slut på år 2007 och här kommer en liten sammanfattning om vad vi hittat på under det gångna året och våra planer inför 2008.

Molly har i år bara gått 9 öppen klass spår med 3 HP:n som följd, två av dessa prov var ordinarie prov. Vi hann bara gå 6 stycken innan tiden för årets viltspårs cocker gick ut så i år hamnar vi inte högt på några listor där inte. Men de spår vi gått har jag varit nöjd med. Molly var också med i en tävling som kallades Viltspårs pokalen där hela 41 hundar var med och tävlade om första priset. Det var 16 raser representerade och vi kom på en hedrande 4:e plats. Årets Distriktsmästerskap i viltspår västra regionen knep hon i år igen. Två gånger förut har hon vunnit detta och det var år 2003 och 2005.

Tävlat agility med varierande resultat har vi gjort och vi har även startat officiellt. Molly sköter sig jätte bra på plan men har ibland en egen vilja och tycker att hon kan bäst själv så där går det ibland åt fanders när hon ibland vill välja vilket hinder som kommer härnäst. Men kul har vi haft och många skratt när vi tittat på video där vi förevigats på några tävlingar där matte slänger sig på plan för att få sin hunds uppmärksamhet.

Lily har visat framfötterna i agility.  Positiv, framåt, lydig och glad har hon haft en otrolig speed på banan. Hon har haft en hel del framgångar och bara tyckt att det är urkul. Hon är absolut den som är roligast att tävla med i agilty eftersom hon är så lyhörd och lyssnar på mina signaler. Det är väl det som också gjort att vi diskat oss några gånger eftersom jag har klantat till det för oss ibland och hon helt litat på mig. Lily och jag har också gått en 2-dagars kurs i agility där vi lärde oss väldigt mycket om handling.

Vi har också hunnit med att gå en 2-dagars kurs i rally lydnad, det var kul men jag som tävlat och tränat vanligt lydnad i några år hade lite svårt med att vänja mig vid att man fick prata med sin hund hela tiden. Rally lydnaden kommer vi nog att fortsätta med men först vill jag nog försöka plocka till oss våra två lydnads ettor som fattas innan Lily får sitt diplom i klass I. Vi har startat två gånger i ettan, på vår första tävling fick vi ihop 144 poäng och på vår andra 171 poäng och där blev vi också klass vinnare. Lily har optigentestats för FN och befunnits Clear/Normal och också ögonlysts utan anmärkning i år.

Ett enda viltspår har vi gått i år med ett första pris som följd och en utställning har vi också varit på där Lily placerade sig som reserv i öppen klassen.

Det absolut bästa som hänt under år 2007 var när jag köpte min lilla Maja på min födelsedag i mars. Hon är den lilla brokiga som jag väntat på i några år. En oerhörd, glad, gosig, sprallig, hoppig och duktig apportör, en fantastiskt trevlig liten hund som snart fyller 1 år. Lilla Maja blev redan vid 9 månader och 3 veckors ålder viltspårschampion och hon kom också 2:a i västra cockerklubbens distriktsmästerskap i viltspår. Hon har gjort bra i från sig på utställning i valpklass I och II. Nu har vi precis kommit in i junior klass och än så länge har hon fått fin kritik och sina första priser. 

Maja har också gått på valpkurs och vardags lydnads kurs. Vi har också hunnit med en liten 4-dagars kurs för hundens hus där allt handlar om positiv förstärkning. En 2-dagars kurs i utställnings handling för Gerard O'Seha har vi också hunnit med.

Så jag kan inte säga annat än att jag är mer än nöjd med vad vi presterat under 2007. Vi har haft både framgångar och motgångar men vi har gjort så gott vi kunnat precis då och haft väldigt skoj under hela vägen. 

Nästa års mål är att fortsätta träna, tävla och ha kul ihop. Vi siktar lite grann mot att gå spår i Norge, tävla lite mer agility och försöka få ihop Lilys två första priser i lydnad. Åka på lite fler utställningar och eventuellt kanske, kanske är vi mogna för en ny kull valpar här hemma så småningom.

Jätte skoj är det att min gamla stall kompis Eva som har två jack russlar börjat tränar och tävlar igen.. så Eva nästa år åker vi på ännu fler agiliy tävlingar och kurser ihop.

Tack till alla hemsidans besökare som tittar in och ibland skriver några rader i vår gästbok. Jag önskar Er allihop 

 ETT GOTT NYTT !

2007-12-26

2 x 1:a pris

I förmiddags gick Molly och Maja årets sista öppen klass viltspår. Domarna hade inga stora förhoppningar att någon av dem skulle kunna spåra ordentligt eftersom där de lagt spåren var det nu mellan 20-30 cm vatten efter en heldag och en hel natts regnande. Molly fick gå sitt spår först, en sådan klippa hon är.... när det är svårt så koncentrerar hon sig och tar det lugnare och gick bredvid på kanterna där domarna lagt spåret. Hon var jätte duktig och jag tror inte vi gått något spår i så blött underlag någon gång. Hon fick ett första pris. 

När jag lämnat henne i bilen var det dax för lilla Maja som bara gått 4 öppna spår förut. Här var jag rätt så osäker på om hon skulle hitta något överhuvudtaget. Men hon överraskade mig verkligen genom sitt lugna tempo och säkra nosarbete. I mitten av spåret hittade hon färsk älg spillning som det fortfarande rök om.... men hon släppte det nästan direkt och fortsatte spåra fram till skottprövningen och därefter hittade hon klöven efter ca 19 minuter. Hennes resultat blev också ett första pris.

Ett av våra mål inför nästa år är att ta oss till vårt grannland Norge för att försöka få plats på något viltspår där. Om det blir av eller när det får framtiden utvisa. 

2007-12-25

I dag har hundarna och jag gått en lång promenad i ösregnet. De var i början som vanligt jätte glada att få komma iväg till skogen men ju blötare de blev desto mer tröt livligheten, tillslut gick alla tre brevik mig och ville bara komma hem igen för att gå och rulla sig på överkastet i vår säng. 

Eftermiddagen tillbringade jag hemma hos Siv och Melwin, där vi trimmat och gjort iordning honom inför vintern och "all" snö som snart kommer....!!! 

Melwin är gudomligt snäll att ha att göra med på trimmbordet. Han lägger sig ner efter ett tag och låter oss sköta päls och klor. 

Tack till Siw för en trevlig eftermiddag.

Har också fått trevliga hälsingar från Berith, Kjell och Nemo som befinner sig i Spanien den här julen. Det är alltid lika kul att höra ifrån Mollys valpar. Tack till Er.

2007-12-23

Idag har vi varit en timme i skogen och därefter åkte vi vidare till brukshundklubben där vi tränat lydnads ettan med Lily, apportering med Molly och Maja. Platsläggande med allihop och kört några agility hinder. Börjar nu att titta efter nästa års agility tävlingar. Debut för 2008 blir nog i Kungälv den 2/2 om vi kommer med.

2007-12-20

Tack för alla fina julkort som jag fått från Er allihop. Själv har jag också skickat en hel del julkort, jag hoppas att jag inte glömt någon. Några har nog fått flera upplagor eftersom jag fick en del felmeddelande tillbaka när jag skickade dem och gjorde därför om hela proceduren säkert 5 gånger. Hoppas Ni har överseende med det Ni som fått flera stycken. 

2007-12-16

Molly fyller idag 6,5 år... grattis min lilla gumma .....

Vi är nu hemma igen efter att ha besökt vår huvudstad och "Stora Stockholms mässan" i Älvsjö, och STOR var den verkligen i mitt tycke. Många fina hundar, trevliga människor och välorganiserat. Maja skötte sig som vanligt exemplariskt. Frida Ankersen på Kennel Perschwater hjälpte mig att visa henne. Tack snälla Frida för hjälpen. Det var 19 junior tikar i vår klass. Ett första pris i den här stora klassen blev resultatet, och Maja fick en jätte fin kritik . 

" 1 år gammal, feminin, huvudet är välbalanserat, mkt bra hals och skuldror, goda ribber, kort kompakt kropp, låga hasor, rör sig ngt okoncentrerat idag".

Gjorde några nya bekantskaper och träffade en mycket trevlig uppfödare som jag inte sett på länge. Ja det var en trevlig helg om än något långt att köra (över 100 mil). Någon roade sig med att ta vårt program som jag köpt vid ingången när jag tillfälligt var ute och handlade några nya plädar till hundarna, det var mindre kul men annars så fanns det inget att klaga på. Lagt in två nya länkar på länksidan >>

2007-12-09

Här händer inte så mycket. Vi tränar sporadiskt när det är ljust ute så igår gick vi till brukshundklubben och där körde jag igenom ettan med Lily och sedan några agility hinder har också börjat träna gungan med henne igen efter att hon fått den på sig på ett tränings pass har hon tyckt att den är väldigt läskig men idag sprang hon upp och la sig ner på mitten och sedan gick hon sakta ned och satte sig längst ner på kontakt fältet innan hon sprang vidare till nästa hinder.

Molly tränade jag slalom med men skillnaden den här gången var att jag var på "fel" sida om hindret. Det gick rätt så bra med hjälp av lite godis och handvisning. Hon fick också träna gungan några gånger men idag hade hon inga problem med den. Jag satte henne också längst ned för att hon inte skall hoppa över kontakt fältet.

När både Molly och Lily var färdiga band jag upp dem och lill skruttan Maja kom med ut på plan. Helt överlycklig överföll hon mig med sitt glada sätt. Maja fick träna på sitt, sitt-kvar, ligg och ligg-kvar. Lite kontakt övningar på båda sidorna. Sedan fick hon springa genom tunneln och några vanliga hopphinder där pinnarna låg kvar på marken. 

Idag har vi försökt ta några jul kort men det är inte lätt att få till det. När jag sedan var ute med Maja och gick tog Frida min stora tjej några kort och gjorde iordning på Lily. Jag är imponerad av henne och hennes data kunnande. Tack gumman för hjälpen.

2007-12-05

Idag fyller Lily, Melwin, Charlie och Nemo 3 år. Stort Grattis till Er allihop. Hoppas att Ni får en fin tre års dag. Tänk vad tiden går och det känns som om det var igår som de föddes. 

2007-11-29

Det blir ingen utställning för oss på boxerklubben till helgen eftersom vi åker på konferans med jobbet över helgen. 

2007-11-27

Ny länk som går till en annan av mina kompisar som har stuteri och kennel >>

2007-11-16

Två nya länkar på länksidan som går till två jätte trevliga tjejer som jag träffade i Åstorp. 

2007-11-11

Maja har debuterat i Junior klass

I fredags åkte Susanne, Ice, Maja och jag till Åstorp för att vara med på SSRK's utställning. Det var en bit att köra så därför hyrde vi in oss på ett hotell över natten. 
 

Upp tidigt, åt frukost och sedan iväg till Åstorps ridhus för att vara på utställningen vid 09.00 - tiden. Susannes golden Ice gick i öppen klass och hennes ring var i en annan del av hallen så jag och Maja parkerade oss hos cocker folket. Susanne och jag sprang emellan för att kolla av när vi skulle in i ringen. 

Det var en stor klass med 16 junior tikar. Maja fick ett rött band och blev sedan utplockad bland de 7 som fick stanna kvar en stund men sedan tog det slut för vår del. Maja skötte sig jätte fint och fick en väldigt bra kritik av domare Wim Wells från NL. En väldigt trevlig domare på gott humör. Kul och trevlig var det som vanligt att träffa nya som gamla cockerägare runt ringside.

