Valpträff 2011 07 09
 

Lördagen den 9 Juli hade vi valpträff för Maja och Eccos valpar som dagen efter skulle fylla 1 år. Tiden går fort och jag hade länge tänkt anordna valpträff innan valparna blev för stora. Nu blev det inte så utan tiden sprang ifrån mig och dagen innan de fyllde 1 år blev den av. 

Jag hade bokat in oss hos min kompis Hanna som bedriver en jätte fint hundpensionat och dagis här i Lysekil >>> Tusen tack för att vi fick vara hemma hos dig. 

Vi blev totalt 5 valpar från Majas kull. Anton från Borås, Oliver från Lysekil, Ollie från Lysekil, Simon från Norge och så klart lill skruttan Rosie och mamma Maja var så klart också med.  Ett glatt gäng med härliga människor och med otroligt fina och välskötta valpar. 

Vi började med en liten tips promenad där jag satt ihop 10 frågor om vår underbara ras och några vanliga hundfrågor. Vi gick i samlad trupp allihop och promenaden tog ca 40 minuter. 

Hmm.. vad är svaret på den här frågan tro??


Simon med sin familj som kom ända från Norge pustar ut i skuggan efter promenaden.


När vi kom tillbaka från poängpromenaden efter ca 40 minuter var vi hungriga och törstiga och satte oss till bords och åt köttfärs paj, sallad, bröd och drack cider och fanta. Det var väl behövligt med lite mat efter långa resor för några som kom långväga och även för oss andra.

Under tiden som vi åt fick hundarna vistas tillsammans i en rastgård. Det gick hur bra som helst att släppa ihop 4 st 1 åriga hanhundar som inte träffats förut. 

Här har inte alla kommit till bords ännu. 

Marita som äger Anton tränar en hel del med honom och det märktes mycket väl. Anton kunde ligga plats med störning en bra stund. Vi andra var fulla av beundran :)

Duktig hund

När vi ätit färdigt lunchen var det dax att testa på lite agility. Cockern är ju som sagt en väldigt snabb och allert hund. Varken Anton eller Simon  hade gjort detta förut så det blev spännande att se vad och hur de skulle göra för att ta sig igenom hindren. Rosie, Ollie och Oliver har testat detta förut när vi gick på valpkurs på brukshundklubben. 

Jag hade kvällen innan satt upp två hopphinder, en tunnel, däcket och 8 slalom pinnar. Vi tränade några gånger var med våra hundar och sedan var det dax att köra en bana var. Jag filmade Anton, Simon och Oliver när de tar sig runt en agility bana. Dessa filmer kan ses på min blogg >>>

Oliver med matte Ingrid

Oliver väntar på att Matte Ingrid skall säga åt honom vad han skall göra. 


Slalomen gick som en dans för Oliver.


Simon med matte Lill

Här går Simon för första gången i sitt liv igenom slalomen, så duktig


Hoppar däcket var inga problem alls 


Duktig Simon, matte berömmer


Anton med matte Marita

Lite småprat emellanåt och kollade in de andra, två duktiga platsläggande hundar


Undra vem som är på banan nu....
Tore och Lill sitter med Rosie och Simon, oliver i bakgrunden


Vi var både små och stora på valpträffen

Janne med Rosie och Lill med Simon

Simon tittar på sina syskon 

Min vackra och underbara Rosie tittar på sina bröder.


Lite vatten behövdes i värmen. Lill husse Martin ger Simon vatten.


När vi tränat en stund var det dax för tårta och kaffe och även för prisutdelningen. Vem hade svarat mest rätt på de 10 frågorna. Det visade sig att det var Ollie/Inger och Marita/Anton som vardera fått 7 rätt och både Ingrid/Oliver och Lill/Simon hade 6 rätt var. Jätte bra gjort allihop för det var ju inte de lättaste frågorna. 

En go familj med Simon. 


Många kort på Simon med familj blev det då jag inte sett sedan han flyttade vid 12 veckors ålder så det var riktigt roligt att se hur han blivit. Innan de åkte hemtill Norge fixade vi i ordning Simon lite grann i pälsen. En fantastiskt trevlig hund liksom sina syskon. 


Sedan så försökte vi få till en bild på alla syskonen plus mamma Maja, det var lättare sagt än gjort.

Rätt Ok så här eller...

Eller så här....


Lill/Simon, Ingrid/Oliver, Marita/Anton, Jag/Ollie, Rosie, Maja

Sedan var det dax att plocka ihop och åka hem. 


Ollie har det bra han, han åker cab..

Många tack till Er allihop för att Ni tar så väl hand om Era hundar och tycker så mycket om dem. Jätte kul för mig att Ni ville komma och vara med på vår valpträff.

 

          Maja, Rosie och jag hoppas Ni haft en bra dag med oss.

 

    Tillbaka