PRESENTATION

Jag och våra 6 hundar vintern 2015


Lucas, Rosie, Molly, Lily, Maja & Irma i mitt knä

 

Jag som innehar kennelnamnet Blancock's  heter Anneli är gift och har två fina tjejer, Frida som är född -92 & Emma som är född -94, vi bor i ett villaområde.  Under vår och sommar 2004 genomgick jag Skk's uppfödar utbildning, och i mars 2004 ansökte jag om mitt kennelnamn som blev godkänt den 1 juli 2004. Det året fick jag också min första valpkull.

 

Blancock's  hittar Ni på västkusten, närmare bestämt i Lysekil, ca 10 mil från Göteborg. En liten kennel i hemmiljö med en sparsam uppfödning. Hitills har vi fött upp tre kullar med cocker valpar. Som synes en liten uppfödning då jag själv vill spara en valp i mina kullar och finnas tillhands för mina valpköpare. Totalt har jag fött upp 22 valpar som jag är mycket nöjd med. 

 

Fritiden tillbringas vi mest i skog och mark med olika aktiviteter, där vi tränar viltspår, bruksspår, & uppletande eller på apell plan där vi också är rätt så flitiga, vi tränar och tävlar även i spår, lydnad och rally. Åker på div. utställningar gör vi också när tid finns. 

 

Jag är jätteglad och tacksam över att ha fått så bra valpköpare och vänner till mina valpar som följer med och ställer upp på aktiviteter som jag hittar på. En aktivitet som jag är väldigt glad över att så många gjort är BPH. Där har 5 hundar i Majas och Eccos kull och 6 hundar från Rosies och Miguels kull genomgått BPH. För detta har jag fått två diplom från Svenksa Kennelklubben.

 

Jag har alltid älskat djur och mitt häst intresse vaknade redan vid 7-års ålder. All min lediga tid tillbringade jag i stallet med att klappa och rykta hästarna. När jag ridit i 8 år och tjatat på mamma och pappa om en egen häst så sa de tillslut ja till att jag skulle få köpa häst. 

Mitt livs lyckligast dag när vi åkte och hämtade hem Bonus, en 7 månader gammal halvblods hingst som jag sparat ihop till alldeles själv. Jag fick lyckan att äga honom i 12 år innan en tragisk olycka tog hans liv 1993. 

Vid den tiden hade jag köpt ytterligare en häst, Capoo, en halvblods korsning på 7 månader som jag fick många härliga år ihop. Capoo och jag tränade och tävlade dressyr. I juli 2010 fick vi ta bort honom 19 år gammal och 30 års häst ägande var till enda. 


                  Capoo 


            Bonus och jag

            Bonus och jag när vi tävlar terräng

 

Mitt liv med cocker spaniel började 1988, då jag flyttade hemifrån. Jag hade länge velat ha en röd cocker spaniel tik och efter att ha kontaktat svenska kennel klubben åkte jag till Göteborg och kennel Young Ladys och såg ut den lilla röda tiken som jag så länge velat ha. 

Lindy var min följeslagare i 12,5 år innan hon en natt lugnt somnade in i mina armar efter en tids sjukdom. 1995 fick hon diagnosen addisson och fick medicineras livet ut. 

Hon var med mig överallt och följde även med när jag var ute och reste.. Hon gick för det mesta lös och höll sig som alltid tätt intill och aldrig längre än 5 meter ifrån mig. Brydde sig aldrig om någon annan än mig och även sedan min familj. 

 


                  Molly
Efter att Lindy dött tog det 10 månader innan jag kände mig redo för en ny cocker. Jag började leta efter en ny liten familje medlem och kom in på Kennel Line Sam i Borås hemsida och fick se "den" cockern. Barnen och jag åkte för att titta på henne, bara titta sa vi när vi åkte hemifrån men bara titta går ju inte så när vi åkte därifrån hade vi tingat Molly. En vecka senare fick vi komma och hämta henne. 

Med Molly har jag gjort nästan allt man kan göra med sin hund, vi har tävlat i agility, lydnad, bruks och ställt ut. Men det som ligger oss varmast om hjärtat är viltspårandet, som Molly är mycket duktig i. Hon har blivit både svensk och norsk viltspårs champion. Vunnit årets viltspårs cocker 6 gånger och det är det ingen annan cocker som gjort förut. Vii har även varit med i viltspårs mästerskap 2008 där vi kom på andra plats. Molly har även vunnit Västra Cockerklubbens DM några gånger. Vid 11 års ålder debuterade Molly och jag i rallylydnad och efter bara två starter har hon fått två godkända resultat. Numera hör hon väldigt dåligt och därför har vi lagt ner tävlandet och Molly är numera en glad pensionär. 

År 2004 blev Molly och George (Amberway Action Man) som fanns på Kennel Guldkulan föräldrar till 4 små charmtroll och i den kullen sparade vi Lily, en röd liten yrhätta. 