2007-11-09

Idag har Lily blivit ögonlyst utan anmärkning hos Viveca Mattesson i Bärfendal. 

2007-11-06

MAJA kan nu titulera sig SVCH Westerner Dance For Me

Maja har idag den 6 november 2007 blivit Svensk Viltspårs Champion med 42 poäng endast 9 månader och 3 veckor gammal, en sådan spår hund jag har.....  Jag är imponerad på hennes spår sätt och mycket glad över att vi hann med att gå dessa spår innan vintern. 

Maja är nu kennelns tredje viltspårs champion.

2007-11-05

I helgen har Lily och jag varit i Trollhättan på en kurs i rally lydnad. Det var jätte kul och intressant och mycket intensivt. Två väldigt duktiga och mycket positiva tränare nämligen Mie och Marie från Stockholm hjälpte och lotsade oss igenom den här nya sporten som troligtvis kommer att bli officiell år 2012. Med oss hem fick vi skyltar att träna på och jag tror att det var mest förarna som hade svårt att tyda vad man skulle göra vid de olika skyltarna. I vinter skall jag träna på detta och försöka få till det för att till våren kanske ge mig ut och leta efter de få tävlingar som anordnas. 

Lily var mycket positiv till detta och tyckte det var kul så det är något som vi skall fortsätta med. Helst hade jag velat ta våra två första priser i lydnad innan jag kör igång med det här så vi får se. Evas Wilma (jack russel) imponerade stort både på Eva och på oss andra.

2007-10-28

VÄSTRA COCKER KLUBBENS DISTRIKTSMÄSTERSKAP 2007
STORT TACK TILL VÅRA DOMARE INGER & ROGER SKOGLUND

I förmiddags var vi 5 hundar och 4 förare anmälda till västra cocker klubbens årliga viltspårs DM. När jag åkte hemifrån duggregnade det och jag var inte speciellt oroad över hur Molly skulle spåra eftersom hon gått spår i både storm, ösregn och varmt väder. Men lilla Maja som bara hittills gjort ett anlags prov och ett öppen spår i fint och torrt väder var jag lite mer undrande över hur hon skulle klara detta. Dessutom var ju detta också ett ordinarie öppen klass spår och det är ju inte så hemskt lätt att få tag på dessa spår, det anordnas ju bara några stycken då och då.

Vi samlades kl. 10.00 allihop och fick dra lott om våra spår. Jag fick en lapp det stod "S" och "FH" på, det sade ju mig ingenting, jag fick själv välja vilken hund jag skulle ta till de olika spåren. Jag valde först Molly och lappen det stod "S" på. Det blev Roger som skulle döma mig visade det sig. Vi traskade iväg till vårt spår samtidigt som Katharina och Gibson gick iväg med Inger åt motsatt håll för att gå sitt spår. 

Molly tog snabbt spåret, var lite för snabb vissa sträckor så att jag fick hålla tillbaka henne men spårade på det hela taget jätte bra. Där det är svårt koncentrerar hon sig till max och släpper inte spåret för ett ögonblick så som över vägar som folk och hundar passerar över eller andra svårigheter. Molly hittade klöven efter 16 minuter och bar den stolt tillbaka till bilen. 

När vi kom tillbaka var också den andra hunden klar och domarna bytte så jag och Maja fick gå iväg med Inger. Vid påsläppet sa Inger till mig att det här var det svåraste spåret på grund av att det var öppen mark, mycket trakor spår, djupa vatten drag och så blåste det ju också en hel del. Jag ångrade att jag inte tagit hit Molly istället men man kan ju aldrig veta i förväg. Jag visade Maja spårstarten och hon gick iväg, sakta och metodiskt med näsan i backen. Hennes spår var svårt men eftersom hon är så noggrann är hon inte så svår att läsa av utan det var bara till att följa henne. Hon var väldigt lugn när jag satt henne för skott och reagerade inte alls när domaren sköt utan traskade iväg och hittade klöven efter 19 minuter. 

När domarna hade överläggning om placeringarna fikade vi andra och pratade hund en stund, det var mycket trevlig tycker jag.

Mina hundar placerade sig idag på första och andra plats. Molly vann västra cocker klubbens DM 2007  med 40 poäng och Maja kom 2:a med 37 poäng, enbart 3 poäng ifrån. Vilken insats av en sådan ung hund. 

Jätte kul att det var nya hundar som var med i år på DM:et. Det var några stycken till som ville vara med men de hann inte gå anlags klassen före, tyvärr måste jag säga för det är roligare ju fler hundar som ställer upp. Nästa år kör vi på våren istället och då kan de hundar som inte kunde vara med i år vara med då istället så det ser jag framemot. Det var också hemskt kul att en hund som min Molly är moster till var med, han kom på 3:e plats.  STORT GRATTIS till Er allihop som ställde upp och kom. Hoppas att vi ses nästa år igen.

2007-10-27

I torsdags hade vi avslutning på vår allmänlydnads kurs som Maja och jag gått på nu i höst. Den har varit roligt och framförallt har Maja fått umgås med många olika hundraser och lärt sig läsa deras kroppsspråk. 

Den här veckan har jag  drabbats av hosta och förklylning, det känns inte alls bra eftersom vi imorgon skall gå DM och då vill man ju helst vara frisk och kry, särskild nu när jag också är DM ansvarig. 

Har anmält Lily och mig till en två dagars kurs i rally lydnad som kommer att hållas i Trollhättan nästa helg. Skall bli kul och intressant att få lite mer kännedom om den här nya sporten.

Den här veckan så blev jag också fast anställd el. tillsvidare anställd på mitt jobb efter drygt 2 1/2 §års tjänst. Det känns jätte bra och tryggt. Jag är jätte glad över detta.

2007-10-24

10 dagar efter sin 9 månaders födelse dag gick Maja sitt allra första öppna spår. Det resulterade i ett första pris, och 37 poäng. Maja gick spåret på 16 minuter och jag tycker att det var rätt så lätt att läsa av henne. Nu laddar vi för DM:et på söndag. 

När vi kom hem åkte vi till skogen där jag i söndags kväll lagt två spår som jag egentligen hade tänkt att gå med Molly och Lily på måndag kväll, men måndags kvällen var vigt åt Frida och hennes lärare för ett utvecklingssamtal så jag tänkte ta det på tisdagen istället men då var det möte i skolan och information om gymnasiet så den kvällen hann jag inte heller förrän det blev mörkt. Men så i eftermiddag efter Majas spår åkte jag iväg och gick spåren med hundarna och man blir förvånad att de hittar så bra fast det hade legat i över 3 dagar. 

2007-10-18

Maja blev i dag godkänd i anlags klassen viltspår ...

I söndags fyllde Maja 9 månader så jag försökte att få en domare som kunde döma henne på måndagen men det gick inte utan vi fick vänta tills på torsdag. Så ca kl. 18.00 fick hon gå sitt första anlags prov. 

Hon startade utan problem. Gick sedan spåret väldigt bra och gjorde endast en avvikelse för att nosa på fågelträck. Hon fick 42 poäng och för att citera domaren  "Mycket lovande ungtik". 

Nu får hon varda med på västra cocker klubbens DM som hålls nästa helg. Hoppas på många deltagare. Så ni som inte anmält Er ännu gör det i helgen för på måndag är deadline. 

2007-10-07

I går skulle jag egentligen varit "handler" åt Lars-Erik Ejdebäck när västra cocker klubben hade en liten kurs i viltspår. Tyvärr så kunde jag inte vara med på den på grund av att jag fick åka till jobbet 06.30 istället. Nu går vi in på sista veckan på stoppet och det har blivit en hel del övertid och vi har jobbat mycket. Man är nästan helt slut så det känns i både kropp och själ. Det är tur man har sina hundar så man kan åka till skogen på kvällen innan det är alldeles mörkt för att promenera och göra olika aktiviteter och rensa huvudet lite. 

Den här veckan som gått har jag lagt två små spår åt Maja, varit på allmänlydnad en gång med henne. Gjort uppletande rutor åt Molly med 3-4 olika leksaker på en ruta som sträckt sig ca 70 till 100 meter. Hon är otroligt duktig på att leta upp saker och komma in till mig med. Jag har börjat köra med visselpipa inkallningar på alla tre så när Molly varit på väg in till mig har jag blåst i pipan. Lily och Maja har fått mindre rutor att leta i. Maja som bär på allt har hämtat sina leksaker fint och kommit in till mig med. Henne har jag även apporterat med. Vi har även tränat apportering vid sidan som ingår i lydnads klass I. Lily som inte alls gillar att bära på saker har jag lekt fram apporteringen med. Kastat olika leksaker och stojat och hoppat så att hon blivit riktigt vild och sprungit iväg och hämtat dessa åt mig. Nu hämtar hon sakerna men släpper dem en bit ifrån mig. Men det är bara att fortsätta träna.

I dag har vi varit i Munkedal och tävlat agility, jag hade bara anmält oss till varsin hoppklass. Innan vi åkte iväg tog jag en sväng till skogen och la ett litet blodspår åt Maja som inte fick åka med till tävlingen. Sedan gick Molly och Lily och jag en promenad i skogen innan vi körde vidare. Tävlingen var i ett ridhus och det var många starter och lång väntan för hundarn. Molly fick start nummer 10 och Lily nummer 14. De släppte in 5 och 5 hundar i ridhuset som fick hålla sig på kanten när tävlingen var igång. Molly var lite halvslö tyckte jag och i säcken som var beck svart gick hon igenom kom ut på andra sidan, hade ingen fart fram till nästa hinder som var  långhoppet, det rev hon, sprang förbi nästa hinder som var ett vanligt hopp hinder som vi fick ta om. Men efter det så tog hon tunneln i en väldig fart och övriga hinder gick som en dans. Efter detta lopp var det bara ut med henne genom ridhusdörren och in med Lily som snälla Eva höll åt mig. Lily var taggad till 1000, först att vara ifrån mig och sedan att hon visste vad som var på gång. I vår grupp startade hon som nummer 2 fast vi var nummer 14 och sista startande. Lily tjuvstartade på första hindret så jag blev lite ställd men dommaren hade redan blåst så publiken skrek "kör" och jag var inte sen med att haka på och springa iväg. Lily sprang in i säcken men kom ut igen och ville fram till en pojke som var funktionär som satt vid sidan av säcken. Men jag ropade på henne så hon vände om och tog sedan säcken och övriga hinder i ett rasande tempo. Tala om trött matte vid målgången. 

Med dessa lopp placerade sig Lily som 4:a och Molly som 7:a av 12 startande hundar. Jag är jätte nöjd med hundarnas insatser idag. När vi kom hem bytte jag hundar så Pelle tog med sig Molly och Lily ut på en promenad genom stan och Maja och jag åkte till skogen för att gå vårt spår som då legat i 7 timmar. Maja kommer nog att bli en duktig spårhund med tiden. Hon går med näsan i backen nästan hela tiden. När vi kom till spårslutet var det tyvärr redan något vilt djur som varit där och knyckt vårt ben. Det var inte bra och jag hade heller inte något reserv ben med mig. Så går det när man lägger spår på andra skogar än där man är van att lägga dem. 

