SBK'S  Götborgsavdelnings Rallylydnads tävling 7/9-2012

 

 

För flera månader sedan hade jag anmält 4 av mina hundar till SBKs Göteborgs avdelnings rallylydnads kvälls tävling. Det är ju otroligt många som håller på med detta nu så man vet ju aldrig om man kommer med eller ej. Men det blev ingen lott draging på den här tävlingen utan alla kom med och det blev istället två grupper. Jag och mina hundar kom med i grupp A. 

Så vid 15-tiden på fredag eftermiddag hämtade jag min mamma som numera är min följeslagare på tävlingar. Så himla glad åt att hon följer med mig för det är ju så mycket roligare då. Mamma passar hundar, tar kort och så fikar vi ihop. 

Marita som äger Anton kom till Kallebäck för att heja på oss och ställde upp som min "mentor" under ban vandringen. Super stort tack Marita.

Samling och banvandring började kl. 18.30 och första start var kl. 19.00. Jag och Lily var start nr. 1. När jag gick igenom banan såg jag att två av momenten var lite kluriga för några av mina tjejer. Det var sitt till stå, det är något som jag slarvat med att träna. Har hoppats på att det momentet inte skall vara med men nu var det så. Därför blev det till att träna lite sitt till stå innan jag skulle in på banan. Det gick rätt hyfsat för att aldrig ha gjort det förr. Även ligg och gå runt är ett moment som i allafall Rosie har haft lite svårt för då hon gärna velat resa sig upp när man är bakom henne. 

Men Lily var pigg och glad och har sådan positiv attityd och älskar att tävla. Det här är hennes grej och jag är glad att vi äntligen gav oss in på rallylydnaden istället för att fortsätta traggla i lydnads klass I. 

Lily gick jätte fint men vi fick några fel och hamnade tillslut på 75 poäng, jag var jätte nöjd med det resultatet. 20 minus på ej utfört moment blev det + några små fel på snett sättande och brist i sitt till stå.  -25 poäng av 100 men som sagt ,, godkänd... 

Sedan hämtade jag Molly och rastade henne en liten stund innan det var dax för oss att gå in på banan. Molly och träning på kvällen är ju bara såå himla bra. Hon är pigg och glad och älskar uppmärksamhet och klappar från alla. Träning och tävling på kvälls tid då är hon som en annan hund. Hon är ju så van med att vi tränar på kvällarna så det här var ju bara super för henne. Passade henne perfekt. Molly gick jätte bra och jag vet inte riktig vad -10 poängs avdrag kom ifrån men det fick vi i allafall och så fick vi även -5 på några andra moment. Tror att det blev lite fel vid sitt till stå då jag gick iväg för tidigt. Men Molly kammade ihop 85 poäng och vi hamnade till slut på en 5 placering av 31 startande hundar. 

Så var det dax för Maja. Jag var lite tveksam till att starta henne, men har man anmält sig så har man. Maja var jätte glad, lekte med en boll och hoppade runt, ville bli klappad av alla och kändes faktiskt riktigt pigg. Så gick vi in på banan. Hon är glad för hon viftar på svansen hela tiden men så okoncentrerad så jag fick jobba.. jobba.. jobba med henne för att hon skulle bibehålla sin koncentration på mig och inte på allt annat. Men jag blev överraskad... Maja hängde med men vi fick -27 poäng men blev då ändå godkända med 73 poäng eftersom 70 är en nedre gräns för godkännande. Vad glad jag blev. 

Ja, sedan var det Rosie och jag, man kan ju säga att jag var lite nervös inför hennes start eftersom hon redan hade två godkända resultat och jag hoppades ju att vi skulle få vårt tredje så hon skulle få sitt diplom. Rosie var med i uppvärmningen, gick jätte fint vid sidan och pigg och glad var hon. Nu var klockan strax före 22 på kvällen så det var ju totalt svart ute. Skyltarna speglade sig så man kunde inte riktigt se vad man skulle göra. Nu hade ju jag redan gått tre gånger så jag visste ju var de olika momenten skulle ske. 

Rosie travade fint vid sidan och gjorde precis det hon skulle. Vid sitt-fot ett steg, två steg och tre steg blev hon lite okoncentrerad så där gick hon ifrån mig en gång. Sitt till stå var ju jag för snabb igen men det visste jag ju redan. 

Men Rosie och jag fick ihop 81 poäng och hamnade på en 8:onde plats av 31 startande hundar. Och hon fick nu sitt diplom och kan nu titulera sig RLD N. Nu går vi vidare mot fortsättnings klass och nån gång nästa år kanske vi kan göra en start där. 

Innan prisutdelningen kom domaren fram till mig och ville prata. Usch jag kände som om jag kanske hade gjort något fel eller nåt... men han sa att han ville bara säga att jag hade varit för snabb i momentet 10. Sitt till stå. Han ville att jag skulle få hundarna att stå lite längre innan jag gick iväg till nästa moment. Jag svarade att det momentet har vi aldrig tränat på förrän vi kom till tävlings platsen utan det var nåt som vi gjorde precis innan vi gick in på plan för att överhuvudtaget göra momentet. Han blev lite imponerad och sa att då var det väldigt bra gjort. Ja nu får jag börja träna på de moment som vi har lite svårare för och inte vara så lat och hoppas på att dessa skyltar inte kommer med när vi är på tävling. 

    Tillbaka