Med Lily har jag tävlat viltspår, lydnad, rallylydnad, agility och hon är även utställd. Hon är den som har mest energi och gärna vill jobba. Hon lär sig nya saker väldigt fort och gör allt för en godis bit. Mest av allt älskar hon sin familj och gillar att ligga nära och tätt intill en på natten. Lily har under år 2013 fått ihop två nya titlar och kan nu lägga till både RLD N & RLD F till sitt namn. Under år 2014 skall vi satsa på avancerad klass i rally. 

                    Maja 6 v.

Efter några år med enfärgade cockrar började jag titta efter en brokig tik och fann henne hos kennel Westerner i Örebro. Maja flyttade hem till oss i mars 2007, och vilken härlig cocker hon är. 

Maja är utställd och tävlar aktivt inom viltspår och även i rallylydnad. Hon har fått sin titel RLD N under våren 2014. Några apporterings kurser och jaktkurser har vi hunnit med innan jag bestämde mig för att hon skulle få bli mamma.  

Maja är den lugnaste cockern man kan tänka sig. Genom snäll mot alla och verkligen en behaglig cocker. Hon är duktig i viltspår och har många fina priser därifrån. 2013 vann hon viltspårsmästerkapet med HP.

 

I maj 2010 fick Maja träffa Ecco, en hane som jag spanat in väldigt länge och i juli fick hon en kull med hela 8 valpar. Det blev 2 tikar och 6 hanar och alla blue roan. Pappan till valparna är den super snygge Perchwater Like A Perfekt Dream och finns på kennel Perchwater i Trollhättan.  Maja var en helt suverän mamma  hela tiden och kullen blev helt perfekt. Jag är mer än nöjd med dem alla. 
   Blancock's The One And Only "Rosie"

 

I Majas kull sparade vi en liten brokig tik vid namn Rosie, Blancock's The One And Only. Hon är allt jag kan önska i en cocker, en helt otroligt glad och svansviftande liten tjej med rätta attidyden. Jag är så himla nöjd med henne och det visade sig att hon är en fantastist trevlig hund. Rosie tävlar i viltspår, utställning, agility och även rallylydnad. I rallylydnaden har hon också fått sina tre godkända resultat efter tre starter och kan titulera sig RLD N. Rosie har även fått ihop två godkända resultat i fortsättningsklass under år 2014. Rosie är även utställd med ett Cert i Norge. 

 

 


Rosie och jag i oktober 2010

Kennelns hundar 2008 fr. v. Molly, Lily & Maja

Här sitter alla kennelns hundar, vintern 2010
Molly 9,5 år, Lily 6 år, Maja 3,5 år och Rosie 5 månader

I februari 2012 fick jag förfrågan om att köpa tillbaka en av Maja och Eccos valpar som bodde i Norge. Jag tvekade inte en sekund utan åkte till Gardemoen i Norge och hämtade hem Lucas som då var 18 månader gammal. Han ingår numera i vår familj och är en mycket trevlig kille med rätt attityd. Han gillar att simma och apportera. Lucas är utställd med CK, DM i viltspår 2012, optigen testad Carrier, har A-höfter, ögon UA och FN fri. En helt igenom frisk cocker kille som även tränar och tävlar rallylydnad, där han fått ihop sin titel RLD N, RLD F och tävlar i avanceradsklass. 

Fr.v. Lucas, Rosie, Molly, Maja och Lily/sep -2012

Fr.v. Lucas, Rosie, Molly, Lily & Maja vintern 2012

Pelle och Rosie som liten valp

Våra hundar lever  hos oss som familje medlemmar, blir bortskämda, sover i sofforna och är där vi är. Våra hundar är alla hd-fria, ögonlysta och fyra är även optigen testade och FN-testade. De är meriterade i viltspår, lydnad, rallylydnad, agility, utställning och bruks.

 

 

 

I januari 2015 fick Rosie träffa Miguel, en mycket trevlig och fin importerad Portugisisk hane, Haradwater Dare To Dream. Där blev det kärlek vid första ögonkastet och deras möte resulterade i 10 små helt fantastiskt fina valpar. 5 hanar och 5 tikar. Från den här kullen sparade jag en liten vild tjej vid namn Irma. Jag har aldrig ägt en sådan vild valp som hon och vi får se vad vi skall hitta på i framtiden. Vi har börjat gå lite spår och hon har visat en fantastiskt fin spårförmåga. 

 

 

 

 

Målsättningen med min uppfödning är framför allt att föda upp sunda & glada cockrar för nytta, nöje och sällskap. Jag finns alltid där för mina valp köpare och tveka inte att ringa eller höra av Er om det är något. 
/Anneli

 

Livet är härligt !

 

 

 

 

Anneli Börjesson Blanc
Ringvägen 8 B, 453 34 Lysekil
Telefon: 070-4054733
Mail: anneli.blanc@blancocks.se