Nu har jag anmält oss till Åstorps utställningen också. Då debuterar Maja i junior klass.

2007-09-30

Grattis till min kompis Marie Johansson och hennes kennelnamn, kika in här >>

2007-09-27

Den här veckan arbetar jag sent, alltså mellan 15.00-23.00. Det passar mig jätte bra. Är uppe vid 07.30 och pratar med barnen och hjälper dem lite inför skolan. När de gått dit äter jag frukost i lugn och ro och tar sedan med mig hundarna till skogen vid 08.30. Det är så lugnt och det märks på hundarna att de gillar detta. Vi går vår vanliga skogs promenad som tar ca en 40 minuter och sedan har vi gjort olika aktiviteter. Igår efter skogen åkte vi till brukshundklubben och tränade agility. Lilla Maja fick testa säcken, tunneln och balans hindret, inga problem där inte. Molly och Lily körde jag en liten kort bana med. Tränade också rutan med Lily.

I dag har Molly och jag uppletande i en ruta som jag vallat av på ca 50 x 50 meter. Jag la dit 4 olika föremål som Molly sedan hämtade in. Hon tycker att det är så kul. Med Lily tränade jag apportering en liten stund med. Vi har nu kommit så långt att hon buffar på apportbocken iallafall. Sedan fick hon hämta en vante på ängen och lite lydnads träning. Maja fick träna lite ligg, sitt och inkallningar. Sedan testade jag att hålla apportbocken framför nosen på henne, hon greppade den direkt och satt vid min sida och höll den i ca 5 sekunder innan jag beodrade  henne "loss". Jag ville inte att hon skulle släppa på eget initiativ utan när jag bad henne och det gjorde hon jätte fint. När alla tre var klara med sina tränings moment släppte jag dem lösa så att de kunde springa och leka. Lily och Maja jagade varann en bra stund och lekte innan vi gick till bilen och åkte hem. 

2007-09-23

I morse åkte Molly och jag till Hunneberg för att gå ett spår för labbe klubben som de lagt där. De hade KM för sin ras men Molly och jag fick vara med och gå spår fast vi ingick inte i deras KM. Det fanns också även en tollare som var med. 

Molly och jag fick gå vårt spår först och jag tyckte att Molly gick jätte bra, domaren sa inget under hela spåret men det verkade ok tyckte jag. Efter spåret sa han inget utan stannade kvar i skogen så jag och Molly gick tillbaka till bilarna och fick säga till tollar ägaren att domaren väntade uppe i skogen. Efter en halvtimme kom de tillbaka och vi fick våra kritiker. Molly fick ett första pris men inget HP på grund av att hon ringat lite för mycket i första vinkeln, hade hon inte gjort det så hade det blivit ett HP för efter första vinkeln hade hon gått klockrent. jag är nöjd med vårt spår och det bästa var att vi fick en hel drös med telefonnummer till nya domare runt våra trakter. 

När vi kom hem skulle Pelle iväg så jag följde med honom och tog med Lily och Maja i bilen så åkte vi med till skogen och gick därifrån och hem. När vi gått halva sträckan mötte vi en golden och en sheltie som vi hade sällskap med tillbaka till stan. Maja ville leka med golden tiken som också var leksugen. 

Veckan som kommer jobbar jag eftermiddags skift igen och då hinner vi gå till brukshundklubben och träna på förmiddagarna innan jobbet. Har fått tips från Rose-Marie Hansson hur jag skall träna apportering med Lily och det får vi ta tag i den här veckan.

2007-09-15

Lily vann lydnadslass I med 171 poäng och därmed har hon fått sitt första 1:a pris. Jag är så otoligt nöjd och glad.

När jag gick upp i morse hade jag lite tankar på att avstå lydnads tävlingen eftersom det blåste storm. Men åkte ändå till skogen och gick vår promenad. Sedan åkte vi till brukshundlubben och där drog vi startnummer 3. Efter dragningen blev det platsläggning direkt. Lily låg som ett ljus och hade ögonkontakt med mig hela momentet igenom. Alla moment gick bra men man kan ju alltid göra allting bättre men idag funkade det mesta. Vi hoppade som vanligt över apporteringen eftersom vi fortfarande inte kan den. Låter konstigt med en cocker som inte vill apportera men Lily vill absolut inte ha något i munnen och absolut inte något som någon annan har tagit i. Men vi tränar vidare på detta eftersom hon är så duktig i de andra grenarna. 

Men idag behövdes inte appporterings poängen för Lily fick ihop hela 171 poäng och vann därmed lydnads klass I. Hennes poäng och resultat finns att läsa här >>.

Imorgon är vi anmälda till agility på orust men vi får se om vi åker för det skall bli ösregn och blåst och kanske behöver vi ta igen oss och vara hemma med familjen en dag, så vi får vänta och se vad vi bestämmer oss för.

2007-09-14

Efter jobbet åkte Molly och jag iväg för att gå spår på Orust. Vi hade bokat ett rörligt prov för en domare som heter Erika Olofsson och som har labbar. När vi kom dit sa hon att vi får vara glada för om det finns något spår kvar eftersom det hade legat nästan 24 timmar, ösregnat en hel natt och dag och dessutom var hård vind. Men vi provar, går det så går de.....

Molly kände redan innan spår starten vart spåret började och tog det jätte fint. Hon hittade rätt med en gång och gick iväg. Lugnt och sansat spårade hon och när vi satt henne för skott sa domaren att det var en väldigt duktig hund som jag hade. Väldigt roligt att höra. I slutet av spåret var det en hel del björnbärssnär och ris som fastnade i kläder och rev hål på mina byxor men vad gjorde det. Molly hittade klöven efter 20 minuter och med ett första pris som resultat. Hon hade tydligen varit ifrån spåret en gång någonstans på mitten där det antagligen hade gått vilt, så tyvärr inget HP den här gången men domaren var lyriskt över hennes sätt att spåra. Hennes kritik löd kort som gott.

"Mycket duktig tik som löser alla uppgifer med bravur". 
Domare: Erika Olofsson , Dalslands Drever klubb.

När vi kom hem hade Pelle varit ute med Lily och Maja på en promenad så jag tog med Lily ut på fotbollsplan och tränade några moment ur I:ans lydnads klass eftersom vi skall tävla i morgon. Lilys andra lydnads tävling....

2007-09-08

I dag har jag arbetat från kl. 08.30 till 16.00. Skulle egentligen börjat 07.00 i morse men eftersom jag arbetade till 21.30 i går kväll så måste vi ha 11 timmars vila emellan våra arbetspass. Vi har mycket att göra på jobbet och jag var rätt så trött när jag kom hem men med tre hundar och familj blev det ingen vila. När vi ätit och vilat lite tog jag Molly och Lily på en långpromenad och träffade Eva med Wilma och Amy i skogen så vi gick en timme ihop. När jag kom hem tog jag med lilla Maja ut i trädgården och tränade på ligg, sitt, hit och apportera. Hon fattade ligg även idag, men hon måste liksom göra ett litet skall när hon lägger sig ned. Det är ju ett förväntan skall men det får vi träna bort.

2007-09-05

Ny länk som går till min kompis Agnehta Franzen i Vallda och hennes kennel Cockmix ... Äntligen Agnetha... det var på tiden... Jätte kul att du äntligen kommit ut på nätet med dina fina hundar.

Nu när jag arbetar eftermiddag/kväll är hundarna och jag i skogen på morgonen och går. Det är så tyst och lugnt. Tränar lite lydnad och kontakt övningar på fälten och i olika hagar. Innan jag åker till jobbet är vi på promenad i stan. Det är rätt så bra att arbeta eftermiddag. Kvällarna har Pelle och Emma varit ute och gått med alla. Ha beställt en hundlucka så hundarna fortsättningsvis kan vara i trädgården när de vill. Nu börjar det bli lite kallare så dörrarna kan inte stå öppen så länge till. 

Nytt kort på Maja på hennes bildsida som jag fått ifrån Frida Ankersson. Tack så jätte mycket Frida.

Stort Grattis till min kompis Susanne Staiger Hansson kennel Fit For Fight's som gått anlagsprovet med sin golden Ice och klarat det. Titta in på hennes hemsida.

I kväll kommer Frida hem.... vad vi längtat efter henne.   

2007-09-03

I morse var vi iväg till brukshundklubben för att träna lite lydnad och agility. Molly och Lily tycker det är jätte kul och vi satt upp en bana med däcket, slalom och ett hopphinder. Körde några lydnadsövningar, inkallningar och ställande. Lily fick också göra alla lydnadsmoment i klass I. 

Eftermiddagen var vi alla i skogen där jag tränade mest inkallning och stanna med Maja. De andra två håller sig ju så nära intill mig så de är en hjälp när lillan springer iväg på egna utfärder. Men hon blir bara mer och mer lyhörd på mig. När vi kom hem tränade jag ligg med henne och idag förstod hon helt utan handtecken för första gången att hon skulle lägga sig. Hon gjorde ett sådant fint och snabbt läggande. 

2007-09-01

I dag har jag arbetat några timmar på förmiddagen och nästa vecka så skall jag gå kvälls jobb. Då börjar vi kl. 15.00 och arbetar till 23.00. Vi jobbar även lördagar. Nu drar stor stoppet på jobbet igång och vi har mycket att göra. Kvällsarbete passar mig rätt så bra då jag kan vara hemma på morgonen och hjälpa Emma och Frida med frukost och dyligt. Sedan kan jag gå ut med hundarna två gånger innan jag skall till jobbet. Det här håller på i ca 6 veckor och det skall bli rätt så intressant eftersom det är mitt första stopp.

2007-08-31

Kalendern uppdaterad

2007-08-29

I lördags åkte Emma, Maja, Lily och jag till Tångahed för att vara med på SSRK's utställning. Vi kom dit ca vid 20.30 tiden och hämtade vår rums nyckel. Det var ett litet trevligt rum. Vi tog med oss hundarna och gick en promenad och slog också upp tältet innan det blev mörkt. Sömn blev det inte mycket av då sängarna var ca 80 cm breda och Emma och jag låg i samma säng med Lily i emellan oss och Maja låg nere vid fotändan. Men det gjorde inte så mycket , vi skulle ändå upp så tidigt. 

Vädret var tidvis jätte fint och i ena sekunden sken solen och i andra sekunden så ösregnade det så det var himla bra att vi hade med oss tältet.

Maja skötte sig jätte bra, krånglade inte alls som hon gör hemma med att vilja lägga sig ner och rulla. Hon stod som ett ljus och var så duktig. Domare för dagen var Sandy Platt, kennel Charbonnel från England. Hon tog sig tid och tittade och kände över hundarna noggrannt. Lugn och sansad var hon också så jag fick förtroende för henne. Maja var först ut och sprang glatt runt i ringen utan att busa. Hon vann sin klass och fick sedan tävla mot en snygg svart hanne som kom från Line Sam, som sedan blev BIR-valp.

Sedan var det Lilys tur att visa framtassarna efter ett långt utställnings uppehåll. Hon fick ett rött band och blev sedan placerad som reserv med en fin kritik. 

Jag fick också äran att vara handler åt Moa, ,SVCH Perchwater Blue Magic Princess som kommer ifrån kennel Perschwater i Trollhättan när Frida hade uppfödar grupp. Det var lärorikt och väldigt kul. Tack Frida för förtroendet att visa Moa, en helt underbar och trevlig liten tik.

