BORÅS BK'S RALLYLYDNADS TÄVLING DEN 19/8-2012

 

 

I morse gick jag upp kl. 04.30 och gav de stackars hundarna mat. De var ändå kvickt upp på benen och ut i köket för att få sin mat. Sedan packade jag in Molly, Maja och Rosie i bilen och hämtade upp min mamma som var snäll och följde med mig till Borås BK för att vara med och se på sitt livs första rallylydnads tävling. Vi mötte upp Marita och Anton hemma hos dem i Borås och tog följe till Borås BK. Vilken jätte fin brukshundklubb de har. Stora fina apell planer och en jätte cafeteria. 

Marita och jag anmälde oss i sekretariatet och rastade hundarna en stund innan vi gick vidare upp mot apell plan och samlings platsen för nybörjar gruppen. Det var två nybörjar gruppen pga. att det var så många anmälningar och både Marita och jag hamnade i nybörjar klass A och vår domare hette Jan Johansson, en jätte trevlig domare. 

Först ut av mina var Molly, hon har känts lite seg på förmiddagarna de sista men det var ca 20 grader varmt i dag så det var inte så konstigt. Vi tränar ju mest på kvällstid så hundarna vänjer sig ju vid kvällsträningar väldigt fort. Men jag tycker ändå att vi fick en bra start. Molly och jag fick ihop 79 poäng och därmed blev även Molly godkänd i nybörjar klass.

Sedan hämtade jag Rosie och rastade henne en liten stund innan det var dax för oss att gå in på banan. Rosie gick väldigt fint vid min sida och har som vanligt en super kontakt med mig som hon brukar när hon har koppel på, hon höll den nästan hela banan igenom. Hon nosade i backen 5 gånger och fick därmed 5 poängs avdag och slutade på hela 95 poäng och en 8:onde placering till slut visade det sig på prisutdelningen. 

Så var det dax för Anton och Marita, de är ju inte längre några nybörjare på det här utan är ju bara ett super bra team ihop och det här var sista gången som Anton var med i nybörjar klass, nu fortsätter de till nästa klass som då kallas fortsättnings klass. Marita och Anton fick ihop hela 98 poäng och blev 3:a totalt av 30 hundar. Super bra jobbat och så bra det såg ut. Anton hade fått 2 minus poäng för nos i backen. 

Ja, sedan var det Maja och jag, man kan ju säga att vi verkligen hade oddsen i mot oss ... att få gå in efter Marita och Anton som gjorde en sådan suverän uppvisning... Maja var seg hela programmet igenom och det beror såklart på att hon precis slutat löpa och lever lite i sin värld och tycker annat är roligare. 

Tyvärr så gjorde jag några förarmissar och där försvann hela 30 poäng + att Maja själv nosade i backen några gånger så Majas och mitt slutresultat blev "bara" 61 poäng och vi blev inte godkända. Men nu får vi lägga manken till så vi får ihop ett godkännande nästa gång istället, och nästa gång skall jag inte ha "oroliga" fötter.. som det stod i min kritik. 

Alla mina hundars betyg löd "snyggt jobbat, trevlig hund, så det är jag självklart väldigt glad över. 

 

    Tillbaka