Bilder kommer så småningom....

I morse åkte vår äldsta dotter till Gran Canaria med en kompis och hennes föräldrar. Det har varit två hektiska dagar då de kom på i måndags kväll att de skulle åka iväg. De har iallafall landat och bor på ett jätte fint hotell där "Playa del sol" spelades in förra året. 

2007-08-27

Uppdatering om Tångahed utställningen kommer snart....

2007-08-22

 Molly har även ikväll gått ett öppen klass spår. Ca kl. 20.30 gick vi gå vårt spår och det började skymma så smått i skogen men i kväll spårade hon helt otroligt. Inte en enda utsvävning och som en klocka i spåret. Ja det kunde inte bli något annat en ett första pris med HP, och full poäng även ikväll. Ja, den hunden kan spåra var domarens kommentar. 

Majas spår var 450 meter långt, tre vinklar och ett bloduppehåll. Ligge tiden var 3 timmar. Maja tog spåret med nosen i backen och så gick hon ända till spårslutet men då var hon trött. Här har vi en ny liten stjärna sa domaren som tyckte att hon var väldigt duktig. Ja... tiden får utvisa hur det kommer att bli. Jag är imponerad av henne eftersom jag själv enbart lagt tre spår åt henne och de inte varit längre än 20 meter. Nu känns det som om det blir en lång väntan på två månader tills hon blir 9 månader gammal för att gå anlaget med henne. 

2007-08-21

Ikväll har Molly och jag gått ett öppen klass spår. Det har inte blivit så mycket spårande på sistone men vi får försöka att gå några spår till. I år har jag ingen ambition att hamna högt på årets viltspårs cocker lista utan kommer bara att gå spår för skojs skull, när vi hinner och har lust. Molly var verkligen på hugget ikväll och tog sig runt på 16 minuter utan att vara ifrån spåret, ett första pris med HP blev kvällens resultat. 

Lilla Maja skall skall jag försöka träna med så mycket som jag bara hinner. Men tiden räcker inte alltid till. Maja fick iallafall gå sitt första test spår som domaren hade lagt åt henne. Det var ett spår på 150 meter med två vinklar och en ligge tid på 2 timmar. Det klarade hon jätte fint även fast det var runt domarens hus där hans hundar stod i hundgården och skällde på henne. 

2007-08-21

I lördags var Eva, Willma, Molly, Lily och jag Kungsbacka för att tävla agility, vår allra första officiella agility tävling. Upp tidigt och iväg. När vi var i Kungsbacka så ösregnade det stora delar av dagen så banan var alldeles blöt och slirig. Lily var först ut på plan i öppen klass hopp i en tävling som hette Hero. Där gjorde vi en felfri runda och hamnade på 20 plats av 76 startande. Vi kvalificerade oss och fick gå vidare till öppen klass agility, men eftersom jag inte anmält och betalt till den så hoppade jag över den klassen och sparade oss till hoppklass I istället. 

Molly och jag diskade oss i den öppna klassen "Hero! men det gjorde inte så mycket. Banan var lite krånglig och Molly hittar gärna på egna vägar när hon vill.

I den officiella klassen var vi 38 startande, 9 diskade sig och 29 kom i mål. Där gick Lily runt med 0 hinder fel men med 2,97 i tidsfel. vi hamnade på en hedrande 9:e placering. Den är jag otroligt nöjd med. Det här var Lilys 4:e agility tävling och första officiella.

Molly sprang snabbare idag än Lily men tyvärr med en rivning och en vägran. Molly och jag kom på 21:a plats av 39 starter. En bana på 138 meter och en max tid på 40 sekunder. Jag är jätte nöjd med dagen. 

2007-08-13

Helgen som varit har gått i ett rasande tempo. Eva med sin lilla jack russel Amy och Maja och jag har varit på Borås brukshundklubb. Där har vi tränat handling i två dagar för otroligt roliga, kunniga och possitiva Gerhard O´Shea. Det har varit två dagar med otroligt mycket och lärorik information. Maja har skött sig alldeles utmärkt och nu skall jag träna vidare på det vi fick lära oss. 

Veckan som kommer skall vi träna lydnad och agility eftersom nästa helg bär det av till Kungsbacka där Molly och Lily skall tävla officiell agility tävling på lördagen. 

Nu när vi gjort iordning i trädgården och bytt knott mot marktegel har vi ca 450 st knott stenar och ca 100 stora gatustenar att sälja. Finns det intresse av det så maila mig

2007-08-06

Nu har jag två veckors semester igen och det känns bra. Nu verkar det som om det fina vädret är på gång. Mina förra tre veckor regnade ju bara bort. 

I går gick lilla Maja två små spår som jag lagt åt henne. Det ena fick ligga i 30 minuter och var ca 15 meter långt och det andra var inte längre det men fick en ligge tid på 6 timmar. Det var ju inga svårigheter alls. På kvällen var vi på brukshundklubben och där tränade jag och Lily ettans moment + lite början till rutan. Maja fick sina kontakt övningar och Molly fick mest springa och nosa på plan (aja aja men så är det ibland).

 I kväll så bär det av till Orust igen för att gå valpkurs med Maja.

2007-08-03

Tiden bara springer iväg och man hinner nästan inte med något. Arbetar långa dagar och har fullt upp. Maja och jag går på intensiv kurs i valpträning och där gäller det att inte ligga på latsidan. Två gånger i veckan är vi på orust och tränar. En mycket givande kurs får jag säga med enbart possitiv förstärkning. Mycket kontaktövningar har det blivit och Maja börjar förstå vad jag menar. Hon kan nu i stort sett sitt och ligg. Ligg med lite hjälp av handen . Den här veckan som är kvar skall jag träna bort det. Vår tränare är väldigt duktig och intresserad av oss och man känner att man verkligen vill träna och göra framsteg till nästa gång.

Molly och Lily har jag varit på brukshundklubben med två gånger den här veckan för att träna lite lydnad och agility. Hade tänkt att ställa upp i några lydnads tävlingar med Lily framöver och har också en liten tanke att börja träna in momenten på tvåans lydnads klass med Molly. Om 14 dagar skall vi tävla vår första officiella agility tävling.

Några viltspår har jag inte hunnit med fast jag köpt blod som står i frysen. Får se om det finns lite tid över i nästa vecka eftersom jag gärna vill att lilla Maja också skall få börja gå lite spår eller iallafall känna på det. 

Kalendern är uppdaterad

2007-07-29

I förmiddags när jag tittade in i datarummet låg Molly och Maja och sov ihop i en säng som jag fått av min farmor som min pappa hade när han växte upp. Den har jag gjort iordning så att hundarna skall kunna gå och lägga sid där när de vill. 

Imorgon börjar Majas och min valpkurs som vi anmält oss till. Vi kommer att åka till Orust och gå en privat kurs på 4 gånger för Hundens hus.

Idag har jag tackat nej till att gå viltspårs mästerskap i cocker klubbens regi. Men eftersom vi har fullt upp på jobbet i höst så finns det inte tid för varken ledigheter eller annat. Storstopp på företaget där jag arbetare  innebär att allt släcks ned och alla rör, maskiner osv. måste renoveras och göras iordning inför uppstart igen som ledningen räknar med att det tar ca 6 veckor allt som allt.Eftersom jag arbetar på förrådet så måste vi vara tillgängliga med att dela ut olika verktyg, lossa och lasta lastbilar, ta emot och skicka gods mm. 

Så istället för viltspår blir det nog en agility tävling på söndagen den 16/8 på orust.

2007-07-22

Vi har gjort iordning våran uteplats på baksidan av huset och hundarna tycker verkligen om att ligga ute på markteglet eller i utemöblerna och sova. Köpte ett litet hund hus också som lilla Maja redan har invigt. 

2007-07-19

Även den här gången vann small hundarna över oss medium hundar. Det var mycket folk och många hästar även den här dagen. Lilla Maja passade på att smita ut på fotbollsplan där uppvisningen höll till och gjorde sig en lov runt hästar och alla människor. Det bekom inte henne att det var uppträdande på scen, hästar i rörelse  och folk som tjoade och hojtade överallt. 

2007-07-18

I eftermiddag har Molly och jag varit med på en uppvisning i agility som hölls här i Lysekil. Vi var 10 hundar som delade upp oss i två lag och körde staffet, medium hundarna mot small hundarna. Tyvärr så vann small hundarna båda klasserna som vi var med i. De är ju så himla snabba. Imorgon så är det ytterligare en uppvisning, får se om vi slår dem då. Efter uppvisningen var det tornespel och ryttare som visade sina färdigheter. Då hämtade jag Maja som fick vara med en stund och titta. Lily får ju tyvärr inte vara med imorgon heller på agilityn eftersom hon löper.

2007-07-14

Maja 6 månader idag. Grattis lilla gumman. 

Nu har vi äntligen fått tillbaka vår bil. Var och hämta den i Göteborg i går och det kändes lite konstigt. Det första jag gjorde var att hämta alla hundarna och åka till skogen. Nu kan vi börja träna igen efter ett långt uppehåll och inte känna oss beroende av snälla släktingar längre vad det gäller bil låning. 

Lily är nu i sitt höglöp och så himla kelen och gosig. Hon vill vara med mig hela tiden. Hade det inte varit stor stopp på jobbet i höst hade jag nog planerat in en kull efter henne nu. Men eftersom vi inte får vara lediga något då så får vi hoppa över detta löp och se vad som händer nästa gång.

2007-07-09

Dax för lite uppdateringar. Det har varit en tuff och rolig helg och jag har börjat arbeta igen  ......

Maja blev BIR & BIS valp - 2 i Rottneros

I helgen var Maja och jag iväg till Rottneros för att vara med på SSRK's utställning och Värmlands cockerklubbs årliga utställning. Eftersom vi fortfarande inte har någon bil så körde Pelle mig till Vänersborg där jag fick lift med Marie Johansson och hennes två goa cocker hanar Linus och Preben. 

Maja och Preben fick campera ihop och dessa två har haft jätte skoj. De har lekt i nästan tre dagar. Marie och jag bodde på Rottneros vandrar hem ihop med våra tre hundar i ett 8 bädds rum och det har funkat väldigt bra. På lördag kväll kom en av Maries kompisar som heter Nina och bodde över hos oss och ännu lite senare dök Tord, Mollys uppfödare upp och då tände vi grillen. Tack allihop för trevligt sällskap och grattis Marie och Tord till era fina hundars resultat. 

På lördagen var det SSRK som hade sin utställning och Maja som nu nästan är 6 månader (har en vecka kvar) vann sin klass men tyvärr utan Hp, men med en fin kritik som finns att läsa här >>

På söndagen gick det bättre än vad jag vågat hoppats på och där slog hon till med att bli BIR & sedan BIS-valp 2. Hennes kritik finns att läsa här >> Det var en väldigt trevlig stämmning och väldigt goa folk runt ringside, och stort tack till Carina som tog kort på oss.

När jag kom hem på söndag kväll var det två goa glada cockrar som tog emot mig. 

2007-07-04

Maja nytrimmad och redo för Rottneros till helgen..

Tack för hjälpen ännu en gång Frida, och för korten du tog.

Lily har börjat löpa och får nu ta det lugnt ett tag framöver. Det var bra att löpet kom nu eftersom vi inte anmält oss till något mer i Juli månad utan kör igång i augusti istället med agility och lydnads tränandet och tävlandet. Fortfarande har vi ingen bil och det är bara så jobbigt. Nu har den varit borta sedan den 30 maj. Står fortfarande på bilverkstad i göteborg för reparation. Tror att vi får den nästa vecka. Hela min semester har nu gått och jag har inte kommit iväg på någon träning med Maja som jag hade tänkt. Nu börjar jag arbeta på måndag igen.

2007-07-01

I dag har Melwin varit här och blivit trimmad. En snygg kille växte fram under pälsen. Melwin har vid 2,5 års ålder blivit en riktigt maffig cocker kille. Lilla Maja försökte få igång honom till lek, men han var inte speciellt intresserad av henne idag. Han var mer intresserad av alla dofter i vår trädgård. Nytt kort på honom på hans sida.

2007-06-29

Idag fick jag brev från cockerklubben att vi kvalificerat oss till att få gå cocker VM. Både Molly och Lily fanns bland de 12 bästa viltspårs hundarna och får alltså vara med där. En jätte fin inbjudan var det.

Tror nu inte att vi kan åka iväg den helgen eftersom mitt arbete har stor stopp och vi ligger i beredskap i 6 veckor vid den tiden och inga ledigheter beviljas. Så vi får se när jag kommer tillbaka efter semestern hur mitt schema ligger.

2007-06-26

Kalendern uppdaterad. Har anmält Maja och mig till en handler kurs den 11-12 augusti för Gerhard O´Shea på södra Älvsborgs kennel klubb. Har hört mycket gott om honom så det är värt att pröva. 

Maja och jag skall också gå privat valpkurs i början av agugusti som vi också anmält oss till på orust.

Igår kväll spelade Emma fotbolls match. Då fick lilla Maja vara med och folk tyckte hon var så lugn och fin. Hälsade fint på barnen och låg och sov på filten mellan oss som satt och tittade. 

idag har hon varit med Molly och mig på stan och gått en runda. Det är mycket nytt som skall upptäckas nu. 

Lilys löp väntar jag fortfarande på och vet absolut inte vad som hänt. Hon skulle löpt i början av juni om allt var som det skulle. Men med ny hund i huset kanske hon skjuter på det ett tag.

2007-06-21

Maja har i morse fått testa på sitt livs allra första viltspår. Två små raka spår på ca 15 meter. I början tog hon det första spåret lite tveksamt men kom igång efter några meter. Det andra spåret tog hon direkt utan tvekan. Får väl se om det blir någon viltspårs hund av henne. 

Maja har fått en aktivitets boll där det ligger små goda frolicar i. Det ser rätt så lustigt ut när hon rullar runt med den och Molly går efter och plockar upp godiset.

På kvällen gick jag till brukshundklubben med Molly och Lily. Där tränade vi först momenten ur ettans lydnads klass innan vi körde slalom, däcket och ett rättuppstående hinder. Jag tränade på att stå kvar och lät hundarna ta initiativet till start. Molly tränade jag ingången i slalomen med på båda håll och det gick rätt så bra. 

Kalendern uppdaterad igen...

2007-06-17

Molly kom 4:a av 41 hundar i Viltspårs pokalen ......

Helgen har varit fullbokad för Molly, Lily och mig, då vi varit iväg och tävlat både i viltspår och agility. 

I går morse åkte Molly och jag iväg tidigt för att gå viltspår som basset klubben anordnade som de kallade "viltspårs pokalen". Under två dagar skulle 41 hundar i olika raser gå spår. 

Molly spårade väldigt bra och även fast det inte regnat på väldigt länge och var hur torrt som helst i marken så klarade hon sin uppgift galant. Vi fick ett första pris och max poäng 42. Av alla 41 hundar som deltog (totalt 6 cockrar) var det bara en hund som fick HP under den här helgen. 

Vi placerade oss som 4:a av alla dessa och jag är  såååå nöjd med dagen. Ett stort fint diplom och en liten present blev det i pris. Tyvärr så var vi ju inte med på själva prisutdelningen eftersom vi tillbringat dagen i Stenungsund och tävlat agility.

Mollys kritik

"En hund som arbetar helt självständigt i mycket torrt underlag. Gör det på ett utmärkt sätt. Har två "små" mindre avvikelser om ca 7-10 m."

Söndagen tillbringade vi på Stenungsunds bk där både Molly och Lily tävlade i agility. I hopklass I, Medium var Molly först ut på plan av mina två tjejer. Hon hade en väldig fart och var så snabb. 

Hon som inte tränat agility på länge tyckte att det var så kul. Det var 20 starter i vår klass och av dessa placerade vi oss som 6:a med 15 fel. 

Lily som är ändå snabbare än sin mamma hade jag svårt för att hänga med men vi kom i mål med 10 fel och placerade oss på en 5:e plats av 20 hundar. En placering bättre än sin mamma och det här var hennes tredje tävling. Det var många som diskade sig och banan var inte den lättaste. 

Vi var också med i öppen hoppklass och där diskade vi oss för att jag schabblade bort oss totalt. Vi har fått oss ett gott skratt här hemma när vi tittade på videon som min kompis som också var med och tävlade hade tagit. 

Stort Gratttis till Marie och Lexie som kom 2:a i agility klass I. Det var inte dåligt gjort med den banan och den konkurransen. Snyggt jobbat.

Tack till Eva och Wilma, Marie, Simon, Holly och Lexie som var där och alltid är lika trevliga och glada , det är lika kul varje gång att träffas. Stort tack till Anna-Carin Lönn som tagit fotot på första sidan.

2007-06-16

MOLLY 6 ÅR IDAG !!!!

Idag fyller Molly hela 6 år, och vad kan vara bättre att ge henne än det hon allra bäst gillar om inte ett spår.

Så i morse packade bara hon och jag in oss i bilen och åkte iväg för att tävla viltspår i något nytt för i år som basset klubben anordnar som de kallar "Viltspår pokalen". 

Under två dagar kommer ca 40 hundar att deltaga och gå sina spår, hur det går för oss får jag reda på i morgon då alla hundar är klara. Tyvärr kan vi inte vara med på prisutdelningen eftersom vi då tävlar agility.

2007-06-15 

Nu har jag gått hem från jobbet och har tre veckors ledighet framför mig. Tyvärr så har jag fortfarande ingen bil så några tävlingar och träningar på annan ort kommer det inte att bli. Bilen är upphittad och står på verkstad och det tar minst tre veckor till innan vi får den. Sån tur är så får jag låna pappas bil den här helgen då vi kommer att tävla både spår och agility. 

2007-06-12

Kalendern är uppdaterad igen..

2007-06-10

Idag är jag glad att vi inte anmält oss till Vänersborg. Temraturen står nu på 30 grader här hemma och hundarna är trötta och ligger utslagna på trappen, i köket eller i skuggan på altanen. Jag har rakat Molly på ryggen så hon har bara behäng och fanor kvar nu. Hon lider så av värmen och det är synd om henne att behöva ha en sådan tät päls som hon annars har. 

2007-06-09

Lily har gjort officiell lydnads debut ....

I morse har Lily och jag varit iväg på vår allra första lydnads tävling. Vi var 8 stycken hundar i vår klass. Lily fick startnummer 2 och i platsläggningen fick hon ligga bredvid en collie som visade stort intresse för henne redan innan vi gick in på plan.

När det bara var ca 30 sekunder kvar reser sig collien och går över till Lily och ställer sig över henne. Jag måste säga att hon var jätte duktig men tillslut så klarade hon inte av att ha honom där utan reser sig upp. 

Lite tråkigt att inte de bröt innan hon gick upp eftersom hon låg länge med honom över sig. Domaren sa att han tänkt bryta innan men att det var så kort tid kvar så han trodde att hon skulle ligga kvar. Men men.... så är det. Vi fick iallafall lägga om platsen, men vis av tidigare lydnads tävlingar med Molly vet jag att det är svårt att lägga om hundarna efter det här. Lily var iallafall jätte duktig och när det var ca 5 sekunder kvar satte hon sig upp. Det tycker jag var tråkigt men också väldigt förståligt. Vi fick en 8.a på platsen. 

Jag hoppade över apporteringen eftersom vi inte kan den, i platsläggande under gång som är en av Lilys bästa moment missförstod vi varann och hon la sig inte och jag som inte tävlat på länge glömde bort mig och gick för långt ifrån henne innan jag gav ett dubbel kommando. Det blev en 0:a. Ställandet var jätte bra, inkallningen och hoppet likaså. Vi fick ihop 144 poäng och ett andra pris och det räckte till en 2:a placering. 

Jag är jätte nöjd med henne och väldigt glad och nu får vi träna vidare och leta efter fler lydnads tävlingar. Domaren som dömt Molly och mig förut trodde att Lily skulle kunna bli ändå bättre än Molly eftersom hon är så lyhört och förar känslig. 

Ja... det var en lyckad debut tycker jag.

2007-06-06

I eftermiddag har vi varit på sjön och Maja har varit med för första gången och åkt båt. Hon satt fint i fören och sprang runt en stund för inspektion på den lilla holmen vi var på innan hon gick in i sin bur och la sig och sov middag. 

På kvällen när det var lite svalare tog jag Molly och Lily och gick till en damm så de fick bada. 

Det är jobbigt för hundarna nu när termometern stiger mot 30 grader.

2007-06-05

Idag fyller Mollys valpar, Lily, Charlie, Melwin och Nemo 2 1/2 år. Stort grattis till Er allihop. Jag slutade jobbet vid 14.30 i eftermiddag men då var det alldeles för varmt för dem att gå ut och gå så långrundan gick iväg vid 18.00 tiden då Molly och Lily och jag tog oss en tur till skogen och våra dammar där de kunde bada och simma en stund innan vi gick hem. 

2007-06-04

2-dagars intensiv kurs i agility har vi avverkat den här helgen. Det har varit tufft och väldigt lärorikt. Det var mycket framåt och bakombyten, kontaktfälts träning, framåtsändande och banor. På söndagen fick vi köra 4 olika banor med ca 18-22 hinder i varje klass. Var och en fick sedan en genomgång vad vi gjort för fel respektive rätt under loppet. 

Jag hade ju bestämt att ta med Molly ena dagen och Lily den andra men eftersom Lily snart skall börja löpa så tog jag Lily båda dagarna i stället eftersom det blir en vila för henne på tre veckor sedan. Lily är ju oerhört snabb och det var mycket possitivt enl. tränaren. Hon hade aldrig sett en cocker springa så fort. Jag är nöjd med helgen och har en himla träningsvärk i låren efter alla springturer. 

Det har blivit många och långa promenader till och från brukshundklubben de sista eftersom vår bil blev stulen i mitten av förra veckan. Det är jätte tråkigt och hemskt jobbigt  när man är van med att ha bil. 

I eftermiddag har jag först gått en lång promenad med Molly direkt efter jobbet och när jag kom hem tog jag Lily till brukshundklubben för att träna ihop med de andra. Vi körde ettans moment ikväll igen och en platsläggning med en okänd hund. Det gick bra och båda hundarna låg jätte fint även fast det var en annan hund som de körde med freestyle framför oss som störning. När jag kom hem från träningen tog jag lilla Maja på en runda runt vår gata. Försöker få henne att lyssna på mig, men hon är så uppåt och skall se på allt och hälsa på alla. 

2007-05-31

Lydnads debut för Lily  .....

Ikväll har vi haft en inofficiell lydnads tävling på brukshundklubben och vi var 7 stycken tävlande i lydnads klass I. Lily slog till med att vinna klassen med 176 poäng och då avstod vi ändå apporterings momentet. Detta trodde jag aldrig. Lägsta poäng fick vi i linförigheten och där fick vi en 8:a. Lily var jätte duktig och jag är väldigt nöjd med henne. Nu får vi hoppas att hennes löp inte inträffar nästa helg då vi anmält oss till en officiell lydnads tävling.

2007-05-29

I går var Lily och jag en sväng på brukshundklubben för att träna inför Lydnads ettan som vi anmält oss till. Det är inte helt säkert vi kommer att ställa upp eftersom jag nu går och väntar på hennes stundande löp. Men vi får se om vi hinner. Träna kan man ju alltid göra ändå. Vi körde lite tävlings mässigt med att en stod och ropade och de andra kretsade runt plan. När alla hade kört sina lydnads moment gjorde vi en platsläggning på 2 minuter ihop. Det gick bra även fast hunden bredvid Lily satte sig upp ett flertal gånger.

Idag har lilla Maja varit med på brukshundklubben och tränat lite inkallning, sitt och ligg. Hon är riktigt duktig när hon vill. Det blir bara korta stunder i taget så vi är mest där för social träning. Jag åkte därifrån lite tidigare och åkte en tur till skogen istället. 

2007-05-27

Lilla Majas debut i utställningsringen gick jätte bra och jag är så hemskt nöjd med den här lilla tjejen men sitt sätt och sin attityd till världen. En riktig liten pärla. Maja kom 2:a i valpklass I och med en strålande kritik.

För en gång skulll så var det solsken i Nödige och det var så många fina cockrar på samma plats, en jätte rolig dag med andra ord. Träffade som vanligt många trevliga människor och det var hemskt skoj när Marie Johansson kom med sin härlige Linus. Tack till Marie Helenius och Marie Johansson för korten på Maja och mig. Några bilder från Majas debut kan ses här >>

Köpte också en trimmrock som Marie Helenius sytt åt mig. Nu är hundhår på alla kläder ett minne blott får jag hoppas. 

När jag kom hem och fått i mig lite mat blev det en långpromenad med Molly och Lily som väntat på sin matte. Efter promenaden åkte vi till brukshundklubben där Lily fick köra igenom ettans lydnads moment. Hon är så jätte duktig men vi får träna mer på ställandets återkomst eftersom hon gärna sätter sig innan jag ger kommando vid återkomsten. 

På kvällen trimmade jag Lily och det tog några timmar men nu är hon så fin och ren och go. Imorgon är det Mollys tur.

2007-05-24

Idag har jag tagit ledigt från jobbet för att gå på en föreläsning om hundens beteende. Det var Pia Myrseth från hundens hus i göteborg som var föreläsare. Det var mycket intressant och lärorikt. Vi kommer att ha en uppföljning där vi får ta med oss våra egna hundar någon gång i september. Det ser jag framemot.

2007-05-23

I eftermiddag har jag varit och hälsat på hemma hos Frida Ankerson och kennel Perchwate. Hon är otroligt duktig på att trimma vilda valpar. Fick många goda tips och råd hur jag skall få iordning lilla Maja. Eftersom jag aldrig ägt en brokig cocker förut så fick jag mycket hjälp av Frida. Kan varmt rekommendera Frida som trimmare. 

Efter trimmningen hade jag bokat ett spår åt Molly som vi fick gå kl. 20.00. Det var mycket viltstörningar i omgivningen och en älg hade passerat rätt över spåret på flera håll. Molly klarade sin uppgift men fick inget HP på grund av att hon gick en bit på vilt. Men ett första pris blev det och en nöjd matte.

Lily fick stanna hemma i dag och har varit på långpromenad med Pelle i stan. 

2007-05-20

Gårdagens "katastrof" på agiliity plan byttes till mycket bra resultat i viltspåret i eftermiddag istället. Molly och Lily som inte gått spår sedan den 30 september förra året fick gå varsitt öppen klass spår i dag. 

Lily var först ut och fick ett spår med mycket nedkörd skog efter stormen Per och Gudrun. Det var djupa traktor spår och mycket vatten i dessa. Men trots det så så skötte hon sig utmärkt. Hon fick ihop 37 poäng och ett första pris och en spår tid på 17 minuter.

Mamma Molly slog till med ett första pris med HP. Hon var helt otroligt duktig och det syns så tydligt på henne att hon verkligen gillar detta. Hon fick högsta pott med 42 poäng och en tid på 16 minuter. 

Melwin kom och hälsade på och då passade vi också på att trimma honom. När han var klar åkte jag, Molly och Lily med hem till Siv som bor ca 8 km härifrån utanför stan och tog en promenad hem i det fina vädret.

2007-05-19

Dagens resultat på "hemma plan"!! var en ren katastrof....... 4 starter och 4 diskningar..... hmmm.... men vilken dag vi har haft. Det har varit helt otroligt kul och roligt. Jag lyckades övertala Emma att ställa upp i en hoppklass med Molly och det gick jätte bra fram till 7 hindret, när de skulle ta slalomen fick Molly vittring på mig som stod bakom ett tält och då släppte hon kontakten med Emma och sprang bort till mig istället och Emma fick inte med sig henne tillbaka. Det var tråkigt men vad kan man begära när de bara tränat två gånger ihop. 

För mig gick det inte bättre. Lily var taggad till tusen och har sådan himla fart så jag hinner knappt med. Men när vi kom till slalomens näst näst sista pinne sprang hon ur och jag kom inte ihåg vart hon gjorde det och visade henne fel så där blev vi också diskade. 

Öppna klassen var lite klurig och Molly sprang förbi några hinder eftersom jag är dålig på att visa henne rätt väg. Det skall jag träna på när vi går på kurs den 1-3 juni. Lily då.... hon är så lik Molly när hon var i samma ålder. Det är högt och lågt och hon vill gärna vara tillags. Men efter slalomen i öppna hoppklassen låg tunneln väldigt nära ett rätt upp stående hinder som vi skulle tagit så valde hon tunneln och då blev vi också diskade. Men vad roligt vi har haft det idag. Så några sura miner finns inte här inte.....  

Nelly som vi numera har döpt om till Maja eftersom de var så lika namn har varit med hela dagen och legat bakom ett kompost nät ihop med Molly och Lily när jag stod på plan och var tidtagare och hinderhjälpare. 

Tack till Siv och Emma som varit med och hjälpt mig att rasta hundarna under tiden som jag var på plan. Siv var också snäll och filmade när jag tävlade, tyvärr tryckte hon på fel knapp under själva tävlingen så jag har en hel del film med fötter och gräs med mig hem.

2007-05-17

I morse gick vi upp 04.45 för att jag skulle hinna gå ut och gå med Molly och Lily innan vi åkte iväg till Kungälv där Frida och Emma skulle träna konståkning kl. 08.00. Satt i kungälvs ishall i 4 timmar och frös (att jag aldrig lär mig att klä på mig mer) innan vi åkte hem igen. 

Väl hemma så åkte Emma och jag iväg till skogen med alla tre för en liten promenad, för att sedan åka vidare till brukshundklubben för att träna lite agility. På lördag är det tävling igen och jag har anmält oss till 2 hopp klasser var. 

Molly och Lily var verkligen pigga på att hoppa och det gick i en farlig fart. Så fort så att de båda halkade av bordet den första rundan. Min förhoppning är att Emma skall starta med Molly på lördag, men vi får se om hon vill. 

Lilla Maja fick springa genom säcken och tunnel några gånger. Sedan tränade vi lite rapport på henne innan alla tre fick vara lösa och leka en stund när Emma och JAG plockade bort hindren.

2007-05-16

I går var Maja och jag på valpkurs. Vi tränade på inkallning, sitt, gå genom säcken, tunneln och balans hindret. Allt för att hundarna skall övervinna ev. sådant som de inte egentligen vill göra. 

Maja gick genom säcken och tunneln som ingenting. Hon bryr sig inte om mycket. 

Vi gjorde också ett uppletande. Maja hittade sin älskade boll men la sig några meter ifrån mig och kom inte in med den som hon gör här hemma i hallen. 

Idag har vi varit i skogen med Eva och hennes två jack russlar. Alla hundarna sprang omkring på ängen. Lily simmade som vanligt i sin damm som vi hittade för ett tag sedan. Molly hann rulla sig i färsk häst skit i hästhagen så hon var alldeles grön på ryggen. Maja badade och sprang i lera så nu är hon och Molly badade, fönade och har gått och lagt sig.

2007-05-12

Idag har vi varit på ringträning hos kennel Guldkulan i Kode. Det var verkligen behövligt eftersom Maja och jag bara tränat uppställning här hemma. Nu var det fullt med hundar och på annat ställe. Alla hundarna hade jätte kul och sprang runt och lekte med varandra. Det var mest unghundar så leken blev rätt så våldsam med mycket kast och ruscher. 

Tack till Agneta och Stig på Kennel Guldkulan för råd och tips på hur vi alla bäst ställer upp våra hundar. 

2007-05-09

Både måndag och tisdag har vi varit på brukshundklubben med hundarna. I måndags var det fri träning, då Molly och Emma tränade lydnads ettan och jag och Lily körde igenom alla moment förutom apporteringen. Lily vill inte gärna apportera så det momentet hoppar vi över så länge. Hon har aldrig varit intresserad av föremål att gå och bära på. Molly och Lily fick också en platsläggning på 2,5 minut ihop. Det gick jätte bra. Det var många hundar på plan och alla tränar olika saker.

Maja fick komma ut och går runt plan för att se på alla hundar som var där. 

Igår tisdag var vi på valpkurs ihop med 11 andra valpar. Vi har halkat in på ett banan skal kan man säga, då kursen egentligen är full men vi får gå lite bredvid. Vi gjorde en inkallning och fick träna sitt och även gå över balans hindret. Inte för att hundarna redan skall träna på agility hinder utan enbart som en ledarskaps övning. Det var många som tyckte det var otrevligt men Maja gick på som bara den, och efter första gången så travade hon till och med över.

2007-05-05

I förmiddags har Emma varit iväg på sin träningskurs med Molly. När hon tränade ville hon gärna att jag skulle stanna kvar och vara med på klubben, därför tog jag med Lily så hon och jag kunde träna lite på lydnads ettan så länge. Har lite funderingar om Lily och jag skall tävla lydnad i juni men vi får se om vi tränat tillräckligt tills dess.

När det var ca en timme kvar körde jag hem med Lily och hämtade istället Maja som fick följa med och träffa både folk och andra hundar. Hon är så sprallig och framåt, en riktigt go och glad cocker, imorgon fyller hon 4 månader. På brukshundklubben fick hon träffa Amy som också var där.  Nu skall Lily och Molly och jag iväg till skogen på vår långpromenad.

2007-04-30

I går var vi hela dagen på Orust hundägarförening för att delta i årets allra första agility tävling. Molly, Lily och jag åkte dig på morgonen. Lilla Nelly fick stanna hemma hos Pelle. Solen sken men det var ändå rätt så kalla vindar som drog förbi. Molly var anmäld till tre klasser men efter första klassen så strök jag henne i mitten klassen eftersom jag insåg att den gungan var inget för henne. Jag hade rätt.... gungan funkade inte överhuvudtaget. Molly ville inte ens gå i närheten av den men vi körde förbi den och tog övriga hinder. Tycket att hon var lite disträ och inte alls så med som hemma. Det blev en diskning. 

Den andra klassen som var öppen hoppklass var ursvår. Det var en hel hög med hinder i en röra i mitten där man verkligen fick parera och visa handtecken och vara på rätt sida hindren. Av 21 starter i vår klass diskade sig 11. Molly var jätte duktig och vi fick 2 vägringar med 10 poängs fel och lite tidsfel. Med detta kom vi på en 10:onde plats. 

Lilys debut gick inget vidare alls men hon har då heller aldrig hoppat på grusbana och är ju inte alls van. Det var ju hennes första tävling. När vi tränade på gräsbanan de hade bredvid gick det jätte bra och hon tog alla hindren som var uppställda där, men när vi kom in på själva tävlingsbanan blev det stopp efter andra hindret. Där vägrade vi ut oss. Men sedan tog hon tre hinder i följd och så visade jag henne på säcken som hon tycker är roligt att springa igenom som jag gjorde som ett avslut. 

Det blir varken någon utställning eller agility tävling för oss den 2 juni eftersom jag insett att jag måste lära mig mer handling i agilityn och precis den helgen är det en kurs på vår klubb som jag inte vill missa. Så den helgen blir det kurs istället för tävling.

Vår lilla Piraya här hemma har jag funderat på att byta namn på eftersom de heter så lika alla tre. Så vi får fundera ett tag och se vad vi beslutar. 

2007-04-28

I morse tog jag först Molly på en liten promenad efter det så cyklade vi en runda runt kvarteret. Den var inte längre än ca 10 minuter eftersom varken hon eller Lily har varit med och cyklat förut. Efter det så var det Lilys tur att göra likadant. När vi kom hem åt vi frukost med familjen utan Frida som nu är på konfirmations läger fram till tisdag. Jag saknar henne redan och hon åkte igår kväll. 

Vid middags tid så var det dax för Emma och Molly på aktivitets kurs på brukshundklubben. Idag tränade de agility. När Emma och Molly var där åkte Eva, Amy, Lily, Maja och jag till skogen på en skogs promenad där Lily också fick bada och simma i "vår" damm. 

När vi kom tillbaka till klubben lånad Emma Lilly också och hoppade däck och A-hinder med henne. Hon är verkligen pigg. Molly blir så lätt varm när temperaturen stiger, svart som hon är tycker hon inte om när det blir för varmt. Lilla Maja var med och hälsade på de andra hundarna och det blev många som ville klappa och prata med henne. Nu är hon helt slut och alla tre ligger och sover.

2007-04-25

I går kväll var Maja med på brukshundklubben och fick träffa några hundar. I början tyckte hon att det var läskigt när de stora hundarna kom fram och moffade och ylade åt dem. Sedan när de nosat färdigt så ville hon leka med dem och sprang runt på plan. Eftersom de var några som var där och tränade agility så lämnade jag Maja i bilen och tog först ut Lily som jag tränade med. Vi körde en bana som de andra gjort åt olika håll. Hon är bra snabb Lily gumman och var jätte duktig i båda hållen. På söndag blir det debut för hennes del då hon skall tävla för första gången i hoppklass I.

När vi var klara så hämtade jag Molly som också fick sig en genomkörare i samma bana. Molly tog slalomen som aldrig förr och har verkligen blivit mycket bättre där. Men gungan gillar hon inget vidare så jag har inga förhoppningar på att vi skall ta oss runt på söndag då vi skall tävla i två agility klasser och en hoppklass. Vi tar det som det kommer och tycker bara att det är väldigt kul.

I eftermiddag har min mamma och jag varit ute och gått i skogen med hundarna och både Molly och Lily har simmat runt i en stor damm som är ren och fin. Lilla Maja gick ner så hon blev blöt om magen men sedan blev det för djupt för henne. Nu börjar hon bli rätt så tung så det är inte lika lätt att bära med sig henne i famnen längre och där vill hon ju rakt inte vara heller längre utan krålar och ålar sig och vill ner på marken.

2007-04-21

Imorse klockan 07.30 tog jag med mig Molly och Lily på en runda i stan. Kilade in på bageriet och köpte färska frallor som vi åt ihop med övriga familjen när vi kom hem. 

På dagen körde jag Emma och Molly till brukshundklubben för de började idag på "aktivitets kurs" där. Barn mellan 13-20 år får träna allt möjligt med sin hund. Agility, lydnad, utställning mm.  ihop med en instruktör. Det gick väldigt bra när jag och Lily åkte därifrån och tränade i skogen istället, då följde Molly med Emma hela tiden och var uppmärksam på henne istället för på mig.

Ikväll har både Molly och Lily fått pröva på varsin kort cykel tur ihop med mig. 

2007-04-19

I eftermiddag har Emma och jag varit i skogen med alla tre hundarna. Lilla Maja får trava med korta sträckor och sedan blir hon buren resten. Efter skogspromenaden åkte vi till brukshundklubben för att hoppa några hinder. Emma fick träna med både Molly och Lily. Det gick riktigt bra. Lilla Maja låg i bilen och sov under tiden.

Ikväll har Eva varit här med Wilma och Amy. (Två jack russel terrier.)

Har lagt in två nya kort på Nemo på hans sida. Tack så mycket Berith för dessa kort. 

2007-04-14

I går var lilla Maja med på brukshundsklubben när jag skulle träna lite agility med Molly och Lily, då fick hon träffa Melwin för första gången. Det gick jätte bra. Lilla Amy var också med och dessa tre hade jätte kul ihop. 

Nu på morgonen har hon varit med i skogen med Molly och Lily. Den här lilla damen är inte rädd att komma bort utan går sina egna vägar. Jag som är van vid att mina hundar springer kring benen på mig fick hålla en koll på vart lill tjejen tog vägen. Vi fick också se årets första huggorm som låg och solade sig på vägen. Det var inte roligt.

2007-04-11

Ja... så var påskhelgen över, och vi har varit lediga i några dagar. Molly och Lily har såklart fått sina långa skogspromenader ihop med sina hundkompisar. Vi har också varit iväg och tränat agility. Molly och jag har tränat på gungan ett antal gånger eftersom hon tidigare i vår ramlade av den så har hon tyckt och tycker fortfarande att den är lite läskig. Men nu går det bättre, jag har börjat med att lägga henne uppe på den så att gungan tippar över lite sakta i stället.

På annan dag påsk åkte Maja och jag till Mollösund och fick träffa Maja farfar "Findus" och farbror "Frost" och såklart jätte snälla och trevliga Marie Lore' med familj. Vi fotade Maja i alla möjliga stå positioner och jag fick både tips och råd för hur jag bäst skall ställa denna lilla vildbase. Tack så jätte mycket Marie för all hjälp, fotografering och fika. Nya kort på Maja finns på hennes sida.

Idag har lilla Maja också fått träffa sin allra första lekkamrat, en kompis lilla jack russel valp som är några veckor äldre än Nelly. De lekte jätte bra tillsammans. Nu är Maja vaccinatiner klara och hon är färdig för att möta världen.

2007-04-06

Kalendern är uppdaterat. Jag har nu även lagt in lilla Maja där. Meningen är ju att hon också skall få testa lite olika saker när den tiden kommer. Den 2 juni är det både agility tävling i uddevalla för Molly och Lily och utställning på orust för Maja och Lily, där har jag inte bestämt vilken jag skall åka på ännu. Typiskt att lägga två roliga grejer på samma helg. 

2007-04-04

Tiden bara rasar iväg. Maja växer så det knakar och på söndag är hon redan 12 veckor gammal. Både i går och idag har hon fått följa med till skogen när jag åker dit för att gå med Molly och Lily. Bärandes på mattes arm får hon se lite annat än trådgården vi har hemma. Hon har fått strosa bredvid på några skogsstigar och hon är inte rädd av sig utan går i väg på egen hand. 

I morse var vi hos veterinären för att vaccinera henne och hon sa inte ett pip. Åt gladeligen av hundkulorna som vår veterinär gav henne efteråt och sprang efter honom in på mottagningen. 

Nu är det dax för mig att åka till jobbet. Har ordnat det så jätte bra att jag fått vara hemma fram till 12-tiden på förmiddagarna då Pelle jobbar nattskift. Men istället har jag jobbat till 20.00 på kvällen.

GLAD PÅSK ALLA VÄNNER OCH BEKANTA !!

2007-03-31

Har kommit hem från en konferens vi haft med jobbet, och har nu varit i skogen med Molly och Lily i två timmar. Barnen har passat alla tre hundar och gjort det väldigt bra. Nu när jag fick tillgång till datorn så har jag uppdaterat våra hundars sidor med en fotosida till varje där jag kommer att lägga in några kort på hundarna allt eftersom.

Imorgon skulle jag egentligen åka till uddevalla för att ställa ut Lily men har ändrat mig eftersom Maja inte är fullvaccinerad ännu och jag vill inte utsätta henne för något förrän det är klart. Maja blir nu 11 veckor imorgon och börjar bli riktigt stor nu. Det är full fart när hon är vaken men hon sover fortfarande mycket. 

2007-03-27

Nu har lilla Maja varit här i 14 dagar och Molly och Lily har börjat vänja sig vid att hon är här för att stanna. Hon är verkligen ett litet yrväder, mycket framåt och verkligen en pigg tjej som gillar att bära på saker. Är inte rädd för något och verkligen en väldigt söt och go cocker med knivskarpa tänder. Sover bra på nätterna gör hon också så nu är jag bara uppe en gång per natt med henne. Ännu en gång jätte Tack Inger för Maja.

Har satt upp lite agility hinder i trädgården som Emma har gjort i slöjden. Så idag har Molly och Lily hoppat lite hinder. Nu skall vi iväg till skogen och gå en lång promenad och sedan skall vi ta oss en tur till brukshundklubben i det fina vädret.

2007-03-17

Då kommer lite information om min lilla nya tjej i flocken. Ni som känner mig vet ju att jag länge velat ha en liten blå tikvalp, och nu äntligen är hon här. I höstas fick jag väldigt bra kontakt med Inger Ivarsson på kennel Westerner och vi har haft mail kontakt under hela hösten och vintern. I januari föddes en fin kull valpar hos henne och jag har fått kort på dessa små under hela deras första 8 veckor. Förra helgen åkte Emma och jag till Örebro för att hon skulle tävla i konståkning och under två dagar satt vi hos Inger och beundrade dessa små liv. På söndag när vi åka tillbaka till Lysekil så fick en av dessa små tjejer följa med hem. Och det är lilla Maja som vi bestämt att hon skulle heta. Nu har hon nästan varit här i en veckas tid och det är en liten framåt tjej som vet hur hon skall uppföra sig när Molly och Lily säger till henne men som är lika glad och springer glatt vidare. Ett stort TACK till Inger för lilla maja.

2007-03-13

Äntligen är min lilla brokiga tik "Maja" här .... mer information kommer senare.

2007-03-01

Efter lång väntan fick vi då äntligen svar ifrån Optigen på Lilys FN-test som vi gjort i samband med hennes Prcd-test. Hon är FN-testad Normal och det känns väldigt bra. 

Annars så har jag varit och vacc. både Molly och Lily den här veckan, och i samband med den så gjorde vi den årliga veterinär kontroll, som jag brukar göra en gång om året, skrivit in Lily på en tränings lydnads kurs på 5 gånger som startar nästa torsdag, anmält mig till utställningen i Uddevalla den 1 april och hade också tänkt mig en klicker kurs i helgen men den blev tyvärr inställd. 

Jag har också haft vintersjukan helgen som var så orken har inte riktigt infunnit sig ännu men nästa vecka hoppas jag att jag skall kunna ta tag i träning och livet igen. Vi har otroligt mycket att göra på jobbet så det är långa dagar med helt nytt datasystem som inte riktigt fungerar ännu som det skall och det gör att man ligger efter med jobb som bara packar sig i högar. Men det skall väl förhoppningsvis snart vara löst. Om snön försvinner så blir det nog lite agility träning till helgen tror jag.

2007-02-21

En sån tur att jag bestämde mig igår för att gå och träna agility på brukshundklubben för idag snöar och blåser det som sjutton här i Lysekil. Nu kommer nog vintern och den kommer nog att vara eftersom vi varit befriade från snö ett bra tag. 

Agilityn gick iallafall jätte bra. Både Molly och Lily blir ju väldigt "taggade" av att få sitta fast bredvid banan när jag tränar med en av dem. Det gick väldigt bra och jag är verkligen nöjd med dem båda två. 

Efter och innan vi tränade var vi i skogen och promenerade. Båda två älskar att få springa av sig. Ett kort på Lily på framsidan idag när det verkligen går undan. Kanske inte det vackraste kortet men visst ser det ut som hon har kul?

Nu skall jag hämta Frida i konståkningen sedan skall hon och jag mysa med film och kina mat i kväll. Pelle och Emma är i fjällen och åker skidor och kommer hem först i morgon.

2007-02-18

idag har vi bara varit på en långpromenad där både Molly och Lily gått lösa i stort sett hela tiden. Vissa dagar vill de ju fram och hälsa på varenda hund vi träffar men idag har de gått vid min sida utan att gå fram fast Lily vill ju gärna. Vi fick till och med beröm av en kille som jag vet har en väldigt duktig jakthund som frågade om vi tränat mycket för det såg väldigt bra ut där vi gick. Sådant stärker en ju och manar till mer träning.

Eftermiddagen har vi tillbringat i badrum och hundrum. Både Molly och Lily är nu nybadade, fönade och iordning gjorda. Nu skall vi ut på en liten tur och sedan blir det ishallen resten av kvällen, där både Frida och Emma tränar fram till 20.00 i kväll. Imorgon skall Emma försöka sig på att ta basic 3 i konståknings test.

2007-02-15

I eftermiddag träffades Siv, Melwin, Molly, Lily och jag i skogen för en av våra dagliga promenader. Melwin har så mycket spring i benen men lyssnar på Siv. Han är ett riktigt yrväder. Molly och Lily håller sig runt mig och springer inte så långt bort. Efter promenaden åkte vi till klubben och ställde ut några agility hinder. Först fick Molly hoppa några hinder innan vi satte ihop några körde ca 6 hinder på raken. vi hade ställt upp rättuppstående som vi tog i olika vinklar och åt olika håll. Hon är verligen duktig på "hemma plan" får man väl säga. Har kollat in lite fler tävlingar nu.

Efter det var det lill skruttans tur, hon blir bara bättre och bättre. Slalomen tar hon jätte fint nu. Snart får jag försöka skicka henne från fart istället. Nu tar vi det lugnt i ingången så att hon skall få snits på ingångarna. Lily fick också hoppa ca 6 hinder i en följd.

Efter att jag tränat färdigt med mina hundar fick jag äran att låna Melwin och göra likadant med honom. Han är jätte duktig och slalomen som han inte gjort så många gånger var han otroligt duktig i. Han är väldigt lyhört och följsam eller är det godiset som han (och mina hundar) gärna vill åt...... 

2007-02-11

I morse åkte hundarna och jag till skogen första gången vid 8-tiden. Det blev ingen lång promenad men väl en promenad på dryga timmen innan vi åkte hem och gjorde iordning frukost till familjen. 

På eftermiddagen träffades Siw, Melwin, Molly, Lily och jag för att ta en långpromenad i skogen innan jag och mina hundar åkte vidare till brukshundklubben för att träna lite agility. idag fick jag praktisera handtecken eftersom jag haft lite ont i ryggen i några dagar. Molly var jätte duktig, tog slalom, däcket, A-hindret och två rätt uppstående bara genom att jag visade med kroppen och handtecken. 

Lily tränade jag slalom med och där har hon blivit riktigt duktig. Däcket vill hon gärna springa vid sidan om gallren, men när jag står på andra sidan däcket tar hon det som hon skall. Sedan fick hon också köra slalom, däck, A-hindret och två rätt uppstående som stod i vinklar. Det gick jätte bra. Nu tror jag att hennes debut på agility banan blir den 19 maj på vår klubb och som också är ett KM. Molly och jag tänker också anmäla oss till Vara - Grästorp som går av stapeln den 8 april.

2007-02-09

Mitt nya hundrum...

Nu är det iordning ställt. Mitt nya hundrum som jag så länge har väntat på. Det är ca 2 x 2 meter stort och har plastmatta. Allt är inge riktigt klart ännu men .... Här hade Molly sina valpar men sedan så har vi haft det till förråd. Nu kan jag trimma och ha hundarnas alla redskap och grejer här inne istället för som förut stå i hallen och trimma med en massa päls som flyger överallt. 

2007-02-06

I eftermiddag tog jag med lite vantar och andra leksaker när vi åkte till skogen. Tanken var att Molly skulle få göra några uppletande och Lily träna lite lydnad. När vi kom till skogen stod Siw där med Melwin och väntade på oss så vi tog oss en promenad i skogen på en timme innan vi kom ut på en stor åker. Melwin och Lily sprang som tokar och lekte en stund. Sedan band jag Molly i ett träd och tränade lite lydnad med Lily. Vi körde igenom ettans lydnads klass (den gammla) förutom hoppet. Hon var jätte duktig och gjorde ställandet och läggandet helt perfekt. Hon trängde lite grann i fria följet men var så glad att vara till lags att jag inte sa nåt om det. Sedan fick hon sitta uppbunden vid trädet när jag gick ut och kastade tre leksaker i en ruta. Molly hämtade alla jätte bra med fina ingångar. Det var ett tag sedan vi gjorde detta, men Molly tog dem på raka utskick. 

Siw ville testa med Melwin så vi satte honom bredvid Siw och sedan fick han sitta kvar medans hon gick iväg och la hans älsklings pip leksak ca 10 meter ut på åkern. Sedan fick han sitt kommando och hämtade hem den som om han aldrig gjort annat. 

Efter detta gick vi en halvtimme till i skogen innan vi åkte hem och nu är det mörkt och hundarna har gått och lagt sig för att vänta på sin kvällsmat.

2007-02-03

Lite avundsjuk är jag allt på alla de som är på cockerkonferens idag och i morgon. Tyvärr jobbar Pelle natt skift, ett barn sover borta hos kompisar och jag fick ingen som kunde stanna över natten för att passa både hundar och Emma. Så jag hoppas man får lite information från de som var där när konferensen är över, för jag är spänd av förväntan vad som sades och hur vi skall komma vidare i vårt avelsarbete med en det ena en det andra.

Idag åkte Molly, Lily och jag upp till skogen och gick i en timme innan vi styrde färden till brukshundklubben där jag plockade fram en agility bana. Sedan ringde jag Siw och Melwin, Ewa och Wilma som också kom och tränade. Vad roligt vi hade allihop. Hundarna var jätte duktiga alla 4. Efter träning åkte vi allihop till skogen igen och gick i ytterligare en timme. Nu ligger Molly och Lily och sover som stockar och jag skall börja med middagen.

2007-01-26

Snön är borta och dagarna känns som om de är längre ingen för nu hinner vi gå vår långpromenad och komma till skogen innan det blir mörkt. Imorgon bär det av till Göteborg och en ishall där barnen skall tävla i konståkning. På söndag skall hundarna och jag gå till brukshundklubben för att träna agility. Hoppas att Ni alla får en trevlig helg.

2007-01-20

I morse kom den första snön hit till Lysekil. Det blåser och snöar och känns allmänt ruggigt. Men Molly, Lily och jag tog oss en långpromenad till skogen som varade i två timmar. Molly och Lily var helt tokiga när de blev lössläppta och fick leka av sig på en äng. På vägen hem började de fasta snö klumpar runt tassar och behäng. Vi fick stanna ett antal gånger för att försöka lossa dessa. Nu har mina små gått och lagt sig och vilat. 

Tyvärr kom jag inte med på agility tävlingen i Kungälv den 4 februari på grund av för många anmälningar. Kalendern är uppdaterad. 

2007-01-14

Idag blåser det storm här och man kan nästan inte vara utanför dörren. Hundarna kan inte stå på benen utan blåser iväg. Nu är vindstyrkan uppe i 38 m/s. Så vad kan vara bättre än att ta det lugnt och sitta framför datorn en stund. Hundarnas sidor är omgjorda litegrann. 

Igår var siw och Melwin, Eva och Wilma och jag, Molly och Lily på träning igen. Det gick överförväntan bra och var riktigt rolig. Tränaren Camilla hade med sig sina två hundar en golden och en wachtel också. Efter träningen gick vi alla hem till oss för en fika. Melwin som var den ena hannen i gruppen kände sig som en tupp i hönsgården och blev väldigt intresserad av Wilma som är en jack russel tik på tre år. Men där hade han inte mycket att hämta.

2007-01-12

Tittade in på cockerklubbens hemsida nu ikväll och fick se resultaten för årets viltspårs cocker. I år hamnade min gumma Molly på 6: e plats och lill skuttan Lily kom på 8:e plats. Båda två har bara gått 4 spår var. Melwin kom också med på listan och kom på 26:e plats efter ett anlags prov och ett öppen klass spår. Hundarnas sidor uppdaterade.

2007-01-11

Blancock's Proud Memories "Charlie" är höftledsröntgad med resultat B, Grattis familjen Hultqvist. Därmed är 100 % av våra valpar höftleds röntgade. 

2007-01-06

Idag har vi varit i skogen och gått en långpromenad och tränat inkallningar, stanna och ligg. Gick väldigt bra och jag var jätte nöjd med både Molly och Lily. När vi var färdiga i skogen satte jag in hundarna i sina burar för att lägga varsitt blodspår åt dem. Det blev långa och kluriga spår åt dem båda som vi skall ta i morgon då de legat ca 20 timmar, får se hur de skall gå. När spåren var lagda och vi var på väg ifrån skogen träffade vi Siv och Melwin som följde med oss till brukshundklubben där vi tränade agility med alla tre. Först körde vi bara något hinder och sedan lade vi på fler och tillslut hade vi en hel bana. Det var jätte kul och hundarna, särskilt Molly tycker verkligen att det är kul. Hon morrar och skäller i slalomen och är verkligen taggad. 

När Siv och jag plockade in hindren lekte hundarna på planen. Melwin och Lily jagar varandra runt runt. Mamma Molly håller ett vakande öga på dem och skäller till när hon tycker att de blir för hetsigt. 

2007-01-02

Inget My Dog för oss i år. Lycka till alla Ni andra. Kalendern uppdaterad.